Jooo, aš tai nebaigiu atsistebėt kai kuriis pediatrais  Tyliu Maniškė 2mėn būdama priaugo 500g, tai buvau prigasdinta, kad vaiką badu marinu, sukėlė paniką tik baisingą, liepė mišinuku damaitint, nors maitinau pati, aš aišku žalia mamka supanikavau , ir ko pasekoje pradėjo mažėt mano pieniuko. Antrąkart jos nebeklausiau, kuomet 4mėn ji man patarė vaiką primaitinėt parduotuvinėm tyrelėm ir tik jom, nes aš matai, nežinau proporcijų daržovių ir galiu vaikui kepenis sugadint
gnt_123*
2010 04 28, 18:00
QUOTE(pyngvin @ 2009 08 31, 11:47) Buvome pas vaikų gydytoja...Mums jau 2men. maitinu mišinukais...priaugome tik 600g,sakė jog mažai...ir liepė pradėt duoti obuolio ir banano...ar tai normalu?aš manau kad tikrai ne...nuo 3men. gal,bet ne nuo dviejų...Patarkit,nes nežinau ką daryti?Duoti ar ne?  As savo vaikeliuj daviau ir banano ir obuoliuko ir jogurteliu 2 men pabaigoje,  ir tikrai nieko blogo nenutiko ir pilvukas nepyko,  manau kad gali duoti ir tu. o 600g. tikai nera mazai
HappyAngel
2010 04 28, 21:19
QUOTE(gnt_123* @ 2010 04 28, 19:00) As savo vaikeliuj daviau ir banano ir obuoliuko ir jogurteliu 2 men pabaigoje,  ir tikrai nieko blogo nenutiko ir pilvukas nepyko,  manau kad gali duoti ir tu. o 600g. tikai nera mazai  Esate įsitikinusi, kad "pilvukas nepyks" ir ateityje? Nebijote sugadinti vaikučiui skrandžio?
Bambina0229
2010 05 20, 13:09
Sveikos mamytės, skaitau ir susidaro toks jausmas, kad čia toj pradės akis viena kitai draskyti. Nereikia taip asmeniškai į visus pasisakimus reaguoti. Auginu pirmą savo kūdykį, daktarės klausiu tik tada, kai man tikrai neaišku. Esu iš trijų vaiku ir turiu sūnėną bei dukterėčia, tačiau vėl gi nuomonę kai kuriais atvejais išklausau ir darau taip kaip man atrodo geriausia. Mamytės, jug gi vaikučiau yra žmonės ir jie taip pat yra visi skirtingi. Vienam tinka, kitam ne. Kai 3 mėnesių kūdykiui daviau avižų klijukų su karvės pienu buvo daug nuomonių, bet vėl gi buvo atsakymas kad tai mano vaikas ir jei jis nėra alergiškas karvės pienui tai kodėl neprivalau duoti? Dėl PSO: visur kišama yra PSO taip PSO anaip. Mano draugė pagimdė vaikutį ir yra bedų su pilvuku (kūdykiui pilvuko bėdos normalus reiškinys). Tai gydytoja išsiunte pas gastro gydytoja kuris pasakė nemaitinti dažnai  . PSO teigia, kad kudykiui krutį reikia duoti tiek kiek prašo. Prieštaravimas totalus. Gal kas su manimi ir nesutiks. Tai va, mamos jus esate su vaikais 24 valandas per parą ir tik jus žinote kas jūsų vaikui geriausia. Aukite sveiki ir nesirkite
http://www.vsv.lt/mokymas/Naturalus_maitinimas/578.html idomumui paskaitinekite cia  APIE ANKSTYVO PRIMAITINIMO ZALA. 2 men vaikui reikia gauti MAMOS PIENUKO tiek, kiek jis nori (pagal poreiki)/ arba misinuko jei mama nemaitina pati. ir jokie obuoliai, vandenukas, arbata ir kt bobuciu laiku patarimai cia negalioja. anksciau duodavo karves piena ka tik gimusiam vaikui is neismanymo ir del to, kad buvo tokie laikai, kad vaikas memirtu badu. nesuprantu kam tas obuolys ar dar kas 2 men vaikui. visas reikiamas medziagas (isskyrus vitamina D) kudikis gauna is pieno (arba adaptuoto misinio)
O mums gydytoja irgi visko liepė duoti nuo 3 mėn. Nieko nedaviau, va dabar tuoj 7 mėn, po truputį jau ragaujam košytes, bet šiaip tai MP dažniausiai
na kai jau 7 men, tai patartina jau ne po biski ragauti, o normaliai ivedineti maisto produktus. nes vien tik MP maitinantis kris hemoglobinas  ir siaip vaika tokio amziaus jau reiketu pratinti prie tirsto maisto ne vien tik del kraujuko, bet ir del jo psichomotorikos vystymosi, nes vaikutis turi ismokti apdoroti kitoki maista nei MP burnyteje, stumti ji giliau, netgi meginti kramtyti (kad ir be dantuku)
kristeen
2010 06 09, 21:20
2.5 MEN MUSU GYDYTOJA TAIP PAT SAKE DUOTI BANANA,NES LABAI KANKINO VIDURIUKAI!  IR LABAI DZIAUGIUOSI,KAD DAVIAU BAIGESI VARGINANTYS PILVUKO SKAUSMAI,IR BEMIEGES NAKTYS!
prokurore
2010 06 10, 18:57
kaip kazkas cia minejo, kiekvienas vaikas yra individualus. Aisku, mamos pienukas geriausia, bet kas tinka vienam nuo 2 ar 3 menesiu, nereiskia, kad tiks kitam ir 6 men. Ir nereikia taip jau peikti tu senu laiku ir senu bobuciu...ne viskas tada buvo blogai, juk isaugome ir ne vienas badu nemireme, ir su sveikais skrandziais gyvename(pfu pfu pfu, bent jau kol kas). Dabar nuo tu naujoviu nespejame pas gydytojus su vaikais lakstyti! Ir man gydytoja rekomendavo ir obuoliuko ir banano ir netgi nuo 4 menesio ispausti viena braskes uoga ar keleta juoduju serbentu ir duoti sulciu,iasku, stebeti kaip vaikas reaguos....o dabar ir vandenuko po truputuka duoti, ypac kai karsta...ir gydytoja visai ne kokia nukarsusi sene, nuolat tobulinasi, ir lankosi tuose paciuose kursuose, kur manau ir visi kiti musu leliukus priziurintys gydytojai!
saulyte24
2010 06 10, 22:18
QUOTE(kristeen @ 2010 06 09, 19:20) 2.5 MEN MUSU GYDYTOJA TAIP PAT SAKE DUOTI BANANA,NES LABAI KANKINO VIDURIUKAI!  IR LABAI DZIAUGIUOSI,KAD DAVIAU BAIGESI VARGINANTYS PILVUKO SKAUSMAI,IR BEMIEGES NAKTYS!  mes labai vargstam del pilvuko mums jau 3 menesiukai , negi bananas padeda su viduriukais ? na manau jog dar mums ankstoka butu kazka valgyti nei misinuka  kai issaugs i didesnius pampius tada ragausim jau kazka mano nuomone jog priaugti 600g yra labai normalu , mano maziukas ir gi per antra menesiuka tik 600g te priaugo bet ant vaiko nesimato jog badu marinu  gime didelis
Meskutia
2010 06 11, 11:13
Nors esu dar jauna mamytė, bet manau, kad tikrai negalima tokiam mažiukui duot nei obuolio, nei banano... Šiaip pati įvairias košeles pradėjau duot nuo keturių mėnesiukų, nes pati nemaitinau, ir valgėm mišinuką.. Bet vaisius pradėjau duot nuo kokiu penkių mėnesių, nes mūsų daktarė patarė neskubėt su vaisiais ..  O mano nuomone, per mėnesį tikrai 600g. priaugt yra normalu, ir nereikia su vaisias skubėt.. Gal geriau mišinuką pabandyt pakeist..
Bambina0229
2010 06 19, 18:44
QUOTE(saulyte24 @ 2010 06 11, 00:18) mes labai vargstam del pilvuko mums jau 3 menesiukai , negi bananas padeda su viduriukais ? na manau jog dar mums ankstoka butu kazka valgyti nei misinuka  kai issaugs i didesnius pampius tada ragausim jau kazka mano nuomone jog priaugti 600g yra labai normalu , mano maziukas ir gi per antra menesiuka tik 600g te priaugo bet ant vaiko nesimato jog badu marinu  gime didelis Mes pilvuka sutvarkeme avizu klijukais  Dariau ir su paprastu pieniuku, ir su misinuku. Maziau atpilinedavo ir pradejo tustintis gerai ir skausmu neliko  o iki tol tustindavosi kas 4-5 dienas su masaziukais, mazius kauke ir as kartu su juo  . Mamyte ir sesuo patare, mums padejo  nors velgi niekam nesiulau,tiesiog mums padejo
Naivuolle
2010 09 18, 09:00
o as savo mazei duodavau nuo 2men paragaut ir banano ir obuolio ir lasinuku ir auga sveika kaip ridikas nieko nenutiko, dabar jau valgom viska jai jau 5men. mano mociute anksti pradejo maitint savo 7 vaikus visi sveiki, mano mama mus tris ir nieko niekam nenutiko, tai man tas isitikinimas kad per anksti nerupi, svarbu vaikas gerai auga, jai patinka ir nieko cia blogo nematau.
Linute:)
2010 09 18, 09:19
QUOTE(Naivuolle @ 2010 09 18, 10:00) o as savo mazei duodavau nuo 2men paragaut ir banano ir obuolio ir lasinuku ir auga sveika kaip ridikas nieko nenutiko, dabar jau valgom viska jai jau 5men. mano mociute anksti pradejo maitint savo 7 vaikus visi sveiki, mano mama mus tris ir nieko niekam nenutiko, tai man tas isitikinimas kad per anksti nerupi, svarbu vaikas gerai auga, jai patinka ir nieko cia blogo nematau.  tai Jusu dukryte turbut 5 men jau valgo kotletus ir cepelinus
Naivuolle
2010 09 18, 19:54
nu nea dar tokio sunkaus maisto neduodu, dar pradedam mesyte valgyt:))
QUOTE(*Alba* @ 2010 06 03, 08:07) na kai jau 7 men, tai patartina jau ne po biski ragauti, o normaliai ivedineti maisto produktus. nes vien tik MP maitinantis kris hemoglobinas  ir siaip vaika tokio amziaus jau reiketu pratinti prie tirsto maisto ne vien tik del kraujuko, bet ir del jo psichomotorikos vystymosi, nes vaikutis turi ismokti apdoroti kitoki maista nei MP burnyteje, stumti ji giliau, netgi meginti kramtyti (kad ir be dantuku) Tai ivedinejimas ir yra tas pats ragavimas. O kramto be problemu, nes niekada neblenderiuodavau maisto. Taip pat ir su pirmu vaiku buvo. Velai priprato prie maisto, bet labai sveikai valgo ir tik duok
2 menesiu kudikiui per anksti duoti vaisius
Perkune
2010 10 14, 16:41
[quote=Naivuolle,2010 09 18, 10:00] o as savo mazei duodavau nuo 2men paragaut ir banano ir obuolio ir lasinuku ir auga sveika kaip ridikas nieko nenutiko, dabar jau valgom viska jai jau 5men. mano mociute anksti pradejo maitint savo 7 vaikus visi sveiki, mano mama mus tris ir nieko niekam nenutiko, tai man tas isitikinimas kad per anksti nerupi, svarbu vaikas gerai auga, jai patinka ir nieko cia blogo nematau. [QUOTE] Taigi kad būtent paragaut. Tikriausiai čia dauguma mamų pamano, kad pradedama primaitinti. Nieko panašaus  Aš saviškiui daviau kai buvo 3 mėn. (gydytojos patarta). Turint galvoje kad gimė 33 sav. vaidinasi aš jam pradėjau duoti nuo 1,5 mėn. Tačiau būtent paragauti pvz., išspaudi 2 gervuoges, kelias avietes ar truputį banano, pradedant nuo kelių lašų iki valgomojo šaukšto per mėnesį laiko. Žarnynui duodama laiko susipažinti ir paruošti fermentus papildomo maisto virškinimui. Nes bent jau man pačiai keistai skamba PSO rekomendacijos: iki 6 mėn. maitinti tik motinos pienu (maitinu pati), o 6 mėn. turi papildomą maistą valgyti 3 kartus. Va čia tai smūgis mažiulio žarnynui...
elenuxus
2011 02 15, 19:35
QUOTE(dezma @ 2010 09 27, 19:29) 2 menesiu kudikiui per anksti duoti vaisius  maitinamas MP vaikas iki 6men.gali ir nevalgyti kito maisto.Niekas nesako, kad sukakus 6men.vaikas privalo valgyti 3k.kieta maista dienoj...Gali tik tada ir pradeti pratintis...Nu, kaip bebutu, 2 men.vaikui kietas maistas yra per anksti...
1000inis
2011 02 18, 10:38
ar per anksti ar per velai- diskutuotinas klausimas ir prikl. nuo poziurio; bet paprasciausiai tokio amziaus dar nereikia tokiu dalyku; blogo nieko nera; gero- anksciau susiformuos zarnyno flora; tik pradzioj nereik maitinti tais produktais, reik duot tik ragauti
Nu, bet ir bukumas kai kurių mamyčių. "Pasiskaičiau internete, kad negalima vaikui nieko duoti iki X mėnesiu" ir t.t. ir neklausau gydytojų. Kaip nervina tokios "superMamos". Jei jau tikrai skaitėte įvairias nuomones, tai turėjote matyti ir gastroenterologų straipsnius apie tai, kad vaiko virškinimo sistema sugeba mėsą suvirškinti jau nuo 2savaičių amžiaus. O gal atsirenkate tik tai, kas jums patinka? (Girdžiu tai ką noriu girdėti). Kai paskaitai tokias nesąmones tai tikrai pikta pasidaro. Gal pasiskaitykit apie primaitinimo pradėjimą kiekvieną mėnesį ir kokie to pliusai, kam to reikia ir t.t. (google duoda daug įvairių rezultatų, ne tik apie primaitinimo žalą) Nes rėkti garsiai, kad čia beveik vaikų genocidas tai nereikia. O visoms abejojančioms siūlau paskaityti daugiau nei vieną straipsnį, padiskutuoti su gydytoja kokiu tikslu ji tai siūlo ir mažiau klautyti "supermamų" patarimų, nes mačiau vienoj temoj kaip nuo vidurių užkietėjimo vaikui siūlė kmynų arbatą  .
*Laukinukė*
2011 05 23, 19:05
Sabbatini
2011 05 27, 22:33
O tu Dievuleliau ,kaip baisu  Zalia mamyte cia paskaicius ir vaika gali numarint  taigi viskam savas laikas ,sitiek literaturos apie tai ,internetas uzkistas sitom temom ,o kudikeliai lasinius sau skanauja  ziurekit ,kad ateiti kudikis neturetu virskinimo problemu ,kam taip skubet
neiruke
2011 06 20, 11:08
paskaiciau antraste ir issigandau, kai kudikeliui iki 3 menesiu viskas dar tik formuojasi, o cia daktare jau liepe obuolio ar banano duot, nu su duru rankena nusaut tokia daktare. pats geriausias motinos pienas iki puse metu, vaikas visko is jo gauna ko tik reikia, o ne visos tos reklamos -tyreles nuo 4men ir pan. leiskit vaiko organizmui pilnai subresti kietesniam vaistui, o tada prie jo pratinti
Linuute
2011 06 22, 09:40
Cia ziuriu kiek mamu tiek nuomoniu...Bet kai kurios jau tokios kategoriskos,kad atrodo butu ekspertes didziausios Kiekvieno vaikucio organizmas individualus.... Smagu,jai pas mamyte yra pienuko,bet jai nera,tai manau nieko tokio jai mamoms norisi anksciau duoti papildomo maistelio.Jau vien todel,kad norisi greiciau atsikratyti tu misinuku,kuriose velnias zino ko prideta.... Paciai nutiko taip,kad pienuko nebeturiu.Valgom misinukus.Papildomai geriam pankoliu arbatele,kuria su malonumu mano damute geria....Kai suejo jai 1 menuo ir 15 dienu,kartais duodu banano.Perku ekolosikus,duodu labai minimaliai.Noriai ragauja maniske ji.Savo gydytojai net ir nesakau,kad duodu,nes itariu,kad kaip ir cia prasidedtu kazkokie moralai.... Galiu pasakyti tik tiek,kad mano uosvene,,ilga laika ,dirba klinikose vaiku reanimacijoje.Ten pasitaiko leliuku...Kurie negali valgyti is krutines ir misinukus vartooja sunkiai,tai pirmas maistas ka jos ten jiems duoda ir yra bananas... Vyro sesers vaikuciai nuo 1 menesiuko valge papildomai prie mamos pienuko bananus,po to nuo 2.5 pradejo kosytes kruopu...Auga sveikut sveikuteliai.Nesirgo dar iki siol.O abiems jau beveik 4 metukai... Tad manau kiekviena renkasi individualiai,taip kaip jai atrodo maitinima.Mamos jaucia savo vaikus ir mato kas jiems geriausia.Ir nereikia cia ,kai kurioms moralizuot ir pykti....
LisaLove
2011 06 28, 10:35
zinau atveji kai viena mama gyres kad dvieju men vaikuti saltibarsciais maitino. nieko blogo neatsitiko. vaikas gyvas  tiesa, vis pamirstu pas ja pasiklaust, gal 4 men saslykais jau skanaudavo  . o jei rimtai, nei uz ka neeksperimentuociau. pirmoj vietoj MP, jei reikia misinukas, o visa kita su laiku
maskanyte
2011 07 24, 23:37
Neskubekit mamytes juk musu maziejam viskas dar pries aky! Dar spes visko priragauti
QUOTE(LisaLove @ 2011 06 28, 11:35) zinau atveji kai viena mama gyres kad dvieju men vaikuti saltibarsciais maitino. nieko blogo neatsitiko. vaikas gyvas  tiesa, vis pamirstu pas ja pasiklaust, gal 4 men saslykais jau skanaudavo  . o jei rimtai, nei uz ka neeksperimentuociau. pirmoj vietoj MP, jei reikia misinukas, o visa kita su laiku   ir aš asmeniškai bendravau su mama, kuri savo trijų menesių vaiką koldūnais pamaitino ir gyrėsi , kad po to karto viską pradėjo valgyti
dalilia-nedukas
2012 01 05, 14:29
na sakyciau, kad cia apsurdas kazkoks su tais saltibarsciais ir juolab koldunais, mamom reiktu susirupinti savo sveikata, o del banano nereikia taip kategoriskai, juk nieks nesako kad tam vaikuciui kg banano reik duoti, as pati saviskiui nuo 2ju su puse karts nuo karto duodu banano, bet tas davimas tik ant saukstelio galiuko, palaizymui, sia sav skanauti obuoliuka is mociutes pradejo,. nuo 3ju sav kudikis nebeime krutines, iszaidziau iki beveik triju men kad pagrinde maitinime butu MP, bet del tam tikru priezasciu likome tik su misinuku, man sirdi skauda maitinti zuiki tais miltukais neaikiais, tad as jau renku informacija,nes kita sav noreciau duoti paragauti bulvytes,o del kitu mamyciu tai daktarai ne tam ilgus metus mokosi kad juos negudrais vadintu visokios "pastininkes"viskam turi buti ribos ir saikas
Ruby Tuesday
2012 01 05, 19:13
QUOTE(dalilia-nedukas @ 2012 01 05, 17:29) na sakyciau, kad cia apsurdas kazkoks su tais saltibarsciais ir juolab koldunais, mamom reiktu susirupinti savo sveikata, o del banano nereikia taip kategoriskai, juk nieks nesako kad tam vaikuciui kg banano reik duoti, as pati saviskiui nuo 2ju su puse karts nuo karto duodu banano, bet tas davimas tik ant saukstelio galiuko, palaizymui, sia sav skanauti obuoliuka is mociutes pradejo,. nuo 3ju sav kudikis nebeime krutines, iszaidziau iki beveik triju men kad pagrinde maitinime butu MP, bet del tam tikru priezasciu likome tik su misinuku, man sirdi skauda maitinti zuiki tais miltukais neaikiais, tad as jau renku informacija,nes kita sav noreciau duoti paragauti bulvytes,o del kitu mamyciu tai daktarai ne tam ilgus metus mokosi kad juos negudrais vadintu visokios "pastininkes"viskam turi buti ribos ir saikas As nesuprantu, mamytes, ko jus taip skubinate leliukus augti? Kudikio iki 4 men organizmas dar nepasiruoses priimti kitokio maisto nei pienukas (ar misinukas). Be to, tokie mazi leliukai dar nesugeba patys isspjauti jiems nepatinkancio maisto. Dziaukites tuo laikotarpiu, kol leliukai mazi ir tik pienuka valgo. Veliau ir rupesciu daugiau atsiras. Kaskart stovedama prie neplautu indu stirtos (kuri dramatiskai isaugo suneliui pradejus valgyti kosytes) su nostalgija prisimenu tuos laikus, kai uztekdavo jam papuli paduoti ir nereikedavo jokiu papildomu indu plauti
harmonija...
2012 01 06, 22:57
o dievuleliau, bananai 1 men kudikiui, saltibarsciai, koldunai.... siaubeli, cia kiap anekdotas Juk rode laida, kad banane tiek visokio s yra, kad suaugusiam 1,5 banano dienos norma. Tai ka kalbeti apie kudiki. neduociau jo is viso iki metu ir po to labai saikingai
skaistukas
2012 01 07, 19:30
Na jo  jei mano gydytoja taip pasiulytu, aš iš karto pakeiščiau ją  Na tikrai man tai baisiai skamba  1 mėn- 2 mėn kūdikėlis ir kietas maistas
|
|