Sveikos mamytes, norejau pasiteiraut nuo kada jusu mazyliai jau patys apsirengdavo.
Pati visko dar nesirengia. Kelnytes užsimauti moka, savarankiškai ant puoduko, padedama palaidinukę apsirengia. O nusirengti daug lengviau.
na mums jau beveik du metukai, bet apsirengt tikrai dar nemoka. Jei kelnytes su guma, tai bando apsimaut, bet kelia tik prieki, tai reikia padet uzpakali uztempt
Mums du metukai, tai moka batukus apiauti, švarkelį užsisegti, kelnytes mautis bando, bet dažnai juokingai jam išeina jas užsimauti
na matot as uztat klausiu, nes man viena pazystama pradejo girtis, kad kai jos vaikas buvo dvieju metuku, tai pilnai pats apsirengdavo, dabar jam 4 metukai. Na as net pagalvojau, gal as savo maziuke kazka ne taip mokinu, nes rengtis pati bando, bet kad nelabai jau ten iseina, o jei jau greit du metukai.
QUOTE(Danguole V @ 2009 08 27, 15:01) na matot as uztat klausiu, nes man viena pazystama pradejo girtis, kad kai jos vaikas buvo dvieju metuku, tai pilnai pats apsirengdavo, dabar jam 4 metukai. Na as net pagalvojau, gal as savo maziuke kazka ne taip mokinu, nes rengtis pati bando, bet kad nelabai jau ten iseina, o jei jau greit du metukai. Dar mazute Tavo pupa, su laiku viska ismoks pati, o apsirenkt ir nusirengt tokiam maziukui dar labai sunkus darbelis. Oi zinau as tokias pazystamas, kurios tik girtis moka, matai jos vaikiukas jau 4, tikriausiai ji bus pamirsus, ar "netycia" sumaisius, kad galbut ne 2, o kokiu 3 metu pats ismoko viska apsirenkt
as truputi ne i tema, bet beveik... as ir snd isgirdau, kad dar 2metuku neturinti mergaite jau kuo puikiausiai valgo, geria is puodelio ir daro i puoduka, pasijutau taip pat ne kaip nes maniskis su puodu nelabai draugauja, gert is puodelio jam neiseina, o valgyt valgo, bet dar labai pilsto sriuba pvz., o apie apsirengima jau rasiau
mano maze batus uzsimauna ir uzsisega pati.kelnes ir pedkelnes pati uzsimaukslina.va su puodu menesi kariavom.bet dabar jau (tfu tfu tfu tris kartus pe rkairi peti) jokiu bedu nebera.zino kur puodas ir pati nueina pasiimt padaro o po to konstatuoja kad fui :)su rengimusi ir puodu tai gyriau ir gyriau be proto kai tik gferai padarydavo.va tik sagu neuzsisega, nes visi rubai kazkaip su uztrauktukais.
mums iki 2 metuku dar toloka,bet dukryte moka kepure uzsidet, bet tik namuose, nes lauke ja reikia kaip tik nuimt
Ir nereikia klausyt tokiu pazystamu, kuriu 2 metu vaikas ir apsirengia pilnai pats ir pavalgo tvarkingai ir is puodelio geria ir neapsipila, nu zodziu viska daro geriau nei musu tokio amziaus vaikai As visaga tokiu atveju klausiu gal jau ir pats skalbia rubus, lygina ir pavalgyt pagamina? QUOTE(aniuta0515 @ 2009 08 30, 23:59) Saunuole Mano mergyte 2.6 ir tai nemoka pati visiskai apsirengti. Jei maunasi kelnes, tai sukisa abi kojas i viena klesne ir tada pyksta kad kazkas nesigauna Moka apsiauti batukus, uzsideti susagstoma bliuskute ar megstini, o nusirengti gali reaktyviniais greiciais Nedarau as tame problemos. Ismoks viska su laiku, svarbu neslopinti noro rengtis paciai ir padeti kai papraso pagalbos
nusirengti labai gerai moka, apsirengti sunkiau, bet nebeviltiska. maike, bliuzoniuka pavyksta uztraukti, tik gali isvirksciai, kelnytes irgi...
Mum greit 2 m ,bet rengtis dar nemoka
Nu dar pats neapsirengia tikrai
maniskiui 2,3m bet nemoka nieko_nei apsirengt nei nusirengt
Mano dukrytei 1m.ir 8mėn.,puikiai moka tik nusirengti ,ypač prieš maudynes
maniskiui dar nera dvieju, bet uzsideti kepure moka, kelnes... ir nusimaut viska moka, bet kad pats pilnai apsirengtu manau kad ir anksti dar jam, ateis laikas ir ismoks
QUOTE(ernesttaa @ 2009 08 27, 16:22) as truputi ne i tema, bet beveik... as ir snd isgirdau, kad dar 2metuku neturinti mergaite jau kuo puikiausiai valgo, geria is puodelio ir daro i puoduka, pasijutau taip pat ne kaip nes maniskis su puodu nelabai draugauja, gert is puodelio jam neiseina, o valgyt valgo, bet dar labai pilsto sriuba pvz., o apie apsirengima jau rasiau dar neturedama 2metuku mano dukriukas jau mokejo pilnai pavalgyt,nu iskyrus su sriuba budavo visko,vien tik is puodelio gerdavo,buteliuku seniai atsisakem ir i puoduka darydavo. siuo metu moka tik batukus uzsidet ir megztuka,dar kojnytes,bet manau prades eit i darzeli ir visko ismoks
Musu dickis pasidare labai savarankiskas kai atsirado brolis....apsirengti visko dar nemoka, bet n usirengia puikiai....... viska susideda i vietas... aisku abile kaip, bet i vieta
apsiauna batus pats
mano 2,6 metų dukrytė taip pat moka ir apsirengti ir nusirengti, ir batukus užsidėti, atskiria kur yra priekinė drabužėlių dalis.
Manau ji pasidarė daugiau savarankiškesnė kai pradėjo eiti į darželį, ten ji daug ko išmoko, o mes tai matydami dar daugiau skatinome ir aiškinome, tarkim, kuri yra priekinė petkelnių ar triusikelių dalis. Dabar dėl to jau klausimų nebekyla. Nors palyginti su kitais bendraamžiais, ji tik prieš kokius 3mėn. atsisakė buteliuko, po mano drastiško poelgio
mano suneliui nors 1metai 2men bet nusimaut kelnes ir kojines ypac sugeba
As visaga tokiu atveju klausiu gal jau ir pats skalbia rubus, lygina ir pavalgyt pagamina?
[/quote] oj tik reikia leist tai tikrai ir išskalbs ir pagamins na bet, kad vaikas 2m. pats gali pavalgyti, atsigerti iš puodelio pats tai tikrai tikiu, nes pažįstamos dukrytė dar dvieju neturėdama tvarkingai pvalgydavo, ant puodo darė ir apsirengdavo. va o maniškė, apie apsirengima dar negalvoja jai jau 2.3
Nusirengia, bet apsirengti dar neiseina, tik trusikiukus ir kelnytes po puoduko apsimauna
Pilnai dar neapsirengia, bet noras didžiulis, tik ir girdžiu "duok, pati"
Manoji daugiau megzta nusirengt,o ne apsirengt.
Maniske,2.5metu moka puikiai nusirengti,ypac pries maudynes
Labas vakaras
Na mūsų mažiukei 2 metai ir mėnuo, valgo pati, geria tik iš puoduko, vaikšto be pampių čia tai faktas tikrai ne pagyros, aš labai džiaugiuosi, bet pas ją ir pavyzdys yra, vyresnis brolis, viską kaip bezdžionėlė kartoja Mano manymu kiekvienas vaikas yra individualus, galiu pasakyti iš patirties, vyresnėlis buvo kur kas lėtesnis viskame, ir maitinti pačiai teko gal iki trijų metų.. Bet tikrai netikiu pagyrūnėmis, kurios tvirtina kad dviejų metų vaikas pats viską sugeba..
Mamytes, tikrai vaikai visi skirtingi. Mano vyresnele tikrai 2 ju metuku rengdavosi pati, jau vesdavau i darzeli, ir nors ji buvo jauniausia, geriausiai pati rengdavosi is visu vaiku (va su savarankisku tvarkingu valgymu ir gerimu patylesiu). As tada galvojau, kad taip ir turi buti, nes pirmas vaikas buvo. Net pirstines pati pirstuotas uzsimaudavo, nors ir ilgai trukdavo, padeti neduodavo. Taciau ji nuo metuku zaisdavo su rubais, jai geriausias zaidimas budavo kuistis drabuziuose. Va o dabar antraja mergyte auginu, ji jokio susidomejimo nerodo ir rengtis pati dar nebando, nebent galva ikis i koki drabuzi ir vaiksto
Sveikutes
Mano mazajai dar nera 2 metuku,moka apsimauti kelnes,kartais pavyksta gerai kartais sukisa abi kojas i viena kelnes kleksne
Buvau sunerimus, kad panašaus amžiaus vaikai moka rengtis, o maniškė ne, bet paskutiniu metu smarkiai pasistūmėjo
Reik parinkt paprastesnius, laisvesnius drabužėlius, tada vaikui lengviau eksperimentuoti. Kelnytės be užsegimų, batukai lengvai apaunami, platesnis viršus koks ir pirmyn
Papildyta: QUOTE(Elinga_27 @ 2009 09 28, 21:34) Labas vakaras Na mūsų mažiukei 2 metai ir mėnuo, valgo pati, geria tik iš puoduko, vaikšto be pampių čia tai faktas tikrai ne pagyros, ... Bet tikrai netikiu pagyrūnėmis, kurios tvirtina kad dviejų metų vaikas pats viską sugeba.. Na mes tikim, kad ne pagyros, juk visa tai normalu O kas tas viskas 2 metų vaikui?
2 m mokejo tik nusirenginet
Nenoriu tiketi,kad dvieju metu metu vaikas viska apsirengia ir susisagsto sagas ir tt.Cia tada nuo ryto iki vakaro vaika reiketu mokinti rengtis.Tikrai nera cia jokios problemos,kad vaikas neapsirengia.Mano vaikas jau moka uzsimauti kelnes,bet be jokiu sagu,pedkelnes neiseina,bliuskuciu ar megstuku neuzsideda nebet susagstoma.Viskas ateis su laiku.
Yra tokiu mamu kurios giriasi savo vaikais be paliovos Papildyta: P.s. Del puoduko tai as jau pratinau kazkur nuo 2 metu,kadangi turi problema su issutimais.Nezinau ko griebtis kaip atpratinti drauge patare:duok sokolado turputi kai padarys.Bijojau zinoma,bet lb veiksminga.Uz menesio puodukas draugas, QUOTE(zaliamamyte @ 2009 09 29, 17:21) Sveikutes Mano mazajai dar nera 2 metuku,moka apsimauti kelnes,kartais pavyksta gerai kartais sukisa abi kojas i viena kelnes kleksne kad nerasyti to pacio,tai pacitavau
Ne, bet padeda, ypač nusirengti. Aišku-esant reikalui apsirengtų-kojas į vieną klešnę išeina, ar dar kaip, mėgsta mano ar vyro rūbus rengtis, nes dideli ir tada lengviau. Žodžiu-stengiasi.
nusirengti moka, apsirengti nelabai, apsimauna tik kelnias ir tai kartais buna i viena kelesne abi kojas sukisa
Nu nusirengia mano dvimetinukė per kelias minutes
keista kad 2metuku vaikuciai moka apsirengti
maniskis dar nemoka
maniske rengias tik pati, marskinelius, kelnaites, kelnes, bliuzonus... na kartais atvirksciai, kartais abi kojas i viena kelniu klesne
didysis kai buvo 2 metuku, jis net noro nerodydavo rengtis pats, ir dabar dar megsta kai ji aptarnauji, omaziukas tai priesingybe, rengiasi pats, kelnytes tai sukisa kojas ir laukia kol pedutes istrauksiu, paskui prieki teeeempia, o kai as uzpakali uzkeliu, tai laaabai supyxta
As tai pasakysiu taip: tas apsirengimas nelygus apsirengimui
Bando pats, tik nelabai pavyksta
Pats nesirengia
Mano irgi nesirengia visiskai,as manau jog dar per mazas tokio amziaus apsirengti
Manoji panelė kartais pabando kepurę užsimaukšlint ar megztuką užsivilkti, bet bandymai ir lieka bandymais.
Maniskei 2.1 tai pati aulinukus apsiauna,pirstines apsimauna
Vaje, maniškiai jau šiek tiek virš dviejų, bet rengtis dar nemoka visai
mano dvimetė pati valgo, nuo šešių mėn geria tik iš normalaus puodelio. pati apsiauna kelnaites, kelnes, batukus, apsivelka suknelę. nusirengti sekasi geriau. pati nueina į tualetą, nusiauna kelnytes, padaro, apsiauna ir dar puoduką išpila į klozetą ir vandenį nuleidžia.
nieko specialiai nemokinau. visada leidžiu bandyti pačiai. jei nesigauna neaiškinu, kad tipo tu dar nemoki, labai lėtai darai ar pan. tiesiog švelniai pasisiūlau padėti, paaiškinu kaip atskirti kuris batukas kurios kojytės ir pan. o jei pagalbos atsisako - na ir kas. pagiriu už pastangas ir pasakau, kad kitą kartą pavyks dar geriau. atvažiavo seneliai, o mažė negana to, kad išvirkčias kelnes, bet dar ir priekiu į užpakalį apsimovusi Papildyta: QUOTE(Elinga_27 @ 2009 09 28, 21:34) Mano manymu kiekvienas vaikas yra individualus, galiu pasakyti iš patirties, vyresnėlis buvo kur kas lėtesnis viskame, ir maitinti pačiai teko gal iki trijų metų.. Bet tikrai netikiu pagyrūnėmis, kurios tvirtina kad dviejų metų vaikas pats viską sugeba.. kodėl pagyrūnės? QUOTE(gwidita @ 2009 12 06, 19:21) keista kad 2metuku vaikuciai moka apsirengti maniskis dar nemoka Tikrai nieko keisto, kad yra mokančių apsirengti. Mano sūnui 2 metai ir mėnuo, tai pats apsimauna kelnes, apsirengia bliuskutę, apsiauna kojines, batus, pirštines... Ir pyksta, jei norim kartais aprengti, kad greičiau būtų
Mano mergyte labai nori pati rengtis, bet tikrai ne visus rubelius moka uzsivilkt... Va su pedkelnem labai sudetinga jai, ir triusikelius maudamasi visada abi kojytes i viena skyle sukisa
|