Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vieniša mama ir patarimai joms
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
rasiukasxxx
QUOTE(nasata @ 2009 09 25, 23:35)
kaip vaikščiot pakelta galva ir atlaikyti smerkiančius žvilgsnius ir komentarus?  verysad.gif kai sako, kad kvaila, kad nepasidarai aborto, kad auginti vaiką vienai ir dar tokiu "krizės laiku" yra tolygu beprotystei...kai tvirtina, kad nesugebėsiu viena, nebus kas padeda, nes neturiu šalia artimų, neturiu mamos...ir dar paskolos bankams smaugia  blink.gif
kai žiūri kaip į beprotę, kaip iš viso galėjau pastot ir nesugebėt apsisaugot?
ir kodėl tokios žiaurios būtent moterys..bendradarbės...
kodėl smerkia tik mane, o ne vyrą, kuris atsisakė atsakomybės ir "padarė dingau"?
kaip nepasiduot depresijai varoma aplinkinių..
kartais apima žiaurios mintys ir noras tapt "Veronika paskenduole"  verysad.gif nes padaryt abortą tikrai širdis neleidžia, o jei kartu, abiem..........
*

Pirma vaika gimdziau nesusituokus ir niekada neisgirdau jokiu priekaistu is nieko, gal todel kad kai tik suzinojau kad laukiuosi buvau labai laiminga, o kai pradejo matytis pilvukas ji dar labiau atkisdavau ir nosi uzriesdavau, mano nusistatymas buvo toks , kad as laukiuosi (nesvarbu kokiom salygom) ir esu laiminga , o kam nepatinka tegu sprogsta is nervu man vienodai. Todel linkiu ir jum tureti toki poziuri i tuos kurie sneka , nes daugiausia tos kurios taip kalba jusu situacijoj gimdytu ir niekas jom nebeirodytu kad kazkada jos siule darytis aborta
ciuke
kaip vaikščiot pakelta galva ir atlaikyti smerkiančius žvilgsnius ir komentarus?  verysad.gif kai sako, kad kvaila, kad nepasidarai aborto, kad auginti vaiką vienai ir dar tokiu "krizės laiku" yra tolygu beprotystei...kai tvirtina, kad nesugebėsiu viena, nebus kas padeda, nes neturiu šalia artimų, neturiu mamos...ir dar paskolos bankams smaugia  blink.gif
kodėl smerkia tik mane, o ne vyrą, kuris atsisakė atsakomybės ir "padarė dingau"?
kartais apima žiaurios mintys ir noras tapt "Veronika paskenduole"  verysad.gif nes padaryt abortą tikrai širdis neleidžia, o jei kartu, abiem..........
*

Bendradarbiai tai is viso yra tokia grupe zmoniu, kurie paprastai visad apsnekes, o palaikymo retai kada sulauksi. Taigi, cia nusispjaukit sitoj vietoj i juos. Kas yra ju snekos palyginus su jusu kilniu sprendimu isnesioti SAVO vaika, ji uzauginti wub.gif .
Niekas nezino, kaip susiklostys tu smerkianciuju gyvenimas. Taigi, jus lygios. o cia nera ko ir rungtyniauti. Tikiuosi suprantat, ka noriu pasakyti.
Kitas dalykas - galit imtis ryztingu veiksmu, atlikti dnr, duoti i teisma del islaikymo ir tt. Paiimti tai, kas priklauso vaikui pagal istymus.

Tuo labiau pati rasete, kad vaiko norite labiau uz viska pasaulyje, tai ir pirmyn, nusispjaukit i salutinius dalykus, galvokit apie esme, galvokit, fantazuokit, kurkit planus kaip auginsit vaikeli, kaip uzdirbsit, o ne sukit galva kas ka pasakys. Ok wub.gif ?
Naktibalda
*

visos šios dvejonės dings kaip pamatysi savo vaikiuką ir jį galėsi paimti į rankas wub.gif , o bendradarbės ką šneka nereikia klausyti bash.gif: , sugebėsi viską tikrai , bet tai ir pati turi žinoti, negi bendradarbė pasakė ir tu tiki, kad nesusitvarkysi, o mes tau sakom susitvarkysi, geriau mumis tikėk ax.gif , o moterys žiaurios patikėk tik nežinau kodėl ar iš pavydo ... ar kokių kitų paskatų vedinos, gal įkąsti nori irnesakyk.gif nesupaisysi jų cool.gif
Molė
QUOTE(Naktibalda @ 2009 09 29, 00:21)
visos šios dvejonės dings kaip pamatysi savo vaikiuką ir jį galėsi paimti į rankas  wub.gif , o bendradarbės ką šneka nereikia klausyti bash.gif: , sugebėsi viską tikrai , bet tai ir pati turi žinoti, negi bendradarbė pasakė ir tu tiki, kad nesusitvarkysi, o mes tau sakom susitvarkysi, geriau mumis tikėk  ax.gif , o moterys žiaurios patikėk tik nežinau kodėl ar iš pavydo ... ar kokių kitų paskatų vedinos, gal įkąsti nori irnesakyk.gif nesupaisysi jų  cool.gif
*

Naktibalda, nemanau, kad tos moterys kažko pavydėtų vienišai nėštukei, gal labiau iš patirties aiškina, kad bus sunku, nes dar ir banko paskolos smaugia. "kaip tu čia pastojai, kodėl taip, kodėl anaip" - čia jau šaukštu mojavimas po pietų. Nebus lengva, bet viskas įmanoma, o ir duonos niekas neatneša, reiks pačiai mamytei uždirbti. Tiesa, tėtis turi irgi visą atsakomybę prisiimti.
Sako likimas atneša tiek sunkumų, kiek žmogus pakelia. Kuo stipresnis , tuo daugiau.

Stiprybės mamytei 4u.gif
mgane
*

Kaip vakščioti pakelta galva? Ogi visai paprastai - pakeli smakrą, krutinę į priekį (tokią patraukliai putlę) ir pirmyn. O pro šalį tegul žygiuoja bendradarbės, krizė ir visi smerkiantys žvilgsniai wub.gif
Jei nepaslaptis kiek tau metukų?
make-up

Skaiciau skaiciau ir tiek prisiminimu iskilo... Visa mazosios nestuma buvau viena,nes tevelis suzinojas ,kad laukiuos spruko i krumus. Buvo visokiu minciu,nes as issiskyrus buvau ,turiu sunu ,kuriam 7 metai ,suni ,buto paskola ir nebaigta irenginet buta...Atrode,kad gimdyt butu didziausia nesamone ....Mano mazoji jau stovi ,turiu issvajota mergaite bigsmile.gif
Kai jai dar nebuvo keturiu menesiuku musu gyvenime atsirado zmogus ,kuris neissigando dvieju vaiku ir suns biggrin.gif Esu laiminga smile.gif turiu du vaikus,mylinti ir begalo mylima vyra smile.gif kuris mazaja augina kaip savo ,ja myli ir visiem sako,kad tai jo dukra smile.gif

QUOTE(mgane @ 2009 09 15, 10:19)
Mane dar labai gasdina brūkšnelis (virtoj tėčio pavardės) vaikelio gimimo liūdijime.
*

nesigasdink,mazosios liudijime irgi jie buvo. O dabar ten irasytas naujas tetis ir pavarde jos pakeista mirksiukas.gif
dziaugiuos,kad neirasiau jos biologinio tecio ten,nes butume tureja bedu,o dabar buvo viskas labai paprasta smile.gif
Auksciau nosi ,supermama mirksiukas.gif 4u.gif
nasata
Labai ačiū už padrąsinimus..
Suvokiu, kad bus nelengva, bet pasiryžus su sunkumais kovoti smile.gif manau, kad įsijungs motiniški instinktai ir kovosiu dėl savo vaikelio kaip liūtė smile.gif
metų man jau daugokai, visi 35 blush2.gif ..su pirmu vyru išsiskyriau, nes jis nenorėjo vaikų, pragyvenau su juo 10 metų vis tikėdamasi, kad jo požiūris pasikeis į tai (skyrybos aišku buvo ne vien dėl to)..
ganėtinai ilgai man pavyko "neužkibti" , aš jau net buvau pradėjus galvot, kad gal visai negaliu turėt vaikų..ir tai pirmas mano vaikelis (nors vis dar sunkiai tai suvokiu) ir gydytoja pasakė, kad jei daryčiau valymą, tai jau daugiau vaikų susilaukt tikrai labai maža tikimybė, o dabar kaip ji sako, tarsi Dievo siųstas šis vaikelis man..ir juokiasi iš mano pasakymo, kad gal aš jau per sena tam biggrin.gif
Ir žinot, paskutiniu metu dejuodavau, kad neturiu prasmės dėl ko gyvent ir melsdavaus, kad Dievas atsiųstų man mylimą žmogiuką, su kuriuo galėčiau šeimą sukurt..pasirodo, reik atsargiau su norais smile.gif tik Dievulis neįspėjo, kad reiks vienai augint tą stebuklą wub.gif
Papildyta:
Dar norėjau paklausti
Kaip ten dėl tos vaikelio pavardės? negi gali vaikas būti visai be pavardės ir tik brūkšnys gimimo liūdijime? O jeigu savo pavardę duodi ar negalima savo? o gal galiu sugalvot kokią nors pavardę? biggrin.gif
o šiais 'krizės" laikais mokama kokia nors pašalpa vienišai mamai ar ji tik smerkiama mūsų šalyje?
Ačiū visoms:)
rasiukasxxx
Jum 35 ir dar bendradarbes stebisi kad laukiates (kad ir tokiom salygom)? As kai buvau jaunesne visalaik sakydavau kad jei iki 25 neistekesiu tai vistiek pasigimdysiu pirma vaikeli , aisku taip ir buvo pasigimdziau dvidesimt penkiu ir netekejus blush2.gif tongue.gif , tuo niekada nenusivyliau ... Ir jus nenusivilsit, lengva nebus , bet jei poziuris bus toks kaip paskutinej zinutej (as galiu, as kovosiu , as sugebesiu) tai ir bus viskas gerai mirksiukas.gif
ciuke
QUOTE(nasata @ 2009 09 30, 18:28)

Kaip ten dėl tos vaikelio pavardės? negi gali vaikas būti visai be pavardės ir tik brūkšnys gimimo liūdijime? O jeigu savo pavardę duodi ar negalima savo? o gal galiu sugalvot kokią nors pavardę?  biggrin.gif
*

Ne, vaiku nebuna be pavardziu biggrin.gif
make-up
QUOTE(nasata @ 2009 09 30, 18:28)
Dar norėjau paklausti
Kaip ten dėl tos vaikelio pavardės? negi gali vaikas būti visai be pavardės ir tik brūkšnys gimimo liūdijime? O jeigu savo pavardę duodi ar negalima savo? o gal galiu sugalvot kokią nors pavardę?  biggrin.gif
*

tai mes cia apie bruksnius irase apie teva biggrin.gif savo ir duosit pavarde mirksiukas.gif
liepuxs
Dabar tokia padetis labai nedziugina, bet patikek, su kiekviena diena augant pilveliui, o veliau kiekviena diena besirupindamas vaikeliu didziuosies savimi, kad isdrisai ji pagimdyti. Tevai... dziugsis labiau uz tave, kai tik isvys anuka. O amzius - pats tinkamiausias. Busi nuostabi mama.
bafi
viskas bus gerai...busi pati geriausia mayte..laikykis..stiprybes..ir tikrai kartais gyvenime geriau vienai..nei teisintis pries vyra..kodel nori miego..kodel pavargusi jautiesi..o cia grisi sau..issimiegi..paglostai pilveli..jokio streso..jokiu nervu..bendrausit su mazyliu ..kai maziukas prades judeti..busi pati laimingiausia ...patikek viskas atlyginama..ir tai kad pasirizti gimdyti mazuti..tirkai pagirtina..

o teveliai..kartais jie tokie....kartias vyrai..tokie...nieko cia nepakeisi...be tu mama, tu atsakinga uz vaikiuka..ir stenkis gyventi del saves ir del maziuko....
dievas suteike tau galimybe supuoti maza angeleli..matyti jo sypsena..pirmus zingsniukus....kai kurios moterys niekada to neaptiria..o tai kad vienisa esi..niekis..manau dar bus galimybe pamilti..ir viena diena busit visi trys laimingi....
nasata
Ačiū visoms už padrąsinimus smile.gif
kuo toliau, tuo labiau myliu savo pilvuko gyventoją wub.gif ir tikiu, kad viskas bus gerai (žinoma, ne iš karto)
va ir darbdaviai siūlo kitą darbą už didesnį atlyginimą, nors ir nežymiai didesnį, bet manau dabar svarbu kuo didesnis atlyginimo vidurkis, kad po to gautum didesnę motinystės išmoką..
Beje, kada jūs darbdaviui pasakėt, kad laukiatės?
ciuke
QUOTE(nasata @ 2009 10 03, 12:23)
Ačiū visoms už padrąsinimus smile.gif
kuo toliau, tuo labiau myliu savo pilvuko gyventoją  wub.gif ir  tikiu, kad viskas bus gerai (žinoma, ne iš karto)
va ir darbdaviai siūlo kitą darbą už didesnį atlyginimą, nors ir nežymiai didesnį, bet manau dabar svarbu kuo didesnis atlyginimo vidurkis, kad po to gautum didesnę motinystės išmoką..
Beje, kada jūs darbdaviui pasakėt, kad laukiatės?
*

Smagu 4u.gif
As pasakiau kai suejo 4 menesiai, pvz gydytoja dar liepe neskubeti pranesti suejus 3 men, nors nestumas buvo sklandus. Bet kai as pasakiau direktoriui 'noriu su jumis pasikalbeti' , jis tai eme ir padare uz mane. Sako viska matau is tavo akiu, viskas veide parasyta biggrin.gif wub.gif Tu nescia bigsmile.gif .
Nors nebijojau to pokalbio, bet jaudinausi. O jis eme ir praejo stai taip sauniai;)
sekmes 4u.gif
mgane
Noriu pasigirti, jau mačiau pulsuojančią savo kūdikėlio širdutę. Ir tai taip suteikia stimulo judėti į priekį-kokių žvilgsnių atgal ir į šoną.
Bet tėvams vis dar nedrįstu pasakyt blush2.gif
nasata
Aš taip pat neįsivaizduoju, kaip pasakyti savo tėčiui g.gif mamytės jau keli metai kaip neturiu verysad.gif
gal sugalvot kokia istoriją, kad vaiko tėvas pvz kokiam užsieny ar pan..na kad jam būtų mažesnis smūgis ir , kad nepergyventų taip dėl manęs..
nigma
QUOTE(mgane @ 2009 10 04, 18:27)
Noriu pasigirti, jau mačiau pulsuojančią savo kūdikėlio širdutę. Ir tai taip suteikia  stimulo judėti į priekį-kokių žvilgsnių atgal ir į šoną.
*

kaip miela wub.gif
pasakyk esu tikra kad palaikys tave..na gal is pradziu bus sokas bet apsipras ir tikrai myles leliuka ir lauks..juk tevai.. smile.gif
mgane
QUOTE(nasata @ 2009 10 04, 18:45)
Aš taip pat neįsivaizduoju, kaip pasakyti savo tėčiui  g.gif  mamytės jau keli metai kaip neturiu  verysad.gif
gal sugalvot kokia istoriją, kad vaiko tėvas pvz kokiam užsieny ar pan..na kad jam būtų mažesnis smūgis ir , kad nepergyventų taip dėl manęs..
*

Aš visada buvau tiesmukiška ir pasakysiu, kad vaiką auginsiu viena, ir net neįvardinsiu kas vaiko tėvas (turiu aršius brolius ir tėtį).
Bet vis dar nedrąsu, nes ir kaip pažįstu savo tėvus-net neįsivaizuoju jų rekcijos.

Papildyta:
QUOTE(mgane @ 2009 10 04, 19:26)
Aš visada buvau tiesmukiška ir pasakysiu, kad vaiką auginsiu viena, ir net neįvardinsiu kas vaiko tėvas (turiu aršius brolius ir tėtį).
Bet vis dar nedrąsu, nes ir kaip pažįstu savo tėvus-net neįsivaizuoju jų rekcijos.
*

Beja, kiek tavo pilvukui amžiaus?
Pamenu kaip prieš keletą savaičių "atėjau" į šį skyrelį vedama nežinios, baimės...Gal dar šiokią tokią jaučiu, bet many jau plaka dvi širdutės (vis negaliu atsidžiaugti) drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(agne.za @ 2009 10 04, 18:47)
kaip miela  wub.gif 
pasakyk esu tikra kad palaikys tave..na gal is pradziu bus sokas bet apsipras ir tikrai myles leliuka ir lauks..juk tevai.. smile.gif
*

Niekur nedings-turės apsiprasti lotuliukas.gif
Naktibalda
Noriu pasigirti, jau mačiau pulsuojančią savo kūdikėlio širdutę. Ir tai taip suteikia  stimulo judėti į priekį-kokių žvilgsnių atgal ir į šoną.
*

kaip faina wub.gif
o dėl pasakymo natūralu,nes iš tikro tai labai jaudinanti žinia wub.gif ,tikiu, kad nesmagu, bet vaikas pati nuostabiausia gyvenimo dovana wub.gif , viskas bus gerai aš tikrai tuo tikiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(nasata @ 2009 10 04, 18:45)
Aš taip pat neįsivaizduoju, kaip pasakyti savo tėčiui  g.gif  mamytės jau keli metai kaip neturiu  verysad.gif
*

geriau neprisigalvok nebūtų dalykų, nes melas gimdo melą doh.gif , atsibos pasakoti ir mąstyti ką veikia užsienyje tėtis ir kada jis grįš, tai tik pirmi pvz šovę į galvą , neprisidaryk problemų ax.gif

nasata
Supratau bigsmile.gif , nėra reikalo išsigalvot istorijų, taip ir pasakysiu "dėjo į kojas" lotuliukas.gif ir aplamai, man ne 15 metų, kad aiškinčiaus ar teisinčiaus kas ir kaip.......
mabi
QUOTE(nasata @ 2009 10 05, 23:28)
Supratau  bigsmile.gif , nėra reikalo išsigalvot istorijų, taip ir pasakysiu "dėjo į kojas"  lotuliukas.gif ir aplamai, man ne 15 metų, kad aiškinčiaus ar teisinčiaus kas ir kaip.......
*

taip, neprisigalvok jokiu istoriju, nes pas mus giminej buvo viena tokia, kuri sake, kad istekejo (nors niekas is artimuju nebuvo vestuvese), paskui, kad vyras uzsienyje ir taip toliau... po jos visu melu, niekas ja dabar nebetiki, nes vistiek tiesa isaiskeja.
geriau skaudi tiesa, nei pilnos kisenes melo. gal iskarto artimuju reakcija bus nekokia, bet veliau susitaikys, apsiramins... 4u.gif
ruta19
*

Tai juk krize pats tinkamiausias metas eiti motinystes atostogu tongue.gif Juk 2 m. pajamos garantuotos, cia aisku juokauju, (nors is dalies teisybes yra smile.gif ) Man irgi buvo panasiai metu kaip ir tau, kai laukiausi, ir banko paskolas turejau Bet dabar galiu pasakyti, kad budama namie su vaikuciu as netgi zymiai daugiau pinigeliu susitaupiau. As gautus uz nedarbinguma pinigelius is karto padejau i banka, kur nuskaiciuoja paskola ir metus laiko, net pamirsau, kad ja reikia moketi. O kadangi nemegstu labai puikuotis, tai ypac dabar (kai jau vaikutis paauges) suprantu, kad vezimelio brangaus ir kruto tikrai nereikia, nes greitai isauga ir t.t. Sekmes ir nepergyvenk, tikrai viskas bus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Cascada
as kartais net gailiuosi kad issiskyriau kai vaikui suejo metukai, reikejo iskart kai suzinojau kad laukiuosi, dabar nebutu tiek skausmo ir neatsakytu kodel...
margaritav
Nasata, o del bendradarbiu komentaru, tai nesijaudink. Aisku, slykstu is moteru isgirsti tokius pamokslus, kai taip reikia palaikymo. Manau, kad ju paciu santykiai ar santuoka braska per visas siules, todel ir nori igelti.

Aisku, bus sunku vienai vaika auginti. Beje , kai kada dviese buna sunkiau. Gal turi ir normaliu draugiu, kurios pades. Aisku, jos vaiko tau neuzaugins, bet jei karta per menesi isleis kokiam pusdieniui i kavine ar tiesiog pasivaikscioti, atsipusti, tai bus didele pagalba.

Sekmes, viskas bus gerai. Gal jau zinai, ka turesi?
jurcik-spurcik
noriu ir aš pasveikint nasat ir mgane su nuostabiausiu gyvenime potyriu ir prasme - motinyste (dar laukimu smile.gif ) ir palaikau jus ir visas kitas vienas mamytes visom keturiom thumbup.gif . Laimingai jums išnešioti vaikelius ir pagimdyti, pamatysit, tikrai nesigailėsit, užteks ir pinigėlių ir meilės. O jei ko pritrūksit - tikrai supermamoj surasit pagalbos, užteks tik parašyti 4u.gif .
O visiems pašaipūnams, kurie akivaizdžiai nori įgelt, įkast, užgaut - jei neapsikęsit - atsikirskit bridžitišku stiliumi - "o jūs dar miegat kartu? o nesiruošiat skirtis? o tamstos paakiai tamsūs - gal vyras kitą susirado?" pamatysit - daugiau neužkliūsit.
Palaikau mamyčių nuomonę, kad geriau jokio vyro negu bet koks, t.y. smurtaujančio, geriančio, veltėdžio, ir šiaip nemylinčio tikrai nereikia, vaikas, manau tokio, atsiprašant tėvo, labiau traumuojamas. Mus su sese mama viena užaugino (išsiskyrė su geriančiu tėvu, kai mes dar mažos buvom), ir nieko, ir užaugom, ir duonos ir meilės užteko. Nebijokit, jau nebe veronikų laikai, vaikiukų nebeužgaulioja (jei nori tyčiotis randa iš ko - iš akinių, dantukų, plaukų spalvos).
O kas liečia vežimėlių nešiojimą - šaunu, tačiau man irgi niekas nenešioja - vyras dirba toli, grįžta savaitgaliui, tai pati viską nusinešu ir pasinešu ir pasidarau.
nigma
QUOTE(jurcik-spurcik @ 2009 10 09, 20:06)

O visiems pašaipūnams, kurie akivaizdžiai nori įgelt, įkast, užgaut - jei neapsikęsit - atsikirskit bridžitišku stiliumi - "o jūs dar miegat kartu? o nesiruošiat skirtis? o tamstos paakiai tamsūs - gal vyras kitą susirado?" pamatysit - daugiau neužkliūsit.

*

drinks_cheers.gif thumbup.gif
mgane
[quote=jurcik-spurcik,2009 10 09, 20:06]
noriu ir aš pasveikint nasat ir mgane su nuostabiausiu gyvenime potyriu ir prasme - motinyste (dar laukimu smile.gif ) ir palaikau jus ir visas kitas vienas mamytes visom keturiom :

Ačiūkas už padrąsinimus 4u.gif
Daiva St.
Kaip gaila, kad mūsų visuomenė tokia netolerantiška-nei vienišoms mamytėms, nei negalinčioms susilaukti vaikučių unsure.gif Dukrytės darželyje yra mergytė, kurią augina tik mama, tai kad jūs matytumėt kitų mamų reakciją- šnabždasi sau už nugarų, "pletkina" kas ir kaip, na negaliu klausytis, tuoj maunu lauk, kad ko nors neleptelčiau netinkamo joms blink.gif Juk reikia džiaugtis, kad pagimdė, kad augina ir turi ryžto 4u.gif
Arba mano mamos darbe jauna mergina negali vaikučių susilaukti, taip gaila, pradėjo dabar kursus lankyti, kad galėtų po pusmečio įsivaikinti. Tai žinokit tik tada visos "babcės" praregėjo ir nebekamantinėja jos: tai kada vaikas, ko delsiat?Dabar joms gėda, kad taip puolė ją...Aš noriu visiems palinkėti kuo daugiau supratimo ir palaikymo kitiems 4u.gif
mabi
QUOTE(Daiva St. @ 2009 10 14, 12:12)
Kaip gaila, kad mūsų visuomenė tokia netolerantiška-nei vienišoms mamytėms, nei negalinčioms susilaukti vaikučių unsure.gif Dukrytės darželyje yra mergytė, kurią augina tik mama, tai kad jūs matytumėt kitų mamų reakciją- šnabždasi sau už nugarų, "pletkina" kas ir kaip, na negaliu klausytis, tuoj maunu lauk, kad ko nors neleptelčiau netinkamo joms blink.gif Juk reikia džiaugtis, kad pagimdė, kad augina ir turi ryžto 4u.gif
Arba mano mamos darbe jauna mergina negali vaikučių susilaukti, taip gaila, pradėjo dabar kursus lankyti, kad galėtų po pusmečio įsivaikinti. Tai žinokit tik tada visos "babcės" praregėjo ir nebekamantinėja jos: tai kada vaikas, ko delsiat?Dabar joms gėda, kad taip puolė ją...Aš noriu visiems palinkėti kuo daugiau supratimo ir palaikymo kitiems 4u.gif
*

as ir sakau, pas mus visuomeneje dar nera toliarancijos, ir kazin kada ji atsiras. tik kaip tos uz nugaros kalbancios mamos nesupranta, kad ir jos augina vaikus, kurie gali kazkada atsidurti tos vienisos mamos vietoj? ar gal ju sunus atsisakys savo vaiko ir jo neaugins....
ciuke
QUOTE(Daiva St. @ 2009 10 14, 12:12)
*

O mano vaiko grupeje is 15, apie 4 tokias vienas auginancias vaikus, ir viskas thumbup.gif

O ka ten apsneketi??? pasake viena kitai, kad viena augina, o kas toliau? net nezinau, koks turetu buti antras sakinys biggrin.gif

Gal jos tevus apsneka, kad anie tokie ar anokie, kad tokiu fainu vaiku neaugina tongue.gif
nasata
sveikutės smile.gif
mes jau turim pirmą savo nuotraukytę smile.gif
kai pamatai tą stebuklą augantį pilve, apima nenusakomas jausmas smile.gif

Papildyta:
mūsų visuomenė aplamai išskirtinė su savo nuomonėm ir smerkimais..
smerkia vienišas mamas ir kartu smerkia abortus..paradoksų šalis..tai kas geriau ar pagal mūsų visuomenę amoraliau? Tokioms mamoms mano nuomone, reikėtų medalius dalint už išsaugotą gyvybę, o ne prie gėdos stulpo kalt, bet deja čia Lietuva
patina
QUOTE(nasata @ 2009 10 18, 00:50)
sveikutės smile.gif
mes jau turim pirmą savo nuotraukytę  smile.gif
kai pamatai tą stebuklą augantį pilve, apima nenusakomas jausmas smile.gif
Papildyta:
mūsų visuomenė aplamai išskirtinė su savo nuomonėm ir smerkimais..
smerkia vienišas mamas ir kartu smerkia abortus..paradoksų šalis..tai kas geriau ar pagal mūsų visuomenę amoraliau? Tokioms mamoms mano nuomone, reikėtų medalius dalint už išsaugotą gyvybę, o ne prie gėdos stulpo kalt, bet deja čia Lietuva
*

o jei dar gyveni mazame mieste... doh.gif tiesiog atrodo,kad tau ant kaktos parasyta viskas,visi nuziurineja,o jei dar ka nors kas nors uzmeta,isvis norisi tik prasmegti doh.gif turiu svajone,gyventi vilniuje,bet su mazyliu dviese neprasiverstumeme verysad.gif
ciuke
QUOTE(patina @ 2009 10 18, 13:16)
o jei dar gyveni mazame mieste... doh.gif tiesiog atrodo,kad tau ant kaktos parasyta viskas,visi nuziurineja,o jei dar ka nors kas nors uzmeta,isvis norisi tik prasmegti doh.gif  turiu svajone,gyventi vilniuje,bet su mazyliu dviese neprasiverstumeme verysad.gif
*

Geriau keisti poziuri, o ne tokiu budu 'spresti problema' mirksiukas.gif

Koks kieno reikalas?

Na, neisivaizduoju, jei mama tvarkinga, vaikai priziureti, na ka galima sakyti jai? Apie ja?

Kam tai kliuna?

Isskyrus buvusi ministra Dagi biggrin.gif
patina
QUOTE(ciuke @ 2009 10 18, 16:13)
Geriau keisti poziuri, o ne tokiu budu 'spresti problema'  mirksiukas.gif

Koks kieno reikalas?

Na, neisivaizduoju, jei mama tvarkinga, vaikai priziureti, na ka galima sakyti jai? Apie ja?

Kam tai kliuna?

Isskyrus buvusi ministra Dagi  biggrin.gif
*

kitoks poziuris zmoniu mazame kaime smile.gif
ciuke
QUOTE(patina @ 2009 10 18, 16:32)
kitoks poziuris zmoniu mazame kaime smile.gif
*

Zinau, kad kitoks, o jus turekite dar kitoki, didziuokites savimi ir savo vaiku, ir vaiksciokit nosi uzrietus, ir bukit kitokia 4u.gif

mgane
O kas man skirtumus išvardintų - kuo skiriasi mama, auginantį vaiką viena, nuo mamos, taip pat auginačios vaiką su kokiu diedu?
Jei aš neturiu šalia vyro ( tiksliau dėjo į krūmus, kur ir pasibaigė jo vyruškumas) tai eu nepilnavertė asmenybė?kakokia raupsuotoji?mano vaikas būsimas vaikas kotoks?
Aš tiesiog drąsiai teigiu- kad aš Žmogus, aš Asmenybė, ir mano gyvenimas tikrai neprasideda ar nesibaigia ties Vyru. doh.gif
Bindi
Sveikos 4u.gif

*

Pasakei? Zinai... as savo tevam sakiau, taip: Jums gali patikti, gali nepatikti, bet as turesiu lialka ir man yra siaubingai gera. Jei tikites vestuviu ju nebus, nes vaikiukas nera pagrindas skubotai santuokai. Nors zinojau, kad tevai palaikys ir viskas bus ok bet tikrai buvo nejauku. Na nori nenori teks pasakyti, ilgai nepaslepsi biggrin.gif Siam momentui... boze boze... lialkos laukia labiau nei as, su savo rupesciu mane kartais jau net smaugia lotuliukas.gif to nedaryk, ten neik... Aisku, labai malonu kai taip saugo ir rupinasi.

QUOTE(nasata @ 2009 10 05, 23:28)
Supratau  bigsmile.gif , nėra reikalo išsigalvot istorijų, taip ir pasakysiu "dėjo į kojas"  lotuliukas.gif ir aplamai, man ne 15 metų, kad aiškinčiaus ar teisinčiaus kas ir kaip.......
*

Man irgi ne 15 smile.gif Jau virs 30. Ir kaip kazkuri sake nosyte i virsu, sypsenele ir keliauju per pasauli, ai dar pilvuka iskisu, kad visi geriau matytu. Kazkaip pastebejau, kai visi mato kad as pati labai laiminga besilaukdama ir dziaugiuosiu busimu vaikiuku, visi aplinkiniai irgi dziaugiasi. Tik 2 zmones pasake kad nesamone darau, viena del savo skaudzios 17likines dukters patirties... palygino gi..., o kitas playbojus draugas, kurio pacio gyvenimas vieni klystkeliai.

Ai beje... kai kokia cekava boba klausia o kas tevas, ispuciu akytes, nusisypsau ir sakau: Zinoma vyras, o ne moteris. Dazniausiai daugiau klausimu nebuna lotuliukas.gif

Saugokit save ir svarbiausia be galo gerbkite save, tada ir aplinkiniai kitaip ziures.
agnute211
Sveikutes,

Kaip graziai jus cia rasote smile.gif
Prisijungsiu ir as..kogero,kad papildysiu vienisu mamyciu bureli,nors pati dar tuo netikiu. Mm veluoja 5 dienos, ciklas visuomet buvo lygiai 28 d,todel man toks velavimas yra neitiketinas....Siryt dariausi testa, bet nelabai supratau-rode T zonoje balta juostele, vakare issitraukiau vel pasiziureti-matosi jau ne balta,bet vos vos iziurima plonyte rausva..maudzia tarpais pilvo apacioa ir strenas labai,rytoj eisiu pas gydytoja,kad patvirtintu arba paneigtu,nes jau einu is proto..Jeigu kartais mano spejimai pasitvirtintu-vaikeli tektu auginti taip vienai,taip jau yra.Ir nors esu ne vaikas, jau 29 metai,bet labai labai baisu.
nigma
QUOTE(agnute211 @ 2009 10 28, 22:20)
Sveikutes,

Kaip graziai jus cia rasote  smile.gif 
Prisijungsiu ir as..kogero,kad papildysiu vienisu mamyciu bureli,nors pati dar tuo netikiu. Mm veluoja 5 dienos, ciklas visuomet buvo lygiai 28 d,todel man toks velavimas yra neitiketinas....Siryt dariausi testa, bet nelabai supratau-rode T zonoje balta juostele, vakare issitraukiau vel pasiziureti-matosi jau ne balta,bet vos vos iziurima plonyte rausva..maudzia tarpais pilvo apacioa ir strenas labai,rytoj eisiu pas gydytoja,kad patvirtintu arba paneigtu,nes jau einu is proto..Jeigu kartais mano spejimai pasitvirtintu-vaikeli tektu auginti taip vienai,taip jau yra.Ir nors esu ne vaikas, jau 29 metai,bet labai labai baisu.
*

se kad nebijotum 4u.gif viskas bus gerai mirksiukas.gif
koriuska
labas, as noriu pasakyt savo nuomone...kai as suzinojau , kad nestuke.gif , as net neturejau su kuo pasneket....nes, tevus palaiduojau pries pusmeti ir likau su savo dziaugsmu viena....o vaiko tetis...kaip ir dauguma vyru pasake, kad dar ne laikas nestuke.gif ...va netgi taip buna... bet tikrai dievas suteikia pagalba 4u.gif aisku, buvo ir yra ziauriai doh.gif sunku, bet as juk neviena siam pasaulyje...as turiu savo zmogiuka
agnute211

Aciu smile.gif
Uz dvieju valandu mano vizitas pas gydytoja, oi kaip nerimauju doh.gif

QUOTE(agne.za @ 2009 10 29, 00:18)
se kad nebijotum  4u.gif viskas bus gerai  mirksiukas.gif
*

Briga28
sveikos merginos, saime forume radau pokalbius apie pavardes, norejau paklausti, jai nestumo metu palieka vyras ir tikrai matot kad auginsit vienos, kokia pavarde duoti vaikui savo ar tevo, kuris neprisiima atsakomybes?? As pirmam savo vaikui daviau vyro pavarde, ir gailiuosi dabar. Šiuo metu laukiuosi antro vaiko ir matau kad situacija ta pati, kaip sakant nuo vilko ant meskos...
make-up
QUOTE(Briga28 @ 2009 10 29, 14:46)
sveikos merginos, saime forume radau pokalbius apie pavardes, norejau paklausti, jai nestumo metu palieka vyras ir tikrai matot kad auginsit vienos, kokia pavarde duoti vaikui savo ar tevo, kuris neprisiima atsakomybes?? As pirmam savo vaikui daviau vyro pavarde, ir gailiuosi dabar. Šiuo metu laukiuosi antro vaiko ir matau kad situacija ta pati, kaip sakant nuo vilko ant meskos...
*

tai tu tevo pavarde gali duot tik jei jis sutinka.
As savo mazei daviau savo pavarde ir tevo i gimimo liudijima neirasinejau. todel nebuvo bedu ,kai MB dave jai savo pavarde ir isirase tevu. nereikejo,kad biologinis atsisakinetu tevystes ir t.t.
nigma
QUOTE(Briga28 @ 2009 10 29, 13:46)
*

na manau davus savo maziau problemu...pvz nereiks jokiu tevo leidimu i uzsieni vykstant ir pan...
Briga28
QUOTE(make-up @ 2009 10 29, 15:12)
tai tu tevo pavarde gali duot tik jei jis sutinka.
As savo mazei daviau savo pavarde ir tevo i gimimo liudijima neirasinejau. todel nebuvo bedu ,kai MB dave jai savo pavarde ir isirase tevu. nereikejo,kad biologinis atsisakinetu tevystes ir t.t.
*

Nezinojau kad taip galima, net keista, kad gim.liudijime gali buti ne biologinio tevo pavarde...o tai taip iseina kai registruoji vaika , tai yra ta gimimo liudijima tai cia grynai mamos teise parinkti vaikui pavarde ir isvis nuspresti irasyti ta teva ar visai net nerasyti. Su pirma dukra , as ko klause viska sudiktavau saziningai ir viskas. O del uzsienio jai keliauti, tai dabar berods nereikia tevo sutikimo, sia vasara vaziavom i turkija tai reikejo tureti tik gimimo liudijima (nes pavardes skiriasi musu) ir viskas, niekam jokiu klausimu nekilo.
zolate
Kas del vaiko pavardes,galima duoti savo,bet dabar vaiko metrikuose turi buti irasytas tevas.Anksciau daug kas naudojosi,duodavo vaikui mamos pavarde,gyvendavo su vaiko tevu ir gaudavo vienisos mamos pasalpa.Kad esi vienisa mama reikia irodyti teisme.Keitesi istatymas ir jis skamba mazdauk taip:kiekvienas vaikas turi tureti teva.Tera viena galimybe irodineti teisme,kad tai buvo atsitiktiniai santykiai ir ne tik,kad pavardes netsimeni,bet net nezinai kaip jis atrodo blush2.gif Tik tada vaiko metrikuose kur tevo grafa bus uzdetas bruksnys.Kai kuriais atvejais tai-geriausias sprendimas.
make-up
QUOTE(zolate @ 2009 10 29, 21:13)
Kas del vaiko pavardes,galima duoti savo,bet dabar vaiko metrikuose turi buti irasytas tevas.Anksciau daug kas naudojosi,duodavo vaikui mamos pavarde,gyvendavo su vaiko tevu ir gaudavo vienisos mamos pasalpa.Kad esi vienisa mama reikia irodyti teisme.Keitesi istatymas ir jis skamba mazdauk taip:kiekvienas vaikas turi tureti teva.Tera viena galimybe irodineti teisme,kad tai buvo atsitiktiniai santykiai ir ne tik,kad pavardes netsimeni,bet net nezinai kaip jis atrodo blush2.gif Tik tada vaiko metrikuose kur tevo grafa bus uzdetas bruksnys.Kai kuriais atvejais tai-geriausias sprendimas.
*

O kada priimtas toks istatymas? g.gif mano mazei 8 menesiai ir jos gimomo liudijime nebuvo iraso apie teva. vaika juk uzregistruot reik per tam tikra termina. O jei tevas nepripazysta tevystes? tai teismai ir dnr tyrymu darymas uztruks tikrai ilgiau. O jei jo LT ner? ir t.t. ?Nera jokios pasalpos vienisai mamai schmoll.gif net uz darzeli visa kaina moki.
Papildyta:
QUOTE(Briga28 @ 2009 10 29, 16:08)
Nezinojau kad taip galima, net keista, kad gim.liudijime gali buti ne biologinio tevo pavarde...o tai taip iseina kai registruoji vaika , tai yra ta gimimo liudijima tai cia grynai mamos teise parinkti vaikui pavarde ir isvis nuspresti irasyti ta teva ar visai net nerasyti. Su pirma dukra , as ko klause viska sudiktavau saziningai ir viskas. O del uzsienio jai keliauti, tai dabar berods nereikia tevo sutikimo, sia vasara vaziavom i turkija tai reikejo tureti tik gimimo liudijima (nes pavardes skiriasi musu) ir viskas, niekam jokiu klausimu nekilo.
*

jei mama netekejusi ,tada tai tik jos reikalas.
Na ne biologinis tevas irasytas gali but tada kai jis pripazysta tevyste mirksiukas.gif mano atveju buvo taip.
O be tevo sutikimo tu negalejai irasyt nieko. taoi kaip tau ten viska surase g.gif nebent tu buvai istekejus ir turejai vyro pasa su savim.
blondinas Nr.182
o jei boba isprievartauja ir ji pastoja..
O nusikaltelio nepagauna ir nezino jo pavardes.
Kaip tada reiktu vaika uzregistruot?
wai2te_m
QUOTE(blondinas Nr.182 @ 2009 10 31, 07:01)
*

Visu pirma moteris, o ne boba mirksiukas.gif manau ne viena isprievartauta moteris nenoretu, kad jos vaikas turetu prievartautojo pavarde, juk gali buti ir mamos pavarde..
Nananina
QUOTE(blondinas Nr.182 @ 2009 10 31, 06:01)
*

Nu ir protingas klausimas doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.