Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Karnizai: vieliniai, mediniai, bėgiukai ir kt.
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3
R.A.
QUOTE(X-iuke @ 2009 02 03, 10:20)
Sveikos,

turiu klausima: kokio diametro buna aliumininiai karnizai? 4u.gif
mums karnizus gamins MB teti tai klausia manes kokius gamint, o ash ir nezhinau  doh.gif
musu svetaines siena su langais labai ilga - 6m tai per visa siena ir turi eiti tas karnizas...
*

O kiek užima pats langas? g.gif gražiai atrodo tik sulig langu karnizai, jei tik vienas nedidelis langas smile.gif
X-iuke
QUOTE(R.A. @ 2009 02 03, 10:31)
O kiek užima pats langas? g.gif gražiai atrodo tik sulig langu karnizai, jei tik vienas nedidelis langas smile.gif
*

ne pas mus du langai, bet tarp ju perstvara vos daugiau nei metras, tai pamastem kad ten palikt tarpa bus negrazhu schmoll.gif

beje radau grazhiu karnizu chia
juos pardavineja shi firma
4u.gif

va dar
šeimos kaklas
na, mes supirkome vienodus karnizus tiek i miegama tiek svetaine, metaliniai, Jisk'e, balti sendinti. Atrodo super, nes labai neissiskiria, bo sienos balksvos, uzuolaidos sviesios, kaip tycia ir sviestuva radom balto metalo, vaizdas super, o ir kaina net labai priimtina:)
R.A.
QUOTE(šeimos kaklas @ 2009 02 03, 11:05)
na, mes supirkome vienodus karnizus tiek i miegama tiek svetaine, metaliniai, Jisk'e, balti sendinti. Atrodo super, nes labai neissiskiria, bo sienos balksvos, uzuolaidos sviesios, kaip tycia ir sviestuva radom balto metalo, vaizdas super, o ir kaina net labai priimtina:)
*

Galima fotkę bigsmile.gif
šeimos kaklas
kad as neturiu daba galimybes nufotkint, o ir negaliu kelt nuotrauku, nes nesurinkusi 100 zinuciu ax.gif
R.A.
QUOTE(šeimos kaklas @ 2009 02 03, 15:11)
kad as neturiu daba galimybes nufotkint, o ir negaliu kelt nuotrauku, nes nesurinkusi 100 zinuciu ax.gif
*

Tai galima ir nesurinkus 100 žinučių įkelt nuotraukėlę smile.gif

Pasiskaityk wink.gif
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=248919
viktner
4u.gif Ir aš šiaip taip nupirkau į dukrytės kambarį metalinius karnizus thumbup.gif Pirkau Lenkijoje, nors pasirinkimas buvo nedidelis, bet užtat super thumbup.gif kaina
Sinera
4u.gif pasirodo kokiu graziu karnizu dar buna.... ax.gif 4u.gif wub.gif
vaikutis01
QUOTE(Gardenija @ 2009 01 13, 16:19)
biggrin.gif
user posted image

user posted image
*

kaip originalu thumbup.gif
bet kazin ar LT yra tokiu???
viktner
QUOTE(vaikutis01 @ 2009 02 18, 02:05)
kaip originalu thumbup.gif
bet kazin ar LT yra tokiu???
*

Ne tas žodis thumbup.gif Aš tokių labai labai norėčiau.... Nors dabar mąstau, kad galima pačiai pasidaryti, tik įdomu kur to vamzdžio permatomo gauti, nes kriauklių tai daug turiu bigsmile.gif
atnala

O as ,kriaukliu tiek neturiu,bet varztu ,tai tikrai iki valiai lotuliukas.gif mirksiukas.gif
voveraite1302
QUOTE(R.A. @ 2009 02 01, 20:58)
Dėjau ne tuos plastikinius ale medinius, kur rodžiau praeitam psl, bet bėgiukus, kurie tvirtinasi palei lubas.

Mes irgi dėjom šituos prie lubų tvirtinamus, tik ėmėm ne iš senukų, o Burbiškėse (važiuojant dešiniau, beveik pačiam gale, už alloc laminato)

Nusiskundimu neturiu. Šiaip atrodo, kad baltesni, negu senukuose būna pardavimui, ir, mus patikino, kad tikrai vokiški. Nors buvo pasirinkimas dar ir lenkiškų, bet sakė, kad kas ėmė vokiškus, nusiskundimų neturėjo... Galiu nufotografuot, kam įdomu, bet atrodo taip, kaip atrodo, o mano studentiškos užuolaidėlės gali ir gėdos padaryt biggrin.gif blush2.gif Bet kada nors, tikrai turėsiu gražias, o kol kas - originalias lotuliukas.gif
Tiesa, sumokėjom irgi gerokai pigiau, o reikėjo mums 4m, čia įskaitant viena užapvalinimą.
atnala
karnizus reikia rinktis ne belenkokius,o tie kurie tinka jusu namams,juk ju yra ir sieniniu ir lubiniu,tai priklauso nuo lango ar reikia tu ar reikia tu, o vieliniai karnyzai,jau atgyvenes reikalas cool.gif
OksanaKi
su kriauklem tai labai simpatukai tokie:) galima nebutiani kriaukliu poridet ir stikliniai rutuliukai graziai atrodytu:)
Borzika
Gal galėtumėt patarti 4u.gif, kokio ilgio, kelių (2 ar 3) bėgelių karnizus rinktis štai tokiam langui:
user posted image
(kairėj pusėj laisvos vietos - 78 cm, dešinėj - 50 cm, langas su balkonu - 229cm)?
Šiaip galvojam apie lubinius/bėginius (strypinis po 8 m. tarnystės išėjo „į pensiją“) ax.gif

QUOTE(voveraite1302 @ 2009 03 02, 16:43)
Galiu nufotografuot, kam įdomu, bet atrodo taip, kaip atrodo, o mano studentiškos užuolaidėlės gali ir gėdos padaryt biggrin.gif  blush2.gif 
*

Man įdomu mirksiukas.gif 4u.gif
olka35
cia priklauso nuo jusu noru. jei noresit naktiniu ir dieniniu, tai uztenka 2 begeliu. jei dar koki virslangi , tai jau triju reiketu. o plotis tai turetu buti ne maziau kaip po 20-25cm i abu sonus. zinoma, galima ir per visa siena daryti. smile.gif
Borzika
QUOTE(olka35 @ 2009 04 16, 23:21)
cia priklauso nuo jusu noru.
*

4u.gif Na, mūsų norai, deja, tik minimalūs ax.gif

jei noresit naktiniu ir dieniniu, tai uztenka 2 begeliu. jei dar koki virslangi , tai jau triju reiketu.
*

Dieninės ir naktinės užuolaidos - būtinos. Tai ir nežinau, ar pakanka 2 bėgelių, ar apsidraudimui verčiau iškart pirkt 3 bėgelių? g.gif

plotis tai turetu buti ne maziau kaip po  20-25cm i abu sonus. zinoma, galima ir per visa siena daryti. smile.gif
*

Per visą sieną neketinom daryt.
Sakykit, o jei tie "tuštimai" į šonus nėra lygūs, tai kaip gražiau žiūrėtųsi: ar paliekant, tarkim po 25 cm nuo abiejų šonų, ar paliekant iš vienos pusės 20 cm, o iš kitos kokius 30-35 cm? ax.gif
olka35
QUOTE(Borzika @ 2009 04 17, 11:25)
4u.gif Na, mūsų norai, deja, tik minimalūs  ax.gif
Dieninės ir naktinės užuolaidos - būtinos. Tai ir nežinau, ar pakanka 2 bėgelių, ar apsidraudimui verčiau iškart pirkt 3 bėgelių?  g.gif
Per visą sieną neketinom daryt.
Sakykit, o jei tie "tuštimai" į šonus nėra lygūs, tai kaip gražiau žiūrėtųsi: ar paliekant, tarkim po 25 cm nuo abiejų šonų, ar paliekant iš vienos pusės 20 cm, o iš kitos kokius 30-35 cm?  ax.gif
*

jei ateity noresit ka nors pakeisti, geriau is karto 3 begeliu kabinkit.palikit laisva vidini ( nuo lango pirma) begeli. karniza pirkit su posukiais ir i sonus manyciau vienodai po 20 cm. uzleiskit. tai toj platesnej pusej galesit dar ka nors pastatyti. gele ar dar ka. 4u.gif
Borzika
QUOTE(olka35 @ 2009 04 17, 16:26)
palikit laisva vidini (nuo lango pirma) begeli.
*

blush2.gif O ką tai reiškia? ax.gif

QUOTE(olka35 @ 2009 04 17, 16:26)
karniza pirkit su posukiais ir i sonus manyciau vienodai po 20 cm. uzleiskit.
*

4u.gif "su posūkiais" - tai čia kitaip tariant su "suapvalinimais"? rolleyes.gif
olka35
yra trys gioveliai. pirmas arciau lango, sekantis ,vidurinis, antras, o trecias nuo kambario puses. tai jei kabinsit dienine ir naktines, dienine verkit i vidurini grioveli, o naktines i tresia. prie lango palikit tuscia. nes jei paliksit tuscia nuo kambario puses , negraziai atrodys. smile.gif

taip , suapvalinimai tai posukiai.
Borzika
QUOTE(olka35 @ 2009 04 17, 17:25)
*

Širdingai dėkojam už patarimus 4u.gif mirksiukas.gif
GreenLady
Gal kasnors domejotes elektra valdomomis uzuolaidomis?
Niekaip nesumastau ka i googla ivesti, akd rasti kokios nors info apie jas smile.gif

Gal kas netgi turit? Man labai idomu kaip josvaldomos, kiek kainuoja ir pan.
Buja
Labai, mėgstu erdvę. Tai visi langai pliki kelis metus buvo. Tik miegamajame nupirkom metalinį karnizą, kurio taip ir nenaudojam pagal paskirtį ax.gif . Dabar jau pastebiu, kad kartais norisi kai kur užuolaidų nail.gif
Teo
Yra distancinis valdymas tiek uzuolaidu, romaneciu ar sirmu. Gali buti valdomos su pulteliu arba su imontuotu valdymo skydeliu sienoje.
Norint automatiniu uzuolaidu, reikia nepamirsti darant remonta atvesti elektros laidus prie langu. nes daug kas apie tai susimasto per velai doh.gif
Esant daug langu automatika labai patogu, bet nepigu. Pigesnis variantas butu uzuolaidos atitraukiamos grandinele - mechaninis valdymas. mirksiukas.gif
Omrum
ne į temą bet parašysiu : gal kuri keisit namuose karnizus? mielai priglausčiau jūsų senus svarbiausia ne tarybiniai ir nesuluže , ieškau baltu ir tamsiu arba geltonu kokių , idealu net 2 komplektai bigsmile.gif Tai gal kuri perleistu nebrangiai? Kaune.
KreivaiLyja
Jei kas keisitės, ir aš priglausčiau, nes namie dar ne visi langai sukarnizais. Ne miegamajiame, tai ilgai buvom iš vis be užuolaidų, tai tik nakčiai nejauku buvo, tada vyras pakabino vieną medinį karnyzą, tai užtraukiu, kai užžiebiam šviesas.
Apskritai, man dabar ta karnyzų sistema.... viskas atskirai, nėra kažkokios normalios komplektacijos, ir pasirinkimas kažkoks standartinis (bent jau senukuose), medinių karnyzų galai nei šiokie, nei tokie, metalinių vėl su kažkokiais užraitytais karkalais. Norėjosi kokių nors minimlistiniu, be jokių išgražinimų, tai niekaip neradom.
Teo
QUOTE(KreivaiLyja @ 2009 05 18, 21:14)
Jei kas keisitės, ir aš priglausčiau, nes namie dar ne visi langai sukarnizais. Ne miegamajiame, tai ilgai buvom iš vis be užuolaidų, tai tik nakčiai nejauku buvo, tada vyras pakabino vieną medinį karnyzą, tai užtraukiu, kai užžiebiam šviesas.
Apskritai, man dabar ta karnyzų sistema.... viskas atskirai, nėra kažkokios normalios komplektacijos, ir pasirinkimas kažkoks standartinis (bent jau senukuose), medinių karnyzų galai nei šiokie, nei tokie, metalinių vėl su kažkokiais užraitytais karkalais. Norėjosi kokių nors minimlistiniu, be jokių išgražinimų, tai niekaip neradom.
*

Senukuose nera didelis karnizu pasirinkimas schmoll.gif Bet tikrai yra ir moderniu, minimalistiniu-vokisku, italisku karnizu. Jei norisi kokybes, reiks brangiau moketi mirksiukas.gif
viketa
O mane kankina štai koks klausimas: tos detales, kurios slankiojamios ir bėgeliais, ir kitokių konstrukcijų karnizais - kaip jos tvirtinamos prie užuolaidų? Ar prisiuvamos, ar taip laikosi. Ir kaip tada skelbiat užuolaidas -us jais?

Nu gal durnas klausimas, bet dabar turiu krokodiliukus, nepatogu, nu bent aišku viskas.
@mama@
Gal kuri paaiškintų, kaip tiksliai reikia kabinti užuolaidas ant bėgelių? Kažkaip sunkiai gaunas lotuliukas.gif
ačiū 4u.gif
silver moon
As irgi siuo metu ieskau karnizu i miegamaji. Savaitgali buvau buvau uzejusi i viena firmini uzuolaidu salona. Man karnizu kainos didokos pasirode doh.gif Reikes dar pasieskoti....
Norejau paklausti: ka geriau rinktis, ar karnizus su segtukais (kaip seniau budavo), ar su tokiais kabliukais karnizo apacioje? Neramina tai, kad tie kabliukai, kiek maciau yra plastikiniai.
vikulia 84
Norejom pirkt pacius paprasciausius su begeliais vienom uzuolaidom. Kai pamaciau, kad 2,5m kainuoja 46Lt, labai pasipiktinau. Galvoju, tiek pinigu uz sulankstyta plastmases gabala... frusty.gif
Pakvaisus
QUOTE(KreivaiLyja @ 2009 05 18, 20:14)
*

Mes senukuose pirkdami irgi nieko neradom schmoll.gif ieškojom bazėj,tai 4sandėlyje antram aukšte neblogas skyrius,ten ir išsirinkom.. viename kambaryje pirkom lubinius,o virtuvėje metalinius,sidabro spalvos suktą su paprastais antgaliais ax.gif
irulev
Sveiki,gal galetu man padeti kas nors su sia beda,gyvenam nuomojame bute ir cia yra vieliniai karnizai,bet kai tik pakabinu uzuolaidas jie ima ir nukara doh.gif ,nezinau jau ka ir daryti g.gif ,uzuolaidos kaip skudurai ant lango verysad.gif ,gal kas zinote ar susidurete su sia beda,kaip itempti kad butu kaip styga? Is anksto dekoju uz atsakymus. 4u.gif
R_S
patinkancius radau gariunuose, patiko kainos ir pasirinkimas thumbup.gif
geide
Mes taip pat zadam pirkti senukuose. Is pradziu vazinejom po uzuolaidu ir siaip specializuotas parduotuves, tai nieko ispudingo neradom, taciau vienus nusiziurejom kurie patiktu kaina pasake 60lt uz metra biggrin.gif na sakom dar i senukus uzsuksim, o ten ziurim tie patys metras 18lt biggrin.gif
Zozdiu uzsidejusios parduotuves antkaini nezmoniska smile.gif
Apuokas
mes turim metalinį bėgelį su plastikiniais kabliukais tai esu žiauriai nepatenkinta schmoll.gif nevažinėja visiškai, kabliukai vienas su kitu susipina, stipriau patraukus užuolaidų susiraukimas išsiderina- žodžiu užkniso unsure.gif
gal plastikinis geriau? g.gif
žvilgsnė
Jungiuosi į jūsų būrį ir iš kart su klausimuku: gal kuri užmatėt karnizų kad būtų kampiniams langams, nes manau du atskiri karnizai nelabai gražu ir nesižiūri g.gif
Svajone_25
QUOTE(spyglencija @ 2010 09 08, 15:44)
Jungiuosi į jūsų būrį ir iš kart su klausimuku: gal kuri užmatėt karnizų kad būtų kampiniams langams, nes manau du atskiri karnizai nelabai gražu ir nesižiūri g.gif
*

va va, as irgi sito noreciau paklausti, tik pas mane balkonas is vienos puses, ant kitos langas, bet noretusi, kad uzuolaidos kabetu ir ant balkono duru, ir ant lango, na gal supratot... blush2.gif 4u.gif
ValSve
QUOTE(Svajone_25 @ 2010 09 10, 09:42)
va va, as irgi sito noreciau paklausti, tik pas mane balkonas is vienos puses, ant kitos langas, bet noretusi, kad uzuolaidos kabetu ir ant balkono duru, ir ant lango, na gal supratot...  blush2.gif  4u.gif
*

Pas mane lygiai tas pats... tos balkono durys visai ne į temą ten biggrin.gif Aš asmeniškai planuoju (kažkada) kabint užuolaidas dienines ir naktines ant lango ir iš tokios pat medžiagos kaip naktinės daryt romanetę virš balkono durų... dabar kolkas yra karnizas tik virš lango ir kaba dieninės užuolaidos, o ant balkono durų švisus roletas, susiliejantis su siena... draugė buvo atėjus, pas ją su regėjimu blogai, tai net nepastebėjo, kad ten durys į balkoną... rolleyes.gif

O kas liečia kampinį karnizą, tai tiesiog yra parduodamas toks sujungimas... ten pat kur ir karnizai parduodami... Tokios lenktos formos
žvilgsnė
QUOTE(konfetee @ 2010 09 10, 15:47)
O kas liečia kampinį karnizą, tai tiesiog yra parduodamas toks sujungimas... ten pat kur ir karnizai parduodami... Tokios lenktos formos
*

o per tą sujungimą užuolaidos nestriginės? reiks pasižvalgyti parduotuvėse,jei kuri užmatysit, gal pavysk nupaveiksluot?smile.gif
ValSve
QUOTE(spyglencija @ 2010 09 13, 08:04)
o per tą sujungimą užuolaidos nestriginės? reiks pasižvalgyti parduotuvėse,jei kuri užmatysit, gal pavysk nupaveiksluot?smile.gif
*

man rodos neturėtų striginėt, ten tas vamzdelis įsikiša į karnizo vamzdį, o kadangi jie nėra padaryti iš storo metalo (ar ko? blush2.gif ), tai perėjimas manau bus nedidelis...
Tik galvoju jei pvz. žiedus pasirinksit su gumyte, tuos, kurie tyliai slankioja, tai jie sunkiau slankios...
Mačiau tokių sujungimų yra ir senukuose, ir ermitaže, ir beabejo specializuotuose karnizų-užuolaidų salonuose.
Ligrafi
QUOTE(spyglencija @ 2010 09 08, 15:44)
*

Manau, akd posūkį galima padaryt va su tais karnizias, čia tiesiog radau wink.gif
karnizai bėgeliai
Svajone_25
QUOTE(konfetee @ 2010 09 10, 15:47)
Pas mane lygiai tas pats... tos balkono durys visai ne į temą ten biggrin.gif Aš asmeniškai planuoju (kažkada) kabint užuolaidas dienines ir naktines ant lango ir iš tokios pat medžiagos kaip naktinės daryt romanetę virš balkono durų... dabar kolkas yra karnizas tik virš lango ir kaba dieninės užuolaidos, o ant balkono durų švisus roletas, susiliejantis su siena... draugė buvo atėjus, pas ją su regėjimu blogai, tai net nepastebėjo, kad ten durys į balkoną... rolleyes.gif

*

Butu labai idomu rezultata pamatyti, gal ir as ka panasaus padaryciau 4u.gif Gal kokiu ideju kiltu... blush2.gif
Rytine Kava 10
Keliu tema i virsu ax.gif
Tik reiks pasiskaityti, nes ieskau klasikiniu karnyzu.
kysa000
Sveikos.
Susiduriau su problema ir uzsukau cia pasikonsultuoti. reikia pakabinti uzuolaidas. nenorime daug investuoti nes laikinas bustas. nusiziurejome senukuose paprasciausius karnizus - tvirtinami prie lubu tokie balti, plastmasiniai. taciau meistras pasake kad i gipso plokstes lubas karnizai netvirtinami. ar tikrai? gal kas zinot?
nerandu nebrangiu karnizu kitokiu. metaliniai su ziedais nepatinka sad.gif
staselė
QUOTE(kysa000 @ 2011 08 16, 14:32)
Sveikos.
Susiduriau su problema ir uzsukau cia pasikonsultuoti. reikia pakabinti uzuolaidas. nenorime daug investuoti nes laikinas bustas. nusiziurejome senukuose paprasciausius karnizus - tvirtinami prie lubu tokie balti, plastmasiniai. taciau meistras pasake kad i gipso plokstes lubas karnizai netvirtinami. ar tikrai? gal kas zinot?
nerandu nebrangiu karnizu kitokiu. metaliniai su ziedais nepatinka sad.gif
*

Tie kur prie lubu pakabinami, man nepatiko, prastai traukėsi užuolaidos, kai kurie kabliukai išlūžinėjo.
kysa000
QUOTE(staselė @ 2011 08 16, 15:07)
Tie kur prie lubu pakabinami, man nepatiko,  prastai traukėsi užuolaidos, kai kurie kabliukai išlūžinėjo.
*

o kokius turit pas save? dar karta perejau senukus, ermitaza. nieko nerandu kad nebutu metaliniai ziedai kurie traukiant barska... uzuolaidos isdurti ziedai irgi nepatinka sad.gif
Borzika
QUOTE(staselė @ 2011 08 16, 15:07)
Tie kur prie lubu pakabinami, man nepatiko,  prastai traukėsi užuolaidos, kai kurie kabliukai išlūžinėjo.
*

Pas mus viskas normaliai - priekaištų neturim.
kysa000
QUOTE(Borzika @ 2011 08 17, 07:52)
Pas mus viskas normaliai - priekaištų neturim.
*

O pas jus pakabinamos lubos?
meistras sako kad pakabinamos lubos neatlaiko uzuolaidu ir tinka tik sieniniai karnizai...
Borzika
QUOTE(kysa000 @ 2011 08 17, 09:08)
O pas jus pakabinamos lubos?
*

Ne, paprastos.
QUOTE(kysa000 @ 2011 08 17, 09:08)
meistras sako kad pakabinamos lubos neatlaiko uzuolaidu ir tinka tik sieniniai karnizai...
*

Gal meistras nemeluotų cool.gif O Senukų konsultanto apie tai neklausėt?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.