Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mažosios Medutės gimimo istorija
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2, 3
liolia79
Na, papasakosiu ir as savo gimdymo istorija….
Lauktis savo leliuko pradejau Siaures Airijoje. Cia nusprendem ir gimdyti. Nustatyta data – rugsejo 8. Taciau visa laika jauciau, kad pagimdysiu dar vasara. Nestumas buvo gana lengvas, tikejausi, kad toks bus ir gimdymas.
Liepos paskutinem dienom, pasirode kazkokiu gleiviu – skambinau savo akuserei, tai ji pasake kad nestumo pabaigoj taip gali buti. Taciau man dar buvo likusios 6 savaites! Tai kazkaip buvo neramu. Galvojau, kad istempciau dar bent 3 savaites. Po dienos gleives dingo. Taciau po keliu dienu ankstu ryta kelis kartus nubego lyg tai vandenu po truputeli (po kelis lasus), bet ziauriai issigandom ir su draugu nulekem i ligonine – ten pasake, kad viskas gerai, dar negimdysiu.
Nuo rugpjucio 1 dienos isejau i dekretines atostogas. Dziaugiausi, kad 5 savaiteles galesiu pailseti.Vieni draugai atostogavo Lietuvoje, tai kazkaip juokaujant del gimdymo datos pasakiau, kad jau be ju tai tikrai negimdysiu (kad buciau zinojusi kaip prisisnekejau....).
Praejus savaitelei mano atostogu, tie draugai gryzo i S. Airija ir antradieni (rugpjucio 11) vakare uzejo i svecius. Jiems isejus, man pasirode, kad lyg tai nusileides pilvukas.... Klausiau draugo, tai jis sake, kad nesimato. O mane apeme nerimas, nors iki nustatytos datos buvo likusios lygiai 4 sav. Apie 22.30 nuejom miegoti, bet niekaip negalejau uzmigti – varciaus nuo sono ant sono. Pasiziurejau, kad jau vidurnaktis ir po keliu minuciu apeme jausmas, kad kazkas bega... Apsiciupinejau – tikrai slapia. Greitai nubegau i tualeta – o tada ir prasidejo.... Vandenys pradejo ciurkslem begti. Ir apsidziaugiau, ir issigandau, kad dar per anksti gimdyti, bet pazadinau drauga, paskambinau i ligonine – liepe atvaziuoti. Greitai susimetem daiktus ir isvaziavom. Is karto pagulde. Apziurejo gydytojas – vieno centimento atsidarymas. Kadangi gimdymas prieslaikinis, pasake, kad jei per 24 val nepagimdysiu, skatins... Jokiu saremiu nejauciau, tai drauga 3 val nakties issiunciau namo, kad pamiegotu (optimiste – tikejausi, kad tas gimdymas uztruks....). Po kokio pusvalandzio prasidejo saremiai. Is pradziu neskausmingi, taciau kuo toliau, tuo graudziau buvo. Pries 6 jau rasiau draugui, kad kuo greiciau imtu likusius daiktus ir vaziuotu i ligonine. Mane tik sokinejimas ant kamuolio gelbejo nuo skausmo. Na ir duju teko prasytis.
Apie 8 val ryto patikrino kakleli – 3 cm. Vos neapsiverkiau, nes skausmai jau buvo ziaurus, saremiai kas 3 min. Tikejausi, kad bent kokie 5 cm bus, o akusere su savo – tau puikiai sekasi, 3 cm tai labai gerai....
Po kokios val saremiai jau buvo kas 2 min. Verkiau ir dejavau is skausmo. Viena akusere pasiule paguleti karstoj vonioj. Du saremiai pasirode neskausmingi, tai sakiau kad iki gimdymo manes is tos vonios niekas neiskrapstys, taciau treciasis prasidejo ir niekaip nesibaige.... Pradejau klykt ne savo balsu. Draugas staigiai pakviete akusere. Pasakiau kad kaip ir norisi stumt, ir saremis nesibaigia. Liepe lipt is vonios, skubiai i lova, apziurejo – 6-7 cm. Ji is karto pasake, kad mane reikia ruost gimdymui. O man skausmai nerealus, saukiau kiek galejau. Kvepavau tom dujom, tai jauciausi apsvaigus, prasiau bet kokio nuskausminimo. Suleido petidina, bet kazkaip jis nesuveike, tai kenciau viska kaip tik galejau. Gerai, kad visa laika draugas buvo salia ir pasakydavo kaip kvepuot, nuramindavo, pakalbedavo su akuserem.
Apie puse 12, mane isveze i gimdykla.... Klykiau toliau. Akuseres sau pildesi popieriukus.... Pagaliau pradejo veikti petidinas, tai tarp saremiu biski atsijungdavau... Tada pradejau saukt, kad paskubetu, nes as pradedu stumt. Jos tik patikrino kakleli ir liepe stumt. Po kiekvieno stumimo jos mane gyre ir gloste, taciau vaikelis vis nesirode... Akuseres nusprende kirpti ir dar po keliu saremiu palieciau savo leliuko galvyte. Nerealus jausmas. Dar po vieno saremio (praejus 12-kai val nuo vandenu nubegimo) gime musu stebukliukas! Klausiame kas. Pasako, kad mergyte!!!! Padejo man ant krutines... Negaliu patiketi, kad ja, tiek ilgai laukta, jau laikau savo rankose. Apsiverkem abu su draugu, nes musu Medute pasirode pati graziausia ir nuostabiausia! Pamaciau, kad ja deda i inkubatoriu ir isigandau, kad kelias dienas i dukryte galesiu ziureti tik per stikla. Bet pasirodo, kadangi svoris geras – 2800g – tik laikinai, kol sutvarke mane ir siaip taip nusimaudziau...
O mus su dukryte pamaciusios akuseres is priesgimdyvines palatos buvo apake, kad as taip greitai pagimdziau, nes jos tik atvaziavus i ligonine mane ramino, kad as ju palatoje ilgam...
vi78
saunuole mamyte 4u.gif .augte sveikos ir didelios 4u.gif
*woman*
thumbup.gif sėkmės visai šeimynėlei 4u.gif
LoveIs
Saunuoliai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Sekmes 4u.gif
liolia79
Aciu uz palinkejimus, mamytes mirksiukas.gif Pati didziausia laime sulaukti tokio stebukliuko thumbup.gif
yoyo75
sveikinu sulaukus savo mažytės 4u.gif wub.gif
sėkmės šeimai,sveikatytės Medutei-auk laiminga
*fujimi
na va, kartais buna ir taip 4u.gif
saunuole, as irgi rekiau, tik niekas nuo skausmu negelbejo, nes kisenes nebuvo pamalonintos lotuliukas.gif
labai grazus vardas...
as jei turesiu antra mergiote, irgi mastau toki mirksiukas.gif
liolia79
QUOTE(m-andreja @ 2009 10 19, 11:18)
na va, kartais buna ir taip 4u.gif
saunuole, as irgi rekiau, tik niekas nuo skausmu negelbejo, nes kisenes nebuvo pamalonintos lotuliukas.gif
labai grazus vardas...
as jei turesiu antra mergiote, irgi mastau toki mirksiukas.gif
*

Tai jus turbut Lietuvelej gimdet?... Kosmaras kazkoks - jei pinigais visus apdalini, tai pagalbos sulauksi, o jei ne - tai skausmas tavo problema... Todel dziaugiuosi, kad gimdziau ne Lietuvoj thumbup.gif
O vardas man vos ne nuo vaikystes istriges thumbup.gif Aciu smile.gif
Gryta
nuosirdziausi sveikinimai 4u.gif saunuole mamyte smile.gif
liolia79
QUOTE(Gryta @ 2009 10 19, 13:14)
nuosirdziausi sveikinimai  4u.gif  saunuole mamyte  smile.gif
*

Labai aciu smile.gif
irusikas
Saunuole thumbup.gif Aukit didutes ir sveikutes 4u.gif
PS: musu dukryte irgi ta pacia diena gime biggrin.gif
liolia79
QUOTE(irusikas @ 2009 10 25, 11:16)
Saunuole thumbup.gif Aukit didutes ir sveikutes 4u.gif
PS: musu dukryte irgi ta pacia diena gime biggrin.gif
*

Aciu uz linkejimus smile.gif
Jums irgi didziausi sveikinimai 4u.gif Kaip faina!
jolitamaria
aukit sveikos !
liolia79
QUOTE(jolitamaria @ 2009 10 26, 14:19)
aukit sveikos !
*

Aciu smile.gif
eling
Pasirodo ir Airijoje gali skaudėti tongue.gif ... O jei rimtai, už prasmingą skausmą, kantrioji mamyte drinks_cheers.gif !
liolia79
QUOTE(eling @ 2009 10 27, 21:57)
Pasirodo ir Airijoje gali skaudėti  tongue.gif ... O jei rimtai, už prasmingą skausmą, kantrioji mamyte  drinks_cheers.gif !
*

Skaudeti gali, ir dar kaip blink.gif Bet pamacius savo mazyle toks dziaugsmas apeme smile.gif O skausmas jau uzsimirso smile.gif
rimmka
Už kitus neskausmongus gimdymus LT 4u.gif
*Star*
QUOTE(liolia79 @ 2009 08 30, 22:13)
Aciu uz palinkejimus, mamytes  mirksiukas.gif  Pati didziausia laime sulaukti tokio stebukliuko  thumbup.gif
*

QUOTE(liolia79 @ 2009 10 28, 19:53)
Skaudeti gali, ir dar kaip blink.gif Bet pamacius savo mazyle toks dziaugsmas apeme smile.gif O skausmas jau uzsimirso smile.gif
*

Šaunuolė mamytė 4u.gif Atlikai super darbą dėl savo mažiukės 4u.gif
Gražiai aukit, sėkmės šeimynai smile.gif
@mamyčiukas@
sekmes jusu seimai 4u.gif
Ž.J.
Ir aš auginu Medutę.... ax.gif
liolia79
QUOTE(rimmka @ 2009 10 28, 22:44)
Už kitus neskausmongus gimdymus LT 4u.gif
*

Gali buti ir skausmingi smile.gif Nesvarbu mirksiukas.gif Kad tik butu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ingridastar @ 2009 10 29, 12:07)
Šaunuolė mamytė  4u.gif Atlikai super darbą dėl savo mažiukės  4u.gif
Gražiai aukit, sėkmės šeimynai  smile.gif
*

Aciu labai uz linkejimus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 10 29, 12:36)
sekmes jusu seimai 4u.gif
*

Dekui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ž.J. @ 2009 10 29, 13:23)
Ir aš auginu Medutę....  ax.gif
*

4u.gif
doviliuke
Idomi ir grazi istorija thumbup.gif sekmes jusu seimai 4u.gif
liolia79
QUOTE(doviliuke @ 2009 10 29, 15:29)
Idomi ir grazi istorija thumbup.gif  sekmes jusu seimai 4u.gif
*

Aciu 4u.gif Gera pasidalinti savo dziaugsmu smile.gif
Jolask
Saunuole mamyte 4u.gif Sveikatytes ir daug graziu akimirku jusu seimynai smile.gif
liolia79
Aciu 4u.gif
Dalija23
[quote=liolia79,2009 08 30, 16:34]
Na, papasakosiu ir as savo gimdymo istorija….

Labai grazi istorija 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Net asarele iskrito biggrin.gif
liolia79
Dekui 4u.gif Malonu kad skaitet ir patiko smile.gif
siroma
Stiprybės auginant mažąją Medutę 4u.gif 4u.gif
Stebuklėliai mūsų -tik išvydus juos, skausmas ir ašaros pasimiršta smile.gif
3 x mama
Saunuoles aukit dideles ir grazios. 4u.gif
liolia79
Aciu mamytes, niekada negalvojau, kad buti mama toks nerealus jausmas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Dabar esu tooookia laiminga smile.gif kaip ir visos mamos 4u.gif
Erinata
sveikinimai thumbup.gif sekmes jums wub.gif
wai2te_m
Sveikinimai bigsmile.gif Beje, jei turesiu mergaite irgi pavadinsiu ja Medute, labai man grazus vardas wub.gif
liolia79
Dekui dekui 4u.gif
lauroone
4u.gif
asmodeja
Ssusigraudinau wub.gif sveikinimai 4u.gif
mochito
sekmes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
liolia79
Aciu mamytes 4u.gif Sekmes ir jums auginant savo pupuliukus mirksiukas.gif
Ende
Smagu, kad viskas taip gerai baigėsi 4u.gif Aukit didelės ir sveikos 4u.gif
liolia79
Aciuks 4u.gif mirksiukas.gif 4u.gif mirksiukas.gif
mika do
gražu wub.gif
liolia79
QUOTE(mika do @ 2009 11 16, 17:37)
gražu  wub.gif
*

Dekui 4u.gif mirksiukas.gif
Jolantike UK
oi, kkia grazi istoria, Linut smile.gif

Sveikinimai! ir laukiam jusu sveciuose tongue.gif
liolia79
QUOTE(Jolantike UK @ 2009 11 20, 15:57)
oi, kkia grazi istoria, Linut smile.gif

Sveikinimai! ir laukiam jusu sveciuose  tongue.gif
*

Aciu tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Susitikom net interneto platybese thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Kaip faina biggrin.gif
Jolask
4u.gif 4u.gif 4u.gif mirksiukas.gif
gabijosius
sveikinu su pirmagime thumbup.gif .as panasiai sunu gimdziau tik londone.aukit didutes ir sveikutės 4u.gif
julliciux
Sekmes augti 4u.gif
liolia79
Dekui uz gerus zodzius 4u.gif
Casual
QUOTE(liolia79 @ 2009 08 30, 15:34)
svoris geras – 2800g
*

nieko sau- 4 savaitem anksciau ir tokia nemazute bigsmile.gif thumbup.gif
Labai grazu varda dukrytei parinkote 4u.gif 4u.gif 4u.gif
liolia79
QUOTE(Casual @ 2009 11 25, 16:12)
nieko sau- 4 savaitem anksciau ir tokia nemazute  bigsmile.gif  thumbup.gif
Labai grazu varda dukrytei parinkote 4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Aciuks 4u.gif
As is pradziu galvojau, kad mazute, bet kai pasiskaiciau istoriju, tai irgi ziuriu, kad visai nemazute smile.gif
Cool Mama
Labai grazi istorija wub.gif

O kodel epiduros jums nesuleido, ar nepasiule, ar pati nenorejot ax.gif ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.