Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mamyciukas darzelyje
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4
Donata444
Labas mamytes!Mes siandien buvom trecia diena darzelyje.Mano mergytei 1,11men.Pirma diena as buvau su ja,ji graziai zaide,nors nelabai klausie ka sake aukle.Musu grupei daugiausia yra vyresniu vaiku,kuriem jau apie 3,ar virs 3 metuku,gal delto maniskei nelabai ydomu ten.Vakar buvau palikus 2 val.,tai ji verke,manes ieskojo,paskui buvo apsiraminus,o po kiek laiko vel verke,aukle niesiojo ant ranku.Siandien bandziau vel palikt,bet vel tas pats.Mes jos niekada su niekuo ne palikinejom,gal delto jai taip sunku.Mamytes,ar yra patyrusiu panasia situacija,ka daret,ar vaikutis priprato?Kaip galvojat,gal reiktu dar pratint,ar jau daugiau nebeleist?
Rame1
Nenusiminkite, jūsų vaikutis dar labai mažas, todėl naturalu, kad jis verkia. Geriau būtų, kad jūsų vaikelis lankytų vienmečių grupę! Kadangi niekada nepalikinėjote kitur, todėl vaikui labai sunku be jūsų, bet manau turėtų priprasti, turėkite kantrybės, tiesiog reikia laiko, jūs dar labai mažai lankėte. Prašykitės į savo amžiaus grupę, manau ten bus pačiam vaikui saugiau.
Donata444
Tame ir problema,kad mes lankom spec darzeli,kuriame reikia niesiot akinukus,o ten grupes maisytos verysad.gif
deluxe
Turbut vaikui tikrai nelabai idomu su vyresniais, nors priklauso nuo vaiko. Maniskis kaip tik geriau jauciasi su vyresniais. Jus dar labai trumpai lankote,todel manau, nereiktu pasiduoti, juk kai kurie vaikuciai adaptuojasi tik per menesi. Sekmes jums ir dideliausios kantrybes 4u.gif
Naminė
Savo maziaus grupėj perskaiciau info tėvams-adaptacija trunka iki6 mėn doh.gif
Donata444
Mum vakar pasake,kad mergyte tesiog isteriskai verkia,negali apramint.Trupuciuka pazaidzia ir vel verkia.Siandien vel eisim i ta darzeli,siaubas,taip gaila vaiko,bet butinai turim lankyt ta darzeli,kad pripratint prie akiniu.Tai dar bandysim.
ernesttaa
QUOTE(Donata444 @ 2009 09 03, 14:26)
Labas mamytes!Mes siandien buvom trecia diena darzelyje.Mano mergytei 1,11men.Pirma diena as buvau su ja,ji graziai zaide,nors nelabai klausie ka sake aukle.Musu grupei daugiausia yra vyresniu vaiku,kuriem jau apie 3,ar virs 3 metuku,gal delto maniskei nelabai ydomu ten.Vakar buvau palikus 2 val.,tai ji verke,manes ieskojo,paskui buvo apsiraminus,o po kiek laiko vel verke,aukle niesiojo ant ranku.Siandien bandziau vel palikt,bet vel tas pats.Mes jos niekada su niekuo ne palikinejom,gal delto jai taip sunku.Mamytes,ar yra patyrusiu panasia situacija,ka daret,ar vaikutis priprato?Kaip galvojat,gal reiktu dar pratint,ar jau daugiau nebeleist?
*

Na mes jau visa savaite einame, bet... 1dieni pabuvome gal apie valanda, tik apsiziurejom, buvau islekus gal 15min tai nepasigedo, o nuo 2dienio prasidejo asaros. Palikau su jomis ir atejus radau verkianti. 3dieni jau prie darzelio duru pradejo verkslenti, atejus radau besedinti seimininkutei ant keliu, kai tik mane pamate iskart apsiverke. 4dieni palikau ir pasiemiau verkianti, o snd tik pamates, kad artejam prie darzelio jau pradejo verkslenti. Butu ramu, jei zinociau, kad kai as iseinu nustoja verkt ir daugiau nebeverkia, o yra tikriausiai atvirksciai, tik tiek kad neisteriskai verkia. Aukletoja ramina, kad viskas gerai, bet as pati jau dvi dienas apsizliumbiu palikusi. Niekada negalvojau, kad gali but taip sunku, ne tik vaikui, bet ir mamai. Tikiuosi pripras.
Naminė
QUOTE(ernesttaa @ 2009 09 04, 09:22)
Niekada negalvojau, kad gali but taip sunku, ne tik vaikui, bet ir mamai. Tikiuosi pripras.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ,kai pratinau savo didijį ,o jis zviegdavo ant viso darzelio,pati verkdavau ir geriau valerioną.Bet priprato gal per 3 savaites mirksiukas.gif
kristinaeid
QUOTE(ernesttaa @ 2009 09 04, 10:22)
Na mes jau visa savaite einame, bet... 1dieni pabuvome gal apie valanda, tik apsiziurejom, buvau islekus gal 15min tai nepasigedo, o nuo 2dienio prasidejo asaros. Palikau su jomis ir atejus radau verkianti. 3dieni jau prie darzelio duru pradejo verkslenti, atejus radau besedinti seimininkutei ant keliu, kai tik mane pamate iskart apsiverke. 4dieni palikau ir pasiemiau verkianti, o snd tik pamates, kad artejam prie darzelio jau pradejo verkslenti. Butu ramu, jei zinociau, kad kai as iseinu nustoja verkt ir daugiau nebeverkia, o yra tikriausiai atvirksciai, tik tiek kad neisteriskai verkia. Aukletoja ramina, kad viskas gerai, bet as pati jau dvi dienas apsizliumbiu palikusi. Niekada negalvojau, kad gali but taip sunku, ne tik vaikui, bet ir mamai. Tikiuosi pripras.
*

mum lygiai tas pats,net nebezinau ka daryti,jau ir miega neramiai,vis pasoka verkdamas is miegu verysad.gif nezinau ar dar kankinti ji ar atsisakyti darzelio... verysad.gif
deluxe
QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 06, 12:31)
mum lygiai tas pats,net nebezinau ka daryti,jau ir miega neramiai,vis pasoka verkdamas is miegu  verysad.gif  nezinau ar dar kankinti ji ar atsisakyti darzelio... verysad.gif
*

Mano irgi jau po darzelio nervingas labai pasidaro. As tai duodu Sedalia sirupiuko pagerti, kad ir miegotu ramiau ir ne toks irzlus butu.
uoga 3
O mano pipiras taip ir nepriprato darzelyje. verysad.gif Ejome 3 menesius.Bet paskui pakalbejome su aukletoja,tai ji pasake yra tokiu vaiku nedarzeliniu.Ir jei tik yra galimybiu neveskite vaiko.Nes bus ne nauda,o tik traumuosit vaika.Ir ka sedejome namie . smile.gif
Naminė
QUOTE(uoga 3 @ 2009 09 06, 14:25)
O mano pipiras taip ir nepriprato darzelyje. verysad.gif Ejome 3 menesius.Bet paskui pakalbejome su aukletoja,tai ji pasake yra tokiu vaiku nedarzeliniu.Ir jei tik yra galimybiu neveskite vaiko.Nes bus ne nauda,o tik traumuosit vaika.Ir ka sedejome namie . smile.gif
*

Ne visi sau gali leisti tai verysad.gif
kristinaeid
QUOTE(uoga 3 @ 2009 09 06, 15:25)
*

tai gi vat, as irgi sedeciau su vaiku namie ir galvos nesukciau jei tik butu is ko gyvent,prakeikta valdzia tuoj paskutines kelnes numaus verysad.gif
zaika
Pas mus tas pats. verysad.gif Galvojau, kad nebus lengva, bet kad sitaip... Stresuoja dukryte nerealiai. Tikriausiai del to, kad labai prie manes prisirisus. Tam darzelyje turbut butu viskas labai gerai jei mama salia butu. Pradejom lankyt nuo rugsejo 1,bet jau pradedu abejot ar toliau lankysim. Labai gaila vaiko. Aukletoja sake, kad niekaip sudomint negali, nieko ji nenori, niekas neidomu, su vaikais nezaidzia, vaiksto viena zaisliuka apsikabinus ir rauda. verysad.gif Net nevalgo pati. Aciu Dievui, nepradejo vel i kelnes daryt, ko labai bijojau. Palikinejau iki pietu, aukletoja rekomenduoja pietu miegui palikt, nes po to vaikas pripras pries piet namo eit. Bet man atrodo gal geriau ji dar kuri laika tik iki pietu tegu pabuna, kad nors tiek rami isbutu. Nezinau ka daryt... Labai prastai miegot pradejo, nepasilieka nei su MB, nei su tevais. Neatpazistu savo vaiko. unsure.gif Na per savaitgali siek tiek atsigavo, bet labai bijau kad rytoj vel bus tas pats. Ziuresim kaip kita sav. Labai tikiuosi kad gal nors kiek pabus rami... Jauciuosi kaip kokia besirde taip ja kankindama. verysad.gif verysad.gif Jei taip ir toliau tai naciort, geriau dar metus nedirbsiuir pasedesiu su maze namie, kaip nors isgyvensim...
uoga 3
QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 06, 15:59)
tai gi vat, as irgi sedeciau su vaiku namie ir galvos nesukciau jei tik butu is ko gyvent,prakeikta valdzia tuoj paskutines kelnes numaus  verysad.gif
*

O jus manot mums buvo lengva isgyventi,is vienos algos? g.gif Bet kazkaip isgyvenom,ir vaiko netraumavom.Nes ,mes kai ji nuvesdavom,jis atsisesdavo i toki foteliuka,tai ateini budavo pries pietus pasiimti,ir jis ten tebesededavo.Aukletoja sakydavo nebuvo pajudejes.Atnesdavo valgyti jam ten.Vienu zodziu baisu buvo. schmoll.gif
dangausvaivorykste
Sveiki visi,mano maziukas irgi buvo labai prie manes prisirises ir darziuke pirmos savaites buvo tragiskos,masciau viskas nepripras ir teks neit i darba o sedeti su suneliu namuciuose,bet zinokite persilauzeme ir viskas gerai......
O kai aukletoju paklausiau ar buna kad vaikuciai nepripranta prie darziuko atsake per 5metus vienas-du,,,
Ir pasakyciau viskas priklauso nuo paciu aukletoju jei nieko nedaro kad vaikui butu gerai,jam taip ir bus nepripras niekada.....
lemurmur
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 09 06, 18:38)
Sveiki visi,mano maziukas irgi buvo labai prie manes prisirises ir darziuke pirmos savaites buvo tragiskos,masciau viskas nepripras ir teks neit i darba o sedeti su suneliu namuciuose,bet zinokite persilauzeme ir viskas gerai......
O kai aukletoju paklausiau ar buna kad vaikuciai nepripranta prie darziuko atsake per 5metus vienas-du,,,
Ir pasakyciau viskas priklauso nuo paciu aukletoju jei nieko nedaro kad vaikui butu gerai,jam taip ir bus nepripras niekada.....
*

mirksiukas.gif Pritariu, lankem viena darzeli-stovedavo prie sienos ir visus tik stebedavo, nevalge, nezaide, verkdavo kai reikedavo pasilikt.. Aukletojos sakydavo: nieko nebus, buna ir po du metus vaikai nepripranta, geriau pasiimkit kol neapsirgo. verysad.gif Ryzaus perkelti i kita darzeli thumbup.gif pasiimu laiminga, miega net pietu miegelio, tik liko problemyte su valgymu-ne viska valgo.
dangausvaivorykste
Pritariu del valgymo ir maniskis dar ne viska valgo bet seip jis labai dziaugiasi darzeliu ir aukletojom nes jos superines labai uzsiima su vaikais todel jam neliko tos baimes kad liks vienas be mamos ar tecio......
Nes turiu drauge kuri dukryte pande pratinti darziuke ir pati sake nieko nebus nes aukletojos neprieis nepakalbns,neuzsiims ir tikrai mergaite vaziuodavo i darziuka rekdama visa kelia -nenoriu-......
Dabar pervede i kita darziuka irgi visiskai kitas poziuris i vaikus ir dabar mergyte sako man patinka darzelyje.
kristinaeid
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 09 06, 21:10)
Pritariu del valgymo ir maniskis dar ne viska valgo bet seip jis labai dziaugiasi darzeliu ir aukletojom nes jos superines labai uzsiima su vaikais todel jam neliko tos baimes kad liks vienas be mamos ar tecio......
Nes turiu drauge kuri dukryte pande pratinti darziuke ir pati sake nieko nebus nes aukletojos neprieis nepakalbns,neuzsiims ir tikrai mergaite vaziuodavo i darziuka rekdama visa kelia -nenoriu-......
Dabar pervede i kita darziuka irgi visiskai kitas poziuris i vaikus ir dabar mergyte sako man patinka darzelyje.
*

gal galetumet pasakyti kuriame darzelyje geras aukletojas rasti? nes mastau gal tai padetu ir mano mazyliui verysad.gif
miilunela
QUOTE(zaika @ 2009 09 06, 17:06)
Pas mus tas pats.  verysad.gif  Galvojau, kad nebus lengva, bet kad sitaip... Stresuoja dukryte nerealiai. Tikriausiai del to, kad labai prie manes prisirisus. Tam darzelyje turbut butu viskas labai gerai jei mama salia butu. Pradejom lankyt nuo rugsejo 1,bet jau pradedu abejot ar toliau lankysim. Labai gaila vaiko. Aukletoja sake, kad niekaip sudomint negali, nieko ji nenori, niekas neidomu, su vaikais nezaidzia, vaiksto viena zaisliuka apsikabinus ir rauda.  verysad.gif  Net nevalgo pati. Aciu Dievui, nepradejo vel i kelnes daryt, ko labai bijojau. Palikinejau iki pietu, aukletoja rekomenduoja pietu miegui palikt, nes po to vaikas pripras pries piet namo eit. Bet man atrodo gal geriau ji dar kuri laika tik iki pietu tegu pabuna, kad nors tiek rami isbutu. Nezinau ka daryt... Labai prastai miegot pradejo, nepasilieka nei su MB, nei su tevais.  Neatpazistu savo vaiko. unsure.gif Na per savaitgali siek tiek atsigavo, bet labai bijau kad rytoj vel bus tas pats. Ziuresim kaip kita sav. Labai tikiuosi kad gal nors kiek pabus rami... Jauciuosi kaip kokia besirde taip ja kankindama.  verysad.gif  verysad.gif Jei taip ir toliau tai naciort, geriau dar metus nedirbsiuir pasedesiu su maze namie, kaip nors isgyvensim...
*

na,mes irgi tokio amziaus,bet i daziuka dar nevesiu,gaila vaiko,dar negales issiskirt ,nes pripratus tarp bolio ir sesers,o cia i visai svetima aplinka,manau,kad po Nauju metu bandysim ax.gif
xmigliux
niuvedziau siandien, eilini karta klykiancia atidaviau i darzeli, lankem pernai lopsiuka kuo puikiausiai eidavo, iseit nenorejo. o po vasaros kaskas pasikeite nenori eiti nors tu ka verysad.gif
Gluosneta
o mes rekem 3 menesius unsure.gif Kai atiduodavau jy aukletojai pati uz duru apsiverkdavau girdedama vaika verkianty unsure.gif
mammka
As jau baigiu is proto issikraustyt doh.gif verysad.gif .

Vaikis pernai i lopseli ejo.Sunku buvo.Du menesius asarodavo,rekdavo. Po truputi priprato.Paniurzgedavo,bet eidavo. Siais metais vel viskas is naujo-kaip ir nelankes doh.gif .Netgi dar baisiau,nes didesnis-gudresnis. Pirma savaite motyvavau,kad viskas nauja- aukletojos,vaikai keli seni belike,grupe kita.Bet kas diena vis daugiau bliauna.Is proto varo........Aukletojos tikrai geros,praeitais metais buvo ir blogiau. Nesuprantu kodel taip viskas vyksta....

newlina
Sveikos

Maniau, kad man vienai tokios problemos.. Jau pati tuoj issikraustysiu is proto doh.gif

nebezinau ir as ka daryti jau visa savaite mano mergate nepasilieka net porai valandu darzelyje.
Isteriskas verkimas, nuo bandymo palikti pradzios iki tol kol isienu per duris... Aukletojos jau kelis kartus skambino, po pusvalandzio, kad ateiciau pasiimti,nes vaikas jau kvapo nebeatgauna nuo verkimo..
nesuprantu kodel..
Ji pas mus tokia drasi komunikabili, jokiu problemu su bendravimu nera.
prarandu vilti.. Specialiai pasiemiau atostogas, kad pati padeciau jai priprasti, bet veltui. Liko kelios dienos tai nezinau ka reiks daryti..
Mataite
Va va, tie darželiai tai stresas tiek vaikams, tiek mamoms... Silpnumo akimirką atrodo spjautum į tą darželį ir sedėtum ramiai namuose kartu su vaiku, kad tik nereiktų kaskart matyt tų nelaimingų ašarotų akyčių cry.gif Čia kantrybę reikia geležinę turėt, ne tik kad save nugalėt, bet ir vaikui to nerimo ir jaudulio neperduot... O paskui kažkaip žiūrėk ir užsimiršta tas sunkusis periodas, ir sunku darosi iškrapštyt iš grupės, kad namo parsivest... doh.gif
Man su abiem tą "malonumą" teko išgyvent... Sūnus savo laiku ašarų pakalnes išverkė pirmom dienom, tai dabar ir su mažąja vargstam... doh.gif
Rebeka
QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 06, 21:19)
gal galetumet pasakyti kuriame darzelyje geras aukletojas rasti? nes mastau gal tai padetu ir mano mazyliui  verysad.gif
*

Tikrai nuo aukletoju daug kas priklauso,nors,man atrodo,daznai tiesiog turi vaikas ir aukletoja vienas kitam patikti lotuliukas.gif ,biolaukai sutapti ar kaip...mano drauges vaikui labiau patinka ta aukletoja,kuri daugeliui grupes vaiku patinka maziau uz kita. g.gif Sako,tik pamato,kad dirba"blogoji"(cia daugumos tevu ir vaiku nuomone)- veidas tik nusvinta, puola jai i glebi iki ausu issisiepes...
Iovi
Oj, mes irgi vargstam. Pradejom pratintis pavasari - kai 4 metukai sukako... Ir iki siol vargstame g.gif
Asaros, prasideda prie grupes duru ir kol mama iseina. Paskui lyg nieko - bent jau aukletojos neskambina. Bet ji visai nenori su kitais vaikais buti. Tarsi ir "drauge" susirado, bet draugei ji labiau rupi, nei drauge jai. Namie labai megsta piesti, o darzelyje (pati pasakoja) - visi piesia, o ji tada zaidzia ka nors g.gif
Siaip ji su visais suaugusiais labai gerai bendrauja, bet nemegsta ir nemoka su vaikais bendrauti g.gif Mes kaip tik del to ir leidom i darza, kad nors kiek iprastu bendrauti, bet jau nebezinau g.gif Ir sirgti pradejo labai daznai g.gif
Kazi, kada tas persilauzimas buna? g.gif
dangausvaivorykste
QUOTE(Iovi @ 2009 09 08, 16:12)
Oj, mes irgi vargstam. Pradejom pratintis pavasari - kai 4 metukai sukako... Ir iki siol vargstame  g.gif
Asaros, prasideda prie grupes duru ir kol mama iseina. Paskui lyg nieko - bent jau aukletojos neskambina. Bet ji visai nenori su kitais vaikais buti. Tarsi ir "drauge" susirado, bet draugei ji labiau rupi, nei drauge jai. Namie labai megsta piesti, o darzelyje (pati pasakoja) - visi piesia, o ji tada zaidzia ka nors  g.gif
Siaip ji su visais suaugusiais labai gerai bendrauja, bet nemegsta ir nemoka su vaikais bendrauti  g.gif  Mes kaip tik del to ir leidom i darza, kad nors kiek iprastu bendrauti, bet jau nebezinau  g.gif  Ir sirgti pradejo labai daznai  g.gif
Kazi, kada tas persilauzimas buna?  g.gif
*

O nuo streso ir vaikas sirgti pradeda daugiau ir dazniau,,,,,nu mes ir masteme kad niekaip nepriprasime,kad teks nebedirbti ir sedeti namie,bet deka aukletoju mes greit pripratome nes super turejome aukletojas.........
Bet turiu drauges pavyzdi kuri dukryte pratino vis prie darziuko ir ka 2dienas paeina 2savaites serga ir vel tas pats kol nepakeite darzelio ir viskas thumbup.gif
mammka
As nesuprantu....siandien vos nusiplesiau nuo saves...uzsikabino uz duru staktos ir reke visas raudonas cray.gif .Parejau namo ,pati apsiblioviau doh.gif .Nu nesuprantu kodel taip yra . Ir valgo,ir zaidzia...tik sake,daznai graudinasi. Sakyciau pirmos dienos..o cia antri metai unsure.gif . Isprotet galima cray.gif

O kai pasiimat vaikus kokia buna reakcija?
Ir dar klausimelis...ar galit savo vaika tikrai pavadint mamyciuku? Ta prasme,kad jis be jusu negali isbut vienas.Kad ir paliktas su teciu ar seneliais g.gif
kristinaeid
QUOTE(mammka @ 2009 09 09, 09:47)
As nesuprantu....siandien vos nusiplesiau nuo saves...uzsikabino uz duru staktos ir reke visas raudonas  cray.gif .Parejau namo ,pati apsiblioviau  doh.gif .Nu nesuprantu kodel taip yra . Ir valgo,ir zaidzia...tik sake,daznai graudinasi. Sakyciau pirmos dienos..o cia antri metai  unsure.gif . Isprotet galima cray.gif

Ir dar klausimelis...ar galit savo vaika tikrai pavadint mamyciuku? Ta prasme,kad jis be jusu negali isbut vienas.Kad ir paliktas su teciu ar seneliais  g.gif
*

oi...mum irgi niekaip nesiseka su tuo darzeliu,kai nueinu pasiimt,mane pamates vel i asaras puola ima man uzrankos ir pro duris tempia,kad tik greiciau iseit verysad.gif bet kad mamyciukas nepasakyciau,su tevu gal net labiau nori but nei su manim (gal kad pasiilgsta per diena) bet ir su seneliais kuo ramiausiai isbuna,ne karta buvau palikus,dar keles savaites bandysim su tuo darzeliu,jei nei kiek ramesnis nebus,spjausiu i viska ir uosvenei paliksiu kai darba susirasiu,gaila man vaiko cray.gif
Simba_R
Mes irgi pradejom lankyti lopseli. Kiekviena diena vis labiau verkia pries issiskirdamas su manim. ten nieko nevalgo. Kai ateinu pasiimti, keli vaikiukai prie duru stovi - vis ziuri ar ju mama neatejo. dauguma ten nauji ir panasaus amziaus - beveik visi verkia... Buna iki pietu, bet reiktu jau pratini ir miegoti, nes nuo pirmadienio i darba griztu. Radau zmogu, kuris ziuretu vaika ligos atveju, gal pradziai anksciau is grupes namo parvestu. Bet ir prie to zmogaus jam teks pratintis. Pradejo neramiai miegoti, jauciu, kad nuo to streso gali greit apsirgti, o po ligos vel is naujo prie darzelio pratintis. Neznau kaip pvyks susikaupti darbui kai tka nerami sirdis...
mammka
QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 09, 09:35)
oi...mum irgi niekaip nesiseka su tuo darzeliu,kai nueinu pasiimt,mane pamates vel i asaras puola ima man uzrankos ir pro duris tempia,kad tik greiciau iseit  verysad.gif  bet kad mamyciukas nepasakyciau,su tevu gal net labiau nori but nei su manim (gal kad pasiilgsta per diena) bet ir su seneliais kuo ramiausiai isbuna,ne karta buvau palikus,dar keles savaites bandysim su tuo darzeliu,jei nei kiek ramesnis nebus,spjausiu i viska ir uosvenei paliksiu kai darba susirasiu,gaila man vaiko  cray.gif
*

Nu va..vadinasi pasilieka su kitais g.gif .
Tikekimes pripras 4u.gif .Svarbiausias cia mamos vaidmuo,ramybe ,tvirtumas ir kantrybe 4u.gif

As tai dar gudrybes imuosi kai pasiimu.Atnesu ka nors arba kur nors einam..nu kad pasijustu gerai po darzelio.Ir vis giriu koks saunuolis.

QUOTE(Simba_R @ 2009 09 09, 09:53)
Mes irgi pradejom  lankyti lopseli. Kiekviena diena vis labiau verkia pries issiskirdamas su manim. ten nieko nevalgo. Kai ateinu pasiimti, keli vaikiukai prie duru stovi - vis ziuri ar ju mama neatejo. dauguma ten nauji ir panasaus amziaus - beveik visi verkia... Buna iki pietu, bet reiktu jau pratini ir miegoti, nes nuo pirmadienio i darba griztu. Radau zmogu, kuris ziuretu vaika ligos atveju, gal pradziai anksciau is grupes namo parvestu. Bet ir prie to zmogaus jam teks pratintis. Pradejo neramiai miegoti, jauciu, kad nuo to streso gali greit apsirgti, o po ligos vel is  naujo prie darzelio pratintis. Neznau kaip pvyks susikaupti darbui kai tka nerami sirdis...
*

O aukletoja nesako,kad gali savo maisto atnest? Kokiu sausainiu ar siaip ko.Gali duoti grupeje,ne valgykloje g.gif .

Maniskis prie lopselio per du menesius gal priprato(jei ne ilgiau) .Ir sirgo...sirgo.Nuo streso daugiau,speju. Savaite eina,dvi namie. Su puodu beda buvo,kentedavo pusdieni,bet nedarydavo doh.gif .Pirmom savaitem aukletojos ant ranku nesiojo,nes savom kojom nejo blink.gif .Migde salia pritupusios.Bet uz tai labai joms dekinga,kad taip rupinosi tais vaikiukais wub.gif .Gal viena ir griezta buvo....Jau link vasaros tai ejo ir dar norejo .Nu dabar tai niekaip nesuprantu kas darosi g.gif

O as net neturiu kam palikt.Nors yra ir seneliai,bet vieniems tik per bada didziausia palikciau ir tai dar paskutine maike nusplesciau schmoll.gif .O kiti patys nelabai nori doh.gif .Jau seni,anukus du uzaugine,sako neturiu sveikatos ir kantrybes ....per prievarta neikisi verysad.gif
Iovi
QUOTE(mammka @ 2009 09 09, 08:47)
As nesuprantu....siandien vos nusiplesiau nuo saves...uzsikabino uz duru staktos ir reke visas raudonas  cray.gif .Parejau namo ,pati apsiblioviau  doh.gif .Nu nesuprantu kodel taip yra . Ir valgo,ir zaidzia...tik sake,daznai graudinasi. Sakyciau pirmos dienos..o cia antri metai  unsure.gif . Isprotet galima cray.gif

Ir dar klausimelis...ar galit savo vaika tikrai pavadint mamyciuku? Ta prasme,kad jis be jusu negali isbut vienas.Kad ir paliktas su teciu ar seneliais  g.gif
*

na, musiske - tikrai ne mamyciuke. ja nuo 1.5 metu su seneliu paliekam, puikiai su teciu sutaria, kaime pas mociute savaitei ar 2 lieka. Bet darzas tai doh.gif
Ir verkia tai ne siaip kaprizingai, o is tikruju - taip graudziai graudziai verysad.gif
Na, bet dabar sugalvojau gudrybe - ispesiau, kas darze labiausiai nepatinka: atseit, kad ten nebuna mamos ir tecio. Ir dabar sutarem, kad kasdien suras bent po viena dalykeli, kuris patinka mirksiukas.gif Ziuresim, kas bus mirksiukas.gif
mammka
QUOTE(Iovi @ 2009 09 09, 12:38)
na, musiske - tikrai ne mamyciuke. ja nuo 1.5 metu su seneliu paliekam, puikiai su teciu sutaria, kaime pas mociute savaitei ar 2 lieka. Bet darzas tai  doh.gif
Ir verkia tai ne siaip kaprizingai, o is tikruju - taip graudziai graudziai  verysad.gif
Na, bet dabar sugalvojau gudrybe - ispesiau, kas darze labiausiai nepatinka: atseit, kad ten nebuna mamos ir tecio. Ir dabar sutarem, kad kasdien suras bent po viena dalykeli, kuris patinka  mirksiukas.gif  Ziuresim, kas bus  mirksiukas.gif
*

Idomi taktika bigsmile.gif .Idomu kaip seksis,butinai parasyk 4u.gif .

As ir vis galvoju galvoju...juk ten ne kalejimas .Reik kazkaip psichologiskai prieit g.gif
Donata444
As saviske pirma savaite palikinejau iki pietu,bet be manes tik verke ir pas aukletoja ant keliu sedejo.Dabar man patare pabut su ja,kad ji apsiprastu.Bunam kartu iki pietu,bet ji visa laika stebi,kad as neiseiciau,o jei tik manes neranda iskarto verkia.Kazkaip man atrodo,kad nieko is to nebus,ji taip ir nepripras but viena verysad.gif
Sanita
QUOTE(Iovi @ 2009 09 08, 19:12)
Oj, mes irgi vargstam. Pradejom pratintis pavasari - kai 4 metukai sukako... Ir iki siol vargstame  g.gif
Asaros, prasideda prie grupes duru ir kol mama iseina. Paskui lyg nieko - bent jau aukletojos neskambina. Bet ji visai nenori su kitais vaikais buti. Tarsi ir "drauge" susirado, bet draugei ji labiau rupi, nei drauge jai. Namie labai megsta piesti, o darzelyje (pati pasakoja) - visi piesia, o ji tada zaidzia ka nors  g.gif
Siaip ji su visais suaugusiais labai gerai bendrauja, bet nemegsta ir nemoka su vaikais bendrauti  g.gif  Mes kaip tik del to ir leidom i darza, kad nors kiek iprastu bendrauti, bet jau nebezinau  g.gif  Ir sirgti pradejo labai daznai  g.gif
Kazi, kada tas persilauzimas buna?  g.gif
*

Skaiciau ir blink.gif galvoju cia gal mano rasyta g.gif , nu bet nemano biggrin.gif
Mums lygiai..... taip buvo, pakeitem darzeli thumbup.gif . Zinoma dabar serga verysad.gif , tai vis dusauja kad i darzeli negali eit doh.gif , bet bendrauja su visais, valgo , zaidzia, laiminga namo grizta 4u.gif
Iovi
QUOTE(Sanita @ 2009 09 10, 08:48)
Skaiciau ir  blink.gif  galvoju cia gal mano rasyta  g.gif , nu bet nemano  biggrin.gif
Mums lygiai.....  taip buvo, pakeitem darzeli  thumbup.gif . Zinoma dabar serga  verysad.gif  , tai vis dusauja kad i darzeli negali eit  doh.gif , bet bendrauja su visais, valgo , zaidzia, laiminga namo grizta  4u.gif
*

na, mes kol kas meginam tame paciame darzelyje pratintis. Aukletojos ten labai normalios. Sakau, musu beda - kiti vaikai: jai sunku priprasti prie kolektyvo, apskritai privengia su kitais vaikais bendrauti. Lankem pernai tokia mokyklele. Ten su tevais vaikai. Tai viskas ok tada. Ir piesia, ir dainuoja, ir drasi, ir protinga, ir konkuruoti moka, visur stengiasi pirma buti. Na, bet mama juk nestoves visur uz nugaros doh.gif
Vakar daug visko idomaus darze veike - soko, dainavo, tai buvo labai patenkinta. Siandien nuejom be asaru (tfu tfu tfu) bigsmile.gif Aisku, ryte nervus gerokai patampe - to nenoriu, ano nenoriu, nesikelsiu, nesirengsiu, nesisukuosiu ir t.t. - totalus oziukas buvo doh.gif O paskui i grupe pasistraksedamos nuejom doh.gif Matyt iskrove ant musu visas neigiamas emocijas lotuliukas.gif
Liutas2006
Na, as is saviskio dar pries einant i darza tikejausi, kad bus adaptacijos problemu. Tikejausi, kad klyks, reks, neatsiples, bet... vyksta kai kas dar nemalonesnio. Pradejo slapintis ir tustintis i kelnes doh.gif Net nezinau, tokia geda man pries aukletojas doh.gif Bijau, kad atsibos aukletojoms su jo uzpakaliu tasytis. ir nezaidzia visai su vaikas, neina visai i joki kontakta. unsure.gif Bendrauja tik su aukletoja kazkiek. Vnz, kosmaras verysad.gif Neisivaizduoju kaip reiks sprest sita problema. verysad.gif
Kad butu lopselinukas, tai kitas reikalas, o dabar arklys beveik 4 metu doh.gif
Daiva41
QUOTE(Donata444 @ 2009 09 10, 07:54)
As saviske pirma savaite palikinejau iki pietu,bet be manes tik verke ir pas aukletoja ant keliu sedejo.Dabar man patare pabut su ja,kad ji apsiprastu.Bunam kartu iki pietu,bet ji visa laika stebi,kad as neiseiciau,o jei tik manes neranda iskarto verkia.Kazkaip man atrodo,kad nieko is to nebus,ji taip ir nepripras but viena verysad.gif
*

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Labutis,visoms vedančioms į lopšelius-darželius. 4u.gif

Ir aš manau, kad nieko iš to nebus schmoll.gif

Pati pradėjau vesti nuo rugsėjo 1 dienos, tai savaitę po 2-3 val. kartu sėdėjau, tai ir auklyte teko padirbt ir kitus vaikučius ramint, bet maniškiui naudos šis mano buvimas nedavė. Jei esu grupėje - gerai, bet jei tik kokiom 15 min. dingdavau, prasidėdavi isteriškas žviegimas ir auklėtojos skambindavo, kad pasiimčiau verysad.gif
Šią savaitę pradėjau palikinėti 2-3 val. vieną.
Tai gal ir geriau. Auklėtojos sakė, kad verkia periodiškai, bet nieko nevalgo.... g.gif
O šiaip, kas link auklėtojų, tai mūsišės nu tokios lediniais veidais doh.gif
Auklytė tik panaši į auklytę, bet ją mano berniukas labiausiai ir prisileidžia...
Iovi
Na, as dar noriu nuraminti mamytes, kurios tik neseniai pradejot vaikucius i darziukus vesti - tikrai siulau nepasiduoti is karto: adaptacija ivyksta tikrai ne per 1-2 dienas, ir net ne per 1-2 savaites. Kaip matot is mano istoriju - uztrunka ir kelis menesius (ir iki siol dar nesu tikra, ar pavyks), kitiems buna "atkritimu": pvz. mano sunenui visos problemos atsinaujino, kai gime broliukas...
O kiek teko pabendrauti su aukletojomis ir kitomis mamomis, tai irgi adaptacija vaikams ivairiai pasireiskia - kas verkia, kas naktimis prasciau miega, kas slapinasi i kelnes, i lovyte ir t.t. Aukletojos jau visko mate mirksiukas.gif
Mano nusistatymas yra islaikyti ramybe ir bent jau vaikui neparodyti, kad nerviniesi ar esi visiskoj nevilty. Vat pasiguodziu su jumis, su kolegemis mamomis, bet dukrai nerodau, kad man kiekvienas rytas - irgi stresas.
Bandau visaip slapcia iteigti, kad nieko ten blogo darze - aiskinu, kad ir kiti vaikuciai taip pat neramiai jauciasi be mamyciu, kad ji ne viena tokia, kad vaikuciai darzelyje mokosi buti suauge (jai tas dabar labai aktualu), vat pasakojau - sugalvojau, kad man kasdien papasakos po koki gera dalykeli is darzelio (nu kad pati viska imtu matyti ne vien juodom spalvom) mirksiukas.gif
Zodziu, laikykites 4u.gif
pukuotukas
QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 10, 15:28)
4u.gif  4u.gif  4u.gif
Labutis,visoms vedančioms į lopšelius-darželius. 4u.gif 

Ir aš manau, kad nieko iš to nebus  schmoll.gif 

Pati pradėjau vesti nuo rugsėjo 1 dienos, tai savaitę po 2-3 val. kartu sėdėjau, tai ir  auklyte teko padirbt ir kitus vaikučius ramint, bet maniškiui naudos šis mano buvimas nedavė. Jei esu grupėje - gerai, bet jei tik kokiom 15 min. dingdavau, prasidėdavi isteriškas žviegimas ir auklėtojos skambindavo, kad pasiimčiau verysad.gif
Šią savaitę pradėjau palikinėti 2-3 val. vieną.
Tai gal ir geriau. Auklėtojos sakė, kad verkia periodiškai, bet nieko nevalgo.... g.gif
O šiaip, kas link auklėtojų, tai mūsišės nu tokios lediniais veidais  doh.gif
Auklytė tik panaši į auklytę, bet ją mano berniukas labiausiai ir prisileidžia...
*

ir musu situacija tokia pat, vaikas verkia jei tik 1min iseinu, ir taip kad aukletojos nenuramina....o va dar nei pilnos svaites nejus jau guli su temperatura doh.gif
grupeje visi buvo nauji , bet likau tik viena mama sedinti su , bandziau palikti po 1valanda sulaukiu skambucio is aukletoju kad reikia pagalbos....nebezinau ka daryti verysad.gif sirdis plysta , parsivedu tai visur salia nepaleidzia manes, bet jei esu grupeje ji zaidzia sypsosi labai patinka kiti vaikai unsure.gif
ar daugiau dovanu nesti auklytem ar ka daryti , negaliu taip imti i palikti verkiancios kol pati nurims, dar liga ivarysiu vaikuj verysad.gif o pastebejau budama jei vaikai verkia nepaima ju ant ranku aukletojos, mazdaug ai sitas vis verkia tegu sustos kada nors doh.gif o gal i kita darzeli nueiti paziuret verysad.gif
Donata444
Tai va,daug kas priklauso nuo aukletoju verysad.gif As sia savaite visa laika buvau su mergyte darzeli,o siandien jau iki pietu palikau viena,tai verke,bet jau ne taip kaip praeita savaite,anksciau neleisdavo man ne zingsnio nuo jos nueiti,o dabar jau ziuriu ir pati daugiau uzsiemimu turi.Aisku,dar reikes pastangu,bet jau dabar manau,kad po trupuciuka pratinames ir gal jau greitai galesiu palikt ir pietu miego smile.gif
Daiva41
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Šiandien verkė jau taip graudžiai.... doh.gif
Žinot, aš tai nešu mažus kyšiukus. Gal ir negerai darau, bet man pačiai nors kažkiek ramiau. Ir nešu ne todėl kad auklėtojos tik mano vaikį žiūrėtų, o kad aplamai prie jo verkiančio prieitų g.gif
Vieną kart atėjusi į grupę vaikučių miego metu pasiimti paliktų vaiko rūbelių išgirdau vieną klykiantį vaiką, o auklėtoja ramiai sau sėdi prie stalo, auklytė plauna indus ir tik man paklausus, o kas atsitiko tam verkiančiam vaikiukui auklėtoja teikėsi pakilti ir prieiti prie mažylio. Siaubas... Tik pagalvojau kas vyksta kai mes nematom.... g.gif
Iovi
O mes - antra diena be asaru bigsmile.gif
Bijau dar girtis, bet nors kazkiek progresas pasijaute rolleyes.gif
Donata444
Na va.siandien mums dar geriau sekes,nors mazoji daugiausia laiko su seimininke praleido,bet jau maziau verkia ir daugiau bendrauja su kitais.Pasakojo man seimininke,kad indus jos kartu plove,grindis vale biggrin.gif Siaip paziurejau kaip lauke zaide,tai jau tikrai geriau,nei pirmom dienom smile.gif Visoms mamoms linkiu stiprybes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Iovi
QUOTE(Donata444 @ 2009 09 11, 14:29)
Na va.siandien mums dar geriau sekes,nors mazoji daugiausia laiko su seimininke praleido,bet jau maziau verkia ir daugiau bendrauja su kitais.Pasakojo man seimininke,kad indus jos kartu plove,grindis vale biggrin.gif Siaip paziurejau kaip lauke zaide,tai jau tikrai geriau,nei pirmom dienom smile.gif Visoms mamoms linkiu stiprybes 4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

thumbup.gif

as gi sakau - nereikia noreti, kad vaikutis is karto priprastu.
mes jau nuo pavasario pratinames
ir vat taip vat dziaugiames kiekvienu zingzniuku i prieki mirksiukas.gif
o po kiekvienos ligos ar kitos pertraukeles - vel is naujo doh.gif

Ko as ismokau su vaiku, tai kad negalima vaiko skubinti - kol jis pats nebus pasiruoses kazko ismokti, tol ir nereikia draskytis, kad nera rezultato. Kai ateina laikas, vaikas ismoksta, tik reikia ji palaikyti ir jam padeti. Ir nesitiketi rezultato is karto mirksiukas.gif
mammka
QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 11, 09:25)
išgirdau vieną klykiantį vaiką, o auklėtoja ramiai sau sėdi prie stalo, auklytė plauna indus ir tik man paklausus, o kas atsitiko tam verkiančiam vaikiukui auklėtoja teikėsi pakilti ir prieiti prie mažylio. Siaubas... Tik pagalvojau kas vyksta kai mes nematom.... g.gif
*

O jei...varstai tie mazyliai.
Gerai prisimenu kai mus lopeslyje aukledavo su slapiu skuduru per uzpakalius doh.gif .Bijodavom net i wc pasiprasyt doh.gif .Baisumelis...

QUOTE(Iovi)
Ko as ismokau su vaiku, tai kad negalima vaiko skubinti - kol jis pats nebus pasiruoses kazko ismokti, tol ir nereikia draskytis, kad nera rezultato. Kai ateina laikas, vaikas ismoksta, tik reikia ji palaikyti ir jam padeti. Ir nesitiketi rezultato is karto  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif sito ir as ismokau

Maniskis lopsy labai ilgai nepriprato,bet labai sunku vel viska is naujo istvert doh.gif .

Eina vis dar verkdamas. Dabar jau nuo namu pradedam verysad.gif .Bet siandien jau rimciau pasakiau,kad mama nebus visada salia. Kad jis turi ismokt savarankiskas buti,draugauti su vaikais,apsiginti ir t.t ir pan.Tai uztilo akimis pavarte...Idomu ka jis masto unsure.gif .
Jau pasisake vaikas kazkuris paskriaudzia.Mamos ir tecio pasiilgsta.Graudinasi tada. Na,nors istraukiu po zodeli ir tai jau progresas smile.gif
Iovi
QUOTE(mammka @ 2009 09 11, 15:05)

Eina vis dar verkdamas. Dabar jau nuo namu pradedam  verysad.gif .Bet siandien jau rimciau pasakiau,kad mama nebus visada salia. Kad jis turi ismokt savarankiskas buti,draugauti su vaikais,apsiginti  ir t.t ir pan.Tai uztilo akimis pavarte...Idomu ka jis masto  unsure.gif .
Jau pasisake vaikas kazkuris paskriaudzia.Mamos ir tecio pasiilgsta.Graudinasi tada. Na,nors istraukiu po zodeli ir tai jau progresas smile.gif
*

na, mums siuo metu labai aktualu savarankiskumas. tai bandau ir an to groti, kad darze vaikai mokosi butu savarankiski, be mamu, nu ir t.t.
mammka
Kaip sekasi "mamyciukams" darzeliuose?
Maniskis prasilauze 3*tfu ph34r.gif .Siandien tik pakartojo sakini,kuri kas diena istisai sako - mamyte ateis .As pritariu,kad ateisiu,dar ir paklausiau ar kada neatejau biggrin.gif .
Tiesa,pasikeite po savaitgalio .Pirmadieni atejau pasiimt aukletoja paklause ka su vaiku padariau blink.gif .Sako gal burtu lazdele turit lotuliukas.gif .Net pati nezinau kas galejo ji taip paskatint g.gif .
kristinaeid
o mes perejom i kita darzeli ir patekom pas nuostabias aukletojas ,is pradziu asaryciu buvo,nes buvo labai issgandes is po ano darzelio,bet sendien toks linksmutis,zaide su vaikais,soko, na pasaka wub.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.