Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Saulytės kelionė į mūsų gyvenimą!
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Aterol
user posted image
O viskas prasidejo taip…. Mano busimas vyras i mano gyvenima atejo kai as dar buvau labai jaunute. Budami dar naivus paaugliai mes vis svajodavome apie vaikucius, apie musu ateiti ir visus kitus grazius dalykus… Viena grazu vasaros vakara, eilini karta kalbedami apie musu ateiti pajuokavome, kad dukrytei duotume varda Saule, o berniukui nesugalvojome… tuo visos musu snekos ir pasibaige, ir stai, praejus 6 metams nuo to vakaro, musu seima papilde naujas zmogutis, didziausias stebuklas musu gyvenime, dukryte vardu Saule.

Kai su vyru pajauteme savo sirdyse, kad jau atejo laikas vaikeliui, kad jau esame pasiruose tapti tevais, pradejome ilga ir sudetinga planavimo procesa. Ilgai nenorejo dukryte ateiti pas mus, simtai sugadintu nestumo testu, daug asaru ir nevilties, nusivylymo ir manymo, kad su mumis kazkas negerai… Ir taip netiketai, po ilgu laukimo menesiu, nutipenau ryte i vonios kambari, pasidariau nestumo testa, padejau ji ant spinteles ir isbegau is kambario, bijodama ir vel pamatyti neigiama rezultata. Po keliu minuciu sugrizau, labai bijodama vel nusivilti, ir mano didziausiai nuostabai pamaciau antra, labai neryskia, bet puikiai matoma juostele. Mano dziaugsmui nebuvo ribu, turbut pirma karta gyvenime ir verkiau ir juokiausi tuo paciu metu. Nuo to laiko prasidejo stebuklingas musu mergytes kelias pas mus.
Nestumas buvo lengvas, iki pat gimdymo islikau kupina energijos ir puikiu emociju. Nustatyta gimdymo diena buvo birzelio 29. Laukiau tos dienos be proto, ziuredavau i tuscia lovyte, i mazycius rubelius, glostydavau pilveli, ir prasydavau, kad mazyte jau ateitu pas mus, kad mes jos beproto laukiame, kad viskas jau paruosta… Deja, birzelio 29 diena kaip atejo taip ir praejo… Atejo ir liepos 1, 2, 3, 4,5 diena, ir vis dar nieko nevyksta. Is visu jegu stengiuosi islikti rami, neliudeti, vis glostydavau pilveli ir sau kartodavau kad jau tuoj tuoj…. Ligonineje man paskyre skatinimo data, kaip as nenorejau tu visu skatinimu, bet maniau, kad ju neisvengsiu. Bet oj, kaip klydau. Liepos 5 diena, vakare su vyru isvaziavome prie juros, nuostabiai praleidome laika, fotografavome mano pilveli, daug juokemes, dziaugemes viskuo kaip mazi vaikai.. Grizus namo ramiai nuejome miegoti. Uzmigau labai greitai, taciau paryciais mane pazadino toks keistas maudimas nugaroje. Bet pagalvojus, kad cia nieko rimto, ramiai uzmigau… Tas keistas maudimas pradejo kartotis, kazkur kas 10 minuciu, as nesuvokiu kas vyksta, kodel man maudzia nugaroje, juk as naivuole, visa laika galvojau, kad saremiai turi jaustis tik pilve. Vis delto, kai jau vyras atsikele i darba, as jam pasakiau apie tuos neaiskius maudimus. Jis iskarto nusprende i darba neiti. Abu sedejome ir laukeme, kada prades daug ir daznai skaudeti. Bet saremiai buvo labai nereguliarus, kas 10, 15, 8, 5, 10 minuciu ir t.t. Buvo akimirka, kai valandai jie isvis dingo. Kokiu liudnu veideliu as tada sedejau… maniau, kad niekada tokiu tempu nepagimdysiu… Vakare nuvaziavome i ligonine pasitikrinti, ten mums pasake, kad man dar tik pati pradzia, ir issiunte namo laukti toliau.. Pralaukeme visa nakti, ir visa kita diena… Skaudejo jau labai, bet vis dar nereguliariai. Vakarop vel skambinu i ligonine, jiems paaiskinu situacija, kad saremiai ilgi ir skausmingi, bet nereguliarus, jie man liepia laukti toliau ir atvaziuoti tik tada kai bus reguliaru ir kas 5-3 minutes. As jiems pasakiau, kad jau tikrai nebelauksiu, nes man labai skauda… Taigi, nuvaziavome i ligonine, ten visi ziuri i mane su sypsena ir sako, kad jau tu tai tikrai dar negimdai, nes as per daug sypsausi. Net nenorejo tikrinti kiek atsiveres mano kaklelis, bet as pasakiau, kad man bus zymiai ramiau, jei zinosiu kas vyksta. Taigi patirkinimas…. Ir labai greitai pasikeites akuseres veidas…. Jau 5 cm!!!! Kiek man daug laimes suteike tie zodziai. Valio, vis delto vyksta kazkas, as jau tuoj gimdysiu! Liepe mums eiti pasivaikscioti, tai mes su vyru pagalvojome, kad nieko nenutiks, jei uzleksime i namus, jam kaip tik telefonas baigia issikrauti, reikia pakroveja pasiimt…. Taigi, abu begte is ligonines i masina, ir vaziuojame liaupdami juokais namo. Grizome namo, dar ir sumustiniu pasidareme, as namus truputeli apkuopiau, juk jau i juos grisiu su dukryte, reikia ispudi jai padaryti. Che che che… Atgal vaziuojant jau nebetaip juokinga, saremiai dar skausmingesni…. Na ka, atsidureme vel ligonnineje, persirengiau naktinius, ir laukiam toliau. Akuseres leido klausytis muzikos, tai mes su vyru uzsileidome kazkokias indiskas dainas.
Saremiai vis stiprejo ir stiprejo, kol jau nebegalejau daugiau. Pradejau kviestis pagalbos, atejus gydytoja pasiule duju, pradejau jas kvepuot ir meciau salin, nepatiko man jos. Saremiai jau kas dvi minutes, ir tesiasi apie minute, jau visai nebegaliu atsikvept, noriu epidiuro, kvieciu vel pagalba, akusere pasiulo patikrinti mane, o tada spresime kokius nuskausminimus duoti. Na ka, patikrinimas, jau 9 cm!!! Apie jokius nuskausminimus nebera kalbos. Iskarto po patikrinimo man prasidejo noras stumti. Akusere duoda leidima. Stumiu. Gavau pasiulyma gimdyti vandenyje, as issisiepus sutikau, nes visada to labai norejau. Taigi, greitai man paruose vonia, as pralaukiau saremi, nulipau nuo lovos, ir greitai nulekeme visi per ilga kolidoriu i palata su baseineliu. Vanduo mane labai atpalaidavo, ir suletino saremius. Stumiau ilgai, apie dvi valandas vandenyje, o rezultatu beveik jokiu, stumiant pasirodo galvytes virsus ir vel dingsta.
Teko vel kraustytis i buvusia palata. Apviniota paklodemis greit vel lekiau ilgu kolidoriumi i palata, atsiguliau ant lovos ir vel viskas is naujo…Dar dvi valandos stumimo… nuovargis neispasakytas, nusivilimas viskuo begalinis. Po keturiu valandu stumimo, didziulio skausmo as jau pradejau sneketis su kitu pasauliu, daug detaliu jau nebeatsimenu… reikejo imtis kazkokiu veiksmu. Staiga palata prisipilde daug zmoniu, man pradejo pasakoti, kad bus naudomajas vakumas, as verkiu, vyras irgi. Baisu beproto, kad tik musu stebukleliui viskas butu gerai. Mane kerpa, viska jauciu, juk neturejau jokiu nuskausminamuju. Uzdejo lelytei ant galvytes vakuma. Saremis. Stumiu. Nieko. Vel saremis. Stumiu. Vel nieko…. Ir su sekanciu stumimu uzgime galvyte. Gydytojos pribego prie manes, liepe jokiu budu nebestumti, aplink dukrytes kakliuka smarkiai apsisukusi virkstele… laikausi is visu jegu. Nukirpo virkstele, leidzia stumti toliau. Ir su sekanciu saremiu gime musu dukryte. 26 minutes po vidurnakcio. Dukryte buvo labai melyna, bet as to net nemaciau, nemaciau nei kaip uzgime dukrytes galvyte, nei kaip gime ji pati….
Po dukrytes gimimo prasidejo baisioji dalis, manes tvarkymas. Si dalis man buvo baisesne uz gimdyma. Absoliuciai viska jauciau, visa siuvima, visa tvarkyma… netekau labai labai daug kraujo, viskas man sukosi aplinkui, jau galvojau teks atsisveikinti su gyvenimu... Sia istorijos dali labai noreciau pamirsti, todel ir neissiplesiu ja pasakodama.
Juokinga dalis yra ta, kad per visus tuos skausmus, per visus baisumus palatoje vis dar grojo, musu su vyru uzleista indiska muzika. Tai pralinksmino ir mus, ir visus gydytojus.
Stai toks buvo musu stebuklelio kelias pas mus. Sunkus ir ilgas, bet tai jau nebesvarbu. Dabar as sypausi daug daugiau nei kada nors gyvenime! Niekada nesuvokiau, kad galima taip stipriai myleti, taip nuosirdziai dziaugtis ir buti tokiai laimingai.
Aciu tau, dukryte, kad nuspalvinai musu gyvenima paciomis graziausiomis spalvomis, aciu tau, kad esi musu gyvenimo sviesuliukas, musu mazoji Saulyte.

Taip pat, noriu labai padekoti visoms mergytem, su kuriomis auginome pilvukus netukiu temoje. Nuostabu buvo dalintis visais isgyvenimais. Jus visos esate nuostabios.
GerdaB
saunuole 4u.gif 4u.gif 4u.gif ilgai, varginanciai, bet su laiminga pabaiga 4u.gif linkiu augt stipriom ir graziom 4u.gif o tu ir pavarai, eina ji kambariu tavarkyt tarp saremiu lotuliukas.gif
milka55
sunki pradzia,laiminga pabaiga,o svarbiausia rezultatas.Saunuole 4u.gif 4u.gif
*alisa*
Saunuole 4u.gif Grazi istorija su laiminga pabaiga 4u.gif
Jolikas91
Saunuole,svarbiausiai,kad viskas gerai ir laimingai baigesi! thumbup.gif Sekmytes jums,aukit didutes ir bukit stiprutes! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
futureta
apsizliumbiau.... verysad.gif primine mano gimdyma, tik tau baisiau dar man atrodo, nes be nuskausminimo viska patyrei....
na bet svarbiausia rezultatas wub.gif SAULYTE wub.gif Ji tau svies visa likusi gyvenima...
Bluebell
niu saunuole svabu viskas gerai baiges smile.gif
prisimenu kokia tu kantri pabaigoj buvai smile.gif
nu bet ot zverys kodel negalejo bent suleist vaistuku kai jau siuvo tvarke.. smile.gif
na ka, svarbu saulyte ok smile.gif
linkejimai smile.gif
EdAn
saunuole tu 4u.gif
cray.gif aukit sveikos ir stiprios wub.gif wub.gif
miglutio
Saunuole smile.gif Dziugu kad viskas laimingai pasibaige smile.gif Grazi istorija 4u.gif Sekmes thumbup.gif
Kempiniukasss
Saunuoliukas Aterol 4u.gif 4u.gif Labai grazi istorija wub.gif
Swarbiausia kad esate dabar abi sveikos ir begalo laimingos !!!!!
Mane turbut indiska muzika butu pralinksminus per gimdyma lotuliukas.gif
RedMa
Nuosirdziausi sveikinimai! 4u.gif wub.gif
zana33
Saunuole,kantri ir istverminga mamyte! 4u.gif Sunkus Saulytes kelias unsure.gif ,bet juk verta wub.gif wub.gif Daug laimes jusu seimai! 4u.gif
Jolitukas29
Šaunuolė,kuo nuoširdžiausi sveikinimai!!! smile.gif
vi78
saunuole thumbup.gif .sekmes auginant 4u.gif
*woman*
blink.gif atkentėta nemažai g.gif bet verta dėl tokio saulės spindulėlio 4u.gif sėkmės,aukit didutės 4u.gif 4u.gif
Renata J.G.
Šaunuolė 4u.gif Aukit didelės ir gražios 4u.gif 4u.gif
assia33
Saunuole mamyte, tiek daug iskentejai del savo Saulytes 4u.gif Aukit dideles ir stiprios 4u.gif
MŽP
Sukele sypsena ir man tavo aprasymas apie indiskas dainas ir sumustiniu tepliojima tarp saremiu. biggrin.gif thumbup.gif Saunuole, kad tiek iskentejai! Juk kad ir kaip bebutu, viskas del savo mazo stebuklelio. wub.gif
Tu tikra saunuole! 4u.gif
egle-kristina
va jei kiek iskentei... unsure.gif
smagu skaityti, kad visi baisumai tau pasimirso thumbup.gif
sekmes auginant savo stebukleli 4u.gif
Jolantike UK
nerealiai graziai aprasyta istorija...smile.gif sunki pradzia..laiminga pabaiga smile.gif saunuoliai
pandre
sveikinam susitikus su tiek laukta mazyte! 4u.gif ilgas ir varginantis maziukes kelias pas teveliu...bet svarbiausia,ad tai praeity..o ateity vien tik dziausmas ir meile! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
kristuxxx
Saunuole!! 4u.gif
Daug iskentejai,bet rezultatas-dukryte...daug dziaugsmo linkiu Tau ir Tavo seimai wub.gif .
Sadika
Gražu 4u.gif Čia tau už kančias 4u.gif Bet tai nesupratau, kodėl jie nenuskausmino prieš kerpant ar tuo labiau siuvant?.. g.gif Man irgi sunkokai stūmimas sekėsi, bet tai tik valandą su virš truko, ne 4 kaip tau ir tai jau akušerės iš anksto nujautrino, "just in case", jei kartais kirpt reikėtų ir siuvant sakė, jei tik skaudės iš karto sakyk, tai aš jau aišku, tuo naudojausi nuo dūšios, vos tik menkiausiai ką pajaučiu ir jau ai ai ai, oi oi oi... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif
Aterol
QUOTE(Saddiqah @ 2009 09 06, 17:38)
Gražu 4u.gif Čia tau už kančias 4u.gif Bet tai nesupratau, kodėl jie nenuskausmino prieš kerpant ar tuo labiau siuvant?.. g.gif Man irgi sunkokai stūmimas sekėsi, bet tai tik valandą su virš truko, ne 4 kaip tau ir tai jau akušerės iš anksto nujautrino, "just in case", jei kartais kirpt reikėtų ir siuvant sakė, jei tik skaudės iš karto sakyk, tai aš jau aišku, tuo naudojausi nuo dūšios, vos tik menkiausiai ką pajaučiu ir jau ai ai ai, oi oi oi... lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  doh.gif
*

Net nezinau ka ir pasakyt, kodel viskas taip isejo, cia jau reiktu gydytoju klaust. unsure.gif Kiek as suprantu, tai kai jau gime mano mazyle, as pradejau labai kraujuoti, gydytojai skubejo kiek galedami, kad kuo greiciau sustabdytu kraujavima ir mane susiutu. Gal todel viskas taip ir gavosi. g.gif verysad.gif
grazvidiene
Sekmes auginant 4u.gif
Svarune
wub.gif nu graziai labai parasei...tikra nuosirdi istorija..aciu
Em@
Aterol, Zuiki, Labai grazi istorija!
Labai grazi jusu Saulyte!!! wub.gif wub.gif
Aukite sveikos ir laimingos 4u.gif
Mamyte.Linute
Gerai,kas viskas gerai baigiasi. wub.gif 4u.gif sveikatytes Jums. 4u.gif
pasaka1
Aterol, šauni istorija wub.gif
sėkmės jums su dukryte 4u.gif
Dalija23
4u.gif
*Anila*
Labai grazi istorija 4u.gif Sekmes jusu seimai! wub.gif Bukite stiprus ir sveiki visi! wub.gif
leontina18
4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.