labutis
Sveika, mano taip buvo) Nu bet man juokinga pasirode, dar pasakydavau, kad nu ka darai, gi popa tau, dabar kazkaip ziuriu jau nebesidauzo.
Mum irgi taip buvo, del ko vaikai taip daro net nezinau, gal tiesiog is idomumo, juk naujas pojutis
Bando atkreipti dėmesį. Bet geriausia nekreipti dėmesio, kai daro kažką netinkamo, o dažniau pagirti, kai elgiasi gražiai.
Mano sunus irgi gana daznai galvyte tai i duris atsisedes tranko, tai i siena ir t.t. Bet galbut, tai jiems naujas zaidimas
skaičiau, kad taip gali būti, kai vaikas nori miego.
kad dažniausiai taip daro berniukai. ir įprastai patys šitą reikalą ir pamiršta.
na dabar jau daug ramiau
Manskis taip pat dauzydavo galvyte ir nesvarbu kur (siena, durys, spinta...), dazniausiau supykes, taip bandydavo atkreipti demesi, issireikalauti ko nori. Geriausias vaistas buvo ignoravimas, tiesiog nueini nuo jo ir "nematai" ka daro - labai greitai praejo tie oziukai
Maniskis taip pat padauzydavo- atkartodavo jei netycia uzsigaudavo. Labai panasu, kad tyrineja pojucius- nesvarbu malonus jie ar skaudus
Paskutiniu metu supykes, negaves ko nori padauzo galva i grindis ar siena
Maniskis irgi dauze, nestipriai ir neilgai
pastebejau kad jonukas dauzo galva supykes ar ko negaves ,bandau ignoruoti bet jam nesvarbu ,jai ko negauna taip ir duoda galva i grindis ar kur kitur
maniskis irgi seniau dauzydavo galva, kai ko nors negaudavo, arba virstadavo atbulas ant zemes. nu dabar taip nebedaro, dabar nauji veiksmai: gnybia arba musasi.
Mums, kad į daiktus trankytųsi nebuvo. Bet kartais muša save per veidą, tai nekreipiu dėmesio, nes taip daro supykus.
Mano vaikas irgi dauzo... ir nekreipiu demesio ir lupti gavo uz tai vistiek dauzo
mano irgi taip daro
o, maniskis irgi bando atkartoti galvytes trinktelejima. Pastebejau, kad taip eme daryti po to, kai as jam emiau rodyti, kaip jis uzsigavo. Tada ir jis eme kartoti
buvo ir mums taip, bet nekreipdavom demesio ir praejo.
skaiciau, kad taip bandoma issireikalaut demesio..
Daužo galvą į sofos atkaltę kai išdykauja, o kai sakai, kad taip negalima, bus popa, tai dar labiau įsijaučia. Vedu šalin ir bandau nekreipt dėmesio.
drauges mergytei irgi taip buvo, taj ji pasikonsultavo su gyd ir pasirodo tas trankymas galvytes del to kad tevai pykdavosi vaikuj matant t.y saukdavo, stumdydavosi, matyt per didelis stresas mazam vaikuj
QUOTE(*meduota* @ 2009 09 01, 09:19) skaičiau, kad taip gali būti, kai vaikas nori miego. kad dažniausiai taip daro berniukai. ir įprastai patys šitą reikalą ir pamiršta. nelabai sutinku, nes dazniausi ati buna pyykscio priepoliai, mano kaimyne ssunelis toks...aciu dievui manajam po keliu sykiu tokiotranlkymo pasimirso
mano vyrukui 1m ir 2 men, jis dauzo galvyte kur papuola , jei trinkteli ne tycia tai pakartot butina
Mano isradejas tai isigudrines buvo su delnukais galva sau dauzyt - is sonu iskelia rankytes, ir bum abiem delnukais sau per smilkinius
Pasirodo ne tik mums tai pasitaiko, net palengvejo
as kazkur girdejau kad tai yra toks vaiko etapas vieni isterikuodami krenta ant zemes kiti galvyte dauzo treti kandziojasi viskas isaugama tik reikia laiko
Pas mus oziukai lankosi labai daznai -dauguma sako kad islepinau maziu, tai dabar jis manipuliuoja manim
Jau koki pora menesiu dukryte dauzo sau galva rankyte.Kovojau visaip,ir geruoju ir piktuoju,ir rankyte negera bariau,kam musa per galva,nieks nepadejo...Dabar nebekreipiu demesio,ir lyg maziau dauzo.Tiesiog "nematau".
Ir mes tai patyrem, bet peraugo. Nesijaudinkyte, nebarkyte vaiko o tiesiog nekreipkyte demesio.Musu trankese su tokia jega kad melynes likdavo, bet jau kazkur nuo 2 metu vis reciau o dabar aplamai taip nedaro.
QUOTE(robertukas @ 2009 08 30, 22:43) labutis yra du variantai: 1. bando atkreipti demesi 2. siek tiek maziau smagus... manyciau gali buti susikaupe skysciai galvyteje, patarciau pasidaryti galvytes ehoskopija
Analogiška situacija pas daugelį mūsų vaikų, mums ir lygiai tas pats, dukra specialiai taip daro, nes mato kaip mes suaugę reaguojame į jos tokius veiksmus. Neleidžiam, nukreipiam dėmesį kitur, ir labai greit užsimiršta.
Nedaužė galvytės
Mūsų mažoji taip pat bumsėjo ragučiais į sieną, stalą, bet ką. O dabar kandžiojasi - šuniukas
|