Labas mamytes!Mes siandien buvom trecia diena darzelyje.Mano mergytei 1,11men.Pirma diena as buvau su ja,ji graziai zaide,nors nelabai klausie ka sake aukle.Musu grupei daugiausia yra vyresniu vaiku,kuriem jau apie 3,ar virs 3 metuku,gal delto maniskei nelabai ydomu ten.Vakar buvau palikus 2 val.,tai ji verke,manes ieskojo,paskui buvo apsiraminus,o po kiek laiko vel verke,aukle niesiojo ant ranku.Siandien bandziau vel palikt,bet vel tas pats.Mes jos niekada su niekuo ne palikinejom,gal delto jai taip sunku.Mamytes,ar yra patyrusiu panasia situacija,ka daret,ar vaikutis priprato?Kaip galvojat,gal reiktu dar pratint,ar jau daugiau nebeleist?
Nenusiminkite, jūsų vaikutis dar labai mažas, todėl naturalu, kad jis verkia. Geriau būtų, kad jūsų vaikelis lankytų vienmečių grupę! Kadangi niekada nepalikinėjote kitur, todėl vaikui labai sunku be jūsų, bet manau turėtų priprasti, turėkite kantrybės, tiesiog reikia laiko, jūs dar labai mažai lankėte. Prašykitės į savo amžiaus grupę, manau ten bus pačiam vaikui saugiau.
Tame ir problema,kad mes lankom spec darzeli,kuriame reikia niesiot akinukus,o ten grupes maisytos
Turbut vaikui tikrai nelabai idomu su vyresniais, nors priklauso nuo vaiko. Maniskis kaip tik geriau jauciasi su vyresniais. Jus dar labai trumpai lankote,todel manau, nereiktu pasiduoti, juk kai kurie vaikuciai adaptuojasi tik per menesi. Sekmes jums ir dideliausios kantrybes
Savo maziaus grupėj perskaiciau info tėvams-adaptacija trunka iki6 mėn
Mum vakar pasake,kad mergyte tesiog isteriskai verkia,negali apramint.Trupuciuka pazaidzia ir vel verkia.Siandien vel eisim i ta darzeli,siaubas,taip gaila vaiko,bet butinai turim lankyt ta darzeli,kad pripratint prie akiniu.Tai dar bandysim.
QUOTE(Donata444 @ 2009 09 03, 14:26) Labas mamytes!Mes siandien buvom trecia diena darzelyje.Mano mergytei 1,11men.Pirma diena as buvau su ja,ji graziai zaide,nors nelabai klausie ka sake aukle.Musu grupei daugiausia yra vyresniu vaiku,kuriem jau apie 3,ar virs 3 metuku,gal delto maniskei nelabai ydomu ten.Vakar buvau palikus 2 val.,tai ji verke,manes ieskojo,paskui buvo apsiraminus,o po kiek laiko vel verke,aukle niesiojo ant ranku.Siandien bandziau vel palikt,bet vel tas pats.Mes jos niekada su niekuo ne palikinejom,gal delto jai taip sunku.Mamytes,ar yra patyrusiu panasia situacija,ka daret,ar vaikutis priprato?Kaip galvojat,gal reiktu dar pratint,ar jau daugiau nebeleist? Na mes jau visa savaite einame, bet... 1dieni pabuvome gal apie valanda, tik apsiziurejom, buvau islekus gal 15min tai nepasigedo, o nuo 2dienio prasidejo asaros. Palikau su jomis ir atejus radau verkianti. 3dieni jau prie darzelio duru pradejo verkslenti, atejus radau besedinti seimininkutei ant keliu, kai tik mane pamate iskart apsiverke. 4dieni palikau ir pasiemiau verkianti, o snd tik pamates, kad artejam prie darzelio jau pradejo verkslenti. Butu ramu, jei zinociau, kad kai as iseinu nustoja verkt ir daugiau nebeverkia, o yra tikriausiai atvirksciai, tik tiek kad neisteriskai verkia. Aukletoja ramina, kad viskas gerai, bet as pati jau dvi dienas apsizliumbiu palikusi. Niekada negalvojau, kad gali but taip sunku, ne tik vaikui, bet ir mamai. Tikiuosi pripras. QUOTE(ernesttaa @ 2009 09 04, 10:22) Na mes jau visa savaite einame, bet... 1dieni pabuvome gal apie valanda, tik apsiziurejom, buvau islekus gal 15min tai nepasigedo, o nuo 2dienio prasidejo asaros. Palikau su jomis ir atejus radau verkianti. 3dieni jau prie darzelio duru pradejo verkslenti, atejus radau besedinti seimininkutei ant keliu, kai tik mane pamate iskart apsiverke. 4dieni palikau ir pasiemiau verkianti, o snd tik pamates, kad artejam prie darzelio jau pradejo verkslenti. Butu ramu, jei zinociau, kad kai as iseinu nustoja verkt ir daugiau nebeverkia, o yra tikriausiai atvirksciai, tik tiek kad neisteriskai verkia. Aukletoja ramina, kad viskas gerai, bet as pati jau dvi dienas apsizliumbiu palikusi. Niekada negalvojau, kad gali but taip sunku, ne tik vaikui, bet ir mamai. Tikiuosi pripras. mum lygiai tas pats,net nebezinau ka daryti,jau ir miega neramiai,vis pasoka verkdamas is miegu QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 06, 12:31) mum lygiai tas pats,net nebezinau ka daryti,jau ir miega neramiai,vis pasoka verkdamas is miegu Mano irgi jau po darzelio nervingas labai pasidaro. As tai duodu Sedalia sirupiuko pagerti, kad ir miegotu ramiau ir ne toks irzlus butu.
O mano pipiras taip ir nepriprato darzelyje.
QUOTE(uoga 3 @ 2009 09 06, 14:25) O mano pipiras taip ir nepriprato darzelyje. Ne visi sau gali leisti tai QUOTE(uoga 3 @ 2009 09 06, 15:25) O mano pipiras taip ir nepriprato darzelyje. tai gi vat, as irgi sedeciau su vaiku namie ir galvos nesukciau jei tik butu is ko gyvent,prakeikta valdzia tuoj paskutines kelnes numaus
Pas mus tas pats.
QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 06, 15:59) tai gi vat, as irgi sedeciau su vaiku namie ir galvos nesukciau jei tik butu is ko gyvent,prakeikta valdzia tuoj paskutines kelnes numaus O jus manot mums buvo lengva isgyventi,is vienos algos?
Sveiki visi,mano maziukas irgi buvo labai prie manes prisirises ir darziuke pirmos savaites buvo tragiskos,masciau viskas nepripras ir teks neit i darba o sedeti su suneliu namuciuose,bet zinokite persilauzeme ir viskas gerai......
O kai aukletoju paklausiau ar buna kad vaikuciai nepripranta prie darziuko atsake per 5metus vienas-du,,, Ir pasakyciau viskas priklauso nuo paciu aukletoju jei nieko nedaro kad vaikui butu gerai,jam taip ir bus nepripras niekada..... QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 09 06, 18:38) Sveiki visi,mano maziukas irgi buvo labai prie manes prisirises ir darziuke pirmos savaites buvo tragiskos,masciau viskas nepripras ir teks neit i darba o sedeti su suneliu namuciuose,bet zinokite persilauzeme ir viskas gerai...... O kai aukletoju paklausiau ar buna kad vaikuciai nepripranta prie darziuko atsake per 5metus vienas-du,,, Ir pasakyciau viskas priklauso nuo paciu aukletoju jei nieko nedaro kad vaikui butu gerai,jam taip ir bus nepripras niekada.....
Pritariu del valgymo ir maniskis dar ne viska valgo bet seip jis labai dziaugiasi darzeliu ir aukletojom nes jos superines labai uzsiima su vaikais todel jam neliko tos baimes kad liks vienas be mamos ar tecio......
Nes turiu drauge kuri dukryte pande pratinti darziuke ir pati sake nieko nebus nes aukletojos neprieis nepakalbns,neuzsiims ir tikrai mergaite vaziuodavo i darziuka rekdama visa kelia -nenoriu-...... Dabar pervede i kita darziuka irgi visiskai kitas poziuris i vaikus ir dabar mergyte sako man patinka darzelyje. QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 09 06, 21:10) Pritariu del valgymo ir maniskis dar ne viska valgo bet seip jis labai dziaugiasi darzeliu ir aukletojom nes jos superines labai uzsiima su vaikais todel jam neliko tos baimes kad liks vienas be mamos ar tecio...... Nes turiu drauge kuri dukryte pande pratinti darziuke ir pati sake nieko nebus nes aukletojos neprieis nepakalbns,neuzsiims ir tikrai mergaite vaziuodavo i darziuka rekdama visa kelia -nenoriu-...... Dabar pervede i kita darziuka irgi visiskai kitas poziuris i vaikus ir dabar mergyte sako man patinka darzelyje. gal galetumet pasakyti kuriame darzelyje geras aukletojas rasti? nes mastau gal tai padetu ir mano mazyliui QUOTE(zaika @ 2009 09 06, 17:06) Pas mus tas pats. na,mes irgi tokio amziaus,bet i daziuka dar nevesiu,gaila vaiko,dar negales issiskirt ,nes pripratus tarp bolio ir sesers,o cia i visai svetima aplinka,manau,kad po Nauju metu bandysim
niuvedziau siandien, eilini karta klykiancia atidaviau i darzeli, lankem pernai lopsiuka kuo puikiausiai eidavo, iseit nenorejo. o po vasaros kaskas pasikeite nenori eiti nors tu ka
o mes rekem 3 menesius
As jau baigiu is proto issikraustyt
Vaikis pernai i lopseli ejo.Sunku buvo.Du menesius asarodavo,rekdavo. Po truputi priprato.Paniurzgedavo,bet eidavo. Siais metais vel viskas is naujo-kaip ir nelankes
Sveikos
Maniau, kad man vienai tokios problemos.. Jau pati tuoj issikraustysiu is proto nebezinau ir as ka daryti jau visa savaite mano mergate nepasilieka net porai valandu darzelyje. Isteriskas verkimas, nuo bandymo palikti pradzios iki tol kol isienu per duris... Aukletojos jau kelis kartus skambino, po pusvalandzio, kad ateiciau pasiimti,nes vaikas jau kvapo nebeatgauna nuo verkimo.. nesuprantu kodel.. Ji pas mus tokia drasi komunikabili, jokiu problemu su bendravimu nera. prarandu vilti.. Specialiai pasiemiau atostogas, kad pati padeciau jai priprasti, bet veltui. Liko kelios dienos tai nezinau ka reiks daryti..
Va va, tie darželiai tai stresas tiek vaikams, tiek mamoms... Silpnumo akimirką atrodo spjautum į tą darželį ir sedėtum ramiai namuose kartu su vaiku, kad tik nereiktų kaskart matyt tų nelaimingų ašarotų akyčių
Man su abiem tą "malonumą" teko išgyvent... Sūnus savo laiku ašarų pakalnes išverkė pirmom dienom, tai dabar ir su mažąja vargstam... QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 06, 21:19) gal galetumet pasakyti kuriame darzelyje geras aukletojas rasti? nes mastau gal tai padetu ir mano mazyliui Tikrai nuo aukletoju daug kas priklauso,nors,man atrodo,daznai tiesiog turi vaikas ir aukletoja vienas kitam patikti
Oj, mes irgi vargstam. Pradejom pratintis pavasari - kai 4 metukai sukako... Ir iki siol vargstame
Asaros, prasideda prie grupes duru ir kol mama iseina. Paskui lyg nieko - bent jau aukletojos neskambina. Bet ji visai nenori su kitais vaikais buti. Tarsi ir "drauge" susirado, bet draugei ji labiau rupi, nei drauge jai. Namie labai megsta piesti, o darzelyje (pati pasakoja) - visi piesia, o ji tada zaidzia ka nors Siaip ji su visais suaugusiais labai gerai bendrauja, bet nemegsta ir nemoka su vaikais bendrauti Kazi, kada tas persilauzimas buna? QUOTE(Iovi @ 2009 09 08, 16:12) Oj, mes irgi vargstam. Pradejom pratintis pavasari - kai 4 metukai sukako... Ir iki siol vargstame Asaros, prasideda prie grupes duru ir kol mama iseina. Paskui lyg nieko - bent jau aukletojos neskambina. Bet ji visai nenori su kitais vaikais buti. Tarsi ir "drauge" susirado, bet draugei ji labiau rupi, nei drauge jai. Namie labai megsta piesti, o darzelyje (pati pasakoja) - visi piesia, o ji tada zaidzia ka nors Siaip ji su visais suaugusiais labai gerai bendrauja, bet nemegsta ir nemoka su vaikais bendrauti Kazi, kada tas persilauzimas buna? O nuo streso ir vaikas sirgti pradeda daugiau ir dazniau,,,,,nu mes ir masteme kad niekaip nepriprasime,kad teks nebedirbti ir sedeti namie,bet deka aukletoju mes greit pripratome nes super turejome aukletojas......... Bet turiu drauges pavyzdi kuri dukryte pratino vis prie darziuko ir ka 2dienas paeina 2savaites serga ir vel tas pats kol nepakeite darzelio ir viskas
As nesuprantu....siandien vos nusiplesiau nuo saves...uzsikabino uz duru staktos ir reke visas raudonas
O kai pasiimat vaikus kokia buna reakcija? Ir dar klausimelis...ar galit savo vaika tikrai pavadint mamyciuku? Ta prasme,kad jis be jusu negali isbut vienas.Kad ir paliktas su teciu ar seneliais QUOTE(mammka @ 2009 09 09, 09:47) As nesuprantu....siandien vos nusiplesiau nuo saves...uzsikabino uz duru staktos ir reke visas raudonas O kai pasiimat vaikus kokia buna reakcija? Ir dar klausimelis...ar galit savo vaika tikrai pavadint mamyciuku? Ta prasme,kad jis be jusu negali isbut vienas.Kad ir paliktas su teciu ar seneliais oi...mum irgi niekaip nesiseka su tuo darzeliu,kai nueinu pasiimt,mane pamates vel i asaras puola ima man uzrankos ir pro duris tempia,kad tik greiciau iseit
Mes irgi pradejom lankyti lopseli. Kiekviena diena vis labiau verkia pries issiskirdamas su manim. ten nieko nevalgo. Kai ateinu pasiimti, keli vaikiukai prie duru stovi - vis ziuri ar ju mama neatejo. dauguma ten nauji ir panasaus amziaus - beveik visi verkia... Buna iki pietu, bet reiktu jau pratini ir miegoti, nes nuo pirmadienio i darba griztu. Radau zmogu, kuris ziuretu vaika ligos atveju, gal pradziai anksciau is grupes namo parvestu. Bet ir prie to zmogaus jam teks pratintis. Pradejo neramiai miegoti, jauciu, kad nuo to streso gali greit apsirgti, o po ligos vel is naujo prie darzelio pratintis. Neznau kaip pvyks susikaupti darbui kai tka nerami sirdis...
QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 09, 09:35) oi...mum irgi niekaip nesiseka su tuo darzeliu,kai nueinu pasiimt,mane pamates vel i asaras puola ima man uzrankos ir pro duris tempia,kad tik greiciau iseit Nu va..vadinasi pasilieka su kitais Tikekimes pripras As tai dar gudrybes imuosi kai pasiimu.Atnesu ka nors arba kur nors einam..nu kad pasijustu gerai po darzelio.Ir vis giriu koks saunuolis. QUOTE(Simba_R @ 2009 09 09, 09:53) Mes irgi pradejom lankyti lopseli. Kiekviena diena vis labiau verkia pries issiskirdamas su manim. ten nieko nevalgo. Kai ateinu pasiimti, keli vaikiukai prie duru stovi - vis ziuri ar ju mama neatejo. dauguma ten nauji ir panasaus amziaus - beveik visi verkia... Buna iki pietu, bet reiktu jau pratini ir miegoti, nes nuo pirmadienio i darba griztu. Radau zmogu, kuris ziuretu vaika ligos atveju, gal pradziai anksciau is grupes namo parvestu. Bet ir prie to zmogaus jam teks pratintis. Pradejo neramiai miegoti, jauciu, kad nuo to streso gali greit apsirgti, o po ligos vel is naujo prie darzelio pratintis. Neznau kaip pvyks susikaupti darbui kai tka nerami sirdis... O aukletoja nesako,kad gali savo maisto atnest? Kokiu sausainiu ar siaip ko.Gali duoti grupeje,ne valgykloje Maniskis prie lopselio per du menesius gal priprato(jei ne ilgiau) .Ir sirgo...sirgo.Nuo streso daugiau,speju. Savaite eina,dvi namie. Su puodu beda buvo,kentedavo pusdieni,bet nedarydavo O as net neturiu kam palikt.Nors yra ir seneliai,bet vieniems tik per bada didziausia palikciau ir tai dar paskutine maike nusplesciau QUOTE(mammka @ 2009 09 09, 08:47) As nesuprantu....siandien vos nusiplesiau nuo saves...uzsikabino uz duru staktos ir reke visas raudonas O kai pasiimat vaikus kokia buna reakcija? Ir dar klausimelis...ar galit savo vaika tikrai pavadint mamyciuku? Ta prasme,kad jis be jusu negali isbut vienas.Kad ir paliktas su teciu ar seneliais na, musiske - tikrai ne mamyciuke. ja nuo 1.5 metu su seneliu paliekam, puikiai su teciu sutaria, kaime pas mociute savaitei ar 2 lieka. Bet darzas tai Ir verkia tai ne siaip kaprizingai, o is tikruju - taip graudziai graudziai Na, bet dabar sugalvojau gudrybe - ispesiau, kas darze labiausiai nepatinka: atseit, kad ten nebuna mamos ir tecio. Ir dabar sutarem, kad kasdien suras bent po viena dalykeli, kuris patinka QUOTE(Iovi @ 2009 09 09, 12:38) na, musiske - tikrai ne mamyciuke. ja nuo 1.5 metu su seneliu paliekam, puikiai su teciu sutaria, kaime pas mociute savaitei ar 2 lieka. Bet darzas tai Ir verkia tai ne siaip kaprizingai, o is tikruju - taip graudziai graudziai Na, bet dabar sugalvojau gudrybe - ispesiau, kas darze labiausiai nepatinka: atseit, kad ten nebuna mamos ir tecio. Ir dabar sutarem, kad kasdien suras bent po viena dalykeli, kuris patinka Idomi taktika As ir vis galvoju galvoju...juk ten ne kalejimas .Reik kazkaip psichologiskai prieit
As saviske pirma savaite palikinejau iki pietu,bet be manes tik verke ir pas aukletoja ant keliu sedejo.Dabar man patare pabut su ja,kad ji apsiprastu.Bunam kartu iki pietu,bet ji visa laika stebi,kad as neiseiciau,o jei tik manes neranda iskarto verkia.Kazkaip man atrodo,kad nieko is to nebus,ji taip ir nepripras but viena
QUOTE(Iovi @ 2009 09 08, 19:12) Oj, mes irgi vargstam. Pradejom pratintis pavasari - kai 4 metukai sukako... Ir iki siol vargstame Asaros, prasideda prie grupes duru ir kol mama iseina. Paskui lyg nieko - bent jau aukletojos neskambina. Bet ji visai nenori su kitais vaikais buti. Tarsi ir "drauge" susirado, bet draugei ji labiau rupi, nei drauge jai. Namie labai megsta piesti, o darzelyje (pati pasakoja) - visi piesia, o ji tada zaidzia ka nors Siaip ji su visais suaugusiais labai gerai bendrauja, bet nemegsta ir nemoka su vaikais bendrauti Kazi, kada tas persilauzimas buna? Skaiciau ir Mums lygiai..... taip buvo, pakeitem darzeli QUOTE(Sanita @ 2009 09 10, 08:48) Skaiciau ir Mums lygiai..... taip buvo, pakeitem darzeli na, mes kol kas meginam tame paciame darzelyje pratintis. Aukletojos ten labai normalios. Sakau, musu beda - kiti vaikai: jai sunku priprasti prie kolektyvo, apskritai privengia su kitais vaikais bendrauti. Lankem pernai tokia mokyklele. Ten su tevais vaikai. Tai viskas ok tada. Ir piesia, ir dainuoja, ir drasi, ir protinga, ir konkuruoti moka, visur stengiasi pirma buti. Na, bet mama juk nestoves visur uz nugaros Vakar daug visko idomaus darze veike - soko, dainavo, tai buvo labai patenkinta. Siandien nuejom be asaru (tfu tfu tfu)
Na, as is saviskio dar pries einant i darza tikejausi, kad bus adaptacijos problemu. Tikejausi, kad klyks, reks, neatsiples, bet... vyksta kai kas dar nemalonesnio. Pradejo slapintis ir tustintis i kelnes
Kad butu lopselinukas, tai kitas reikalas, o dabar arklys beveik 4 metu QUOTE(Donata444 @ 2009 09 10, 07:54) As saviske pirma savaite palikinejau iki pietu,bet be manes tik verke ir pas aukletoja ant keliu sedejo.Dabar man patare pabut su ja,kad ji apsiprastu.Bunam kartu iki pietu,bet ji visa laika stebi,kad as neiseiciau,o jei tik manes neranda iskarto verkia.Kazkaip man atrodo,kad nieko is to nebus,ji taip ir nepripras but viena Labutis,visoms vedančioms į lopšelius-darželius. Ir aš manau, kad nieko iš to nebus Pati pradėjau vesti nuo rugsėjo 1 dienos, tai savaitę po 2-3 val. kartu sėdėjau, tai ir auklyte teko padirbt ir kitus vaikučius ramint, bet maniškiui naudos šis mano buvimas nedavė. Jei esu grupėje - gerai, bet jei tik kokiom 15 min. dingdavau, prasidėdavi isteriškas žviegimas ir auklėtojos skambindavo, kad pasiimčiau Šią savaitę pradėjau palikinėti 2-3 val. vieną. Tai gal ir geriau. Auklėtojos sakė, kad verkia periodiškai, bet nieko nevalgo.... O šiaip, kas link auklėtojų, tai mūsišės nu tokios lediniais veidais Auklytė tik panaši į auklytę, bet ją mano berniukas labiausiai ir prisileidžia...
Na, as dar noriu nuraminti mamytes, kurios tik neseniai pradejot vaikucius i darziukus vesti - tikrai siulau nepasiduoti is karto: adaptacija ivyksta tikrai ne per 1-2 dienas, ir net ne per 1-2 savaites. Kaip matot is mano istoriju - uztrunka ir kelis menesius (ir iki siol dar nesu tikra, ar pavyks), kitiems buna "atkritimu": pvz. mano sunenui visos problemos atsinaujino, kai gime broliukas...
O kiek teko pabendrauti su aukletojomis ir kitomis mamomis, tai irgi adaptacija vaikams ivairiai pasireiskia - kas verkia, kas naktimis prasciau miega, kas slapinasi i kelnes, i lovyte ir t.t. Aukletojos jau visko mate Mano nusistatymas yra islaikyti ramybe ir bent jau vaikui neparodyti, kad nerviniesi ar esi visiskoj nevilty. Vat pasiguodziu su jumis, su kolegemis mamomis, bet dukrai nerodau, kad man kiekvienas rytas - irgi stresas. Bandau visaip slapcia iteigti, kad nieko ten blogo darze - aiskinu, kad ir kiti vaikuciai taip pat neramiai jauciasi be mamyciu, kad ji ne viena tokia, kad vaikuciai darzelyje mokosi buti suauge (jai tas dabar labai aktualu), vat pasakojau - sugalvojau, kad man kasdien papasakos po koki gera dalykeli is darzelio (nu kad pati viska imtu matyti ne vien juodom spalvom) Zodziu, laikykites QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 10, 15:28) Labutis,visoms vedančioms į lopšelius-darželius. Ir aš manau, kad nieko iš to nebus Pati pradėjau vesti nuo rugsėjo 1 dienos, tai savaitę po 2-3 val. kartu sėdėjau, tai ir auklyte teko padirbt ir kitus vaikučius ramint, bet maniškiui naudos šis mano buvimas nedavė. Jei esu grupėje - gerai, bet jei tik kokiom 15 min. dingdavau, prasidėdavi isteriškas žviegimas ir auklėtojos skambindavo, kad pasiimčiau Šią savaitę pradėjau palikinėti 2-3 val. vieną. Tai gal ir geriau. Auklėtojos sakė, kad verkia periodiškai, bet nieko nevalgo.... O šiaip, kas link auklėtojų, tai mūsišės nu tokios lediniais veidais Auklytė tik panaši į auklytę, bet ją mano berniukas labiausiai ir prisileidžia... ir musu situacija tokia pat, vaikas verkia jei tik 1min iseinu, ir taip kad aukletojos nenuramina....o va dar nei pilnos svaites nejus jau guli su temperatura grupeje visi buvo nauji , bet likau tik viena mama sedinti su , bandziau palikti po 1valanda sulaukiu skambucio is aukletoju kad reikia pagalbos....nebezinau ka daryti ar daugiau dovanu nesti auklytem ar ka daryti , negaliu taip imti i palikti verkiancios kol pati nurims, dar liga ivarysiu vaikuj
Tai va,daug kas priklauso nuo aukletoju
Šiandien verkė jau taip graudžiai.... Žinot, aš tai nešu mažus kyšiukus. Gal ir negerai darau, bet man pačiai nors kažkiek ramiau. Ir nešu ne todėl kad auklėtojos tik mano vaikį žiūrėtų, o kad aplamai prie jo verkiančio prieitų Vieną kart atėjusi į grupę vaikučių miego metu pasiimti paliktų vaiko rūbelių išgirdau vieną klykiantį vaiką, o auklėtoja ramiai sau sėdi prie stalo, auklytė plauna indus ir tik man paklausus, o kas atsitiko tam verkiančiam vaikiukui auklėtoja teikėsi pakilti ir prieiti prie mažylio. Siaubas... Tik pagalvojau kas vyksta kai mes nematom....
O mes - antra diena be asaru
Bijau dar girtis, bet nors kazkiek progresas pasijaute
Na va.siandien mums dar geriau sekes,nors mazoji daugiausia laiko su seimininke praleido,bet jau maziau verkia ir daugiau bendrauja su kitais.Pasakojo man seimininke,kad indus jos kartu plove,grindis vale
QUOTE(Donata444 @ 2009 09 11, 14:29) Na va.siandien mums dar geriau sekes,nors mazoji daugiausia laiko su seimininke praleido,bet jau maziau verkia ir daugiau bendrauja su kitais.Pasakojo man seimininke,kad indus jos kartu plove,grindis vale as gi sakau - nereikia noreti, kad vaikutis is karto priprastu. mes jau nuo pavasario pratinames ir vat taip vat dziaugiames kiekvienu zingzniuku i prieki o po kiekvienos ligos ar kitos pertraukeles - vel is naujo Ko as ismokau su vaiku, tai kad negalima vaiko skubinti - kol jis pats nebus pasiruoses kazko ismokti, tol ir nereikia draskytis, kad nera rezultato. Kai ateina laikas, vaikas ismoksta, tik reikia ji palaikyti ir jam padeti. Ir nesitiketi rezultato is karto QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 11, 09:25) išgirdau vieną klykiantį vaiką, o auklėtoja ramiai sau sėdi prie stalo, auklytė plauna indus ir tik man paklausus, o kas atsitiko tam verkiančiam vaikiukui auklėtoja teikėsi pakilti ir prieiti prie mažylio. Siaubas... Tik pagalvojau kas vyksta kai mes nematom.... O jei...varstai tie mazyliai. Gerai prisimenu kai mus lopeslyje aukledavo su slapiu skuduru per uzpakalius QUOTE(Iovi) Ko as ismokau su vaiku, tai kad negalima vaiko skubinti - kol jis pats nebus pasiruoses kazko ismokti, tol ir nereikia draskytis, kad nera rezultato. Kai ateina laikas, vaikas ismoksta, tik reikia ji palaikyti ir jam padeti. Ir nesitiketi rezultato is karto Maniskis lopsy labai ilgai nepriprato,bet labai sunku vel viska is naujo istvert Eina vis dar verkdamas. Dabar jau nuo namu pradedam Jau pasisake vaikas kazkuris paskriaudzia.Mamos ir tecio pasiilgsta.Graudinasi tada. Na,nors istraukiu po zodeli ir tai jau progresas QUOTE(mammka @ 2009 09 11, 15:05) Eina vis dar verkdamas. Dabar jau nuo namu pradedam Jau pasisake vaikas kazkuris paskriaudzia.Mamos ir tecio pasiilgsta.Graudinasi tada. Na,nors istraukiu po zodeli ir tai jau progresas na, mums siuo metu labai aktualu savarankiskumas. tai bandau ir an to groti, kad darze vaikai mokosi butu savarankiski, be mamu, nu ir t.t.
Kaip sekasi "mamyciukams" darzeliuose?
Maniskis prasilauze 3*tfu Tiesa,pasikeite po savaitgalio .Pirmadieni atejau pasiimt aukletoja paklause ka su vaiku padariau
o mes perejom i kita darzeli ir patekom pas nuostabias aukletojas ,is pradziu asaryciu buvo,nes buvo labai issgandes is po ano darzelio,bet sendien toks linksmutis,zaide su vaikais,soko, na pasaka
|