Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikai ir reklama
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Leita
Sveiki smile.gif
Rašau kursinį darbą "Reklamos įtaka ankstyvojo amžiaus vaikų raidai". Norėčiau sužinoti Jūsų nuomonę apie ją, jos įtaką vaikui. Kokios reklamos labiau patinka vaikui (siužetas, veikėjai, muzika, spalvos)?
Kaip vaikas reaguoja į reklama, jo komentarai, galbūt turite pavyzdžių, kaip minėtoji gyva buityje (reklamų dainelės tampa vaiko smulkiaja tautosaka doh.gif ).
Iš anksto ačiū! smile.gif
Dyna
Abu mano vaikai jau nuo 0,5 metų visada atkreipdavo dėmesį į TV, jei buvo rodoma reklama. Vyresnis jas greit įsimindavo. Pastebėjau, kad parduotuvėje (maždaug nuo 4-5 metų) imdavo tik reklamuojamus produktus. Jei to produkto reklama gražiai, surimuotai skamba - tai dar paimdamas tą produktą visada bent frazę, pakartodavo (pvz. "skanu ir sveika", "kad augtum sveikas ir stiprus" ir t.t.)
Žiogelis
Leita, prabalsavau, bet nieko negaliu pakomentuoti - nežiūri mano merginos TV. O jei kada ir atsiduria prie TV pas senelius ar draugus, tai dėmesį atkreipia tik tuo atveju, jei rodo kokį gyvūną (šuniuką, kačiuką ir t.t.)
pinkcoffee
sveikute,
na maniskis, keturiu metuku berniuzas, nelabai tv gauna pasiziureti, bet jei jau pas senelius tenka pasiziureti koki vaikams rodoma filmuka ir jo metu pradeda rodyti reklama, tai jam tai "puikiu" emociju nesukelia. gali isgirsti tokiu komentaru kaip "na vel reklama....", "kiek reikes laukti..." ir pan., zodziu, i reklama reaguoja tik kaip i tam tikros rusies trukdi smile.gif
mamenas
Domisi tik reklama, matyt tai vaikams suprantamiausias TV žanras - trumpa spalvinga muzikinga žinutė apie labai konkretų daiktą. O kadangi vaikai turi savybę klausinėti ir žiūrėti to paties maždaug 200 kartų per dieną, tai "atsibodusi reklama" nėra tokio posakio jų kalboje. Paskutiniu metu vyresnysis visada paklausia: mam, o čia tiesą rodo? Klausia irgi maždaug 200 k. per dieną. O jau dėl atgijusių dantų šepetėlių reklamų eina iš proto.
sigitulka
Maniškis ypač atkreipia dėmesį į reklamas, kur kalba vaikai, net iš kito kambario atlekia pažiūrėti, kai išgirsta smile.gif . Ypač patinka reklama, kur vaikai apsimovę kojines ieško lobio-pats, žiūriu, maunasi ir mėgdžioja smile.gif. Arba jogurto Danonki (ar panašiai) reklamą prisižiūrėjęs, parduotuvėj kad pradės rėkti: mama, as nojiu situ baktejiju doh.gif . Nupirkau, bet negeria-nepatinka, nors kiekvieną kartą vis vėl prašo nupirkti(reklamos auka doh.gif smile.gif ).
Alchemie
Deja, bet vaikui labai patinka reklama ir vis zada pirkti vaistu teciui, mamai, pasakoja kokiai ligai vaistai skirti. Geriausia buvo, kai po Head and Shoulders sampuno pasake: reikes teciui nupirkti pleiskanu su metom blink.gif
Siaip stengiuosi nerodyti TV ir filmukus tik tuos, kuriuos turime kompe.
perlas
Kaip ir visos rašiusios mamos stengiuosi savo dukrai riboti televizoriaus žiūrėjimą, visgi nuo to nepabėgam. Tai galiu pasakyti maniškei reklamos yra JĖGA. Žino beveik visas mintinai. Ypatingai patinka šitoji kur žvejams telefonas pliumpteli į vandenį besidžiaugiant laimėtomis krepšinio varžybomis. Cituoja ir balsą tokį patį nustato, parlekia net iš kito kambario pasižiūrėti. Dar labai domina visų vitaminų reklamos ir planuoja kada galėtų jų gauti. Parduotuvėje "rekomenduoja" man įsigyti skalbimo miltelius kurie gardžiai kvepia ir mažai kainuoja. Žinot kartais tai linksmina, o kartais labai erzina, kai reklamos neatitinka reklamuojamų produkto savybių ir turi vaiką tuo įtikinti g.gif
Leita
aciu visiems balsavusiems mano kursiniui 4u.gif
sian katedroj burdelis, aiskinasi kas liepe rasyti kursinius??? blink.gif pasirodo nebereikia tongue.gif doh.gif
2maziu_mama
[B]Leita,

mano vaikai - 3 metuku Adomėlis ir 5 Gabija, visada atkreipia dėmesį į reklamą. Dabar jų mėgstamiausia reklama apie plaukų "monstriuką", aišku, patinka visos vaikiškų žaislų reklamos (kuria prieš Kalėdas pagausėjo doh.gif ). Gerai įsimena reklamų tekstus ir kartais kur nors juos cituoja, ypč jei tai dainelės (šiuo metu apie TELE-2, kur dainuoja "ačiū tau, ačiū tau tele-2..."). Taip pat prekybos centruose pastebi reklamuojamas prekes ir siūlo man jas pirkti blink.gif Vaikai, kad ir nedaug žiūrintis TV, tampa reklamų "aukomis".
Kažkada turėjom ilga pokalbį, kad ne visos reklamos rodo tiesą, kad esu išbandžiusi keleta daiktų ir nusivylusi jais, nes visiškai neatitinka reklamos. Tai reklamos metu dukrelė dažnai klausinėja: "O šita reklama, mama, ar teisybę sako?" Vaikams aiškiname, kodėl kuriamos reklamos ir kad nereikia jų priimti "už gryną pinigą".
Rigedora
pas mus tai paskutinė topinė reklama mažylio-mes saulučių neridenam, mes dainuojam ne mekenam...su mažyliu festivaliai, mes dabar tikri karaliai-ar kažkas tokio doh.gif lotuliukas.gif du broliukai dobiliukai namuose pastoviai duetu varo doh.gif kai buvo mažesni-tai reklamos būdavo maitinant išsigelbėjimas-žiopso išsižioję, o mama tuo metu į burną farširuoja doh.gif o dabar kažkaip bent jau vyresnėliui įkaliau, kad reklama-tai savotiška apgaulė, makaronų kabinimas, tai kažkaip netapo reklamos auka... blush2.gif
viro
Mano abu vaikai,kaip prisute prie televizoriaus kada yra reklama.Vienam 4 kitam7 m.Po to ir gyvenime naudojasi ta reklama praso pirkti reklamuotas prekes,ilgai atsimena matytus vaizdus.
nemo
Mano dar dviejų neturinti pupa man vieną dieną išrėžė: Maxima - pirkti geriausia blink.gif

Dabar jos pati mėgstamiausia reklama TELE_2, vis dainuoja:
"Tele 2 yra liga ir tai ne reklama" lotuliukas.gif
ievuschka
Mano dukrai labai patinka klipai,kur reklamuojamos valymo,skalbimo priemonės. Taip pat, kur vaidina vaikai (apie vaikų maistą,higienos prekes ir pan.)
Nors namie stengiamės,kad be reikalo televizorius nebūtų įjungtas (kiti žinau įjungia tik grįžę iš darbo net nežinodami, ką rodys. Klaiku! doh.gif doh.gif doh.gif ), tų reklamų neišvengsi. Manau, kad vaikams jų daroma įtaka-tikrai nėra teigiama.
renolda
QUOTE(viro @ 2005 11 30, 13:12)
Mano abu vaikai,kaip prisute prie televizoriaus kada yra reklama.Vienam 4 kitam7 m.Po to ir gyvenime naudojasi ta reklama praso pirkti reklamuotas prekes,ilgai atsimena matytus vaizdus.
*

maniškius taip pat veikia reklama, jei jau pamato kokį žaisliuką reklamuojamą apipila prašymais nupirkt blink.gif
Boružytė
Mano dičkis sako,žinai tie vaistai nuo skrandžio skausmų,o" danakol "reikia pirkti tėtei,kad kažko sumažėtu kraujyje, ir taip toliau. Kaip aš sakau,reklamų auka. rolleyes.gif
saulala
Maniškis jei jau išgirdo, kad per TV rodo jo mėgstamą reklamą, tai viską metęs iš kito kambario atbėgs pažiūrėti (taip buvo su "meškafonų" reklama). Bet tokių daugiau pavyzdžių neprisimenu.
Šiaip, atrodytų, reklamas atžiūri šaltai, be emocijų (nei dainuoja, nei šoka biggrin.gif ), bet tereikia nueiti kartu į parduotuvę ir išaiškina, ką mums reikia pirkti biggrin.gif Vadinasi, informacija nusėda ten, kur turi nusėsti...
MaršuA
QUOTE(saulala @ 2008 03 13, 17:20)
Maniškis jei jau išgirdo, kad per TV rodo jo mėgstamą reklamą, tai viską metęs iš kito kambario atbėgs pažiūrėti (taip buvo su "meškafonų" reklama). Bet tokių daugiau pavyzdžių neprisimenu.
Šiaip, atrodytų, reklamas atžiūri šaltai, be emocijų (nei dainuoja, nei šoka  biggrin.gif  ), bet tereikia nueiti kartu į parduotuvę ir išaiškina, ką mums reikia pirkti  biggrin.gif  Vadinasi, informacija nusėda ten, kur turi nusėsti...
*

tikrai tikrai drinks_cheers.gif atrodo net nelabai į tą reklamą reaguoja, bet žino, kad geriausias - "Daumantų" majonezas ir "IKI" visada arčiau namų lotuliukas.gif
String
Na, ką aš galiu pasakyti - iš tiesų reklama daro LABAI didelę įtaką mažiesiems, vat nueinam į parduotuvę - nupirk tą jogurtą, jį REKLAMUOJA bigsmile.gif , jis labai geras bigsmile.gif Pirk TUOS skalbimo miltelius, jie labai geri blink.gif Nu vaikas kaip užkerėtas. Bet tada namie vyksta pedagoginis darbas prie teliko fool.gif Tai aš kartoju - matai, čia TIK reklama, jie meluoja blush2.gif iš tikrųjų taip neišiplauna (ar taip nesulieknėsi, ar nelaipjosi sienom, ir t.t.). Na bet vaikas yra vaikas irnesakyk.gif Paskui žiūri reklamas toliau, ir kartoja ( ką mamytė primokė didis.gif ) nesąmonė, meluojat. Bet matosi, kad nuomonė primesta blush2.gif Ir dar prisiminiau ką šiandien kalbėjo mano mažoji - reklamavo tuos treniruoklius, na kur neva nerealiai nulieknina ax.gif Tai manęs ir klausia: mama, tu norėtum tokio? g.gif Sakau, taip. Tai ko neperki?? doh.gif
Ivonadaniel
Maniški irgi veikia rėklama:'mums reikia tokių miltelių,...........ir pn."
gluosnelė
dičkiui tas pats ar reklama, ar laida kokia nors. Turi mėgstamas laidas, o į reklamą` dėmesio nekreipia. O mažylis, tai mintinai visus reklaminius klipus dainuoja...
Ende
Pasenusi gal kiek tema... Bet maniškis žino visas, šiuo metu mėgsta kartoti man "tu moteris, o ne indaplovė biggrin.gif".
irmaba
maniske kol buvo mazesne megdavo reklamas, dabar jai 3 metukai, bet nepasakyciau, kad jai labai rupi tos rekalmos rolleyes.gif
kartitiesa
[quote=String,2008 03 14, 22:59]
Na, ką aš galiu pasakyti - iš tiesų reklama daro LABAI didelę įtaką mažiesiems, vat nueinam į parduotuvę - nupirk tą jogurtą, jį REKLAMUOJA bigsmile.gif , jis labai geras bigsmile.gif Pirk TUOS skalbimo miltelius, jie labai geri blink.gif Nu vaikas kaip užkerėtas. Bet tada namie vyksta pedagoginis darbas prie teliko fool.gif Tai aš kartoju - matai, čia TIK reklama, jie meluoja blush2.gif
maniskiui 5 metai ir va kai tik paskutiniu metu i reklama pradejo rupet, manosi marsieciu, ir visko ka reklamuoja, ypac kur reklamoj buna vaikai. sakau kad jie tik nori parduot savo preke, kad marsieciai tai tik daazai visokie chemikalai ir taip stengiuosi svelniai atbaidyti nuo reklamuojamu daiktu
adriatic
Maniskis televizoriaus beveik neziuri, labai retai po keliolika minuciu, filmukus ziuri per kompa, be jokios reklamos thumbup.gif TV neziuri ne del to, kad neleidziam, pats nenori, sako man per kompiuteri ijunk multika smile.gif
jurgytia
Mes irgi stengiamės nerodyti televizoriaus, bet kažkaip retkarčiais ir patys kažką pažiūrime, tai nori nenori ta prakeikta reklama išlenda. Tai iš karto prikausto vaikų dėmesį. Kažkas baisaus doh.gif
Rciukas
Gerai sakai-reklama prikausto dėmesį. O jei dar kokia zaisminga kaip "Pildyk"-tai nusciuva tik ir klausosi bigsmile.gif
eha
Laba diena mamytės ir tėveliai, rašau baigiamąjį darbą apie reklamos poveikį vaikams smile.gif jei nesunku, gal galėtumėte skirti kelias minutes ir užpildyti šią anketą ax.gif http://www.######/apklausa-15-4bebe3485c69d.html būčiau labai dėkinga 4u.gif
drucke
Maniškio dėmesį reklama labai pritraukia, labiai įdėmiai žiūri, pastebėjau kad kartais net frazes iš reklamų panaudoja šnekėdamas...
Envi
dvi mano viresnes negali atplesti akiu nuo filmuku, na o maziausi yra reklamos auka, ja taip veikia ji doh.gif
neringasaud
Mažasis net sustoja eidamas, kai pamato reklamą, žiūri neatplėšdamas akyčių
mamulka10
QUOTE(Rciukas @ 2009 12 06, 22:26)
Gerai sakai-reklama prikausto dėmesį. O jei dar kokia zaisminga kaip "Pildyk"-tai nusciuva tik ir klausosi  bigsmile.gif
*

o taip drinks_cheers.gif maniskis 4,5 metuku tai baisiai pamego ta reklama su WV masinom kur gale sako : ''Wolvagen das auto !'' sia fraze ismoko ir dabar man pastoviai sako , mesgsta masinas ir viska apie juos zino kur variklis yra, kas ir kaip thumbup.gif tikras mechanikas auga lotuliukas.gif
tai reklamos apie masinas ji prikausto lotuliukas.gif
ir dar apie keliones kur rodo siltus krastus, tai visada pasako mama is as noriu ten i turkija doh.gif
DirOl*
Patinka spalvingos reklamos su linksmais veikėjais, nors nevisas reklamas supranta. Ir tikrai geriau kai kurių nesuprasti...
linejaa2012
Maniske gali ir neziuret teliko,multika ir isziuri ilgiausei rami 10min, o jau reklamos ypac tele2 prikausto demesi,net pyksta jai perjungi,kosmaras.
lauriuksis
kol buvo labai mazi iki 1-eriu tai reklamos tiesiog prikaustidavo prie televizoriaus,dabar jau jiems neidomu,nebent reklamuoja zaislus smile.gif
SESIA
QUOTE(DirOl* @ 2011 03 14, 22:39)
Patinka spalvingos reklamos su linksmais veikėjais, nors nevisas reklamas supranta. Ir tikrai geriau kai kurių nesuprasti...
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.