Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiaulių oda
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
hokaida
Sveikos 4u.gif Turiu štai tokį klausimuką. Aš perku dideles karkas, nes mėgstu dar jas išpjaustyti, pasidaryti guliašiukų ir pan., o kaulą dedu į sriubą. Tik va ką darytti su ta karkos oda? Gal ji tinka šaltienai gaminti? ar i pasteta būtų galima įmaišyti? Prašau jūsų patarimų 4u.gif
pašnekutė
Šitas dalykas labiausiai tinkamas, mano manymu, vyniotiniams gaminti. Įdarą iš įvairių komponentų susikurkite - smulkintos mėsytės, faršo, faršo/daržovių ar dar ką neša fantazija. Žinoma, prieskonių, druskytės nepamiršti reikia. Viską tampriai įsukti į odelę, apsukti medvilniniu storu ir tvirtu siūlu (arba - įrišti į marlės gabalėlį), ir išvirti. Išėmus paslėgti, ataušinti. Pjaustyti riekelėmis ir essen.gif
hokaida
Pasnekute, labai geras pasiulymas, bet ta oda labai stora unsure.gif kai turesiu plonesnes- butinai isbandysiu, o su sita tai net nzn ka daryti blink.gif galvoju gal ją į kepenų paštetą sumalti? kaip manai? arba gal ji slatienaii tiktu? gal is tos odos zelatinos gausis? nesijuok is mano kvailoku pasvarstymų blush2.gif
paiduke
į paštetą manau visai tiktų, reikėtų pirma išvirti tada sumalti smulkiai
Fyja
Ja galima supjaustyti juostelem ir paspyrginti su svogunais-gaunasi cipsai ,prie alaus pasaka,sustoti negali,ir parduotuvej maciau parduodamos kepintos mirksiukas.gif
forbija
QUOTE(Fyja @ 2009 09 05, 14:12)
Ja galima supjaustyti juostelem ir paspyrginti su svogunais-gaunasi cipsai ,prie alaus pasaka,sustoti negali,ir parduotuvej maciau parduodamos kepintos mirksiukas.gif
*

Tiktai,kepinti reik ant labai mazos ugnies.
cadra
QUOTE(dalia59 @ 2009 09 05, 17:33)
*

MEST SUNIM YA KIAULIU ODA ,JA VALGYT VIENAS NUODAS.
Lūgnė
QUOTE(dalia59 @ 2009 09 05, 16:33)
*

Kam nuo dijat save tokiu niekalu. Meskit į šiukšliadėžę tą odą, jei nenorit, kad savo organizmui žalą darytumėt. Karkos irgi tik nesveikų žmogelių maistas. Niekada neperku. Tai paprasčiausiai atliekos.
Ramunaite
Aš tai išmetu. Bet mano tėtis mėgsta skrudintą su druska, kaip kažkas minėjo - prie alaus. Man tai schmoll.gif
hokaida
QUOTE(cadra @ 2009 09 07, 07:57)
MEST SUNIM YA KIAULIU ODA ,JA VALGYT VIENAS NUODAS.
*

QUOTE(Lūgnė @ 2009 09 14, 12:46)
Kam nuo dijat save tokiu niekalu. Meskit į šiukšliadėžę tą odą, jei nenorit, kad savo organizmui žalą darytumėt. Karkos irgi tik nesveikų žmogelių maistas. Niekada neperku. Tai paprasčiausiai atliekos.
*

o kokiu niekalu parduotuvej nusipirkusios privalgot tai nezinot ir gerai. jus ka galvojat i visokias desras nesumala tos odos? ismeta? nejuokinkit tik. kai savo kiaule uzsiauginsit, tai zinosit ka valgot ir ka ismetat, o dabar perkar ale auksciausios rusies desras, o ko ten prideda tai net neisivaizduojat. karka - atlieka? geras... tavo seneliai ir proseneliai valge karkas, o tau mat atlieka. neatlieka tik tas, ant ko uzrasyta "auksciausia rusis"? nu jus motriskos ir duodat vaizdu..
Gaisrena
Aš skardą išdelioju kiaulių odom ir sudedu bulves.Kepu orkaitej,labai skanios bulvytės gaunasi.
Rinesa
QUOTE(Lūgnė @ 2009 09 14, 19:16)
*

Nu nieko sau... blink.gif
Žinutės autorė kažkuo galėtų pagrįsti tokius savo teiginius...
rutulukas
karka nuodas smile.gif turbut niekada nevalgiai gerai paruostos karkos, o ismesti oda tai butu tikrai kvaila as taippat darau vyniotini ar sudedu i pasteta, gaminti as mokiausi is labai protingos moters ir vaduovaujuosi jos zodziais, kad gera seimininke niekada neiko neismeta, reike ismones ir viska sunaudosi o del
,, auksciausios rusies ,, desros vitintos ar kokios ten kitos, as dirbau maisto pramonej biggrin.gif geriau jau karka
patinuke
Ismesti!!!!!!!!!!
Fui...
Juk Jus ne siuksliu deze kad tai kistumet i save
cadra
QUOTE(hokaida @ 2009 09 21, 11:23)
o kokiu niekalu parduotuvej nusipirkusios privalgot tai nezinot ir gerai. jus ka galvojat i visokias desras nesumala tos odos? ismeta? nejuokinkit tik. kai savo kiaule uzsiauginsit, tai zinosit ka valgot ir ka ismetat, o dabar perkar ale auksciausios rusies desras, o ko ten prideda tai net neisivaizduojat. karka - atlieka? geras... tavo seneliai ir proseneliai valge karkas, o tau mat atlieka. neatlieka tik tas, ant ko uzrasyta "auksciausia rusis"? nu jus motriskos ir duodat vaizdu..
*

ZINOM GERAI IR DESRU SUDETIS .TAI JEI PARASIAU KAD KIAULIU ODA MEST SUNIM .TAI TIKRAI NEI DESRU ,NEI VYNIOTINIU ,NE JOKIU RUKYTU GAMINIU NEPERKU IR JAU SENIAI.]
IR KIEK AS CIA SKAICIAU TAI EINA KALBA NE APIE KARKAS O APIE KIAULIU SKURAS.
Belesa
juk klausia ka pasidaryti iš odos,o jus kisat savo trigrasi ir siulot jai ja išmesti jei ji norėtų išmesti tai ir be jūsų ją išmestų ir net neklaustu. Jei nežinot ką iš jos padaryti tai ir nerašinėkit,kad išmestų ar dar kažką...
Rožinė
as pjaustau juostelės ir kepu spirgučius-traškučius negaliu nuo lėkštės atsitraukti kol visko nesuvalgau doh.gif dar jas verdam su daug prieskoniu karštas valgom su juoda duona anr viršaus užpylus žalius pjaustytus svogunus barstytus pipirais ir druska ir užpiltus truputį sultinio nuo pačių skuryčiu, taippat labai skanu, dar išvirtas labai skanu valgyti su žirniais virtais prie alaus thumbup.gif mama deda ir į šaltieną
Belesa
Mano mama tai specialiai pirkdavo skurytes ir iš jų darydavo šaltiena,tai man skaniausia šaltiena iš jų. Aš ir jas suprieskoniuoju ir pasičirškinu,man laaabai skanu thumbup.gif
angels008
O nuo lasinuku skuras dedu i sriuba ir man skanu griekas ismesti smile.gif
emilia999
As valgau paprasta zalia skuryte tik pabarstau druskos ir tik mociutes uzaugintu kiauliu, labai skanu. Niu ir nieko dar gyva, niekad nesiskundziau kuom nors del savo organizmo tfu tfu tfu biggrin.gif:D:D o valgau tikrai daug tos skurytes kai papjauna kiaule.
Pussesere dar ir gryno kraujo isgeria, as tai negaliu doh.gif ir nieko ir gyva biggrin.gif
DiaDi
O mano tėvelis labai mėgsta paprastai išvirtą ir pabarstytą pipirais ir druska:)
Pati nesu gaminus dar nieko, bet būtinai išbandysiu koki parašytą skanėstą.
georgiana
praeita savaite norfoj pigiai nusipirkau tai pjausciau juostele ir kepiau su prieskoniais, apsivalgymas wub.gif bet beda ta kad skrandis neatlaike tiek isikaudejo skuros sutoje buvo lotuliukas.gif
lututė
kiek žinau,Amerikoj pardavinėjamos skrudintos odelės-kaip čipsai.Nebandžiau-gal kada prie progos...bet odeles naudoju gamindama kepenų vyniotinius-nes kitaip jų ir nepadarysi.O šiaip-šuniukui perku... blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.