Ar taip turi buti? Gal as klystu. Kiek ji dar vaikscios?
Mamytes, norejau paklausti, kiek daznai ir, ar isvis pas jus vaiksto i namus sesele is poliklinikos? Vaikui tuoj bus metukai, o sesele nuo pat pirmu dienu reguliariai lankosi. Nors mes saziningai patys vaiksciojom i poliklinika svertis irt.t. Mazoji gulasi velai, pas mus daugiau naktinis rezzimas, tai ir keliames veliau. Ji jau pasirodo buvo atejus kelis kartus, o mes miegojom
Ar taip turi buti? Gal as klystu. Kiek ji dar vaikscios?
Iki metu
man irgi pan budavo, tai mes lauke, tai isvyke kur nors, budavo ateina, o mes miegam... geras pas mus tik viena men vaiksciojo o dabar jau nevaiksto gal tingine ,sioaip mes sveiki ir augam kaip ant mieliu mes tuoj busim keturiu men o jinai buvo tik pirma men kas savaite zinau ,kad jau reikes papildoma maista ivedinet,kai buvom poliklinikoj ji sake ateikit 4,5 kaip bus skiepai
Taip ir turi buti, turi vaikscioti. Na pas mus buvo gal kokius tris kartus per menesi, bet po to nei kvapo. Bet siaip maloni sesute labai daug ir naudingai paaiskindavo. Na mes kai pavarteme savo dukrytes kortele, tai ten prirasyta, kad ji lankosi ir pas mus jau gal kokia 15 kartu buvo, nors realybe kita. Dauguma ju taip daro, raso i kortele viena, o daro kita. O tu mute matyt sazyninga sesele gavai,dziaukis
jei ilgeu nepasirodom poliklinikoj - ateina. primena, kad jau skiepytis laikas ir pan.
jos turi lankyti reguliarei.
Pas mus JAV, isvis ne karto niekas nejo pas leliu nuo pat pirmu dienu. Mes patys turejome vesti kai jam buvo 3 dienos, veliau 2 savaites, dar veliau 2-4-6 menesiukai.
O musu sesele isvis stebuklas! Nors Adomui jau daugiau nei 1.5 metu, bet musu sesele vistiek vis paskambina, pasiteirauja kaip gyvenam, kaip valgom, miegam. Nors mums pagalbos jau kaipir seniai nereikia, bet vistiek labai malonu zinoti, kad kazkas prisimena ir pasiteirauja. Auksas ne sesele, as tai ja dievinu!
Pas mus iki kokiu septyniu menesiu lankesi reguleriai, bet dabar jau devyni ir jau seniai nebuvo....
iki menesio amziaus sesute turi ateiti kas savaite, veliau iki metu karta per menesi.
Sunui ilgai bambyte nekrito, tai sesute kokia savaite kasdien ateidavo, kad padetu ta bambute isvalyti ir veliau uzsukdavo, o dazniausiai tai gatveje mesu su ja susitikdavom ir jinai mus isklausinedavo. Dabar dukra prirasyta pas seimos gydytoja, tai kaip su sesutes pareigomis net nzn. Bet ispradziu lankydavosi pasverti ir kraujo tyrimams paimti - cia mes su gydytoja taip susitardavom, nes pas juos kabinete gan vesu budavo, o as namuose prisisldydavau kambari. Bet pas mus sesute ne kokia buvo, nelabai ir patarti galejo ( gal kita specializacija). O dabar mes paprasciausiai kai kas nors yra pas gydytoja uzsukame, nes jos kabinetas kieme yra, tik apsirengti reikia.
Mums beveik metukai, bet jau senokai nustojo lankyti, gal iki kokių 5 men. vaikščiojo. Bet mes irgi poliklinikos kortelėj prisiskaitėm "nerealių" dalykų - kad ir toliau mus lanko, kad mūsų dukrelė labai daug būna grynam ore - kad būna tai tiesa, bet iš kur jos tai nuspėjo?
Pas mus irgi kas mėnesį ateina. O jei negali ar patingi, tai bent paskambina
Pas mus tai tik pirma menesi karta per savaite pasirodydavo.Geras,o as ir nezinojau,kad iki metu vaiksto
Mums tuoj 2 men. nebuvo dar ne vieno karto. Man atrodo, kad ir nesulauksim.
pas mus sesute lankesi tik pirma menesi, tiksliau puse menesio, nes pati sesute susirgo. bet ji paliko sav mob, jeigu kiltu klausimu skambint bet kuriuo paros metu. ir siaip is poliklinikos vis paskambina, jei dingstam ilgensniam laikui, ar kai darom tyrimus paskambina pranesa atsakymus,o kai apsirges buvo maziukas, skambindavo klausdavo kas ir kaip.
Na man patiktu, jei lankytu iki puses metu, o paskui skambintu. Jeigu kyla klausimu, visvien visad skambinu savo daktarei. Man sesele nieko naujo nepasake, bet reiskiasi yra sazininga ir gerai atlieka savo pareigas. Saunuole! Cia as is tokiu, kurie nemegsta netiketu skambuciu i duris ir apskritai siurprizu
pas mus sesele atejo kita diena kai grizom is ligonines
Pas mus irgi lankėsi tik iki mėnesio
Bet dabar seniai buvo, o ir mes i poliklinikas neskubam, jauciu busim nebuve tris menesius, tai sakau gal susiprotes aplankyti?
Sesele turi vaikscioti pirma menesi, kol uzgyja bambute kas antra arba kiekviena diena, o po to iki metu karta i menesi. Kadangi gimdziau vasara, tai sesele atejo pirma karta ir pasake, kad iseina menesiui atostogu. Tai kai mums ilgai bambute negijo ir kaip tik reikejop pagalbos, ji buvo atostogose. O po to gal dar kokius 4 kartus buvo atejus ir viskas. Tai man taip pikta budavo, ne del to kad ji man kokios nors naudos duoda (nieko gero nepasakydavo), o del to, kad savo pareigu nevykdo. Tai as ir daktarei sakydavau, kad nelanko, ir kai nuvaziuodavom i poliklinika specialiai paklausdavau, kodel neateina, tai ji pareiksdavo, kad ateina ir musu namie neranda. Atsimenu viena karta ziema, jos paklausiau kokia konkreciai diena buvo, pasake, o as jai sakau, kad tikrai visa diena namie sedejau, nes gana salta buvo ir mes net i lauka nejom. Tai pasimete, kazka suburbe ir viskas. Tos seseles tikros melages, tingi vaikscioti, tai kortelej paraso, kad niekas duru neatidare ir viskas. Dabar musu sesele pasikeite, bet jau nebepriklauso pas mus vaikscioti, tai su ja ir nebendraujam.
Iki 28 dienos sesele turi ateiti kas savaite, o jau po 28d. viena kart per menesi.
Mes uzsiregistravome i Baltupiu centra ir pas mus ateina labai maloni sesele
Pas mus tai neina, bet nelabai ir pasigendu. Atejo kokius 4 kartus iki menesio, dave savo mobilu, jei kas, kad skambintume ir tiek. Mes patys nueinam kas menesi
Pas mus atejo su daktare, tik po gimdymo kai parsiveziua, o daugiua tai nee, tik patys vezame, kai reikia....
Pirma menesi sesele vaiksciojo kas savaite,dar gydytoja buvo atejus.O iki metu tai i menesi karta uzsukdavo.Siaip nervuodavo:miegu su vaiku,arba maitinu,o cia bac skambutis ir :"nelauket?"sesele uz duru
Siaip labiausiai manau reikalingi tie vaiksciojimai pirma menesi,va kol bambute uzgija,parodo kaip ja valyt,masaziukus parodo,patarimu duoda,o veliau tai jauciu kontrole kokioj vaikas aplinkoj auga,nes kam eit i namus jei reguliariai lankais poliklinikoj kas menesi?
Mane irgi nervuoja, kai ateina netikėtai. Kad ir retai. Šiaip iki mėnesio ėjo gana dažnai. Dabar tik po skiepo pažiūrėt. Ir tai nervuoja, nes būtinai ateis kai tik užmiega maže, ne kitaip
norėjau pasiteirauti čia kalbi apie Baltupių šeimos centrą, tai į domu būtų sužinoti kokiai gydytojai priklausot, nes mano mažius ten prirašytas?
as zinok patyrinejau lapa, kuri gavau po gimdymo, israsant is ligonines. tai ten buvo toks punktas, kur reikia pazymeti ar reikalingas ateinantis zmogus i namus. mano atveju buvo pazymeta, kad nereikia o mes savo maziuke turejom pristatyti 9 siena, tada 1 menesio, po to 2. dabar eisim sulaukusios 4 menesiu
TauRe, o as ir nekreipiau demesio i kazkokia tokia pastraipa, kad sesele i namus gali ateiti Kai ishstenesiu savo mazgi - pareikalausiu, kad kas nors ateidinetu
matai, jusu valstijoje gali buti kitaip. tu butinai istyrinek ta lapa, kuri gausi israsant. ten kur bus tavo gimdymo duomenys.jei ka, riekalauk. as tai labai gailejausi, kad visa tai pastebejau tik po kiek laiko. man taip reikejo pagalbos
Pas mumi ohajovshcinoj irgi atejo (turejo ateit po savaites tipo ismokyt mane su vaiku elgtis, maitint ir atsakyt i visus klausimus ir t.t. , bet realiai atejo tik po menesio). Atnese dovanu tashika vaiko reikmenims susideti (suplyso per menesi) ir misinuku pavyzdziu (kuriu galu, kai ant visu lapu buvo didelem raidem uzvarvolinta, kad as krutim maitinu?). I klausimus atsake labai issamiai, pagyre, kad labai gerai galva laikom, gavau pasirasyt kruuuuva popieriu ir tiek. Man tas vizitas buvo reikalingas kai shuniui antra koja.
Pas mus seselė per pirmą mėnesį (ir iki šiol) taip ir nepasirodė..
Gydytoja atėjo tą pačią dieną kai grįžom iš ligoninės, o antrąkart po 4 sav. pasakyt kad atvyktumėm mėnesio amžiaus skiepams. tiesą sakant kai viskas tvarkoj buvo, mes jų ir nepasigedom labai, nors žinau kad joms priklausytų tikrai dažniau apsireikšti ir pasidomėti, pvz. kaip gyja bambutė ir t.t. Bet jūsų paklausius gal ir gerai kad per dažnai niekas nelakstė ir netrukdė mūsų saldaus miegelio
Pas mus gydytoja ir sesele atejo sekancia diena, kai grizom is ligonines, per Kucias. As buvau nustebus, galvojau, kad per sventes tikrai niekas neis.Po svenciu sesele dar pora kartu buvo atejus. Dar dave savo mobilaus ir namu tel.nr. sake jei kas-skambinti.
Nu geeeras...Kitus tos seselės dar gerai pavaikšto...Pas mus nėjo iki 2 mėn. iš viso...Kol patys į polikliniką nesikreipėm ir nepradėjom galų ieškot...
Dabar ateina gal 1k. per pusantro mėn. ir tik vaiką išnervina - prikiša savo ilgą nosį Justei prie akių (nu tikrai baisią nosį) ir klausia ,,ir ko gi tu man nesišypsai?'' Tokios ir išsigąsti galima...O apie skiepus - tai ką jau čia... Kulniuojam į polikliniką patys kaip dideli kaip skiepytis reikia
Neskaichiau visko, bet man tokia problema ishkilo, kad NEVAIKSHTO. Gal zhinote iki kiek laiko jos turi vaikshchiot? Kaimyne sake, kad turetu ateiti i namus ir pasverti ir k.t. kai vaikui tik 4 men. nes ash nenoriu jos i poliklinika vezhti - dar koki virusa parsiveshim
Na bent jau pas mus iki menesiuko vaiksciojo kas savaite, o iki metuku kas menesi ir visuomet reguliariai, beveik ta pacia diena, tikrai sauni sesute
O del to, kad svertu namuose tai tikrai nezinau, nes pas mane atejusi tai tik paklausydavo, visa apziuredavo ir pan. Tik kai sirgo tai buvo atvazeve paeme kraujuka ir viskas. Siaip manau, kad namuose, tai tik bendras patikrinimas, o visa kita poliklinikoje.
Paeme kraujuka?
Sveikos,
noriu paklausti, ar gydytoja pediatrė turi vaikutį iki metų kas mėnesį aplankyti namuose, jei aš jo nenuvežu į polikliniką? Aš kažkur girdėjau, kad privalo, bet mano gydytoja ramiausiai pas mus neateina. tai gal, sakau, ir neprivalo? Pirmą mėnesį buvo atėjusi du kartus, o po to ir nesirodė.
pas mus irgi neina
o siaip manau, jog privalo, tik reikia kazkaip jau moket issikviesti. musu seimos klinikoje kaune, pvz, gydytojo kvietimas i namus - kasdien iki 13 val. nors tai nereiskia kad ateis kiekvienu atveju
Musu gyd. irgi tik pirma men. atejus pora kartu buvo, o nuo menesio jau vezem i poliklinika. Jei vaikutis serga, gyd. privalo ateiti
dar neteko girdeti tokio dalyko, kad gydytoja pagal iskvietima neateitu
Na pvz, as pagal gyvenamaja vieta priklausau 5 poliklinikai, o uzsiregistravau i 10, nes ten man labiau gydytoja patiko.Tai tokioje situacijoje gydytoja neprivalo vaziuoti i namus. O siaip visada blogiausiu atveju galima greitaja issikviesti.
reikia pakeisti gydytoja arba pasiskusti as jokiu budsu nevesciau su temperatura
Kai mano lelius kokiu 8men kosejo, bet temperaturos nebuvo. Tai as paskambinau i poliklinika tai registraturoj pasake,kad be temp. atvezkit, as kategoriskai pasakiau, kad nevesiu,o kad gydytoja ateitu i namus. IR ka manot? ATEJO be jokiu priekaistu.
kiek zinau, tai pirma menesi gydytojas turi ateiti 2 kartus - o po to ateiti profilaktiskai pas vaikuti lyg ir neturetu, nu nebent pati mama issikvies i namus. Po pirmo menesio, kudikelis turi buti atvezamas i poliklinika kas menesi - ten pasvers, pamatuos, duos kai kuriu patarimu, skiepis... Iki metu profilaktiskai turi lankytis tik poliklinikos sesele. Pirma menesi, tai net nezinau kiek kartu - taciau daug, o nuo antro menesio - karta i men iki metu.
o as karta kvieciausi gydytoja ir ji atejo, nors vaikui net nebuvo temperaturos - tik uzkimes buvo. Bet diagnoze tai kruta nustate - jei uzkimes tai vaikui laringitas, sake, kad ir gerkle labai paraudusi. Kazkaip man tas vizitas sukele nepasitikejima, tai issikvieciau privacia gydytoja - diagnoze buvo tokia, kad vaiko gerkle visai neraudona (!!!), o uzkimusi del sauso oro (tuo metu, kaip tik buvo buvo ijungtas sildymas). Israse lasiuku - ir jau kita diena jokio uzkimimo nebuvo!!!! Tai va, tos poliklinikos gydytojos.....
jei kas mėnesį nueinam, tai viskas tvarkoj. Bet jei ne? Martynukui dabar 5 mėnesiai, bet į polikliniką tikrai netempsiu. Visur gripas, o poliklinikoj per sveikuolių dieną sėdi visa eilė varvanosių. Tai sveikam vaikui tik virusą pagaučiau.
O tokiu atveju gydytoja neturi bent pasidomėt, kaip mes gyvenam?
abejoju....
mes 3 mėn. susirgom sloga. Gyd. atėjo, išrašė lašų į nosį. Po savaitės paskambinau pasakyt, kad nepadeda. Sako, kad viskas gerai - taip turi būt. O kad neprakvėpuoja!!! Paskambinau į mamos liniją, pasirodo, kad tokiam mažam į nosį lašint apskritai nerekomenduojama. nebent pieną, ir tik tada, kai sloga maža.
pas mus seselė buvo atėjus 3 kartus iki mėnesio ir dingo po to. Kai pamačiau kortelėj kas prirašyta, net susinervinau. Tipo į lauką einam. Nė velnio mes neinam. Balkone miegam ir užtenka. Man poreikio į lauką eiti nėra, vadinasi ir jam turi nebūt. išeinu kai ko prireikia. Maudom, atseit, irgi kasdien. nuo pat gimimo maudėm kas antrą dieną, o dabar ir kas trečią. Jei jau neateina į namus, tai bent poliklinikoj pasiklausinėtų, kad nesąmonių nerašytų.
|