Kiek suprantu, nors, tiesą sakant, konkrečiau dar nepasitikslinau, manajai kitais mokslo metais (3 kl.) teks išbandyti antrąją pamainą. Norėčiau išgirsti Jūsų komentarų šia tema, ypač iš tų, kas tai jau patyrė praktiškai. Man labiausia kelia nerimą, kaip reikes viską derinti su užklasine veikla. Maniškė antrus metus lanko chorą, šiais metais t.p. ėmė lankyti ir dailę bei teatro pamokėles. Didžiulė šios veikos entuziaste (mokykloje mokosi taip pat gerai). Tačiau nei vienas iš minėtųjų užsiėmimų laiko atžvilgiu į dienotvarkę niekaip "neįsipaišytų", alternatyvių ugdymo valandų taip pat nėra (ten, kur jau lanko), nebent tik tokių variantų, kai vis tiek niekas nesusiklijuotų... Be to, apskritai neramu del kardinaliai pasikeisiančios dienotvarkes ir veiklos įpročių. Man pačiai kadaise irgi teko ragauti antrosios pamainos duonos, sužavėta tikrai nebuvau. Dienos būdavo kažkokios susijaukusios. Belaukiant mokyklos dažnai apimdavo kažkoks apspangimas, ne taip lengva būdavo įsivažiuoti, vakarais, paruošus pamokas, laiko irgi likdavo ne 9 jūros 9 marios. Ir t.t.
na, cia jau kiekvienam individualiai. as mokykloj kaip tik kentejau rytine pamaina lankydama, kai pamokos 8 ryto, o keltis 6.30, zodziu, issimiegoti galima tik savaitgaliais. o po pietu man buvo gerai -- ir issimiegodavau, ir pamokas paruosdavau, ir dar visko suspedavau.
tik va, tokios uzklasines veiklos tai gaila
Tragiškas reikalas ta antra pamaina. Vargas su būrelių lankymu, pamokų ruošimu. Tuoj ir į kiemą ejimas taps neįmanomas, nes kol esu darbe, nenoriu vaiką leisti keliaut kur nori, dar mokyklon pavėluos.
Labas,
mano dukra jau antrus metus mokosi po pietų. Aišku, niekas tuo nesižavi
Mano sūnus, šiais metais ir pradėjo eiti į antrą pamainą.Negana to,tai dar pamokos prasideda ne vienu laiku.Vieną dieną 10,50h,kitą dieną 9,50h ,tik vienintelė diena kada prasideda 8h yra tai penktadienis.Parėjąs iš mokyklos bėga į lauką ,nes lauke jau lauke būrys vaikų
QUOTE(estrella @ 2005 10 04, 11:50) Mano sūnus, šiais metais ir pradėjo eiti į antrą pamainą.Negana to,tai dar pamokos prasideda ne vienu laiku.Vieną dieną 10,50h,kitą dieną 9,50h ,tik vienintelė diena kada prasideda 8h yra tai penktadienis.Parėjąs iš mokyklos bėga į lauką ,nes lauke jau lauke būrys vaikų o tai kelinta pirma pamaina prasideda, jei jau antra 10:50 ir 9:50 ?
Maniškė antrokė ir lanko pamokas po pietų nuo 12 valandos. Ji išsimiega, tad vaiko sveikatai ir nuotaikai tai didelis pliusas. Po pamokų 17 val vezame i burelius, kol nuvažiuojame vaikas pailsi, grįžusi į namus 18.30 ruošia pamokėles, o kadangi jų nedaug per pusvalandį paruošia ir bėga valandėlei į lauką. kol kas džiaugiuosi jos dienotvarke. Svarbiausia iš anksto susidėlioti veiklą.
Maniškė šeštokė eina į antrą pamainą. Matau tik vieną privalumą: su sese, kuri vaikšto į pirmą, netrukdo viena kitai ruošti pamokų. O trūkumų daug: ji namų darbus daro iš ryto, mes darbe, nieks ten ir nemato, ką ji daro. Jei kas nesiseka, neturi ko paklausti, todėl lieka tik vienas būdas nusirašyti mokykloj. Pareina apskritai vėlai, taigi būreliai atkrinta. Lieka tik telikas ir kompas. Apskritai mums normaliai pabendraut belieka tik savaitgaliai.
Nematau privalumu ir tikiuosi, kad neteks mums tos antros pamainos pradinese klasese patirt. Temsta tai anksti, apie koki lauka cia jau kalba eina
QUOTE(Savūnė @ 2005 10 13, 11:44) Maniškė šeštokė eina į antrą pamainą. Matau tik vieną privalumą: su sese, kuri vaikšto į pirmą, netrukdo viena kitai ruošti pamokų. O trūkumų daug: ji namų darbus daro iš ryto, mes darbe, nieks ten ir nemato, ką ji daro. Jei kas nesiseka, neturi ko paklausti, todėl lieka tik vienas būdas nusirašyti mokykloj. Pareina apskritai vėlai, taigi būreliai atkrinta. Lieka tik telikas ir kompas. Apskritai mums normaliai pabendraut belieka tik savaitgaliai. iš ties smagu, jog atradote nors vieną privalumą, juk tema ir pradejau pavadinimu apie antros pamainos pliusus. Juk gyvename ne viduramžiais, susisiekimo priemonės tobulos, tad su vaiku bendraudi belieka turėti tik noro ir šiek tiek pastangų. QUOTE(Lija @ 2005 10 13, 12:20) Nematau privalumu ir tikiuosi, kad neteks mums tos antros pamainos pradinese klasese patirt. Temsta tai anksti, apie koki lauka cia jau kalba eina Matot viskas priklauso nuo gyvenamos vietos, vaiko asmenybės, tėvų požiūrio, gyvenimo būdo,bei paties vaiko charaterio. Jeigų jūs turite galimybę leisti vaiką i mokyklą kur viena pamaina, tai valio, o mes derinamės prie šalia namų esančios gimanazijos privalumų. Jeigu išankstinis tėvų požiūris į mokyklos antrąją pamainą taip pat bus priešiškas, -žinoma viskas susiklostys pagal aplinkybes taip kaip jūs noresite.
Pačiai vienerius metus teko mokytis antroje pamainoje- tie metai man buvo patys sunkiausi
O man antroje pamainoje mokytis visai patiko (mokiausi net 3 metus: 3,5,7 klases), išsimiegi, visas vakaras laisvas, ryte galva gerai veikia: atsikeli, greitai pamokas paruoši, dar TV ar knygai laiko lieka. Beto, kokia istoriją ar biologiją iš vakaro perskaičius nieko neįsimindavau, vis vien prieš pamoką skaityt reikėdavo, o ryte prieš mokyklą paskaitai- ir pertraukos laisvos. Ryte dar lengvąją atletiką lankiau, o po pamokų-rankdarbių būrelį. Man visada atrodė, kad besimokydams antroj pamainoj turi dvigubai daugiau laiko. Pirmoje vis vien grįžti pavargęs, aš negalėjau atsipalaidot pamokų neparuošius (bijojau kad vėliau laiko pritruks), tai ir sėdi iki vakaro, o galva neveikia.
taigi visdėlto reikalinga susiplanuoti savo laiką ir tuomet prisitaikius prie savo dienotvarkės įmanoma sureguliuoti viską. O vaikui reikia padėti tvarkytis savo darbuose, bet svarbiausia įdiegti norą mokytis, tuomet laikas nesvarbu.
QUOTE(mirėja @ 2005 10 13, 18:22) O man antroje pamainoje mokytis visai patiko (mokiausi net 3 metus: 3,5,7 klases), išsimiegi, visas vakaras laisvas, ryte galva gerai veikia: atsikeli, greitai pamokas paruoši, dar TV ar knygai laiko lieka. Beto, kokia istoriją ar biologiją iš vakaro perskaičius nieko neįsimindavau, vis vien prieš pamoką skaityt reikėdavo, o ryte prieš mokyklą paskaitai- ir pertraukos laisvos. Ryte dar lengvąją atletiką lankiau, o po pamokų-rankdarbių būrelį. Man visada atrodė, kad besimokydams antroj pamainoj turi dvigubai daugiau laiko. Pirmoje vis vien grįžti pavargęs, aš negalėjau atsipalaidot pamokų neparuošius (bijojau kad vėliau laiko pritruks), tai ir sėdi iki vakaro, o galva neveikia. Nelabai suprantu, ka pagal tave reiskia issimiegoti? Iki keliu valandu miegodavai, kad viska spedavai?
As antra pamina mokykloje atsimenu kaip vienus geriausiu metu - is ryto lankydavau dailes mokykla, po to tiesiai i vidurine - vakare butinai ruosdavau pamokas, nes zinodavau, kad daugiau laisvo laiko neturiu. O kai eidavau is ryto, visaip budavo - namu darbus vis atidelioju iki vakaro, kol jau miegoti laikas budavo. Taigi man antra pamaina labiau patiko - laika galedavau tikslingiau susidelioti
Dėkoju už komentarus ir tuo pačiu norėčiau Mirėjos paklausti kokias ir kur treniruotes lankei?
QUOTE(iiinga @ 2005 10 15, 18:15) O! čia gi beveik prieš 20 metų buvo
Na maniškė kolkas lanko prieš pamokas mokykloje "Drąsūs stiprūs vikrūs", o vakarais pramoginius šokius, manau dar pati pasirinks kas jei labiau patinka, tik va dar viena problemė - gėda persirenginėti prieš berniukus. Ką patartumėte?
O man patinka, kad mano dukra mokosi antroje pamainoje. Iš ryto būreliai, muzikos mokykla, kur pati važiuoja į kitą miesto galą, po pietų pamokos, o namų darbai vakare. O jei būtų atvirkščiai, tai kažkaip būtų baisu išleiti vieną vaiką į kitą miesto galą patamsiais, o privežioti nėra kaip.
Mums antra pamaina butu prapultis, nes viena po miesta bijo maltis, o as rytais i burelius tikrai nepriveziociau. Be to, ir namuose viena vaika ryte nejauku palikti.
mano dukra 3 metus ejo i antra pamaina, tai issimiegodavo, ryte namu darbus paruosdavo, o vakare budavo laikas mums pabendrauti. o dabar - keltis reikia 6.40, skrandis anei smegenys tuo metu neatsibude, pusryciu nevalgo, paveluoja, pramiega. po pamoku dar porai valandu pasilieka mokykloj - kvadrata zaidzia. tai pareina vistiek jau pritemus ir pavargus, o dar namu darbus ruost...sudziuvo kaip sakalys
Antros pamainos pliusą matau tik vieną vienintelį - galimybę išsimiegot. Mano didžioji mokosi antroje pamainoje, pamokas ruošia vakare, nes iš ryto tikrai ko nors nepadarytų. O ir nebūtų, kas patikrina.
Pamokose būna išsiblaškiusi (tarp kitko, mokytoja pastebėjo, kad didžioji mokinukų dalis "grybauja"). Kokia ta mokymosi kokybė tada...
Sako kad geriausiai namu darbus daryti is ryto
Tai kur tie pliusai, jei vaikas lieka miegantis- tėvai juk dirba. Pačiam ir pietus pasišildyt ir pamokas pasiruošt, o pagundų pilna: TV, internetas, draugai už lango ir panašiai. MAnasis jau ne kartą guodėsi, kadrengėsi kuo pakliuvo ir alkanas bėgo į mokyklą, nes aptiko, kad iki pamokų liko tik pusvalandis, o aš negalėjau nutraukti savo užsiėmimo ir bėgti paskambinti. Nu kažkokia suirutė gaunasi pas mus.
Mano sūnus nuotrečios klasės vaikšto į pamokas antrojoje pamainoje. Dabar jau visus nagus iki gyvnagių nusikramčiau, kad nepadariau ryžtingo sprendimo ir neperkėliau jo į kitą mokyklą. Nes nuo tada vaikas man pradėjo slysti iš rankų. Jam moksluose reikalinga ypatinga kontrolė, nes jis yra lėtesnio mąstymo ir pasiskaičius kokią biologiją prieš pamoką jam galvoje lieka tuščia kaip po cunamio.
Dabar jis šeštokas. Pamokos prasideda 12.50 h, o baigiasi 18.15h. Kol su draugais aptaria dienos reiklaus, namo grįžta apie 19h (jei nesugalvoja dar kur nugrybauti). Kol atsipaipalioja po pamokų, kol pavakarieniauja, jau ir 20h ateina. Kol susikrauna knygas ant stalo, kol pasiruošia pamokų ruošai, smegeninė persijungia poilsiui ir nakties miegui, tad apie jokias pamokas nebegali būti nei kalbos. Ryte aš išeinu į darbą. Jis turi ruošti pamokas. Bet dažniausiai "nieko nesupranta" ar nenori suprasti. Pažangumas - žemiau kritinės ribos. Kontrolės - jokios, nors amžius dabar toks, akd ta kontrolė ypatingai reikalinga. Per tą antrą pamainą turėjome atsisakyti plaukimo treniruočių. Todėl manau, kad ta antra pamoka jį sugadino ir kaip mokinį (nor sir šiaip jis geras mokinys nebuvo), tiek kaip plaukiką.
o aš visai patenkinta antra pamaina. Iš ryto pati važiuoja į sportą, grįžta namo, po to pati važiuoja į mokyklą, po pamokų dar į vieną sportą ir grįžusi ruošia tos dienos pamokas, tad patikrinti ir pašnekėti užtenka laiko. Kartais kai aš anksčiau grįžtu iš darbo pasiimu iš sporto ar mokyklos kai vėlai baigiasi ir tamsu.
Nemanau, kad turi pliusu. Neleisciau vaiko i mokykla i antra pamaina. Todel, kad ryte smegenu veikla yra aktyviausia, o po pietu - poilsis ir kiti malonumai.
Nesutinku,kad antroji pamaina turi pliusų.Jei žiūrėti į darbotvarkę tai jau čia kaip kam išsidėsto,bet jei tik dėl vaiko tai manau ,kad rezultatai geresni mokantis iš ryto
Kai pati kadaise mokiausi, net labai nenorėjau antros pamainos - kiti jau grįžta po pamokų, o tau viskas tik prasideda. O štai dukra antrus metus eis į mokyklą po pietų - labai patenkinta ir ji, ir man patogu (aišku, nedirbu tradiciškai nuo 8 iki17val.). Ryte atsikėlusi ir filmukus pažiūri, ir pamokas paruošia, o namie būna jau apie 17.20. Kai mokėsi I pamainoj, turėjom šiokių tokių neurologinių problemų, sunkiai kėlėsi, tad manau, kad II pamaina mums viską išsprendė
Musu dukra pakeite mokykla vien del antros pamainos.Manau,kad vaikams geriausiai sekasi dirbti is ryto,juk svarbiausia isgirsti informacija mokykloje sviezia galva, o po pietu ji darosi apsnudus.ir burelius suderinti butu daug sunkiau.Nekalbu apie ziemos menesius - prastai apsviestose klasese jie turi skaityti ir rasyti.
mano nuomone - tai vaiku zalojimas
Maniskiai 12 ji nuo 5 klases lanko popiet dabar 6 . bat va isryto nemegeja pamiegoti iki 8 geriausiai iki 9. pamokos nuo 13 kartais 14 o grizta 18- 19 val
o man antra pamaina turėjo pliusu
Ramunita, iš tiesų žiūriu čia su tom pamainom įdomiai pliusai ir minusai susidėlioja priklausomai nuo žmogaus būdo. Pavyzdžiui, man - priešingai nei Tau. Aš ryte visada labai anksti keliuosi ir kai eidavau į popietinę pamainą, jau pirmoje, antroje pamokoje aš jaučiausi pavargusi, nekalbant apie penktą ir vėlesnes. Dar man būdavo blogai dėl sporto, nes jeigu ryte eidavau į treniruotes, tai išsiblaškydavau ir po to per pamokas jau negalėdavau susikaupti.
QUOTE(Keiti @ 2007 02 11, 05:37) Ramunita, iš tiesų žiūriu čia su tom pamainom įdomiai pliusai ir minusai susidėlioja priklausomai nuo žmogaus būdo. Pavyzdžiui, man - priešingai nei Tau. Aš ryte visada labai anksti keliuosi ir kai eidavau į popietinę pamainą, jau pirmoje, antroje pamokoje aš jaučiausi pavargusi, nekalbant apie penktą ir vėlesnes. Dar man būdavo blogai dėl sporto, nes jeigu ryte eidavau į treniruotes, tai išsiblaškydavau ir po to per pamokas jau negalėdavau susikaupti. Tai va būtent,kad čia nuo žmogaus priklauso
O, radau gerą temą
gal pratęskim ją? man tai atrodo visai gerai ta antra pamaina, nereikia labai anksti keltis QUOTE(Ramunita @ 2007 02 14, 22:54) Tai va būtent,kad čia nuo žmogaus priklauso tie mokslininkai sugalvoja pirma vienaip, paskui kitaip. neseniai skaičiau straipsnį, kad darbo dienos būtų daug produktyvesnės, jei prasidėtų maždaug nuo dešimtos ar vienuoliktos. nes dauguma jaunų žmonių yra pelėdos, o verčiami gyventi pagal vyturių ritmą. esu dirbus vienoj tokioj vietoj, kur į darbą reikėdavo ateiti anksti (nes už miesto, ir pasiekiama tik spec. autobusu), o realiai dirbti būdavo pradedama vėliau, kol visas kolektyvas atsigerdavo kavos. beje, dabar laikraščiuose pilna straipsnių apie tai, kaip neišsimiegoję vaikai pirmose pamokose snaudžia, o tai tikrai nepriduoda sveikatos.
as tai vaikščiodama miegu iki kokios 10 valandos, net jei bunu ir anksti atsikėlus
o kai maža buvau kaip sunku būdavo keltis į mokyklą
O vaiksciodami i antra pamaina vaikai dar speja kokius burelius lankyt? juk pamokos tai baigiasi vakare
o ka siulo rytiniai bureliai?
|