Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Keiksmažodžiai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
kramtoškė
ar girdejote kaip jusu vaikai keikiasi ir ka apie tai jie patys mano?
Padrushkyte
QUOTE(stasiukyn @ 2009 09 06, 14:49)
*

Taip, aš keikiuosi, bet keikiuosi tik tada kai mane kas nors laaaaabai sunervuoja. Pažystu tokių vaikų kuriems keiksmažodžiai yra normalus žodis ir jie jį vartoja vos ne kiekviename savo sakinyje. Nelabai gražu, vėliau tai patys supras mirksiukas.gif
Ruttaa
Man 14-ka, as nesikeikiu. Man tai negrazu ir nepriimtina ax.gif smile.gif
dumb
Kartais girdžiu iš savęs biggrin.gif Bet jau stengiuos nesikeikt kiekvienam sakiny biggrin.gif Vat kai išgirstu dar net dešimties metų neturintį vaiką, besikeikiantį.... blink.gif
Padrushkyte
QUOTE(dumb @ 2009 09 06, 17:53)
Kartais girdžiu iš savęs  biggrin.gif Bet jau stengiuos nesikeikt kiekvienam sakiny biggrin.gif Vat kai išgirstu dar net dešimties metų neturintį vaiką, besikeikiantį....  blink.gif
*

Išgirdusi iš dešimtmečio nenustembu, bet žiauriausiai yra kai keikiasi į darželį einantys vaikai 4-5 metų, einu sykį pro darželį ir matau kad stovi du berniukai kokių penkerių metų. Turbūt buvo susipykę ir vienas kad apipylė kitą rusiškų keiksmažodžių lavina, kad paklausius padėk dieve tokiem vaikam. Atrodo nei iš kokių asocialių šeimų, bet jau žodynas.... blink.gif
Čik.
Prie manęs nesikeikia, o ir šiaip turbūt ne. Kažkada iš tėčio atklausė, kad jei pyksta, tegu keikiasi lietuviškai, tik ne rusiškai. biggrin.gif Bet nesikeikia ir lietuviškai, jokių rupūs miltai negirdėjau. Tikiuosi, kad ir nepradės. smile.gif
d-krall
Iš savo panelės buvau išgirdusi p*****c, bet nesureagavau, tai daugiau nekartojo.
sveeksna
QUOTE(stasiukyn @ 2009 09 06, 14:49)
*

astai pazystu vaikus pas kuriuos keiksmazodzei kasantras zodis unsure.gif blink.gif tai pasiklausius net baisu pasidaro.. bet 21amzius taigi nieko nuostabaus.. jau vaikai vos ne katik gime ima keiktis doh.gif
Margalape
pazystu viena berniuka, kuris kai buvo 2 metu tokiu zodeliu zinojo blink.gif g.gif
vika86
mano maziai(turiu mazesnes 3seses ir broli) darzely belekaip keikesi. nedel pykcio. jiem budavo smagu kad del vieno ar kito zodzio i juos demesi atkreipia, seip kartais issprusta ir man bet stengiuosi prie seimos ir mokykloje susivaldyti
Rustė
maniškiai nesikeikia, ir aš pati labai tvardausi net labai supykusi, ir kalbu gražiai.
vaikam negirdint visko būna blush2.gif
besitikinti
maniskis tai smarkiai keikiasi, bet ko noret - tevas pats supykes viosokiais matais varo... tai man kovot su tokiu slyksciu dalyku darosi beviltiska... tikiuosi laikui begant pats atsirinks...
super blondine
Prie vaiko niekad nesikeikiu, bet is kitur prisigaudo keiksmazodziu unsure.gif
dinokis
aštuonmetis labai keikiasi rusiškai, net nesuprasdamas ką tai reiškia doh.gif
Magnifique
doh.gif Aš prie tėvukų keikiuos tik kai pvz:nusikalu koją į kokią spintą ir ŽIAURIAI skauda.... doh.gif Bet tada mama ant manęs STAUGIA.. unsure.gif
Nerėkia tada kai skauda sąnarius arba būna PA ir tada keikiuos doh.gif lotuliukas.gif Tipo užjaučia mane,tai nebara lotuliukas.gif
O šiaip iš mamos neesu girdėjus jokių rusiškų keiksmažodžių jokiais atvejais.Gal dėl to,kad pabaigus Lietuvių kalbą,neleidžia sau keiktis g.gif
Aime
Mano 9-metis pasikeikia rusų klb. žodeliais doh.gif aišku pats nesupranta ką reiškia,bet kaip pats kartą sakė-gražus žodis doh.gif
Moksliukė
QUOTE(Skintė @ 2009 09 09, 23:26)
Mano 9-metis pasikeikia rusų klb. žodeliais  doh.gif  aišku pats nesupranta ką reiškia,bet kaip pats kartą sakė-gražus žodis  doh.gif
*

mano 18-metis nesikeikia (nebent negirdžiu), o13m- kartais koks išsprūsta, bet labai greitai susigėdęs nueina (žino, kad negerai)
Padrushkyte
QUOTE(Moksliukė @ 2009 09 11, 15:23)
13m- kartais koks išsprūsta, bet labai greitai susigėdęs nueina (žino, kad negerai)
*

Greičiausiai susigėsta kad nusikeikė prie jūsų, o ne dėl to kad nusikeikė. Aš taip pat prie tevų nesikeikiu, bet kai negirdi tada pradedu
penellope
keiksmazodziai tai pati lengviausia forma isreiksti nepasitenkinima, pykti kuo nors, ir sio iprocio atsikratyti nera taip lengva.
egesichora
Su tais keiksmais tai tikrai didele poblema. Maniskis pirmokelis pries kelias dienas "apsalde" mus,isrekdamas "tylek gaidy:... doh.gif Itariu,kad tikrai labai daug ismoks,lankydamas krepsini,nes jau pirmoje treniruoteje isgirdau "puokste grozybiu" is lankanciu vyresniu vaiku. Bijau,kad iki mokyklos nenueitu tie keiksmai,nes tada jau tikrai teks raudonuoti man paciai doh.gif blush2.gif
Padrushkyte
QUOTE(egesichora @ 2009 09 11, 23:01)
Bijau,kad iki mokyklos nenueitu tie keiksmai,nes tada jau tikrai teks raudonuoti man paciai doh.gif  blush2.gif
*

nežinau kaip pas jus, bet pas mus mokytojai girdėdami iš vaikų keiksmažodžius nieko nedaro ir nedrausmina. Pradinukus tai kaip reikalas sugėdina ir priverčia dar ir tėvus raudonuoti. O vyresnėse klasėse tikrai mokytojams neįdomu kaip tu elgies ir kalbi...
egesichora
Butent! Pastebejau,kad treneris net nekreipia i tai demesio,o berniukai laisvai prie jo keikiasi. Beje,vyriausias ju gal tik ketvirtokas tera,o keiksmazodzius pila keliu aukstu ir rusiskus doh.gif
O ,jei maniskis mokykloje ka nors panasaus "uzskels",tai reikes paciai kaip kokiai asocialiai jaustis. Nesakau,kad visiskai nesikeikiame,taciau tikrai stabdziai prie vaiku veikia. Sakau saviskiui,kad tai yra negrazus zodziai ir ju sakyti negalima. Gal kas galetu pasidalinti patirtimi kaip su tuo kovoti 4u.gif Dar is saviskio ju negirdejau,bet manau,kad tai tik laiko klausimas
sveeksna
QUOTE(erikute72 @ 2009 09 07, 12:59)
Prie vaiko niekad nesikeikiu, bet is kitur prisigaudo keiksmazodziu  unsure.gif
*

manyciau televizija ir draugai tam turi itakos g.gif
Mimmi
Mano mergaite mazesne viena kart buvo istarus toki negrazu zodeli doh.gif ,bet susedom,pakalbejom,kad taip kalbant liezuvis nudzius thumbup.gif . Padejo,dabar ji ir bernus aukleja,kad keiktis negrazu.Pas mus seimoje nesikeikiam,tai vaikas mato ir nekalba.
Indre
mano dičkis dar kai ėjo į darželį, tai buvo pasirankiojęs žodynėlį įvairiausių keismažodžių. bet atsisėdę pasišnekėjom ir rodos suprato, kad nieko čia gražaus ar mandro nėra jei žinai tuos žodelius mirksiukas.gif
almaklp
Mano vaikis jau ketvirtokas, taciau pakolkas dar nesikeikia (tpfu tpfu). Kai lanke darzeli taip pat tokios problemos nebuvo. Dziaugiuosi as del sito 4u.gif Bet jau susimastau, ar ilgai jis toks "tylus" isbus g.gif
ducis
QUOTE(egesichora @ 2009 09 12, 11:49)
Butent! Pastebejau,kad treneris net nekreipia i tai demesio,o berniukai laisvai prie jo keikiasi. Beje,vyriausias ju gal tik ketvirtokas tera,o keiksmazodzius pila keliu aukstu ir rusiskus doh.gif
O ,jei maniskis mokykloje ka nors panasaus "uzskels",tai reikes paciai kaip kokiai asocialiai jaustis. Nesakau,kad visiskai nesikeikiame,taciau tikrai stabdziai prie vaiku veikia. Sakau saviskiui,kad tai yra negrazus zodziai ir ju sakyti negalima. Gal kas galetu pasidalinti patirtimi kaip su tuo kovoti 4u.gif Dar is saviskio ju negirdejau,bet manau,kad tai tik laiko klausimas
*

Sveiki, aš pati pasikeikiu kai kas atsitinka, ar taip, bet stengiuos valdytis. žinau,kad tai labai negražu. bet gerai su tuo būtų kovoti taip: kai nori pamokyti tą kuris keikias, jei išeina, tuo metu kai jis kalba jam nematant, jei yra galimybė, įrašyti pokalbį. jei tai nors kiek kultūringas žmogus, jam bus gana nesmagu girdėt iš savęs sklindant tokias grožybes.
ziedute
Teko teko g.gif
Miauki
Žinoma, pirmi keiksmažodžiai buvo darželyje, bet niekada nenuleisdavau negirdomis. Dabar mokslo metų pradžioj vėl porą kartų susikeikė, sako, klasiokai taip kalba. Antrokas už "stiprius" žodžius darė 50 pritūpimų. Labai padėjo.
Svajotoja ;)
Kartais buna kad sakau..Kai tevai isgirsta sako is kur ismokai?O is kur as ismoksiu jeigu ne is brolio!(16 jam) rolleyes.gif
vasarele85
na mano nors ir 7 metu bet teko isgirsti doh.gif doh.gif nieko nuostabaus nes kieme daug kas keikiasi verysad.gif tai ir ismoko na bun kad kartais ir pati uzpykus susikeikiu blush2.gif blush2.gif blush2.gif
DievoUola
Seimoje nesikeikiama, jei jau keikiames, tai lietuviskai pvz. zalia ruta, rupus miltai ir pan. kartais is darzelio parsinesa, kokiu keiksmazodziu, tai jis musu dazniausiai paklause ar parodo ir paklausia, ka tai reiskia g.gif tai tenka mums galvas pasukt g.gif
Pukuotukasss
ooooj tenka tenka.. smile.gif
įpač tada kai susinervinu . biggrin.gif
prie mamos irgi būna kad netyčia rusiškas keiksmažodis išsprūsta. :>
na , negaunu baisiausiai rėkt, tiesiog pasako kad labai negražu ir šlykštu kai mergaitės keikiasi tokia amžiaus ir bla bla bla..nes esu girdėjus kad pati nusikeikia jei ką nors numeta, ar nepasiseka. doh.gif lotuliukas.gif internete tai nestebuklas, visko galima prisimokyt . biggrin.gif geriausia keiktis angliškai, kai tėvai nieko nesupranta biggrin.gif
Milra
Mano abu namuose nesikeikia, bet su draugais ir kai mano kad mes negirdime pasako kelis žodelius g.gif . Pabaru, kol kas griežtesnių priemonių nereikėjo imtis.
vavute
O taip tikrai manau kad kiekvienai teko isgirsti is vaiko koki necenzurini rusiska zodeli, man tai buvo sokas, bet kazkaip pasimirso, ir dabar jau nebegirdziu...
vavute
doh.gif
*Harpija*
QUOTE(Pukuotukasss @ 2009 12 17, 18:43)
ooooj tenka tenka.. smile.gif
įpač tada kai susinervinu . biggrin.gif
prie mamos irgi būna kad netyčia rusiškas keiksmažodis išsprūsta. :>
na , negaunu baisiausiai rėkt, tiesiog pasako kad labai negražu ir šlykštu kai mergaitės keikiasi tokia amžiaus ir bla bla bla..nes esu girdėjus kad pati nusikeikia jei ką nors numeta, ar nepasiseka.  doh.gif  lotuliukas.gif  internete tai nestebuklas, visko galima prisimokyt . biggrin.gif geriausia keiktis angliškai, kai tėvai nieko nesupranta  biggrin.gif

*

bet yra tevu kurie moka angliskai... 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.