ar girdejote kaip jusu vaikai keikiasi ir ka apie tai jie patys mano?
QUOTE(stasiukyn @ 2009 09 06, 14:49) Taip, aš keikiuosi, bet keikiuosi tik tada kai mane kas nors laaaaabai sunervuoja. Pažystu tokių vaikų kuriems keiksmažodžiai yra normalus žodis ir jie jį vartoja vos ne kiekviename savo sakinyje. Nelabai gražu, vėliau tai patys supras
Man 14-ka, as nesikeikiu. Man tai negrazu ir nepriimtina
Kartais girdžiu iš savęs
QUOTE(dumb @ 2009 09 06, 17:53) Kartais girdžiu iš savęs Išgirdusi iš dešimtmečio nenustembu, bet žiauriausiai yra kai keikiasi į darželį einantys vaikai 4-5 metų, einu sykį pro darželį ir matau kad stovi du berniukai kokių penkerių metų. Turbūt buvo susipykę ir vienas kad apipylė kitą rusiškų keiksmažodžių lavina, kad paklausius padėk dieve tokiem vaikam. Atrodo nei iš kokių asocialių šeimų, bet jau žodynas....
Prie manęs nesikeikia, o ir šiaip turbūt ne. Kažkada iš tėčio atklausė, kad jei pyksta, tegu keikiasi lietuviškai, tik ne rusiškai.
Iš savo panelės buvau išgirdusi p*****c, bet nesureagavau, tai daugiau nekartojo.
pazystu viena berniuka, kuris kai buvo 2 metu tokiu zodeliu zinojo
mano maziai(turiu mazesnes 3seses ir broli) darzely belekaip keikesi. nedel pykcio. jiem budavo smagu kad del vieno ar kito zodzio i juos demesi atkreipia, seip kartais issprusta ir man bet stengiuosi prie seimos ir mokykloje susivaldyti
maniškiai nesikeikia, ir aš pati labai tvardausi net labai supykusi, ir kalbu gražiai.
vaikam negirdint visko būna
maniskis tai smarkiai keikiasi, bet ko noret - tevas pats supykes viosokiais matais varo... tai man kovot su tokiu slyksciu dalyku darosi beviltiska... tikiuosi laikui begant pats atsirinks...
Prie vaiko niekad nesikeikiu, bet is kitur prisigaudo keiksmazodziu
aštuonmetis labai keikiasi rusiškai, net nesuprasdamas ką tai reiškia
Nerėkia tada kai skauda sąnarius arba būna PA ir tada keikiuos O šiaip iš mamos neesu girdėjus jokių rusiškų keiksmažodžių jokiais atvejais.Gal dėl to,kad pabaigus Lietuvių kalbą,neleidžia sau keiktis
Mano 9-metis pasikeikia rusų klb. žodeliais
keiksmazodziai tai pati lengviausia forma isreiksti nepasitenkinima, pykti kuo nors, ir sio iprocio atsikratyti nera taip lengva.
Su tais keiksmais tai tikrai didele poblema. Maniskis pirmokelis pries kelias dienas "apsalde" mus,isrekdamas "tylek gaidy:...
QUOTE(egesichora @ 2009 09 11, 23:01) nežinau kaip pas jus, bet pas mus mokytojai girdėdami iš vaikų keiksmažodžius nieko nedaro ir nedrausmina. Pradinukus tai kaip reikalas sugėdina ir priverčia dar ir tėvus raudonuoti. O vyresnėse klasėse tikrai mokytojams neįdomu kaip tu elgies ir kalbi...
Butent! Pastebejau,kad treneris net nekreipia i tai demesio,o berniukai laisvai prie jo keikiasi. Beje,vyriausias ju gal tik ketvirtokas tera,o keiksmazodzius pila keliu aukstu ir rusiskus
O ,jei maniskis mokykloje ka nors panasaus "uzskels",tai reikes paciai kaip kokiai asocialiai jaustis. Nesakau,kad visiskai nesikeikiame,taciau tikrai stabdziai prie vaiku veikia. Sakau saviskiui,kad tai yra negrazus zodziai ir ju sakyti negalima. Gal kas galetu pasidalinti patirtimi kaip su tuo kovoti
Mano mergaite mazesne viena kart buvo istarus toki negrazu zodeli
mano dičkis dar kai ėjo į darželį, tai buvo pasirankiojęs žodynėlį įvairiausių keismažodžių. bet atsisėdę pasišnekėjom ir rodos suprato, kad nieko čia gražaus ar mandro nėra jei žinai tuos žodelius
Mano vaikis jau ketvirtokas, taciau pakolkas dar nesikeikia (tpfu tpfu). Kai lanke darzeli taip pat tokios problemos nebuvo. Dziaugiuosi as del sito
QUOTE(egesichora @ 2009 09 12, 11:49) Butent! Pastebejau,kad treneris net nekreipia i tai demesio,o berniukai laisvai prie jo keikiasi. Beje,vyriausias ju gal tik ketvirtokas tera,o keiksmazodzius pila keliu aukstu ir rusiskus O ,jei maniskis mokykloje ka nors panasaus "uzskels",tai reikes paciai kaip kokiai asocialiai jaustis. Nesakau,kad visiskai nesikeikiame,taciau tikrai stabdziai prie vaiku veikia. Sakau saviskiui,kad tai yra negrazus zodziai ir ju sakyti negalima. Gal kas galetu pasidalinti patirtimi kaip su tuo kovoti Sveiki, aš pati pasikeikiu kai kas atsitinka, ar taip, bet stengiuos valdytis. žinau,kad tai labai negražu. bet gerai su tuo būtų kovoti taip: kai nori pamokyti tą kuris keikias, jei išeina, tuo metu kai jis kalba jam nematant, jei yra galimybė, įrašyti pokalbį. jei tai nors kiek kultūringas žmogus, jam bus gana nesmagu girdėt iš savęs sklindant tokias grožybes.
Teko teko
Žinoma, pirmi keiksmažodžiai buvo darželyje, bet niekada nenuleisdavau negirdomis. Dabar mokslo metų pradžioj vėl porą kartų susikeikė, sako, klasiokai taip kalba. Antrokas už "stiprius" žodžius darė 50 pritūpimų. Labai padėjo.
Kartais buna kad sakau..Kai tevai isgirsta sako is kur ismokai?O is kur as ismoksiu jeigu ne is brolio!(16 jam)
na mano nors ir 7 metu bet teko isgirsti
Seimoje nesikeikiama, jei jau keikiames, tai lietuviskai pvz. zalia ruta, rupus miltai ir pan. kartais is darzelio parsinesa, kokiu keiksmazodziu, tai jis musu dazniausiai paklause ar parodo ir paklausia, ka tai reiskia
ooooj tenka tenka..
įpač tada kai susinervinu . prie mamos irgi būna kad netyčia rusiškas keiksmažodis išsprūsta. :> na , negaunu baisiausiai rėkt, tiesiog pasako kad labai negražu ir šlykštu kai mergaitės keikiasi tokia amžiaus ir bla bla bla..nes esu girdėjus kad pati nusikeikia jei ką nors numeta, ar nepasiseka.
Mano abu namuose nesikeikia, bet su draugais ir kai mano kad mes negirdime pasako kelis žodelius
O taip tikrai manau kad kiekvienai teko isgirsti is vaiko koki necenzurini rusiska zodeli, man tai buvo sokas, bet kazkaip pasimirso, ir dabar jau nebegirdziu...
QUOTE(Pukuotukasss @ 2009 12 17, 18:43) ooooj tenka tenka.. įpač tada kai susinervinu . prie mamos irgi būna kad netyčia rusiškas keiksmažodis išsprūsta. :> na , negaunu baisiausiai rėkt, tiesiog pasako kad labai negražu ir šlykštu kai mergaitės keikiasi tokia amžiaus ir bla bla bla..nes esu girdėjus kad pati nusikeikia jei ką nors numeta, ar nepasiseka. bet yra tevu kurie moka angliskai... |