alfa159
2009 09 17, 11:23
Mititeja, rasiau: zindomas kudikis masinoje+mano paskirtas laikas+mano planuojamo vizito pas gydytoja trukme max 2 min. Tai pakankama priezastis dvi bubules sulaikyti dviem minutems. Realiai gavo nepilna minute. Visada reikia vertinti atskira situacija ir priimti atitinkama sprendima pagal savo sazine. Man butu geda ir nesmagu pries savo vaikus, jei juos nuvilciau, saugodama kazkokiu bobuliu onora ir gerbdama ju kovine dvasia. Tai, kad bobules laikytu mane caca, savo vietoj sedincia moterele, man to jausmo neatpirktu. O kad juokina mano pasakojimas, tai cia ne mano problema.
Daiva41
2009 09 17, 11:26
QUOTE(Fruzina @ 2009 09 09, 13:25) čia daugeliui mamyčių, kurios neįžiūrėjo nieko blogo vaiko, o tiksliau mamos elgesyje. Pirmiausia jūs įkurkite savo įmonę, įdėkite turto ir pinigų , pasamdykit darbuotojus(arba dirbkit viską pats, na kad ir pardavėju) ir tada pažiūrėsiu kaip jums bus gerai, malonu, kaip jūs būsite linksma, kai vaikai atėję tampys prekes. Vienas sugadins,kitas ne. Bet esmė bus ta, kad bus niokojamas JŪSŲ turtas, daugiau ar mažiau, su didele žala ar su mažesne. Nesuprantu iš kur nepagarba kito žmogaus darbui ir turtui. Jei to negerbiate jūs, kaip jūs manote ar to neišmoks iš jūsų vaikai. O paskui aimanuoja, oi apsivogė, oi kaimyno mašiną subraižė mano sūnelis, ir iš kur jis išmoko, gi aš taip gražiai auklėju. Aš savininkė. Ateina mama su mažu vaikiuku. Renkasi prekes. Vetos nedaug. Jis nori viską paimti pats. Mama sako ne. Jis neklauso. Ima jam patinknčias prekes, meta jas, bando kišti į burną ir t.t Ką darau aš? Jei pradėsiu aiškinti mamai, kad jos vaikas netinkamai elgiasi, ji supykusi apsisuks ir išeis nieko nepirkusi. Man tai nenaudinga. Taigi aš bandau, atsiklaususi, ar vaikutis manęs nebijos, užimti jį t.y. duoti jam tą daikčiuką, kurio žinau, kad nesugadins arba kartu einame dėlioti prekių. Mama rami, nes jos vaikis užimtas, aš rami, nes pati jį stebiu, o mama paliks savo pinigėlius būtent mano parduotuvėje
sena pažįstama
2009 09 17, 11:27
Oi, ziuriu, kiek karingu moteriskiu cia, kuriu ligos pacios svarbiausios Taigi, dabar mane taisykit, jei as neteisi  Siuo metu(ne pries 10 metu, ne pries 5 net)poliklinikose tokia tvarka:susergi, skambini i registratura ir tau isduoda taloneli, sakykim, po triju dienu tokia ir tokia valanda. Registraturoje ivertina, kad dar ner ta liga mirtina tokia, o jei tokia yra-pirmyn nuo 7 valandu extra priemimas pad daktara yra(viena ar dvi vietos, tiksliai nezinau). Vadinasi, susirges zmogus sulaukia ta diena nustatyta valanda ir nueina pas daktara. Jei yra eile, tai arba zmogus per anksti ateina, arba per velai, arba tiesiog sunkus ligoniai takart pasitaike, nu galima juk palaukti. Tas pats su vaikais  Eiliniam naujagymio pasverimui, pamatavimui, pakalbejimui buna skirta viena diena, pas mus ketvirtadieni, kada nustatyta laika ateina ir nelenda be eiles, nes visi cia tokie pat naujagymiai  Jei ateina vyresnis vaikas ir lenda be eiles, gal vertetu pagalvoti, kad jis su 40 ir aibe bacilu, kad geriau ji uzleisti, nei kvepuoti sveikiems naujagymiams. Jei eiline diena ir visi sedi su temperaturom(kalbu apie vaikus), tai atejes naujagymis turi skubu atveji, vadinasi, jam blogai, blogiau negu tiems visiems laukiantiems vaikams, kurie uzsiregistrave pries kelias dienas. Negi dabar jo neuzleisi? Niekada net nesusimastydavau, kad reikia ozius rodyti ir duryse isimurinti  SVEIKO naujagymio del maitinimo ypatybiu niekas nenesa be isankstinio uzrasymo bei ne ta diena, kai skirta naujagymiams. Viskas tas pats su suaugusiu daktarais, kai reikia eilines konsultacijos-uzraso pries menesi(pvz ortopedas, okulistas ar dantistas), jei reikia skubos tvarka-duoda vieta nuo 7 ryto arba spec praejima be eiles. Kalbant apie kraujo tyrimus(dar rentgena) yra tokia galimybe- VAIKAI BE EILES. Kaip Maximoj kad vaiku kasos buna, juk nesipiktinat ne viena, jei stovit toj kasoj ir jusu praso praleisti tas, kurios nescios ar su vaikais. Tai kodel piktinamasi cia? Keturios sesutes, kurios ima krauja. Viena dirba su vaikais. Jei ju nera-su suaugusiais. Bet jei atejo vaikas ar nescioji-kodel daroma vaizdas, kad tas, kas joms priklauso pagal poliklinikos taisykles, reikia issikovoti dantim ir nagais pries visus kitus? P.S. esu geriete-jei matau nescia, su mazu vaiku, visada uzleidziu vieta, jei nera mums svarbos(pvz eilinis sveikatos patikrinimas). Lygiai taip pat siuliau atejusiems tevams pasinaudoti sava teise prie kraujo tyrimo
alfa159
2009 09 17, 11:28
QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 17, 12:26) Aš savininkė. Ateina mama su mažu vaikiuku. Renkasi prekes. Vetos nedaug. Jis nori viską paimti pats. Mama sako ne. Jis neklauso. Ima jam patinknčias prekes, meta jas, bando kišti į burną ir t.t Ką darau aš? Jei pradėsiu aiškinti mamai, kad jos vaikas netinkamai elgiasi, ji supykusi apsisuks ir išeis nieko nepirkusi. Man tai nenaudinga. Taigi aš bandau, atsiklaususi, ar vaikutis manęs nebijos, užimti jį t.y. duoti jam tą daikčiuką, kurio žinau, kad nesugadins arba kartu einame dėlioti prekių. Mama rami, nes jos vaikis užimtas, aš rami, nes pati jį stebiu, o mama paliks savo pinigėlius būtent mano parduotuvėje O jei Jusu parduotuveje pirkeju antpludis, o atskiro animatoriaus etato neturite?
QUOTE(mititėja @ 2009 09 17, 12:22) Tai būkit maloni, nenaudokit jos savo modeliams. Ačiū. nenaudoju, prasom.
mititėja
2009 09 17, 11:39
QUOTE(alfa159 @ 2009 09 17, 11:23) Mititeja, rasiau: zindomas kudikis masinoje+mano paskirtas laikas+mano planuojamo vizito pas gydytoja trukme max 2 min. Tai pakankama priezastis dvi bubules sulaikyti dviem minutems. Realiai gavo nepilna minute. Visada reikia vertinti atskira situacija ir priimti atitinkama sprendima pagal savo sazine. Man butu geda ir nesmagu pries savo vaikus, jei juos nuvilciau, saugodama kazkokiu bobuliu onora ir gerbdama ju kovine dvasia. Tai, kad bobules laikytu mane caca, savo vietoj sedincia moterele, man to jausmo neatpirktu. Man netinka jūsų paniekinantis požiūris į pensininkes, jų laiką ir poreikius. Jaučiatės galinti vertinti ir spręsti, kas labiau užimtas, ir tokiu būdu turintis teisę pas gydytoją patekti pirmas. QUOTE(alfa159 @ 2009 09 17, 11:23) O kad juokina mano pasakojimas, tai cia ne mano problema. Aš tame iš viso neįžvelgiu problemų. Tiesiog komentuoju, kaip man atrodo jūsų heroizmas. Nors aš suprantu - nėščiosioms (jūs minėjote, kad buvote nėščia) kyla nenumaldomų norų, kuriuos žūtbūt reikia išpildyt. Berods hormonų perturbacijos tai sukelia. QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 17, 11:27) Jei ateina vyresnis vaikas ir lenda be eiles, gal vertetu pagalvoti, kad jis su 40 ir aibe bacilu, kad geriau ji uzleisti, nei kvepuoti sveikiems naujagymiams. Jei eiline diena ir visi sedi su temperaturom(kalbu apie vaikus), tai atejes naujagymis turi skubu atveji, vadinasi, jam blogai, blogiau negu tiems visiems laukiantiems vaikams, kurie uzsiregistrave pries kelias dienas. Negi dabar jo neuzleisi? SVEIKO naujagymio del maitinimo ypatybiu niekas nenesa be isankstinio uzrasymo bei ne ta diena, kai skirta naujagymiams. Išrinkau tris taisykles, kurios visai nebūtinai galioja. Tėvai dažnai - užimti žmonės, ir jokių kūdikių dienų nesilaiko. Mums pati gydytoja liepdavo nesilaikyti (tiesa tai tikrai buvo senokai), nors tos kūdikių dienos būdavo dar mano vaikystėje. Sėdi ne tik su temperatūromis. Sėdi su praskeltomis galvomis, sulaužytomis rankomis, skaudančiomis ausimis, baisiu kosuliu etc. Todėl ir yra eilė. Kad nėra gydytojo "apsprendžiančio", kuris atvejis skubesnis. O vyresnis vaikas tiesiog gali būti naglas vaikas. Arba naglos mamytės (įsivaizduojančios, kad tik ji viena neturi laiko) vaikas.  QUOTE(alfa159 @ 2009 09 17, 11:28) O jei Jusu parduotuveje pirkeju antpludis, o atskiro animatoriaus etato neturite?  Manau, kad Daiva41 elgesio modelis tinka tik nedidelėm, "lėtai" dirbančiom parduotuvėm, kuriose yra galimybė apšokinėti ir apglostyti kiekvieną klientą. Ir dar - įdomu, kaip jaustumėtės, jeigu kokia etatinė "nepirkėja" kasdien užeidinėtų su neklaužada vaikeliu, ir, viską apuosčiusi bei iščiupinėjusi, tiesiog išeitų?
QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 17, 12:26) Aš savininkė. Ateina mama su mažu vaikiuku. Renkasi prekes. Vetos nedaug. Jis nori viską paimti pats. Mama sako ne. Jis neklauso. Ima jam patinknčias prekes, meta jas, bando kišti į burną ir t.t Ką darau aš? Jei pradėsiu aiškinti mamai, kad jos vaikas netinkamai elgiasi, ji supykusi apsisuks ir išeis nieko nepirkusi. Man tai nenaudinga. Taigi aš bandau, atsiklaususi, ar vaikutis manęs nebijos, užimti jį t.y. duoti jam tą daikčiuką, kurio žinau, kad nesugadins arba kartu einame dėlioti prekių. Mama rami, nes jos vaikis užimtas, aš rami, nes pati jį stebiu, o mama paliks savo pinigėlius būtent mano parduotuvėje Tai va būtent ir formuojamas toks požiūris vaiko nuo mažens, kad aš visagalis, jei manęs nececkinsi, mano mama nepirks pas tave. Man tas žinokit pasakymas, kad mama sako ne, o tas neklauso, nu žinokit jau tuoj isteriją sukels, nu kaip gali mažas vaikas neklausyti mamos. Nesakau ,kad turi būti kaip robotas, bet ji PRIVALO klausyti mamos, jei jis neklauso, tai mama ir turi pati juo pasirūpinti, o ne rinktis prekes, o pardavėjas -savininkas užsiimti su jos vaiku. Jei per dieną dešimt tokių vaikų, o mama valandą ,,renkasi,, prekes turėdama nemokamą auklę. Kažin kaip verslas klestėtų. Na jūs susitvarkysit po darbo, jūs savininkė, o ką daryt pardavėjui -samdytam žmogui irgi po darbo tvarkytis. Aš sakykim niekada nenorėčiau, kad mano vaiką linksmintų pardavėja, tada aš įsipareigoju lyg ir nusipirkti kažką, o jei jūs pusvalandį žaistumete su mano vaiku, o aš nieko nepirkčiau, ar būtumete patenkinta .
*GAILĖ*
2009 09 17, 11:49
pas mus ant pediatrės kabineto kaba lapelis - "kūdikiai iki 1m ir vaikai su temperatūra įleidžiami be eilės".
Krisanta
2009 09 17, 11:55
Ir su alkanu vaiku daug problemų... Lauki savo laiko, o lenda pensininkės??? Aš rami, niekada nieko nesakau ir nelendu, bet jei jau ir laikas praėjęs, ir vaikui laikas valgyti..... Ką siūlote - nepykti??? Tokiu atveju, net aš galiu pasiusti............... O šiaip, viskas priklauso nuo aplinkybių...
Buvo komentaras dėl besilaukiančių...Pačiai teko sėdėti eilėje ir visiems buvo Dzin, o buvo taip bloga.............
*GAILĖ*
2009 09 17, 11:55
QUOTE(Fruzina @ 2009 09 17, 11:48) Tai va būtent ir formuojamas toks požiūris vaiko nuo mažens, kad aš visagalis, jei manęs nececkinsi, mano mama nepirks pas tave. Man tas žinokit pasakymas, kad mama sako ne, o tas neklauso, nu žinokit jau tuoj isteriją sukels, nu kaip gali mažas vaikas neklausyti mamos. Nesakau ,kad turi būti kaip robotas, bet ji PRIVALO klausyti mamos, jei jis neklauso, tai mama ir turi pati juo pasirūpinti, o ne rinktis prekes, o pardavėjas -savininkas užsiimti su jos vaiku. Jei per dieną dešimt tokių vaikų, o mama valandą ,,renkasi,, prekes turėdama nemokamą auklę. Kažin kaip verslas klestėtų. Na jūs susitvarkysit po darbo, jūs savininkė, o ką daryt pardavėjui -samdytam žmogui irgi po darbo tvarkytis. Aš sakykim niekada nenorėčiau, kad mano vaiką linksmintų pardavėja, tada aš įsipareigoju lyg ir nusipirkti kažką, o jei jūs pusvalandį žaistumete su mano vaiku, o aš nieko nepirkčiau, ar būtumete patenkinta . o kaip tu įsivaizduoji, mažam vaikui turi būt lb įdomu pusvalandį stovėt nejudant, nes liepė mama?  . jei jau parduodtuvė nori savo klientų tarpe turėt mamas, tai turi pasirūpint arba vaikų kampeliu, arba nepurkštaut dėl to kad vaikai bėgioja, ima ką nors
QUOTE(Fruzina @ 2009 09 17, 12:48) Man tas žinokit pasakymas, kad mama sako ne, o tas neklauso, nu žinokit jau tuoj isteriją sukels, nu kaip gali mažas vaikas neklausyti mamos. na, tavo vaikams kada nors gyvenime juk buvo 2-3 metai? juk daiva parase savo logika: jei dvimetinukui butu kilusi isterija, motina greiciausiai butu su klykianciu vaiku isejusi is parduotuves ir nieko nepirkusi. o daiva, uzimdama klientes vaika, "nusove" kelis zuikius - apsaugojo prekes (vadinasi, isvegne nuostoliu), pardave prekes (vadinasi, gavo pelno), ir, labai tiketina, isigijo lojalia kliente (maloniai aptarnauta moteris, galbut, panores vel apsilankyti toje krautuveje).
sena pažįstama
2009 09 17, 11:56
QUOTE(mititėja @ 2009 09 17, 12:39) Išrinkau tris taisykles, kurios visai nebūtinai galioja. Tėvai dažnai - užimti žmonės, ir jokių kūdikių dienų nesilaiko. Mums pati gydytoja liepdavo nesilaikyti (tiesa tai tikrai buvo senokai), nors tos kūdikių dienos būdavo dar mano vaikystėje. Sėdi ne tik su temperatūromis. Sėdi su praskeltomis galvomis, sulaužytomis rankomis, skaudančiomis ausimis, baisiu kosuliu etc. Todėl ir yra eilė. Kad nėra gydytojo "apsprendžiančio", kuris atvejis skubesnis. O vyresnis vaikas tiesiog gali būti naglas vaikas. Arba naglos mamytės (įsivaizduojančios, kad tik ji viena neturi laiko) vaikas.  Taip buvo senais laikais, nes dabar motinystes atostogos iki 2 metu, tad tevai ne tokie jau uzimti tapo, kad nesiskaityti su registracija Va tie isvardinti dalykai-tai poliklinikoj nebepriima su sruvanciom zaizdom, vaziuok i ligonine, o ligoninej vel gyva eile, be eiles isveja, nebent jau nestuvuose atnesa(antram sunui rotveileris buvo ranka perkandes, tai Antakalnio vaiku priemime atlauke dvi valandas GYVOS eiles, niekas be eiles nesiverze, bet niekas ir nesiaiskino, kad ju atvejas sunkesnis-visi buvo tolerantiski ir mate, kad vaikai su zaizdom, kraujuojantys, kaip ir lygus ligos atveju  ). Na o kosuliai, ausu uzdegimai, anginos, net vejaraupiai, trydos viokios-ne priezastis verztis be eiles, NIEKAS beje ju ir nepriima(siuo metu gydytojai turi kompus ir mato, kas pagal eile turi eiti, iseina ir kviecia pavardem, nebent gauna is registraturos skambuti, kad atvejas Petraicio labai skubus ir ji reikia priimti be eiles Na cia irgi pasenes atvejas. Neteko niekur matyti, kad vyresnis vaikas eitu be eiles(atvirksciai, juo net naudojasi, kai pediatre pamato mazesnius vaikus, tai vyresnysis ir sedi pastoviai, kol jo uzrasymas jau valanda veluoti ima  )
*GAILĖ*
2009 09 17, 12:01
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 17, 11:27) Oi, ziuriu, kiek karingu moteriskiu cia, kuriu ligos pacios svarbiausios Taigi, dabar mane taisykit, jei as neteisi  Siuo metu(ne pries 10 metu, ne pries 5 net)poliklinikose tokia tvarka:susergi, skambini i registratura ir tau isduoda taloneli, sakykim, po triju dienu tokia ir tokia valanda. Registraturoje ivertina, kad dar ner ta liga mirtina tokia, o jei tokia yra-pirmyn nuo 7 valandu extra priemimas pad daktara yra(viena ar dvi vietos, tiksliai nezinau). Vadinasi, susirges zmogus sulaukia ta diena nustatyta valanda ir nueina pas daktara. Jei yra eile, tai arba zmogus per anksti ateina, arba per velai, arba tiesiog sunkus ligoniai takart pasitaike, nu galima juk palaukti. Tas pats su vaikais  Eiliniam naujagymio pasverimui, pamatavimui, pakalbejimui buna skirta viena diena, pas mus ketvirtadieni, kada nustatyta laika ateina ir nelenda be eiles, nes visi cia tokie pat naujagymiai  Jei ateina vyresnis vaikas ir lenda be eiles, gal vertetu pagalvoti, kad jis su 40 ir aibe bacilu, kad geriau ji uzleisti, nei kvepuoti sveikiems naujagymiams. Jei eiline diena ir visi sedi su temperaturom(kalbu apie vaikus), tai atejes naujagymis turi skubu atveji, vadinasi, jam blogai, blogiau negu tiems visiems laukiantiems vaikams, kurie uzsiregistrave pries kelias dienas. Negi dabar jo neuzleisi? Niekada net nesusimastydavau, kad reikia ozius rodyti ir duryse isimurinti  SVEIKO naujagymio del maitinimo ypatybiu niekas nenesa be isankstinio uzrasymo bei ne ta diena, kai skirta naujagymiams. Viskas tas pats su suaugusiu daktarais, kai reikia eilines konsultacijos-uzraso pries menesi(pvz ortopedas, okulistas ar dantistas), jei reikia skubos tvarka-duoda vieta nuo 7 ryto arba spec praejima be eiles. Kalbant apie kraujo tyrimus(dar rentgena) yra tokia galimybe- VAIKAI BE EILES. Kaip Maximoj kad vaiku kasos buna, juk nesipiktinat ne viena, jei stovit toj kasoj ir jusu praso praleisti tas, kurios nescios ar su vaikais. Tai kodel piktinamasi cia? Keturios sesutes, kurios ima krauja. Viena dirba su vaikais. Jei ju nera-su suaugusiais. Bet jei atejo vaikas ar nescioji-kodel daroma vaizdas, kad tas, kas joms priklauso pagal poliklinikos taisykles, reikia issikovoti dantim ir nagais pries visus kitus? P.S. esu geriete-jei matau nescia, su mazu vaiku, visada uzleidziu vieta, jei nera mums svarbos(pvz eilinis sveikatos patikrinimas). Lygiai taip pat siuliau atejusiems tevams pasinaudoti sava teise prie kraujo tyrimo  superinės taisyklės. galėtų būt keikvienoj gydymo įstaigoj surašytos ir iškabintos. ir niekam nekiltų durnų problemų. odb vaizdelis kartais tai... kuris kurį taip sakant
mititėja
2009 09 17, 12:06
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 17, 11:56) NIEKAS beje ju ir nepriima(siuo metu gydytojai turi kompus ir mato, kas pagal eile turi eiti, iseina ir kviecia pavardem, nebent gauna is registraturos skambuti, kad atvejas Petraicio labai skubus ir ji reikia priimti be eiles Mūsų poliklinikoje jokių kompų nėra. Seni laikai tik tiek, kad mano vaikai - nebe kūdikiai. Bet ne tokie jau ir dideli.
Daiva41
2009 09 17, 12:11
QUOTE(alfa159 @ 2009 09 17, 13:28) O jei Jusu parduotuveje pirkeju antpludis, o atskiro animatoriaus etato neturite? Neturiu
mititėja
2009 09 17, 12:30
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 17, 11:56) Taip buvo senais laikais, nes dabar motinystes atostogos iki 2 metu, tad tevai ne tokie jau uzimti tapo, kad nesiskaityti su registracija Aš tiesiog nesinaudojau motinystės atostogomis. Tarp kitko, pasibaigus motinystės atostogoms, karts nuo karto vaikus reikia skiepyt. Jeigu vaikelis linkęs sirgti, laikydamasi kūdikių dienų, niekada ir nepaskiepysit.
sena pažįstama
2009 09 17, 12:37
QUOTE(mititėja @ 2009 09 17, 13:30) Aš tiesiog nesinaudojau motinystės atostogomis. Tarp kitko, pasibaigus motinystės atostogoms, karts nuo karto vaikus reikia skiepyt. Jeigu vaikelis linkęs sirgti, laikydamasi kūdikių dienų, niekada ir nepaskiepysit.  Man rodos, kad skiepai tera tik iki dvieju metu, paskui belieka tik vyresniam amziuj(12-nuo hepatito  , tokio amziaus berna savo paspyriau i uzpakali ir liepiau paciam nuvaziuoti, eilej atstoveti ir gyvam sugrizti(skiepu ziauriai bijo  ) Na o jei kudikis linkes sirgti, tai ar laikysies tu dienu nustatytu ar ne, vis tiek niekas neleidzia skiepyti. Ne i tema dabar nusivaziuosiu, bet savo mazeli turejau skiepyti jau liepos pabaigoj. Deja, dygo dantys, sloga makalavosi-daktare nukele skiepus rugpjucio pabaigai. Tik atejo ta diena-vaikas apsirgo, vel gydytoja pasake, kad be poros savaiciu sustiprejimo tikrai neskiepys. Iki rugsejo 15 nelindau, nes zinojau, jog vaiku mokykline TA yra, priims tik extra ligonius ir TA einancius. Nuvedziau 16 ir parsinesiau diagnoze-bronchitas  Paklausiau del skiepu, sako, vel trys savaites jums ramu, sergancio ir nesustiprejusio net neskiepysiu.
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 17, 13:37) Man rodos, kad skiepai tera tik iki dvieju metu, paskui belieka tik vyresniam amziuj(12-nuo hepatito  , tokio amziaus berna savo paspyriau i uzpakali ir liepiau paciam nuvaziuoti, eilej atstoveti ir gyvam sugrizti(skiepu ziauriai bijo  ) . Ne, dar du kartus skiepija prieš mokyklą, nepamenu tiksliai kokio amžiaus - apie 5-7 metus.
Pangasija
2009 09 17, 12:46
kai kurioms cia tik kad paniurzget. jei parduotuves savininke subartu vaika, butu blogai, ima snekint vaika -- vel blogai.  o paskui raso i "paplepejimus" -- kokia ziauri aptarnavimo kultura.
mititėja
2009 09 17, 12:50
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 17, 12:37) Man rodos, kad skiepai tera tik iki dvieju metu, paskui belieka tik vyresniam amziuj(12-nuo hepatito  Arba jūsų vaikai tiek seniai buvo skiepijami, kad jūs tiesiog primiršote, arba mano vaikus skiepijo be reikalo. Paskutinis skiepas buvo berods šešerių. QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 17, 12:37) Na o jei kudikis linkes sirgti, tai ar laikysies tu dienu nustatytu ar ne, vis tiek niekas neleidzia skiepyti. Tai va ir buvo tokių atvejų, kai eini skiepyt, nes jau "seniai reikia", o vaikas kaip tik nesirgęs 2 savaites. Ir tada - dzin visos kūdikių dienos. O prieš skiepus juk einama pas pediatrę... QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 17, 12:37) tokio amziaus berna savo paspyriau i uzpakali ir liepiau paciam nuvaziuoti, eilej atstoveti ir gyvam sugrizti(skiepu ziauriai bijo  ) Maniškiai jaunesni, bet irgi patys dabar susitvarko (nespiriami). Tiesa, ne skiepai, o tarkim kraujo tyrimas. QUOTE(Brasa @ 2009 09 17, 12:43) Ne, dar du kartus skiepija prieš mokyklą, nepamenu tiksliai kokio amžiaus - apie 5-7 metus. Man rodos ir 2-jų dar kažkokie skiepai būna. Atsimenu tam tikrus įvykius darbovietėje ir tai, kad tuo metu skiepijau vaiką. QUOTE(Dios @ 2009 09 17, 12:46) kai kurioms cia tik kad paniurzget. jei parduotuves savininke subartu vaika, butu blogai, ima snekint vaika -- vel blogai.  o paskui raso i "paplepejimus" -- kokia ziauri aptarnavimo kultura.  Kas gi sako, kad blogai? Sako, kad ne visi pardavėjai galimybes tokias turi. Jeigu jau rašote, tai pasiskaitykite, apie ką tema.
Pangasija
2009 09 17, 12:56
QUOTE(mititėja @ 2009 09 17, 12:50)  Kas gi sako, kad blogai? Sako, kad ne visi pardavėjai galimybes tokias turi. Jeigu jau rašote, tai pasiskaitykite, apie ką tema. pasisake savininke. aiskiai ir tiesiai. bet kitos tuoj pat puole fantazuot is serijos "kas butu jeigu". o dar viena pareiske, kad taip jaustusi verciama pirkti
mititėja
2009 09 17, 12:59
QUOTE(Dios @ 2009 09 17, 12:56) pasisake savininke. aiskiai ir tiesiai. bet kitos tuoj pat puole fantazuot is serijos "kas butu jeigu". o dar viena pareiske, kad taip jaustusi verciama pirkti Bet argi tai blogai?  Man tai atrodo, kad "kas būtų, jeigu būtų" visai nereiškia, kad tai yra blogai. Bet sorry, jeigu klystu.
alfa159
2009 09 17, 13:05
As tai nebesuprantu, kas cia vyksta. Apie vaikus pakalbejom, apie pensininkus pakalbejom, apie skiepus pakalbejom, dar apie abortus ir gimdymus namuose liko.
QUOTE(Dios @ 2009 09 17, 13:56) o dar viena pareiske, kad taip jaustusi verciama pirkti  Aš pasakiau, nes taip jausčiausi. Ar čia kažkas blogo? Nemėgstu įsipareigoti. Net pas pažystamus apsipirkti neinu, nes tiesiog kartasi tikrai nerandi tinkamo, o jei apšokinėja tave, tavo vaiką valandą ir viskas,išeini nieko nepirkusi, kažkaip nemaloniai jaučiuosi, manote, kad po tokio,,apsipirkimo,, maloniai jaučiasi pardavėja ar savininkė. Todėl nemėgstu pataikavimų man, nemėgstu ir aš pirkti bile ką , kad tik pirkti. Tiesiog kai einu apsipirkti, pati pasirūpinu savo vaiku arba jo nesivedu, iš pardavėjos galiu reiklauti tik to, kas jai ir priklauso pagal pareigas-atnešti reikiamą dydį, spalvą, jei kažko nesuprasiu-paaiškinti.
Daiva41
2009 09 17, 13:08
Grižtant į temą Mažylį pradėjau leisti į lopšelį. Pastebėjau, nes vieną savaitę buvau su vaiku iki pietų grupėje, jog viena mergička iš visų vaikų atiminėja žaisliukus. Tokia karinga panelė (vaikai nuo 1,5m. - 3m.) Pati pirma muštis nepradeda, bet jei jau užsigeidė žaislo, tai tada bet kokiom priemonėm... Auklėtojos replika:" nelįsk prie jos nes ji tau trenks". Maniškis tai kol kas taikus, bet didesni jau bando prieštarauti. Šiai dienai mergaitė laimi. Kas bus kai bičai paaugs. Trenks atgal? Kaip dabar teisingai elgtis? Saviškiui sakau, kad ji mergaitė ir reikia nusileisti. Bet dabar jau nebūnu grupėje ir su siaubu galvoju, o jei manasis nuspręs prieštarauti ir dar baisiau, trinktels panelei atgal?
*GAILĖ*
2009 09 17, 13:11
QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 17, 13:08) Grižtant į temą Mažylį pradėjau leisti į lopšelį. Pastebėjau, nes vieną savaitę buvau su vaiku iki pietų grupėje, jog viena mergička iš visų vaikų atiminėja žaisliukus. Tokia karinga panelė (vaikai nuo 1,5m. - 3m.) Pati pirma muštis nepradeda, bet jei jau užsigeidė žaislo, tai tada bet kokiom priemonėm... Auklėtojos replika:" nelįsk prie jos nes ji tau trenks". Maniškis tai kol kas taikus, bet didesni jau bando prieštarauti. Šiai dienai mergaitė laimi. Kas bus kai bičai paaugs. Trenks atgal? Kaip dabar teisingai elgtis? Saviškiui sakau, kad ji mergaitė ir reikia nusileisti. Bet dabar jau nebūnu grupėje ir su siaubu galvoju, o jei manasis nuspręs prieštarauti ir dar baisiau, trinktels panelei atgal? šiaip jau lb auklėtoja keista  . jos funkcija ir darbas yra auklėti, o ne replikuoti
Daiva41
2009 09 17, 13:14
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 17, 15:11) šiaip jau lb auklėtoja keista  . jos funkcija ir darbas yra auklėti, o ne replikuoti  Man irgi pasirodė keista ši replika Bet pagalvojus, gal auklėtojai jau atsibodo sakyti panelei negalima ir t.t. Nes mergaitė nėra bloga, tik tokia kovotoja už vietą po saule.  Įdomu, ar jos tėvai žino, kad ji tokia peštukė?
Situacija: Rytas, mikroautobusas visi skuba, aš važiuoju į darbo pokalbį. Apsirengusi šviese striuke. Šalia manęs mama su kokių 1,5 metų vaiku. Vaikas labai neramus. Dar bandžiau pamirksėti ir pakalbinti. Mama duoda vaikui šokaladuką, be popierėlio. Aišku ji murzinas "iki ausų". Staiga vaikas susidomi mano gana ilgais auskarais. Bando juos pačiupinėti ir tiesia šokaladuotas rankas, trauktis nėra kur, nes esu prie lango. Mama sako, oi kokie gražūs tetos auskarai. Vaikutis kuo toliau tuo labiau domisi ir čiupinėja mano ausis. Aš sakau negalima ir bandau visaip užkalbinti, mama nieko, žavisi auskarais  . Rezultatas, išlipus beveik apsiverkiu, nes visas šviesios verstos odos striukės kaklas šokaladuotas. turėjau nusirengti ir eiti trunmpomis rankovėmis, nors buvo kokia 15 šilumos... Ar turėjau teisę griežčiau sudrausminti vaiką?
*GAILĖ*
2009 09 17, 13:22
QUOTE(Forget The Pain @ 2009 09 17, 13:16) Situacija: Rytas, mikroautobusas visi skuba, aš važiuoju į darbo pokalbį. Apsirengusi šviese striuke. Šalia manęs mama su kokių 1,5 metų vaiku. Vaikas labai neramus. Dar bandžiau pamirksėti ir pakalbinti. Mama duoda vaikui šokaladuką, be popierėlio. Aišku ji murzinas "iki ausų". Staiga vaikas susidomi mano gana ilgais auskarais. Bando juos pačiupinėti ir tiesia šokaladuotas rankas, trauktis nėra kur, nes esu prie lango. Mama sako, oi kokie gražūs tetos auskarai. Vaikutis kuo toliau tuo labiau domisi ir čiupinėja mano ausis. Aš sakau negalima ir bandau visaip užkalbinti, mama nieko, žavisi auskarais  . Rezultatas, išlipus beveik apsiverkiu, nes visas šviesios verstos odos striukės kaklas šokaladuotas. turėjau nusirengti ir eiti trunmpomis rankovėmis, nors buvo kokia 15 šilumos... Ar turėjau teisę griežčiau sudrausminti vaiką? nemanau kad tu turėjai drausmint vaiką. turėjai pasakyt mamai, kad neleistų prie tavęs liestis šokoladuotom rankom
Daiva41
2009 09 17, 13:23
QUOTE(Forget The Pain @ 2009 09 17, 15:16) Situacija: Rytas, mikroautobusas visi skuba, aš važiuoju į darbo pokalbį. Apsirengusi šviese striuke. Šalia manęs mama su kokių 1,5 metų vaiku. Vaikas labai neramus. Dar bandžiau pamirksėti ir pakalbinti. Mama duoda vaikui šokaladuką, be popierėlio. Aišku ji murzinas "iki ausų". Staiga vaikas susidomi mano gana ilgais auskarais. Bando juos pačiupinėti ir tiesia šokaladuotas rankas, trauktis nėra kur, nes esu prie lango. Mama sako, oi kokie gražūs tetos auskarai. Vaikutis kuo toliau tuo labiau domisi ir čiupinėja mano ausis. Aš sakau negalima ir bandau visaip užkalbinti, mama nieko, žavisi auskarais  . Rezultatas, išlipus beveik apsiverkiu, nes visas šviesios verstos odos striukės kaklas šokaladuotas. turėjau nusirengti ir eiti trunmpomis rankovėmis, nors buvo kokia 15 šilumos... Ar turėjau teisę griežčiau sudrausminti vaiką? Turėjote teisę griežčiau sudrauminti mamą
La pluie
2009 09 17, 13:31
Forget The Pain, manau, jog turejot ir teise, ir pareiga sudrausminti vaika. Jis istepe jusu striuke, o galejo (ir galbut istepe) ir mikro autobuso sedyne. Keista, jog salia sedejusi mama nepastebejo savo vaiko elgesio. Nors is tiesu tai lengva patarineti, o kai reikia tai paciai padaryti, ryztingumo nelieka. Pamenu, kaip skrendant is Turkijos visas tris valandas i mano sedynes atlosa stipriai kojomis sparde kokiu treju metuku mergaite. Ir muisciausi, ir dusavau, ir atsisukusi keleta kartu buvau, taciau mano priemones nebuvo veiksmingos. Ir tai naturalu, mergaite buvo pernelyg maza, kad suprastu mano siunciamus signalus  Todel dabar is karto stengiuosi pasakyti garsiai ir aiskiai.
mititėja
2009 09 17, 13:35
QUOTE(alfa159 @ 2009 09 17, 13:05) As tai nebesuprantu, kas cia vyksta. Apie vaikus pakalbejom, apie pensininkus pakalbejom, apie skiepus pakalbejom, dar apie abortus ir gimdymus namuose liko. Labai geros temos - bus įdomu. QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 17, 13:08)  Visai ne į temą - joks praeivis (pašalinis žmogus) neauklėjo jūsų vaiko. O lopšeliuose/darželiuose dar ne tokių stebuklų pamatysite. Viskas prieš akis, jeigu vaikas tik ką pradėjo lankyti. QUOTE(Forget The Pain @ 2009 09 17, 13:16) Situacija: ... Ar turėjau teisę griežčiau sudrausminti vaiką? Turėjot teisę auklėti ir vaiką, ir mamą, nes vaikelis suniokojo jūsų turtą/nuosavybę. Sakyčiau - būtų buvus būtinoji gintis. Mamą būčiau perpėjus, kad nepaisant to, jog turiu gražius auskarus, esu pikta tetutė ir jeigu vaikas savo nešvariom rankom mane bent palies, iškviesiu policiją ir iš jos išreikalausiu atlyginti nuostolius (valyklos išlaidas).
Daiva41
2009 09 17, 13:44
QUOTE(JurgaSim @ 2009 09 17, 15:31) Forget The Pain, manau, jog turejot ir teise, ir pareiga sudrausminti vaika. Jis istepe jusu svarkeli, o galejo (ir galbut istepe) ir mirko autobuso sedyne. Nors is tiesu tai lengva patarineti, o kai reikia tai paciai padaryti, ryztingumo nelieka. Pamenu, kaip skrendant is Turkijos visas tris valandas i mano sedynes atlosa stipriai kojomis sparde kokiu treju metuku mergaite. Ir muisciausi, ir dusavau, ir atsisukusi keleta kartu buvau, taciau mano priemones nebuvo veiksmingos. Ir tai naturalu, mergaite buvo pernelyg maza, kad suprastu mano siunciamus signalus  Todel dabar is karto stengiuosi pasakyti garsiai ir aiskiai. Vaiką? Ir dar 1,5 metų ? Net mano dukros , kurios neturi vaikų , suvokia, kad tokio amžiaus vaikui yra viskas įdomu . Ir jam nesvarbu ar jo rankos tepaluotos, šokoladuotos ir kitokios -uotos. Jį domino tik auskarai, kuriuos jis bet kokia kaina nori paliesti. Čia tik motinos kaltė.
mititėja
2009 09 17, 13:46
QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 17, 13:44) Vaiką? Ir dar 1,5 metų ? 1,5 metų vaikas tikrai sugeba suprasti žodžius "negalima", "prašau patraukti rankytes" arba (kraštutiniu atveju) - "patrauk nagus, nes bus blogai". QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 17, 13:44) Kalta motina, bet sudrausminti galima vaiką. Jeigu mama neturi suopračio, kaip auklėti vaiką, negi jums gaila "labdaros"?
La pluie
2009 09 17, 13:48
QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 17, 14:44) Vaiką? Ir dar 1,5 metų ? Net mano dukros , kurios neturi vaikų , suvokia, kad tokio amžiaus vaikui yra viskas įdomu . Ir jam nesvarbu ar jo rankos tepaluotos, šokoladuotos ir kitokios -uotos. Jį domino tik auskarai, kuriuos jis bet kokia kaina nori paliesti. Čia tik motinos kaltė. Galbut pasirodysiu neismanele, bet savo sunu visad sudrausminu, kai matau, jog jis tarkim plesia is nepazistamos moters zurnala ar ketina pesti plaukus. Ir jis puikiausiai suvokia ka jam sakau. Tyrineti aplinka galima ir nedarant jai zalos  Galbut toks mano auklejimas ir nera teisingas, nezinau...
Daiva41
2009 09 17, 13:51
QUOTE(JurgaSim @ 2009 09 17, 15:48) Galbut pasirodysiu neismanele, bet savo sunu visad sudrausminu, kai matau, jog jis tarkim plesia is nepazistamos moters zurnala ar ketina pesti plaukus. Ir jis puikiausiai suvokia ka jam sakau. Tyrineti aplinka galima ir nedarant jai zalos  Galbut toks mano auklejimas ir nera teisingas, nezinau... Taigi jūs sudrausminate sūnų, o ne nepažįstama moteriškė .
La pluie
2009 09 17, 13:55
QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 17, 14:51) Sudrausminu ir svetima vaika, kai matau, kad jis tuoj tuoj pripils smelio mano sunui i akis  Nerekiu niekad, bet ramiu, taciau grieztu tonu sakau nepilti smelio i akis, o jei neklauso, nukreipiu to vaiko rankyte su kastuveliu pilnu smelio nuo savo sunaus. Taip buvo jau ne karta, kadangi vaikams zaidziant smelio dezeje mamos dazniausiai buna pernelyg uzsiemusios pokalbiais...
mititėja
2009 09 17, 13:55
QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 17, 13:51) Taigi jūs sudrausminate sūnų, o ne nepažįstama moteriškė . Tai ką daryti, jeigu mama atsipūtusi? Laukti, kol ją kažkas išauklės? Žinot, jeigu jos neišauklėjo iki šiol, tai viena jūsų pastaba tikrai jos neperauklės.
Daiva41
2009 09 17, 13:58
QUOTE(mititėja @ 2009 09 17, 15:46) 1,5 metų vaikas tikrai sugeba suprasti žodžius "negalima", "prašau patraukti rankytes" arba (kraštutiniu atveju) - "patrauk nagus, nes bus blogai".  Kalta motina, bet sudrausminti galima vaiką. Jeigu mama neturi suopračio, kaip auklėti vaiką, negi jums gaila "labdaros"?  1,5 metų vaikas iš tikro suvokdama žodžius negalima ir ne beveik visada bando juos ignoruoti,jų negirdėti taip bandydamas savo galimybių ribas. Čia matau tik motinos kaltę. Papildyta:QUOTE(JurgaSim @ 2009 09 17, 15:55) Sudrausminu ir svetima vaika, kai matau, kad jis tuoj tuoj pripils smelio mano sunui i akis  Nerekiu niekad, bet ramiu, taciau grieztu tonu sakau nepilti smelio i akis, o jei neklauso, nukreipiu to vaiko rankyte su kastuveliu pilnu smelio nuo savo sunaus. Taip buvo jau ne karta, kadangi vaikams zaidziant smelio dezeje mamos dazniausiai buna pernelyg uzsiemusios pokalbiais... Čia jau visai kiti dalykai....
Kai mano mazoji 8 menesiu isikabino kunigui i sutana - nepatraukiau ir neatkabinau. Jos rankos buvo svarios, i burna sutanos nekiso, tiesiog sedejo isistverusi, kol mes kalbejomes. Paskui paleido. Tiesa, kunigas is karto pasitrauke penkiais cm toliau
mititėja
2009 09 17, 14:03
QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 17, 13:57) Čia matau tik motinos kaltę. Dėl šito punkto nesiginčiju. Su juo sutinku. Bet šiuo atveju mano tikslas - apsaugoti save. Jeigu vaikas teptų savo mamą - mano ne reikalas. Bet šiuo atveju aš patiriu diskomfortą, o ir nuostolius. Jaučiuosi turinti teisę apsiginti. QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 17, 13:57) 1,5 metų vaikas iš tikro suvokdama žodžius negalima ir ne beveik visada bando juos ignoruoti,jų negirdėti taip bandydamas savo galimybių ribas. Tegu bando. Aš pasakyčiau švelniai. Nesuveiktų - pakartočiau, bet jau ir tekstas būtų kitas ir tonas kitoks. Neveiktų - suimčiau už rankos ir ryžtingai ją patraukčiau. Jeigu ir tai nepadėtų, vėl suimčiau už rankos ir tiesiog laikyčiau ją atitrauktą nuo manęs. Manau, kad bent kiek smegenų turinti mamytė jau ties antru punktu susiprastų. Mamą, beje perspėčiau, kad savo atžalėlę laikytų saugiu atstumu.
sena pažįstama
2009 09 17, 14:05
1,5 metu vaikas dar per mazas suprasti, kad ka bloga daro. Jis supranta zodi "ne", bet dar ji labai valdo refleksai, tad kiek besakytum "ne ne ne", vis tiek kabinsis i auskarus(is savojo sprendziu, nors pusantru metu neturim dar). Tad siuo atveju buciau paprasiusi mamytes, kad vaiko rankutes pavalytu
mititėja
2009 09 17, 14:07
QUOTE(Jura_j @ 2009 09 17, 14:02) Kai mano mazoji 8 menesiu isikabino kunigui i sutana - nepatraukiau ir neatkabinau. Jos rankos buvo svarios, i burna sutanos nekiso, tiesiog sedejo isistverusi, kol mes kalbejomes. Paskui paleido. Tiesa, kunigas is karto pasitrauke penkiais cm toliau O kodėl neatkabinot? Tiesiog įdomu jūsų motyvai. Man, tarkim, nemalonu, kai mane liečia svetimi žmonės, nesvarbu, kad jums tai pats mieliausias jūsų vaikutis. Toleruoju tiek, kiek galiu (tokius lietimus, kabinimusis, laikymusis už drabužių, lindimus į mano rankinuką, čiupinėjimus mano knygų). Bet kodėl turėčiau? QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 17, 14:05) 1,5 metu vaikas dar per mazas suprasti, kad ka bloga daro. Jis supranta zodi "ne", bet dar ji labai valdo refleksai, tad kiek besakytum "ne ne ne", vis tiek kabinsis i auskarus(is savojo sprendziu, nors pusantru metu neturim dar). Tad siuo atveju buciau paprasiusi mamytes, kad vaiko rankutes pavalytu 1,5 metų vaikas pajėgus suvokti "ne, negalima". Jeigu mama nesivargina to mokyti, ne mano problemos.
Limcamca
2009 09 17, 14:10
QUOTE(Daiva41 @ 2009 09 17, 12:26) Aš savininkė. Ateina mama su mažu vaikiuku. Renkasi prekes. Vetos nedaug. Jis nori viską paimti pats. Mama sako ne. Jis neklauso. Ima jam patinknčias prekes, meta jas, bando kišti į burną ir t.t Ką darau aš? Jei pradėsiu aiškinti mamai, kad jos vaikas netinkamai elgiasi, ji supykusi apsisuks ir išeis nieko nepirkusi. Man tai nenaudinga. Taigi aš bandau, atsiklaususi, ar vaikutis manęs nebijos, užimti jį t.y. duoti jam tą daikčiuką, kurio žinau, kad nesugadins arba kartu einame dėlioti prekių. Mama rami, nes jos vaikis užimtas, aš rami, nes pati jį stebiu, o mama paliks savo pinigėlius būtent mano parduotuvėje Viskas labai gražu. Man tik kyla klausimas, kiek tokių parduotuvių yra QUOTE(alfa159 @ 2009 09 17, 14:05) As tai nebesuprantu, kas cia vyksta. Apie vaikus pakalbejom, apie pensininkus pakalbejom, apie skiepus pakalbejom, dar apie abortus ir gimdymus namuose liko.  QUOTE(Forget The Pain @ 2009 09 17, 14:16) Situacija: Rytas, mikroautobusas visi skuba, aš važiuoju į darbo pokalbį. Apsirengusi šviese striuke. Šalia manęs mama su kokių 1,5 metų vaiku. Vaikas labai neramus. Dar bandžiau pamirksėti ir pakalbinti. Mama duoda vaikui šokaladuką, be popierėlio. Aišku ji murzinas "iki ausų". Staiga vaikas susidomi mano gana ilgais auskarais. Bando juos pačiupinėti ir tiesia šokaladuotas rankas, trauktis nėra kur, nes esu prie lango. Mama sako, oi kokie gražūs tetos auskarai. Vaikutis kuo toliau tuo labiau domisi ir čiupinėja mano ausis. Aš sakau negalima ir bandau visaip užkalbinti, mama nieko, žavisi auskarais  . Rezultatas, išlipus beveik apsiverkiu, nes visas šviesios verstos odos striukės kaklas šokaladuotas. turėjau nusirengti ir eiti trunmpomis rankovėmis, nors buvo kokia 15 šilumos... Ar turėjau teisę griežčiau sudrausminti vaiką? Manau, turėjote mamos paprašyti, kad vaikas liautųsi, o jei ji nereaguoja, paprašyti vaiko QUOTE(Jura_j @ 2009 09 17, 15:02) Kai mano mazoji 8 menesiu isikabino kunigui i sutana - nepatraukiau ir neatkabinau. Jos rankos buvo svarios, i burna sutanos nekiso, tiesiog sedejo isistverusi, kol mes kalbejomes. Paskui paleido. Tiesa, kunigas is karto pasitrauke penkiais cm toliau  Aha, mano mažylis, gerai, kad laiku pastebėjau, buvo pasiruošęs, nutraukti skarą musulmonei moteriškei  Ot, būtų buvę gėda
Daiva41
2009 09 17, 14:11
QUOTE(mititėja @ 2009 09 17, 16:07) O kodėl neatkabinot? Tiesiog įdomu jūsų motyvai. Man, tarkim, nemalonu, kai mane liečia svetimi žmonės, nesvarbu, kad jums tai pats mieliausias jūsų vaikutis. Toleruoju tiek, kiek galiu (tokius lietimus, kabinimusis, laikymusis už drabužių, lindimus į mano rankinuką, čiupinėjimus mano knygų). Bet kodėl turėčiau? 1,5 metų vaikas pajėgus suvokti "ne, negalima". Jeigu mama nesivargina to mokyti, ne mano problemos.  Kiek metų jūsų vaikui?
QUOTE(mititėja @ 2009 09 17, 15:07) O kodėl neatkabinot? Tiesiog įdomu jūsų motyvai. Man, tarkim, nemalonu, kai mane liečia svetimi žmonės, nesvarbu, kad jums tai pats mieliausias jūsų vaikutis. Toleruoju tiek, kiek galiu (tokius lietimus, kabinimusis, laikymusis už drabužių, lindimus į mano rankinumą, čiupinėjimus mano knygų). Bet kodėl turėčiau? Neatkabinau, nes kaip ir rasiau panele ramiai sedejo, i burna nekiso, netampe, tiesiog LAIKESI. Sakyciau daugiau refleksas negu noras liesti. Kunigui irgi matyt buvo nemalonu, tai jis ir atsitrauke. Nesmerkiu jo del to. Zinoma, galejau islupti pirstus, ikisti barski - butu gerai pamosikavusi, gal butu gaves per ranka
corpse rozmarinas
2009 09 17, 14:37
QUOTE(Forget The Pain @ 2009 09 17, 14:16) Situacija: Rytas, mikroautobusas visi skuba, aš važiuoju į darbo pokalbį. Apsirengusi šviese striuke. Šalia manęs mama su kokių 1,5 metų vaiku. Vaikas labai neramus. Dar bandžiau pamirksėti ir pakalbinti. Mama duoda vaikui šokaladuką, be popierėlio. Aišku ji murzinas "iki ausų". Staiga vaikas susidomi mano gana ilgais auskarais. Bando juos pačiupinėti ir tiesia šokaladuotas rankas, trauktis nėra kur, nes esu prie lango. Mama sako, oi kokie gražūs tetos auskarai. Vaikutis kuo toliau tuo labiau domisi ir čiupinėja mano ausis. Aš sakau negalima ir bandau visaip užkalbinti, mama nieko, žavisi auskarais  . Rezultatas, išlipus beveik apsiverkiu, nes visas šviesios verstos odos striukės kaklas šokaladuotas. turėjau nusirengti ir eiti trunmpomis rankovėmis, nors buvo kokia 15 šilumos... Ar turėjau teisę griežčiau sudrausminti vaiką? turėjai teisę pareikalauti atlyginti nuostolius. viešpatie šventas, tikrai būčiau nustūmus tą vaiką. o jo debilę mamytę pritrėškus prie stiklo. nors to neprireiktu, vos tik tas vaikas imtu artėt prie manęs aš iškart isteriškai pareikalaučiau patraukt tą padarą nuo manęs. nemėgstu vaikų. kaip ir mažų šunų. aš juk savo mylimo labradoro nekišu kiekvienam pamyluot ir paglostyt, priešingai laikau šunį atokiai, kad žmonėms nesudarytų problemų, tai kodėl pati turiu kęst vaikus kažkieno? Papildyta:QUOTE(Jura_j @ 2009 09 17, 15:15) Neatkabinau, nes kaip ir rasiau panele ramiai sedejo, i burna nekiso, netampe, tiesiog LAIKESI. Sakyciau daugiau refleksas negu noras liesti. Kunigui irgi matyt buvo nemalonu, tai jis ir atsitrauke. Nesmerkiu jo del to. Zinoma, galejau islupti pirstus, ikisti barski - butu gerai pamosikavusi, gal butu gaves per ranka  nesmerki???? tavo elgesys mažų mažiausiai nemandagus.
Limcamca
2009 09 17, 14:38
QUOTE(corpse rozmarinas @ 2009 09 17, 15:37) turėjai teisę pareikalauti atlyginti nuostolius. viešpatie šventas, tikrai būčiau nustūmus tą vaiką. o jo debilę mamytę pritrėškus prie stiklo. nors to neprireiktu, vos tik tas vaikas imtu artėt prie manęs aš iškart isteriškai pareikalaučiau patraukt tą padarą nuo manęs. nemėgstu vaikų. kaip ir mažų šunų. aš juk savo mylimo labradoro nekišu kiekvienam pamyluot ir paglostyt, priešingai laikau šunį atokiai, kad žmonėms nesudarytų problemų, tai kodėl pati turiu kęst vaikus kažkieno?
Oi, gausit jūs dabar pylos, nuo mažų vaikučių mamų
sena pažįstama
2009 09 17, 14:41
QUOTE(Limcamca @ 2009 09 17, 15:38) Oi, gausit jūs dabar pylos, nuo mažų vaikučių mamų  Is manes negaus  Nemegstu svetimu mazu vaiku, kaip ir svetimu sunu.
Aš vaiko tikrai nekaltinu, aišku suprantu, ka jam įdomu tie auskarai. Nu bet mamytė... aš to vaiko ranką dar bandžiau laikyti ir sakyti negalima, o mamytė tik lingavo galvą ir kartojo tikrai kokie auskarai, gal pati padarėt?  Nu gi neduosiu per nagus svetimam vaikui, jis vargšiukas nieko nesupranta. dėl sutanos, tai tikrai reikėjo atkabinti. nesvarbu švarios tos rankos ar ne, bet taip gaunasi, kad norėdama, kad manęs neliestų svetimi žmonės, turėčiau nesidėti auskarų?!(čia mano situacijoje). Arba, negi ką nors keistų jeigu vaiko rankutės būtų švarios? Nemanau. Kartą buvo tokia situacija lėktuve. Nesiplėsiu, bet 2 val isteriškai klykianti penkiametė mergaitė lipo man ant kelių nes norėjo sėdėti ne ant mamos kelių, o ant mano.Mama nerodė jokios reakcijos. Gerai, aš myliu vaikus, man nesunku pažaisti, pakalbinti. bet tai tikrai ne mano pareiga 2 val žaisti su svetimais vaikais. Gal aš nuo savų pabėgau ir noriu bent kelionės metu ramia paskaityti knygą. kai paprašiau gal galėtų paimti vaiką, mama sakė nieko negaliu padaryti TOKIA ji jau yra. Visada išsireikalauja savo. Nu žinot, aš irgi taip reikalausiu  Matau klaidą tik auklėjime.
|
|