As visada Kalėdoms pradedu ruostis is anksto, nes megstu dovanoti savo pacios darytas dovaneles. Gal ir cia yra mano bendraminciu ? Pasidalinkite idejomis
Įdomu būtų išgirsti, kokią nors idėją, gal ir aš iš anksto pradėčiau ruoštis.....Tai kur tos idėjso?
tai va kad nieks ideju neturi
As galiu pasiulyti mini atvirutes viesiem pazystamiem daryti.
Kaip tik dariau su savo vaikais mokytojai atvirutes per kelias minutes.Turejau garzaus blizgancio atvirutems popieriaus mazu gabaliukumazu atlieku lino spalvoto ir graziu blizganciu tekstiliniu dazu kur galima tiesiai is tubeles piesti.tai klijavau ant to popieriaus lino gaballiukus pries tai paardzius skiauteles siuliukus apie krastus ir paskui su tais dazais kad ir mini gelyte paprasta piesiau...Labai paprastai ir greitai...gaila neturiu skanerio ,gal kai padarysiu daugiau tai ir nuskanuosiu...
Na as paemiau ir nufotkinau Rankdarbiu kraiteles kelias idejas, jos man labai patiko! (tingejau skenuoti
Aš irgi mėgstu ruoštis Kalėdoms iš anksto. Taip ir pigiau gaunasi ir toks malonus Kalėdų laukimo jausmas apima.
Šiais metais sugalvojau numegzti kokius 3 didelius šalius, nes mano darugės mėgzta juos ir vis užsimina, kad norėtų tokius turėti. Tik nežinau ar įgyvendinsiu šį sumanymą. O dėl kitų dovanų, tai net nežinau. Atvirukai man nelabai, kažką siuvinėti užtrunka labai daug laiko, o jei kažką paprasto, tai nebus įdomu. Gal kas nors žinote dar ko nors. Buvau kažkada sugalvojusi, paimti kartoninę dėžutę iškloti gražiu audiniu, ją apdailinti, prikepti sausainių kalėdinių ir kam nors padovanoti. Bet neįvykdžiau.
Šita tema labai laiku ir labai aktuali. Bent man.
Aš jau pradėjau megzti kojines. Ypač vaikams gerai. Į kojinė gali pridėti saldumynų ar smulkių žaisliukų. Dar nertos snaigės gražu. Nertos servetėlės. Arba kalėdinių motyvų medžiaginė servetėlė apnerta. Laukiu ir aš daugiau idėjų
Na pabandziau nuskanuoti rankdarbiu kraitele, ten yra snaigiu schemos bet man nepavyko ju nunerti
Kad čia beveik nesimatao nieko.
o tu nusikopijuok ir ikelk i worda ir issididink, bent jau as taip visada darau
man nepavyksta i Worda ikelti,rodo tik raides kai ikeliu.
Jo man ikelia bet is tikruju nifiga nesimato
Tai jos skanuotos tik nzn kaip padaryti kad visi jas pamatytumete
flame, tai gal gali man atsiųsti tas snaiges į emeilą - akudzmiene@gmail.com labai ačiū
Pabandysiu, gal išeis įdėti
Isiunciau tik kai gausi paaiskink kaip idejai gal ir as kita kart idesiu
flame snaiges
![]() Labai didelis paveiksliukas
Pasižiūrėjau, kad turiu pasikaupusi keleta snaigių ir kt kalėdinių nėrinių schemų. Tik man neleidžia įkelti. Gal kam atsiųsti ir įkels?
Jei teisingai supratau, tai Flame snaigės nunertos, o aplink metalinis karkasėlis apnertas?
Susiena pagal ta aprasyma kur zurnale as isvis nieko nesupratau, bet ziurint i schemas kila tokia mintis
Labai grazios snaiges, bandysiu kazkaip jas namuose gamintis
As kazkada dariau tokius dovanu maiselius vaikams, tiesa tai buvo skirta velykoms, na bet gal ir dabar tiktu Paemiau spalvingo, minksto audinio. Susiuvau maziukus maiselius, juos papuosiau, o po to i juos priberiau spalvingu saldainiu - akmenuku ar kaip jie vadinasi. Na kazkuom jie kiausinius primena. Tai va, vaikams patiko
Ir dar čia Kalėdinė tema:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=15792
mylinemyli??? schemutės
Angeliukas ![]() ![]() Snaigės ![]()
Varpeliai
![]() ![]() ![]()
grazus angeliukas
reikes melynoju is misko parsigabent ir pagaliuko:) ant to pagalio nuo apacios i virsu rist melynojus. formuot kaip eglute.apacioj turetu but ilgesni i virsu melynojai trumpeja.baigus apipurskiau netinru sniegu tikiuosi supratot. atrode graziai
Nu laaaaaabai grazu
Na dar galima susirasti įdomios formos butelį ir jį papuošti su blizganžiu siūlu, popierium, galima ant jo priklijuoti nudažytus sidabrine spalva konkorėžius, kriauklytes, akmenukus
O taip pat galima pacioms pasigaminti popieriu ir is jo padaryti tokias dezutes
nu kokia gera tema paciam gale o ir kaledos ne už kalnu, geromis idėjomis galima dalintis ir toliau...
AŠ tai šiemet žadu savo ranku darba dovanoti artimiesiems: kam kojinytes, kam šalika, kam papuošalą kokį darysiu, dabar visko po truputi mokausi....
As siais metais kaip niekad taippat pradejau ruostis Kaledoms is anksto. Tai va mano sumanymai grandioziniai. Praziai ruosiuosi numegsti pora saliu dideliu savo anytai ir tevo zmonai, tevui liemene (rankoves labai tingiu megsti
Man tokie planai
Aš irgi jau pradėjau ruoštis kalėdoms. Va draugei mezgu tokį ilgą šaliką naglu raštu. kažkam dovanosiu kelis mažučius siuvinėtus paveikslėlius, o kažkam dar ką nors sugalvosiu...
Beje, vertėtų palandžioti po kitas temeles ir tikrai rasit naujų idėjų
o aš pasiruošimus pradėjau jau irgi - šiuo metu siuvinėju vaikams advento kalendorių. vėliau megsiu snaiges - man labai patiko kažkurios mamos idėja - dėti tokią snaigę į vokelį vietoj atviruko.
va tokiu kishkiu galima labai greitai ir nebrangiai prikept dovanoms ar pridet prie dovaneliu:
![]() ![]() schema ir aprashymas cia arba,kiek pamodifikuotus: ![]() gaila, ne kishkio metai bus
Nu faini zuikiai
jo zuikiai tai liuks, gaila kad ne kiskio metai
jej veliat, tai galima subaksnot kokius zaisliukus dovanelem
QUOTE(yzzy @ 2006 10 25, 18:13) jej veliat, tai galima subaksnot kokius zaisliukus dovanelem per daug darbo As dar dazai kaledoms dovanoju zhvakes ant ledo ishlietas,- tokiu pirkt nebuna, atrodo graziai ir visi paprastai dziaugiasi...bet jau atsibodo man..norisi ko naujo
O kas per žvakės ant ledo, neteko girdėt ir tuo labiau matyt?
QUOTE(reje @ 2006 10 25, 20:43) O kas per žvakės ant ledo, neteko girdėt ir tuo labiau matyt? tiesiog lieji karshta parafina ant smulkiu ledo gabaleliu,kurie veliau ishtirpsta ir zhvake lieka kaip ishkorijes sniegas...o kai dega, grazhiai shviecia pro skylutes....atrodo mazdaug taip: tik man grazhiausia apvalios, sniego gniuzhtes formos Neturiu, gaila, savos gamybos zhvakiu nuotrauku,- dazniausiai darau baltas, tai labai sunku nufotografuot kad matytusi visas grozhis
Labai
Pilka ,o is ko tu darai savo lelems galvas?Leles super-ir as noriu tokias pabandyt daryt-aisku mano bus visai kitokios
[quote=uups,2006 10 25, 15:23]
va tokiu kishkiu galima labai greitai ir nebrangiai prikept dovanoms ar pridet prie dovaneliu: labai liuks kiskučiai as schemutes nusuprantu.. nuo kur pradėti? gal truputi paaiškintumet QUOTE(reje @ 2006 10 25, 21:09) gal buna pirkt kokiuose senukuose? QUOTE(Gemzza @ 2006 10 26, 05:40) labai liuks kiskučiai as schemutes nusuprantu.. nuo kur pradėti? gal truputi paaiškintumet Viskas labai paprasta,- pirmoji schema rodo kiek akiu reikia kad butu an virbalu (ties 'klynu'- 16, kaklu,- 8 , letena,- 5, 6 ar 7 (ziurint ar nori didzhiapedzhio kishkio ir pan) . Antra schema nurodo kur pradet ir kaip megzt/kada uzhbaigt. Pradeti reiketu nuo 'klyno' megzti kaip kojine 4 virbalais, siaurinti i virshu, padarius 'kakla' vel platinti, paskui 'uzhraukti' ar susiuti pakaushi, nutraukt siula ir po viena primegzti kojas/rankas/ausis. Kojos ir rankos mezgamos paprastu rashtu (gerosiom akim,- kita puse isvirkscios) dviem virbalais (tiesiog plati juostele). Ausytes analogishkai, tik pati didzioji plokshtuma bet kokiu rashtu, kuris nesisuka (man geriausia 1 gera 1 isvirkscia) prisiuvi galunes ir ausis prie kuno, prikemshi 'idaro' (tik nekietai, nepamirshk,kad jis trauksis dar)ir meti kad susiveltu i skalbykle kokiem 60-95C skalbimui (tik nepamirshk, kad velti reikia ish naturalios vilnos!), ishrauki jau grazhuteli, kiek sumazhejusi, i dudele susisukusiom kojom ir rankom. Ishsiuvineji akis, nosi, jei nori, ir kokia snaige ant pilvo, numezgi shalikeli ir voila! Viskas labai lenvgva. Pati 'susisukau' su tokiu kishkiu per 2 valandas jei kas, klausk
uups, su schema iš interneto + tavo aprašymu griekas būtų zuikių nepasigamint, viskas tikrai paprasta
Dažnai mėgstu kalėdom dovanoti pačios ruoštas dovanas. Patinka ilgai krapšytis prie tokių dalykėlių. Ir tokia dovana būna įvertinta kitaip nei paprastas pirkinukas, ir niekada nebus "dar vienas bereikalingas suvenyras".
Pernai siuvinėjau kryželiu drobinius maišelius ir į juos pridėjau vairių saldainių. Visų saldainių po vieną, nuo paprastų dražė iki rafaelo. Piešinėliai buvo nelabai sudėtingi ir kalėdine tematika. Gavos iš ties puikios dovanėlės. Gailo foto kažkur pamečiau. Užpernai lanksčiau orogamis dėžutes iš tvirtesnio popieriaus ir pridėjau įvairių smulkmenų, riešutų, bei saldainių. Tokių mažų dovanėlių galima prisidaryti netikėtiems svečiams, nes tinka ir vaikui ir suaugusiam. Kažkuriais metais buvom padarę linkėjimų kampą. Prikabinom daug pripūstų balionų,o juose buvo įdėti popieriukai su palinkėjimais. Kalėdiniu laikotarpiu atėjė svečiai susprogdindavo patikusį balioną ir perskaitydavo linkėjimą. |