Gal kas vedate į l/d."Vaikystę"?Kaip ten visa sistema;auklėtojos,rėžimas?Lengvai priėmė?Papasakokit.Labai aktualu.
Praėjo keli mėnesiai, gal jau atsirado SM vaikučių, lankančių šį darželį?
Tai gal kas ka zinote apie si darzeli?
Ir siaip noriu suzinoti, kai rasiau prasyma,kad priimtu vaika i darzelio,tai prasyme nurodziau nuo 01.01 datos.Bet noriu leist nuo pavasario.Tai kada man eiti pas direktore pakalbeti?Ar ka nors davete jei atsikalbinejo?Ir nuo kada apskritai vaikus priima naujiem metam?Patarkit.
Nebeprisimenu kokioj temoj, gal Kauno darželiai
Jums siūlyčiau nueiti į darželį anksciau, pakalbėti su direktore, pasiprašyti į grupę, pvz., kad susipažintumėte su taikoma metodika. Matysit, kaip patinka aplinka, darbas su vaikais, pasiklauskit apie papildomą veiklą, jei kas domina. Draugė labai džiaugėsi, kad ortopedo skirtas mankštas galima atlikti darželyje, kad dažnai vaikai mato spektakliukus, patys važiuoja apsipirkinėt, vyksta į vasaros stovyklas. Nenorėčiau išsiplėsti, nes ne mano vaikas jį lanko.
Lankėme šį darželį. Turbūt kaip ir viskas turi savų pliusų ir minusų. Pliusas- vaikai auklėjami kūribiškoje ir labai demokratiškoje aplinkoje. Auklėtojos visos jaunos (kiek teko matyti iki 45m). Bent jau mūsų grupėje labai stengiamasi įtraukti tėvelius į vaikų veiklą, vyksta viso darželio šventės 2-3 kart per metus.
Grupėse vaikučiai nuo 2,5-3 iki 5,5-6 metų būna kartu. Tik priešmokyklinėje grupėje visi vienmečiai. Pagrindinis minusas- labai didelės grupės-20-25 vaikučiai. Nors dalį dienos būna 2 auklėtojos, bet sužiūrėti tokį keikį vaikų tikrai sunku. Taip pat dėl grupių dydžio ir mišraus vaikučių amžiaus didelis visokių virusų paplitimas. Jei vaikas atsparus, tai gal ir nieko, bet jei ne toks stiprus- serga tikrai dažnai. Kalbėtis su direktore reiktų bent jau prieš 2 mėnesius. Paprastai grupes formuoja nuo rugsėjo (nes tada vyresnieji išeina į priešmokyklinę grupę). Na bet nuo birželio turbūt irgi priimtų, nes vasarą tėvai atostogauja, tai niekada nebūna pilnų grupių
tai cia kaip suprantu ne nuo metuku priima
Mes pazystam si darzeli
Na o dabar pradejau savo mazyli vesti i darzeli, tai problemu is viso nebuvo, vedeja jau mus pazysta tai atejom ir is karto patekom i darzeli. Laukti nereikejo Siaip kiek zinau pagrinde vaikuciai nuo rugsejo ateina, bet jei nori pradeti anksciau manau tikrai gali susitarti. Kas dar man patiko siame darzelyje, tai tikrai labai daug renginiu , taip pat yra logopede, dailes mokytoja, muzike, galimi masazai ir uzsiemimai jei turite ortopediniu problemu. Zodziu vaikas auga ir tobuleja visapusiskai, namie teveliams galima ir patingeti, tikrai vaikas visko bus ismokytas ir pilnai gaus darzelyje. Galiu pamineti pora stambesniu projektu, mano mergaite pernai dalyvavo: tai Kalediniu dainu festivalis vykes sv. Antano baznycioje; priesmokykliniu grupiu tetro dieneles 2005. veiksmas vyko Kauno pantomimos tetre (vaikai pasijuto tikrais aktoriais), buvo super. Taigi dabar su viltim zvelgiu i savo maziuka ir tikiuosi, kad pereje visas nemalonias adaptacijas sekmingai lankysim seses jau "isbandyta" darzeli ir stengsimes visur dalyvauti. Tai tiek. Jei kas dar rupi apie si darziuka rasykik i AZ.
Mes lankome šį darželį, šiais metais jau eisime į paruošiamąją grupę. Darželyje labai smagu, ypač gera grupės šeimininkutė. Kai pradėjome lankyti, nebuvo labai lengva papulti. Parašėme prašymą, bet vietos dar ilgokai neatsirado. Kai jau reikalas prispyrė, tai ėjau pas vedėją ir prašiau, tada atsirado vieta. Šiaip darželis tvarkingas, tėvai paremia, kad atnaujintų grupės inventorių. Labai smagu, kad darželyje švenčiamos šventės, maniškis joms ruošiasi
Darželyje mišrios grupės, tai iš vienos pusės tai gerai, o iš kitos nelabai. Kai taviškis yra mažesnis tarp didesnių, tai tobulėja ir mokosi. Kai jau tampa vienas iš vyresnių, tai nėra stimulo mokytis, kartais pradeda mažiukus mėgdžioti, prasideda regresas. Maniškis šiais metais per mamyčių dieną mažiukus pradėjo mėgdžioti ir bliauti per visą gerklę šventės metu. buvo tragiška
O mes norėjom eiti į šį darželį nuo rugsėjo pirmos......... Buvom užsirašę nuo pernai metų........ Bet pasirodo buvo formuojamos grupės pavasarį ir reikėjo patikslinti, kad tikrai norim eiti , o aš to nepadariau......... todėl dar vis namie........ Bet sakė , kad ko gero jau nuo lapkričio galėsim žingsniuot.......... draugė veda jau trečia vaiką į šį darželį ir yra patenkinta...... pasakojo viską ką jau minėjo kitos mamos kurios veda vaikus į šį darželį....... Aš irgi klausiau apie nešimą "ką nors " direktorei, bet atsakymas buvo vienareukšmiškas: kyšių neima......... Draugė sakė nunešus buvo, kai pirmą vaiką vedė, tai sakė ji nepaėmė nieko sau....... Viską apiformino kaip paramą darželiui, dokumentaliai.......
O mano vaikinukas irgi lanko šį darželį.Labai noriai lanko
O direktorė taipogi labai nuoširdi,kilni asmenybė Tiesiog daugiau dar nieko negaliu parašyti apie šį darželį,nes tik einam dar savaitėlę Tiesa,mano vaikinukas sako,kad skaniai duoda pavalgyti Manau,kad ir vėliau bus viskas gerai
bitute!o kiek tavo suneliu ,kaip supratau ,metuku?as irgi norejau vesti i sita darzeli,bet pasirinkau kita,nes arciau namu man,kol kas tai esu nelabai patenkinta savo pasirinkimu,bet pamatysim ateity
Buvome nueje iki Vaikystes darzelio
Norejau paklausti, koks uzmokestis uz darzeli?
mano ziniomis apie 150Lt/men. reiks ir mums sausio pradzioj sokuot uzsirasyt, eitumem nuo rugpjucio turbut, bus 2m.2men....
Mano dukra per savo darzelio karjiera spejo pakeisti net tris vietas. Taigi turiu su kuo palyginti ir tikrai pirmuma atiduociau siam. Aisku viskas aulketoju rankose, bet as buvau labai patenkinta, kai vesdavau ryte vos spedama paskui, nes noras begalinis ir taip lygiai vakare tempdama namo, nes girdi pvz "ryt dar tik sestadienis"
QUOTE(*Bitutė* @ 2006 09 06, 22:35) QUOTE(Vėtružė @ 2007 02 04, 19:18) tai,kad maniškiui šešeri
Mano dukrytei 2m8men ir mes šiandien pirma diena šiame darželyje.užsirasę buvom beveik nuo gimimo ir žadejau leist nuo šio pavasario(vasario mėn) bet vieta atsirado tik nuo gegužės 2d.Su direktore buvau susitikus ir kalbejau gal kokius 3-4kartus,išties labai maloni moteris.Tai va patekom į 'žirniukų' grupę.Žiūrėsim kaip toliau bus,bet po pirmo pusdienio(pirma dieną leidau tik iki pietų miego)labai džiaugiasi ir ryt vel nores eit.dar norėjau pasakyt,jei jūsų vaikas nemiega pietų,tai yra daugiau tokių vaikučių,jie sėdi kitam kambarelyje ir žaidžia.Ir Jums linkiu sekmės1
Sveikučiai,
mes šį darželį lankėm porą metų ir esam LABAI patenkinti ir vadovybe ir tvarka ir auklėtojomis
pupka,šauniai parašyta,pritariu 100%,toks vaizdas susidarė,kad mano mintis perskaitei
Kiek žinau, ,,Vaikystė,, yra vienas geriausių Kauno darželių. Pradedant valdžia, baigiant sąlygomis vaikui.
Sveikos
mes irgi nuo žiemos pradėsim lankyti šį darželį. Džiaugiuosi girdedama tokius jusų komentarus
Perskaičiusi temą susidariau įspūdį, kad mažiausi vaikai nuo 2 metukų. O kaži mažesnių nepriima?
QUOTE(dolile @ 2007 11 06, 16:17) Perskaičiusi temą susidariau įspūdį, kad mažiausi vaikai nuo 2 metukų. O kaži mažesnių nepriima? Nuo metukų tikrai nepriima,tik nuo 2-2,5m,ir tai vasarą užrašiau,o tik keliausime kovo mėn ir tai jai vietų bus
Labas, labai malonu girdeti tiek daug geru atsiliepimu apie savo darboviete
Vaikus i si darzeli is tiesu priimam tik nuo 3 metu, bet jeigu jusu vaikas yra pakankamai savarankiskas, ta prasme, pats valgo, eina i tualeta, kalba, tai galima bandyti leisti nuo 2.5 metu. Siaip yra keletas atveju kai priime ir 2 metu vaikus, bet zinokit jiems pradzioje sunku adaptuotis tokiame gausiame kolektyve. Aciu uz pagyras, visada maloniai laukiami, galite ateiti ir tik susipazinti su darzeliu, t.y, jus apves per grupes, supazindins su aukletojomis, aplinka ir tada jums patiems bus lengviau apsispresti ka pasirinkti. QUOTE(arkliukas @ 2007 11 12, 19:10) Labas, labai malonu girdeti tiek daug geru atsiliepimu apie savo darboviete Vaikus i si darzeli is tiesu priimam tik nuo 3 metu, bet jeigu jusu vaikas yra pakankamai savarankiskas, ta prasme, pats valgo, eina i tualeta, kalba, tai galima bandyti leisti nuo 2.5 metu. Siaip yra keletas atveju kai priime ir 2 metu vaikus, bet zinokit jiems pradzioje sunku adaptuotis tokiame gausiame kolektyve. Aciu uz pagyras, visada maloniai laukiami, galite ateiti ir tik susipazinti su darzeliu, t.y, jus apves per grupes, supazindins su aukletojomis, aplinka ir tada jums patiems bus lengviau apsispresti ka pasirinkti. labuks, taip taip ir as galiu pagirti sio darzelio aukletojas. nes turejau garbes pazinti sy darzely nes jame taip pat dirbau
mamytes,o sis darzelis kartais randasi ne partizanu gatves pradzioje??? na prie partizanu 9 namo ??
QUOTE(titulka14 @ 2007 12 07, 12:16) Ne, jis šiek tiek toliau - dar už sankryžos su Birželio 23 gatve, už garažų yra tokia nedidukė maisto parduotuvytė, o už jos darželis. Aš nuo pavasario taip pat planuoju vesti savo vyruką į šį darželį, nors jam dar nebus 3 metų... Ir labai tikiuosi, kad per keletą metų tvarka ir auklėtojos nepasikeitė. Mano seserų vaikai labai mielai eidavo į šį darželį. Kartais eidavau jų parsivesti ir matydavau, kaip auklėtojos (jei gerai pamenu, tai buvo Inga ir Kristina) šauniai bendraudavo su mažaisiais. O ką jau kalbėti apie šventes, nakvynes darželyje. Nors dukterėčios jau visai panelės (11 ir 14 metų), bet dar ir dabar prisimena tuos įspūdžius ir tik geruoju mini savo darželį. Tikrai pasiaukojančiai dirbo (tikiuosi, dar tebedirba) tos auklėtojos ir jų pastangomis Lietuvoje yra keli šimtai vaikų, kurių širdelėse daugiau gėrio, grožio, šilumos. QUOTE(*Bitutė* @ 2007 11 07, 16:22) Nuo metukų tikrai nepriima,tik nuo 2-2,5m,ir tai vasarą užrašiau,o tik keliausime kovo mėn ir tai jai vietų bus Mes ir užsirašę buvom nuo sausio, tai sakė geriausiu atveju priims nuo kovo, ir tai, jei atsiras vietų Smagu girdėti gerus atsiliepimus
Darželis "Vaikystė" turi internetinį tinklalapį, ten papildomai galima rasti informacijos: http://www.vaikystesdarzelis.lt
Sveikos mamytės, gal galit rekomenduoti kokią gerą piešmokyklinukų auklėtoją
QUOTE(Padūkėlė @ 2008 02 27, 17:13) Labux,galiu pasakyti,kad mano vaikas eina i meškučių grupę,tai ten auklėtojos abi superinės. Nežinau kaip kitose priešmokyklinėse grupėse,bet Inga ir Kristina tikrai labai geros. Vaikams kaip mamos. Aš tai labai džiaugiuosi ,kad jos tokios yra.
sveikos mamytės
labai smagu girdėti tiek daug gerų atsiliepimų apie darželiukyje dirbantį personalą.
kur mamytės dingot? labai noriu plačiau sužinoti apie metodą kuriuo dirbama šiame darželyje. ačiū
nejau mamytės jum neidomu, kaip jūsų vaikučiai gyvena darželyje, kad visai nebendraujat ir nesidalinat patirtimi.
Lankėme šiame darželyje priešmokyklinukų grupę.. Nieko blogo apie darželį pasakyti negaliu..
Sveikos mamytes, norejau paklaust ar lengvai patekot i si darzeli, ar ilgai teko laukti eiles?
Bandysime ir mes cia patekti... Padare ispudi grazi meniska aplinka viduje ( vaiku darbai). Direktore nieko... Na ir jusu atsiliepimai...
Sveikos mamytės, norėjau savo mažiuką pradėt leist į šį darželį
Šiaip tai kai mes pradėjom lankyti,tai direktorė palydėjo į tą grupę ,kur vietos buvo.Taip,kad auklėtojų nesirinkom,kokios papuolė tokios ir yra
QUOTE(jurave @ 2008 07 29, 23:52) Šiaip tai kai mes pradėjom lankyti,tai direktorė palydėjo į tą grupę ,kur vietos buvo.Taip,kad auklėtojų nesirinkom,kokios papuolė tokios ir yra gal galit pasakyti i kuria grupe papuolete?
Mes i nykstuku
Sveikutes, toks klausimelis iskilo. Mes planuojame keliauti i si darziuka nuo rugsejo, norim rugpjuti nueiti apsiziureti, su aukletoja susipazinti. Siandien skambinausi ten, bet niekas nekele. Gal zinote, nuo kada darziukas dirbs? Ir beje, gal galite kuri papasakoti, ko ir kaip tiketis rugsejo 1 diena, pirma karta vaikuti i darzeli atvedus'? Acius. QUOTE(Siguteb @ 2008 08 11, 23:02) Sveikutes, toks klausimelis iskilo. Mes planuojame keliauti i si darziuka nuo rugsejo, norim rugpjuti nueiti apsiziureti, su aukletoja susipazinti. Siandien skambinausi ten, bet niekas nekele. Gal zinote, nuo kada darziukas dirbs? Ir beje, gal galite kuri papasakoti, ko ir kaip tiketis rugsejo 1 diena, pirma karta vaikuti i darzeli atvedus'? Acius. Mes irgi planuojame į šį darželį nuo rugsėjo
mes einame i Žirniukų grupę ir esame labai patenkinti tiek sūnaus greito pritapimo, tiek maloniomis aukletojomis
O kaip sakykit,ar aukletojos mokslu metu pradzioj duoda sarasa ka atnesti,pvz.toletinio popieriaus,raksluosciu ,iv.valymo priemoniu,vaikams plastilino,zirkluciu, guaso,piestuku ir t.t.Permeciau sarasiukas toks netrumpas,paskaiciavau,kazkur 50lt minimum iseis.Ir taip kiekvienais metais.Suprantu ,kad visko tuksta ir reikia,bet kam tada renkamas mokestis ugdymo veiklai ir +20lt kas ketvirti i "grupes fonda"(cia jau aukletojom grupes duodam)
kolkas nieko tiksliai nežinau,nes turi būti grupej teveliu susirinkimas ir tada duos sarasiukus ko reikia
cia kiekvienam darzely tokia tvarka, kad renkamas po 5 lt nors ir sumokam uz ugdymo prekes
mane domina mitybos demokratija siame darzelyje.Ar vaikai privalo valgyti ta, ka duoda, ar galima kazka derinti, jei vaikas vieno ar kito dalyko nevalgo?
|