Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada pradėti pirkti leliui daiktus
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia!
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
westa
Sveikutes
labai noreciau suzinoti, kada pradejote ruostis vaiko gimimui. Kada perkates daiktelius. Ar tikite prietarais kad iki gimimo kazka pirkti per anksti?
As pirmaji nestuma viska pirkau tik po gimdymo ir buvau nepatenkinta nes vezima pirkau paskubomis, o dabar jau taip noretusi ji nusiziureti ir nusipirkti. Mums dar tik sestas menuo. Ar ne per anksti?
Čili
As tai viska po truputi perkuosi jau nuo kokiu 20savaiciu..nenoreciau skubedama pirkaliot po gimdymo unsure.gif jau turiu vezimuka,vonele,ranksluostuku ir panasiai...daug lengviau yra viska po truputi pirkti,beje,ir finansiskai ne taip nukenti..
SiDo
As dar kaip ir nieko specialiai nepirkau, bet jau renku is draugu ir giminiu viska kas tik imanoma - jau turiu autokedute, vystymo stala, tris maisus rubeliu, muiliuka kudikams, garmastan tepalo, lovele. Dar vonele man zdama atiduoti. rolleyes.gif

O siaip as manau, kad sestas menuo - pats tas pradeti dairytis ir po biski pirkti. Kol dar vaikscioti lengviau - reikia tikrai viska apziureti.
miskouoga
20 sav. manau pats tas. As irgi nuo maz daug tiek pradejau dairytis. Daugiausiai prisipirkau visko isejus i dekretines. O dukryte Sumaste paskubet ir gime eidama 34 savaite. Tada jau turejom viska.
Tea
Kai uzeis noras _ ir pirk. Per antra nestuma vezimeli isigijom kai 20 sav. dat ik buvo. Tiesiog radau tai ko labai labai norejau. Be to abu kartus vaikams viskas buvo paruosta - komoda sudeta - taip isvengem bereikalingo lakstymo jau gimus vaikeliui.
Vukas
Man grese prieslaikinis gimdymas, tai as labai bijojau ir visokiais prietarais tikejau. Nieko nepirkau, kai gime maziule, tai vyras su anyta tik kita diena isleke daiktu pirkt. Kadangi ne viens nezinojo ko tiksliai reikia, tai pirko viska ka siule pardavejos, isleido apie 5000 Lt. As buvau pakraupus blink.gif
Jauja
Aš čia turbūt ankstyviausia pirkėja - man 13 sav., kai ką kartais nusiperku, kai randu kažką pigiau - pataikau ant akcijos, ar second hande kelis rūbelius sugraibiau. Neperku šliaužtų po -niolika litų, bet va radau naujus siaustinukus po 4 lt. - pasiėmiau vieną. Bet toks padrikas tas pirkimas pas mane ir tik smulkmenos - keli rūbeliai, rankšluostis ir pasakų knygutė (gal pivui skaitysiu, kai didesnis bus smile.gif )...
O su stambiais pirkiniais tikrai nemanau laukti galo - dar tiesa, apžiūrėti nei lovyčių, nei vežimėlių neprisiruošiau, bet kai jau visur išsičiupinėsiu, apsižiūrinėsiu, jau bus keli mėnesiai praėję, tada ir nusipirksiu.
Jolkiux
as ir nesu prietaringa bet vistik tokius pirkinius kaip vezimuka lovyte ciuzinuka vonele ir t.t. pirksiu jau gimus vaikuciui (kam bandyti likima jau forume tarp musu turim uztenkamai skaudzios patirties)
aisku is anksto su vyru apsiziuresim viska ir kol gulesim ligoninej jis nupirks ko ten labai jau reikes as juo pasitikiu ir kadangi zinau jog uosvenei kistis neleis tai visko is eiles nenupirks... visus butinus daiktus sau ir leliukui kuriu reikes jau ligoninej pirksiu is anksto.... jau dabar po truputi pradejau ziurineti ir pirkineti ...kad kai reiks vaziuoti i ligonine nebereiktu dar galvos sukti ar gimusi vaikeli turesiu kuo aprengti ir su kuom parsivezti namo...
lengvute
aš anksčiau tik retkarčiais vieną kitą smulkmenėlę-kojinytes, kepurytę, pirštinytes gražesnes pamačiusi nupirkdavau, o kai 24-tą savaitę išėjau atostogų, gavusi atostoginius iškart nupirkau drabužėlius, sauskelnytes pirmąsias, net vežimėlį, nes jo po maniškių neliko, pavogė...neseniai nupirkau baldakimą, perdažėm lovelę, vonelę, vaikštukus, kėdutę valgymui turim, na, tik tokių smulkmenų kaip aliejukas, tepaliukai nuo iššutimų, žirklutės ar pan. dar nepirkau, bet apie 30 sav. baigsiu viską pirkt, man visada gresiantys priešlaikiniai, tad atsarga gėdos nedaro, susiruošiau, bet dar nesusidėjau tvarkingai, kaip turi būt ir sau lauknešėlį į gimdymo namus, pinigėlius gydytojams irgi pavyks tik kitą mėnesį gal atsidėt, kai jau bus virš 30 sav., nors ketinau kaip nors anksčiau atsidėt, belieka nunešt pataliukus į valyklą ir ramiai laukiu, o ką, nuolat bijant gyvent irgi ne gyvenimas, reikia tikėti, kad viskas tikrai ir gerai įvyks, kai viską susiperki, ir ramiau, ir nuotaika geresnė.
Mama man irgi sakė, kad per anksti, bet aš nesiklausau, tiesiog norisi tai daryti, nemėgstu palikt paskutinei dienai, o tai tikrai supirksi visi skubos tvarka bet ką, man norisi mažiui pirkti tik tai, kas "limpa prie širdies".
Lexana
Na o as pirktis daiktus buvau pradejusi tuomet, kai apie vaikus dar net minties nebuvo. smile.gif Mazdaug nuo 16-17 metu pirkdavau patikusi drabuzeli ir dedavau i dezute. Ir kaip buvo smagu, kai gimdymo namuose mano pupa buvo papuosta treningu, kuri buvau pirkusi labai jau senai. Visas personalas aikciojo ir vis lakste pasiziureti mazosios. smile.gif Daug drabuzeliu mums padovanojo sesuo, bet jie buvo like po dvieju vaiku, tad daug kas jau mano akiai buvo nebepriimtina, nes buvo labai jau nudeveti. Dar siek tiek daiktu padovanojo vyro pusseseres. Bet daug daiktu pirkausi neklausydama jokiu prietaru nuo nestumo pradzios. smile.gif
Ode
Rekomenduoja apie 7 men. pirkti kraiteli ir but pasiruoshus i ligonine. Chia toms, kurios neprietaringos wink.gif Ash tai turbut dar veliau pradejau. Po truputi viska pirkau, daug nesileidau, nes nemazhai daiktu ir rubeliu 'paveldejom'. Lovuke irgi jau stovejo surinkta, tik atvazhiavusi mama neleido bent jau pakloti wink.gif Ji po to ir paklojo, kol mes ligoninej buvom. Ir lauktuviu nedave iki musu grizhimo ish ligonines wink.gif hehehe
Ruta_H
QUOTE (Ode @ 2004 09 12, 11:11)
Chia toms, kurios neprietaringos wink.gif

Kas per prietarai? unsure.gif g.gif Cia viena mano drauge irgi laukiasi spalio menesi, o vardo dar nesugalvojo (o gal nesako) - irgi sako prietarai. O amerikonkos vietines tai ir "baby shower" organizuoja apie 7-8 menesi. O vardus tai dar pries pastojant sugalvoja. Nu, o as nors ir LT gimus, uzaugus, bet apie jokius prietarus nieko nezinau.
As pati pradejau megzti antklodele po keliu dienu kaip susigaudziau, kad laukiuosi.
Ruta_H
QUOTE (erikaina @ 2004 10 07, 07:40)
as siaip ir dar nieko nenusipirkau,bet gal teisybe reik viska po truputi pirkt ne toks stiprus smugis piniginei bus,nes kaip nueisiu vienu kartu viska pirkt tai nesuprasiu kas darosi biggrin.gif

As irgi manau, kad viska ir karto - tai smugis ne tik piniginei, bet ir galva susisukt gali. O ir darai viska paskbomis, ne visada issirenki tai kas tau tikrai patiktu.
Cia, JAV, daromi "baby shower" - tradiciskai tai susirenka moteriskes arbatelei ir uzkandziams sestadienio popiete ir sunesa daiktus laukiamam vaikeliui. Daroma irgi apie 7-8 menesi. O mamaites darbas yra nueiti i parduotuves, issirinkti daiktus ir uzsiregistruoti. Tada gali bet kas atejes pasiziuret, kas busimiems teveliams nupirkta, ko jie nori ir pan. - negauni po 10 vezimu ar tokios pacios spalvos vystyklu ir patiems nereikia leist tukstanciais. Tokie patys "shower" yra daromi ir vestuviu proga - tikslas - paremti busima seima finansiskai ir sukrauti jiems "kraiti". Manau tai labai fainos ir protingos tradicijos, galetu buti praktikuojamos ir Lietuvoje. Bet itariu tai zydro drambliuko svajone, nes paskui bobutes apsneketu, kad praso dovanu.
Ramuneg
Jei kas dar tikite prietarais, tai paskaitykite temą apie prietarus. Didžiulė nesamonė kvaršinti galvą tokiais dalykais. nono.gif nono.gif nono.gif
Aš manau, kad laikas pradėti pirkti tada, kai pamatai gražų dalyką. Aš antram vaikui jau kai ką buvau nupirkusi, kai dar net nesilaukiau, nes pamačiau labai gražų ir naudingą daiktą.
O su mintimi, kad tiks kai būsiu nėščia, keletą drabužių nusipirkau, kai dar net neplanavome jokio nėštumo.
agniet
as pradejau vaikuciui viska pirkti kai suzinojau kad berniuka turesiu wub.gif
iki tol irgi neatsispirdavau kokiom smulmenelem, tai kojinytes, tai pirstinytes, tai kepuryte...
yra tik vienas pavojus blink.gif kuo anksciau pradesi pirkti tuo daugiau visko pripirksi, bent jau man taip atsitiko doh.gif kiekviena karta nuejus i parduotuve vis sugalvoju kad dar kazko reikia, arba pamatau kazka labai grazaus ir negaliu atsispirti, nors jau daug tokiu sliauztuku turiu wub.gif
kai pasiziuriu savo saraseli sudaryta pries pradedant pirkti ir i viska ko pripirkau net baisu darosi ax.gif
taip kad mamytes atsargiau su ankstyvu apsipirkimu!!!!!
NEIMA
O aš pirmą nėštumą kuo anksčiausiai viską susiruošiau, ir še tau kad nori, neturiu leliuko, gimęs tik parą gyveno. Šį nėštumą tai leisiu viskuo pasirūpinti vyrui,kai išvažiuosiu gimdyti tuo labiau kad beveik viską dar turime, tik vežimėlį pardavėm, ir kai kuriuos rūbelius išdalinom... Kažkaip privengiu dabar tų prietarų, nors anksčiau jais netikėjau...
agotele+
a6 kai tik su=inojau kad laukiuosi, nes tai yra labai planuotas ir lauktas nėštumas, tai tą pačią savaitę nupirkau keletą daiktelių savo angeliukui:dvi soskes, šlaiužtukus kelis, rankšluostį su kapišonu biggrin.gif negalėjau atsilaikyti, o ir noras labai didelis buvo nupirkti pirmuosiu sdaiktus avo mažyliui. Vėliau nuo kokio 7 menesio labiau pradejau viska pirkti, nors ir netikiu visais prietarais, bet vis dar laukiau kada praeis pavojingiausias laikas. O dabar jau turiu viską, nors mums dar ir liko 6 savaitėlės, bet ka gali žinoti gal vaikutis ateis anksciau, o nenoriu kitems atiduoti malonumo pripikrti mano mažyliui reikalingu daiktų, nes man tai labai labai patinka toks apsipirkimas, kai viska perki savo pilvelio gyventojui tongue.gif
kristulia
Kol nepraeina pats pavojingiausias laikotarpis tai yra iki 3 mėnesių abejoju ar verta, nes neduok Dieve kokia nelaimė tai paskui tie visi daiktai ir drabužėliai dar labiau skaudina.
Manau, kad nuo kokio 6-7 mėnesiuko jau tikrai galima. Aš kažkur tokiu metu ir pradėjau vis po truputį pirkinėti. Visko iš karto juk vistiek nenusipirksi, o + dar koks malonumas apipirkinėti savo vaikiukus.
gajane
O mes tai daug ką turim palikimo iš sesers, tai nelabai ir skubu pirktis. Tuo labiau, kad sunkus nestuke.gif , nežinia kaip klostysis reikaliukai, neskubėjom.
O dabar jau užaugę esam, ir pinigėlių dekreto turim, tai reiks keliauti lovytės ir komodos ieškoti. Prieš savaitę parduotuvėje užtikau labai pigių kepuryčių, tai nusipirkau keletą.
Nepatariu labai brangių dalykų pirkti nėštumo pradžioje, kad thu thu thu, nieko blogo natsitiktų. Ne dėl prietarų, dėl sveikatos problemėlių.
pranciska
O man dar kažkaip nesiperka schmoll.gif ..Tiesa, dažnai pasvajoju, bet vis atidedu tai vėlesniam laikui..Prieš tai labai norėčiau sužinoti savo angelėlio lytį..Žinoma, jeigu nesužinosiu, teks rinktis neutralias spalvas- juk ir pirmųjų lyties nežinojau..Laukiu, labai laukiu to momento, bet tikriausiai pradėsiu ne anksčiau kaip kokį 7 nėštumo mėnesį... sunglasses2.gif
Sirana
QUOTE(Liutas2006 @ 2006 04 22, 13:28)
mes tai viska pirkom mazdaug 2 savaites iki gimdymo.gal ir blogai, nes negali zinot kada vaikelis pasibels blush2.gif svarbiausia,manau,neprisipirkti per daug,nes gimus vaikui gali pasirodyt,kad reikia pvz. kitokio modelio daikto negu turi.ypac,kai pirmas vaikas.
*

Protinga mintis - reikia visko po truputi tureti paciai pradziai, paskui pamatysit, ko reikia labiau, o ko visai nereikia ir susireguliuosit. Manau, kad tikrai nevertadar pries gimstant vaikeliui pirktis pvz. pientraukio. Galiu pasakyti is savo patirties: kai laukiausi pirmojo, visi kartojo, kad tik neprisipirkciau daug paciu maziausiu rubeliu (50-52 cm ugio), nes iskart isaugs ir viskas, tai dauguma sliauztinuku ir kt. isigijau jau siek tiek didesnius. Sunutis gime 50 cm, jie jam visi buvo per dideli, vaikas tabalavosi tarp tu rubu ir vis tiek teko isigyti daugiau mazuciu, nes kol valgyt ismokom, tai abu slapi budavom, rubeliu reikejo nemazai....
sarafea
As ir manau,kad po kokio menesio pradesiu apie viska galvoti.Galvoju reikia tokius stambius dalykus supirkti,kaip lovyte,vezimukas ir t.t.Patys reikalingiausi dalykai.O paskui jau po truputi susipirks ir smulkmenos.
Nors vaikuciu katalogus jau dabar uzsisakiau blush2.gif ,Paziuresim ka siulo.Bus lengviau apsispresti ka pirkti.
Man nesvarbu vaiko lytis,nes viska pirksiu neutraliom spalvom,nemegstu kai vaikus i tuos remus kisa.Mergaitem ruzava,berniukam zydra.Galima pora rubeliu tureti,bet juk idomiau ivairiu spalvu turet. rolleyes.gif
sarafea
As siandien paziurejau laida per telika,rode kaip vienai moteriai gime mergaite 23 sav.net 500 gramu nebuvo.Daktarai mane kad ji neisgyvens,bet ji isgyveno ir yra sveika mergaite,aciu Dievui.Dabar jai 2 ar 3 metukai ir auga sveikute grazute.As net apsizliumbiau is laimes,tokie reportazai mane dabar greitai sujaudina. ax.gif
Tai as kai pagalvoju,kad o jei neduok Dieve ir mano vaikiukas anksciau gims,as nieko neturiu dar pasiruosus.Visiskai nieko...Jauciu reik rimtai susimastyti ir eiti po parduotuves apsiszvalgyti. smile.gif
sarafea
Vakar buvau vaikisku rubeliu parduotuvej ir man nutiko toks dalykas.As anksciau kazkaip neisijauciu i busimos mamos vaidmeni,o vakar kai tik palieciau megztuka toki mazuti ir svelnu,man tokie faini jausmai apeme sirdi,kad as is parduotuves skrisdama isejau. wub.gif Dar nieko nenupirkau,nes neskubu labai...Bet jauciu ta megztuka butinai nupirksiu.
O koki jus naujagimiams dydi imat.Ar 56? g.gif
taibent1
As dabar dedu savo grazuolytei pacius maziausius sliauztukus- 54-56. Tokiu daug nereikia, bet pora- tai tikrai.
*Vilma*
aš dar bandau susilaikyti nuo pirkiniu, nors labai sunku praeiti pro mažučius rūbelius, beje dar labai daug turiu is pirmojo vaiko, ir lyties dar nežinau ax.gif
Tik žiūrėkit neprisipirkit mažų rūbelių, aš su pirmuoju prisipirkau ir net neapvilkau kaikuriu, nes gime 55cm ir buvo per maži blush2.gif
Baltute
Zinau, koks didelis noras yra pirkti tuos mazucius rubelius, beje, jis nepraeina ir gimus vaikeliui. Atrodo, galetum tai visa parduotuve ispirktum doh.gif , bet tada pamasati truputi protu, o ne jausmais, ir supranti, kad uz menesio jie jau bus mazi ir reiks vel kitu. Panos, neprisipirkit daug rubeliu, nes tikrai nespesit sunesioti. Mano maziui dar tik 5men, o as jau 4maisus isaugtu rubu atidejau (tarp kuriu liko ir nenesiotu doh.gif )
Mikasiene
Jėzau, paskaičiau ir taip užsimaniau apsipirkti blush2.gif Dar visiškai nieko nenupirkau savo mažiui, o jau 23 sav. doh.gif
Man pasisekė, nes sesuo prieš metus pasigimdė Anglijoj, tai atsiunčia visokiu gražių užsienietiškų rūbelių. Turiu palėpėje visą dėžę thumbup.gif Yra ir kėdutės ir visokie buteliukų šildytuvai, sterilizatoriai...
Bet pajutau, kad parduotuvėje sąmoningai vengiu liestis prie drabužėlių ir vaikiškų daikčiukų. Gal per daug bijau išskysti? blink.gif
Beje, draugė rekomendavo visus svarbiausius daiktus apsipirkti iš karto, nes daugumoj parduotuvių pirmam apsipirkimui taiko 15 proc. nuolaidą ir pirkdama per vieną kartą sutaupai g.gif
Crazy Lady
Aš tai dar nieko neperkalioju. Nors ir netikiu prietarais, bet manau, kad bent tą pavojingiausią periodą reikėtų pralaukti. Manu, kad didieji apsipirkimai prasidės tuomet kai išeisiu į dekretą. o dabar kaip pastebėjau stengiuosi vengti vaikišku drabužėlių parduotuvių, nes jaučiu kad nesusilaikyčiau wub.gif Be to daugumą daiktelių tai reikės tik atsivežti iš brolio. Mat jis turi ir berniuką ir mergytę, tai visiškai nesvarbu kas bus pas mane, vistiek turėsiu kuo aprengti. Bet pačius mažiausius kelis drabužėlius manau, kad nusipirksiu naujus thumbup.gif
Mikasiene
Xi xi biggrin.gif Aš šitą temą paskaičiauir nutariau, kad nėr ko į pabaigą tempti ir pradėjau prikti visus reikalingus daiktus... thumbup.gif
Susidariau visų reialingų daiktų sąrašą su preliminariomis kainomis blink.gif Tai gerai, kad realybėje kol kas pigiau viskas gaunasi lotuliukas.gif Negaliu atsisdžiaugti SM "Skelbimų lenta". Jau keletą gerų dalykėlių suderinau nusipirkti "papigiaja" thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Labai ačiū visoms mamytėms, kurios geranoriškai "perleidžia" savo daiktus žalioms nėštukėms.
manau, dabar pats tas laikas apsipikinėti (man jau 25 sav.), nes vėliau laaaabai tingėsiu ir šiaip planuoju jau ne tokius aktyvius darbus kaip shoppingas veikti. Juk dekretinės ATOSTOGOS, per kurias ketinu siūti, megzti, skaityti knygas ir nebekvaršinti sau galvos dėl pirkinių nestuke.gif
blackie
na as ne prietaringa, bet va naturaliai pajauciau toki lizdo sukimo sindroma 7 menesi ir jau pradejau tempti mama uz rankoves, kad einam patarsi padesi, ta tik purtesi nu kam juk anksti dar spesi, o as vistiek kaip ozka uzsispyriau sakau noriu reikia! ir kaip tycia gal is to didelio nekantrumo 33sav gime mano maziulis wub.gif per anksti, bet viskas buvo gerai mazuteliui, uzmirstant menesi praleista klinikose auginant mano zirneli inkubatoriuj blush2.gif labai dziaugiuosi, kad paklausiau savo vidinio noro pasiruosti vaikucio gimimui, negu, kad paskui lakstyt isdegus akis arba isvis buciau as nedalyvauciau pirkime, o kazkas kitas pirktu MANO vaikuciui rubelius BE MANO NUOMONES schmoll.gif net vyrui tokio darbo nepatikeciau ax.gif
indrutee
QUOTE(blackie @ 2006 06 09, 10:58)
na as ne prietaringa, bet va naturaliai pajauciau toki lizdo sukimo sindroma 7 menesi ir jau pradejau tempti mama uz rankoves, kad einam patarsi padesi, ta tik purtesi nu kam juk anksti dar spesi, o as vistiek kaip ozka uzsispyriau sakau noriu reikia! ir kaip tycia gal is to didelio nekantrumo 33sav gime mano maziulis wub.gif  per anksti, bet viskas buvo gerai mazuteliui, uzmirstant menesi praleista klinikose auginant mano zirneli inkubatoriuj blush2.gif  labai dziaugiuosi, kad paklausiau savo vidinio noro pasiruosti vaikucio gimimui, negu, kad paskui lakstyt isdegus akis arba isvis buciau as nedalyvauciau pirkime, o kazkas kitas pirktu MANO vaikuciui rubelius BE MANO NUOMONES schmoll.gif  net vyrui tokio darbo nepatikeciau ax.gif
*

tikrai saunuole kad paklausei vidinio balsa thumbup.gif man ir vienu metu buvo uzejes toks noras kuo greiciau viska susipirkt g.gif o kai nuejau pas gyd ji man pasake kad galiu anksciau gimdyt ir liepe daugiau gulet...jau keleta sav kai gulineju ir pradejau galvot kad mano lelius gims laiku ir visai nebeskubu pirktis nors jau reiktu ax.gif nestuke.gif nes jau 35sav i pabaiga
Mikasiene
man 26 sav. tai aš jau turiu vežimuką, lovytę, rubelių, vonelę, patalynę, keletą buteliukų, sterilizatoriu, šildytuvą, kailinį vokelį... lotuliukas.gif
Tik negalvoki, kad aš čia taip masiškai puoliau pirkti. Tiesiog paskaičius šitą temą prieš kelias savaites smislyjau, kad nėr ko tempt į galą mirksiukas.gif kaip sako, ruošk roges vasarą...
Tai iš kitų mamų nusipirkau keletą daiktų, kitus iš pažįstamų už dyką "susimedžiojau". Remontą vaiko kambary pradėjau cool.gif
Ir viskas dėl to, kad per daug gerai save pažįstu. Jau dabar man sunku eiti į darbą, keltis ryte, kažkokius reikalus tvarkyti. Tai kai į dekretines išeisiu, tai visai aptingsiu, neturėsiu laiko tokioms išsamioms paieškoms ax.gif
Sėkmės visoms nėštukėms 4u.gif
-Aiva-
Na as tai labai nekantri blush2.gif ! Kai tik suzinojau, kad laukiuosi, iskart prisipirkau nemaza kruvele rubeliu ax.gif ! Babar vis dar paperku, bet DIDYSIS pirkimas prasides kai suzinosiu leliaus lyti 4u.gif ! O tai jau labai greit, pirmadieni thumbup.gif , na zinoma jei lelius rodysis g.gif !
Bet ir siaip jau buteliukai namie yra, ciulptukai, net seilinukas ax.gif blush2.gif ir dar supyne stovi, dar keliatas daikciuku rolleyes.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Isida
As tai vis save stabdau. Jei leisciau sau, tai jau seniai visko buciau prisipirkusi. Ir ko reikia, ir ko nereikia... doh.gif
Bet gerai, kad dar nesu dekretinese, tai ir pinigeliu vis laukiu, ir laiko nedaug turiu, ir lelius dar nerodo, kas busias. Tai vis siokie tokie stabdziai veikia. ax.gif
O jau kai sios kliutys isnyks, speju, kad labai greitai, tai kaip duosiu garo. thumbup.gif
Tiesa, ka pastebejau ir gerai, kad paciu laiku. Dar ne sezonas savo lialiui pirkti viska. Maniskis gims rugseji, o siuo metu parduotuves uzgrustos vasariskomis prekemis. Tai kiek palaukus man bus pats tas laikas pirkimui...

Ale kaip sunku istverti unsure.gif
Raminu save sarasiuka daiktu, kuriu prireiks, sudarinedama. Tai nors tiek uzsiemimo. rolleyes.gif
sarafea
As jau planuoju sarasiuka susidaryt,kolkas dar daug nepirkau,bet man patinka pagal saraseli pirkt,nes zinau kad be saraselio pripirksiu nereikalingu daiktuku blush2.gif kokiams niekams isleist nesinori,kai reikia reikiamus daiktus supirkt mirksiukas.gif O vaikas greit manau isaugs ir nebetilps i tuos pirktus.Taip kad reikia viska gerai apgalvot. rolleyes.gif
KLEVELIS
Per pirmą nėštumą tai pradėjau pirktis nuo 20 sav. po truputi viskas buvo supirkta vežimas, lovytė, drabužiukai nuo 30sav. sudėti veštis į ligoninę.
Per antrą neštumą išėjau į dekretą 30 sav. dar nieko nebuvau nusipirkus tik pradėjau pirktis likus iki gimdymo kokioms 2 sav. vežimą, lovytės apsaugą ,patalynę tik gimus vaikučiui vyras nupirko g.gif
Aš nepirkau pagal sąrašus ax.gif
Fira
Aš tai 34 savaitę nusipirkau kelis šliaužtinukus, marškinėlius, kepurytes, kad būtų pradžiai. Vežimėlį, lovytę turiu nuo pirmo vaikučio, tai nepirksim. O po kelių savaičių reiks patalynę nupirkti ir kt.
būk rami
Siaip nesu prietaringa, bet nestumo metu buvau nusipirkus is drabuziu tik po pora sliauztinuku ir marskineliu - galvojau uzteks pirmom dienom. Ir labai pasigailejau del tokio savo poelgio doh.gif Ligoninei gulejau savaite, tai mazius su tais paciais drabuziais isbuvo, tik po keletos dienu mama nuvaziavo ir nupirko dar drabuzeliu + sunelis labai atpilenejo, tai tie drabuzeliai baigdavosi dienai ne neipusejus unsure.gif
Taigi mamos, mano jums nuosirdus patarimas: paruoskit viska is anksto. Veliau tam, bent jau pirmomis savaitemis, nebus nei laiko, nei jegu.
Linuxeee
Na mums jau 34 savaiteles, bet dar neturim nei vezimuko nei lovytes nei voneles nei patalines zodziu nieko, isskyrus kelis drabuzelius unsure.gif Nezinau kodel taip yra, bet tiesiog nera kada nuvaziuoti ir viska susipirkti. Gyvenam su draugu UK tai jis beveik visus savaitgalius dirba tai nera kada nuvaziuoti ir nusipirkti visus tuos "didziuosius" daiktus unsure.gif g.gif zinau kad jau reikia paskubeti, leksim is karto kai tik draugui bus laisvas savaitgalis 4u.gif ax.gif
ausand
Aš kai išėjau dekretinių atostogų 28 sav. tai tada pradėjau po truputį pirkti kraitelį, lovytę nusipirkom likus maždaug mėn., o vežimėlį išsirinkom ir kai pagimdžiau vyras nuvažiavo ir nupirko. Rūbelius visus pirkom taip pat po dukrytės gimimo išskyrus tuos kur į ligoninę vežiausi.
vvvvv
manau pirkti niekada ne per anksti ar ne per velu..
manau prietarai gana atgyvenes dalykas..
na nebent sulaukti tu 12 sav... ir i trasa biggrin.gif
suteikite malonumo sau.. juk tai taip miela.. ir leliukas bus linksmesnis pilvuziuke wub.gif
manau galima nusipirkti kazka ir iki pastojant jei jau apie tai galvojat ir pastojus ir ilgai panesiojus..

zinoma kiek zmoniu tiek nuomoniu, o as tiesiog issakiau savaja mirksiukas.gif

sekmes jusu pilvuziukams ir geru emociju apsiperkant ax.gif
Zorzeta1984
As tai sakau man daba jau 30sav eina tai sakiau spalio gale ar vidury varysiu pirk jau vezimeli.Mano mama sako , kad geriau pirkt kai pagimdysiu, bet asmeniskai as noriu matyti jau tokius daiktus savo namuose sakyciau jautiesi labiau nescia 4u.gif nestuke.gif Ir siaip jau supranti, kad jau laiko nebe daug ir liko rolleyes.gif ax.gif
vvvvv
QUOTE(Zorzeta1984 @ 2006 09 20, 22:33)
As tai sakau man daba jau 30sav eina tai sakiau spalio gale ar vidury varysiu pirk jau vezimeli.Mano mama sako , kad geriau pirkt kai pagimdysiu, bet asmeniskai as noriu matyti jau tokius daiktus savo namuose sakyciau jautiesi labiau nescia 4u.gif  nestuke.gif Ir siaip jau supranti, kad jau laiko nebe daug ir liko rolleyes.gif  ax.gif
*

as tai jau vezimuka seniai namuose stumdau.. nors ir tuscia dar.. bet uz tai dar labiau sustipreja tas laukimo ir motinystes jausmas..
o kaip miela prie krutines prisidet tuos mazus rubelius.. neapsakomas jausmas.. tad kuo skubiau nusipirk, kad ta meile taptu is vis begaline ir neapsakoma.. wub.gif
Linokas
Manau, kad iki 7 men pagrindiniai daikteliai jau turetu buti namuciuose, o ne parduotuvese...Maza kas... Daznai leliukai pasirodo 2 men anksciau. O jau tada teveliai neturi nei kuom aprengti, nei kur paguldyti...Mano nuomone, iki 7 ar bnet jau 7 menturetumet tureti beveik viska
Vasara T
Pirkti Būsimam vaikeliui visokius drabužiukus, ir kitus daiktus - didžiausias malonumas. Pirkinėjau sau po vieną kai kildavo noras. taip po trupučiuką ir apsirūpinom. Ko pritrūko nusipirkom jau turėdami Lialiuką. ir gerai, nes dauguma rūbelių buvo per maži jau savaitė po gimimo... Įtraukiau į pirkinėjimus dukrytę ir vyrą - vyras išrinko vežimą - kaip automobilį "Kad būtų su gerom padangom, atsparus, dar ABS gerai būtų... smile.gif).

Bet nemanau kad verta verstis per galvą ir skubėti viską susipirkti iki 7 mėn. Jeigu jau vaikelis gimsta prieš laiką tai ligoninėje jį rengia valdiškais drabužėliais, o parsivežimui - tėvelis jau kaip nors nupirktų vieną komplektėlį. Tai nesudėtinga.

O dėl lovytės ir vežimėlio, tai nors aš buvau nusipirkusi viską iš anksto, bet pirmą mėnesį man jų neprireikė: lialius gulėdavo lovoj su manim - bevalgydamas užmigdavo ir miegodavo ten visą laiką - šilta, minkšta... Arba nešiodavomės ant rankų pasikeisdami...

Daktaras Spokas sakydavo - "vaiką galima ir stalčiuj užauginti - svarbiausia kad būtų mylimas..."
juraciux
Savo mazuliui pirkinet pradejau gal nuo mazdaug 24savaites. Kaip tik tuo metu ir drauge truputi vaikui kraicio pridejo. O dabar jau turiu visus rubelius kuriu reikia naujagimiui. Na maza kas... O lovyte ir vezimuka isigysim pacius paskutinius, nes nebus kur ju padeti. Vietos kambary mazoka blush2.gif
-Aiva-
As tai pradejau kraitelio "pildyma" beveik nuo tada, kai suzinojau, kad laukiuosi blush2.gif, taip jau buvo gera pirkti galvojant apie maza stebukla po sirdim wub.gif !!!! Zinoma, labai is leto, po viena kita rubeli ar koki grazu niekuti, o jau visiskai viska susipirkom mazdaug apie 38 sav. Dabar lyg jau nieko netruksta, na, jei ka praleidom, suzinosim kai lelyte gims wub.gif !!!
Sekmes visoms besiruosiant susitikimui su savo leliukais 4u.gif !
linna
As tik suzinojusi,kad laukiusi ir pradejau apsipirkineti,dabar 5 men,o as jau galima sakyti apsirupinusi tik vezimelio dar neturiu.Man tai labai smagu pirkti tuos mazycius rubelius biggrin.gif taip gera isivaizduoti su jais savo maziuka,o ir po gimdymo maziau reikes sukti galva is kur ka nusipirkti.Prietarais tikrai netikiu,bet mano draugei vienai teko is ligonines grįzti tai vargseliai sirdis vos neplyso,issitraukia is spintos mazycius batukus ir verkia,tai vyras viska surinkes pas tevus isveze.O kai susilauke antro sake naujus pirko.Tai as ir pagalvoju,gal blogai darau,bet negaliu susilaikyt kai koki mazyti grazumyna pamatau.
dorote
as kai tik suzinojau, kad turesiu mergyte (22 sav), nebegalejau susilaikyti ir pripirkau visokiu suknyciu, kostiumeliu mazyciu... nu man tokie jie grazus buvo, kad net negalejau susilaikyti. prietarais netikiu, taciau kai su vyru pasisnekam, kad gydytojas del lyties duoda 80 proc ir pasiziurim i grazutes suknytes... abudu pradedam prunksti i delna, doh.gif o jeigu ir gydytojai klysta? kur tas suknytes desim... tongue.gif gal kam buvo toks bajeris?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.