Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pratinames prie "mokykleles"
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Selena
Gal galetu psichologas patarti ar mums testi ejima i mokyklele ar verciau mokintis namie?
Sunui 5,3m.,susitarem ,kad jau didelis ir reiktu pradeti lankyti mokyklele.Labai norejo,bet kai nuejome ,pradejo verkti,nenorejo pasilikti.Susitarem ,kad as niekur neisiu,durys bus atidaros ir jis mane matys.Jau buvome 6 kartus nueje ir nei vieno karto neleido uzdaryti duru.As turiu stoveti,o jis turi matyti mane.Jei vaikai eina i kita klase ,as turiu eiti is paskos.
Mokytoja siulo palikti,atseit paverks ir praeis.Bet man atrodo,kad tada ,tai jis tikrai nenores eiti i tokia mokykla.Pastebejau,kad ir lauke nebenori pasilikti su draugais ,kol as nueisiu iki parduotuves ,ar namu.
Kaip geriau pasielgti-ar pratinti toliau,ar geriau, tai atideti kitiems metams.Gal paaugs ir problema pati issispres?
Selena
Na va siandien bunam lauke,zaidzia su draugu.Man prireike i namus,sakau pabuk pasiimsiu pinigine ir tuoj ateisiu.Ne nepasilieka ir jis eis namo.Tada sakau, jau daugiau neatvesiu pas draugus.Ir ka, i asaras ir visviena ejo namo su manimi.Atsisake ir buvimo lauke,jei norejau ,kad manes palauktu.
Motina
Aš tokioj situacijoj pasielgiau "nepedagogiškai" (nors dabar pamąsčiau, kad gal ir visai pedagogiškai g.gif ). Ogi tą dieną, kai mergina būdavo savarankiška, t.y. nesikabindavo man į koją, ant šaldytuvo klijuodavom saulytę. Jei kabindavosi ir bliaudavo nenorėdama be manęs pasilikti, klijuodavom ožį. Jei per savaitę neatsirasdavo nei vieno ožio, galėdavo išsirinkti savaitgalio pramogą rolleyes.gif
Jei būdavo ožys - toliau kiemo niekur neišeidavom. Beto, kartu nebebūdavau - pradeda bliaut ir vežu namo, uždarau savo kambarin ir iš karto ožį ušklijuoju blink.gif
Suveikė labai greitai thumbup.gif O dar čiuožimo trenerė kelis kartus pagyrė, kad ji labai savarankiška, daro labai didelę pažangą, tai mergina išviso nosį užrietus vaikščiojo ir sakė "mama, daugiau tau į koją nesikabinsiu" tongue.gif Tiesa, dar turiu būti kažkur netoliese, nes jei skaudžiau nukrenta, nori, kad aš ją paguosčiau smile.gif
Mano dukrytei 5 metai ir 10 mėn. mirksiukas.gif
Selena
Aciu uz patarima Motina.Jau esu skaiciusi apie "saulyciu klijavima".Gal tikrai vertetu pabandyti.Bet siaip jis tikrai nesioziuoja,o jauciama kazkokia baime is jo puses.
Gaila ,kad nesulaukiu psihologo patarimo,bet jauciu ,kad gal reiketu toliau ji vesti i mokyklele,ir apsiginklavus kantrybe pratinti.
Ir dar vienas atvejis.Pries keles dienas ji pakviete i gimtadieni.Bus gal koks 10 kiemo vaiku ir juos ves svesti i Mola.Ir ka, maniskis nei uz ka nenori vaziuoti doh.gif .Nes ten nebus mamu ir jie vaziuos vieni.
Psichologe
Labai gera ideja su saulytem!
5 metu vaika galima drasiai pratinti buti be mamos. Gal Jusu mokytoja teisi, sakydama, kad, jei kuri laika vaikas ir paveks be Jusu, bet paskui apsipras. Tokiame amziuje tikrai nebus jokios traumos vaikui, jei kuri laika pabus be mamos.
Selena
Labai aciu uz atsakyma.Jauciuosi padrasinta tolesniems veiksmams 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.