Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gydytojo, seselės vizitai į namus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
kauke2
QUOTE (siga @ 2004 01 18, 13:20)
Po savaitės paskambinau pasakyt, kad nepadeda. Sako, kad viskas gerai - taip turi būt.

Jega!!!! Reiskia, kad vaikui turi buti iprasta sloguoti ir neprakvepuoti!!!!!
"Gera" pediatre turit:)
Zhiema
Kosmarus kazkokius rasot! baisu!!! mad.gif Siaip sesele is poliklinikos pas mus ateidavo pirma menesi kas savaite, o paskui jau patiems reikia i poliklinika nusigarmint smile.gif
jurgeleuogele
tikrai labai jau idomu...
pas mus gydytoja pirma menesi buvo pora kartu atejusi... sesele irgi...
bet antra menesi nebuvo ir nezinia ar trecia ateis... labai jau idomu kai pamaciau korteleje irasa kad buvo sesute atejusi ir nieko namuose nerado wink.gif o kaip ira kai jos neateina o irasus korteleje daro jog lankesi ir vaikas auga gerai...
na jei as toki rasiu reiks butinai paklausti kaip tai suprasti? unsure.gif
Bekasė
kiek zinau gydytoja turi ateiti tik viena karta - per tris darbo dienas po vaiko israsymo is ligonines. Pirma men sesute vaiksto kas savaite, toliau jau turi tik viena karta i men. Pas mus sesute dazniausiai ateidavo pries ta laika, kai reikdavo i poliklinika rodytis - na sunus gime 09.04, tai visada men pradzioj ateidavo sesute, paklausdavo kaip laikomes ir primindavo, kad ateitume pasisverti ir kai reikia pasiskiepyti. Beje, iki 6men kudiki i poliklinika reikia vezti kas men, o veliau 6 men tada jau tik 9 men, o tada jau tik 12 men, bet as saziningai kas men eidavau - ziuredavau kaip maniskis auga.
Sesute siaip jau ir neturetu pergyventi, jei jus nepasirodote poliklinikoje, na nebent tai kartojasi pastoviai arba jinai yra pastebejusi, jog mama prastai vaiku rupinasi - tada jau yra didesne kontrole.

O del iskvietimo i namus, tai jau rasiau kaip yra - turi ateiti gydytoja tik tada jei jus prisirase pagal gyvenamaja vieta - kitais atvejai jusu susitarimo reikalas.
Pvz mano pussere dirba gydytoja, tai jinai priimdavo vaikus ir ne is savo rajono, bet teveliai buvo perspeti, kad ligos atveju jie patys tures ja atsivezti ir parvezti atgal.

Astyte
Sveikos mamytes,
Norejau jusu paklausti, kokios seseles jusu vaikucius lanko? Ar tose ligoninese, kur esate jus pacios uzregistruotos, ar kokios vaikuciu seseles? Nes mano atveju, uosviene mane uzregistravo pas privacia seimos gydytoja, kuri, kiek as itariu, neturejus reikalu su vaikuciais, unsure.gif be to mes persikraustysim i kita Kauno gala, Ramucius ir jau jai bus tikrai nepatogu atvazineti. Gal kas is jusu gyvenate ten kur netoliese? sad.gif
Vėpla
Vaikučius lanko seselė iš tos poliklinikos, kuriai priklausytumėt pagal gyvenamąją vietą. Bet tik pirmą mėnesį.
Po to reikia vaikutį prirašyti pas kokią nors gydytoją. Ligoninėj išleidžiant sakė, kad po mėnesio galima jau prisirašyt pas bet kurį gydytoją, kurioj nori poliklinikoj.
Vėpla
pratęsiu apie slogą ir pediatrę wink.gif

kažkaip užkliuvo, kad labai jau kortelę mūsų gydytoja saugo, kad tik nepaimtumėm huh.gif o man toks noras ją paskaityt kaip tik atsirado biggrin.gif
nuėjom pasiskiepint ir aš ramiai pareiškiai, kad man reikia kortelės ir ją pasiimsiu. kas tai seselei beliko daryt smile.gif gal pirmą kartą tokią baisią mamką ph34r.gif mato.
paskaitau kortelę, o ten pasirodo, kad daktarė dar net tris kartus buvo pas mus atėjus pasižiūrėt kaip ta sloga pas mus. Matė, kad jau geriau, po to, kad jau pasveiko blink.gif
Iš įrašų, tai puikią daktarę turim, taip rūpinasi cool.gif
Kalinka
nu košmarai, kelčiau vėją. Ir kuo skubiau keisčiau gydytoją. O del vaiko iki metų tampymo į polikliniką, tai ir aš kaip kvailutė sąžiningai lėkdavom kas mėnesį per "sveikų vaikų" dieną, taciau kaip taisyklė tada pilna poliklinika sergančių ir mes per savaitę nuo apsilankymo atsidurdavom prie susirgusių. tik suėjus metams ir nustojus lankytis reguliariai lankytis poliklinikoje nustojom ir sirgti.TFU Tfu Tfu 4 metai jokiu nusiskundimu. Pasisverti ir pasimatuoti galima ir namuose, o bacilu del to eiti ir gaudyti, manau nebūtina. Tiesa, teko ir man netiketai pavartyti savo naujagimio kortelė, tai buvo įrašas, tipo maniskis nervuotas ar kaip ten ir tipo gydytoja lankėsi namuose, tai kai vyrui pasakiau tas buvo nulindes pas vedeja tai skunda parasė tai monterai, ir kadangi keitem gyvenama vieta ir gydytoja automatiskai pasikeitė, bet jei ne toks sutapimas, kazin kaip po to butu reikeje bendraut su daktarka, apšmeižusią mano visoj giminėj ramiausią vaiką rolleyes.gif
Maugli
O kazhi galima "uzhsisakyti" ta sverimo - matavimo vizita i namus? Ash panishkai bijau eiti su vaiku i poliklinika. Ypach dabar, kai Vilniuje paskelbta gripo epidemija ph34r.gif . O reikia tai juodai, nes jau 2 men. nebuvom. Sesutei paskambinau, apsakiau, kad bijau eiti, sako ir neikit, jei bijot, paklause ar viskas gerai ir tiek blink.gif . Beje, man aukle sako, kad turetu ateiti pas vaika iki metu, kad tos "sveiko vaiko dienos" ar ne viskas blink.gif .
Vėpla
QUOTE (Maugli @ 2004 01 30, 13:13)
O kazhi galima "uzhsisakyti" ta sverimo - matavimo vizita i namus? Ash panishkai bijau eiti su vaiku i poliklinika.

Paskambinau poliklinikos administratorei ir paklausinėjau. Paaiškėjo, kad iki mėnesio seselė turi ateiti kas savaitę, o po to iki metų kas mėnesį. O su gydytojos vizitais visai įdomiai: iki 1 mėnesio turi ateiti 2 kartus, po to kas mėnesį PRIVALO pamatyti vaiką. Jei mama vaikutį nutempia į polikliniką, tai ji jau pamatė, o jei ne - turi ateiti į namus. taigi štai taip wink.gif
Maugli
Mamos, betgi tai skandalas blink.gif ! Ar pas kuria ateina kas menesi iki metu? Vadinasi, auke buvo teisi. Blyn, reikes reikalauti, kad ateitu! Ko mums ten grustis i ta poliklinika virusu medzhioti biggrin.gif .
Tynka
QUOTE (Maugli @ 2004 01 30, 13:13)
O kazhi galima "uzhsisakyti" ta sverimo - matavimo vizita i namus? Ash panishkai bijau eiti su vaiku i poliklinika. Ypach dabar, kai Vilniuje paskelbta gripo epidemija ph34r.gif . O reikia tai juodai, nes jau 2 men. nebuvom. Sesutei paskambinau, apsakiau, kad bijau eiti, sako ir neikit, jei bijot, paklause ar viskas gerai ir tiek blink.gif . Beje, man aukle sako, kad turetu ateiti pas vaika iki metu, kad tos "sveiko vaiko dienos" ar ne viskas blink.gif .

o tai kaip i namus atvykusi gydytoja pasveria?

Nes mes tai turime tik tokias buitines svarstykles, kurios duok dieve kilogramo tikslumo rodo ir ant atsistoti reikia.

Tai negi gydytoja svarstykles atsinesa. Nu nezinau.

Musu gydytoja kai reikia tai pati ateina, tik va su svoriu mums problemos, todel labai norisi zinoti, kiek priaugam.
Vėpla
Paklausinėjau Londone gyvenančios vyro sesers. Jos mažulei dabar 4 mėnesiai ir nuo gimimo nėra sverta. Į polikliniką nueina tik skiepintis. Niekas ten nedaro jokios tragedijos dėl svorio. nors aš norėčiau dėl šventos ramybės žinot kaip tas lėlius auga.
Titia
Cia ,kur mes gyvename (USA), tai gydytojo namie net nesitikek sulaukti, net labiausiai serganti tenka vezti pas daktara i ofisa. O kai ir isleido mus is ligonines (po gimdymo), vaikutis turejo gelta, tai sekancia diena (is ligonines mus isleido 3 paru) turejau prisistatyti pas savo pediatra, o kur dar kraujo tyrimai, kur mus nusiunte i labaratorija ligonineje.....Ir taip 4 para po gimdymo su vaiku keduteje ir prasidejo musu zygiai . Zodziu, va cia tai sistema.....
Vidukas
Sveiki,

Mano suneliui jau 17 dienu, o daktare su sesute mus aplanke tik karta. Ar yra nustatytas vizitu skaicius? 2.gif
K.Kriste
Seip tai jie turi ateiti kas savaite,bet nevaikshto mad.gif .Kai paskambini poliklinikos vedejai,tai viska ir isaiskina
Dilma
Mums jau pusė metų, gydytoja buvo tik kartą, ksi grįžom iš ligoninės, o sesutė visai neateina. Bet tai mums nesudaro problemų - jei kas neaišku, bendraujam telefonu, o ir į polikliniką dažnai nueinam.
AIRA
Mus daktare aplanke 2 kartus po gimdymo, sake kad tiek priklauso unsure.gif O tu klausimu simtai iskyla pirmomis savaitemis, kad jei ne sis forumas, tai visai liudna butu heart.gif
sotto
pirmą kartą grįžus iš gimdymo namų turi ateiti ir gydytoja ir sesutė per tris dienas. Vėliau iki sukaks mėnuo daktarė ateis dar kartą, o sesutė turi ateiti kartą per savaitę. kai sulauksit mėnesio patys turėsit eiti vizitų į polikliniką. Čia sveikam vaikui taip
ex-balionas
Gerai jums, o mes 5 dieneliu patys pas gydytoja turejom eiti ir dar eilej palaukti.
Laimei, kad sunelis miegojo, kitaip visai buciau uzsignievinus.
K.Kriste
QUOTE (ex-balionas @ 2004 05 26, 00:24)
Gerai jums, o mes 5 dieneliu patys pas gydytoja turejom eiti ir dar eilej palaukti.
Laimei, kad sunelis miegojo, kitaip visai buciau uzsignievinus.

Pas mus geriau,su naujagimiais be eiles smile.gif
Jurgitutė
Šiandien mano mažyliui sueina 1 mėnuo. Iki šios dienos gydytoja mus aplankė 2 kartus ir taip pat 2 kartus buvo atėjusi sesutė. Kai auginau pirmą vaikelį, per pirmąjį mėnesį gydytoja ir sesutė buvo atėjusios tik po 1 kartą, nors vaikelio ligos istorijoje mačiau kad prirašyta žymiai daugiau.
babble
O pas mus sesute pora kart atejo, bet as pasakiau, kad gali nevargti ir neiti...jei iskils problemu patys juos susirasim ir atvyksim ...mes lankomes privacioj klinikoj...mane tai siaip biski nervino, kai ateidavo...kazkaip vistiek svetimas zmogus ir as kazkaip nejaukiai jauciuos, kai ateina ir vertina, ar mol padorus esam ir ar vaiko nenumarinsim...
dange
Pas mus gal net perdaug saziningai vaiksciojo, ypac pirma menesi: sesute kas savaite, daktare 2 kartus.Siap jau nervindavo tie atejimai neperspejus- tik vaika pamaitinai, uzmigo ir skambutis i duris mad.gif
vanesiux
Sveikos,
Man beskaitant iskilo toksai klausimelis,ar jos turi vaiksioti ar ne???
Nes mano mazei tuoj jau 6men. , bet ji buvo atejusi tik viena karta iskarto po gimimo ir viskas. Ir jei dar mum iskyla koks klausimas ir nueinam i poliklinika,. tai su nepasitenkinimu ziuri i mus,. mad.gif
Tad man labai idomu ar ieina i jos pareigas vaiksciot pas vaika???
dange
Privalo wink.gif : pirma menesi sesute kas savaite, pediatras 2 kartus, veliau- sesute karta per menesi iki 6 menesiu.
krika
QUOTE (dange @ 2004 09 27, 19:23)
Privalo wink.gif : pirma menesi sesute kas savaite, pediatras 2 kartus, veliau- sesute karta per menesi iki 6 menesiu.

o as net nezinojau, kad iki 6 men turi vaikscioti sesele. pas mus pirma menesi buvo atejusi gydytoja 2 kartus, o sesele vaiksciojo kas savaite. va ir dabar, 3 men proga kai ejom i poliklinika sesute pasake kad buvo atejusi, bet musu nerado. as ir pagalvojau, ar is geros sirdies ji cia mus aplankyti uzsinorejo g.gif o iseinant is kabineto irgi pasake kad ateis, bet neatejo.
AIRA
Gal cia priklauso nuo vidines poliklinikos tvarkos g.gif Nes cia labai jau skirtingai pas visus. Mes tai del to ir seimos centra pakeitem, nes niekas pas mus kas savaite pirmais menesiais nevaiksciojo, jau nekalbu apie velesnius menesius. Kaip tycia man visokiu klausimu iskilo, na juk pirmas vaikas, kiekvienas isberimas kaip alergija atrode, bet kai daktarei papriekaistavom, tai pasake, kad jai nepriklauso ateiti, cia tiesiog nuo jos sirdies gerumo priklauso ateis ar ne mad.gif
kasiopeja
Mamos, pasakyt dabar man, kvailai, ar verta tiketis, kad kas nors ateis, jei gyveni gludumoj? Oficialiai pagal adresa priklausom Pilaitei, bet musu pakrastys - tik numatomas gyvenamuju namu rajonas, kuriame gatves kol kas yra tik "ant popieriaus". Mes per purvynus pravaziuojam, bet ar varginsis sesele pvz. vidurziemi per pusnis klampoti?

P.S. gal kas zino, kokiai poliklinikai priklauso Pilaite? Ar yra atskira Pilaites poliklinka, ar reiks i Karoliniskes vazinet?
dange
QUOTE (kasiopeja @ 2004 10 01, 09:29)
Mamos, pasakyt dabar man kvailai, o ar verta tiketis, kad kas nors ateisi, jei gyveni gludumoj? Oficialiai pagal adresa priklausom Pilaitej, bet musu pakrastys - tik numatomas gyvenamuju namu rajonas, kuriame gatves kol kas yra tik "ant popieriaus". Mes per pruvynus pravaziuojam, bet ar varginsis sesele pvz. vidurziemi per pusnis klampoti?

P.S. gal kas zino, kokiai poliklinikai priklauso Pilaite? Ar yra atskira Pilaites poliklinka, ar reiks i Karoliniskes vazinet?

Kiek zinau, pacioje Pilaiteje yra Karoliniskiu poliklinikos Pilaites filialas, Vydūno 15, daugiabutyje wink.gif
gutukas
QUOTE (Ramunne @ 2004 09 27, 21:09)
Gal cia priklauso nuo vidines poliklinikos tvarkos g.gif Nes cia labai jau skirtingai pas visus. Mes tai del to ir seimos centra pakeitem, nes niekas pas mus kas savaite pirmais menesiais nevaiksciojo, jau nekalbu apie velesnius menesius. Kaip tycia man visokiu klausimu iskilo, na juk pirmas vaikas, kiekvienas isberimas kaip alergija atrode, bet kai daktarei papriekaistavom, tai pasake, kad jai nepriklauso ateiti, cia tiesiog nuo jos sirdies gerumo priklauso ateis ar ne mad.gif

tikriausiai priklauso nuo med.įstaigos. g.gif
mano mažiukui 3 sav.gydytoja buvo vieną kartą(pirmą sav.),o sesutė du kartus,irgi pirmą sav. po mėnesio liepė apsilankyti poliklinikoje.užrašė telefoną,jei kas -skambink.
Limcamca
Mes Justiniskese, ir mums 4.5 men. bet sesute vis dar ateina, nors ir mes reguliariai pas jas einam
hidra
Vai kaip jums gerai ir sesute ir daktaras i namus ateina. Cia Japonijoje nieks nevaiksto schmoll.gif. Turi pati eiti... Ligonineje kai pagimdai buni penkias dienas, o po to eini patikrinimui pas pediatra kai sueina 1 men., 3 men. + skiepai, 6 men. + skiepai, 9 men. ir t.t.... mellow.gif
Sniegena
Skaitau ir stebiuosi. Gydytoja ir sesele lanko vaika, o mama del to nepatenkinta... blink.gif Na, gal kai turesiu 3 vaikus ir man tokie vizitai bus ikirus, bet kai ant ranku pirmagimis... klausimu klausimeliu tiek, kad tegu tik ateina! Pas mus apsilanke gydytoja su sesele po viena karta pirmaja savaite. Paliko tik kabineto telefona, mobilaus deja ne. Taip ir iseina, kad jei kas neiprasta nutinka (o tikrai nutinka!) vaikui savaitgali, tai tenka lakstyti po interneta, skambinti i "mamos telefona", ieskoti kitu mamyciu patarimu ir patirties, kad issiaiskintum, kas yra normalu, o gal jau panikuoti. As noreciau, kad bent jau pirmaji menesi gydytoja lankytusi kas savaite, + kad butu telefonas pasiteiravimui.
Gazelė
Sutinku su sniegenu2 smile.gif . Nors as auginu antra vaikeli, taciau klausimu iskyla nemazai. Mums tuoj bus 10 men., bet sesute kiekviena menesi ateina ir papasakoja koki maisteli ivesti i meniu, apsiklausineja kaip mergyte vystosi - kokia pazanga padare wink.gif . Jei gera sesute (ne tokia kuri atsizymi tik vaiko ligos istorijoje), tai ji ateis iki metu pas vaikuti. Siais laikais galima pasirinkti daktara. Jiems nuo musu leliuku nemazi pinigai kapsi. Todel pries prisirasant prie gydytojo, reiketu truputi apie ji pasiklausineti wink.gif .
M-D
O pas mus seselė 2 ar tai 3 kartus tik buvo atėjus, dar kai vaikai mėnuo buvo. smile.gif O daugiau nia-a. Nors man visai jos kažkaip tais netrūksta, mes kai į polikliniką nuvažiuojam tai ten ir pasitariam, be to seselė mūsų faina - davė savo mobylką, tai aš jeigu kas tai jai tiesiai ir skambinų, nu, kad nereiktų vaikščioti be reikalo. biggrin.gif
lengvute
gal šis straipsnis padės orientuotis wink.gif : http://mama.takas.lt/straipsnis.php?msg_id=128&do=show
ULTRA VIOLET
Pirma men. buvo du kartus sesele ir du kartus daktare... unsure.gif viskas dabar susitinkam tik poliklinikoj, noretusi ko paklausti, tai tenka skambinti jai, arba vaziuoti i pliklinika... dry.gif , geriau jau ji pati mus lankytu, bent karta per men.... wink.gif
egliuke
Pas mus seselė vaikšto nuolat. Bet tikrai geriau nevaikščiotų:( . Ir ta sesele, ir gydytoja esu labai nepatenkinta, tiesą sakant, nenoriu jų net akyse matyti, kad tik kuo greičiau pasikeisčiau gydytoją wink.gif Jau tie vizitai mane ne kartą iki ašarų privedė, taip pat be reikalo prievarta (grasino net vaikų teisių apsauga rolleyes.gif ) buvom išsiųstos į ligoninę, kurioje niekas nesuprato, ko mus ten atsiuntė. Žodžiu musiškė seselė su gydytoja visą laiką gąsdina ir dramatizuoja bet kokias problemėles, be to, patarimai tai irgi trūksta žodžių....Paskutinį karta atėjus pareiškė, kad privalau jau virti vaikui košes ir duoti sultis arba vaisių tyreles...O mums dar nė 4 mėn. nebuvo...
Anchela
pas mus lankesi tik pirma menesi, o paskui dave telefona, kad jei kas pasiskambint bigsmile.gif
*Lina*
pas mus ateina kartą per mėnesį 4u.gif
-simona-
pas mus irgi pora kartų buvo, turiu telefonus, ir pati nepėsčia esu, daug domiuosi kūdikių ir vaikų sveikata. iš pradžiu kas mėnesį važiuodavom i klaipėdą pas neurologę, dabar reiks po 3 mėn. neužilgo reikės pas okulistė, kardiologę profilaktiškai. ( taip būna kai mažiukai per anksti gimsta) 4u.gif
negre
Pas mus tai tik kai iš gimdyklos grižom atėjo į namus, daugiau mes visą laiką keliaujam huh.gif
zeme
Pas mus seselė buvo atėjusi 3 kartus pirmąjį mėnesį ir gydytoja 2 kartus. Dabar visada einame patys.
KRISTIDA
Pas mus iki metų sesutė lankėsi kas mėneį, nors mes irgi sąžiningai lankomės poliklinikoje. O nuo metų lankysis kas tris mėnesius ir taip kol vaikas pradės eiti į darželį rolleyes.gif Šiaip gerai, kad ateidavo - paaiškindavo ką naujo reiktų pradėti valgyti, atsakydavo į klausimus (vis dėlto tos patirties neperdaugiausiai buvo g.gif ) Dabar jau labiau pasitikiu savimi ir seselės apsilankymai - labiau dėl formalumo mirksiukas.gif
*Svajone*
verysad.gif Mano mažiui 8 mėnesiai bet seselė nė karto nebuvo atėjusi schmoll.gif tik paskambina kai ateina laikas skiepytis net neatėjo tada kai grįžome iš gimdymo namų turėjau pati pranešti apie naujagimį tada tik atėjo seselė su gydytoja,tai ir buvo vienintelis vizitas tiek seselės tiek gydytojos jos pareiškė kad jau ne pirmas vaikas ir jau mokėsite prižiūrėti taip ir lankomės poliklinikoje mes bet ne jos doh.gif
boruzka
pas mus sesute irgi ateina kiekviena menesi. jei neranda tuo metu namuose palieka rasteli duryse ir ateina kita diena.man tai atrodo kad jos cia ziuri ne pacius vaikus o stebi aplinka kurioje jie gyvena. ar tevai negeria ar vaiku paciu pakankamai pasirupinta g.gif
Stigma
perskaicius mamyciu zinutes supratau,kad musu sesute ne pati atsakingiausia...sunui 11men,o ji buvo gal kokius 6 kartus... g.gif o ir sunegalavus poliklinikoj nelabai skuba mus priimt,liudna... verysad.gif [SIZE=1][COLOR=red]
Simuko
Stigma, tu juokauji blink.gif pas jus lankesi sesis kartus, o pas mus viena karta kartu su gydytoju, kai grizom namo, ir tiek. Daugiau akyse jos nemaciau, isskyrus kasmenesinius apsilankymus poliklinikoj.
nerko
sesele privalo pas vaikus iki metu lankytis kas menesi, toks ju darbas. Jei nesilanko galima skustis ar paklausti kodel neatlieka savo pareigu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.