Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gydytoja liepė duoti obuolio ir banano 2mėn.vaikui
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2
pyngvin
Buvome pas vaikų gydytoja...Mums jau 2men. maitinu mišinukais...priaugome tik 600g,sakė jog mažai...ir liepė pradėt duoti obuolio ir banano...ar tai normalu?aš manau kad tikrai ne...nuo 3men. gal,bet ne nuo dviejų...Patarkit,nes nežinau ką daryti?Duoti ar ne? verysad.gif
-->BLOOONDINKA<--
QUOTE(pyngvin @ 2009 08 31, 11:47)
Buvome pas vaikų gydytoja...Mums jau 2men. maitinu mišinukais...priaugome tik 600g,sakė jog mažai...ir liepė pradėt duoti obuolio ir banano...ar tai normalu?aš manau kad tikrai ne...nuo 3men. gal,bet ne nuo dviejų...Patarkit,nes nežinau ką daryti?Duoti ar ne? verysad.gif
*

as tikrai neduociau, dar per mazas kleckius paskui supyks pilvelis. pakanka misinuko, nu nepasakyciau kad 600g mazai g.gif
vilke_ziema
*

Aisku, kad neduokit doh.gif
sena pažįstama
*

Ne.
Is kokiu dziungliu ta daktare?
600-normalu normaliausias svoris. Reiktu skambinti varpais tik tada, jei priaugtu vaikas per menesi 100-200gr.
dange
*

Kaip suprantu, gydytoja rekomenduoja primaitinimą obuoliu ar bananu dėl nepakankamo svorio augimo. g.gif Tačiau vargu, ar norimas rezultatas gali būti pasiektas: 100 gr obuolio kalorijų vertė perpus mažesnė nei 100ml mišinuko. Bananas kaloringesnis vaisius, tačiau primaitinant po šaukštelį ar du, taip pat mažai naudingas.Taigi nauda- abejotina, o problemos dėl tokio ankstyvo primaitinimo visai realios mirksiukas.gif
Shatura
*

neduokit. 600g nera mazai. kitokio maisto galima ragauti tik nuo 4 men. Siaip rekomenduoja tik MP ar misinuka iki 6 men. Bet, jei 4 men tikrai LABAI mazai svorio priauga, tada reik po biski ivedinet maisteli.
Maniske pvz obuoliu nemegsta. iskart biskiuka paeria
DNG
tikrai, kur tokia "daktorka" ir radot. skubiai keiskit ja, nes nugydys vaika.
Gluosneta
Tikrai neduociau.Manau ta gydytoja is provincijos gilios.
pyngvin
Seip gydytoja(Gražina Miliukiene) gan tokia gera,bet jau su savo tuo maistu kad jau duot tai nežinau...Tikrai dar neduosiu... g.gif
SuperMeska
QUOTE(pyngvin @ 2009 09 06, 15:24)
Seip gydytoja(Gražina Miliukiene) gan tokia gera,bet jau su savo tuo maistu kad jau duot tai nežinau...Tikrai dar neduosiu... g.gif
*

Siulyciau dar menesiuka palaukti ir paziureti, kiek dabar priaugs. O nuo 3 men jau ir primaitinimas, reikalui esant, nebus baisus wink.gif
Daugiaziede
Jau geriau gydytoja butu patarusi pakeisti misinuka..O gal geriau pakeisti gydytoja g.gif Arba daugiau pasiklausineti pacios gydytojos,kodel ji butent taip rekomenduoja rolleyes.gif
Uksnė
QUOTE(Gluosneta @ 2009 09 06, 13:36)
Tikrai neduociau.Manau ta gydytoja is provincijos gilios.
*

Skirstote žmones pagal jų gyvenamą vietą? Jei jau iš provincijos, tai jau niekam tikęs? Visi gydytojai baigia tą patį universitetą, tik ne visi vienodai pasikrauna žinių.

O jei į temą, tai tikrai savo vaikui dar neduočiau papildomo maisto schmoll.gif 600g yra labai normalus prieaugis.
Dziurgita:)
Neduokit, neduokit, ka gydytojos sako, nebutinai tai buna tiesa, as puse praleidziu pro ausis, o darau kaip ismanau, pasiskaitau info ir viskas mirksiukas.gif
Deganti
QUOTE(aukseliuke @ 2009 09 16, 18:25)
Neduokit, neduokit, ka gydytojos sako, nebutinai tai buna tiesa, as puse praleidziu pro ausis, o darau kaip ismanau, pasiskaitau info ir viskas mirksiukas.gif
*

teisingai, nes daugelis pediatru nuo tada kai baige mokslus jokia pazanga nesidomi, as isvis nediskutuoju apie maitinima su gydytoja, ne todel, kad ji neismano, ne, ji labai puiki, taciau tai jau mano antra atzala ir musu pokalbis apie maitinima buna toks: vis dar maitinate - taip, ka jau ragaujate - viska kas priklauso pagal musu amziu, kadangi problemu su mazium nera nei del alergiju, nei kitokiu tuo musu pokalbis ir baigiasi, kai auginau dice ji tikrai man ismintingai patare, o va pati nesibodziu ir paskaitos pravest uz kabineto duru, jei isgirstu toki brieda, va ka tik teko tokia kalba rezt jaunai mamytei, kai isgirdau kad gydytoja liepe jau duot bulves ragaut, panelei jos ė men, maitina pati, tai as isdesciau viska ka manau tuo klausimu ir sukeliau mamai abejoniu, ir liuks, ji dar pasisikaitines manau ir nuspres kas kaip, siaip kilo mintis atspausdint rekomendacijas ir padalint po kabinetus, gal kita kart tauip ir padarysiu ax.gif

i pasakyma, kad va anksciau - as atsakau, tada ir visa kita darykit kaip anksciau, pvz ligas gydykit nuleidziant krauja, kam cia ta pazanga ir nauji gydymo metodai, ismislas kazkoks bigsmile.gif
Shatura
Rekomendacijas ir as norejau nunest buvusiai mazosios gydytojai. Mes ja pakeitem po to, kai 4 menesiu vaikui liepe bulves su morkom duot.
@mamyčiukas@
as tikrai neduociau schmoll.gif 600gr per menesi tai tikrai normalu
***black girl***
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 09 18, 21:30)
as tikrai neduociau schmoll.gif 600gr per menesi tai tikrai normalu
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
pasikoncultuokte su kita pediatre smile.gif jei dar vis abejojate.as asmeniskai savo 4 men kudikiui kai rekomendavo gydytoja duoti obuoliuko,nors priaugdavome kas menesi po 1kg ,nedaviau,nemaciau tikslo smile.gif
moshke123
Tikrai dar neduociau doh.gif
kartone
dvieju menesiuku gal ir per anksti...bet abiems savo dziaugsmeliams daviau triju menesiuku.ir obuolio ir banano..tik va su antru pasekme atsitiko...viduriukai nuo banano uzkietejo schmoll.gif
KRIAUKLELE
QUOTE(moshke123 @ 2009 10 29, 08:46)
Tikrai dar neduociau  doh.gif
*

Tikrai, kad ne blink.gif
Raigra
Gal dar tokiam mazuliukuias asmeniskai neduociau, jei maitinate arba primaitinate misinukais tai manau nuo kokio 4 men. jau galima. g.gif
kartone
na mums asmeniskai pasiule duot bulve su moka nuo 3.5
irmaba
na mums gydytoja patare banana ir obuoliuka pradet ragaut nuo 3,5 men, tai nuo tokio laiko ir pradejau duot
Natuke
blink.gif neduočiau
Axxa
Net jei vaikutis maitinamas mišnuku, anksčiausiai primaitinamas kietu maisteliu tik nuo 4 mėn., jei MP - nėra reikalo pradėt primaitint anksčiau nei nuo 6 mėn. Plius vaisiai įvedami tik po mėnesio, kai jau pradedama duoti kieto maistelio, t.y. pirmas mėnuo daržovienės ir grūdų košytės, o antras mėnuo plius mėsytė ir vaisiai.
Ende
Neduočiau tikrai. Dar per mažas lelius. blush2.gif
ciku_caku
*

ankstokai gydytoja pasiule primaitint tokiais produktais, mums nuo 3 men liepe obuoliuko duot, bet ir taip veliau pradejom jo ragaut, nuo 4 men liepe bulve ir t.t... tai irgi pora sav veliau pradejom primaitint
Tanika
Tikrai neduočiau, absurdas visiškas blink.gif 600 g - visiškai normaliai priaugo vaikutis.

QUOTE(aukseliuke @ 2009 09 16, 19:25)
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Aš irgi galva palinksiu, bet darau kaip išmanau biggrin.gif Buvau nusiteikus neprimaitint bent iki 5,5 mėnesio, taip ir padariau.
Maitinu MP, o seselė mūsų, atėjusi pažiūrėt kaip laikomės (sūneliui buvo 4 mėn. su biškiuku), sako, jau valgot kietą maistą, sakau, ne. Ji "oi, reikia reikia jau, duokit ir daržoves, ir kruopas, ir obuoliuko pagraužt", nors vaikas svorio priaugdavo puikiai. Mama mano buvo, sako, na jūsų seselė susakė lygiai taip pat kaip mums, kai jus auginom lotuliukas.gif Dažnai gydytojų žinios metų metais išlieka tokios pačios, daro jie viską kaip įpratę, nesidomi naujienomis, o mes, mamos, ką turim juos besąlygiškai klausyt?... schmoll.gif Jokiu būdu nekalbu apibendrintai, tikrai, manau, yra ir puikių, pažangių gydytojų. smile.gif
Mimyyyte
Man atrodo keiskit gydytoja kol nevelu. Jei ir reiktu vaiko svori auginti tai tik ne su obuoliu, o plius ne nuo dvieju menesiu. Kuriam mieste cia tokia gydytoja radot? labai idomu pasidare lotuliukas.gif
laimoske
Labutis. Mes ir lankomes pas sita ji is Kauno aleksoto poliklinikos! Mes jau begam is jos. Dukryte irgi mokna kaip maitint ir su kuo. Parase dozes nes atceit permazai sveria... tai pagal jos meniu kuri parase ir dozes tai vaikas suvalgo daugiau.. zodziu pencija ir jokio interisuotumo . Pasikonsultavau su kita daktare sako ko jus is to vaiko norit. tai va
saulegraz@
Nu man tai tikrai nenormalu, anskciau 17 savaiciu negalima primaitinti! Jau kas ir misinuku maitina, patariama nuo 6men.primaitinti. Aisku reik atsizvelgti i vaiko poreikius, svori, ir sauskelniu turini mirksiukas.gif
Mimyyyte
gera vepla ta jusu daktare lotuliukas.gif
tigriuke
na nieko sau gal davaj kai islenda is mamytes ne papa duosim o buteli ir cigarete gi galima nu jau vsio zmogus doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
o jai rimtai tai kai mano vaika kankino zveriski degliai ir as nuleisdavau dujas su termometru nes vaikas reke iki pamelinavimo tai maniske reke kad as vaika ismokisiu su termometru kakot bet vat vaikas pats moka ir nereke valandom del skausmu nezinau kuri mama leistu savo vaikui taip kankintis zodziu kai kurios daktares tai schmoll.gif reikia jas isklausit pasverti zodzius ir 50 % pakeist savaip aisku paskaicius ir suzinojus o ne savo nuoziura ax.gif
ADREV
tai aisku,ne schmoll.gif
Ju-ka
Sveikos. Netyčia užtaikiau į ši foruma. Ieškojau kitokios informacijos. Kai perskaičiau tai pakraupau sad.gif Trumpai pasasakosiu musų situacija, gal kam naudinga bus. Turiu jaunesnį broliuką (jau 15 metų). Tai jis buvo nuo 3 men. jau primaitinamas brokoliu, morkyčių,mėsytės ir t.t. tyrele, daryta pačios mamos. Kaip pasiskaitau kad dauguma rašo, cukaus negalima, druskos negalima,to negalima ir to negalima, tai net negerai pasidaro. Galima visko ir po truputi. Taigi gryžtu prie to, kad vaikas buvo maitinamas nuo 3 men. jau visokiom tyrelem(pabrežiu net su mėsyte.) Jam jau 15 metų, ir per visa ta laika jis sirgo 2 kartus. Tas past ir su manimi. Žinokit gyditojų nepažystu smile.gif nes nėra reikalo pas juos vaiksčioti,niekaga niekuom nesergu. O kai gymiau, kiekviena mėnesi buvo atseit gydytojus kažkas blogai(vis bandė sakyti šito negalima, šito negalima). Kol mama ne spjovė ir pradėjo nevaiksčioti pas pediatrę. Nieko niekam nesiulau, tiesiog norėjau pasidalinti šeimos patirtimi. Patikėkit manimi, niekada jokių alergiju neturėjome, niekada nieko nesirgome. Organizmas buvo stiprus nes gaudavo visų reikalingų vitaminų nuo mažens ir jam nebuvo šoko kai kelis metus negauni kažkokio tai elemnto(pvz. cukraus) o paskui pradedi jį vartoti. O alergijos tai šokas organizmui kai jis gauna to ko nepažista. Yra labai gera liet. patarlė: Kas perdaug tas nesveika. Bet manau su saiku viskas gerai, o kažko ribojimas, baigėsi liudnai.- paskui turit visi alergiskus ir silpnus vaikus smile.gif
Arven
Visokiu atveju buna. Bendrai visur teigiama, kad primaitint reikia nuo 4-6 men. Bet stai kalbeom su santariskiu vaiku gastroenterologais, tai pasakojo toki atveji, kai vaikas buvo viskam alergiskas. Vos pradejus maitint mp ji isbere, mamos dietos nepadejo, net hidrolizuoti misinukai nepadejo. Galiausiai jam tik kazkurios vienos mesos rusies tyrele tiko, kuria ir buvo maitinamas nuo 3men.
Taigi vienareiksmiskai teigti, kad tik nuo 4 men. ir ne anksciau negalima. Visgi jei vaikutis sveikas, tai norma ir yra nuo 4-6 men.
zylute35
QUOTE(Arven @ 2010 01 07, 11:52)
Visokiu atveju buna. Bendrai visur teigiama, kad primaitint reikia nuo 4-6 men. Bet stai kalbeom su santariskiu vaiku gastroenterologais, tai pasakojo toki atveji, kai vaikas buvo viskam alergiskas. Vos pradejus maitint mp ji isbere, mamos dietos nepadejo, net hidrolizuoti misinukai nepadejo. Galiausiai jam tik kazkurios vienos mesos rusies tyrele tiko, kuria ir buvo maitinamas nuo 3men.
Taigi vienareiksmiskai teigti, kad tik nuo 4 men. ir ne anksciau negalima. Visgi jei vaikutis sveikas, tai norma ir yra nuo 4-6 men.
*

g.gif mums dar tik 2 men. o gydytoja liepe po kelis lasus morku, oboliu sulciu duoti. O vaikui ir taip diegliukai buna, paklausiau ir dvi dienas po 2 lasiukus daviau, atrodo, kad net nenurijo, bet jau vakare kaip klyke, tai rytoj tikrai jau morku nebeduosiu ir oboliu negaus doh.gif
O-RE-AR
Tikrai neduociau, schmoll.gif oi tikrai ne ne doh.gif
@Helena@
is kur dar tokiugydytoju buna g.gif nesamones sneka.... 600 g. normalus svoris, kuri vaikas priauga per menesi.. Is viso papildomo maisto nedaviau iki 6,5 men ir nieko... Valge MP mazyle pasicepsedama... Na, kas maitina misinukais tai nezinau, bet iki 4 menesiu tai tikrai nereikia nieko papildomo schmoll.gif
vasara04.
*

Kad priaugot 600 gr. tai normalu ir tikrai ne per mazai, o del obuolio ar banano tai visiskai normalu duoti kudykiui nuo 2 men, zinoma jei vaikelio pilvelis tai toreluoja, as savo daviau po truputi jau nuo 1,5 men. Gal atrodo keista bet taip jau yra kad nuo 2 men pradema ragauti obuoliuko, tai normalu, nes ivedamas kitas maistas tongue.gif
HappyAngel
QUOTE(vasara04. @ 2010 01 26, 10:21)
Kad priaugot 600 gr. tai normalu ir tikrai ne per mazai, o del obuolio ar banano tai visiskai normalu duoti kudykiui nuo 2 men, zinoma jei vaikelio pilvelis tai toreluoja, as savo daviau po truputi jau nuo 1,5 men. Gal atrodo keista bet taip jau yra kad nuo 2 men pradema ragauti obuoliuko, tai normalu, nes ivedamas kitas maistas  tongue.gif
*

Nuo kada pasidarė normalu kitą maistą įvedinėti nuo 1,5-2mėn. amžiaus? ohmy.gif O apie vaiko nesusiformavusį žarnyną negalvojot? unsure.gif Juk ne veltui PSO rekomenduoja pradėti papildomai maitinti nuo 6mėn. MP maitinamus kūdikius ir nuo 5,5mėn. mišinuku maitinamus.
Nežinau, man tai atrodo žaidimas su vaiko sveikata, nes kas gali būti gero iš to, kad vaiko skrandukas ir žarnynas yra apkraunamas tokioj ankstybėj?
Nexta
QUOTE(vasara04. @ 2010 01 26, 10:21)
Kad priaugot 600 gr. tai normalu ir tikrai ne per mazai, o del obuolio ar banano tai visiskai normalu duoti kudykiui nuo 2 men, zinoma jei vaikelio pilvelis tai toreluoja, as savo daviau po truputi jau nuo 1,5 men. Gal atrodo keista bet taip jau yra kad nuo 2 men pradema ragauti obuoliuko, tai normalu, nes ivedamas kitas maistas  tongue.gif
*

Sakyciau visiskai nenormalu, nes vaiko zarnynas susiformuoja tik nuo 3men,.ir primaitinimas leistinas nuo 4 men .
Tiek gydytojai tokias nesamones kalbedami daro zala vaikui, tiek mama taip elgdamasi neatsakingai... isvis kam tada laukti to 1,5 men? tai tik gimusiam reikejo obuoliuku duoti biggrin.gif
nu sorry bet man tai nenormalu, auginu antra vaika, kiek skaiciau literaturos k biggrin.gif ek domejausi is mamos medikes, is draugiu gydytoju, nei viena tokios nuomones nepareiske kad 1,5men vaikui jau galima primaitinti...nesamone!!!!
zylute35
QUOTE(Nexta @ 2010 01 26, 12:01)
Sakyciau visiskai nenormalu, nes vaiko zarnynas susiformuoja tik nuo 3men,.ir primaitinimas leistinas nuo 4 men .
Tiek gydytojai tokias nesamones kalbedami daro zala vaikui, tiek mama taip elgdamasi neatsakingai... isvis kam tada laukti to 1,5 men? tai tik gimusiam reikejo obuoliuku duoti biggrin.gif
nu sorry bet man tai nenormalu, auginu antra vaika, kiek skaiciau literaturos k biggrin.gif ek domejausi is mamos medikes, is draugiu gydytoju, nei viena tokios nuomones nepareiske kad 1,5men vaikui jau galima primaitinti...nesamone!!!!
*

matau esi apsiskaiciusi, suprantu kad cia ne vieta kalbeti apie medikamentus, bet noreciau paklausti ne apie jo nauda, bet apie skoni.del vandeninio vit. D butent del jo skonio, juk jis toks aitrus, anyziu skonio, kaip toki galima vaikui duoti, kaip toki dalyka jo skrandukas priima? as pati patragavau ir issigandau , ar nepakenksiu savo mazylei, gal geriau begti aliejinio pirkti, bet ir tas aliejus skranduka apkraus
vasara04.
QUOTE(Nexta @ 2010 01 26, 12:01)
*

Na tik jau nepradekit mokint manes vaiku augit tai vienas dalykas, o del primaitinimo tai kas puse metu tu mediku nuomone keiciasi. Taip pirmas ragavim,as jau galimas nuo 2 men, nemaisykit mamkos ragavimas o ne valgymas obuolio. Ir as auginu antra vaika zinau ka rasau, o kaip supratot tai jusu reikalas... schmoll.gif Bei vaikai skirtingi, ir ju zarnynai skirtingi. Obuolio pagramdymas ant arbat sauks galo 1 karta per diena , patikekit nieko mano leliukui nebuvo. Dal galiu pridurti 3 men mano dukra vien tik misinuko nepavalgydavo, budavo nerami nakti, teko jau virti darzoviene. Na man idomu kuri ATSAKINGA mama vaika laikys pusbadziu. Tada gal jau patylekit Nexta su savo tokias isireiskimais. doh.gif
Nexta
QUOTE(zylute35 @ 2010 01 28, 12:51)
matau esi apsiskaiciusi, suprantu kad cia ne vieta kalbeti apie medikamentus, bet noreciau paklausti ne apie jo nauda, bet apie skoni.del vandeninio vit. D butent del jo skonio, juk jis toks aitrus, anyziu skonio, kaip toki galima vaikui duoti, kaip toki dalyka jo skrandukas priima? as pati patragavau ir issigandau , ar nepakenksiu savo mazylei, gal geriau begti aliejinio pirkti, bet ir tas aliejus skranduka apkraus
*

mes geriam Vigantoly smile.gif duodu viena karta i savaite, 5 lasiukus smile.gif
QUOTE(vasara04. @ 2010 01 28, 13:45)
Na tik jau nepradekit mokint manes vaiku augit tai vienas dalykas, o del primaitinimo tai kas puse metu tu mediku nuomone keiciasi. Taip pirmas ragavim,as jau galimas nuo 2 men, nemaisykit mamkos ragavimas o ne valgymas obuolio. Ir as auginu antra vaika zinau ka rasau, o  kaip supratot tai jusu reikalas... schmoll.gif Bei vaikai skirtingi, ir ju zarnynai skirtingi. Obuolio pagramdymas ant arbat sauks galo 1 karta per diena , patikekit nieko mano leliukui nebuvo. Dal galiu pridurti 3 men mano dukra vien tik misinuko nepavalgydavo, budavo nerami nakti, teko jau virti darzoviene. Na man idomu kuri ATSAKINGA mama vaika laikys pusbadziu. Tada gal jau patylekit Nexta su savo tokias isireiskimais. doh.gif
*

Viena yra maitinti kai vaikui neuztenka misinuko,kita kai siaip nuo 2 men duoda maista papildoma. Pries draskant akis kitiems,kad jusu kazkas nesuprato,siulyciau aiskiai isdestyti savo mintis: Kad maitinu obuoliuku vaika,nes nepriauga svorio,misinuko neiztenka ar mp smile.gif tada visos jus supras ir nebus tokios kategoriskos smile.gif
vasara04.
QUOTE(Nexta @ 2010 01 28, 14:53)
mes geriam Vigantoly smile.gif duodu viena karta i savaite, 5 lasiukus smile.gif
Viena yra maitinti kai vaikui neuztenka misinuko,kita kai siaip nuo 2 men duoda maista papildoma. Pries draskant akis kitiems,kad jusu kazkas nesuprato,siulyciau aiskiai isdestyti savo mintis: Kad maitinu obuoliuku vaika,nes nepriauga svorio,misinuko neiztenka ar mp smile.gif tada visos jus supras ir nebus tokios kategoriskos smile.gif
*

Na net idomu kas pradejo metytis replikom, zinoma jei vaikui netiktu obuolys ar bananas jam niekas neduotu nuo 2 men ragauti schmoll.gif Laimei nuo gimimo neturejom bedeliu su pilvuku mirksiukas.gif
varlius2007
Mano gydytoja irgi patare duoti siek tiek pagrandyto lietuvisko obuoliuko pusantro menesio vaikui, ir as tame nematau nieko blogo, juk vaikas gauna to obuolio ne tam kad pavalgytu, o kad skrandukas po truputi gautu kitokio maisto nei mamos pienas. As kas kelias dienas uzdedu ant liezuvelio mazyte kruopelyte to obuolio,malonu ziureti kaip vaikas reguoja i nauja skoni.
Deganti
QUOTE(varlius2007 @ 2010 01 28, 21:59)
Mano gydytoja irgi patare duoti siek tiek pagrandyto lietuvisko obuoliuko pusantro menesio vaikui, ir as tame nematau nieko blogo, juk vaikas gauna to obuolio ne tam kad pavalgytu, o kad skrandukas po truputi gautu kitokio maisto nei mamos pienas. As kas kelias dienas uzdedu ant liezuvelio mazyte kruopelyte to obuolio,malonu ziureti kaip vaikas reguoja i nauja skoni.
*

o mano asmenine nuomone ir patirtis liudija ka kita, kai su dicke pries 10 metu taip patarta pradejom ragauti obuoli nuo 2 ar 4 men, jeu net nepamenu, bet anksti, tai ana augo tokia nevalgi, isigijom aisku dar ir alergija tuo paciu, kuria veliau isaugom, tad aisku, kad ji buvo nuo to naujo maistelio nelaiku, kadangi antras vaikelis gime jau po 9 metu ir mamos protas kitas, tai asmeniskai as vadovavausi naujausiom pateikiamom rekomendacijom ir nieko iki 6 men. nedaviau, o rezultatas - vaikas puikiai valgo, ragauja labai noriai naujus produktus, siuo metu jau esam metinukai ir jokiu vargu nei del nevalgymo, nei del alergiju neturim smile.gif
milija99
Kai buvome 2,5 mėn gydytoja irgi patarė žalio obuoliuko ragaut pradėt, nes turėjome bėdų dėl reto tuštinimosi. Aš labai gražiai dar pas ją pasakiau, kad jau tikrai ne, tik išlipome iš bėdų su pilvuku ir tikrai neduosiu. Geriau pati savo mitybą pakoreguosiu. beje, man anyta jau nuo dviejų mėnesių vis primindavo, jog prieš 30 metų jau pradėdavo duoti obuolių, morkų sulčių. doh.gif Man asmeniškai pačiai šviežios obuolių sultys graužia skrandį, tai kaip tokiam mažiukui?? Ir kam to reikia, jei visų medžiagų pilnai gauna su MP??? Dabar merginai kiek daugiau nei 6mėn, bet valgom tik keptą obuoliuką - užteko kartą paragauti žalio - praverkė visą vakarą. Šiuo atveju labai tinka posakis - neskubėk ir būsi pirmas.
_Foxy_
600 g yra normalu. Mano pupa buvo 300 g priaugus ir niekas nieko neaiškino apie primaitinimą. Jei valgo tik mp, tada viskas normalu. Nuo 2 mėn. pradėti primaitinti man visiška nesąmonė atrodo, net ir nuo 3 atrodo visiška nesąmonė. blink.gif Mano mažylei 6 mėn. Dabar pratinamės prie daržovių, vėliau bus kruopos ir vaisiai. Dar dabar Ji nėra ragavusi banano ar obuolio.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.