QUOTE(ziedute @ 2009 10 27, 21:27) 1. Ar tikrai tikrai iš visų čia rašančių, kritikuojančių. ir žarstančių labai protingų patarimų/pasamprotavimų- nei vienas iš jūsų vaikų nerodė kokio liežuvio, nepasake jokio nei vieno keiksmažodžio, špygos, fako, supykes vaikas nepastūmė ir ir t.t? 5.Ar kiekviena iš mūsų įsivaizduoja savo vyrą vietoj to "neišauklėto vyriškio" vietoje? Nes pvz mano vyras tai tikrai nesikabinėja prie svetimų vaikų. O jūsų? 1. Nu suaugusiam tai tikrai nepasakė nei keiksmažodžio, nei liežuvio rodė, nu nieko, net nemandagiai kalbėt nedrysta, pakvailioja, na pasitampo, bet tokių dalykų tikrai ne. Tarp bendraamžių nesiginčysiu matyt visko būna, buvo ir dar bus. 2,Na jau ne tikrai nesikabinėja, neisivaizduoju net tokio dalyko.
mititėja
2009 10 28, 09:47
QUOTE(ziedute @ 2009 10 27, 20:27) 5.Ar kiekviena iš mūsų įsivaizduoja savo vyrą vietoj to "neišauklėto vyriškio" vietoje? Nes pvz mano vyras tai tikrai nesikabinėja prie svetimų vaikų. O jūsų? Iš to, ką aprašė vasare18 nė nepasakyčiau, kas tas vyras kabinėjosi prie vaiko. Pamanyk, užstojo kelią. Gal jis nenori, kad vasares18 vaikas su jų vaiku bendrautų. Nepasakė šiurkščiai, o užstojo kelią. Na, gal nevykęs sprendimas, bet nieko blogo jis nepadarė. Vasare18 net negali įvardinti, ką tas vyras pasakė (" ir ta pacia diena jis kazka vel jam pasake (nepamenu ka)"). Atrodo, kad mama nelabai supranta, kuo jai tas X tėvelis neįtinka. QUOTE(ziedute @ 2009 10 27, 20:27) Tad, būkim tolerantiški ir netirštinkim spalvų ten kur jų nereikia. Visos esam mamos ir visos turim vaikučius, tad nereik būti tokiom jau kategoriškom ir matyti tik juoda-balta, nepulkim į kraštutinumus. Va būtent - būkim tolerantiški. Žiūrėkim savo daržo, auklėkim savus vaikus, o ne kabinėkimės prie praeivių.
QUOTE(_Draugė_ @ 2009 10 27, 19:29) Aš pati esu susidūrusi su tokiais tėveliais... kurie pro pirštus žiūri į savo vaikų labai blogą elgesį ir paskui pyksta kai kiti tėvai sureaguoja adekvačiai. Mano nuomonė tokia- gaila to vaiko, kurio tėvai taip jį auklėja. Jis arba ateityje labai skaudžiai susidurs su realybe, arba taip ir išaugs... tokiu kuris visai nepaiso visuomenės normų. Abu variantai liūdni... Tik tėvai auginantys tokį lepūnėlį apie tai negalvoja, kad ne visas pasulis sukasi apie jį, kad reikia išmokti gyventi tarp žmonių... Papildyta:Bet tėvų pareiga iš karto duoti vaikui suprasti, kad toks elgesys nebus toleruojamas. Nei tėvų, nei kitų aplinkinių... Zinoma, bet jei as atejusi vaiko pasiimti i darzeli pamatysiu kad jis taip daro, tai dar nebusiu ir spejusi paaiskinti, kad tai negrazu, jei tai naujai ismoktas dalykas ta diena
QUOTE(mititėja @ 2009 10 28, 10:47) Iš to, ką aprašė vasare18 nė nepasakyčiau, kas tas vyras kabinėjosi prie vaiko. Pamanyk, užstojo kelią. Gal jis nenori, kad vasares18 vaikas su jų vaiku bendrautų. Nepasakė šiurkščiai, o užstojo kelią. Na, gal nevykęs sprendimas, bet nieko blogo jis nepadarė. Vasare18 net negali įvardinti, ką tas vyras pasakė (" ir ta pacia diena jis kazka vel jam pasake (nepamenu ka)"). Atrodo, kad mama nelabai supranta, kuo jai tas X tėvelis neįtinka. Aš irgi taip pagalvojau, na jei jau mano vaikui kažką nederamo pasakė, kas reikštų kabinėjimąsi, aš tikrai atsiminčiau. Dažnai žmogus užstoja kelią, kai nenori , kad jų vaikas su kitu vaiku bendrautų, tuo labiau kaip supratau bendrauti norėjo tik jos vaikas, anas lyg ir nerodė dėmesio parduotuvėje, gal todėl, kad jis lėtas, o vasarelės18 vaikas kaip ji sako judrus. Dažnai ir mano dukra susitinka parduotuvėje, turgelyje , mieste savo darželio vaikus, bet kažkaip aš neleidžiu ten lėkti kalbėti, tokios ten jų kalbos , pasimojuoja vienas kitam, nusijuokia, pasisveikinam su tėvelias to vaiko ir einam savais keliais.
mititėja
2009 10 28, 10:00
QUOTE(ciuke @ 2009 10 28, 09:50) Zinoma, bet jei as atejusi vaiko pasiimti i darzeli pamatysiu kad jis taip daro, tai dar nebusiu ir spejusi paaiskinti, kad tai negrazu, jei tai naujai ismoktas dalykas ta diena Pats faktas, kad vaikas drįsta svetimam suaugusiam žmogui rodyti gestą, kurį kad ir nežinodamas tikrosios prasmės (o gal ir žino, ką ten patikrinsi) jau tikrai suvokia nesant gražų (juk vaikai tarp savęs vis tiek tais gestais pasirodo su potekste). Žinoma, patogiausia apsimesti naivia, bet yra kaip yra. Šioje istorijoje man keisčiausia mamos reakcija.  Kad ir ką tie žmonės būtų sakę ar darę, galima buvo atsiprašyti už vaiko elgesį ir mauti lauk aiškintis su vaiku jo poelgio.
QUOTE(mititėja @ 2009 10 28, 11:00) Šioje istorijoje man keisčiausia mamos reakcija.  Kad ir ką tie žmonės būtų sakę ar darę, galima buvo atsiprašyti už vaiko elgesį ir mauti lauk aiškintis su vaiku jo poelgio.  Ir dar mano nuomone jei tikrai lenda prie vaiko tas tėvas, aš pasakyčiau, kad taip nedarytų daugiau.
QUOTE(mititėja @ 2009 10 28, 11:00) Pats faktas, kad vaikas drįsta svetimam suaugusiam žmogui rodyti gestą, kurį kad ir nežinodamas tikrosios prasmės (o gal ir žino, ką ten patikrinsi) jau tikrai suvokia nesant gražų (juk vaikai tarp savęs vis tiek tais gestais pasirodo su potekste). Tobulu tevu tobuli vaikai, kitaip ir nepasakysi.
mititėja
2009 10 28, 10:31
QUOTE(ciuke @ 2009 10 28, 10:22) Tobulu tevu tobuli vaikai, kitaip ir nepasakysi. Kokie nedideli jūsų reikalavimai tobulam vaikui - minimaliai gerbti suaugusius.
QUOTE(mititėja @ 2009 10 28, 11:31) Kokie nedideli jūsų reikalavimai tobulam vaikui - minimaliai gerbti suaugusius.  Man keista, kaip galima sitaip garantuoti. Mano sunus tikrai tobulas-negraziu zodziu ar gestui toli grazu nerodo  . Maziukas dar. Bet as negaliu garantuoti ir sakyti, kad po poros metu ir toliau taip visiems tik sypsosis. Aisku norisi tuo tiketi  . O mamos, gal nebelenktyniaukim, cia tikrai yra grupele, kuri prie tobuluju, o kitas, kaip kazkas issireiske, pikdziugiskai puola. Nei vienas tevas netoleruoja blogo vaiku elgesio, nemoko fuck'u, ir keiksmazodziu. Bet viena diena ima mazylis nustebina  .
ziedute
2009 10 28, 11:22
QUOTE(ciuke @ 2009 10 28, 12:58) Man keista, kaip galima sitaip garantuoti. Mano sunus tikrai tobulas-negraziu zodziu ar gestui toli grazu nerodo  . Maziukas dar. Bet as negaliu garantuoti ir sakyti, kad po poros metu ir toliau taip visiems tik sypsosis. Aisku norisi tuo tiketi  . O mamos, gal nebelenktyniaukim, cia tikrai yra grupele, kuri prie tobuluju, o kitas, kaip kazkas issireiske, pikdziugiskai puola. Nei vienas tevas netoleruoja blogo vaiku elgesio, nemoko fuck'u, ir keiksmazodziu. Bet viena diena ima mazylis nustebina  .
QUOTE(ziedute @ 2009 10 27, 20:27) Isiterpsiu jei galima, nes jau zinokit neislaikiau Visų pirmą- palaikau vasare18. Pasakysiu kodėl: 1. Ar tikrai tikrai iš visų čia rašančių, kritikuojančių. ir žarstančių labai protingų patarimų/pasamprotavimų- nei vienas iš jūsų vaikų nerodė kokio liežuvio, nepasake jokio nei vieno keiksmažodžio, špygos, fako, supykes vaikas nepastūmė ir ir t.t? 2. Kaip lengva ir kaip "saldu" užsipulti mamą, neva ji blogai auklėja/išsiauklėjo savo vaiką (nors ji pasake, kad ta "kombinaciją" pamatė tą dieną pirmą sykį). 3. Suaugęs/subrendęs vyras kabinėjasi prie mažamečio vaiko su savo kažkokiais jam būdingais bajeriais...ir vėl gi, nieks nevargsta pagalvoti- ar tai normalu suaugusiam vyrui apskritai "lįsti" prie svetimo vaiko? O kur jo pagarba išsiauklėjimas- nieks nepagalvoja? Ir šiuo atveju visi puola smerkti mamą/teisti vaiką na kad maždaug vaikas neadekvačiai suregavo į suaugusiojo elgesį "kabinėjimasi, replikavimą"? Ar tai normalu? Jei mes pasversim suaugusio vyro ir mažamečio vaiko elgesį???? Ar tai atsveria viską? 4.Neva mama viską turėjo nutylėti ir nekreipti dėmesio lyg nieko neįvyko? Atsiprašau, bet tai ką tada galima būtų pagalvoti: "mane mama neužstoja prieš svetimą dėdę ir elgiasi lyg nieko neįvyko"? Kas jei ne mes mamos neužstosime savo vienintelio turto, t.y. vaikų prieš kažkokius neišauklėtus pašlamėkus? 5.Ar kiekviena iš mūsų įsivaizduoja savo vyrą vietoj to "neišauklėto vyriškio" vietoje? Nes pvz mano vyras tai tikrai nesikabinėja prie svetimų vaikų. O jūsų? Tad, būkim tolerantiški ir netirštinkim spalvų ten kur jų nereikia. Visos esam mamos ir visos turim vaikučius, tad nereik būti tokiom jau kategoriškom ir matyti tik juoda-balta, nepulkim į kraštutinumus.  1.Nelabai suprantu klausimo  Ar mano vaikui padarius kažką iš paminėtų dalykų, tas veiksmas mano akyse turėtų tapti teigiamu?Ty jei mano vaikas nusikeikia, vietoje to, kad drausminčiau saviškį, turėčiau įtraukti tuos žodžius į kasdieninę kalbą- nes taip elgiasi mano vaikas.Ar "fuck"o reikšmė paskeičia vien todėl, kad jį parodys maniškis? 2.Mama paprašė išsakyti savo nuomonę apie situaciją. Nuomonės(įvairios) buvo išsakytos. Manęs nestebina vaiko elgesys, ne tokia jau reta ta situacija, kai vaikas pasirodo "visu gražumu" labiausiai netinkamoje vietoje.Daugiau klausimų sukėlė mamos reakcija. 3.Jei suaugusiojo elgesys buvo netinkamas, tuomet mama galėjo ir turėjo įsikišti anksčiau, nei vaikas "pasireiškė" tokiu būdu. 4.Vienintelis turtas rodo "fuck"ą neišauklėtam pašlemėkui. Aišku turtą reikia apginti  Saviraiškos laisvė taip sakant 5. Nesikabinėja.Nors ir papasakotoje istorijoje kabinėjimosi neįžvelgiau.
Jūros*gėrybė
2009 10 28, 12:04
As skaitau skaitau čia pasisakymus ir man kiekviena karta susidaro toks vaizdelis, kad šioje temoje lankosi tik idealios, idealiu, labai geru, ramių arba judrių, tačiau labai išaukletu vaiku mamos, ir ju vaikai nesielgia kaip "negalima". ar jums neatrodo, kad i visas situacijas žiūrit "iš savo varpines"? na pavyzdžiui, kad ir ta situacija su mikriuku ir baltu švarkeliu? aš tikrai budama tos moters vietoje (baltu švarkeliu) klaikiu žvilgsniu pažiūrejus i vaiko mama paprašyčiau patraukti savo "neišaukleta (  1,5 m) vaiką nuo manes ir mano švarkelio! tačiau lygiai taip pat i šią tema gali "ateiti pasiguosti" to vaikelio mama, kurios mažas mielas išaukletas vaikelis buvo "aprektas", nors jis "beveik" neprisiliete prie to švarkelio, o tik "norejo pasidžiaugt gražiais auksrais" ir "pakalbint" teta kita situacija su vaiku, X teveliu ir parodytu kažkuriuo pirštu. man susidare toks ispudis, kad tas tetis yra tikras mažvaikis ir tikrai tyčia be reikalo karts nuo karto ta vaika paerzina, taip iššaukdamas jo vaikiška neapykanta, o vaiko vadint neišaukletu tikrai nederetu, nes ir iš jusu kažkurios tai vaikas gali pareit viena diena iš darželio ir toookiuuu dalyku parodyt ar pasakyt, kad nuvirsit (o gal ir nenuvirsit, nes tai yra JUSU vaikas ir jums tai pasirodys juokinga, o gal net ir visai miela  ) aš pritariu, kad reikia vaika paauklet išejus i lauka, paaiškint jam kas dera, kas ne, bet kad tylet, kai kažkas grasina jusu vaikui, kad paims dirža ar atims čiulptuka, nes jo niekas po to nemyles  na tai atleiskit yra daugiau negu absurdas. dar prašau itraukt mane i "nemylinčių svetimų vaikų" saraša, nes aš taip pat linkusi "seilioti" tik savo vaikus. kai kuriuos vaikus galiu paglostyt, pašnekint, "pakirkint", na bet tik mano akiai mielus. kai kada labiau myliu šunis, žinoma tik ne tuos drebančiom kojom, kurie telpa i kišenes ir dar loja kaip idiotai ant visu, nors patys visko bijo ir ne tuos suplotais snukiais kurie panašus i kiaules... o pavyzdžiui koks vokiečiu buldogas (ar kaip ten jie vadinas), kuris didelis kaip arklys, galetu man net balta švarkeli apseiliot ir aš nesupykčiau pabaigos nerašysiu, nes jau ir taip daug eterio užteršiau
Jūros*gėrybė
2009 10 28, 12:28
QUOTE(dange @ 2009 10 27, 20:57) Dabar gi pademonstravote savo vaikui, kad jis drąsiai gali bandyti įvairias pirštų kombinacijas, pasislėpęs už mamos sijono- mama apgins ir užstos. o kas daugiau apgins, jei ne mama? žinokit kiek aš beauklečiau ir besistengčiau, mano vaikas karts nuo karto buna kad parduotuveje užkabina pirštu kokia bobute, tetulyte ar panelyte, nueidamas atsisuka ir laukia reakcijos, karta parode liežuvį, vos nenumiriau, tikrai. bet tai spustelejau jam stipriau ranka, pasakiau "ei vyruti, negražu žmones užkabinet" ir viskas tuom baigesi. ka jusu visu "teiseju" nuomone turejau daryt? išsivest iš parduotuves ir aptalžyt kaip reikiant ar mašinoje 30 min paskaita perskaityt? jeigu jus visos tokios gudrios, tai papasakokit, kaip išauklet 3,5 m vaika, kad jis nuo rytojaus elgtųsi "kaip reikia"? jei jis nebedaro "TO", tai sugalvoja ka nors naujo. viena diena parodo liežuvi, kita diena jam kas nors daržely parodo piršta ir jis žinoma ta ar kita diena TAI pademonstruoja ir kaip taisykle jie pritaiko tuos gestus labai tinkamose vietose! juk vaikai auga, mokosi, tobuleja kaip sakant  ir kažkoki tai veiksma atlikti ar žodi pasakyti viešoje vietoje/svetimam žmogui gali pasakyti spontaniškai, pirma karta ir jus net nebusit spejusios "išauklet" jo butent nuo tos situacijos. tai begsit kaip beprotes viems iš paskos, atsiprašinesit ir skaitysit savo vaikams ilgiausias litanijas apie gyvenima, tinkama elgesi ir pan. ? Geriau likit namie, neveskit vaiko ir darželius, mokyklas, per televizija rodykit tik teletabius, duokit klausyt mocarta, bethovena ir skaitykit pasaka apie Mašenka ir Loki. gal i vienuolynus vaikus atiduokim?
mititėja
2009 10 28, 17:23
QUOTE(Saša Ž @ 2009 10 28, 12:28) "ei vyruti, negražu žmones užkabinet" ir viskas tuom baigesi. Pati ir išsprendėt jūsų sumodeliuotą problemą: nereikia mokyti "negražu rodyti liežuvį", "negražu vaipytis", "negražu rodyti fuck'ą", reikia paaiškinti "žaidimo taisykles" iš esmės - "neužkabinėk nepažįstamų žmonių".
Magnifique
2009 10 29, 12:54
Na ir diskusijos! Manau Saša Ž. teisingai pasakė: "kuri iš Jūsų sugebėtų 3,5 metų vaiką per vieną dieną išmokyti nedaryti TO kas yra nauja,nepatirta,naujai pamatyta darželyje" VISI vaikai praeina TĄ periodą,per kurį kąnors įdomaus pamatę,išgirdę mėgina tuo pasinaudoti atitinkamose situacijose kuriose esą girdėję pvz.:susipyksta du grupiokai vienas kitam parodo " fuck'ą " ir kitas vaikas tai pamatęs perpranta,kad tai yra tam tikras ženklas,kuriuo jis gali išreikšti savo pyktį,todėl ima kada ir supykęs ant kokio žmogaus (dažniausiai pirmo pasitaikiusio po gesto pamatymo) ir parodo,manydamas,kad žmogus,kuriam rodo puikiai supranta,kad vaikas paprasčiausiai parodo,kad yra piktas,suirzęs,nepatenkintas. Parodys vieną kartą ir greičiausiai to pakaks,nes mama paaiškins,kad tai nėra geras būdas rodyti savo nepasitenkinimą. Bet nėra ko stebėtis,jei po keletos dienų vaikas grįš iš darželio išmokęs kitą žodį,gestą ir lauks progos,kad galėtų jį panaudot,nes jam tai yra nauja ir įdomu.Įdomu kaip reaguos tas,kuriam pasakys TĄ žodį ar parodys TĄ gestą,įdomu kaip gi vėl reaguos mama ir tt.Tokio amžiaus vaikai viską daro iš smalsumo,įdomumo,o tikrai ne iš blogų kėslų. Čia tik išreiškiu savo nuomonę ir visai nenoriu į šias diskusijas įsivelt,nes baisu skaityt,kai dėl to,kad vaikas,iš prigimties judrus,o tai dažniausiai reiškia,kad jis yra ir be galo smailsus,vyksta tokie pykčiai,užgauliojimai dėl netinkamo auklėjimo ir tt.
Aš irgi esu tos nuomonės, kad jei pašaliniai daro tavo vaikui pastabą tėvai nuturėtų pult x tėveliams į atlapus ir bet kokia kaina apgint savo atžalą. Iš šono visada geriau matosi...
Krisanta
2009 10 29, 13:57
Man labai dažnai būna, kad kai su savo mažąja važiuojam, pvz. parduotuvėje, Akropolyje, pripuola vyresni vaikai (3,4,5 m. ) ir pradeda mano vaiką čiupinėti, šaukti šalia, lenda į vežimą, ima žaislus.... Negaliu pakęsti, o tėvai nieko... Ir dar pasižiūri nepatenkinti, kai aš greitai nuvažiuoju.... Ką tada daryti...???? Sakyti ką tėvams??? Mano dukrytei taip nekartą šoko įvarė... didžiausia tragedija tada būna...
Magnifique
2009 10 29, 17:23
QUOTE(Krisanta @ 2009 10 29, 13:57) Man labai dažnai būna, kad kai su savo mažąja važiuojam, pvz. parduotuvėje, Akropolyje, pripuola vyresni vaikai (3,4,5 m. ) ir pradeda mano vaiką čiupinėti, šaukti šalia, lenda į vežimą, ima žaislus.... Negaliu pakęsti, o tėvai nieko... Ir dar pasižiūri nepatenkinti, kai aš greitai nuvažiuoju.... Ką tada daryti...???? Sakyti ką tėvams??? Mano dukrytei taip nekartą šoko įvarė... didžiausia tragedija tada būna... Jo,tie vaikiai kartais pavaro.Kažkada,kai mažėliui buvo apie 3-4mėn. pribėgo mergytė ir žiūri į jį..na,nelietė,tai galvoju-tegu pasižiūri (jos mama buvo tolokai nuo jos,tai nebūčiau galėjus paprašyt,kad patrauktų) ir žinokit,kaip čiupo ji mažyliui už nosies! Galvojau tikrai,kad tai mergytei negerai baigsis,bet jos mama pamatė ką ji padarė ir manau,kad užteko mergaitei mamos moraliuko...Bet mama atsiprašė bent...nes žinokit išgąsdino mane kaip reikalas,o vaikis pabudo iš miego,bet labai trumpam...Užmigo iškart,kai noselė buvo nuvalyta drėgna sevetėle,kad netyčia nepatektų kokia bakterija..
linamog
2009 10 29, 21:45
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 10 29, 18:23) Užmigo iškart,kai noselė buvo nuvalyta drėgna sevetėle,kad netyčia nepatektų kokia bakterija..  Tu bakteriju pilna aplink, su dregna servetele pries jas nepakariausi...
Magnifique
2009 10 29, 23:33
QUOTE(linamog @ 2009 10 29, 21:45) Tu bakteriju pilna aplink, su dregna servetele pries jas nepakariausi... Bet esmė,kad kūdikis tokio amžiaus negali įlysti į smėlio dėžę ir pvz.: užsikrėsti parazitais nuo paliesto smėlio,kuris buvo apšlapintas kačiuko Ir manau,kad visiem norisi vaiką apsaugoti nuo to,nuo ko įmanoma.
mititėja
2009 10 31, 12:49
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 10 29, 12:54) Na ir diskusijos! Manau Saša Ž. teisingai pasakė: "kuri iš Jūsų sugebėtų 3,5 metų vaiką per vieną dieną išmokyti nedaryti TO kas yra nauja,nepatirta,naujai pamatyta darželyje"  Nu ir pavarėt... Jeigu vaikui 3,5 metų, tai kodėl auklėjat tik 1 dieną? Jeigu stebėtumėt ir auklėtumėt visus 3,5 metų, tai bent šiokie tokie rezultatai jau būtų matyti. QUOTE(Ruta1992 @ 2009 10 29, 12:54) Čia tik išreiškiu savo nuomonę ir visai nenoriu į šias diskusijas įsivelt,nes baisu skaityt,kai dėl to,kad vaikas,iš prigimties judrus,o tai dažniausiai reiškia,kad jis yra ir be galo smailsus,vyksta tokie pykčiai,užgauliojimai dėl netinkamo auklėjimo ir tt. Visos čia išreiškia savo nuomonę. O jeigu neorite veltis, tai ir nesivelkite - paskaičius uždarykite temą ir savo nuomonę laikykitės sau. Čia toks patarimas, kai manysit, kad nenorite į ką nors veltis. Be kokia replika yra vėlimasis į diskusijas: replikuodama rizikuojate sulaukti atsako į savo nuomonę. QUOTE(+777+ @ 2009 10 29, 13:14) Aš irgi esu tos nuomonės, kad jei pašaliniai daro tavo vaikui pastabą tėvai nuturėtų pult x tėveliams į atlapus ir bet kokia kaina apgint savo atžalą. Iš šono visada geriau matosi... QUOTE(Ruta1992 @ 2009 10 29, 17:23) Jo,tie vaikiai kartais pavaro.Kažkada,kai mažėliui buvo apie 3-4mėn. pribėgo mergytė ir žiūri į jį..na,nelietė,tai galvoju-tegu pasižiūri (jos mama buvo tolokai nuo jos,tai nebūčiau galėjus paprašyt,kad patrauktų) ir žinokit,kaip čiupo ji mažyliui už nosies! Galvojau tikrai,kad tai mergytei negerai baigsis,bet jos mama pamatė ką ji padarė ir manau,kad užteko mergaitei mamos moraliuko...Bet mama atsiprašė bent...nes žinokit išgąsdino mane kaip reikalas,o vaikis pabudo iš miego,bet labai trumpam...Užmigo iškart,kai noselė buvo nuvalyta drėgna sevetėle,kad netyčia nepatektų kokia bakterija.. Tai jūs nenorėkit, kad vaikas per vieną dieną išmoktų, kad negalima jūsų vaiko liesti... Juk jūs pirmą kartą susitikote...
Krisanta
2009 10 31, 13:16
mititėja
2009 10 31, 13:23
QUOTE(Krisanta @ 2009 10 31, 13:16) Tam ir yra tėvai... kad prisižiūrėtų savo vaikus.... o dažniausiai tėvai žino, kada ir kaip jų vaikas gali elgtis... kai kurios mamytės pamačiusios vežimą ar kitą mažą vaiką - savo vaikus kaip tik prižiūri, kad ko nepadarytų kitam, mažesniam.... ir Jos Šaunuolės, bet kitos  Tai ir sakau - nenorėkit, kad tėvai per vieną dieną išauklėtų. Kai kokį 100-ąjį kartą ta pati mergaitė lies vaiką, jau galėsit piktintis. Krisanta, labai jau paraidžiui skaitote. Arba paskaitėte tik paskutinę žinutę.
QUOTE(vasare18 @ 2009 10 27, 14:48) mano situacija: atejau pasiimti vaiko is darzelio, tuo metu atejo kito X vaiko teveliai (tas tevelis kelis kartus manajam uzstodavo kelia parduotuveje, paerzindamas ar kaip, o siam tai nepatriktavo) X teveliu vaikas ramus, o maniskis aktyvus. ta karta X tevelis vel neistvere nepasakes kazko manajam, nors galejo ramiai sau bendrauti su savuoju. mano atsisuko i X teveli ir parode "Fuck" pirstu kombinacija. Berniukams po 5 metus. Tai tas tevelis tai pamates pasiuto:tipo as tau paimsiu dirza ir panasiai.... nebuvau patenkinta savo vaiko elgesiu, bet dar labiau X tevelio reakcija. pasakiau, kad negrasintu mano vaikui, jei nori tai lai aukleja savo, tai X mama pareiske "kad lai svetimem ir nerodo". as "ar jie zino ka reiskia, jiems tai tik pirstu kombinacija". tuo ir baiges. aisku isejus is grupes aiskinau vaikui, kad tai negrazus gestas ir taip rodyti nederetu. pati ta kombinacija pamaciau is savo vaiko pirma syki. tomis dienomis pastebejau, grupes vaikai vienas kitam rodydavo ir toki ir kitokias (dvieju pirstu kombinacijas). po keliu dienu tai praejo ka manote :Mano pacios vaikai nera idealus.Bet jei taip parodytu,privaletu atsiprasyti.Ziurint i situacija arba tuojau pat arba kita diena.Bet atsiprasyti turetu.Aisku pokalbis su vaiku privalomas. O del to,kad X tetis pastoja kelia jusu vaikui prieiti prie savo sunaus,tai viena karta taip ivykus,kita karta pasakyciau,jog pabendrausite darzelyje,pasimojavote ir uzteks,kad tiesiog ne visada visi nori bendrauti,kad ir yra pazistami
ciupakabra
2009 11 29, 22:49
QUOTE(+777+ @ 2009 10 29, 14:14) Aš irgi esu tos nuomonės, kad jei pašaliniai daro tavo vaikui pastabą tėvai nuturėtų pult x tėveliams į atlapus ir bet kokia kaina apgint savo atžalą. Iš šono visada geriau matosi...
ZINIUKE:)
2009 12 07, 13:24
sveikos panos, na o as tiesiog noreciau padeti tiek vienai mamai tiek jos vaikui kuris manau labai kencia siuo metu nes jam dabar yra 8m,bet mama tik dabar pradejo ji aukleti ,bet va kaip ji aukleti ji nezino nes as manau jau yra siek tiek per velu o vaikas yra tikrai sunkus,ne zodziu man reik jusu patarimo siuo klausimu jai reikia daugiau detaliu apie si posaky "sunkus" galesiu parasyti daugiau..
Kaip reaguočiau priklausytų nuo situacijos ką mano vaikas padarė, kad nusipelnė to auklėjimo. Pati vengiu auklėti svetimus vaikus, jei nepatinka elgesys stengiuosi juoko forma nukreipti dėmesį kitur, piktybinių dar nepasitaikė..
Mauryte
2009 12 14, 12:47
Iš tiesų tai labai nervina, kai kažkas iš šalies kišas ir bando auklėt tavo vaiką. Bet jei užsikabini su tokia teisuole diskutuot  , būna dar blogiau. Viena kartą išbandžiau triuką: padėkojau ir pasakiau, kad būtinai būtinai atsižvelgsiu į vertingas pastabas. Iškart ponečka atšoko. Mažiau širšalo
virugie
2009 12 15, 12:24
Niekada nesiklausau kai bando vaikus auklėt svetimi, tai yra tik mūsų šeimos reikalas ir darome kaip mums tai priimtina  Niekada nesikišu ir į kitos šeimos reikalus ir kitų vaikų nei auklėju, nei kritikuoju
vetyta metyta
2009 12 15, 14:44
Teisybė, tėvų reikalas, kaip auklėti savo vaiką. Nei kokia kaimynė pensininkė negali užsipuldinėti, kad vaikas su ja nesisveikina (nes bijo, kai nuolat apšaukinėja), nei kiti. Bet... Teisingai čia buvo rašyta, kad savi vaikai tėvams mieliausi, bet nebūtinai savo elgesiu džiugina aplinkinius. Viena, kai užsipuolama dėl kokio menkniekio, kita, kai tėvai pamiršta savo atžalas ir nekreipia dėmesio į jų šėliojimus. Čia buvo rašyta apie vaikus lėktuve, - su tuo ir pati esu susidūrusi. Iš atostogų tėveliai skrenda atsipūtė, kas padauginę, kas dalinasi įspūdžiais su kaimynais, o vaikai jų juk nedings iš lėktuvo. Tie duodasi po lėktuvą kaip ta beždžioniukų gauja iš filmuko, laksto praėjimais, lipa per sėdynes, rėkauja. Vaikas yra vaikas ir jis negali augti vien draudimų apsuptyje, bet savo elgesiu neturi kenkti aplinkiniams. Kaip kartą mačiau sceną parduotuvėje, vaikas ėmė prekes nuo lentynų ir mėtė žemėn, kai pardavėja priėjusi pasakė, kad negalima, vaikas ėmė isteriškai rėkti, o mama šaltai pranešė, kad savo vaikui iki šešerių metų nieko nedraus, o pardavėjos darbas ne auklėti jos vaiką, o tvarkytis parduotuvėje, tad tegu tvarko, ka vaikas išmėtė. Tiesą sakant, buvau sokiruota
QUOTE(Mauryte @ 2009 12 14, 13:47) Iš tiesų tai labai nervina, kai kažkas iš šalies kišas ir bando auklėt tavo vaiką. Bet jei užsikabini su tokia teisuole diskutuot  , būna dar blogiau. Viena kartą išbandžiau triuką: padėkojau ir pasakiau, kad būtinai būtinai atsižvelgsiu į vertingas pastabas. Iškart ponečka atšoko. Mažiau širšalo  Visai neblogai
tikriausiai reaguociau ironiskai kaip nors... dar nepasitaike pamokymu.
Shokolada
2010 01 14, 09:20
QUOTE(dange29 @ 2010 01 13, 20:06) tikriausiai reaguociau ironiskai kaip nors... dar nepasitaike pamokymu. Tikriausiai tinkamai auklėjate
Negaliu pakesti, kada visiskai svetimi zmones bando aukleti mano vaika  Visada stengiuoa parodyti, kad man tai nepatinka
QUOTE(Shokolada @ 2010 01 14, 11:20) Tikriausiai tinkamai auklėjate  na, net nezinau, del ko reiketu kistis i kitu zmoniu gyvenima. jei pamatryciau lupama vaika tada taip, isikisciau. bet pvz parduotuves, buna isterikuojanciu klykianciu vaiku. na, pasakysi ka nors, bet jeigu tas vaikutis autistas pvz? juk to nesimato. mamai tik dar skaudziau... todel geriau nesikisti, nes nezinai visu aplinkybiu. o vaikai visi skirtingi.
Shokolada
2010 01 16, 14:46
QUOTE(dange29 @ 2010 01 16, 09:45) na, net nezinau, del ko reiketu kistis i kitu zmoniu gyvenima. jei pamatryciau lupama vaika tada taip, isikisciau. bet pvz parduotuves, buna isterikuojanciu klykianciu vaiku. na, pasakysi ka nors, bet jeigu tas vaikutis autistas pvz? juk to nesimato. mamai tik dar skaudziau... todel geriau nesikisti, nes nezinai visu aplinkybiu. o vaikai visi skirtingi. Va todėl savo nuomonę ir pasilieku sau, kad nežinau visų aplinkybių ir auklėti kitų vaikus ne mano reikalas :-) nepalaikau tokių, kurie bando pamokyti verkiančių vaikų mamytes - suprantu, kad joms ir be pamokymų sunku ir jų nedžiugina tas faktas, kad vos ne kiekvienas praeivis mato reikalą apdovanoti piktu žvilgsniu. Būnu su draugais, turinčiais vaikų, ir nesėdim ištisai namie, išeiname į viešumą, taip sakant. Neduok Dieve kavinėje suniurzgės - kaimynai tuoj susidomi.. Nors - jei nuoširdžiai, kai tą daro svetimi vaikai, suklūstu ir aš, ar tik nebus sudrumstas ramus pokalbis prie valgio... Kiek žmonių, tiek situacijų. Nors kai kavinėje vaikai davėsi ir gaudė vienas kitą per mūsų sofutę ir laipiojo per jos atlošą, pasakėme tėvams, kad tai nebepakenčiama. Ir nesijaučiau dėl to kažkokia blogietė
QUOTE(vetyta metyta @ 2009 12 15, 15:44) vaikas ėmė prekes nuo lentynų ir mėtė žemėn, kai pardavėja priėjusi pasakė, kad negalima, vaikas ėmė isteriškai rėkti, o mama šaltai pranešė, kad savo vaikui iki šešerių metų nieko nedraus Jo, yra tokiu tevu, kurie augina vaika be zodzio Negalima.
QUOTE(ciuke @ 2010 01 18, 16:39) Jo, yra tokiu tevu, kurie augina vaika be zodzio Negalima. arba ju vaikas-autistas.todel nereikia kistis, maza kas.
Shokolada
2010 01 19, 09:31
Manau, tėvai gali auklėti vaiką ir be daugiau žodžių, - čia jų reikalas, bet tegu tada tvarko pasekmes. Jei vaiko išmėtytos prekės parduotuvėje sudūžta, čia kieno problema? Parduotuvės nuostolis, ar darbuotojai turi susimesti? O tėvus pagirkim už progresyvius auklėjimo metodus ir šiukštu nedrįskim prieštarauti? Net jei prekės nedūžta, darbuotojas turi skirti papildomai laiko tvarkyti jas išmėtytas, o, mano manymu, tą turėtų padaryti nusileidusi iš aukštumų mama ar tėvelis, o ne skaityti paskaitų apie šiuolaikinius auklėjimo būdus. Jos reikalas, kaip auklėti vaiką ir ką jam diegti, bet ir turi atsakyti už pasekmes. Nesutinku su tuo, kad tik dėl to, kad tai yra vaikas ir tėvai jam viską leidžia, kiti žmonės (draugai ar svetimi) turi patirti nenumatytų nuostolių  Aš šiaip nesiveliu į ginčus ir nemokau mamų auklėjimo metodų (ypač, kad neturiu patirties  ), bet visi gyvename žmonių visuomenėje ir turime nepamiršti vieno principo: mano teisės baigiasi ten, kur prasideda tavosios, ir atvirkščiai. Gali leisti savo vaikui lipti sau ant galvos, bet negalima reikalauti, kad ir aplinkiniai paslaugiai atkištų savąsias
QUOTE(Shokolada @ 2010 01 19, 10:31) Manau, tėvai gali auklėti vaiką ir be daugiau žodžių, - čia jų reikalas, bet tegu tada tvarko pasekmes. Jei vaiko išmėtytos prekės parduotuvėje sudūžta, čia kieno problema? Parduotuvės nuostolis, ar darbuotojai turi susimesti? O tėvus pagirkim už progresyvius auklėjimo metodus ir šiukštu nedrįskim prieštarauti? Net jei prekės nedūžta, darbuotojas turi skirti papildomai laiko tvarkyti jas išmėtytas, o, mano manymu, tą turėtų padaryti nusileidusi iš aukštumų mama ar tėvelis, o ne skaityti paskaitų apie šiuolaikinius auklėjimo būdus. Jos reikalas, kaip auklėti vaiką ir ką jam diegti, bet ir turi atsakyti už pasekmes. Nesutinku su tuo, kad tik dėl to, kad tai yra vaikas ir tėvai jam viską leidžia, kiti žmonės (draugai ar svetimi) turi patirti nenumatytų nuostolių  Aš šiaip nesiveliu į ginčus ir nemokau mamų auklėjimo metodų (ypač, kad neturiu patirties  ), bet visi gyvename žmonių visuomenėje ir turime nepamiršti vieno principo: mano teisės baigiasi ten, kur prasideda tavosios, ir atvirkščiai. Gali leisti savo vaikui lipti sau ant galvos, bet negalima reikalauti, kad ir aplinkiniai paslaugiai atkištų savąsias 
QUOTE(dange29 @ 2010 01 18, 16:12) arba ju vaikas-autistas.todel nereikia kistis, maza kas. Tai uz tai tevai ir turi aukleti patys savo vaikus. O ne viskas galima, viskas leidziama. Nes juk svetimas kistis negali, maza ko.
Shokolada
2010 01 20, 13:14
Aš manau, kad viskas priklauso nuo pačių tėvų kultūros. Juk galima, jei nori, ir nieko vaikui nedrausti, bet sugebėti žmoniškai elgtis :-) kaip sakoma, duok žmogui valdžią, jis ir atsiskleis, kaip ir atsiskleidžia stresinėse, neįprastose situacijose. Jei žmogus normaliai išauklėtas, jis neturės problemų ir su bandančiais jos vaiką paauklėti, nes pats viską mato ir pasistengs situaciją "apžaisti" taip, kad visi būtų patenkinti. O juk visi esame sutikę tikrų chamų, besiskinančių kelią alkūnių pagalba, ir manančių, kad svarbiausi jų vienų interesai, tai tokiems atrodo, kad ir jų vaikas viso pasaulio bamba ir gali teplioti kitų žmonių drabužius, kamuoliu daužyti automobilius, atiminėti žaislus iš kitų vaikų ir t.t. Juk mūsuose labai populiaru yra jautis aukščiau kitų visuomenės narių, laikyti, kad įstatymai parašyti visiems, bet tik ne man, tokie ir mašinas į neįgalių žmonių vietas arba ant žolės į vaikų žaidimų aikšteles statosi, ir triaukščiais keiksmažodžiais gali pavaišinti, ir t.t. ir pan.
Kriiste
2010 01 20, 13:52
QUOTE(Shokolada @ 2010 01 20, 13:14) Aš manau, kad viskas priklauso nuo pačių tėvų kultūros. Juk galima, jei nori, ir nieko vaikui nedrausti, bet sugebėti žmoniškai elgtis :-) kaip sakoma, duok žmogui valdžią, jis ir atsiskleis, kaip ir atsiskleidžia stresinėse, neįprastose situacijose. Jei žmogus normaliai išauklėtas, jis neturės problemų ir su bandančiais jos vaiką paauklėti, nes pats viską mato ir pasistengs situaciją "apžaisti" taip, kad visi būtų patenkinti. O juk visi esame sutikę tikrų chamų, besiskinančių kelią alkūnių pagalba, ir manančių, kad svarbiausi jų vienų interesai, tai tokiems atrodo, kad ir jų vaikas viso pasaulio bamba ir gali teplioti kitų žmonių drabužius, kamuoliu daužyti automobilius, atiminėti žaislus iš kitų vaikų ir t.t. Juk mūsuose labai populiaru yra jautis aukščiau kitų visuomenės narių, laikyti, kad įstatymai parašyti visiems, bet tik ne man, tokie ir mašinas į neįgalių žmonių vietas arba ant žolės į vaikų žaidimų aikšteles statosi, ir triaukščiais keiksmažodžiais gali pavaišinti, ir t.t. ir pan.   , bet buna ir labai "kulturingu aukletoju" - mano dukra nukrito ant zemes - nes nepirkau sulciu - jin reke atsigulus, as "auklejau" ignoruodoma jos toki elgesi ir pasislepus uz lentynos - atsirado ne viena bobuse - kuri siule jai dirza paimt (kokia turi teise tam?), kita siule paimt vestis su savim - trecia mane iskolioja kad man neva sulciu gaila vaikui  - va tokias "aukletojas" - norisi siust kuo toliau - nes situacija ir taip itempta ir ner ko kistis - mano vaikas - zinau kaip su ja susitvarkyt geriausiai  - dziaugiuos tik tuo - kad saldumynu skyriaus pardaveja visom liepe atstot nuo vaiko ir palikt ramybeje susitvarkyt su savo oziukais - nes as jauciu nebuciau taip korektiskai pasilegus
Maniškių neauklėja, tik giria ir giria Papildyta:QUOTE(Kriiste @ 2010 01 20, 14:52)  , bet buna ir labai "kulturingu aukletoju" - mano dukra nukrito ant zemes - nes nepirkau sulciu - jin reke atsigulus, as "auklejau" ignoruodoma jos toki elgesi ir pasislepus uz lentynos - atsirado ne viena bobuse - kuri siule jai dirza paimt (kokia turi teise tam?), kita siule paimt vestis su savim - trecia mane iskolioja kad man neva sulciu gaila vaikui  - va tokias "aukletojas" - norisi siust kuo toliau - nes situacija ir taip itempta ir ner ko kistis - mano vaikas - zinau kaip su ja susitvarkyt geriausiai  - dziaugiuos tik tuo - kad saldumynu skyriaus pardaveja visom liepe atstot nuo vaiko ir palikt ramybeje susitvarkyt su savo oziukais - nes as jauciu nebuciau taip korektiskai pasilegus  saldumynų skyriaus pardavėja tikriausiai tokių vaizdelių per dieną n prisižiūri  Bet prisipažinsiu, kad man pačiai kartais būna be galo sunku patylėti kai matau kaip jaunos mamytės, o kartais ir močiutės elgiasi na atleiskit už išsireiškimą, bet idiotiškai  Kol kas dar tyliu, bet tikriausiai senatvėje komentarų negailėsiu  Ne iš piktos valios žinoma, o norėdama padėti kai manęs nieks neprašo
La pluie
2010 01 20, 17:28
QUOTE(JO/NE @ 2010 01 20, 17:55) Bet prisipažinsiu, kad man pačiai kartais būna be galo sunku patylėti kai matau kaip jaunos mamytės, o kartais ir močiutės elgiasi na atleiskit už išsireiškimą, bet idiotiškai O kodel manote, jog jusu auklejimo principai nera idiotiski ir jie butinai turi tikti kitose seimose augantiems vaikams?
Shokolada
2010 01 20, 18:24
QUOTE(Kriiste @ 2010 01 20, 14:52)  , bet buna ir labai "kulturingu aukletoju" - mano dukra nukrito ant zemes - nes nepirkau sulciu - jin reke atsigulus, as "auklejau" ignoruodoma jos toki elgesi ir pasislepus uz lentynos - atsirado ne viena bobuse - kuri siule jai dirza paimt (kokia turi teise tam?), kita siule paimt vestis su savim - trecia mane iskolioja kad man neva sulciu gaila vaikui  - va tokias "aukletojas" - norisi siust kuo toliau - nes situacija ir taip itempta ir ner ko kistis - mano vaikas - zinau kaip su ja susitvarkyt geriausiai  na, nuo tokių visažinių babusių, kurios niekad nesupras, kad jų nuomonė įdomi tik joms pačioms ir dar nebent jų draugėms, niekas turbūt neapsaugotas  vienos draugės kaimynė mėgsta ją pamokyti, kaip auklėti vaikus, nors pati vargiai ar turi pakankamai kompetencijos - visą gyvenimą pradirbo kolūkyje fermoje prie karvių. Rimtai. Išsilavinimas, pačios suprantat, ne daugiau 4 klasių. Kaime kultūros niekas nemokė, todėl mano, kad kieno kakarynė garsesnė, to ir viršus. Pati susidūriau, pamokė ir mane, kad laiptinėje mobiliu nekalbėčiau ir neramstyčiau sienų  (ji mieste atsidūrė vaikams pardavus jos ūkį ir nupirkus butelį, kur wc ne lauko gale  ) tai va ir skiepija savo supratimą visiems, kas nori ir nenori klausytis  O vat kai svetimi žmonės diržu gasdina, tai įsivaizduoju, kaip sunku susilaikyti tokio nepasiuntus kuo toliau... Prieš draugo vaiką buvo vienas senis užsimojęs, tai daugiau turbūt prieš nieką nemojuos. Manė, kad jei tėvų arti nesimato, galima ir "paauklėti". Daugiau taip nemanys Papildyta:QUOTE(JO/NE @ 2010 01 20, 17:55) Kol kas dar tyliu, bet tikriausiai senatvėje komentarų negailėsiu  Ne iš piktos valios žinoma, o norėdama padėti kai manęs nieks neprašo 
QUOTE(JurgaSim @ 2010 01 20, 18:28) O kodel manote, jog jusu auklejimo principai nera idiotiski ir jie butinai turi tikti kitose seimose augantiems vaikams? Mano principai kitiems irgi gali pasirodyti idiotiški. Ypač jei paskaitytumėt mano pasisakymą apie rūkymą  Žinoma, kad kiekvienas turi savo tiesas ir motyvus kodėl elgiasi taip o ne kitaip, bet aš kalbu apie visiškus kraštutinumus. Na pvz. kai vaikas elgiasi grynai kenkėjiškai su kitais vaikais (ne vienu, o dauguma), o mama stovi ir juokiasi. Jos komentaras, kad jis taip daro nepiktybiškai, čia jam tik taip savaime gaunasi. Ir nesudrausmina. Beje teko stebėt kaip tas vaikas paaugo, o antroje klasėje daugumos tėvų prašymu buvo iškeldintas į kitą klasę. Tada mamai jau netaip juokinga buvo  Arba teko stebėt situaciją prekybos centre kai vaikas nuo lentynų šlavė visus guminukus, o mama tik labai tyliai bandė jam prieštaraut, dėjo viską atgal, o tas vėl viską į krepšį  Matyt ta mama nelabai norėjo sulaukt aplinkinių dėmesio ir tetuliškų komentarų, todėl ir nusileido vaikui  Arba kai per vieną giminės susiėjimą 8m. mergaitė pradėjo garsiai keiktis ir riaumoti. Čia jau visiems labai juokinga buvo. O aš manau, kad tokioje situacijoje jokiu būdu negalima juoktis, nes taip tik paskatinamas toks elgesys.. Oi tų pavyzdžių galėčiau prirašyt visokių. Vieni buvo vienkartiniai atsitikimai, kiti turėjo ir nemalonių pasekmių ir viskas grynai dėl netinkamo tėvų elgesio su vaikais tam tikru momentu. Juk ne visos mamos sėdi mamų forumuose ir skaito knygas apie vaikų auklėjimą. Kažkas su vaikais elgiasi taip kaip tuo metu šauna į galvą arba kaip su jais pačiais tėvai elgėsi. Arba išvis niekaip nesielgia  Va tokias mamas ir turėsime protint kai pasensim. Taip kad kaupkim patirtį komentarams Papildyta:QUOTE(Shokolada @ 2010 01 20, 19:24) Vat tikrai netylėčiau jei pamatyčiau prieš vaiką smurtaujant. Čia baisus ir nepateisinamas dalykas. Net tėvai neturi teisės to daryt
QUOTE(JO/NE @ 2010 01 20, 16:55) Kol kas dar tyliu, bet tikriausiai senatvėje komentarų negailėsiu  Ne iš piktos valios žinoma, o norėdama padėti kai manęs nieks neprašo   dvi tokios busim
SuperMama
2010 01 20, 20:00
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|