QUOTE(kedute @ 2007 04 03, 15:59) na parduotuvese ir man niekur neteko triusienos matyti, bet pasiseke mums kaime pas mociute kaimynas augina  Man tai teko Maximoj matyt ciela triusi ledukuose, kaip kad zuvys sviezios buna, ale kur det ciela triusi nusipirkus
flintas
2007 04 10, 14:22
Mes valgome daržovių košę(morka,brokolis, bulvė, kalafijoras, moliūgas) su jautiena, valgo gerai tačiau mano mažutis patapo geltonas, kaip įdegęs, tai liepė atsisakyti geltonų produktų. Patarkite ką dar galima iš daržovių įdėti, nes be moliūgo ar be morkos košė labai jau be skoniu. Šiandien daviau tik su bulve kalaf. ir brokoliu tai valgė ne kaip. Laukiu jūsų patarimų Papildyta:QUOTE(flintas @ 2007 04 10, 16:20) Mes valgome daržovių košę(morka,brokolis, bulvė, kalafijoras, moliūgas) su jautiena, valgo gerai tačiau mano mažutis patapo geltonas, kaip įdegęs, tai liepė atsisakyti geltonų produktų. Patarkite ką dar galima iš daržovių įdėti, nes be moliūgo ar be morkos košė labai jau be skoniu. Šiandien daviau tik su bulve kalaf. ir brokoliu tai valgė ne kaip. Laukiu jūsų patarimų P.S. mums beveik 9 men.
QUOTE(EDCKA @ 2007 01 12, 09:28) Jo uzsisaldyk,as tai daug visokiu darzoviu esu uzsaldziusi  Aš tai, turbūt, nemoku šaldyti. Pirktinės šaldytos daržovės man skaniai atrodo, na bet naminės  kažkaip be estetinio vaizdo. Neskaniai man atrodo, tai ir vaikui duot nenoriu. Šiandien viriau daržovių košelę - bulvės, morkos, špinatai... Nes parduotuvėje mačiau tyrėle su špinatais. Įdomu, gal kas žinote kaip su tais špinatais elgtis? Kiek jų galima, ka jie gero ar blogo daro...
giedregie
2007 04 17, 09:51
QUOTE(flintas @ 2007 04 10, 15:22) Mes valgome daržovių košę(morka,brokolis, bulvė, kalafijoras, moliūgas) su jautiena, valgo gerai tačiau mano mažutis patapo geltonas, kaip įdegęs, tai liepė atsisakyti geltonų produktų. Patarkite ką dar galima iš daržovių įdėti, nes be moliūgo ar be morkos košė labai jau be skoniu. Šiandien daviau tik su bulve kalaf. ir brokoliu tai valgė ne kaip. Laukiu jūsų patarimų Papildyta:P.S. mums beveik 9 men. tai gali ta bulve ir kalafijora praskiest su misinuku ir is kart bus skaniau! (siaip man tai kalafijoras nepatiko, geriau paparastas kopustas, gali dar ir obuoli idet, tik ji reik pavirt kokias 5 min, nes jei ilgiau virsi, jis kosei duos rugstumo, o ne saldumo) mano maziukui tai labai patinka tokia kose - kalakuto gabaliukas, bulve, morka, moliugas ir vienas is siu zirneliai, obuolys, kopustas o siaip nebandet pirktiniu saldytu mazu morkyciu? jos daug geresnes tiem mazyliam kurie yra alergiski ir pan
zizliuke
2007 04 17, 12:50
labutis visoms, mums dar tik 3 mėnesiukai su puse, o daktarė jau liepe pradėti valgyti banaliuką, niu gi ir patinka merginai...  o šiaip pasirinkau receptukų ateičiai, labai labai lux. Dar norejau paklaust, kur rast informacijos internete apie tuos blenderius (smulkintuvus)? Norėjau tik pasidomėti, kiek jie kainuoja, bet niekur neradau. Reikės dar čia pasižiūrėt, gal kas naudotą parduoda...
QUOTE(zizliuke @ 2007 04 17, 12:50) Norėjau tik pasidomėti, kiek jie kainuoja, bet niekur neradau. Reikės dar čia pasižiūrėt, gal kas naudotą parduoda...  Na kad ir čia http://www.avitela.lt/index.html?lang=en-u...md=39126.624850 Šiaip jų yra, ko gero, visose buitine technika prekiaujančiose parduotuvėse. Na o čia gali pasiskaityti irgi apie juos http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry8980906
QUOTE(kedute @ 2007 04 03, 13:59) na parduotuvese ir man niekur neteko triusienos matyti, bet pasiseke mums kaime pas mociute kaimynas augina  aš triušienos gabaliukais perku Akropolyje esančioje Maximoje, skyriuje kur supakuota mėsa ir jos gaminai yra, ten pat ir veršieną perku, mačiau ir avienos yra.... gerai tai, kad nereikia pirkti didelio kiekio, šviežią
vixiuke
2007 04 23, 15:19
mes šiandien irgi paragavom mėsytės - triušienos. Dėdukas triušį papjovė, tai užsišaldžiau mažom porcijom. gal galit mamytės patarti, kokios košės laisvina viduriukus, na žinau kad avižinė, šią ir valgom, bet norisi ir kitų kruopų duoti. Labai kietėja viduriukai dukrytės.
QUOTE(Natalija* @ 2006 11 30, 18:55) Pas mus nėra rusies  Jau susigalvojau šaldyti šaldiklyje spec. tam skirtose indeliuose. Man irgi labai įdomu koks tokių tyrelių galiuojimo laikas  Ar kas nors žino?  O kada jau galima vaikui duoti tokių tyrelių?  Mes pradejom valgyti nuo 4 men. QUOTE(Asta @ 2007 04 14, 22:51) Aš tai, turbūt, nemoku šaldyti. Pirktinės šaldytos daržovės man skaniai atrodo, na bet naminės  kažkaip be estetinio vaizdo. Neskaniai man atrodo, tai ir vaikui duot nenoriu. Pirktines atrodo graziai nes saldomos naudojant ivairias technologijas, bei chemikalus, todel siulyciau pirktinem saldytom darzovem perdaug nepiknaudziauti labai naudinga buvo pasiskaityti jusu receptukus, reiks isbandyt
egliutka
2007 04 24, 19:22
QUOTE(Elinga @ 2007 04 23, 21:19) Mes pradejom valgyti nuo 4 men. Pirktines atrodo graziai nes saldomos naudojant ivairias technologijas, bei chemikalus, todel siulyciau pirktinem saldytom darzovem perdaug nepiknaudziauti labai naudinga buvo pasiskaityti jusu receptukus, reiks isbandyt  O mums gydytoja kaip tik siule duoti pirktines tyrelias arba daryti is saldytu darzoviu,nes jose yra vitaminu ,nes siuo metu laiku jau senose darzovese vitaminu beveik nera
Sigita23
2007 04 25, 11:07
QUOTE(Kipse1 @ 2007 04 25, 11:45) Sveikos, gal ir kvailokas klausimas, bet kokias tyreles vaikui gaminate ir kaip?Kokios Jusu vaikeliui patinka labiaausiai? Visai nekvailas...  Man pries keleta menesiu irgi buvo jis iskiles, kai dukryte atsisake valgyti pirktines tyreles. Gaminu pagrinde mesines tyreles (versiena, kalakutiena arba jautiena), idedu dar bulve, morka, ryziu/makaronu. Dar dedu truputi druskos (vos vos). Isverdu ir sutrinu su kombainu. Lapnoja net ausys linksta
o-pa-pa
2007 04 25, 16:28
mes tik pradejom ragauti  bulviene mano pipirui nepatiko,o vat bulves su morkyte tai valge.Isverdu bulve kartu su morka viska istrinu ir ipilu savo pienuko.Kol kas tik tokios koses pas mus
Teresiukas
2007 04 25, 16:45
Verdu dažniausiai kopūstus,brokolius,kalafiorus,cukiniją,kartais bulvės įdedu,bet nuo jos viduriukai kietėja.Daugiau nei dviejų daržovių nededu.Morkų mums negalima  .Viską sutrinu,šaukštelį aliejaus ar gabaliuką sviestuko įdedu ir pirmyn  Jau pradedam valgyt mėsytę  Šiandien valgėm kalfiorų-cukinijos daržovienę su kalakutiena.
verdu dvieju, triju rusiu darzoves+mesyte ir viska sutrinu. labai gerai ideti krapu ,petrazoliu. darzoves:kopustas, kalafioras,moliugas, bulve, morka,cukinija,spinatai,poras(l.nedaug). didesniam leliui -burokelis. na, o mesyte:vistienos,kalakutienos,versienos farsai  . dar vietoj mesytes verdu saldytos zuvies
neringuša
2007 04 25, 19:50
Valgom bulvę, morką, kalafiorą, brokolį, cukiniją, kopūstą... viską išverdu ir sublenderiuoju pradžioj pildavau MP kol mažoji priprato, o dabar ipilu to sultinuko kuriame virė daržovės  Sėkmės
Mano mažylė pradėjo nuo pirktinių košyčių, tačiau jau kuris laikas mėgaujasi mano arba tėtės virtomis košytėmis: bulvytės, morkytės, kopūstėlis, kalafijoras, cukinija, moliūgas ir dar įdedu obuoliuko, o dabar ir pomidoro. Valgo įvairią mėsytę, nors labiausiai jautieną. Tiesa, kartais daržoves sumaišau su kaiušiniu vietoj mėsytės ar žuvies (valgom tik lašišą). Vietoj bulvės dedu ryžius. Pagardinimui-truputis alyvuogių aliejaus. Iš viso to ką turiu, išverdu, sutrinu ir skanaus  .
solialia
2007 04 26, 20:57
Mano sūnelis valgo tik mano virtas košes, pirktinės netinka. Tai pagrindinė mėsa - triušis. O daržoves naudoju įvairias : bulves, morkas, cukinijas, kalafijorus, brokolius, kopūstus. Pagardinimui : krapai, svogūnai. O jau kai sutrinu su kombainu, tai įlašinu keletą lašų alyvų aliejaus. Aišku iš bėdos, kai neturime mėsytės, tai ir virtą bulvę su kefyru, ar sviesteliu suniamniuoja ir nesiskundžia. Ir kruopų košes verdu. Yra ir neblogų maltų kruopų mišinių iš Ekologiškų produktų. O žuvies daktarė rekomendavo iki metų laiko neduoti, nebent jos augintos pačių, t.y. be hormonų ir augimą spartinančių preparatų.
Atlante
2007 05 05, 13:11
norėjau mamyčių paklausti, o kai košelė per tiršta jūs pilate ta nuovirą nuo daržovių ar ką kita?
*vandene*
2007 05 09, 15:51
QUOTE(Atlante @ 2007 05 05, 14:11) norėjau mamyčių paklausti, o kai košelė per tiršta jūs pilate ta nuovirą nuo daržovių ar ką kita?  Jei gaunasi per tirsta, tai dar ipilk darzoviu nuoviro Maniskei labiausiai patinka tokia kose: bulve, kopustas ir brokoliai.
QUOTE(Amelita @ 2007 05 28, 12:30) Kur Vilniuje nusipirkti moliūgo? Gal kas žinot, matėt. Lietuvisko turbut jau nel;abai gausi, bet RIMI yra prancuzu pjaustytu nedideliai gabaleliai prekiaujama. Mes valgom darzovienes: morka+bulve+ cukinija+ brokolis+mesyte( ar dar kazka sugalvojam), bet stengiuosi, kad bent jau kazkiek kas diena skirtusi. O kosiu mazius nevalgo, tai dazniausiai grikius, ryzius ar kitas maisau su darzovemis(morka, cukinija) tokias kapoja tik duok
QUOTE(Amelita @ 2007 05 28, 11:30) Kur Vilniuje nusipirkti moliūgo? Gal kas žinot, matėt. as maximoj perku moliuga, buna prie darzoviu , bana supjaustytas gabalais, na tas gabalas nera toks mazas bet as padarau mazei tyrele beveik menesiui  , nuperku gabaleli moliugo (mazdaug apie 1 kg) supjaustau mazais gabaleliais ir verdu ipylus truputi vandens, kai suminksteje suberiu mazdaug 600gr supjautytu obuoliu ir dar paverdu , tada pertrinu blenderiu pilu i nedideliu sloikiukus ( nuo pirktiniu tyreliu)ir dedu i saldytuva, labai nemazai iseina apie 1.5litro, pries valgyma palaikau kambario t, manau ir ziemai tokia tyrele galima padaryt ir ne saldytuve o rusi laikyt, jau sita tyrele mano mazei labiuasiai patinka na stai kokiu dar nauju kosyciu valgom: morka kalakutienos farso saukstas grikiu saujele desrele( kokia nors vaikiska mes perkam" eurikutes") zali sviezi zirneliai (saujele) bulve bulve moliugas(mazas gabalelis) ryziu (saujele) mesytes arba farso arba desrele kadangi jau turim dantuku tai dazniau stengiuosi trint su sakute nei su blenderiu ( su juo nebent kai mesyte buna nes ji su sakute nesusitrina), ir sveistelio truputuka Papildyta:mums jau 9 men kaip galvojat mamytes gal jau galima zuvyte pradet ragaut?
Amelita
2007 06 02, 19:45
Norėjau paklaust, o nuo kada jūs duodat paragaut pvz burokėlių virtų+ virtos bulvytės, nu tokios daržovienės?
Kėdute,
O tas moliūgas tinka tik desertinėms tyrelėms? Kokioj maximoje perki, kiek kainuoja?
Nes aš kiek žiūriu niekur nerandu...
As tai kazkelintam Mazylio numeryje radau labai skania kose: Ryziu dribsniai (mes perkam RIMI parduotuveje) Nedidelis bananas Paprastas Jogurtas Ryziu 3 saukstus isvirti 200 ml vandens (apie 4 min pavirti kol pabrinks) tada idejus banana ir jogurta suplakti su blenderiu O siaip visokias koses valgom- grikiu dribsnius isvirti bandeny+ mesyte arba saldi tyrele, kukuruzu kruopos isvirtos + saldi tyrele
QUOTE(Amelita @ 2007 06 02, 19:45) Norėjau paklaust, o nuo kada jūs duodat paragaut pvz burokėlių virtų+ virtos bulvytės, nu tokios daržovienės? Kėdute, O tas moliūgas tinka tik desertinėms tyrelėms? Kokioj maximoje perki, kiek kainuoja? Nes aš kiek žiūriu niekur nerandu... Darzoviene mes valgom kazkur nuo 5 men, o su burokeliais reiktu nepersistenkt nes jie minkstina viduriukus, as duodu burokelio ne dazniau kaip 1 kart i savaite, o del moliugo tai nebutinai tik desertui , as ir su mesyte ji verdu ,is moliugo verdu sriuba ne tik mazytei bet ir sau, labai skanu,as perku moliuga maximoj bazej, bijau sumeluot kaina todel nerasysiu , kazkaip neisidemejau .
daivvva
2007 06 05, 21:57
Labas vakaras:) Verdu darzovienes : bulve+morka+brokolis+ziedinis kopustas+paprastas kopustas+versiena. Na ir improvizuojam kas diena, keiciant ingredientus. Sudedu mesa, kai ji isverda dedu morkas, tada bulves, tada kopustines darzoves. Kai viskas isverda su mikseriu ir atskiedziu su virintu vandeneliu, kad butu skystesne. Skanaus Vaisiu kosytes: bananas+vandenelis. obuolis+melisos arbatele Skanaus
ssiimmaa
2007 06 08, 16:17
mes va siandi bandem jos didenybe burokeliu  isviraiu tokius barsciukus galima sakyti - isviriau versienos gabaliuka, po to bulve + morka + burokeli virta. po to sutryniau su tuo daiktu (koegro blenderiu  ) gavos tokia tirsta sriubyte arba skysta kosyte. sukapojo beveik visa bliudziuka savo, ir dar norejo, bet nedaviau daugiau, pirmas kartas visgi. dabar uzmigo lialius, lauksim pasekmiu, dar burokiuku nebuvom ragave siaip virdavau tik kruopu kosytes, o is darzovyciu bandziau tik pacioje pradzioje, bulve + morkyte + kopusciuka, nes trindavau viska per sieteli  dabar nusipirkom ta daikta (na kiek suprantu jis blenderiu vadinasi) tai virsiu ivairiau o jum kai virta mesyte sutrinat nelieka visai gabaliuku? man tokiais mazyciais plauseliais susitryne, bijojau kad nepaspringtu bet nieko, dabar bijau kad gali nesuvirskiti..
QUOTE(ssiimmaa @ 2007 06 08, 16:17) mes va siandi bandem jos didenybe burokeliu  isviraiu tokius barsciukus galima sakyti - isviriau versienos gabaliuka, po to bulve + morka + burokeli virta. po to sutryniau su tuo daiktu (koegro blenderiu  ) gavos tokia tirsta sriubyte arba skysta kosyte. sukapojo beveik visa bliudziuka savo, ir dar norejo, bet nedaviau daugiau, pirmas kartas visgi. dabar uzmigo lialius, lauksim pasekmiu, dar burokiuku nebuvom ragave siaip virdavau tik kruopu kosytes, o is darzovyciu bandziau tik pacioje pradzioje, bulve + morkyte + kopusciuka, nes trindavau viska per sieteli  dabar nusipirkom ta daikta (na kiek suprantu jis blenderiu vadinasi) tai virsiu ivairiau o jum kai virta mesyte sutrinat nelieka visai gabaliuku? man tokiais mazyciais plauseliais susitryne, bijojau kad nepaspringtu bet nieko, dabar bijau kad gali nesuvirskiti..  o jus dantukus turit? na jei ir neturit tai jau 7 men vaikuciui reiketu netaip labai trint koses, nu nedaryt tyres bet jau kose trint ne su blenderiu bet su sakute( na tik mesyte su blenderiu) nes jau tokio amziaus mazylis turetu pradet kramtyt , o jei tik tyres valgys neismoks kramtyt ir po to kai jau tures dantuku nenores kramtyt ir pyks , tada neliks nieko kai p trinti net ir paaugusiam mazyliui, tikrai izeist nenorejau , nu tikiuosi neisizeidet
ssiimmaa
2007 06 08, 19:04
QUOTE(kedute @ 2007 06 08, 18:47) o jus dantukus turit? na jei ir neturit tai jau 7 men vaikuciui reiketu netaip labai trint koses, nu nedaryt tyres bet jau kose trint ne su blenderiu bet su sakute( na tik mesyte su blenderiu) nes jau tokio amziaus mazylis turetu pradet kramtyt , o jei tik tyres valgys neismoks kramtyt ir po to kai jau tures dantuku nenores kramtyt ir pyks , tada neliks nieko kai p trinti net ir paaugusiam mazyliui, tikrai izeist nenorejau , nu tikiuosi neisizeidet jokiais budais neisizeidziau  , labai aciu uz patarimus!  turim tokius du mazuliukus labai prieky.  kazkada bandziau duoti tirstesnes, bet jis truputi paspringo, issigandau tai nebedaviau  siaip cia as su tokia mintim jam daviau kaip sriubytes, tai norejau kad skystesne gautusi.  nors krantyti nelabai jis kramto, biskuti prisibijau duoti.. kaip jam paaiskinti - kramtyk?
QUOTE(ssiimmaa @ 2007 06 08, 19:04) jokiais budais neisizeidziau  , labai aciu uz patarimus!  turim tokius du mazuliukus labai prieky.  kazkada bandziau duoti tirstesnes, bet jis truputi paspringo, issigandau tai nebedaviau  siaip cia as su tokia mintim jam daviau kaip sriubytes, tai norejau kad skystesne gautusi.  nors krantyti nelabai jis kramto, biskuti prisibijau duoti.. kaip jam paaiskinti - kramtyk?  va va , taip ir galvojau kad paspringo viena kart ir psio , nereikia sito issigasti per daug, tai vaikelis ir nesupras kad reik kramtyt jei visada bus tik tyrele be gabaliuku.......... , maniske ir pirmus kartus truputi pakosejo paziaukciojo ir tada suprato kad reik kramtyti,  , duokit pakramtyt sausainiuko duonytes, ar obuoliuko i rankyte, tada patobules kramtymo igudziai, svarbiausai nepalikti vaikucio vieno kai jis kazka valgo , nebijokit duoti juk jei jus pasitikesite savimi tai ir vaikelis tikes jumis , dideliausios kantrybes , neviskas iseis is pirmo karto
ssiimmaa
2007 06 11, 23:45
QUOTE(kedute @ 2007 06 10, 14:12) va va , taip ir galvojau kad paspringo viena kart ir psio , nereikia sito issigasti per daug, tai vaikelis ir nesupras kad reik kramtyt jei visada bus tik tyrele be gabaliuku.......... , maniske ir pirmus kartus truputi pakosejo paziaukciojo ir tada suprato kad reik kramtyti,  , duokit pakramtyt sausainiuko duonytes, ar obuoliuko i rankyte, tada patobules kramtymo igudziai, svarbiausai nepalikti vaikucio vieno kai jis kazka valgo , nebijokit duoti juk jei jus pasitikesite savimi tai ir vaikelis tikes jumis , dideliausios kantrybes , neviskas iseis is pirmo karto  bandysim. siaip kai barakyte po burniuka volojo nemazai nugrande su savo danciukais  bandysiu duoti sausainiuka, ir trinsiu kosyte sakute  ziuresim kas bus
QUOTE(ssiimmaa @ 2007 06 11, 23:45)  bandysim. siaip kai barakyte po burniuka volojo nemazai nugrande su savo danciukais  bandysiu duoti sausainiuka, ir trinsiu kosyte sakute  ziuresim kas bus  Svarbiausia kantrybes( oi patikek man ir ne is pirmo kart isejo ), sekmes jums
lydekaite
2007 06 14, 22:05
O kiek dedate mesytes i darzoviene? Kaip pamatuojat, ar sveriat, ar is akies gabaliuka idedat?
QUOTE(lydekaite @ 2007 06 14, 23:05) O kiek dedate mesytes i darzoviene? Kaip pamatuojat, ar sveriat, ar is akies gabaliuka idedat? As, kadangi tik pradejome mesa ragauti, idedu nedaug, mazdaug 2cm kubeli  Bet ir pacios darzovienes buna neperdaugiausia -gal 100-150g O darzoves kol kas elementariausias dedu - morka, bulve, kopustas, dazniausiai su krapais ar petrazolem + misinuko sauksteli. Kartais su sviestu ar aliejum. Paskutiniu metu, jei sau verdame kokia vegetariska sriubyte, paprastai darzovine, kartais su kruopom, pasidaliname ir su mazaja
Julija1
2007 06 30, 20:05
Dukrytei kolkas verdu tik morkytes ir bulves. Gerai isverdu ir i blenderi, viska suplaku ir viskas. Dukryte labai gardziai valgo! Mamos patarkit, kaip geriau isplauti morku demes? nes po dukrytes pietu jos rubelei isitepa  net seilinukas nelabai padeda.
mylimuke
2007 07 03, 12:23
Pirktines valgom morkyciu, bulvyciu, obuoliuku, pirkom su kudikiu sausainiais, bet dar neragavom kolkas. Namie verdu bulvyciu, morkyciu, kopusteliu kartais. Isvirta pertrinu per sieteli, paskui ipilu truputi pienuko ir kose paruosta. Obuoliuka ir banana tai saukstuku pagremziu. Kad su mixeliu plakt, tai mazokas maistelio kiekis, nieko ten neisplaks P.S. Pasakykit jus man durnai, kaip tas blenderis atrodo? Ar cia koks imantrus kasdien naudojamo daikto pavadinimas?
mama monce
2007 07 07, 00:17
maniskis pirktiniu tai nevalgo, tai tenka namie gamint  pagrindas visalaik bulve ir morka, o toliau darzoves vis keiciu : kopustas, pomidoras, agurkas, zirniai (dar pupas zadu isbandyti). neseniai pradejom ir mesyte, kol kas dar tik jautiena. visalaik i kose idedu arba gabaliuka sviesto arba laseli alyvuogiu aliejaus ir praskiedziu su truputi misinuko. ir viska su blenderiuoju.
QUOTE(mama monce @ 2007 07 07, 01:17) maniskis pirktiniu tai nevalgo, tai tenka namie gamint  pagrindas visalaik bulve ir morka, o toliau darzoves vis keiciu : kopustas, pomidoras, agurkas, zirniai (dar pupas zadu isbandyti). neseniai pradejom ir mesyte, kol kas dar tik jautiena. visalaik i kose idedu arba gabaliuka sviesto arba laseli alyvuogiu aliejaus ir praskiedziu su truputi misinuko. ir viska su blenderiuoju.  o kam sviesto ar aliejaus dedi?
belosneska
2007 07 08, 13:46
 noreciau ivesti i darzoviene pomidora ir svoguna,tik nezinau kaip ,patarkit,virtas svogunas?ir pomidoras?  o siaip mes pagrinde valgom bulve + morka+ziedinis kopustas.cukinija viena  (arba su kvieciu kose),kopustas+zirneliai+morka+bulve  ir viska su blenderiu niekur nededu druskos tai manau reikia pradeti pagardinti kokiom petrazolem ar krapais  bet lauksiu jusu patarimo kaip...  taip kaip mums jau 8men. ir jau ragavom mesyte tai darzoviene pradeda nusibosti
mylimuke
2007 07 08, 17:59
QUOTE(Nerytė @ 2007 07 08, 10:16) o kam sviesto ar aliejaus dedi?  Geriau pasisavinamos naudingos medziagos ir darzovyciu  Nors as tai retai sviestuko idedu, nes dazniausiai pirktines valgom Papildyta:QUOTE(belosneska @ 2007 07 08, 14:46)  noreciau ivesti i darzoviene pomidora ir svoguna,tik nezinau kaip ,patarkit,virtas svogunas?ir pomidoras?  o siaip mes pagrinde valgom bulve + morka+ziedinis kopustas.cukinija viena  (arba su kvieciu kose),kopustas+zirneliai+morka+bulve  ir viska su blenderiu niekur nededu druskos tai manau reikia pradeti pagardinti kokiom petrazolem ar krapais  bet lauksiu jusu patarimo kaip...  taip kaip mums jau 8men. ir jau ragavom mesyte tai darzoviene pradeda nusibosti  Svogunas tai gali pusti viduriukus, nors galit bandyti... Bet kazin ar bus skanu?  Pomidoras gali alergizuoti (kuo ryskesne darzove/vaisius, tuo didesne alergijos tikimybe), tai po truputuka bandykit. Jokios druskos ir cukraus iki metuku negalima, na beto ir nesveika juk  Del krapu ir petrazoliu tai nezinau, bet turbut irgi nelabai  pasiklauskit gydytojo. O mesyte tai galit rinktis triusiena, versiena, kalakutiena. Maisyk su ivairiom darzovem. O vaisius valgot? Kai bus svieziu, galima raudonus ir baltus serbentus, vysnias, tresnes, jos nealergizuoja. Papildyta:QUOTE(liuoga @ 2007 07 03, 15:01) Va blenderis radau senukuose uz 42lt, cia pigu ar brangu skaitosi?
Mano mazoji niekad neatsisako sviezio pomidoro - tai megstamiausia darzove  Dar persiko - tiesiog isisiurbia is visu jegu  Ir visai nealergizuoja, nors siaip gana jautri buvo, kol as maitinau  Ragavo ir melyniu bei zemuogiu - po keleta uogyciu - visai patiko  I darzoviene dedu nemazai svieziu krapu ar petrazoliu  Kadangi neretai verdu bendra sriubyte - tiesiog jos porcija atskiriu anksciau, tada mums jau pridedu daugiau prieskoniu - tai buna su svogunu, nemanau, kad tai galetu kaip nors neigiamai veikti viduriukus  Del krapu ir petrazoliu - kazkur skaiciau, kad lauro lapu ir kitu prieskoniu negalima, tik krapus, petrazoles, saljerus  Neatsimenu, knygoje ar zurnale apie vaikus
irmastan
2007 07 09, 23:25
O kaip virt kruopų košę  Patys nevalgom, tai nežinau, gėda ir prisipažint
As verdu dviem kartams. vienam kartui tai ten tik terlione. verdu darzoviene tai man ji spalvos nekeicia  paskutini karta valgem morka+bulve+burokas+truputi petrazoliu. Maziui labai patiko o kruopu kose turbut virciau paprastai (jei tai ne pirktines vaikiskos koses) i vandeni ipilcia kruopu, virciau kol isvirs ir po to sublenderiuociau... o gal jau tavo vaikas valgo ir netrinta maista
Na, mes jau bandom valgyt grikiu kosyte, "GALINTOS" dribsniai. Paverdu 3-5min. keleta minuciu palieku, kad pabrinktu ir truputi idedu cukraus, tada su smulkintuvu padarau vientisa kosytes mase. ir skanaus  Bet maniska nemegsta kruopieniu, bet palaipsniui bandysiu pratinti
o as nepratinu saviskio nei prie cukraus nei prie druskos
O sausainukus duodat tuos specialius HIPPO, ar paprastus?
Amelita
2007 07 12, 11:49
QUOTE(Janina @ 2007 07 12, 10:32) O sausainukus duodat tuos specialius HIPPO, ar paprastus?  Kol kas dodu tik baronkas, sausainių jokių negauna. Taip pat graužiame agurką, obuolį, kriaušę. Cukraus, druskos ir kitokių prieskonių nedaviau dar nė karto.
Trolėmolė
2007 07 16, 09:52
QUOTE(Amelita @ 2007 07 12, 12:49) Kol kas dodu tik baronkas, sausainių jokių negauna. Taip pat graužiame agurką, obuolį, kriaušę. Cukraus, druskos ir kitokių prieskonių nedaviau dar nė karto. Mamos, o kokias baronkas duotat? Mažas ir kietas ar dideles ir minkštas? Kokiose mažiausiai visokių E?
Amelita
2007 07 16, 10:19
QUOTE(Sedula @ 2007 07 16, 09:52) Mamos, o kokias baronkas duotat? Mažas ir kietas ar dideles ir minkštas? Kokiose mažiausiai visokių E? Jei turiu baronkų tų didelių minkštų, tai padžiovinu jas, kad būtų kietesnės. O šiaip dodu paprastas baronkytes, kur vaikų darželiuose mums duodavo pavakariams.
medituk
2007 07 16, 10:56
QUOTE(Janina @ 2007 07 12, 12:32) O sausainukus duodat tuos specialius HIPPO, ar paprastus?  Duodu Hipp sausainius QUOTE(Sedula @ 2007 07 16, 11:52) Mamos, o kokias baronkas duotat? Mažas ir kietas ar dideles ir minkštas? Kokiose mažiausiai visokių E? O barankas duodu mazas, ypac tokios TRAX man patinka; jos taip netrupa ir neluzineja, kaip kitos, o nuo seiliu gerai atmirksta, tai mazoji noriai jas valgo. Ir dar pastebejau, kad paaugus dantukams, pasitaiko ir didesniu gabaleliu atkasti, tai mazoji juos ciulpia, kol suminksteja, o paskui ryja  O pradzioj springdavo
Sveikos mmaytes. Paskaitinejau, kaip maitinate savo leliukus. Reiks ir man bandyt, nes kol kas Hipp perku kosytes visokias. Bet iskilo klausimas - sakot, duodat agurkus, obuoli ir kt. O kokio dydzio gabaliukais supjaustot? Baisu, kad nepaspringtu. O pagremzto obuoliuko jau kaip ir negrazu valgyti - vis tik tuoj 10 menesiu turesim. Norisi kramtyti, rankytese laikyti. Bet vat bijau per dideliais duoti
|
|