Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: l.d "Pušynėlis"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2, 3, 4
Hariene.
taigi, tesiam pokalbi apie lopselinuku grupes. as manu, kad protingiausia butu buve mus naujokus kazkaip palaipsniui ivesti i grupe, pvz kas dvi savaites vis po kelis vaikus. nu dabar, visi is karto suejo, siaubas kazkoks. gaila ir vaiku ir aukletoju doh.gif
as matau, kad per ta lankymo savaite labai prigasdinau vaika ir rimtai galvoju, kad turbut mes dar metelius pabusim namie. g.gif
Raganėlė
jei vaikas gerai jauciasi kompanijoj, lengvai bendraujantis, tikrai siulau perlaukti, kol grupe susigyvens ir drasiai leisti.
o jei jis tam nepasiruoses, liudi, nebendrauja su kitais, tai tuomet gal ir perlaukti, nors nebutinai vyresni su dziaugsmu eina i darzeli, ir zinau atveju, kai adaptacija buvo dar sunkesne, vaikas is nenoro eiti i darza pastoviai sirgdavo ir tokiom ligom kurios jau buvo isbrauktos is siuolaikines medicinos (nepamenu skarlatina ar dar kokia, nuo jos vakcinuoja privalomuose skiepuose dabar) tikrai negasdinu, tik siulau visus momentus ivertinti
galima nuvesti pvz veliau, kai visi jau bus aprime, ir ne visa diena, o iki pietu pabutu
zodziu pamastymai garsiai
Hariene.
QUOTE(Raganėlė @ 2009 09 07, 14:04)
jei vaikas gerai jauciasi kompanijoj, lengvai bendraujantis, tikrai siulau perlaukti, kol grupe susigyvens ir drasiai leisti.
o jei jis tam nepasiruoses, liudi, nebendrauja su kitais, tai tuomet gal ir perlaukti, nors nebutinai vyresni su dziaugsmu eina i darzeli, ir zinau atveju, kai adaptacija buvo dar sunkesne, vaikas is nenoro eiti i darza pastoviai sirgdavo ir tokiom ligom kurios jau buvo isbrauktos is siuolaikines medicinos (nepamenu skarlatina ar dar kokia, nuo jos vakcinuoja privalomuose skiepuose dabar) tikrai negasdinu, tik siulau visus momentus ivertinti
galima nuvesti pvz veliau, kai visi jau bus aprime, ir ne visa diena, o iki pietu pabutu
zodziu pamastymai garsiai
*

tai va, kad maniskis -mayciukas, pastoviai i ranka man isikibes ir svetimu gedinasi ir bijo...
zinoma, kad adaptacija bus ir darzeli pradejus lankyti, bet kai vaikas vyresnis, tai su juo ir tartis galima ir gal ne taip bus gaila. o dabar, nei jis kalba, nei ant puodo sedasi...ir toki snargliuka, varliuka svetimiem zmonem visai dienai palikti doh.gif ne, lopselis - ne mums. as turbut labai "skysta" mama blush2.gif bet negaliu - sirdis neleidzia...
KuklA++
QUOTE(smalsi77 @ 2009 09 07, 23:22)
tai va, kad maniskis -mayciukas, pastoviai i ranka man isikibes ir svetimu gedinasi ir bijo...
zinoma, kad adaptacija bus ir darzeli pradejus lankyti, bet kai vaikas vyresnis, tai su juo ir tartis galima ir gal ne taip bus gaila. o dabar, nei jis kalba, nei ant puodo sedasi...ir toki snargliuka, varliuka svetimiem zmonem visai dienai palikti  doh.gif ne, lopselis - ne mums. as turbut labai "skysta" mama  blush2.gif  bet negaliu - sirdis neleidzia...
*

Teisingai - jauciasi, kad tarpo Jusu labai stiprus rysys. Ir vaikas ta jaucia.
Maniskis toks pats. Pernai ir neleidau i lopseli. Nes nei i puoda dar neprase, nei valgyt nemokejo ir vaiku bijojo.
Dabar jau lyg ir savarankiskesnis, bet pratinasi labai sunkiai sad.gif Pagrindine fraze "bijau vaiku". Demesio tai ten nulis vaikui, palyginus su mamos ar aukles draugija ,ir jiems tai - didelis stresas.

Vaikas vaikui nelygu, yra tokiu , kurie pamoja rankele ir bega. Yra tokiu, kur visus metus verkia, o ir vyresni nenoriai eina.

Ziurekit zinoma vaiko. O kad jau pradejot, tai bandyt pratint reikia (nors menesi), bet jei jau visiskai nepavyks - galbut rasit kita iseiti 4u.gif
laukinukė
QUOTE(smalsi77 @ 2009 09 08, 00:22)

zinoma, kad adaptacija bus ir darzeli pradejus lankyti, bet kai vaikas vyresnis, tai su juo ir tartis galima ir gal ne taip bus gaila. o dabar, nei jis kalba, nei ant puodo sedasi...ir toki snargliuka, varliuka svetimiem zmonem visai dienai palikti  doh.gif ne, lopselis - ne mums. as turbut labai "skysta" mama  blush2.gif  bet negaliu - sirdis neleidzia...
*

Kažin, kaip bus, ar nepataps dar didesniu mamyčiuku g.gif kai kurios mamos gailisi, neišleidę anksčiau, nes apie 3 metus atsiranda kažkoks totalus nenoras išeiti iš namų. O tartis tai kaip su pliku pešiotis doh.gif
KuklA++
QUOTE(laukinukė @ 2009 09 08, 10:15)
Kažin, kaip bus, ar nepataps dar didesniu mamyčiuku  g.gif kai kurios mamos gailisi, neišleidę anksčiau, nes apie 3 metus atsiranda kažkoks totalus nenoras išeiti iš namų. O tartis tai kaip su pliku pešiotis  doh.gif
*

Sita irgi is daug ko girdejau, ir beje paskui palengvejimas darzelio reikaluosr "ateina" tik apie 5 metus smile.gif
laukinukė
QUOTE(Morrena @ 2009 09 08, 11:19)
Sita irgi is daug ko girdejau, ir beje paskui palengvejimas darzelio reikaluosr "ateina" tik apie 5 metus  smile.gif
*

Maniškei nebuvo problemos į darželį išeiti, todėl užjaučiu verksniukų mamytes. Beje, mes vasarą persikėlėm iš Drugelių pas vyresnius ax.gif
Digliuke
Man atrodo, visi arba dauguma vaiku paverkia ar paisterikuoja,nes jiems sunku atsiskirti su mama. As ir vedu i boruziuku grupe. Lyg sako neblogai,bet jau nenori net per duris eiti,bet sake greit nurimsta. Ir didesnese grupese vaikai verkia. Zinau, eina vaikas jau 3 metus i darzeli,bet verkia taip pat, kaip palieka ji. O paskui nurimsta ir viskas gerai buna jam. Manau,visiems sunki ta adaptacija ir vaikams ir mamoms. Bet galvoju, kad tikrai neverta be kokiu pora saviteliu ar menesio vaiko nebeleisti i darzeli nors verkia. Raikia pazeti, kaip jis reguoja po ilgesnio laiko. Mano nuomone, nereikia spresti po savites laiko. Reikai pavesti ilgiau. Nors ir kaip sirdis plysta paliekant vaika verkianti.
laukinukė
QUOTE(rakarma @ 2009 09 08, 14:45)
Bet galvoju, kad tikrai neverta be kokiu pora saviteliu ar menesio vaiko nebeleisti i darzeli nors verkia. Raikia pazeti, kaip jis reguoja po ilgesnio laiko. Mano nuomone, nereikia spresti po savites laiko. Reikai pavesti ilgiau.
*

Plius jie yra gudručiai - jei supras, kad ašaromis pasiekė savo, gali ir vėliau pradėjus vesti tuo pačiu naudotis mirksiukas.gif
Raganėlė
esu macius vaikus LABAI liudincius, nors diena buvo jau ipusejus budavo, o vaikas gulinedavo vienisas tai ant palangiu, tai tarp zaislu stelazuose pasislepes, vaizdas tikrai sirdi spaudziantis, ir as pastoviai klausiau ar mano vaikas nesijaucia taip pat, bet po keliu menesiu tas vaikas atsitiese, ir dabar labai aktyvus

pvz as vaika isvedziau i darza 1.8 m., todel kad atsibodo sedet diena is dienos vaiku kambariuose, namie jau abiem trukdavo erdves, ir kad nebutu bereikalingi konfliktai, pasirinkau vaiku kambarius, kuriuose jis sekmingai apsiprato prie vaiku, nes tuo metu musu aplinkoj vaiku tiesiog nebuvo, ir veliau lopsi panasiai prieme.
o dabar jau einam i trecia grupe, tai kiekvienas perejimas tokia trauma, nors eina su dalimi savo grupioku
KuklA++
QUOTE(Raganėlė @ 2009 09 09, 08:45)
esu macius vaikus LABAI liudincius, nors diena buvo jau ipusejus budavo, o vaikas gulinedavo vienisas tai ant palangiu, tai tarp zaislu stelazuose pasislepes, vaizdas tikrai sirdi spaudziantis, ir as pastoviai klausiau ar mano vaikas nesijaucia taip pat, bet po keliu menesiu tas vaikas atsitiese, ir dabar labai aktyvus

pvz as vaika isvedziau i darza 1.8 m., todel kad atsibodo sedet diena is dienos vaiku kambariuose, namie jau abiem trukdavo erdves, ir kad nebutu bereikalingi konfliktai, pasirinkau vaiku kambarius, kuriuose jis sekmingai apsiprato prie vaiku, nes tuo metu musu aplinkoj vaiku tiesiog nebuvo, ir veliau lopsi panasiai prieme.
o dabar jau einam i trecia grupe, tai kiekvienas perejimas tokia trauma, nors eina su dalimi savo grupioku
*

tikrai - tas grupiu kaitaliojimas tai nera gerai. vaikui reikia pastovumo. O keiciasi aplinka, aukletojos...
davilyte
Mano sunus dar neturi 3 m. ir eina i 3-4 metu grupe. Pradejom lankyti pries pora savaiciu. Pirma savaite noriai ejo, toks patenkintas atrode, o kita savaite viskas apvirto aukstyn kojom...verkia, klykia niekaip i grupe nenori eiti. Aukletojos sako geriau butu jei ne mama vestu, bet jokio skirtumo. Ir mociute vede ir tetis, o rezultatas tas pats verysad.gif net nezinau, atrodo, kad vaikas ne del issiskyrimo stresuoja, o jam buti toj grupej nepatinka. Tikekimes kad reikaliukai susitvarkys. Tikejausi, kad jam patiks darzelyje, o dabar toks protestas...
cudo
davilyte Gal "Eziuku" grupe ?
lile
davilyte man rodos cia taip daugumai buna. Pradzioja idomu, paskui seka supratimas kad cia teks isbuti visa diena, o galiausiai vaikuciai apsipranta smile.gif Manau ir jam bus taip pat. Paklauskit aukletojos, kaip jis po pusvalandzio paliktas darziuke jaucias, kaip bendrauja. Na pradzioje mums net pacios aukletojos sake, kaip merginos reaguoja, kaip jaucias, bendrauja smile.gif Tik maniskes buvo dviese, joms drasiau smile.gif
davilyte
QUOTE(cudo @ 2009 10 16, 22:04)
davilyte  Gal "Eziuku" grupe ?
*

Tikrai taip. Gal jau girdejot musu protesta blush2.gif . ax.gif
Papildyta:
QUOTE(lile @ 2009 10 19, 11:15)
davilyte man rodos cia taip daugumai buna. Pradzioja idomu, paskui seka supratimas kad cia teks isbuti visa diena, o galiausiai vaikuciai apsipranta smile.gif Manau ir jam bus taip pat. Paklauskit aukletojos, kaip jis po pusvalandzio paliktas darziuke jaucias, kaip bendrauja. Na pradzioje mums net pacios aukletojos sake, kaip merginos reaguoja, kaip jaucias, bendrauja smile.gif Tik maniskes buvo dviese, joms drasiau smile.gif
*

lile, maciau musu grupe dvi fainos sesutes lanko, gal jusiskes? mirksiukas.gif tokios pasirode drasios ir smalsios mergaites 4u.gif
Pas mus situacija nesikeicia, jau vakare vaikas stresuoja, kad reikes eiti i darzeli. Stengiames jam apie tai nepriminti, bet tik suzino, kur vaziuojam ir asaromis apsipila verysad.gif "mamyte nevaziuojam... mama as nenoriu". O i grupe visai sunkiai eina. Ir neatrodo, kad cia koks kaprizas butu, vaikas taip stresuoja. Veliau, kaip aukletojos sako, viskas susitvarko, vaikas gerai jauciasi. Nu lauksim dar...
cudo
QUOTE(davilyte @ 2009 10 19, 17:32)
Tikrai taip. Gal jau girdejot musu protesta blush2.gif . ax.gif
Papildyta:

lile, maciau musu grupe dvi fainos sesutes lanko, gal jusiskes? mirksiukas.gif tokios pasirode drasios ir smalsios mergaites 4u.gif
Pas mus situacija nesikeicia, jau vakare vaikas stresuoja, kad reikes eiti i darzeli. Stengiames jam apie tai nepriminti, bet tik suzino, kur vaziuojam ir asaromis apsipila verysad.gif "mamyte nevaziuojam... mama as nenoriu". O i grupe visai sunkiai eina. Ir neatrodo, kad cia koks kaprizas butu, vaikas taip stresuoja. Veliau, kaip aukletojos sako, viskas susitvarko, vaikas gerai jauciasi. Nu lauksim dar...
*

mano lanko si grupe. Po atostagu visai nenori eit i darzele doh.gif Kaip kartais pasako,kad ira naujas berniukas: visus skreudzia,ir labai negraze snekantis blush2.gif
lile
Tai gal jus pasisnekekit su aukletojom, kas ir kaip, kokios galimos priezastys, del tokio vaiko nenoro. Na ir dar aisku su vaiku pasikalbekit, gal issiaiskinsit ir jei tikrai pasirodys, kad skriaudzia kazkas, manu verta pakalbet su tuo kitu berniuku ir paaiskinti jam, kad jusu sunaus skriausti negalima smile.gif Manau as bandyciau taip, aisku pirmiausiai reikia issiaiskinti ar tikrai jis nenore del to, kad jauciasi skriaudziamas.

Mano merginos ne is eziuku grupes smile.gif Mes is girinuku smile.gif Pas mus viskas gerai. Mano merginos nelabai norejo eiti i darziuko, kol nebuvo pacios didziausios grupeje. Didzioji dalis vaiku buvo 5-6 metu o maniskes 4, na tai zinot aniems gi nepavadovausi. O kiekvienas vaikas nori but vadovu. Tai dabar kai didzioji dauguma vaiku nuo 3 iki 4 metu, tai jos noriau eina darzan, nes gauna pavadovauti smile.gif Nors maniskes kaip seses ir dar turincios kaimyne drauge, niekada didelio noro eiti i darzeli nerode, bet dabar situacija tikrai pagerejus. Pas mus aiku siame darziuke verksmu niekada nebuvo. Aukletojos mielos, balso nekeliancios, na nebent pavaduojancios ateina tai gal kazkiek pasukalioja, bet siaip jos apsiprato su saviskem aukletojom, tai i kitas net sureguoja taip nelabai teigiamai. Aukletojos uzsiima su darbeliais, pratybom, bureliu yra, na ko daugiau vaikui gali reikti. O manau neapsipranta tik koks 1 is 100 smile.gif
davilyte
QUOTE(cudo @ 2009 10 19, 19:27)
mano lanko si grupe. Po atostagu visai nenori eit i darzele  doh.gif  Kaip kartais pasako,kad ira naujas berniukas: visus skreudzia,ir labai negraze snekantis  blush2.gif
*

As jau issigandau nejaugi cia musiskis... doh.gif Kalbejau su aukletoja, sake, kad musu vaikas labai geras, tikrai nera su juo problemu. 4u.gif Ir dar sake, kad tikrai yra grupej berniukas, toks kaip jus minejot, bet sake, kad aukleja ji, kad gerai elgtusi. Net nezinau, kaip aukletojos sako, kad viskas labai gerai, bet musu vaikas taip nenori i darzeli eiti verysad.gif gal kazkas su ta grupe visgi negerai g.gif
Laumėnė
Sveikos mamytės 4u.gif

ar šis darželis yra prie bažnyčios?
Maniškei 1m 4 mėnesiukai bet dar neikur jos neužrašius, nes maniau kad tikrai dar pati būsiu ilgaiu nei iki 2 metų su ja. Bet situacija keičiasi ir teks grįžti į darbą. Kažin ar įmanoma būtų į jį patekti g.gif nes ne tiek daug ir liko iki tų 2-jų metukų unsure.gif
lile
Sis darzelis uz baznycios, gilyn i pusyna smile.gif Na toje pacioje kelio puseje kaip ir mokykla. Mat ten du darziukai yra prie baznycios smile.gif
Lolija
QUOTE(davilyte @ 2009 10 20, 09:10)
gal kazkas su ta grupe visgi negerai g.gif
*

na mano vaikas irgi eina į tą pačią ežiukų grupę ir galiu patvirtinti, kad viskas ten gerai mirksiukas.gif . manau čia nuo kiekvieno vaiko priklauso. maniškis tai prieš vasarą buvo, kad jau nelabai norėjo eiti. bet su ašarom palikau tik vieną kartą. gal ne nuotaika jam buvo tada, ar kas. bet manau ten su jais pilnai užsiima, besiilginčius mamos pagloboja, daugiau jiems dėmesio skiria mirksiukas.gif . o gal jūsų vaikas kaip tik ašarom nori to dėmesio daugiau gauti? dar bandykit pastebėti save- ar nekalbat prie vaiko su pažįstamais ar net pačiu vyru apie tai, kad jam darželyje blogai, jam sunku ir visa kita? gal jis tai girdi ir jam fiksuojasi mažoj galvelėj, o paskui viskas iš pasamonės išeina, kai reikia į daržiuką keliauti. pabandykit su vaiku kalbėti apie darželį. klausinėti ką ten veikia, su kokiais žaisliukais žaidžia, kokių draugų susiranda. parodykit, kad jums laaabai patinka tas darželis ir jūs žavitės juo. gal vaikas pamatys, kad mamai tas darželis įdomus ir pats pradės juo labiau domėtis. žinoma tai atsitiks ne per vieną dieną, bet su laiku manau darželis pasidarys geriausias draugas. to ir linkiu 4u.gif
Laumėnė
QUOTE(lile @ 2009 10 20, 12:37)
Sis darzelis uz baznycios, gilyn i pusyna smile.gif Na toje pacioje kelio puseje kaip ir mokykla. Mat ten du darziukai yra prie baznycios smile.gif
*

aisku, tada apie jį ir galvojau. Žinau kad kitas yra kitoje kelio pusėje, tai ten lyg "PIENĖ"
Na reiks mėgint pas direktorę eit ir kalbėtis, gal priims mus nuo rugsėjo rolleyes.gif
O gal iškart į abu eit ir mėgint užsirašyt g.gif patarkit mamytės, nes visia pasimetus kaip čia geriau būtų pasielgus g.gif
Lolija
QUOTE(Laumėnė @ 2009 10 20, 13:13)
aisku, tada apie jį ir galvojau. Žinau kad kitas yra kitoje kelio pusėje, tai ten lyg "PIENĖ"
Na reiks mėgint pas direktorę eit ir kalbėtis, gal priims mus nuo rugsėjo  rolleyes.gif
O gal iškart į abu eit ir mėgint užsirašyt  g.gif  patarkit mamytės, nes visia pasimetus kaip čia geriau būtų pasielgus  g.gif
*

nežinau ar tas darželis dabar vadinasi "Pienė", anksčiau jis vadinos Panemunės lopšelis- darželis. Į jį vedžiau savo vyresnėlį. Nu labai nepatiko lopšelio grupė. Bet čia jau auklėtojos problema buvo. Dar iki dabar slogūs prisiminimai. Kai perėjom į vyresniųjų grupes, viskas buvo super thumbup.gif
o užsirašyt manau verta į abu darželius, nes žinot kokios problemos paskui būna, kai vaiką reikia vesti į darželį, o vietų nebūna doh.gif
lile
Ne tas prie baznycios, bet kitoje puseje kelio yra Panemunes man rodos, musiskis Pusynelis, Pienės darzelis yra Birutes gatvėje, o Snekutis yra prie onkologinio smile.gif
Laumėnė
QUOTE(lile @ 2009 10 20, 14:02)
Ne tas prie baznycios, bet kitoje puseje kelio yra Panemunes man rodos, musiskis Pusynelis, Pienės darzelis yra Birutes gatvėje, o Snekutis yra prie onkologinio smile.gif
*

ačiū 4u.gif

Lolija ačiū ir Tau 4u.gif
davilyte
Sveiki. Noreciau suzinoti nuomoniu apie darzelio Pusynelis grupes. Man pasirode, kad "Eziuku" grupeje taip mazai vietos, o vaikiuku net 21. kai orai prasti tai jie ten ir malas visa diena, kazkaip net gaila vaikiuku. Ar visos grupes panasaus dydzio?
cudo
Sveiki.

blink.gif koks bardakas su masinom doh.gif jau tevai visai is nemasto ka daro. Sunku paeit,jau siendien tragedija. As prie bazneciaus pastatau,ir nesunku paeit mirksiukas.gif
cudo
Sveiki.

Idomu koke padetis darzele,mano maziukas sirgo ( ne gripu) jau kita savaite reike eit i darzele.
Ar musu darzele daug serganciu,ar karantinas ? g.gif
Raganėlė
aha man igi idomu, kaip grupes laikosi???
zydruteM
QUOTE(davilyte @ 2009 11 02, 14:08)
Sveiki. Noreciau suzinoti nuomoniu apie darzelio Pusynelis grupes. Man pasirode, kad "Eziuku" grupeje taip mazai vietos, o vaikiuku net 21. kai orai prasti tai jie ten ir malas visa diena, kazkaip net gaila vaikiuku. Ar visos grupes panasaus dydzio?
*

Sveika,
ne vien sitoje grupeje, bet ir visose yra tiek pat vaiku. ir ne tik sitam, bet visuose darzeliuose. pagal istatyma grupese gali buti 22 vaikai. tai taip visur ir buna smile.gif bent geruose darzeliuose smile.gif
davilyte
QUOTE(cudo @ 2009 11 21, 13:44)
Sveiki.

Idomu koke padetis darzele,mano maziukas sirgo ( ne gripu) jau kita savaite reike eit i darzele.
Ar musu darzele daug serganciu,ar karantinas ?  g.gif
*

Kalbejau su aukletoja, sake serga vaikuciai, geriau neleisti i darzeli, grupej tik 10 vaiku. mes jau nuo praeitos savaites bunam namuose.
dEdRA
QUOTE(cudo @ 2009 11 21, 11:44)
Sveiki.

Ar musu darzele daug serganciu,ar karantinas ?  g.gif

QUOTE(Raganėlė @ 2009 11 21, 20:10)
aha man igi idomu, kaip grupes laikosi???

Padėtis darželyje sakyčiau įdomi, jau tose grupėse kur yra 10 vaikučių tai šiai dienai skaitosi daug verysad.gif
Kitose grupėse tėra tik po kelis vaikučius, ne visi turbūt serga, bet tiesiog va mano dičkiui nereik į mokyklą tai ir mažiukas būna namie. Kiek žinau visuose darželiuose dabar panaši padėtis verysad.gif
Kolkas uždaryt neuždaro.
Žodžiu unsure.gif
lile
Na pas mus sake gripu serganciu nera, yra du sergantys bet ne gripo atvejai. O siandien zadejo 11 vaiku, bus matyt, manau daug kas paprasciausiai bijo vesti vaikucius. Manau suprantama, as kaip ir gripo nebijau, bet bijau kad kai reiks neprisikviesi mediku pagalbos. Tai man baisiausia.
cudo
Kaip derzele tuscia blink.gif biggrin.gif
Ir masinu tik trys buvo biggrin.gif

Musu grupe mazai vaiku.No mano bernas patenkitas,paseilgo vaiku.
fisko
Kiek žinau grupės sujungtos, nes vaikučių nė pusės nėra verysad.gif
Kaži ar ilgai dar tai tesis, net nebežinau vesti tą vaikiuką ar nevest, nei bijau nei nebijau, pati nebežinau kaip pasielgt g.gif
Deimike
Man svarbiausia ne patekti, o tai, kad jame yra vaikai sergantys ar turintis sveikatos sutrikimu del plauciu ir kontaktuojantys su tbc serganciaisiais. Ar tai tik teoriskai taip, o isties eina visokie vaikai? Gal kas galetu pakomentuoti sita dalyka ir ar reikia specialios pazymos papulti i si darzeli? Dekui visiem is anksto.
Papildyta:
QUOTE(Raganėlė @ 2009 09 09, 09:45)

*

atsiprasau, o kas tie vaku kambariai? cia darzeliuose tokie ura pripratimui ar kaip?
Deimike
ir dar noriu paklausti, o jei vaikas dar nepasipraso ant puoduko? ir pats valgyti nemoka. ar kas nors ten kiek nors pavalgydina ar kelnes pakeicia? Zinau, kad klausiu elementariu dalyku, bet juk svarbu tai zinoti... dar tikiuosi per 4 menesius ismoks pats.
Raganėlė
vaiku kambariai: maximoj, megoj ir etc

o tai apjungti, po kiek grupiu,
manau serganciu nelabai yra??? ar yra????
lile
Pavalgydyt tai pavalgydina, dar ir maniskes penkemetes su sauksteliu valgydina smile.gif Nors maniskes moka valgyt, bet jau kai pacios valgo, tai super ilgai uztrukna smile.gif

O del slapiu kelniu tai nezinau.
Deimike
QUOTE(lile @ 2009 11 27, 09:58)
Pavalgydyt tai pavalgydina, dar ir maniskes penkemetes su sauksteliu valgydina smile.gif Nors maniskes moka valgyt, bet jau kai pacios valgo, tai super ilgai uztrukna smile.gif

O del slapiu kelniu tai nezinau.
*

na, kituose lopseliuose sako pakeicia kelis kart, mes vystykliukus naudojame, tai reikes pereiti prie pampersu tada. na bet tikiuosi dar ismoksim. o, kad pavalgydina ti saunu smile.gif dekui uz atsakyma.
fisko
QUOTE(Deimike @ 2009 11 27, 11:05)
na, kituose lopseliuose sako pakeicia kelis kart, mes vystykliukus naudojame, tai reikes pereiti prie pampersu tada. na bet tikiuosi dar ismoksim. o, kad pavalgydina ti saunu smile.gif dekui uz atsakyma.

Keičia ir šitam ne tik lopšelio grupėse, bet ir vyresniems jei avarija atsitinka, niekas jų šlapių ir t.t. nelaiko. Pridėsit kelnyčių maišą ir nereiks jums jokių pampersų, su visai vaikučiais eis ant puoduko ir bus viskas gerai 4u.gif
Deimike
QUOTE(fisko @ 2009 11 28, 16:18)
Keičia ir šitam ne tik lopšelio grupėse, bet ir vyresniems jei avarija atsitinka, niekas jų šlapių ir t.t. nelaiko. Pridėsit kelnyčių maišą ir nereiks jums jokių pampersų, su visai vaikučiais eis ant puoduko ir bus viskas gerai 4u.gif
*

dekui uz nuraminima. na gal ismoksim, o jei ka tai pakeis. kol kas tai jis das nemoka pakenteti sad.gif kartais pasipraso kai jau tik ka nelaime nutinka.
O apie sirgima kas nors gali pasakyti? na kur klausiau auksciau.
vilmabu
musu siandien jau atdare grupe 4u.gif praeita savaite buvo sujunge su Boruzeliu grupe,gerai kad ir neejom,nes maniskiui geriau namie 4u.gif
gali mamai pavodovauti rolleyes.gif o darzely juk bendros taisykles smile.gif
kartu ant podo,kartu valgyti,kartu i lauka,kartu miegoti smile.gif
Sengana
Mes vakar pradejom eiti i darzeli, i boruzeliu grupe, bus matyt, kaip cia mums seksis. Si ryta reakcija- jau buvusia mergaite pasieme uz rankos ir nereikia man nei mamos nei tecio. O kas bus toliau dar nezinia. Jei kas, laukiu skambucio ir lekiu i darzeli ziuret smile.gif
Digliuke
Noriu padiskutuoti ta tema. Kaip Jus galvojate apie vaistus darzelyje? ar jus nepiktina? Ar jumis tenkina,kaip savas vaikas visiskai neserga,o ateina sergantis vaikas su kalnu vaistu ir laukneseliu auklitojoms ir be ju.
Mane tai siaubingai piktina. Nes kaip vaikas baisingai kostintis ateina i darzeli tai nera blogiau,nes visas bacilas su kosijimu paskleidzia po grupes. Mano nuomone,kad ten kokias tabletytes paciulti ar lasiukus ilasinti, as sutinku,nes buna ir alerginiu slogu ir panasiai. Bet kaip vaikas siaubingai kosto, net pacios auklitojos sako: jau kaip tas berniukas kosijo,net visus vaikus prikele. O namie mama serganti gripu yra ir atveda vaika serganti. tuoj uzkres visus maziukus. Auginu du sunelius ir abu eina i ta darzeli. Tai supykusi esu del tokiu dalyku.
Kaip jusu nuomone?
Meda01
QUOTE(rakarma @ 2010 01 12, 14:41)
Noriu padiskutuoti ta tema. Kaip Jus galvojate apie vaistus darzelyje? ar jus nepiktina? Ar jumis tenkina,kaip savas vaikas visiskai neserga,o ateina sergantis vaikas su kalnu vaistu ir laukneseliu auklitojoms ir be ju.
Mane tai siaubingai piktina. Nes kaip vaikas baisingai kostintis ateina i darzeli tai nera blogiau,nes visas bacilas su kosijimu paskleidzia po grupes. Mano nuomone,kad ten kokias tabletytes paciulti ar lasiukus ilasinti, as sutinku,nes buna ir alerginiu slogu ir panasiai. Bet kaip vaikas siaubingai kosto, net pacios auklitojos sako: jau kaip tas berniukas kosijo,net visus vaikus prikele. O namie mama serganti gripu yra ir atveda vaika serganti. tuoj uzkres visus maziukus. Auginu du sunelius ir abu eina i ta darzeli. Tai supykusi esu del tokiu dalyku.
Kaip jusu nuomone?
*

Man tai galvoj netelpa, kaip taip galima elgtis doh.gif , kur protas tokių žmonių doh.gif , negalvoja nei apie savo vaikus, nei apie svetimus, kaip galima vesti sergantį vaiką į daržą ir dar vaistų kalną įduot doh.gif
Raganėlė
tai savo nepasitenkinima ir pasakykit tiek aukletojai tiek ir paciai mamai, tai yra normalus susirupinimas
nes cia diskusijos beprasmiskos
Paryžietė
QUOTE(Raganėlė @ 2010 01 13, 10:23)
tai savo nepasitenkinima ir pasakykit tiek aukletojai tiek ir paciai mamai, tai yra normalus susirupinimas
nes cia diskusijos beprasmiskos
*

labai teisingai, kai aš pamačiau, kaip auklėtoja ima vaistukus iš kitos mamos ir pažada suduoti juos...tai iš karto pasakiau, kad vaistukų davinėti negalima ir, kad sergantys vaikai neturėtų lankyti darželio... 4u.gif
Deimike
taip, ligoniuku vietele namie del ju paciu ir kiytu sveikatos.
Sakykit, Mamytes, o koks sarasiukas daiktu einant i lopselinuku grupe siame darzelyje? Jau reiktu pasirupinti man, gal nuo kovo gausim netycia vietele, nepazada dar, bet ir tiketina.
zydruteM
QUOTE(Deimike @ 2010 01 25, 18:09)
taip, ligoniuku vietele namie del ju paciu ir kiytu sveikatos.
Sakykit, Mamytes, o koks sarasiukas daiktu einant i lopselinuku grupe siame darzelyje? Jau reiktu pasirupinti man, gal nuo kovo gausim netycia vietele, nepazada dar, bet ir tiketina.
*

jei dar su pampersais, tai reik idet pampersu, seilinuka, rubu perrengimui ( visu nuo trusiku iki megztinio). tapkuciu, pizamos. zinau, kad visose grupese praso tualetinio popieriaus poko. o del ugdymo priemoniu tai pasakys.. as nesiau vaikui asmeniskai piestuku, flomasteriu ir popieriaus, nes ten visi vaiai savo turi... o daugiau tai pasakys, nes dazniausiai tai rugseji perkamos priemones grupei smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.