Aptariame viską, kaip elgiamės, skirtingas situacijas, tėvų požiūrį, svetimų požiūrį ir t.t.
Bendrai, apie viską, kas susiję su vaikais viešoje vietoje
Kadangi, labai įdomi tema, ir dar, manau, neišsisėmė, atidarau naują.
Aptariame viską, kaip elgiamės, skirtingas situacijas, tėvų požiūrį, svetimų požiūrį ir t.t. Bendrai, apie viską, kas susiję su vaikais viešoje vietoje
manau anoj temoj buvo nukrypta nuo pavadinimo, ir jau diskutuota, kaip patys turėtume auklėti savo vaikus vienoje ar kitoje situacijoje.
ir labai mažai bebuvo kalbėta, apie tai, kaip mes reaguojam, kai aplinkiniai auklėja mūsų vaikus. QUOTE(*meduota* @ 2009 09 07, 13:50) manau anoj temoj buvo nukrypta nuo pavadinimo, ir jau diskutuota, kaip patys turėtume auklėti savo vaikus vienoje ar kitoje situacijoje. ir labai mažai bebuvo kalbėta, apie tai, kaip mes reaguojam, kai aplinkiniai auklėja mūsų vaikus. QUOTE(*meduota* @ 2009 09 07, 13:50) manau anoj temoj buvo nukrypta nuo pavadinimo, ir jau diskutuota, kaip patys turėtume auklėti savo vaikus vienoje ar kitoje situacijoje. ir labai mažai bebuvo kalbėta, apie tai, kaip mes reaguojam, kai aplinkiniai auklėja mūsų vaikus. Matot, neimanoma nepaliest cia to, kaip patys turėtume auklėt savo vaikus.... Kokia čia labai dažnai vartota frazė : "svetimus vaikus galima auklėt, jei to nedaro (arba nesugeba) tėvai".... Bėda tame, kad tie aplinkiniai nepažįsta nei tų vaikų, nei jų tėvų ir nieko nežino apie jų tarpusavio santykius bei auklėjimo metodus. Tiesiog tas atsitiktinis praeivis kažkodėl jaučiasi tuo momentu geriau žinąs kaip tas svetimas vaikas turėtų tinkamai elgtis... O ir kas yra tinkamas elgesys? Kas vienam normalu, kitam - visiškai nepriimtina, ir kodėl vieno tiesa yra didesnė ir teisesnė už kito tiesą? Aš visgi lieku prie savo nuomonės, jei vaikas nekenkia aplinkiniams (bėgiojimo ir verkimo aš nelaikau sąmoningu kenkimu - vaikas žaidžia ar verkia tikrai ne todėl, kad paerzint rimtuolius aplink esančius dėdes ir tetas QUOTE(alfa159 @ 2009 09 07, 11:37) Tevam reikia dekoti, jei vaikas neturi blogieciu draugu, nes tevai iskiepija vertybes ir pasaulio vertinimo kriterijus, pagal kuriuos vaikas ir draugus atsirenka. 1. Stai jums ir prasto auklejimo pavyzdelis. Visi iki vieno vaikai girdi keiskmazodziu ir slykstyniu- is draugu, is praeinanciu paaugliu, is suaugusiu raunom nosim prie gastronomo. Bet ne visi jas kartoja, net jei negirdi tevai. Ir vel- komplimentai geriems tevams. Tiessa sakant, man aki rezia tas Ka vaikai veikia savaitgalio vakarais kavinese? Ypac, jei jos bendros visam kaimui??? Ir kodel jums kliuna ir kliuna alus ar vynas. Visiems misinukus privaloma siurbti? Ar kaip cia suprast? Cia absoliuciai kita tema, nieko bendro su isaukletais vaikais. Jei neramina nedrasaus ir savim nepasitikincio vaiko auklejimas, tai galit atidaryti nauja tema, Ateisiu pasisakyti. Cia tik pora zodziu. Mano vidurinelis toks ir buvo. Didziausia klaida auginant toki vaika- leisti jam augti kaip darzovei, tik kad nieks jo nepaliestu, tik kad jis "laisvai" augtu. Vieni vaikai pasitikejima savimi gauna gimdami (kaip mano vyiausioji), o kitiems, vazidziai sakant, reikia itikinamu irodymu, kad jis tam turi pagrindo. Tokiems vaikams reikia padeti surasti savo vieta, kurioje jaustusi uztikrinti. Nes kitaip jiems gresia labai liudna ateitis- visa gyvenima bambeti ant uz ji drasesniu, labiau matomu, daugiau galinciu. Beje, tai "despotukai" jus nervina. Supraskit viena dalyka- tai jums jusu vaikuciai mieli. Jei esat labai vaikucius mylinti moteris, tai jums gal mieli ir kiti vaikuciai. O yra zmoniu, kurie del vaiku nealpsta. As, pvz. Savus myliu be galo, bet kiti tai man absoliuciai jokiu siltu jausmu nesukelia. SM skaitau istoriju, kaip kazkas zvalgosi i vezimelius, ir sirdis apsala. Man tai neidomu svetimi vezimeliai ir svetimiai leliai. Tokiu zmoniu yra daugybe, manau, kad dauguma. Nereikalaukit is ju dziaugtis jusu vaikais. Paklauskit kokio kolegos- kuo jis noretu pasidziaugti sestadienio vakara- nepazistamo ciauskucio-kamuoliuku megejo kompanija, ar salto alaus bokalu su draugais. Ir neprimeskit jiems savo pasirinkimo. tAU neatrodo, kad per daug sau leidi? nu jo tavo gyvenimas gi tobulas tobulai išauklėti tobuli alfos vaikai niekada nesikeikia tik susireikšminimas kažkoks itin netobulas ir toks savo tobulo gyvenimo reklamavimas kažko nebeįtikina. žodžiu, įvaizdis darosi nebeįtikėtinas. gal ką nors sugalvok ne tokio tobulo, o tai jau šitie kvaili melai per gerklę lįst pradeda QUOTE(Fruzina @ 2009 09 07, 11:40) 1, skaudu tai pripažinti, tačiau dažniausiai jau niekas nepadeda, kad ir kaip to norėtų aplinkiniai, mokytojai, psichologas. Viskas ateina iš šeimos. 2,bet ar ne šeima ir kuria tą visą vaiko aplinką -galima juk kesti gyvenamąją vietą, mokyklą, kultūrinę aplinką, draugus ir kiemą. 3, ką gali žinot 1. tai nieko nedaryt? palikt savieigai? "nurašyt" jau vaiką, kuris ką tik pradinę baigė? 2. na nžn kaip ten galima. gal jūsų pasaulyje ir yra taip paprasta keist gyvenamą vietą tarkim, kultūrinę aplinką, kiemą. daugelio žmonių pasaulyje tai nėra taip paprasta. nes tai reikš, kad turi parduot savo butą, susirast kitus darbus, ir pan. vajej, kažkaip neįsivaizduoju, kad tėvai taip darytų vien todėl, kad kiemo vaikai keikiasi, ar dar kokių blogiukų ten yra. nu jau nebent totaliam bomžyne gyventum. bet šiaip iš kur toks įsitikinimas, kad "padorių" šeimų vaikai nesikeikia, neprisidirba? 3. na tu negali žinot be abejo. bet aš tai gal žinau. šiaip lb sveika būtų kiekvienai pasiklausyt ką jūsų vaikučiai su draugų kompanija kieme šneka (tik aišku kai jie to nemato). oi daug kam rožiniai akiniai nukristų QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 07, 09:18) na m-klos, kurioj aš dirbau, kažkaip įgyvendindavo tas procedūras. ne procedūra manau čia kalta, o mokyklos vadovų valios trūkumas m-kloj yra psichologas? jei yra, kodėl tai mergaitei nepadeda? noreciau paziuret kaip jus ismetat turtingo verslininko suneli lauk turim mes puikia psichologe,bet kuo ji gali tai mergaitei padet?seimoj 9 vaikai-tevai sektantai QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 07, 14:08) tAU neatrodo, kad per daug sau leidi? (...) Na stai, dar vienas pavyzdys. Tai ko galima tiketis is tokios mamos vaiko? Nauja tema-kaip nauja diena. Reikia pasakyti- labas, as irgi cia, kalbames toliau, ar kazka grazaus. O kazkas pirmu zingsniu papila siuksliu kibira. Tai taip ir namuose- atsikelia is ryto suruges ir ima kabinetis. O kitas ismokytas, kad taip nemandagu. Nuo auklejimo temu, deja, toli nepabegsim ir sioje temeleje.
Alio, moteriskes, ar nemanote, kad perejote jau prie asmeniskumu?
Grizkit prie temos ir bendru fraziu QUOTE(alfa159 @ 2009 09 07, 14:16) Nu, alfa, prajuokinot... QUOTE(alfa159 @ 2009 09 07, 13:16) Na stai, dar vienas pavyzdys. Tai ko galima tiketis is tokios mamos vaiko? Nauja tema-kaip nauja diena. Reikia pasakyti- labas, as irgi cia, kalbames toliau, ar kazka grazaus. O kazkas pirmu zingsniu papila siuksliu kibira. Tai taip ir namuose- atsikelia is ryto suruges ir ima kabinetis. O kitas ismokytas, kad taip nemandagu. Nuo auklejimo temu, deja, toli nepabegsim ir sioje temeleje. na va dar 1 pvz ko galima tikėtis iš susireikšminusios internetinės personos su išgalvotu "tobulu" gyvenimu kur gi tavo tas reklamuojamas mandagumas? turbūt tik tavo vaizduotėj. ar čia mandagumas vaikus degradukais ir beždžionkom vadint? kodėl savęs neišmokai, kad tai nemandagu? man taip tavo rašymo stilius primena kažkokio psichinio sutrikimo apibrėžimą QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 07, 14:08) 1. tai nieko nedaryt? palikt savieigai? "nurašyt" jau vaiką, kuris ką tik pradinę baigė? 2. na nžn kaip ten galima. gal jūsų pasaulyje ir yra taip paprasta keist gyvenamą vietą tarkim, kultūrinę aplinką, kiemą. daugelio žmonių pasaulyje tai nėra taip paprasta. nes tai reikš, kad turi parduot savo butą, susirast kitus darbus, ir pan. vajej, kažkaip neįsivaizduoju, kad tėvai taip darytų vien todėl, kad kiemo vaikai keikiasi, ar dar kokių blogiukų ten yra. nu jau nebent totaliam bomžyne gyventum. bet šiaip iš kur toks įsitikinimas, kad "padorių" šeimų vaikai nesikeikia, neprisidirba? 3. na tu negali žinot be abejo. bet aš tai gal žinau. šiaip lb sveika būtų kiekvienai pasiklausyt ką jūsų vaikučiai su draugų kompanija kieme šneka (tik aišku kai jie to nemato). oi daug kam rožiniai akiniai nukristų 1, Tu galį jį nurašyt, gali nenurašyt, jokio skirtumo nebus, nes vaiką pas psichologą turi vesti tėvai matydami problemą, o kad sakykim kokia lietuvių kalbos mokytoja nuves ją ar koks klasioko tėvas lieps eiti, tai juk jokios prasmės nebus. Ji gryš į tą pačią aplinką,kurioje jos problemos niekas nemato, nesidomi, nenori keisti. 2, matai ,, kad kieme kažkas nusikeikė, tai jūsų vaikas nuo to nepasidarys blogesnis, kalbu būtent apie bomžyną, ada taip tikrai visais būdais norėčiau keisti aplinką, darbą , ir t.t. Žinau, kad tai nėra paprasta. Va viena pažystama, vis pastoviai draugai draugai kalti, nu blyn tas jos vaikas jau ir privogęs gerai, jau ir girtas voliojasi ant šaligatvių, bet vis draugai draugai, nors jam tik 12 m., tipo va išeina į kiemą ir prisegeria. Nu blyn sakau tai tu policiją iškviesk, kad va tavo vaiką pasigavo, ir per prievartą pražiodinę supylė sidra, oi ne sako, tai jie taip nedaro, jis pats nusiperka ir geria su jais, tai kam kaltini tada draugus, pats pirko,pats gerė, pats ir kaltas. 3, žinok paklausau kai tik turiu bent mažiausią galimybę, oi kiek mano sūnus nežino, kad jis buvo ,,sekamas,,. QUOTE(Brasa @ 2009 09 07, 13:23) Nu, alfa, prajuokinot... aš manau, kad jinai pati ir saviškius namie taip pavadina neretai. paprastai žmogaus elgesys namie ir nenamie, kalbėjimo maniera, žodžių vartosena smarkiai nesiskiria. taip kad... visai neaišku kokie ten iš tikro jos vaikai. ką jinai čia parašo, taigi nieks nepatikrins. bet pagal jos elgesį forume sprendžiant, tai turi jie tų problemų pakankamai QUOTE(Brasa @ 2009 09 07, 14:23) Nu, alfa, prajuokinot... Brasa, bijau ka ir rasyti, nes viena moteryte tuoj sprogs is piktumo. Vaikus, kurie musa silpnesnius (kaip temose rase moterys- su raumenu trukimais, samones netekimais) ir toliau sekmingai vadinsiu degradais. Ir savo vaikus ismokysiu tokia kategorija vaiku taip vadinti. Rodysiu jiems panieka ir smerkima. Gal todel maniskiai tokiu draugu neturi, i tokius nesilygiuoja. QUOTE(Fruzina @ 2009 09 07, 13:31) 1, Tu galį jį nurašyt, gali nenurašyt, jokio skirtumo nebus, nes vaiką pas psichologą turi vesti tėvai matydami problemą, o kad sakykim kokia lietuvių kalbos mokytoja nuves ją ar koks klasioko tėvas lieps eiti, tai juk jokios prasmės nebus. Ji gryš į tą pačią aplinką,kurioje jos problemos niekas nemato, nesidomi, nenori keisti. 2, matai ,, kad kieme kažkas nusikeikė, tai jūsų vaikas nuo to nepasidarys blogesnis, kalbu būtent apie bomžyną, ada taip tikrai visais būdais norėčiau keisti aplinką, darbą , ir t.t. Žinau, kad tai nėra paprasta. Va viena pažystama, vis pastoviai draugai draugai kalti, nu blyn tas jos vaikas jau ir privogęs gerai, jau ir girtas voliojasi ant šaligatvių, bet vis draugai draugai, nors jam tik 12 m., tipo va išeina į kiemą ir prisegeria. Nu blyn sakau tai tu policiją iškviesk, kad va tavo vaiką pasigavo, ir per prievartą pražiodinę supylė sidra, oi ne sako, tai jie taip nedaro, jis pats nusiperka ir geria su jais, tai kam kaltini tada draugus, pats pirko,pats gerė, pats ir kaltas. 3, žinok paklausau kai tik turiu bent mažiausią galimybę, oi kiek mano sūnus nežino, kad jis buvo ,,sekamas,,. 1. ok, tada grįžtam prie to, ar reikia aplinkiniam auklėti svetimus vaikus. 2. na bomžyne tai retas žmogus turbūt norėtų gyvent o čia jūs jau biški kraštutinumą aprašėt. be abejo mama pirmiausia turėtų netoleruot tokio vaiko elgesio, tada gal ir pavyktų ką nors padaryt. draugai daro įtaką, ir lb didelę, bet gi jie ne vieninteliai ją daro. tiesiog norėjau pasakyt, kad vaiką, paauglį veikia daugybė aplinkos veiksnių (na kad ir hormonų audros, nelaiminga meilė ir pan), todėl naivu tikėtis, kad jie bus tiksliai tokie, kokius mes juos auklėjam. 3. ir niekad neišgirdai pvz keikiantis? QUOTE(alfa159 @ 2009 09 07, 14:40) Brasa, bijau ka ir rasyti, nes viena moteryte tuoj sprogs is piktumo. Vaikus, kurie musa silpnesnius (kaip temose rase moterys- su raumenu trukimais, samones netekimais) ir toliau sekmingai vadinsiu degradais. Ir savo vaikus ismokysiu tokia kategorija vaiku taip vadinti. Rodysiu jiems panieka ir smerkima. Gal todel maniskiai tokiu draugu neturi, i tokius nesilygiuoja. o tai kaip su kriuksiais? QUOTE(alfa159 @ 2009 09 07, 13:40) Brasa, bijau ka ir rasyti, nes viena moteryte tuoj sprogs is piktumo. Vaikus, kurie musa silpnesnius (kaip temose rase moterys- su raumenu trukimais, samones netekimais) ir toliau sekmingai vadinsiu degradais. Ir savo vaikus ismokysiu tokia kategorija vaiku taip vadinti. Rodysiu jiems panieka ir smerkima. Gal todel maniskiai tokiu draugu neturi, i tokius nesilygiuoja. tik pati iš pasipūtimo savo čia nesprok na va, pasirodo programą "nustok tyčiotis" reikėtų ne mžklose, o šeimose pirmiausia pritaikyt. ko gi norėt iš vaiko kuris tyčiojasi iš akiniuoto klasioko, jei mama pati jį moko tai daryt. o tu vaikštai su žiburiu paskui saviškius, dalyvauji visuose jų pokalbiuose ir lb gerai žinai, kokie tie draugai ir apie ką jie šnekasi QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 07, 14:41) 1. ok, tada grįžtam prie to, ar reikia aplinkiniam auklėti svetimus vaikus. 2. na bomžyne tai retas žmogus turbūt norėtų gyvent o čia jūs jau biški kraštutinumą aprašėt. be abejo mama pirmiausia turėtų netoleruot tokio vaiko elgesio, tada gal ir pavyktų ką nors padaryt. draugai daro įtaką, ir lb didelę, bet gi jie ne vieninteliai ją daro. tiesiog norėjau pasakyt, kad vaiką, paauglį veikia daugybė aplinkos veiksnių (na kad ir hormonų audros, nelaiminga meilė ir pan), todėl naivu tikėtis, kad jie bus tiksliai tokie, kokius mes juos auklėjam. 3. ir niekad neišgirdai pvz keikiantis? 1, pedagogui tas vaikas yra svetimas vaikas, jo atsakomybė yra mokinti vaikus, o ne pas pasichologus vedžioti, VTAT dažniausiai nieko nedaro, psichologas pats be tėvų leidimo negali kviesti pas save. Ratas užsidaro ir vėlgi liekam prie tėvų. Tik tėvai šitame reikale gali padėti, nes gausis dar didesnis priešiškumas, mamai gerai, tėvui gerai, o va mokytoja kabinasi prie manęs. 2,čia ne kraštutinumas, či realus gyvenima, tas vaikas jau n kartų girtas buvo,jau komoje gulėjo, rūko kaip kaminas , jau baustas už vagystes, tiksliau mama bausta. 3, išgirdau, gavo velnių, numanau, kad nusikeikia, bet ne taip kad kas antras žodis pi..., k... bl.... Nėra tobulas tas mano vaikas ir mažoji taip pat, ir ožiukų, ir kaprizų turi, ir kartais nesamonių pridaro, bet tikrai ne kažko už ką mane baustų, jį baustų, grėstų pašalinimai iš mokyklos, nuo kažkurio iš tėvų gaučiau velnių, nu vienu žodžiu kažkaip su tuo problemų nebuvo, fu, fu fu. QUOTE(alfa159 @ 2009 09 07, 14:40) Vaikus, kurie musa silpnesnius (kaip temose rase moterys- su raumenu trukimais, samones netekimais) ir toliau sekmingai vadinsiu degradais. Ir savo vaikus ismokysiu tokia kategorija vaiku taip vadinti. Rodysiu jiems panieka ir smerkima. Gal todel maniskiai tokiu draugu neturi, i tokius nesilygiuoja. o niekada nemanėt nuo knygų apie auklėjimą, etiketą bent trumpam pereit prie kokios biblijos? lazda turi du galus. ne visada idealių mamų vaikai būna idealūs. maniškį jau anoj temok įkišo į Lukiškes, duok D. kad ten jis nesutiktų jūsų vaikų..... nes niekinti ir smerkti vaikus, kurių atsisakė tėvai, ar jų kitaip neteko, kurie ir taip yra nemylimi ir nereikalingi... atleiskit, bet tai taip šlykštu QUOTE(Fruzina @ 2009 09 07, 13:50) 1, pedagogui tas vaikas yra svetimas vaikas, jo atsakomybė yra mokinti vaikus, o ne pas pasichologus vedžioti, VTAT dažniausiai nieko nedaro, psichologas pats be tėvų leidimo negali kviesti pas save. Ratas užsidaro ir vėlgi liekam prie tėvų. Tik tėvai šitame reikale gali padėti, nes gausis dar didesnis priešiškumas, mamai gerai, tėvui gerai, o va mokytoja kabinasi prie manęs. 2,čia ne kraštutinumas, či realus gyvenima, tas vaikas jau n kartų girtas buvo,jau komoje gulėjo, rūko kaip kaminas , jau baustas už vagystes, tiksliau mama bausta. 1. tai ką tada daryt? leist vaikui pražūt dar nespėjus užaugt? kokia tada pedagogų ir psichologų ir VTAT paskirtis mūsų valstybėje? 2. taip, lb gaila, bet tokių vaikų yra. ir va čia taip pat aplinkinių abejingumas prisideda. na kur buvo VTAT pareigūnai, pedagog - psicolog tarnyba, kai vaika 1 kart apsivogė, ar į ligoninę girtas buvo komoj atvežtas? kodėl visi, matydami, kad mama nesusitvarko, jai nepasiūlė savo pagalbos? nes lengviausia smerkti. o ne realiai ranką ištiest alfa, amerikos neatradinėju. pakankamai laiko kasdien leidau su 100 paauglių vaikų iš įvairiausių šeimų, todėl gerai žinau realybę. dėl to ir netikiu tavo susikurto tobulo gyvenimo reklama. nes taip nebūna. QUOTE(*meduota* @ 2009 09 07, 14:54) o niekada nemanėt nuo knygų apie auklėjimą, etiketą bent trumpam pereit prie kokios biblijos? lazda turi du galus. ne visada idealių mamų vaikai būna idealūs. maniškį jau anoj temok įkišo į Lukiškes, duok D. kad ten jis nesutiktų jūsų vaikų..... man rodos, čia lengva kalbėt, kai ta tema liečia tik teoriškai.... Bet pabandykit įsivaizduot save tų tėvų vietoj, kurių mažametį sumušė iki samonės netekimo, kuriam gal visą likusį gyvenimą teks kentėt kitų vaikų išpuolio pasekmes. Ar tikrai nusiraminimą rastumėt Biblijoj? Atleistumėt tiems mušeikom, pasimelstumėt už jų nuodėmingas sielas ir viskas? Aš žinokit, už savo vaiką kryžium gulčiau - negalėčiau atleist, nors tu ką - niekaip.... QUOTE(Brasa @ 2009 09 07, 13:59) man rodos, čia lengva kalbėt, kai ta tema liečia tik teoriškai.... Bet pabandykit įsivaizduot save tų tėvų vietoj, kurių mažametį sumušė iki samonės netekimo, kuriam gal visą likusį gyvenimą teks kentėt kitų vaikų išpuolio pasekmes. Ar tikrai nusiraminimą rastumėt Biblijoj? Atleistumėt tiems mušeikom, pasimelstumėt už jų nuodėmingas sielas ir viskas? Aš žinokit, už savo vaiką kryžium gulčiau - negalėčiau atleist, nors tu ką - niekaip.... tai vargu ar kuri galėtų atleist lengvai. na bet galima ir iš kitos pusės įsivaizduot - o jei tavo vaikas taip pasielgė? nors auginai, auklėjai tikrai gražiai ir normaliai. kiek yra tokių istorijų...
Ai, žinot, skaitau įvairias temas supermamoje, ir vis randu kažko išmokti: tai naują sriubą pagaminti, tai su vaikais gražiau kitaip kalbėti, tai vyrą kaip nors kitaip pakalbinti ir t.t. ir pan. Nes, paskaitai, istorijas, nesvarbu, kad išgalvotas, ir pagalvoji, o ką, galėčiau ir aš to pasiekti
Tad savo mintis noriu pritaikyti šiai narei: QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 07, 14:28) na va dar 1 pvz ko galima tikėtis iš susireikšminusios internetinės personos su išgalvotu "tobulu" gyvenimu kur gi tavo tas reklamuojamas mandagumas? turbūt tik tavo vaizduotėj. ar čia mandagumas vaikus degradukais ir beždžionkom vadint? kodėl savęs neišmokai, kad tai nemandagu? man taip tavo rašymo stilius primena kažkokio psichinio sutrikimo apibrėžimą Kodėl kliuva kito žmogaus gražiai sutvarkytas gyvenimas? Pavydas? Kodėl į ligonius: ir vaikus ir tuos, kurie negražiai valgo kavinėse Pvz. man Ragnez bendravimas su vaikais (ypač su visais trijais) irgi dažnai mano mintimis, prasilenkia su realybe QUOTE(Brasa @ 2009 09 07, 14:59) man rodos, čia lengva kalbėt, kai ta tema liečia tik teoriškai.... Bet pabandykit įsivaizduot save tų tėvų vietoj, kurių mažametį sumušė iki samonės netekimo, kuriam gal visą likusį gyvenimą teks kentėt kitų vaikų išpuolio pasekmes. Ar tikrai nusiraminimą rastumėt Biblijoj? Atleistumėt tiems mušeikom, pasimelstumėt už jų nuodėmingas sielas ir viskas? Aš žinokit, už savo vaiką kryžium gulčiau - negalėčiau atleist, nors tu ką - niekaip.... žinoma, kad ne. ir nusiraminimo biblioj neieškočiau. bet savo vaiko niekint ir smerkt svetimo irgi nemokinsiu nė už ką. QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 07, 14:55) 1. tai ką tada daryt? leist vaikui pražūt dar nespėjus užaugt? kokia tada pedagogų ir psichologų ir VTAT paskirtis mūsų valstybėje? tam reikalingas darbas su VISA seima.kaip minejau is seimos ne viena ta mergyte vagiliauja.o tevams vienodai-jie meldziasi ir mokyklon kojos nekelia QUOTE(Limcamca @ 2009 09 07, 14:04) Tad savo mintis noriu pritaikyti šiai narei: Kodėl kliuva kito žmogaus gražiai sutvarkytas gyvenimas? Pavydas? Kodėl į ligonius: ir vaikus ir tuos, kurie negražiai valgo kavinėse Pvz. man Ragnez bendravimas su vaikais (ypač su visais trijais) irgi dažnai mano mintimis, prasilenkia su realybe kliūva ne gražiai sutvarkytas gyvenimas, o akivaizdžios nerealios fantazijos žiūrėjau į ją su ir tas fantazijas su atlaidumu, tikrai ilgai. ne 1 temoj jinai ardosi su savo "tobulu pasauliu" mojuodama tai QUOTE(Brasa @ 2009 09 07, 14:59) man rodos, čia lengva kalbėt, kai ta tema liečia tik teoriškai.... Bet pabandykit įsivaizduot save tų tėvų vietoj, kurių mažametį sumušė iki samonės netekimo, kuriam gal visą likusį gyvenimą teks kentėt kitų vaikų išpuolio pasekmes. Ar tikrai nusiraminimą rastumėt Biblijoj? Atleistumėt tiems mušeikom, pasimelstumėt už jų nuodėmingas sielas ir viskas? Aš žinokit, už savo vaiką kryžium gulčiau - negalėčiau atleist, nors tu ką - niekaip.... mane pvz l.sukrete tos mergaites istorija,kuri puole po traukiniu.ar atleistumet tokiems,kurie jusu vaika patyciomis i kapus nuvare? QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 07, 15:02) tai vargu ar kuri galėtų atleist lengvai. na bet galima ir iš kitos pusės įsivaizduot - o jei tavo vaikas taip pasielgė? nors auginai, auklėjai tikrai gražiai ir normaliai. kiek yra tokių istorijų... Žinot, kažkoks rašytojas pasakė "kaip norėčiau tikėt Dievu, bet.... kaip tai sunku..." . Man čia panašiai - norėtųsi būt supratingesnei tų vaikų atžvilgiu, juk protu suvoki, kad nelaiminga vaikystė ir t.t., bet... Kai pamatai iki kokio lygio jie gali nužmogėti, kokius protu nesuvokaimus nusikaltimus daryti, tai dingsta mano gailestingumas... Negaliu aš jų užjausti... kaip ne kiekvienas žmogus gali prisiverst tikėt Dievu, taip aš negaliu tapt supratinga tų vaikų atžvilgiu... Tikrai nežinau, kaip reaguočiau ir elgčiausi, jei mano vaikas toks išaugtų. Tiesa, savo vaikui aš neskiepiju neapykantos smurtaujantiems vaikams - manau, kad tai neteisinga... QUOTE(due drops @ 2009 09 07, 14:08) tam reikalingas darbas su VISA seima.kaip minejau is seimos ne viena ta mergyte vagiliauja.o tevams vienodai-jie meldziasi ir mokyklon kojos nekelia o taip o pedagogo darbas - ne tik mokyti, bet ir ugdyti, auklėti. t.y. bent jau nukrepti soc darbuotojus bei psichologus į tokią šeimą QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 07, 14:55) 1. tai ką tada daryt? leist vaikui pražūt dar nespėjus užaugt? kokia tada pedagogų ir psichologų ir VTAT paskirtis mūsų valstybėje? 2. taip, lb gaila, bet tokių vaikų yra. ir va čia taip pat aplinkinių abejingumas prisideda. na kur buvo VTAT pareigūnai, pedagog - psicolog tarnyba, kai vaika 1 kart apsivogė, ar į ligoninę girtas buvo komoj atvežtas? kodėl visi, matydami, kad mama nesusitvarko, jai nepasiūlė savo pagalbos? nes lengviausia smerkti. o ne realiai ranką ištiest alfa, amerikos neatradinėju. pakankamai laiko kasdien leidau su 100 paauglių vaikų iš įvairiausių šeimų, todėl gerai žinau realybę. dėl to ir netikiu tavo susikurto tobulo gyvenimo reklama. nes taip nebūna. 1, Pedagogų paskirtis mokinti, tai jų pareiga, tikrai jie neturi tokios pareigos vesti vaiką pas psichologą, bo paskui gaus lazda per galvą nuo to vaiko atlėkusios ginti mamos. Psichologas gali padėti, kai to nori vaikas, kai būna ganetinai didelis, arba jo tėvai mato problemą ir nori ją spręsti,kitu atvejiu jis nulis. Va VTAT tai kavutei gert sukurti, žinau ką sakau, susiduriau n kartų. 2, niekas nieko nedaro, o tuo labiau kai mama labai gina savo vaiką ir kaltina ir kaltina tik draugus, niekada patikėkit negirdėjau sakant , kad būtų vaikas kaltas, kalti visi, kiemas, kaimynai, draugai, mokytojai, tik ne jis. QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 07, 15:02) tai vargu ar kuri galėtų atleist lengvai. na bet galima ir iš kitos pusės įsivaizduot - o jei tavo vaikas taip pasielgė? nors auginai, auklėjai tikrai gražiai ir normaliai. kiek yra tokių istorijų... žinai tektų nuleidus galvą pripažinti, kad matyt nei aš ten gražiai, nei aš ten normaliai auginau ir auklėjau. Matyt kažką pražiopsojau, praleidau, nepastebėjau. Dažnai tėvai sako, aš gražiai auklėju, bet iš tikrųjų tai tik jiems taip atrodo, nes nei jie ten gražiai, nei jie ten normaliau tuos vaikus auklėja, tai perlepina, tai dėmesio mažai skirai, bile pinigų tik būtų, nei ten darnos šeimoje nei supratimo yra. QUOTE(*meduota* @ 2009 09 07, 15:13) kaip turejo apsaugot ta mergaite,nebeleist is viso i mokykla?ar mesti darba ir sedeti pamokose kartu,kad jos nesumustu?taip tie,kurie spjaude ant jos,zemino,ikure interneto svetaine jos patycioms "nekalti vaikuciai" QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 07, 15:11) REikia pažinoti asmeniškai, kad tai padaryti QUOTE(Brasa @ 2009 09 07, 15:12) Žinot, kažkoks rašytojas pasakė "kaip norėčiau tikėt Dievu, bet.... kaip tai sunku..." . Man čia panašiai - norėtųsi būt supratingesnei tų vaikų atžvilgiu, juk protu suvoki, kad nelaiminga vaikystė ir t.t., bet... Kai pamatai iki kokio lygio jie gali nužmogėti, kokius protu nesuvokaimus nusikaltimus daryti, tai dingsta mano gailestingumas... Negaliu aš jų užjausti... kaip ne kiekvienas žmogus gali prisiverst tikėt Dievu, taip aš negaliu tapt supratinga tų vaikų atžvilgiu... Tikrai nežinau, kaip reaguočiau ir elgčiausi, jei mano vaikas toks išaugtų. Tiesa, savo vaikui aš neskiepiju neapykantos smurtaujantiems vaikams - manau, kad tai neteisinga... QUOTE(due drops @ 2009 09 07, 15:16) kaip turejo apsaugot ta mergaite,nebeleist is viso i mokykla?ar mesti darba ir sedeti pamokose kartu,kad jos nesumustu?taip tie,kurie spjaude ant jos,zemino,ikure interneto svetaine jos patycioms "nekalti vaikuciai" o gal tėvai net nežinojo apie patyčias? gal nekalbėjo su vaiku ta tema? gal neskyrė jai laiko? gal gavojo "užaugs, praeis" ? QUOTE(due drops @ 2009 09 07, 14:11) mane pvz l.sukrete tos mergaites istorija,kuri puole po traukiniu.ar atleistumet tokiems,kurie jusu vaika patyciomis i kapus nuvare? nu va, o viena forumietė čia ką tik teigė mokinsianti vaikus tyčiotis iš kitokių. tik va vaikai dažnai ribos nebejaučia. ir nebežino, kaip ir kada sustot prasivardžiuojant. pradžioj "degraduku" pavadins, visa klasė pasigaus tą žodį, o tada vsio... lavina krenta... QUOTE(*meduota* @ 2009 09 07, 15:13) Niekas čia nekaltintų kažkokių mistinių "visų kitų". Kaltintų nusikaltimo vykdytojus (be abejo, ir jų tėvus ar globėjus). Apie kokią pagalbą čia kalbate, kuri turėjo būt suteikta, - sumuštajam vaikui ar jauniesiems nusikaltėliams? QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 07, 15:15) o taip o pedagogo darbas - ne tik mokyti, bet ir ugdyti, auklėti. t.y. bent jau nukrepti soc darbuotojus bei psichologus į tokią šeimą tiesiog tevai nepriims pagalbos (minejo mokykloj,kad bandyta eit i seima)-sektantai.jie grieztai atmeta,bet koki isikisima i vaiku auklejima,nes atseit viska daro teisingai QUOTE(*meduota* @ 2009 09 07, 15:19) o gal tėvai net nežinojo apie patyčias? gal nekalbėjo su vaiku ta tema? gal neskyrė jai laiko? gal gavojo "užaugs, praeis" ? rode net per kelias laidas.paskutini kart "valanda su Ruta".tevai dare kas tik imanoma-perkele mergaite i kita mokykla,kalbejo su pedagogais,su besityciojanciu vaiku tevais,rase pareiskima policijai.tu išsigimeliu niekas nesustabde QUOTE(Brasa @ 2009 09 07, 14:46) o tai kaip su kriuksiais? Kriuksiai ir musu namuose kartais gyvena. negasdinkit manes kriuksiais ir bezdzionkom. Labai veiksmingi ir taiklus zodeliai. O degradai yra degradai. Tokius reikia trumpint ir drausmint. QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 07, 14:55) alfa, amerikos neatradinėju. pakankamai laiko kasdien leidau su 100 paauglių vaikų iš įvairiausių šeimų, todėl gerai žinau realybę. dėl to ir netikiu tavo susikurto tobulo gyvenimo reklama. nes taip nebūna. don't give a shit, su kokia publika dirbat. o paskutiniu Jusu postu- tuolab. Man nerupi, kad taip elgiasi 100 kazkokiu vaiku, man svarbu, kaip elgiasi mano pacios vaikai.
nutikus kažkokiai bėdai retas pažiūri į save. kad gal aš kažko nepamačiau, nepastebėjau, neišgirdau, nesupratau. visų pirma, būna kalti kiti. gydytojai, kaimynai, draugai ir t.t.
anoj temoj buvo klausta, kodėl savo vaikų auklėjimą primetame kitiems, tai kodėl ir dabar negalima šito paklaust? kodėl kiti turi mylėt ir saugot mūsų vaikus?matyt kada jiem blogai?juos suprasti? QUOTE(Fruzina @ 2009 09 07, 14:15) 1, Pedagogų paskirtis mokinti, tai jų pareiga, tikrai jie neturi tokios pareigos vesti vaiką pas psichologą, bo paskui gaus lazda per galvą nuo to vaiko atlėkusios ginti mamos. Psichologas gali padėti, kai to nori vaikas, kai būna ganetinai didelis, arba jo tėvai mato problemą ir nori ją spręsti,kitu atvejiu jis nulis. Va VTAT tai kavutei gert sukurti, žinau ką sakau, susiduriau n kartų. 2, mama labai gina savo vaiką ir kaltina ir kaltina tik draugus, niekada patikėkit negirdėjau sakant , kad būtų vaikas kaltas, kalti visi, kiemas, kaimynai, draugai, mokytojai, tik ne jis. žinai tektų nuleidus galvą pripažinti, kad matyt nei aš ten gražiai, nei aš ten normaliai auginau ir auklėjau. Matyt kažką pražiopsojau, praleidau, nepastebėjau. Dažnai tėvai sako, aš gražiai auklėju, bet iš tikrųjų tai tik jiems taip atrodo, nes nei jie ten gražiai, nei jie ten normaliau tuos vaikus auklėja, tai perlepina, tai dėmesio mažai skirai, bile pinigų tik būtų, nei ten darnos šeimoje nei supratimo yra. 1. na mane VPU mokino, kad mokytojo pareiga - ne tik mokyti. bet ir pastebėti problemą ir apie ją pranešti kam reikia.. dėl VTAT, tai čia gal kaip kuriam rajone. pažįstu ir tikrai puikių atsidavusių žmonių iš tos įstaigos, ir visiškų diletantų 2. va tada aišku kame bėda QUOTE(due drops @ 2009 09 07, 14:16) kaip turejo apsaugot ta mergaite,nebeleist is viso i mokykla?ar mesti darba ir sedeti pamokose kartu,kad jos nesumustu?taip tie,kurie spjaude ant jos,zemino,ikure interneto svetaine jos patycioms "nekalti vaikuciai" na pvz perkelt į kitą m-klą QUOTE(Limcamca @ 2009 09 07, 14:17) QUOTE(due drops @ 2009 09 07, 15:25) rode net per kelias laidas.paskutini kart "valanda su Ruta".tevai dare kas tik imanoma-perkele mergaite i kita mokykla,kalbejo su pedagogais,su besityciojanciu vaiku tevais,rase pareiskima policijai.tu išsigimeliu niekas nesustabde pakartokit, prašau kokia buvo šitų patyčių priežastis. QUOTE(*meduota* @ 2009 09 07, 15:26) nutikus kažkokiai bėdai retas pažiūri į save. kad gal aš kažko nepamačiau, nepastebėjau, neišgirdau, nesupratau. visų pirma, būna kalti kiti. gydytojai, kaimynai, draugai ir t.t. anoj temoj buvo klausta, kodėl savo vaikų auklėjimą primetame kitiems, tai kodėl ir dabar negalima šito paklaust? kodėl kiti turi mylėt ir saugot mūsų vaikus?matyt kada jiem blogai?juos suprasti? pati teigete,kad aplinkiniai turi suprasti jusu vaiko elgesi kavinej.taip,kad pati sau priestaraujate QUOTE(*meduota* @ 2009 09 07, 15:22) Taip, turėjo būti suteikta pagalba. Deja, nėra gyvenimas toks gražus, kokio mes visi norėtume... Ar mes galim būt 100% tikri, kad mūsų vaikų neištiks jokia nelaimė - yra milijonai nenumatytų ir neprognozuojamų situacijų. O dėl tų nusikaltėlių - taigi čia pat vyksta diskusija, kaip padėt tai vagiančiai mergaitei - tėvams nerūpi, įvairios institucijos nusipaluna rankas - atsakingų nelieka... Spėju, kad ir su tais vaikasi buvo panašiai... QUOTE(*meduota* @ 2009 09 07, 15:28) nepatikesit-negrazus veidas QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 07, 15:19) nu va, o viena forumietė čia ką tik teigė mokinsianti vaikus tyčiotis iš kitokių. tik va vaikai dažnai ribos nebejaučia. ir nebežino, kaip ir kada sustot prasivardžiuojant. pradžioj "degraduku" pavadins, visa klasė pasigaus tą žodį, o tada vsio... lavina krenta... Laisvai interpretuojat: "viena forumietė" labai aiškiai išdėstė iš kokių konkrečiai "kitokių" ji ketina "tyčiotis" . Iš esmės alfa159 pasiūlė į fizinę agresiją atsakyti ne atitinkamu fiziniu veiksmu, o gintis verbaliai. Gal tos, kurioms žodinis "atsišaudymas" atrodo pernelyg agresyvus, galėtų pasidalinti mintimis ar patirtimi, kaip ketina mokyti reaguoti savo pačių vaikus į patiriamą smurtą QUOTE(due drops @ 2009 09 07, 14:22) tiesiog tevai nepriims pagalbos (minejo mokykloj,kad bandyta eit i seima)-sektantai.jie grieztai atmeta,bet koki isikisima i vaiku auklejima,nes atseit viska daro teisingai gal reikėtų pranešt VTAT, kad tie žmonės neprižiūri savo vaikų. pasakyt, kad visi vaikai vagiliauja, o tėvai nemato tame bėdos. šiaip keista, jei m-kla iki šiol to nepadarė. nors... gi mokyklai "ne fasonas" kai po ją landžioja VTAT pareigūnai, kai pavadinimas linksniuojamas vietinėj žiniasklaidoj ir pan. todėl turbūt ir tyli visi ausis suglaudę QUOTE(alfa159 @ 2009 09 07, 14:26) don't give a shit, su kokia publika dirbat. Man nerupi, kad taip elgiasi 100 kazkokiu vaiku, man svarbu, kaip elgiasi mano pacios vaikai. su tokia kaip jūs. kuri vartoja necenzūrinius žodžius tai ko tada ketinat auklėt svetimus, jei jie nerūpi. nerūpi tai ir neauklėkit, savų žiūrėkit, o ne iš svetimų tyčiokitės QUOTE(dange @ 2009 09 07, 15:32) Laisvai interpretuojat: "viena forumietė" labai aiškiai išdėstė iš kokių konkrečiai "kitokių" ji ketina "tyčiotis" . Iš esmės alfa159 pasiūlė į fizinę agresiją atsakyti ne atitinkamu fiziniu veiksmu, o gintis verbaliai. Gal tos, kurioms žodinis "atsišaudymas" atrodo pernelyg agresyvus, galėtų pasidalinti mintimis ar patirtimi, kaip ketina mokyti reaguoti savo pačių vaikus į patiriamą smurtą Ne visai taip, ji sakė, kad moko savo vaikus smerkt ir niekint degradus... |