Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Alergiški vaikučiai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
tiesiog mamytė
QUOTE(simile @ 2010 02 23, 17:24)
Labutis mamytes 4u.gif Mes turim irgi isberima ir noriu isklausyti jusu nuomones,patarimo.Mano mama ramina,kad tai praeis,bet man vistiek neramu.Musu kleckiukui 1.6men,isberimas ne spuogeliais,bet dememis.Jos sausos,pleiskanotos ,net sakyciau tokios siurkscios ir tik nugaryte ir truputy krutinele aplink spenelius.Seip vaikiukas viska valgo,judrus ,nezinodamas net neytartum,kad kazkas maziukui negerai verysad.gif
*

Labas,
Nelaibai suprantu jūsų vaikučio amžiaus g.gif , gal vis tik reiktų pas dermatologą ar alergologą apsilankyti g.gif , ar homeopatą, čia kas jums priimtiniau smile.gif . Ar seniai atsirado tos dėmelės? Nedidėja?
Papildyta:
QUOTE(blakstenele @ 2010 02 24, 15:51)
mums tai rausta ir pleiskanoja veidukai ir kojites.veidukus tepam IRICAR kremu, o maudomes jautriai odai prausiamuoju aliejum-Eucerin, mums taip patare giditoja ir tikrai padeda.Tik niekaip neatrenku kam mes alergiski lik karves pienui ,turbut darisimes kraujo tirima.gal zinot ar ten tiksliai nustato/
*

Jei vaikiukas stipriai įaudrintas to alergeno, tai gal būt nustatys, o jei jūs jo vengiat ir mažai turėjo kontakto - dažniausiai neparodo unsure.gif . Nors čia kaip kam. Žinau atvejų kai net ir 3 ir 5 m. vaikui neparodė alergijos tam tikram produktui, nors iš tikro jiems tai buvo didelis alergenas (stipriai reaguodavo suvalgius).
Papildyta:
QUOTE(ausruole @ 2010 02 22, 00:27)
sveikos,
Ir aš jungiuosi prie jūsų. Mums dabar jau beveik septyni mėnesiai, o alergija prasidėjo nuo trečio. Vis kažkaip paskaitinėjusi forume ir iš vyresniųjų vaikų patirties pati gydžiau smile.gif . Tik kažkaip nei labai pablogėjimo, nei labai didelio pagerėjimo nėra. Mums išbertas beveik visas kūneis, bet nešlapiuoja.Tepu TS, o jeigu smarkiai paberta įmaišau lašelį hormoninio tepalo.
Tik pastebėjau, kad labiausiai išberia vakare, ypatingai po maudymosi verysad.gif .Vis žadu mažinti maudynių skaičių-maudomės kiekvieną vakarą, bet tai savotiškas ritualas prieš miegą.Greičiau užmiegame. Bandėme pilti lakišiaus nuoviro, aliejuko, bet nelabai padeda. Gal kuri dar kitokius metodus išbandėte?
Ir dar dėl TS-nuo jo mažius labai kasosi, gal kai gydo niežti.Tai pradėjau tepti ne vakarais, o ryte, nes būna, kad iki kokių 3 val nakties prasimuisto, kas valandą atsibusdamas.
*

Gali ir TS alergizuoti verysad.gif , o dar kuo bandėt tepti?
Mamytė Granatas siūlo maudyti su avižų pienu. Jei jūs nealergiški avižoms galit pabandyti. Sakė reikia pirkti ekologišką avižų pieną rimi tikrai būna tetrapake su raudonu (ne oranžiniu, tas su kalciu). Į vonelę reikia pilti pusė pokelio.
Sėkmės 4u.gif
simile
Vaikiukui 1m.6men.Plemeliai didejo,bet dabar apstojo ,atsirado gal pries kokia 2-3sav.ir apskritai jo odyte siurksti pasidariusi verysad.gif
ausruole
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 24, 23:20)
Gali ir TS alergizuoti verysad.gif , o dar kuo bandėt tepti?
Mamytė Granatas siūlo maudyti su avižų pienu. Jei jūs nealergiški avižoms galit pabandyti. Sakė reikia pirkti ekologišką avižų pieną rimi tikrai būna tetrapake su raudonu (ne oranžiniu, tas su kalciu). Į vonelę reikia pilti pusė pokelio.
Sėkmės 4u.gif
*

Tepėmės dar A-derma kremu. Bet norėjosi kažko natūralesnio ir pigesnio g.gif .A-derma tepėme du kartus per dieną ir tai oda gana sausa buvo, o nuo TS ji išbūna drėgna visą dieną.
Reikės pabandyti avižų pieną.
svajone*
QUOTE(Valabi @ 2010 02 22, 11:01)
mano suneliui kaip tik prasideda saltasis periodas taip oda siurksti pasirado, plemeliais ismeta, turim AD, tepam su essex ir ciut imaisau cutivat, o baisiaisia beda yra ikandimai doh.gif pvz. uodo tokiais puškiais ismeta, kieti, dideli, nusidrasko, uzpuliuoja, kol uzsigydom ir menesiu prisireikia doh.gif gydytoja patare su briliantine zaluma patept ir fenistiniu, kad neniezetu, ziu.., kad ŠŠšš gaunas tai fucidin H tepames, na aisku Zirtec, bet kasosi baisiausiai doh.gif
*

Galima nuo 2m. daryt ta tyrima,anksciau ar daryt ar ne - gincytinas reikalas. O jus hormonus vartojat ir pagerejimo nebuna ? As nuo uodu pirkdavai tepala,kai buvo mazas sunus ,tik pavadinimo nepamenu ir nebrandu LT.Bandysiu ieskot kazkur toliau,nes jis nealergizuodavo ir saugodavo nuo erkiu ir uodu.Pamenu tik,kad skaiciu pavadinimo gale buvo doh.gif

QUOTE(simile @ 2010 02 23, 15:24)
Labutis mamytes 4u.gif Mes turim irgi isberima ir noriu isklausyti jusu nuomones,patarimo.Mano mama ramina,kad tai praeis,bet man vistiek neramu.Musu kleckiukui 1.6men,isberimas ne spuogeliais,bet dememis.Jos sausos,pleiskanotos ,net sakyciau tokios siurkscios ir tik nugaryte ir truputy krutinele aplink spenelius.Seip vaikiukas viska valgo,judrus ,nezinodamas net neytartum,kad kazkas maziukui negerai verysad.gif
*

Alergiukai yra sveiki vaikai,jie zaidzia,judrus linksmi,tik negali valgyt ko nori ir kt. Tai ne fizinis susirgimas,na,jei paliecia zarnyna,tai galima viduriavimas,o vis akita perstinti oda,ko nemalonuma jaucia tik pats vaikiukas verysad.gif
Issireiskimas - alerginis berimas,nereiskia ,kad turi but spuogai. Nepyk,kad nepaguodziau.Kaltininkas gali but ir maistas,ir dantu pasta,ir kita.
Singė
Merginos, ku jūs tą taukmedžio sviestą perkat, kiek jis kainuoja. AČIŪ už info.
tiesiog mamytė
QUOTE(Singė @ 2010 02 25, 15:26)
Merginos, ku jūs tą taukmedžio sviestą perkat, kiek jis kainuoja. AČIŪ už info.
*

Perka tai kas kur, dažniausiai iš Akomos siunčiasi http://www.akomaskincare.co.uk/ (reikia kreditinę kortelę turėti, bet sako, kad žymiai pigiau nei Lietuvoj pirkti, nežinau kiek tiksliai, nes nesisiunčiau), bet...yra ir Lietuvoj pirkti http://www.hiperfarma.lt/ecat/index/produc...taukmedzio_40ml arba http://www.natures-lift.lt/taukmedziu_sviestas.php (aš tai čia pirkau smile.gif ).
Emu aliejus (taip pat galima siųstis iš UK) arba http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=556628

Papildyta:
QUOTE(simile @ 2010 02 25, 01:13)
Vaikiukui 1m.6men.Plemeliai didejo,bet dabar apstojo ,atsirado gal pries kokia 2-3sav.ir apskritai jo odyte siurksti pasidariusi verysad.gif
*

Gal turit įtarimų? Turit kokių augintinių (gyvūnėlių)?Kažkoks maistas? Gal citrusinių vaisių valgė, gal padauginot kiaušinių, pieno produktų g.gif ? Sunku atsekt, kai iki tol vaikas sveikas ir viską valgo, net negalvoji ko ir kiek valgo g.gif . Pabandykit pastebėt, gal pavyks kokį ryšį pamatyt mirksiukas.gif , sausą odelę reiktų padrėkinti 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(ausruole @ 2010 02 25, 01:21)
Tepėmės dar A-derma kremu. Bet norėjosi kažko natūralesnio ir pigesnio g.gif .A-derma tepėme du kartus per dieną ir tai oda gana sausa buvo, o nuo TS ji išbūna drėgna visą dieną.
Reikės pabandyti avižų pieną.
*

Tai va, kad čia irgi kiekvienam individualiai. Natūralūs taip pat gali alergizuoti. Reiktų dar kokią priemonę išbandyt 4u.gif
Tikriausiai žinote, bet parašysiu dar kartelį smile.gif , bet kokį drėkiklį aliejų ar kremą geriausiai tepti prieš tai truputį padrėkinus odelę vandenuku, tada drėgmė kaip "užrakinama" ant odos. Po maudynių negalima trinti rankšluosčiu, tik švelniai nusausinti, kad dar truputis drėgmės liktų.
ausruole
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 26, 06:59)
Perka tai kas kur, dažniausiai iš Akomos siunčiasi http://www.akomaskincare.co.uk/ (reikia kreditinę kortelę turėti, bet sako, kad žymiai pigiau nei Lietuvoj pirkti, nežinau kiek tiksliai, nes nesisiunčiau), bet...yra ir Lietuvoj pirkti http://www.hiperfarma.lt/ecat/index/produc...taukmedzio_40ml arba http://www.natures-lift.lt/taukmedziu_sviestas.php (aš tai čia pirkau smile.gif ).
Emu aliejus (taip pat galima siųstis iš UK) arba http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=556628

Akomoje kelis kartus pigiau, net jei atsiuntimą įskaičiuoji-ten 0,į5 kg. su atsiuntimu kainuoja apie 10 svarų (ten labai lengva pirkti, nurodai ką nori pirkti, o prieš patvirtinant parodo kiek kainuos su atsiuntimu.Jei per brangu ar netinka, pirkinių krepšelį galima anuliuoti. Apmokėjimui geriausia būti prisiregistravus prie Paypal sistemos.Jai mes pasidarėme specialiai Vilniaus banke "alia tongue.gif kreditinę kortelę" be kredito limito, kiek įneši, tokia ir kredituojama suma).
Jei reikėtų, galėčiau pakonsultuoti detaliau per AŽ.

Dėl tepimo TS, dabar bandysime dar kokį kitą drėkiklį.
Singė
Labas rytas,
Atlėkiau klausti jūsų patarimo-labai paūmėjo mano vaikelio liga-jam nerealiai niežti, kasosi baisiai, naktį aplamai klykia nuo niežulio, dabar pabudo irgi su klyksmais. Net nežinau, ką čia daryt.
verysad.gif Manau, kad be hormoninio tepalo neapsieisim. Tik niekaip neapsispręndžiu, kuo tept. Gal Advantan patept veiduką ir pagert Ketotifen (jis niežulį malšina)? g.gif
Parašykit savo nuomonę, ką jūs darytumėt mano atveju. AČIŪ. 4u.gif
tiesiog mamytė
QUOTE(Singė @ 2010 02 28, 12:03)
Labas rytas,
      Atlėkiau klausti jūsų patarimo-labai paūmėjo mano vaikelio liga-jam nerealiai niežti, kasosi baisiai, naktį aplamai klykia nuo niežulio, dabar pabudo irgi su klyksmais. Net nežinau, ką čia daryt.
verysad.gif  Manau, kad be hormoninio tepalo neapsieisim. Tik niekaip neapsispręndžiu, kuo tept. Gal Advantan patept veiduką ir pagert Ketotifen (jis niežulį malšina)? g.gif
Parašykit savo nuomonę, ką jūs darytumėt mano atveju. AČIŪ. 4u.gif
*

Labas,
Kaip liūdna skaityt verysad.gif . O kodėl paūmėjimas? Gal naują kokį produktą valgėt ar gėrėt? Gal naują kremą bandot? Labai sunku patarti g.gif , jūsiškis dar toks mažutis... Aš ne gydytoja, o tik mama, kuri buvo praversta domėtis savo mergaitės liga, nes kitaip... nežinau... tikriausiai jau neįgalumo grupę turėtumėm g.gif . Bet čia labai individualu g.gif .
Kai tepat hormonais žinot tik, kad slopinat simptomus, kad pagerėjimas bus laikinas, o po to bus dar blogiau. Nes nematysit tikrosios būklės. Apie šalutinį poveikį taip pat žinot. Kai neišvengiama... gal...
O dėl antihistamininių - jie nieko negydo. Žinot kaip jie veikia? Jie slopina imunine sistemą, kuri kovoja su alergenais. O jai su jais kovoti vis vien reikia. Prie vaistukų greit priprantama, paskui jokio stebuklo nebūna, tik šalutinis poveikis. Jei geria vaikutis vandenuką gal pabandykit kelis grūdelius jūros druskos ir užgerti vandenuku reikia, sako veikia kaip antihistamininiai.

Nežinau kas geriau ar šiek tiek hormono patept + natūralus drėkiklis, ar koks elidelis g.gif .

Jūsų atveju, jei tikrai žinot, kad yra AS ir nuo jo jums blogėja būklė, būtinai reikia tą priežastį pašalinti. Nu bent aš taip daryčiau. Kiek žinau yra atskira temukė apie AS, ten mamytės galėtų pasidalinti savo patirtim. Aš tik žinau, kad gerąsias bakterijas reikia būtinai duoti. Duodat? Kokias? Gal netinka g.gif ?
Pats populiariausias gydymas - tai antibijotikai, tik reikia, kad tiksliai nustatytių kokie veiktų jūsų AS, kad nebūtų betikslis jų gėrimas.
Vienas iš vaistų yra baktirografas (kalbėjo apie jį AD temukėj), mamytė nomb čia galėtų jus pakonsultuoti. Jai jo gali parvežti iš Baltarusijos lyg, o gal jūsų kokie pažįstami važinėja į Rusiją?
Ar jūs tikit homeopatiniu gydymu? Gal šie ką pasiūlytų g.gif .
Dar iš Latvijos atvažiuoja gydytojas iridologas Olegas Novikovas, tiria pagal akies rainelę. Iridodiagnostika leidžia visą organizmą įvertinti viename regėjimo lauke. Iridologas per keletą minučių įvertina organizmo „kokybę“, jo pradinius pasikeitimus, kurie pasireikš ligomis tik po mėnesių ar metų. Dauguma kitų tyrimo metodų dažnai yra nepakankamai jautrūs tokių pradinių pasikeitimų išaiškinimui.
Metodo vertingumas leidžia iridologui išsiaiškinti daugelį sudėtingų ir nesuprantamų klinikinių atvejų, ypač tada, kai neaiški ligonio kančių priežastis arba atsiranda sunkumų nusprendžiant, kuri iš kelių diagnozių yra teisinga (taip vadinama diferencialinė diagnostika), arba kai neefektyvus ilgai tęsiamas gydymas.
Dar yra Transfer Faktoriai, taip pat yra atskira temukė (buvau įkėlusi nuorodą), ten galima paklausti konkrečiu atveju.
Yra toks maisto papildas Black Walnut. Kaip tik jį dabar trečia diena pradėjom naudot, bet maniškė didesnė smile.gif , nors ir tai mažiukė. Daugiau informacijos apie Black Walnut, galite rasti čia: http://www.unicity.lt/index.php?action=product&id=4
arba cia: http://www.papildai.lt/papildai/black-walnut.html
Iš natūralių dar kaip tik šiandien ad temukėj kalbėjom gal visai neblogas Agurklių aliejus, bet atsiliepimų dar nėra. Čia http://www.sveikiproduktai.lt/content/agur...olmuhle-solling ir http://www.kvapunamai.lt/lt/produktas/423/.
Nežinau jūsų nuomonės apie netradicinę ar kaip čia ją pavadinus g.gif mediciną. Pasirinkimas visada jūsų 4u.gif .

Atleiskit, nepaguodžiau verysad.gif

*Fler*
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 28, 17:37)
Dar yra Transfer Faktoriai, taip pat yra atskira temukė (buvau įkėlusi nuorodą), ten galima paklausti konkrečiu atveju.
*

O kaip jums sekasi su situo papildu? Zinau, kad geret - ar pasieket kokiu apciuopiamu rezultatu?
Mums tai niekaip su jais nepavyko, n kartu bandziau, tai tik uzsialergindavom ir viskas.
Singė
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 28, 19:37)
Labas,
Kaip liūdna skaityt verysad.gif . O kodėl paūmėjimas? Gal naują kokį produktą valgėt ar gėrėt? Gal naują kremą bandot? Labai sunku patarti g.gif
Ar jūs tikit homeopatiniu gydymu? Gal šie ką pasiūlytų g.gif .

Atleiskit, nepaguodžiau verysad.gif
*

Deja, paguodėt ir, kaip ir visada, man stiprybės suteikėt.

Nežinau, kodėl paūmėjimas, nes iš naujų pradėjau duoti tik raudonąją arbatą ir įvedžiau naują košę iš kelių grūdų. Gal pastaroji ir netiko g.gif . Patepiau Advantanu ir daviau 0,5 Ketotifeno tabletės . Esu labai prieš ir vieną, ir prieš kitą, bet jau neturėjau iš ko rinktis, nes reikėjo greitai gesint gaisrą. Galgi labai ir nepakenkiau, nes tik tam kartui daviau.
Homeopatiniu gydymu tikiu. Bakteriofagu taipogi. Tik noriu dar pasidaryt pakartotinius tyrimus, ar tikrai yra AS ir ar neturim alergijos maistui. Bet čia po mėnesio viskas. Tada jau kažkam reikės ryžtis.
Dar kartą AČIŪ.
*Fler*
QUOTE(Singė @ 2010 02 28, 21:20)
Nežinau, kodėl paūmėjimas, nes iš naujų pradėjau duoti tik raudonąją arbatą ir įvedžiau naują košę iš kelių grūdų. Gal pastaroji ir netiko g.gif . Patepiau Advantanu ir daviau 0,5 Ketotifeno tabletės . Esu labai prieš ir vieną, ir prieš kitą, bet jau neturėjau iš ko rinktis, nes reikėjo greitai gesint gaisrą. Galgi labai ir nepakenkiau, nes tik tam kartui daviau.
          Homeopatiniu gydymu tikiu. Bakteriofagu taipogi. Tik noriu dar pasidaryt pakartotinius tyrimus, ar tikrai yra AS ir ar neturim alergijos maistui. Bet čia po mėnesio viskas. Tada jau kažkam reikės ryžtis.
     Dar kartą AČIŪ.
*

Atleiskit, neistveriu nepakomentavus: Ketotifena visiskai bereikalingai sudavet, nes sitas vaistas sistemingai naudojant pradeda veikti tik po 2 savaiciu, o vienetinis sugirdymas tai tik vaisto ir organizmo gadinimas. Gaisrams gesinti tinkami I kartos antihistamininiai (pvz tavegilis), Ketotifenas yra II kartos antihist.., skirtas ilgam vartojimui.
O raudonoji arbata tai cia ta Rooibos Sod? Na mums tai ji lb netiko, bandziau joje maudyt, nes tipo raso, kad nuo alergiju padeda, bet maniskis kaip uzsidege vos ikelus i vonele, tai ojojoi doh.gif - vos isgriebti spejom.
tiesiog mamytė
QUOTE(ausru @ 2010 02 28, 20:48)
O kaip jums sekasi su situo papildu? Zinau, kad geret - ar pasieket kokiu apciuopiamu rezultatu?
Mums tai niekaip su jais nepavyko, n kartu bandziau, tai tik uzsialergindavom ir viskas.
*

Mažylė gėrė nuo rugpjūčio (aš pati tik mėnesį po 3 kapsules per dieną) po 1 kapsulytę per dieną, paūmėjimas buvo gal g.gif 2 dienas, paskui nei geriau nei blogiau. Patarė padidinti dozę..., padidinau nuo lapkričio po 2 kapsules, bet paūmėjo ir po 3 dienų vėl perėjau prie 1. Iki gruodžio taip ir gėrėm. Paūmėjo (lapkričio gale) ilgesniam laikui, dabar jau nepamenu kiek tai truko, bet būdavo taip: atsikelia lyg viskas tvarkoj, apie pietus parausta skruostukai, po pietų miegelio - barzdukė, vakare jau net paakiai. Ir taip vos ne kasdien. Dar veiduko odelė pasidarė kaip susiraukšlėjusi, kaip sutraukta kažkokia, net nemoku apibūdinti, o odos paviršius pleiskanotas. Nu tada supratau, kad negalim ilgiau taip laukti ir turiu ieškot vėl kažko... TF mečiau šonan smile.gif ir pradėjom kitaip gydytis smile.gif . Jau norėjau papasakoti SM apie rezultatus (ką mums paskyrė tai tikrai buvau užsiminusi smile.gif ), bet... mano buvusi grupiokė turi tokio pat amžiaus mergaitę ir taip pat su tokia problema, plepėjom... pasigyriau, kad mums visai neblogai rolleyes.gif , aišku ji ir užsidegė išbandyti... deja deja jos mergaitei visiškai netiko doh.gif . Tada aš jai pasakodama apie savo mergaitės paūmėjimus, užsiminiau apie TF, ji labai susidomėjo ir aš berinkdama jai info vėl pati "užsikabinau" lotuliukas.gif . Perskaičiau dar kartą ir tą TF temukę, pamaniau vis tik per anksti nutraukiau (gavosi, kad kažkur 4 mėn. gėrė), o reiktų 6-8 mėn., nors aišku individualiai. Tai kadangi jau buvo beveik 2 mėn. pertrauka, tai surašiau trim kontaktais laiškus su klausimais, atsakymo tą dieną nei vieno nesulaukiau, nusivyliau smile.gif, pati tą dieną daviau iš kart 2 kapsules (tikrai nežinau kodėl man taip susišvietė smile.gif ), absoliučiai jokios reakcijos, kitą dieną daviau 4, truputį paregavo... Gavau tuos atsakymus - visi skirtingi smile.gif , reiškia pasirinkimas kaip visada mano smile.gif . Duodu vėl nuo vasario 3 d. skirtingom dozėm nuo 1 iki 6 kapsulių per dieną. Jei toliau taip eisis (tfu, tfu, tfu)... dievaži matom ne žiburiuką tunelio gale, o ŠVIESĄ. Bet manau, kad ne vien TF į šį pagerėjimą atvedė.
Gaila, kad jūsų patirtis su TF kitokia verysad.gif . Bet gal irgi vėliau dar pabandžius tiktų g.gif . O per mp reaguoja?
tiesiog mamytė
QUOTE(ausru @ 2010 03 01, 02:28)
Atleiskit, neistveriu nepakomentavus: Ketotifena visiskai bereikalingai sudavet, nes sitas vaistas sistemingai naudojant pradeda veikti tik po 2 savaiciu, o vienetinis sugirdymas tai tik vaisto ir organizmo gadinimas. Gaisrams gesinti tinkami I kartos antihistamininiai (pvz tavegilis), Ketotifenas yra II kartos antihist.., skirtas ilgam vartojimui.
O raudonoji arbata tai cia ta Rooibos Sod? Na mums tai ji lb netiko, bandziau joje maudyt, nes tipo raso, kad nuo alergiju padeda, bet maniskis kaip uzsidege vos ikelus i vonele, tai ojojoi  doh.gif - vos isgriebti spejom.
*

Labai džiaugiamės, kad neištvėrėt ir pakomentavot 4u.gif , aš tiek info nežinau blush2.gif , jei ir girdėjusi viena ausim tai neįsidėmėjau to kas mums nebuvo aktualu.
Apie Rooibos arbatą buvau įkėlusi čia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...8951&st=468 blush2.gif , bet pas mane tai tik Rooibos užrašyta. O Lapačio arbatą gal bandėt?
tiesiog mamytė
QUOTE(Singė @ 2010 03 01, 00:20)
*

O tą raudoną arbatą ir naują košę kartu pradėjot duoti? Labai svarbu padaryti bent savaitės pertrauką įvedus vieną naują produktą. Žinau, kad labai sunku laukti, norisi greičiau, daugiau ką duoti, pati kartais suskubindavau... ir ką... reikdavo atsisakyti tada visų naujai įvestų produktų ir iš naujo pradėti smile.gif.
"Gaisrui gesinti" aš per metus esu sunaudojusi nepilnai 2 tabletes tavegilio (po ketvirtį), kai pasiskaičiau apie šalutinį poveikį doh.gif , nors nežinau ar jis jau ten ir gesindavo tą gaisrą g.gif . Parašė mažajai jį, kai įtarė ausų uždegimą, buvo pernai metų Vėlykos, gerbiama ligoninės gydytoja nuspėjo ausų uždegimą ir parašė lašiukus į ausis (aišku plius antibijotikai, kurių nedaviau), nuo jų paraudo ausytės, antrą kart įlašinus sutino, bet jos žodžiais ausų uždegimą vistiek reik gydyti, tai liepė ant nakties duoti tavegilio. Kai nuvykom pas lorą, tai sakė ausytėse dermatitas, va nuo jo tai gali būti net pūlingas ausų uždegimas, gavau bart, kad taip gydžiau doh.gif . Iki tol tikėjau mūsų gydytojais, niekada augindama pirmąją nesigilinau kokius vaistus skiria, net minties nebuvo, kad ne tokius. Nuo to laiko įsikaliau į galvą, kad tavegilis (gal ir kiti) nenuima alerginių reakcijų, tai jei netinka tas produktas ir jį vistiek duodi + antihistamininių vaistų, kurie išoriškai užmaskuoja tikrąją padėtį, bet kas viduj vaikučio darosi kas pasakys? Jei ausytėse po 4 kartų įlašinimo - dermatitas, nors buvo "gelbėjama" tavegiliu doh.gif . Po to neklausiau tokių patarimų: duok vaikui įvairesnio maisto, čia pradinė reakcija, praeis, apsipras... Po pirmos dienos matydavau netinka - viskas, reiškia netinka ir neduodavau. Tada ir gesint nieko nereikėdavo mirksiukas.gif .
Buvo laikas, kad net pasaldintas (man) vanduo atrodė duoda reakciją... labai skanu buvo ir grynas vanduo smile.gif , kad tik viskas eitų geryn...

Kodėl taip ilgai lauksit dėl AS tyrimo?
Dėl tyrimų ar alergiški maisto produktams tikriausiai žinot, kad mažiuliams (nors kartais ir dideliems) ne visada tikslūs jie?
Singė
QUOTE(ausru @ 2010 03 01, 01:28)
O raudonoji arbata tai cia ta Rooibos Sod? Na mums tai ji lb netiko, bandziau joje maudyt, nes tipo raso, kad nuo alergiju padeda, bet maniskis kaip uzsidege vos ikelus i vonele, tai ojojoi  doh.gif - vos isgriebti spejom.
*

Žinai, vat ir mums taip sutapo, kad vaikas užsidegė nuo tada, kai ją pradėjau duot. Bet, vėlgi, buvo įvesta 7 grūdų košė...pirmą kartą ją daviau.
Naktį gana gerai miegojo vaikas-vietoj 5 kartų kėlėsi tik 2. Ar čia tabletė suveikė, ar oras.... g.gif
Tavegil nusipirkau, vakar l.dvejojau, ar Ketotifen duot, ar Tavegil.
Tavegilo l.mažai rekia, ane-mažiau, nei ketvirtadalio.
Ačiū tau už palaikymą.
Kaip ir visada, lauksiu tavo pasisakymų.
Axxa
Sveikos. Aš turiu klausimėlį, ar Kauno klinikose daro imunoglobulino tyrimą nemokamai (pamiršau pati paklaust blush2.gif bet nieko apie kainą neužsiminė)? Ir mums sakė, kad jei alergijos laipsnis didelis (IgE), tai toliau darytų tyrimus nemokamai, ar tai reiškia, kad Kauno klinikose padarytų ir alergenų paletės tyrimą nemokamai? Taip pat alergologė sakė, kad vien imunoglobulino tyrimą neapsimoka daryt, ta prasme prijungt dar kažką, gal vaikas serga, ar gal hemoglobinas žemokas, ar alergenus prijungtų (tai jei tyrimas nemokamas, tai aišku, kad alergenus reikia jungt čia be jokių svarstymų g.gif ). Gal kas susidūrėt?
*Fler*
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 03 01, 09:52)
Mažylė gėrė nuo rugpjūčio (aš pati tik mėnesį po 3 kapsules per dieną) po 1 kapsulytę per dieną, paūmėjimas buvo gal  g.gif 2 dienas, paskui nei geriau nei blogiau. Patarė padidinti dozę..., padidinau nuo lapkričio po 2 kapsules, bet paūmėjo ir po 3 dienų vėl perėjau prie 1. Iki gruodžio taip ir gėrėm. Paūmėjo (lapkričio gale) ilgesniam laikui, dabar jau nepamenu kiek tai truko, bet būdavo taip: atsikelia lyg viskas tvarkoj, apie pietus parausta skruostukai, po pietų miegelio - barzdukė, vakare jau net paakiai. Ir taip vos ne kasdien. Dar veiduko odelė pasidarė kaip susiraukšlėjusi, kaip sutraukta kažkokia, net nemoku apibūdinti, o odos paviršius pleiskanotas. Nu tada supratau, kad negalim ilgiau taip laukti ir turiu ieškot vėl kažko... TF mečiau šonan smile.gif  ir pradėjom kitaip gydytis smile.gif . Jau norėjau papasakoti SM apie rezultatus (ką mums paskyrė tai tikrai buvau užsiminusi smile.gif ), bet... mano buvusi grupiokė turi tokio pat amžiaus mergaitę ir taip pat su tokia problema, plepėjom... pasigyriau, kad mums visai neblogai rolleyes.gif , aišku ji ir užsidegė išbandyti... deja deja jos mergaitei visiškai netiko doh.gif . Tada aš jai pasakodama apie savo mergaitės paūmėjimus, užsiminiau apie TF, ji labai susidomėjo ir aš berinkdama jai info vėl pati "užsikabinau" lotuliukas.gif . Perskaičiau dar kartą ir tą TF temukę, pamaniau vis tik per anksti nutraukiau (gavosi, kad kažkur 4 mėn. gėrė), o reiktų 6-8 mėn., nors aišku individualiai. Tai kadangi jau buvo beveik 2 mėn. pertrauka, tai surašiau trim kontaktais laiškus su klausimais, atsakymo tą dieną nei vieno nesulaukiau, nusivyliau smile.gif, pati tą dieną daviau iš kart 2 kapsules (tikrai nežinau kodėl man taip susišvietė smile.gif ), absoliučiai jokios reakcijos, kitą dieną daviau 4, truputį paregavo... Gavau tuos atsakymus - visi skirtingi smile.gif , reiškia pasirinkimas kaip visada mano smile.gif . Duodu vėl nuo vasario 3 d. skirtingom dozėm nuo 1 iki 6 kapsulių per dieną. Jei toliau taip eisis (tfu, tfu, tfu)... dievaži matom ne žiburiuką tunelio gale, o ŠVIESĄ. Bet manau, kad ne vien TF į šį pagerėjimą atvedė.
Gaila, kad jūsų patirtis su TF kitokia verysad.gif . Bet gal irgi  vėliau dar pabandžius tiktų g.gif . O per mp reaguoja?
*

O jums kokia nors alergija i karves piena nustatyta? g.gif Nes mums tai 6-ta klase pagal Immulite ir 4-ta pagal Hitachi . Ir su tokia alergija mes negalim net 2 dienu su jais istvert - vos tik suduodu, tuoj visas degte dega, o po paskutinio bandymo dar visas puslem nuejo - dilgeline. Net ant odos patepus akimirskniu dilgeline ismeto - ziauri alergija mums i juos. Zodziu, as sitais papildais galutinai nusivylus - tik platintojai graziai sneka, makaronus kabina, o realybe kitokia.
Beje, is temos apie transfer faktorius SM menka nauda, nes ten vieni platintojai sulinde - Kristinukas, sas, gutute, Paloma, ir kiti.
Valabi
QUOTE(mano_svajone @ 2010 02 25, 00:59)
Galima nuo 2m. daryt ta tyrima,anksciau ar daryt ar ne - gincytinas reikalas. O jus hormonus vartojat ir pagerejimo nebuna ?  As nuo uodu pirkdavai tepala,kai buvo mazas sunus ,tik pavadinimo nepamenu ir nebrandu LT.Bandysiu ieskot kazkur toliau,nes jis nealergizuodavo ir saugodavo nuo erkiu ir uodu.Pamenu tik,kad skaiciu pavadinimo gale buvo  doh.gif

*

4u.gif
mes harmonu jokiu neneuadojam, tas tepaliukas parasyta, kas yra antibiotinis 4u.gif
tikrai labai įdomu koks čia kremas, nesu girdejus nieko panašaus , vaistinese tai purškalus visokius siūlo doh.gif
nusprendžiau pasinaudoti žolininkės sukurtais lašeliais blush2.gif draugės mergaite buvo labai alergiška, berdavo ja nuo visko, nieko vaikas "vaikiško" negalėjo valgyti ir mėsiško, pavartojo tuos rekomenduotus lašelius ir puikiai padėjo, mergaitei beveik 4 metukai, nebeturi jokių problemų.
Pamėginsim ir mes, manau blogiau nebus smile.gif
violeta_151
o tą TS iš Akomos http://www.akomaskincare.co.uk/ perkat kur gramais ar ml ? Kuo jie skiriasi, kuris geriau?
violeta_151
jau žinau atsakymą: daugiau gaunasi kur gramais (ausruolei ačiū 4u.gif )
~MILENA~
QUOTE(violeta_151 @ 2010 03 03, 12:06)
o tą TS iš Akomos http://www.akomaskincare.co.uk/ perkat kur gramais ar ml ?  Kuo jie skiriasi, kuris geriau?
*

sveiki,as pirkau po 250 gr,ir paskui maisiau su sald.migdolu aliejumi, mums thumbup.gif
violeta_151
Ačiū MILENA 4u.gif
tiesiog mamytė
QUOTE(ausru @ 2010 03 01, 21:57)
O jums kokia nors alergija i karves piena nustatyta?  g.gif Nes mums tai 6-ta klase pagal Immulite ir 4-ta pagal Hitachi . Ir su tokia alergija mes negalim net 2 dienu su jais istvert - vos tik suduodu, tuoj visas degte dega, o po paskutinio bandymo dar visas puslem nuejo - dilgeline. Net ant odos patepus akimirskniu dilgeline ismeto - ziauri alergija mums i juos. Zodziu, as sitais papildais galutinai nusivylus - tik platintojai graziai sneka, makaronus kabina, o realybe kitokia.
Beje, is temos apie transfer faktorius SM menka nauda, nes ten vieni platintojai sulinde - Kristinukas, sas, gutute, Paloma, ir kiti.
*

Mes nedarėm tyrimukų blush2.gif , pradžioj sakė, kad bus netikslūs, nes maža ir maitinu mp, vėliau sako tai kam jum juk ir taip atsirinkot jau ką galit valgyt, o ko ne smile.gif . Bet pieno produktų jokių negalėjo valgyt nei šaukštelio jogurto, sviesto net ghi negalėjo doh.gif , košės tik vandenuky virtos...
Aš tai daug vilčių dedu į tf cool.gif . Manau platintojai kalba tik iš savo patirties ir kokią informaciją jiems pateikia gamintojas. Gerai, kad tu pasakai, kad vat jums jis visiškai netinka (aišku blogai, kad netinka verysad.gif ), jie turėtų tai turėti omeny kitam siūlydami, nu, kad gali ir netikti, o ne 100% tikint, kad visiems tinka.
Man tai labiau pikta ant gydytojų, kurie daug ko netinkamo paskiria ir pataria, nes pasekmės skaudžios, o platintojus mes patys pasirenkam arba ne.
Tiesa man Black Walnut pasiūlė viena iš TF distibutorių, kita labai padėjo kai pradėjo mažė sloguot... aš turėjau tik classiko ir norėjau nusipirkti trifaktoriaus, bet ji neturėjo, užsakė, bet tai trunka savaitę (tik šiandien gavau), tai ji man savo 20 kapsulių atsiuntė ir tai 2 dienas uždelsėm su slogyte, kuri jau buvo perėjusi į pulingą, po trijų dienų viskas ok smile.gif .
Visada sakiau ir sakysiu, kad jei tai padeda mano vaikui, tegul iš to kiti turi kažkokios naudos, man nauda daug didesnė - neįkainuojama - vaiko sveikata.
violeta_151
QUOTE(~MILENA~ @ 2010 03 03, 14:08)
sveiki,as pirkau po 250 gr,ir paskui maisiau su sald.migdolu aliejumi, mums  thumbup.gif
*

o to sald. migdolų aliejų kiek ml dėdavot ? o kaip išmaišot (tas TS kaip sviestas konsistencijos kaip supratau) ?

Ausruole: Dar Akoma puslapyje perskaičiau, kad kam netinka TS, tai jie siūlo išbandyti Alyvuogių sviestą (Olive butter).
Gal daugiau apie tai paskaitykite jų puslapyje....

Perskaičiau visą temą, bet atsakymo neradau. Gal galite patarti?:
pradedu mažylės primaitinimą. Daviau virtos morkos 2 šaukštelius tai ją labai išbėrė (raudonom sausom dėmėm rankos, krūtinė, pilvo šonai). Dar prieš 2 dienas pati valgiau trintas vyšnias (iš savo sodo buvau užšaldžiusi). Tai arba nuo morkų arba nuo vyšnių. Nebeduodu tų įtariamų alergenų. Tepiau medetkų tepalų (raudonumas sumažėjo), dabar kremu su šaltalankiais (gaminamas vaistineje) (sudėtis: lanolinas, šaltalankių aliejus, aug.aliejus, kakavos sviestas, vit A D E). Odą jau netokia sausa, bet kur buvo tos dėmės dar yra silpnai raudoni taškiukai. Nuo išbėrimo praėjo 10 dienų.
Tai dabar nežinau kaip elgtis:
ar laukti kol visai praeis ir odą bus graži ar galima bandyti duoti pvz. virtą bulvę?
kuo geriau primaitinti kūdikį? iš savo sodo turiu tik morkas ir bulves. O kitas daržoves pirkti parduotuvėj (bet ten tik iš Ispanijos, Prancūzijos) ir pačiai gaminti ar pirkti jau paruoštas tyreles (bet jų nelabai norisi nes mačiau kad sudėty prikišta visko... ) ?

P.S. pediatrė sakė alrgiją gydyti emolientais (drėk.kremais). o dėl maitinimo nenoriu jos klausytis nes siūlo ne po vieną produktą duoti o iš karto sumaišyti kelias... man tai nesąmonė...
ausruole
QUOTE(violeta_151 @ 2010 03 04, 12:32)

pradedu mažylės primaitinimą. Daviau virtos morkos 2 šaukštelius tai ją labai išbėrė (raudonom sausom dėmėm rankos, krūtinė, pilvo šonai). Dar prieš 2 dienas pati valgiau trintas vyšnias (iš savo sodo buvau užšaldžiusi). Tai arba nuo morkų arba nuo vyšnių. Nebeduodu tų įtariamų alergenų. Tepiau medetkų tepalų (raudonumas sumažėjo), dabar kremu su šaltalankiais (gaminamas vaistineje) (sudėtis: lanolinas, šaltalankių aliejus, aug.aliejus, kakavos sviestas, vit A D E). Odą jau netokia sausa, bet kur buvo tos dėmės dar yra silpnai raudoni taškiukai. Nuo išbėrimo praėjo 10 dienų.
ar laukti kol visai praeis ir odą bus graži ar galima bandyti duoti pvz. virtą bulvę?
kuo geriau primaitinti kūdikį? iš savo sodo turiu tik morkas ir bulves. O kitas daržoves pirkti parduotuvėj (bet ten tik iš Ispanijos, Prancūzijos) ir pačiai gaminti ar pirkti jau paruoštas tyreles (bet jų nelabai norisi nes mačiau kad sudėty prikišta visko... ) ?

*

Aš tai taip ir nesulaukiau, kol odelė bus visiškai graži, nes mažius labai jau norėjo normaliai valgyti. Ir pradėjome mes nuo bulvės, vėliau kopūstas, brokolis, o morka tai jau gana vėlai. Asmeniškai aš verdu pati, nes pirktų daržovių tyrelių skonis man tragiškas schmoll.gif . Maniškis net vaisių tyrelių pirktinių nevalgo. O taip pat neaišku, kas ten pridėta, nes labai dažnai HIPP daug ka alergizuoja. Prie naminių bulvių, morkų aš iš parduotuvės perku kopūstą. O brokolius ar kita perku šaldytus, nes man atrodo, kad vasarą šaldytose daržovėsė mažiau nitratų, negu iki šiol išlaikytose. Bet čia mano nuomonė.
O kelių daržovių tikrai iš karto nemaišyk, nes aš ir po vieną ne visada atrenku nuo ko beria.
violeta_151
ačiū ausruole smile.gif
jeigu duosiu naują daržovę mergytei dar visiškai nepraėjus alergijai tai jeigu sualergizuos tai labiau paraudonuos tos vietos taip?

paieškojau ir suradau tokį puslapį http://www.tatulos-programa.lt/lt/
Kovo 5 ir 6 d. (ir taip kiekvieną 2010 metų penktadienį ir šeštadienį), nuo 11.00 val. (penktadieniais iki 18.00 val., šeštadieniais - iki 17.00 val.), PC „Panorama“ (Saltoniškių g. 9, Vilnius) veiks Tatulos programos ekologiškų gėrybių mugė.

Reikės užsukti, gal kažką gero nupirksim mažylei smile.gif
ausruole
QUOTE(violeta_151 @ 2010 03 04, 13:16)
ačiū ausruole smile.gif
jeigu duosiu naują daržovę mergytei dar visiškai nepraėjus alergijai tai jeigu sualergizuos tai labiau paraudonuos tos vietos taip?

paieškojau ir suradau tokį puslapį http://www.tatulos-programa.lt/lt/
Kovo 5 ir 6 d. (ir taip kiekvieną 2010 metų penktadienį ir šeštadienį), nuo 11.00 val. (penktadieniais iki 18.00 val., šeštadieniais - iki 17.00 val.), PC „Panorama“ (Saltoniškių g. 9, Vilnius) veiks Tatulos programos ekologiškų gėrybių mugė.

Reikės užsukti, gal kažką gero nupirksim mažylei smile.gif
*

Aš tai taip nustatau, jeigu paūmėja, vadinasi netinka.
Kai apsilankysi mugėje, parašyk, ka gero pamatei, sužinojai.
violeta_151
Būtinai parašysiu. Važiuosime šeštadienį.
Kristinukas
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 03 03, 18:53)
Mes nedarėm tyrimukų blush2.gif , pradžioj sakė, kad bus netikslūs, nes maža ir maitinu mp, vėliau sako tai kam jum juk ir taip atsirinkot jau ką galit valgyt, o ko ne smile.gif . Bet pieno produktų jokių negalėjo valgyt nei šaukštelio jogurto, sviesto net ghi negalėjo doh.gif , košės tik vandenuky virtos...
Aš tai daug vilčių dedu į tf cool.gif . Manau platintojai kalba tik iš savo patirties ir kokią informaciją jiems pateikia gamintojas. Gerai, kad tu pasakai, kad vat jums jis visiškai netinka (aišku blogai, kad netinka verysad.gif ), jie turėtų tai turėti omeny kitam siūlydami, nu, kad gali ir netikti, o ne 100% tikint, kad visiems tinka.
Man tai labiau pikta ant gydytojų, kurie daug ko netinkamo paskiria ir pataria, nes pasekmės skaudžios, o platintojus mes patys pasirenkam arba ne.
Tiesa man Black Walnut pasiūlė viena iš TF distibutorių, kita labai padėjo kai pradėjo mažė sloguot... aš turėjau tik classiko ir norėjau nusipirkti trifaktoriaus, bet ji neturėjo, užsakė, bet tai trunka savaitę (tik šiandien gavau), tai ji man savo 20 kapsulių atsiuntė ir tai 2 dienas uždelsėm su slogyte, kuri jau buvo perėjusi į pulingą, po trijų dienų viskas ok smile.gif .
Visada sakiau ir sakysiu, kad jei tai padeda mano vaikui, tegul iš to kiti turi kažkokios naudos, man nauda daug didesnė - neįkainuojama - vaiko sveikata.
*

Tiesiog mamyte,

Rašote, kad matote šviesą tunelio gale duodama TF. Ar jau ryškus pagerėjimas? Aš sūnui duodu jau nuo rugpjūčio galo, bet vis dar alerginis rinitas kankina vaiką. Na, sako, kad reikia ilgesnio laiko pašalinti visoms alergijoms... Tuo labiau, kad rinitas pas mus paveldėtas. Neramina tai, jog po nakties vaikas išpučia žalsvą "gėrį", o kodėl jis toks, niekas paaiškinti negali... Sako, jog taip organizmas apsivalo. Dabar vėl paūmejimas pas jį, po persirgto bronchito užsialergizavo nuo vaistų...
Vis dar tikiu preparatu, nes sūnus pradėjo rečiau sirgt, lengviau perserga, nors ir eina į darželį. Planuoju vasarą keliauti pas alergologę, būtent pas tą, kuri žino apie TF, tai gal sakau ji daugiau ką nors papasakos.

Klausimas apie Black Walnut - man platintoja pasiūlė atlikti diagnostiką prieš duodant preparatą. Ar jums nesiūlė? Tiesiog nezinau ką daryt su tom visom diagnostikom, nelabai aš pasitikiu jomis...
~MILENA~
[quote=violeta_151,2010 03 04, 11:32]
o to sald. migdolų aliejų kiek ml dėdavot ? o kaip išmaišot (tas TS kaip sviestas konsistencijos kaip supratau) ?

sveiki, maisau ant garu (TS nera kietas schmoll.gif ), kaip man SM mama patare 1/1, bet maziau isnaudojau sald.migdolu alieju,nes man per tirstas pasirode.Bet kada atsalo,tai konsistencija thumbup.gif buvo. I kavapas thumbup.gif
violeta_151
MILENA ačiū 4u.gif jeigu vienas TS nepatiks man, tai padarysiu kaip sakai smile.gif
Axxa
Mano sūneliui 11 mėn. ir galvoju iki metukų nutraukti maitinimą MP. Ar jums darė tyrimą ar esat alergiški pieno baltymui (kaip suprantu turėtų būti nemokamas) ar tiesiog profilaktiškai rekomenduodavo gerti mišinuką Aptamil Allergy Care, kefyriuką? Juk gal vaikas visai nealergiškas pienui ir jo produktams g.gif , o tas mišinukas juk apie 3 k. brangesnis už paprastą...o kompensuojamam Neocate turėtų būti išbertas visas kūnelis (nors pas mus dabar labai negražios visos kojytės ir veidelis) ir tai tik iki metukų kompensuoja (pasak alergologės).
Ir dar klausimas dėl grūdų pirktinių grūdų košelių (Hipp, Milupa ir kt.) ar yra tokių košyčių, kuriose nebūtų kviečių ir mišinukas būtų pritaikytas alergiškiems vaikučiams (man kažkaip parduotuvėj nepasitaikė tokio rasti, bet gal dar ne viską išstudijavau)?
Singė
QUOTE(Axxa @ 2010 03 05, 14:37)
Mano sūneliui 11 mėn. ir galvoju iki metukų nutraukti maitinimą MP. Ar jums darė tyrimą ar esat alergiški pieno baltymui (kaip suprantu turėtų būti nemokamas) ar tiesiog profilaktiškai rekomenduodavo gerti mišinuką Aptamil Allergy Care, kefyriuką? Juk gal vaikas visai nealergiškas pienui ir jo produktams  g.gif , o tas mišinukas juk apie 3 k. brangesnis už paprastą...o kompensuojamam Neocate turėtų būti išbertas visas kūnelis (nors pas mus dabar labai negražios visos kojytės ir veidelis) ir tai tik iki metukų kompensuoja (pasak alergologės).
Ir dar klausimas dėl grūdų pirktinių grūdų košelių (Hipp, Milupa ir kt.) ar yra tokių košyčių, kuriose nebūtų kviečių ir mišinukas būtų pritaikytas alergiškiems vaikučiams (man kažkaip parduotuvėj nepasitaikė tokio rasti, bet gal dar ne viską išstudijavau)?
*

Mes naudojam spec. alergiškiems vaikams tinkantį mišinuką NESTLE SINLAC. Ten pagrindas yra ryžių miltai ir sadžiavaisio pupmedžio miltai ir daaaaaaaaug vitaminų. NA tokia keista ta košytė. labai saldi (per daug saldi), bet mes naudojam.
Dar yra MILUPOS avižų košytė be pieno, be cukraus ir be jokių priedų. Tą labai maniškis mėgsta, bet man kažkaip atrodo, kad jį paberia šiek tiek nuo jos.
Auruze
QUOTE(Axxa @ 2010 03 05, 12:37)
Mano sūneliui 11 mėn. ir galvoju iki metukų nutraukti maitinimą MP. Ar jums darė tyrimą ar esat alergiški pieno baltymui (kaip suprantu turėtų būti nemokamas) ar tiesiog profilaktiškai rekomenduodavo gerti mišinuką Aptamil Allergy Care, kefyriuką? Juk gal vaikas visai nealergiškas pienui ir jo produktams  g.gif , o tas mišinukas juk apie 3 k. brangesnis už paprastą...o kompensuojamam Neocate turėtų būti išbertas visas kūnelis (nors pas mus dabar labai negražios visos kojytės ir veidelis) ir tai tik iki metukų kompensuoja (pasak alergologės).
*

Dar yra ir Bebe firmos kosytes be pieno neblogos, pameginkit. As galeciau Jums atiduoti neatidaryta misinuka Aptamil HA2. Jis skirtas alergijos profilaktikai, o jusu geriams Allergy Care jau gydymui, bet jums juk dar nenustatyta...
O SINLAC skanu pamaisyti su avizine kosyte.
Tute*frute
Sveikos mamytės 4u.gif
Visoms po 4u.gif ir vaikučiams po 4u.gif ,linkiu kuo greičiau pasveikti 4u.gif
Noriu paklausti,gal kuri esate susidūrusi su pseudoalergija? Gal galėtumėte kažką pakomentuoti iš savo patirties? unsure.gif 4u.gif
Singė
QUOTE(Tute*frute @ 2010 03 05, 21:51)
Sveikos mamytės 4u.gif
Visoms po 4u.gif  ir vaikučiams po 4u.gif ,linkiu kuo greičiau pasveikti 4u.gif
Noriu paklausti,gal kuri esate susidūrusi su pseudoalergija? Gal galėtumėte kažką pakomentuoti iš savo patirties? unsure.gif  4u.gif
*

Nea, nežinau nieko. schmoll.gif
Gal kuri žinanti mamytė atsilieps.
Tute*frute
QUOTE(Singė @ 2010 03 05, 21:32)
Nea, nežinau nieko. schmoll.gif
Gal kuri žinanti mamytė atsilieps.
*

Na labai tikiuosi,akd atsilieps kuri žinanti ką nors mamytė unsure.gif
Nr1
Sveikos 4u.gif
gal kuriai mamytei labai reikia Neocate mišinuko? ne kažin ką galiu pasiūlyti, bet kai labai reikia tinks ir tiek - prieš 3 savaites atidaryta dežutė, pusė dėžutės yra. esu Klaipėdoj, jei reikia- rašykit į a.ž.
violeta_151
QUOTE(ausruole @ 2010 03 04, 12:49)
Aš tai taip nustatau, jeigu paūmėja, vadinasi netinka.
Kai apsilankysi mugėje, parašyk, ka gero pamatei, sužinojai.
*

Buvom mugėje (Tatulos, Panoramoje): obuoliai (daug įv. rūšių; yra ir žalios spalvos; visi po 3 lt kg), kriaušės, moliūgas (10 lt), spalvoti pupeliai, bulvės 2 lt, morkos 3 lt, kopūstas, pastarnokai, ropės, raud.kopūstas, salierai, burokai, svogūnai, petražolės šaknys, džiovinti obuoliai (100 gr - 4lt), kiaušiniai 8 lt, duona ruginė be cukraus 7 lt kg, šaltai rūkyti mėsos gaminiai kg po 36 lt, žolelės, rapsų aliejus.
Čia parašiau ką atsimenu smile.gif
nupirkom daržovių mažylei ir obuolių (žalios spalvos); sau mėsos ir duonos. Tai man skanu smile.gif
Kiekvienas pardavėjas (ūkininkas) turi sertifikatus.
Dar sakė, kad Tymu kvartale (Užupyje) irgi yra tokia mugė, ten lygtais daugiau visko, lygtais ir žalia mėsa yra (šviežia triušiena ir t.t.). Tai reikės kada nors ir ten apsilankyti...

Aišku kainos nemažos, bet norisi savo mažyliams duoti tai kas geriausia.... tai ir bandom surasti....
ausruole
QUOTE(violeta_151 @ 2010 03 07, 00:33)
Buvom mugėje (Tatulos, Panoramoje): ...
Aišku kainos nemažos, bet norisi savo mažyliams duoti tai kas geriausia....  tai ir bandom surasti....
*

Ačiū už tokią išsamią informaciją. Reikės ir mums apsilankyti.
fantazija0831
QUOTE(fantazija0831 @ 2010 01 24, 16:24)
labas mamytes, mano berniukui yra 8men ji labai beria tik nezinau nuo ko, ant kojyciu yra sasu vietu ant rankyciu taip pat prie kaklo irgi yra sausu demeliu, zandukai daznai raudoni  ir sausi yra ...gyditojai sako kad tai laikina bet ma gaila ziureti kaip vaikas kasosi, alergologas irgi nieko nepasake, pasake kad dideliu alergenu nera ka daryti man? ka naudoti? as maudau savo vaika lakisiu arbatoje, buvo padeje bet vel atsirado...patarkite ir pasakykite ka daryti
*

tai kad nezinau nuo ko jam yra viena karta buna gerai kita karta vel isberia kasosi labai , gal zinai kokiu vaistu nuo nezejimu,
Singė
QUOTE(fantazija0831 @ 2010 03 08, 12:46)
tai kad nezinau nuo ko jam yra viena karta buna gerai kita karta vel isberia kasosi labai , gal zinai kokiu vaistu nuo nezejimu,
*

Mums gydytoja išrašiusi Ketotifen. Bet jų poveikis tik po 2 sav.gėrimo pasireiškia.
Axxa
Sveikos.
Mums padarė imunoglobulino ImGe tyrimą ir norma ant ribos (vaikučiui 11 mėn.). Tai alergologė sakė, kad galima būtų darytis kitus tyrimus (12 mėn.). Galvojam apie Vilniaus Antakalnio vaikų alergologijos skyrių, kad šiuos tyrimus padarytų nemokamai.
Kas turi rašyti siuntimą, pvz. KMUK alergologė ar vaiko pediatrė? Kiek dienų praleidote Antakalnio vaik.alerg.skyriuje? Kokius tyrimus padarė (turim bendrą kraujo ir bendrą imunoglobulino): 36 maisto, įkvepiamų, aplinkos alergenų (ar visus 3) ar mišrią paletę, ar alergiškos pieno baltymams (čia turbūt pagal maisto alergenus nustato, nes yra pienas, kiaušinis ir t.t.), taip pat mačiau yra atskiras tyrimas dėl alergijos gliutenui, ar darė odos dūrio tyrimus? Gal dar kokius, kurių nepaminėjau?
Labai ačiū už atsakymus ar patarimus šia tema wink.gif
Jurmita
QUOTE(violeta_151 @ 2010 03 04, 11:32)

Ausruole:   Dar Akoma puslapyje perskaičiau, kad kam netinka TS, tai  jie siūlo išbandyti Alyvuogių sviestą (Olive butter).
Gal daugiau apie tai paskaitykite jų puslapyje....

P.S. pediatrė sakė alrgiją gydyti emolientais (drėk.kremais). o dėl maitinimo nenoriu jos klausytis nes siūlo ne po vieną produktą duoti o iš karto sumaišyti kelias... man tai nesąmonė...
*

Labas,

Mes nuo 1 men gyvenam su lengva alergijos forma maistui plius atopini dermatita turim.
Del maistelio - samone nesamone bet gyd teisi. Yra 2 alergijos reakcijos maistui - kai pasireiskia is karto, arba pasireiskia 7-10 d begyje. Tai va ir ivedineji vaikui po viena produkta. Mes nuo 4 men pradejom ne nuo darzoviu, bet nuo kruopu kosiu. Ryziai, avizos....grikiai - sako jie maziausiai alergizuoja, bet mes negalime valgyti ju iki sil, nors sunui jau 1 m ir 3 men. Tai va taip ir zaidi....kantrybes
Papildyta:
Mamytes,

Labai noriu pasidalinti savo patirtimi del atopinio dermatito. Sunui ji pripazino berods 2-3 men, dabar mus 1 m ir 3 men. Maziukai labai vargom, vaikas buvo neramus, blogai miegojo, vakarais verkdavo. Daremes tyrimus pieno ir kiausinio baltymui. Alergiskas kiausinio baltymui. Buvom pas alergologe antakalnyje, grybo g. ir skirtingais tepaliukais tepemes. Bet rezultato nepasiekm. Kol nepakliuvom pas gyd Ruta Maciuleviciene privaciai. Paskyre mums vaistus ir viskas susitvarke. Dabar ant pavasario vel islindo dermatitas...bet jau kai zinau ka daryti, tai greit ir tvarkomes. Jei kas nori gyd kontaktu, rasykit man i AZ, o as pries tai kad gyd is kitu patirties, nes maziukus lengva nugydyti ir ne i ta puse.
ausruole
Sveikos,
Turiu klausimėlį dėl mišinėlių. Iki šiol maitinau MP, bet pradeda trūkti pieno, ypač vakare. Nupirkau Aptamil Allergic care.Bet kadangi mažius jau nemažas ir turi savo skonio receptorius, tai jo nevalgo. Paragauja, bet kai pamato, kad čia vėl tas baisus skonis, klykia iki pažaliavimo. Paragavau ir nelabai įsivaizduoju kaip vyresni vaikai gali jį gerti.J is tokio tragiško skonio. doh.gif
Gal kuri mamytė žino, kuris yra padoresnio skonio alergiškiems pieno baltymui vaikams?
Tute*frute
QUOTE(Axxa @ 2010 03 08, 17:47)
Sveikos.
Mums padarė imunoglobulino ImGe tyrimą ir norma ant ribos (vaikučiui 11 mėn.). Tai alergologė sakė, kad galima būtų darytis kitus tyrimus (12 mėn.). Galvojam apie Vilniaus Antakalnio vaikų alergologijos skyrių, kad šiuos tyrimus padarytų nemokamai.
Kas turi rašyti siuntimą, pvz. KMUK alergologė ar vaiko pediatrė? Kiek dienų praleidote Antakalnio vaik.alerg.skyriuje? Kokius tyrimus padarė (turim bendrą kraujo ir bendrą imunoglobulino): 36 maisto, įkvepiamų, aplinkos alergenų (ar visus 3) ar mišrią paletę, ar alergiškos pieno baltymams (čia turbūt pagal maisto alergenus nustato, nes yra pienas, kiaušinis ir t.t.), taip pat mačiau yra atskiras tyrimas dėl alergijos gliutenui, ar darė odos dūrio tyrimus? Gal dar kokius, kurių nepaminėjau?
Labai ačiū už atsakymus ar patarimus šia tema wink.gif
*

Sveika 4u.gif
Noriu patarti iš savo patirties mirksiukas.gif Jai ko rieks kreipkis per Až,nes nelabai suseku temą blush2.gif Bet,jau ta tema kas link ligoninės ir tyrimų galiu plačiai pasisakyt doh.gif
Taigi pirmiausia atsakyk sau į porą lengvų klausimų :
Ar sugebėsi svaitę laiko prabūti uždaryta palatoje? (į koridorius išeiti nelabai leidžia)
Ar užteks silpnų nervų,nes ten nėra nei tv nei interneto,patikėk nuo veiklos trūkumo jau pirmos dienos vakare važiuoja stogas doh.gif
Visų tyrimų iškart neiks nedarys,aplamai ten gydytojai dirba pagal tai kaip jie nori doh.gif unsure.gif
Jai atsigulsite pirmą kartą,teks gultis ir dar,normaliso diagnozės nelabai gausit,,
Šiaip jai turit daug silpnų ir šaltų nervų,neturit ką veikti ir nebijote sedėjimo be veiklos ir miegojimo ant tragiškų lovų (siauros,neilgos,vaikiškos) ant kūrių išsimiegoti nelabai yra šansų tai beabejo gulkitės ir tirkitės,susitaupys pinigėlių mirksiukas.gif Tačiau aš kaip gulėjusi ten jau keturis kartus ,nutariau,kad daugaiu tikrai TIKRAI nebesigulsiu ten,jau egriau susimokėsiu pinigėlius pasidarysiu tyrimus mokamai,arba jai jau bus toks extra reikals,kaip visad dėl smarkių tinimų kai vėl nusiunčia į antakalni bandysiu gultis į santariškes,nes antakalni viskas eina kyšių sistema,daktarų priežiūros normalios nėra,sąlygos tragiškos.. doh.gif
Auruze
QUOTE(Tute*frute @ 2010 03 08, 20:29)
Sveika 4u.gif
Noriu patarti iš savo patirties mirksiukas.gif  Jai ko rieks kreipkis per Až,nes nelabai suseku temą blush2.gif  Bet,jau ta tema kas link ligoninės ir tyrimų galiu plačiai pasisakyt doh.gif
Taigi pirmiausia atsakyk sau į porą lengvų klausimų :
Ar sugebėsi svaitę laiko prabūti uždaryta palatoje? (į koridorius išeiti nelabai leidžia)
Ar užteks silpnų nervų,nes ten nėra nei tv nei interneto,patikėk nuo veiklos trūkumo jau pirmos dienos vakare važiuoja stogas doh.gif
Visų tyrimų iškart neiks nedarys,aplamai ten gydytojai dirba pagal tai kaip jie nori doh.gif  unsure.gif
Jai atsigulsite pirmą kartą,teks gultis ir dar,normaliso diagnozės nelabai gausit,,
Šiaip jai turit daug silpnų ir šaltų nervų,neturit ką veikti ir nebijote sedėjimo be veiklos ir miegojimo ant tragiškų lovų (siauros,neilgos,vaikiškos) ant kūrių išsimiegoti nelabai yra šansų tai beabejo gulkitės ir tirkitės,susitaupys pinigėlių mirksiukas.gif  Tačiau aš kaip gulėjusi ten jau keturis kartus ,nutariau,kad daugaiu tikrai TIKRAI nebesigulsiu ten,jau egriau susimokėsiu pinigėlius pasidarysiu tyrimus mokamai,arba jai jau bus toks extra reikals,kaip visad dėl smarkių tinimų kai vėl nusiunčia į antakalni bandysiu gultis į santariškes,nes antakalni viskas eina kyšių sistema,daktarų priežiūros normalios nėra,sąlygos tragiškos.. doh.gif
*

Perlenkete kiek mamyte... smile.gif Nera ten taip jau tragiska - lovos isties mazokos, bet as su savo nemziausiais gabaritais neblogai tilpdavau. Daktarai irgi ne zverys, tikrai pataria bei suteikia informacijos. TV yra. Zinoma, jo negali ziureti per visa diena, bet vakare zinias tikrai galima pasiziureti. O kompiuteri galima atsivezti su visu internetu.
tiesiog mamytė
QUOTE(ausruole @ 2010 03 08, 23:10)
Sveikos,
Turiu klausimėlį dėl mišinėlių. Iki šiol maitinau MP, bet pradeda trūkti pieno, ypač vakare. Nupirkau Aptamil Allergic care.Bet kadangi mažius jau nemažas ir turi savo skonio receptorius, tai jo nevalgo. Paragauja, bet kai pamato, kad čia vėl tas baisus skonis, klykia iki pažaliavimo. Paragavau ir nelabai įsivaizduoju kaip vyresni vaikai gali jį gerti.J is tokio tragiško skonio. doh.gif
Gal kuri mamytė žino, kuris yra padoresnio skonio alergiškiems pieno baltymui vaikams?
*

O kiek mėnesių dabar jūsų vaikiukui? Pienuko gamyba turėtų jau būti nusistovėjusi, jei rašot, kad jau nemažas. Aš bandžiau kai jau buvo metukų ir mėn. tai jokių šansų biggrin.gif , tai vis tebemaitinu ax.gif . Turiu pasakyti, kad neocate dar kartesnis smile.gif . Bandžiau košytes balinti, tai jau geriau vandenį virtos smile.gif .
Kiek teko domėtis tai buvo seniau tutelis nepamenu pavadinimo, tai vienintelis buvo nekartus, bet arba jo negamina arba Lietuvoj tikrai nėra.
ausruole
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 03 08, 23:01)
O kiek mėnesių dabar jūsų vaikiukui? Pienuko gamyba turėtų jau būti nusistovėjusi, jei rašot, kad jau nemažas. Aš bandžiau kai jau buvo metukų ir mėn. tai jokių šansų biggrin.gif , tai vis tebemaitinu ax.gif . Turiu pasakyti, kad neocate dar kartesnis smile.gif . Bandžiau košytes balinti, tai jau geriau vandenį virtos smile.gif .
Kiek teko domėtis tai buvo seniau tutelis nepamenu pavadinimo, tai vienintelis buvo nekartus, bet arba jo negamina arba Lietuvoj tikrai nėra.
*

Maniškiui dabar 7 su puse.Buvo Tutteli peptidi. Vadinasi teks kakaip suktis be mišinukų tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.