Buvome pas vaikų gydytoja...Mums jau 2men. maitinu mišinukais...priaugome tik 600g,sakė jog mažai...ir liepė pradėt duoti obuolio ir banano...ar tai normalu?aš manau kad tikrai ne...nuo 3men. gal,bet ne nuo dviejų...Patarkit,nes nežinau ką daryti?Duoti ar ne?
QUOTE(pyngvin @ 2009 08 31, 11:47) Buvome pas vaikų gydytoja...Mums jau 2men. maitinu mišinukais...priaugome tik 600g,sakė jog mažai...ir liepė pradėt duoti obuolio ir banano...ar tai normalu?aš manau kad tikrai ne...nuo 3men. gal,bet ne nuo dviejų...Patarkit,nes nežinau ką daryti?Duoti ar ne? as tikrai neduociau, dar per mazas kleckius paskui supyks pilvelis. pakanka misinuko, nu nepasakyciau kad 600g mazai QUOTE(pyngvin @ 2009 08 31, 11:47) Buvome pas vaikų gydytoja...Mums jau 2men. maitinu mišinukais...priaugome tik 600g,sakė jog mažai...ir liepė pradėt duoti obuolio ir banano...ar tai normalu?aš manau kad tikrai ne...nuo 3men. gal,bet ne nuo dviejų...Patarkit,nes nežinau ką daryti?Duoti ar ne? Aisku, kad neduokit QUOTE(pyngvin @ 2009 08 31, 11:47) Buvome pas vaikų gydytoja...Mums jau 2men. maitinu mišinukais...priaugome tik 600g,sakė jog mažai...ir liepė pradėt duoti obuolio ir banano...ar tai normalu?aš manau kad tikrai ne...nuo 3men. gal,bet ne nuo dviejų...Patarkit,nes nežinau ką daryti?Duoti ar ne? Ne. Is kokiu dziungliu ta daktare? 600-normalu normaliausias svoris. Reiktu skambinti varpais tik tada, jei priaugtu vaikas per menesi 100-200gr. QUOTE(pyngvin @ 2009 08 31, 11:47) Buvome pas vaikų gydytoja...Mums jau 2men. maitinu mišinukais...priaugome tik 600g,sakė jog mažai...ir liepė pradėt duoti obuolio ir banano...ar tai normalu?aš manau kad tikrai ne...nuo 3men. gal,bet ne nuo dviejų...Patarkit,nes nežinau ką daryti?Duoti ar ne? Kaip suprantu, gydytoja rekomenduoja primaitinimą obuoliu ar bananu dėl nepakankamo svorio augimo. QUOTE(pyngvin @ 2009 08 31, 11:47) Buvome pas vaikų gydytoja...Mums jau 2men. maitinu mišinukais...priaugome tik 600g,sakė jog mažai...ir liepė pradėt duoti obuolio ir banano...ar tai normalu?aš manau kad tikrai ne...nuo 3men. gal,bet ne nuo dviejų...Patarkit,nes nežinau ką daryti?Duoti ar ne? neduokit. 600g nera mazai. kitokio maisto galima ragauti tik nuo 4 men. Siaip rekomenduoja tik MP ar misinuka iki 6 men. Bet, jei 4 men tikrai LABAI mazai svorio priauga, tada reik po biski ivedinet maisteli. Maniske pvz obuoliu nemegsta. iskart biskiuka paeria
tikrai, kur tokia "daktorka" ir radot. skubiai keiskit ja, nes nugydys vaika.
Tikrai neduociau.Manau ta gydytoja is provincijos gilios.
Seip gydytoja(Gražina Miliukiene) gan tokia gera,bet jau su savo tuo maistu kad jau duot tai nežinau...Tikrai dar neduosiu...
Jau geriau gydytoja butu patarusi pakeisti misinuka..O gal geriau pakeisti gydytoja
QUOTE(Gluosneta @ 2009 09 06, 13:36) Skirstote žmones pagal jų gyvenamą vietą? Jei jau iš provincijos, tai jau niekam tikęs? Visi gydytojai baigia tą patį universitetą, tik ne visi vienodai pasikrauna žinių. O jei į temą, tai tikrai savo vaikui dar neduočiau papildomo maisto
Neduokit, neduokit, ka gydytojos sako, nebutinai tai buna tiesa, as puse praleidziu pro ausis, o darau kaip ismanau, pasiskaitau info ir viskas
QUOTE(aukseliuke @ 2009 09 16, 18:25) Neduokit, neduokit, ka gydytojos sako, nebutinai tai buna tiesa, as puse praleidziu pro ausis, o darau kaip ismanau, pasiskaitau info ir viskas teisingai, nes daugelis pediatru nuo tada kai baige mokslus jokia pazanga nesidomi, as isvis nediskutuoju apie maitinima su gydytoja, ne todel, kad ji neismano, ne, ji labai puiki, taciau tai jau mano antra atzala ir musu pokalbis apie maitinima buna toks: vis dar maitinate - taip, ka jau ragaujate - viska kas priklauso pagal musu amziu, kadangi problemu su mazium nera nei del alergiju, nei kitokiu tuo musu pokalbis ir baigiasi, kai auginau dice ji tikrai man ismintingai patare, o va pati nesibodziu ir paskaitos pravest uz kabineto duru, jei isgirstu toki brieda, va ka tik teko tokia kalba rezt jaunai mamytei, kai isgirdau kad gydytoja liepe jau duot bulves ragaut, panelei jos ė men, maitina pati, tai as isdesciau viska ka manau tuo klausimu ir sukeliau mamai abejoniu, ir liuks, ji dar pasisikaitines manau ir nuspres kas kaip, siaip kilo mintis atspausdint rekomendacijas ir padalint po kabinetus, gal kita kart tauip ir padarysiu i pasakyma, kad va anksciau - as atsakau, tada ir visa kita darykit kaip anksciau, pvz ligas gydykit nuleidziant krauja, kam cia ta pazanga ir nauji gydymo metodai, ismislas kazkoks
Rekomendacijas ir as norejau nunest buvusiai mazosios gydytojai. Mes ja pakeitem po to, kai 4 menesiu vaikui liepe bulves su morkom duot.
as tikrai neduociau
Tikrai dar neduociau
dvieju menesiuku gal ir per anksti...bet abiems savo dziaugsmeliams daviau triju menesiuku.ir obuolio ir banano..tik va su antru pasekme atsitiko...viduriukai nuo banano uzkietejo
Gal dar tokiam mazuliukuias asmeniskai neduociau, jei maitinate arba primaitinate misinukais tai manau nuo kokio 4 men. jau galima.
na mums asmeniskai pasiule duot bulve su moka nuo 3.5
na mums gydytoja patare banana ir obuoliuka pradet ragaut nuo 3,5 men, tai nuo tokio laiko ir pradejau duot
Net jei vaikutis maitinamas mišnuku, anksčiausiai primaitinamas kietu maisteliu tik nuo 4 mėn., jei MP - nėra reikalo pradėt primaitint anksčiau nei nuo 6 mėn. Plius vaisiai įvedami tik po mėnesio, kai jau pradedama duoti kieto maistelio, t.y. pirmas mėnuo daržovienės ir grūdų košytės, o antras mėnuo plius mėsytė ir vaisiai.
Neduočiau tikrai. Dar per mažas lelius.
QUOTE(pyngvin @ 2009 08 31, 11:47) Buvome pas vaikų gydytoja...Mums jau 2men. maitinu mišinukais...priaugome tik 600g,sakė jog mažai...ir liepė pradėt duoti obuolio ir banano...ar tai normalu?aš manau kad tikrai ne...nuo 3men. gal,bet ne nuo dviejų...Patarkit,nes nežinau ką daryti?Duoti ar ne? ankstokai gydytoja pasiule primaitint tokiais produktais, mums nuo 3 men liepe obuoliuko duot, bet ir taip veliau pradejom jo ragaut, nuo 4 men liepe bulve ir t.t... tai irgi pora sav veliau pradejom primaitint
Tikrai neduočiau, absurdas visiškas
QUOTE(aukseliuke @ 2009 09 16, 19:25) Neduokit, neduokit, ka gydytojos sako, nebutinai tai buna tiesa, as puse praleidziu pro ausis, o darau kaip ismanau, pasiskaitau info ir viskas Maitinu MP, o seselė mūsų, atėjusi pažiūrėt kaip laikomės (sūneliui buvo 4 mėn. su biškiuku), sako, jau valgot kietą maistą, sakau, ne. Ji "oi, reikia reikia jau, duokit ir daržoves, ir kruopas, ir obuoliuko pagraužt", nors vaikas svorio priaugdavo puikiai. Mama mano buvo, sako, na jūsų seselė susakė lygiai taip pat kaip mums, kai jus auginom
Man atrodo keiskit gydytoja kol nevelu. Jei ir reiktu vaiko svori auginti tai tik ne su obuoliu, o plius ne nuo dvieju menesiu. Kuriam mieste cia tokia gydytoja radot? labai idomu pasidare
Labutis. Mes ir lankomes pas sita ji is Kauno aleksoto poliklinikos! Mes jau begam is jos. Dukryte irgi mokna kaip maitint ir su kuo. Parase dozes nes atceit permazai sveria... tai pagal jos meniu kuri parase ir dozes tai vaikas suvalgo daugiau.. zodziu pencija ir jokio interisuotumo . Pasikonsultavau su kita daktare sako ko jus is to vaiko norit. tai va
Nu man tai tikrai nenormalu, anskciau 17 savaiciu negalima primaitinti! Jau kas ir misinuku maitina, patariama nuo 6men.primaitinti. Aisku reik atsizvelgti i vaiko poreikius, svori, ir sauskelniu turini
gera vepla ta jusu daktare
na nieko sau gal davaj kai islenda is mamytes ne papa duosim o buteli ir cigarete gi galima nu jau vsio zmogus
o jai rimtai tai kai mano vaika kankino zveriski degliai ir as nuleisdavau dujas su termometru nes vaikas reke iki pamelinavimo tai maniske reke kad as vaika ismokisiu su termometru kakot bet vat vaikas pats moka ir nereke valandom del skausmu nezinau kuri mama leistu savo vaikui taip kankintis zodziu kai kurios daktares tai
tai aisku,ne
Sveikos. Netyčia užtaikiau į ši foruma. Ieškojau kitokios informacijos. Kai perskaičiau tai pakraupau
Visokiu atveju buna. Bendrai visur teigiama, kad primaitint reikia nuo 4-6 men. Bet stai kalbeom su santariskiu vaiku gastroenterologais, tai pasakojo toki atveji, kai vaikas buvo viskam alergiskas. Vos pradejus maitint mp ji isbere, mamos dietos nepadejo, net hidrolizuoti misinukai nepadejo. Galiausiai jam tik kazkurios vienos mesos rusies tyrele tiko, kuria ir buvo maitinamas nuo 3men.
Taigi vienareiksmiskai teigti, kad tik nuo 4 men. ir ne anksciau negalima. Visgi jei vaikutis sveikas, tai norma ir yra nuo 4-6 men. QUOTE(Arven @ 2010 01 07, 11:52) Visokiu atveju buna. Bendrai visur teigiama, kad primaitint reikia nuo 4-6 men. Bet stai kalbeom su santariskiu vaiku gastroenterologais, tai pasakojo toki atveji, kai vaikas buvo viskam alergiskas. Vos pradejus maitint mp ji isbere, mamos dietos nepadejo, net hidrolizuoti misinukai nepadejo. Galiausiai jam tik kazkurios vienos mesos rusies tyrele tiko, kuria ir buvo maitinamas nuo 3men. Taigi vienareiksmiskai teigti, kad tik nuo 4 men. ir ne anksciau negalima. Visgi jei vaikutis sveikas, tai norma ir yra nuo 4-6 men.
Tikrai neduociau,
is kur dar tokiugydytoju buna
QUOTE(pyngvin @ 2009 08 31, 11:47) Buvome pas vaikų gydytoja...Mums jau 2men. maitinu mišinukais...priaugome tik 600g,sakė jog mažai...ir liepė pradėt duoti obuolio ir banano...ar tai normalu?aš manau kad tikrai ne...nuo 3men. gal,bet ne nuo dviejų...Patarkit,nes nežinau ką daryti?Duoti ar ne? Kad priaugot 600 gr. tai normalu ir tikrai ne per mazai, o del obuolio ar banano tai visiskai normalu duoti kudykiui nuo 2 men, zinoma jei vaikelio pilvelis tai toreluoja, as savo daviau po truputi jau nuo 1,5 men. Gal atrodo keista bet taip jau yra kad nuo 2 men pradema ragauti obuoliuko, tai normalu, nes ivedamas kitas maistas QUOTE(vasara04. @ 2010 01 26, 10:21) Kad priaugot 600 gr. tai normalu ir tikrai ne per mazai, o del obuolio ar banano tai visiskai normalu duoti kudykiui nuo 2 men, zinoma jei vaikelio pilvelis tai toreluoja, as savo daviau po truputi jau nuo 1,5 men. Gal atrodo keista bet taip jau yra kad nuo 2 men pradema ragauti obuoliuko, tai normalu, nes ivedamas kitas maistas Nuo kada pasidarė normalu kitą maistą įvedinėti nuo 1,5-2mėn. amžiaus? Nežinau, man tai atrodo žaidimas su vaiko sveikata, nes kas gali būti gero iš to, kad vaiko skrandukas ir žarnynas yra apkraunamas tokioj ankstybėj? QUOTE(vasara04. @ 2010 01 26, 10:21) Kad priaugot 600 gr. tai normalu ir tikrai ne per mazai, o del obuolio ar banano tai visiskai normalu duoti kudykiui nuo 2 men, zinoma jei vaikelio pilvelis tai toreluoja, as savo daviau po truputi jau nuo 1,5 men. Gal atrodo keista bet taip jau yra kad nuo 2 men pradema ragauti obuoliuko, tai normalu, nes ivedamas kitas maistas Sakyciau visiskai nenormalu, nes vaiko zarnynas susiformuoja tik nuo 3men,.ir primaitinimas leistinas nuo 4 men . Tiek gydytojai tokias nesamones kalbedami daro zala vaikui, tiek mama taip elgdamasi neatsakingai... isvis kam tada laukti to 1,5 men? tai tik gimusiam reikejo obuoliuku duoti nu sorry bet man tai nenormalu, auginu antra vaika, kiek skaiciau literaturos k QUOTE(Nexta @ 2010 01 26, 12:01) Sakyciau visiskai nenormalu, nes vaiko zarnynas susiformuoja tik nuo 3men,.ir primaitinimas leistinas nuo 4 men . Tiek gydytojai tokias nesamones kalbedami daro zala vaikui, tiek mama taip elgdamasi neatsakingai... isvis kam tada laukti to 1,5 men? tai tik gimusiam reikejo obuoliuku duoti nu sorry bet man tai nenormalu, auginu antra vaika, kiek skaiciau literaturos k matau esi apsiskaiciusi, suprantu kad cia ne vieta kalbeti apie medikamentus, bet noreciau paklausti ne apie jo nauda, bet apie skoni.del vandeninio vit. D butent del jo skonio, juk jis toks aitrus, anyziu skonio, kaip toki galima vaikui duoti, kaip toki dalyka jo skrandukas priima? as pati patragavau ir issigandau , ar nepakenksiu savo mazylei, gal geriau begti aliejinio pirkti, bet ir tas aliejus skranduka apkraus QUOTE(Nexta @ 2010 01 26, 12:01) Sakyciau visiskai nenormalu, nes vaiko zarnynas susiformuoja tik nuo 3men,.ir primaitinimas leistinas nuo 4 men . Tiek gydytojai tokias nesamones kalbedami daro zala vaikui, tiek mama taip elgdamasi neatsakingai... isvis kam tada laukti to 1,5 men? tai tik gimusiam reikejo obuoliuku duoti nu sorry bet man tai nenormalu, auginu antra vaika, kiek skaiciau literaturos k Na tik jau nepradekit mokint manes vaiku augit tai vienas dalykas, o del primaitinimo tai kas puse metu tu mediku nuomone keiciasi. Taip pirmas ragavim,as jau galimas nuo 2 men, nemaisykit mamkos ragavimas o ne valgymas obuolio. Ir as auginu antra vaika zinau ka rasau, o kaip supratot tai jusu reikalas... QUOTE(zylute35 @ 2010 01 28, 12:51) matau esi apsiskaiciusi, suprantu kad cia ne vieta kalbeti apie medikamentus, bet noreciau paklausti ne apie jo nauda, bet apie skoni.del vandeninio vit. D butent del jo skonio, juk jis toks aitrus, anyziu skonio, kaip toki galima vaikui duoti, kaip toki dalyka jo skrandukas priima? as pati patragavau ir issigandau , ar nepakenksiu savo mazylei, gal geriau begti aliejinio pirkti, bet ir tas aliejus skranduka apkraus mes geriam Vigantoly QUOTE(vasara04. @ 2010 01 28, 13:45) Na tik jau nepradekit mokint manes vaiku augit tai vienas dalykas, o del primaitinimo tai kas puse metu tu mediku nuomone keiciasi. Taip pirmas ragavim,as jau galimas nuo 2 men, nemaisykit mamkos ragavimas o ne valgymas obuolio. Ir as auginu antra vaika zinau ka rasau, o kaip supratot tai jusu reikalas... Viena yra maitinti kai vaikui neuztenka misinuko,kita kai siaip nuo 2 men duoda maista papildoma. Pries draskant akis kitiems,kad jusu kazkas nesuprato,siulyciau aiskiai isdestyti savo mintis: Kad maitinu obuoliuku vaika,nes nepriauga svorio,misinuko neiztenka ar mp QUOTE(Nexta @ 2010 01 28, 14:53) mes geriam Vigantoly Viena yra maitinti kai vaikui neuztenka misinuko,kita kai siaip nuo 2 men duoda maista papildoma. Pries draskant akis kitiems,kad jusu kazkas nesuprato,siulyciau aiskiai isdestyti savo mintis: Kad maitinu obuoliuku vaika,nes nepriauga svorio,misinuko neiztenka ar mp Na net idomu kas pradejo metytis replikom, zinoma jei vaikui netiktu obuolys ar bananas jam niekas neduotu nuo 2 men ragauti
Mano gydytoja irgi patare duoti siek tiek pagrandyto lietuvisko obuoliuko pusantro menesio vaikui, ir as tame nematau nieko blogo, juk vaikas gauna to obuolio ne tam kad pavalgytu, o kad skrandukas po truputi gautu kitokio maisto nei mamos pienas. As kas kelias dienas uzdedu ant liezuvelio mazyte kruopelyte to obuolio,malonu ziureti kaip vaikas reguoja i nauja skoni.
QUOTE(varlius2007 @ 2010 01 28, 21:59) Mano gydytoja irgi patare duoti siek tiek pagrandyto lietuvisko obuoliuko pusantro menesio vaikui, ir as tame nematau nieko blogo, juk vaikas gauna to obuolio ne tam kad pavalgytu, o kad skrandukas po truputi gautu kitokio maisto nei mamos pienas. As kas kelias dienas uzdedu ant liezuvelio mazyte kruopelyte to obuolio,malonu ziureti kaip vaikas reguoja i nauja skoni. o mano asmenine nuomone ir patirtis liudija ka kita, kai su dicke pries 10 metu taip patarta pradejom ragauti obuoli nuo 2 ar 4 men, jeu net nepamenu, bet anksti, tai ana augo tokia nevalgi, isigijom aisku dar ir alergija tuo paciu, kuria veliau isaugom, tad aisku, kad ji buvo nuo to naujo maistelio nelaiku, kadangi antras vaikelis gime jau po 9 metu ir mamos protas kitas, tai asmeniskai as vadovavausi naujausiom pateikiamom rekomendacijom ir nieko iki 6 men. nedaviau, o rezultatas - vaikas puikiai valgo, ragauja labai noriai naujus produktus, siuo metu jau esam metinukai ir jokiu vargu nei del nevalgymo, nei del alergiju neturim
Kai buvome 2,5 mėn gydytoja irgi patarė žalio obuoliuko ragaut pradėt, nes turėjome bėdų dėl reto tuštinimosi. Aš labai gražiai dar pas ją pasakiau, kad jau tikrai ne, tik išlipome iš bėdų su pilvuku ir tikrai neduosiu. Geriau pati savo mitybą pakoreguosiu. beje, man anyta jau nuo dviejų mėnesių vis primindavo, jog prieš 30 metų jau pradėdavo duoti obuolių, morkų sulčių.
600 g yra normalu. Mano pupa buvo 300 g priaugus ir niekas nieko neaiškino apie primaitinimą. Jei valgo tik mp, tada viskas normalu. Nuo 2 mėn. pradėti primaitinti man visiška nesąmonė atrodo, net ir nuo 3 atrodo visiška nesąmonė.
|