gal kas lankot "zirniuku"grupe?
laba diena,norejau paklausti ,gal kas turite atsiliepimu apie darzelio-lopselio"ziogelis" lopselio grupes ar aukletojas?
gal kas lankot "zirniuku"grupe?
Sveikos
Mes irgi einam i ta pacia grupe Pratinames sunkiai, bet jau sake, kad po truputi geriau, tikiuosi, taip ir toliau bus QUOTE(rudenine @ 2009 09 11, 14:20) Sveikos Mes irgi einam i ta pacia grupe Pratinames sunkiai, bet jau sake, kad po truputi geriau, tikiuosi, taip ir toliau bus Papildyta: o nebuvo jokiu repliku jog cituoju"gal jusu vaikas nesveikas,gal jam kas negerai ar pan.? matot noriu suzinoti nuomone nes esu pasipiktinusi vyresniaja aukletoja ir noriu suzionoti kuo daugiau nuomoniu gal tiesiog reikia mum ja keisti ir jei dauguma esam nepatenkinti daryti isvadas.. QUOTE(kince @ 2009 09 11, 14:21) mums kol kas nieko tokio "astraus" nepasake, bet zinau, kad su maniskiu nelengva, verkia, pasiutes (gal darzely vel kitaip), ant ranku nepaimsi, o ka daro man isejus nezinau su drauge galvojam, kad greiciau reiketu daryti susirinkima, o nelaukti menesio pabaigos, nes daug neaiskumu yra o kaip vaikai jaucias grize namo? kaip miega? ar kas pasikeite? manasis labai nervuotas, isterikuotas pasidare, prastai miega, sianakt klyke
Laba
kince, negaliu pamirsti aukletojos zodziu, tai kokiu pagrindu ji taip pasake siandien maciau jusu vaika, tai man visai nepasirode "nesveikas", ramiai sedejo, nei jis verke, nei jis kazka tokio dare, kad butu galima ji taip vadinti
laba diena.as taip pat vedu savo vaika i ta grupe ir mums jokiu problemu del aukletoju neiskyla.ar pacios vaikus paruoset eiti i darzeli?is 15 vaiku tik du daro savo reikaliukus i puoda, o kiti visi pampersiniai.aukletoja su seimininkele nespeja ju keisti.yra net tokiu kur nemoka gerti is puodelio.kiek maciau veiklos grupeje vyksta,vaikai ir piesia,ir i muzika eina,sportuoja.del to kad vaikas "nesveikas" ar tai normalu jeigu vaikas kaku daro 5 kartus per diena?ir dar jis neismokytas sedeti ant puodo.juk cia ne sauskeliu mokykla,o ugdymo istaiga.tai kada ugdyti kitus vaikus,jeigu jusu vaiku pampersus reikia keisti?kai buvo susirinkimas pavasari buvo pasakyta kad reikia vaika paruosti darzeliui "ismokyti daryti i puoda,gerti paciam,pavalgyti.o kad neramiai miega tai normalu juk vyksta adptacija.mano vaikas jeigu kur nors toliau isvaziuoja, daugiau ispudziu gauna irgi nakti pradeda blaskytis. ir pacios pradekit ugdyti vaikus atpratindami juos nuo sauskeliu.
QUOTE(cika_cipsas @ 2009 09 28, 22:33) laba diena.as taip pat vedu savo vaika i ta grupe ir mums jokiu problemu del aukletoju neiskyla.ar pacios vaikus paruoset eiti i darzeli?is 15 vaiku tik du daro savo reikaliukus i puoda, o kiti visi pampersiniai.aukletoja su seimininkele nespeja ju keisti.yra net tokiu kur nemoka gerti is puodelio.kiek maciau veiklos grupeje vyksta,vaikai ir piesia,ir i muzika eina,sportuoja.del to kad vaikas "nesveikas" ar tai normalu jeigu vaikas kaku daro 5 kartus per diena?ir dar jis neismokytas sedeti ant puodo.juk cia ne sauskeliu mokykla,o ugdymo istaiga.tai kada ugdyti kitus vaikus,jeigu jusu vaiku pampersus reikia keisti?kai buvo susirinkimas pavasari buvo pasakyta kad reikia vaika paruosti darzeliui "ismokyti daryti i puoda,gerti paciam,pavalgyti.o kad neramiai miega tai normalu juk vyksta adptacija.mano vaikas jeigu kur nors toliau isvaziuoja, daugiau ispudziu gauna irgi nakti pradeda blaskytis. ir pacios pradekit ugdyti vaikus atpratindami juos nuo sauskeliu. nesutinku
mokinti ant puodo sesti nera aukletoju darbas.o jei ir nepasodina kartais vaiko juk ju yra ne vienas,o 15.o kad aukletoja pasako kas ne taip tai nereiskia kadji skundziasi.ji pasako mamoms kad vaikas prastai miegojo ir tiek.mano vaikas irgi su miegojimu darzelyje ne kaip,bet ka padarysi gal pripras.juk vaikai tik menesi einai darzeli leikite jiems adaptuotis,susipazinti, o tada jau reikalauti ko nors.
QUOTE(cika_cipsas @ 2009 09 29, 13:14) mokinti ant puodo sesti nera aukletoju darbas.o jei ir nepasodina kartais vaiko juk ju yra ne vienas,o 15.o kad aukletoja pasako kas ne taip tai nereiskia kadji skundziasi.ji pasako mamoms kad vaikas prastai miegojo ir tiek.mano vaikas irgi su miegojimu darzelyje ne kaip,bet ka padarysi gal pripras.juk vaikai tik menesi einai darzeli leikite jiems adaptuotis,susipazinti, o tada jau reikalauti ko nors. realiai vaikas suvokia puoduko reikalus 2.2 m., aisku, buna kur anksciau pradeda
i 13g.manau kad su didelem pastangom imanoma anksciau atpratinti.mano vaikas 1.6men pradejo rodyti kad nori sysiu ar kaku.aisku kad ne visada pavykdavo bet nuo to laiko namie pradejompratintis.o pagfal visus pedagoginius reikalavimus negalima visu vaiku vienu metu sodinti ant puodo.kai buvo pavasari susirinkimas juk kinejo kad reikia vaika paruosti darzeliui,tai as ir ruosiau.ir beja juk tokie vaikai ilgai demesio nesukaupia kol kitus susodinsi ant puodo kiti jau bus pabege.
Papildyta: kodel manai kad ne i ta pacia?
Sveika
Mes taip pat lankome sia grupe 13 gr. Zirniuku Kad Arvyduko pas mus tikrai nera, kiek pamenu Ir maziausios yra dvi mergaites
"cikas" jus kalbat nezinant situacijos ,nes mano vaikas jau namie pora men pats prasesi ant puodelio tik deja svetimoj vietoj nedarydavo
Papildyta: QUOTE(cika_cipsas @ 2009 09 29, 14:14) mokinti ant puodo sesti nera aukletoju darbas.o jei ir nepasodina kartais vaiko juk ju yra ne vienas,o 15.o kad aukletoja pasako kas ne taip tai nereiskia kadji skundziasi.ji pasako mamoms kad vaikas prastai miegojo ir tiek.mano vaikas irgi su miegojimu darzelyje ne kaip,bet ka padarysi gal pripras.juk vaikai tik menesi einai darzeli leikite jiems adaptuotis,susipazinti, o tada jau reikalauti ko nors. ir dar nevisi vaikuciai vienodai pratinasi.. mano nuo 1.5m niekiap nesisesdavo o atejo laikas net parsyti nereikejo pats pasimdavo puoda ir atsisedavo taigi kiekvienas vaikas yra individualus kiekvienas yra asmenybe atskira o iskur jus istrauket jog penkis kartus daro vaikas ir isvis ir jus informuosiu jai vaikas daro nemazai tai reikia dziaugtis nes jam negresia ateity nutukimas
jei toki vaiko varda parasiau tai nereiskia kad toks yra is tikruju.as internete kur nera butina tikruju duomenu nerasau.as apie pampersus pradejau kalbeti del tokad aukletojai i pareigas pampersu keitimas neieina.o man abi aukletojos visai nieko.jei vaikas labai daug tustinasi tai tikrai nera gerai.gal ka namie ne taip valgyt duodat.ir viena diena as kaivaika atvedziau,kol nurengiau, pasirodo vieno vaiko mama jau apsikakojusi vaika atvede.paliko ir isejo.kartais kaltindamos kitos ir reikalaudamos isaukletoju pirma paziurekim i save.
QUOTE(cika_cipsas @ 2009 10 01, 14:34) jei toki vaiko varda parasiau tai nereiskia kad toks yra is tikruju.as internete kur nera butina tikruju duomenu nerasau.as apie pampersus pradejau kalbeti del tokad aukletojai i pareigas pampersu keitimas neieina.o man abi aukletojos visai nieko.jei vaikas labai daug tustinasi tai tikrai nera gerai.gal ka namie ne taip valgyt duodat.ir viena diena as kaivaika atvedziau,kol nurengiau, pasirodo vieno vaiko mama jau apsikakojusi vaika atvede.paliko ir isejo.kartais kaltindamos kitos ir reikalaudamos isaukletoju pirma paziurekim i save. imeskit nuoroda, kur parasyta, kiek vaikas kartu turi tustintis per para jau tikrai netikiu, kad mama paliko vaika apsikakojusi as nesuprantu, ko pykstat? kad vaikai su pampersais QUOTE(cika_cipsas @ 2009 10 01, 14:34) jei toki vaiko varda parasiau tai nereiskia kad toks yra is tikruju.as internete kur nera butina tikruju duomenu nerasau.as apie pampersus pradejau kalbeti del tokad aukletojai i pareigas pampersu keitimas neieina.o man abi aukletojos visai nieko.jei vaikas labai daug tustinasi tai tikrai nera gerai.gal ka namie ne taip valgyt duodat.ir viena diena as kaivaika atvedziau,kol nurengiau, pasirodo vieno vaiko mama jau apsikakojusi vaika atvede.paliko ir isejo.kartais kaltindamos kitos ir reikalaudamos isaukletoju pirma paziurekim i save. Gerb. mamyte, Kodel Jus kimbate prie pampersu ??? (mamytes gi rase virsui - sioje temoje rasoma apie viska kas susije su sia grupe, nejaugi apie pampersus tik reikia kalbeti. Kiekviena issake savo nuomone aukletojai i pareigas pampersu keitimas neieina.[SIZE=1][SIZE=7] Papildyta: Mamyte cika cipas tai gal prisistatykit ??? Kad susirinkimo metu padiskutuotumem su jumis
aukletojos pareigos yra viskas kas susije su vaiko ugdymu,mokymu.as nesakau kad jau visi toklio amziaus vaikai ateina jau mokedami,bet aukletoja minejo kad nemazai vaiku net bijo puodo.ju neimanoma ivesti i tualeta.tai vadinasi kad jie namie nebuvo pratinami,o lauke kol ves i darzeli kad paciom netektu vargti.del apsikakojusio vaiko teko girdeti ne viena karta kad taip buvo ir vardais tikrai nelabai butu grazu kalbeti.tai kuom jums tos aukletojos neitinka?man teko net is namu vaziuoti pasiimti savo vaiko,kadangi yra toks vaikas kuris visa pietu miega nemiega ir rekia.tai kaip vaikams kitiems pailseti.jis visiskai nebuvo pratinamas prie darzelio ritmo,nemigdomas namuose.ir cia vel aukletoja bloga to vaiko neuzmigdo?
QUOTE(cika_cipsas @ 2009 10 02, 08:27) man teko net is namu vaziuoti pasiimti savo vaiko,kadangi yra toks vaikas kuris visa pietu miega nemiega ir rekia.tai kaip vaikams kitiems pailseti.jis visiskai nebuvo pratinamas prie darzelio ritmo,nemigdomas namuose.ir cia vel aukletoja bloga to vaiko neuzmigdo? va, sito ir laukiau, nes zinojau, kad anskciau ar veliau uzsiminsit ir dar, iki darzelio, visada eidavo miegoti pietu ir ismiegodavo po tris- keturias val., tai reiskia nebuvo pratinamas prie darzelio nuosirdziai galiu pagirti jusu berniuka, kad taip puikiai darzely laikos
Apie aukletojas buvau susidarius bloga nuomone. Atejus pirma karta i darzeli, ne tik vaikas jaucias "zalias", bet ir teveliai, todel gaudziau kiekviena zodi apie darzeli, grupe, aukletojas... Visokiu nuomoniu teko girdeti
As labai atsiprasau visu mamyciu, kurie vaikai neissimiega per pietus, tikrai saviskio uz tai nepagiriu, aiskinu, su akletojom ieskom sprendimu... Gal dar kas turit kokiu patarimu
as nesuprantu ko viena mamyte labai piktinasi ant kitu mamyciu ir vaikuciu nezinodama visu situaciju kodel kas kaip ir pan. nejau tik jus viska zinot ir jusu vaikas yra idealiausias.jei taip -zinoma puiku jog jum viskas sekasi ,bet ne kiekvienas yra vunderkindas,kiekvienas asmenybe (jau kartojuosi)zinoma yra kuris verkia bet jam ir gi stresas ir turi pereiti nauja etapa .nera lengva gi vaikuciam taip lengvai atsiskirti nuo mamyciu .ir isvis gi vieni vaikuciai tik namie ipranta viska atlikineti kitiem aplinka nesvarbi ir cia ne tik mazyliams bet jau ir vyresniems vaiuciams o yra gi gyvenime ir suaugusiu kuriem sunku adaptuotis kitoj aplinkoj ar jei kalbant apie tustinimasi ,ar puoduko baime, yra ir suaugusiu kurie svetimoj vietoj nedaro .ir cia ne is pirsto "lauzta"..
taigi kartais reikia matyti ne tik savo vaika o ir pasidometi aplinka o mum sekasi neblogai ,darom jau ant puodelio ir mazo ir didelio tik nzn yra kakzoks vaikutis ar vaikuciai kuris znaibosi ar ausytes tampo nzn gi jie vaikuciai ,nekaltinu,tik maziukas vis dazniau skundziasi,pasakoja savo kalbele kas daryta buvo klausiau auletojos ,sakau gal pats prasideda bet sake ne jis darzelyje labai ramus ir svelnus vaikas nieko tikiuosi greit visi priprasim ir daugiau su aukletojom nebus nesusipratimu o ta mamyte .kuri slepia varda vaiko manau pati turi kazkokiu negerumu jei bijo atskleisti varduka vaiko gi cianiekas nieko nekaltina ,nesmerkia ,o tiesiog diskutuojam Papildyta: QUOTE(cika_cipsas @ 2009 10 02, 09:27) aukletojos pareigos yra viskas kas susije su vaiko ugdymu,mokymu.as nesakau kad jau visi toklio amziaus vaikai ateina jau mokedami,bet aukletoja minejo kad nemazai vaiku net bijo puodo.ju neimanoma ivesti i tualeta.tai vadinasi kad jie namie nebuvo pratinami,o lauke kol ves i darzeli kad paciom netektu vargti.del apsikakojusio vaiko teko girdeti ne viena karta kad taip buvo ir vardais tikrai nelabai butu grazu kalbeti.tai kuom jums tos aukletojos neitinka?man teko net is namu vaziuoti pasiimti savo vaiko,kadangi yra toks vaikas kuris visa pietu miega nemiega ir rekia.tai kaip vaikams kitiems pailseti.jis visiskai nebuvo pratinamas prie darzelio ritmo,nemigdomas namuose.ir cia vel aukletoja bloga to vaiko neuzmigdo? sakot ko aukletojos neitinka ,bet is jusu pasakojimu tai matau aukletojos nekompetencija, jei ji aptarineja apie kitu vaikuciu sekme ir nesekme ne su tom mamytem kuriu vaikuciu yra problemos, o butent su kitom mamytem pvz kaip su jumis sioje situacijoje.. esu tiesus zmogus ir nebijau pasakyti zmonems i akis ,ka galvoju..jus matau ir tokia.. tai kodel uzsislepusi? gyvenkim atvirai ir draugiskai
aukletoja nieko man issamiai nepasakoja.bet teko keleta dienu pabuti grupeje ir paziureti kaip viskas vyksta,nes mano vaikas gan jautrus ir nerimavau labai.nesakau kad mano vaikas yra vunderkindas,bet ant puodo daro ir neblogai miega ir tiek. o kad man paskambintu as pati prasiau.tai jei vaikas nemiega kaip ji nepaguldysi,bet ir grupeje aukletojai rizikinga palikti viena,o jei jis sugalvos atsidaryti duris ir iseiti?juk tokio amziaus vaikai tai visko primasto.o pratinimas prie darzelio tai pratinimas ant puoduko kiek pats vaikas leidziasi,tiutes atsisakymas,gerimas ir puodelio,bandymas pavalgyti ir miego rezimas.mano vaikui lapkricio menesi bus 2 metai.
Laba
Siulyciau baigti diskutuoti sia tema, todel, kad visos liksim prie savo nuomones, savu nuostatu QUOTE(cika_cipsas @ 2009 10 03, 23:32) aukletoja nieko man issamiai nepasakoja.bet teko keleta dienu pabuti grupeje ir paziureti kaip viskas vyksta,nes mano vaikas gan jautrus ir nerimavau labai.nesakau kad mano vaikas yra vunderkindas,bet ant puodo daro ir neblogai miega ir tiek. o kad man paskambintu as pati prasiau.tai jei vaikas nemiega kaip ji nepaguldysi,bet ir grupeje aukletojai rizikinga palikti viena,o jei jis sugalvos atsidaryti duris ir iseiti?juk tokio amziaus vaikai tai visko primasto.o pratinimas prie darzelio tai pratinimas ant puoduko kiek pats vaikas leidziasi,tiutes atsisakymas,gerimas ir puodelio,bandymas pavalgyti ir miego rezimas.mano vaikui lapkricio menesi bus 2 metai. bet jus nepagalvojusi gi sakot apie vaikucius jog tas negerai ar anas.bet gi pradzioj tai vaikam buvo adaptacija kuri dar tesiasi ,vaikuciam stresas..vieni nemiega kiti dazniau daro ,kas po laiko normalizuojasi ,o del dazno darymo gi gali tureti itakos ir dantuku augimas..todel nereikia taip buti kategoriskai ir enmanau jog yra mamyciu kurios isvis nepratino ir bepratina vaikuciu..gi visos norim jog musu mazyliams butu kuo saugiau ir geriau..kad jie greiciau visko ismoktu.. o jei jum pasiseke su vaikuciu jog daro viska ir ismoko anksti tik sveikintina bet nereikia savo kalbomis zeminti kitu mamyciu... nes nepaslaptis jog tai mano antars vaikutis ir dukryte pati anksciau visko buvo ismokusi nei sunus dabar ,bet gi nieko nepakeisi ,nes visi skirtingi.. kiekvienas ismoksta savo laiku visko Papildyta: QUOTE(rudenine @ 2009 10 04, 17:50) Laba Siulyciau baigti diskutuoti sia tema, todel, kad visos liksim prie savo nuomones, savu nuostatu teisingai mes anksciau nesirengdavom einant i grupe nesileisdavo o dabar jau pats net batelius nusiauna zinoma dar visko pasitaiko bet pazanga jau jauciu, sake aukletoja daro jau ir 'didelio' i naktipuodi tik dar paasaroja kai reikia atsisveikinti o valgyti tai jau nuo pirmu dienu sake pats savarankiskai valgydavo
Mums jau irgi neblogai sekas
O is darzelio labai daug pliusu parsinese, vis daugiau nauju zodeliu taria, vis kazka naujo parodo, net valgydamas sriubyte rodo, kaip reikia sauksteliu perbraukti per bliuduka, kad nevarvetu nuo sauksto, o po to ir saukstu perbraukia per burnyte, kad nuo burnytes nevarvetu Sakykit, ar duodat vaikams profilaktiskai nuo kirminu QUOTE(rudenine @ 2009 10 05, 11:09) Mums jau irgi neblogai sekas O is darzelio labai daug pliusu parsinese, vis daugiau nauju zodeliu taria, vis kazka naujo parodo, net valgydamas sriubyte rodo, kaip reikia sauksteliu perbraukti per bliuduka, kad nevarvetu nuo sauksto, o po to ir saukstu perbraukia per burnyte, kad nuo burnytes nevarvetu Sakykit, ar duodat vaikams profilaktiskai nuo kirminu na kad problemu neturejom niekad tai ir neduodu nes nei gyvuno namie jokio nelaikom QUOTE(kince @ 2009 10 05, 17:58) as irgi nedaviau Papildyta: mano isvada: nedaryti problemu kur ju nera QUOTE(rudenine @ 2009 10 05, 19:31) as irgi nedaviau Papildyta: mano isvada: nedaryti problemu kur ju nera o kodel paciai tokie klausimai kilo gal kas klause ar siaip sugalvojot? QUOTE(rudenine @ 2009 10 10, 15:29) yro sesuo klause ar duodu, nes jos vyro sesuo visada rudeni ir pavasari duoda profilaktiskai as kiek girdejusi buvau ,tai kad jei laiko namie gyvyuniukus tada reikia profilaktikai ,o siaip nemanau:) bet zinoma atsarga gedos nedaro, as neduodu
Labas. Perskaiciau jusu pokalbius,gerbiamos mamytes,ir susidariau toki ispudi,kad kai kurios rupinasi labiau savimi,nei savo vaiku. Uzuot sedejusios prie kompiuterio,geriau mokytumet atzalas to,ko reikalavo darzelio vedeja per pirmaji susirinkima. Esu pasipiktines jusu kalbomis apie musu aukletojas. Isivaizduokit,jei jus augintumet 15 vaiku,ir visiems reiktu keisti pampersus (kai kuriems net maziausiai po 5 kartus),valgydinti,mokyti juos,rengti,vesti i lauka,valyti varvancias nosis,kuriu "nepastebi" internete sedincios mamytes ir t.t... Manau,kad po pirmos tokios dieneles internetinis hobis butu pamirstas. As lenkiu galva pries musu 13gr. aukletojas ir seimininkele uz ju kantrybe ir rupesti ir tikiuosi jos nepaluz ir toliau ugdys mano dukryte. Ir nepamirskit,kad vaiku darzelis-ne slaugos namai,o ugdymo istaiga. O jei kam nepatinka darzelio salygos,tai galima susirasti aukle-bedarbiu Lietuvoj daug. Sekmes.
QUOTE(tevelis77 @ 2009 12 09, 00:51) Labas. Perskaiciau jusu pokalbius,gerbiamos mamytes,ir susidariau toki ispudi,kad kai kurios rupinasi labiau savimi,nei savo vaiku. Uzuot sedejusios prie kompiuterio,geriau mokytumet atzalas to,ko reikalavo darzelio vedeja per pirmaji susirinkima. Esu pasipiktines jusu kalbomis apie musu aukletojas. Isivaizduokit,jei jus augintumet 15 vaiku,ir visiems reiktu keisti pampersus (kai kuriems net maziausiai po 5 kartus),valgydinti,mokyti juos,rengti,vesti i lauka,valyti varvancias nosis,kuriu "nepastebi" internete sedincios mamytes ir t.t... Manau,kad po pirmos tokios dieneles internetinis hobis butu pamirstas. As lenkiu galva pries musu 13gr. aukletojas ir seimininkele uz ju kantrybe ir rupesti ir tikiuosi jos nepaluz ir toliau ugdys mano dukryte. Ir nepamirskit,kad vaiku darzelis-ne slaugos namai,o ugdymo istaiga. O jei kam nepatinka darzelio salygos,tai galima susirasti aukle-bedarbiu Lietuvoj daug. Sekmes.
teveliai gi temoje ir buvo mineta jog buvo adaptacija ne tik vaikams bet ir aukletojoms dabar manau gan visi yra patenkinti ..vaikai adaptavosi linksmesni ri aukletojos kitos nuotaikos..
cia buvo mintys issakytos tik pacioje pradzioje gi buvo tik rugsejis o dabar jau gruodis ir manau jei dabar toliau diskutuotu visos mamytes nuomones butu tikrai gan pasikeitusios.. del ugdymo ir uzsiemimu veiklos niekada ir neturejau pretenziju ir manau kitos mamytes taippat todel ir manau jog ir aukletojos ,ir teveliai ,ir kad visi dar ta likusi puse laiko sugyvensim be pykciu QUOTE(rudenine @ 2009 10 01, 14:53) Ir dar kaip yra, apie tai daug kalbama ir šnekama, bet ne visos mamos į tai įsiklauso, kuo mažiau grupėj pampersinių - tuo auklėtoja gali daugiau dėmesio skirt vaikų veiklai ir ugdymui.... QUOTE(zde @ 2009 10 01, 14:58) aukletojai i pareigas pampersu keitimas neieina.[SIZE=1][SIZE=7] Patvirtinu, kad auklėtojos pareigos yra ugdyt, auklėt vaikus, užtikrint saugumą, o ne kakas valyt. Čia jau šeimininkėlės pareigos, taip kad nemaišykit skirtingų dalykų. Ne tam žmonės 4-5m ir kai kurios dar daugiau trina šiknas universiteto suole, kad paskui š.... pampersus keitinėtų QUOTE(tevelis77 @ 2009 12 09, 00:51) Tikrai toks jausmas, kad vaikus išgrūdat į daržą, o pačios prie kompo "smaginatės" Perskaičius Jūsų visų diskusijas apie pampersus, manau kad gal geriau nevest vaikų į darželius tol, kol neišlipa iš pampersų. Nebus problemų nei jums, nei vaikams, nei tuo labiau grupių darbuotojoms.... Auginkit ir ugdykit vaikus namie, kol jie taps pakankamai savarankiški, kad nusivalyt sau užpakalius ir nebereiks dėt purvo ant auklėtojų Nedirbot tai ir nežinot kas kaip, o reikalaut visi mokam Sėkmės ir nesirkit
Tai ir gerai ir baigiam jau apie tuos pampersus
kaip jusu vaikuciams sekasi toliau, kokias pazangas padaret? o jei cia tik girdim atseit nusivylimus tai galiu ir gera zodi tarti apie aukletojas ,nes manau jog ugdymo tikrai nemazai vaikuciams yra ,sprendziu pagal savo mazyli,nes matau jog jis dirba su aukletoju pagalba ,jog daugiau viskuo domisi t.y labiau piesia ,labiau nori skaityti knygeles ir t.t. kiekviena diena pilnas ispudziu ,vis pasakoja ka nuveikes, ka panasiai zaides... kaip jusu vaikuciai po ligu vel jungiasi i kolektyva? p.s.o del to jog mamytes sedi prie kompu ,tai cia kazkieno klaida..nes nemanau jog tai sedejimas jei pusvalandziui atejusios mamytes pasikeicia nuomonemis..bet cia kiekvieno supratimas asmeniskas. Sekmes iki susitikimu
Labas. Apie pampersus baigiam,jusu bedos... Pakalbam apie sergancius vaikus,kuriuos jus vedat i lopseli,ir atseit to nepastebit. Prasirgom menesi,paejom savaite i lopsi,ir vel sergam. Aciu jums labai uz tai!!!
Laba vakara
As nesuprantu, kodel jus uzsipuolet mus Antra, visada sugebedavau ir dirbti, ir kambarius susitvarkyti, ir valgyti pasidaryti, ir vaikui demesi rodyti, ir prie kompiuterio pasedeti. Nuo mazens megstam skaityti knygutes, piesiam, su lego kaladelem zaidziam, niekada nesakau vaikui: palauk, dabar neturiu laiko, dabar ziuriu TV ar dar ka nors veikiu, visada pirmoj eilej vaikas, tai reiskias as bloga mama Trecia, gerai, jus dalyvavot pavasario susirinkime, jums papasakojo visas taisykles ir pan., o jei mus pakviete tik rugsejo men. Ketvirta, grupe lanko 15 vaiku, bet pagal jus, serga tik musu vaikai ir susirgdom jusiskius Penkta, jei mano vaikas grizes is darzelio kandziodavos, spardydavos ar dar ka nors darydavo, ko anksciau nebudavo, tai turiu kaltinti tevelius Sesta, puikiai suprantu aukletoju ir seimininkuciu darba, ideta triusa, vistik tokius ziopliukus "sutvarkyti" nelengva uzduotis
na jau tikrai del sergamumo as ir sakau isitikinkit kas susargdina ar butent musu vaikai!nekalbekite daugiskaita ..gal man ir pradeti sakyti kad gal but jusu"tevlis77"vaikas?mano ir men prasirgo katik tik sugrizom ir beje girdejau kaip iseinant taip sugrizus jog vaikas vienas koso labai stipriai, zinoma negerai ,bet nejau danar as turiu ant tu tevu lietis ir pan.gal but mum reikia isitikinti ar tikrai spec.palieka jie vaikus tokius ,gal but jiems nera kitos iseities ir priversti del darbu palikti vaikus (nors as pati asmeniskai stengiuosi kad vaikas neitu sirgdamas)sirguliuojancius
Labas. As nekaltinu Jusu asmeniskai,nes as net neisivaizduoju,kas ta "kince","rudenine" ir kas Jusu vaikai. O del to,kad Jus ar ne Jus neturit kur palikt savo vaiko,kai jis serga-ne mano problemos,sorry. Ir dar reiktu gerai pagalvoti,kaip galima butu pateikti tokiems tevams,piktybiskai vedantiems savo liguistus vaikus i lopsi, saskaitele viena kita uz gydyma ir vaistus,o galbut ir uz musu nedarbinguma. Gal praeitu noras piktnaudziauti kitu saskaita? Kaip Jus galvojat?
Laba
Kazkur esu skaicius, kad galima susitarti su visais teveliais, aukletojomis, jog jei vaikas akivaizdziai eina su sloga ar pirmais sirgimo pozymiais, grieztai issikviesti tevelius, kad pasiimtu vaika
Tai va tame ir esme,kad nenori imti tu nedarbingumo lapeliu,o kencia sveiki vaikai ir ju tevai. O kas labai nori,tai visada suranda kam palikti savo vaika,juk yra ir seneliai,ir kaimynai,ir gimines,ir pagaliau aukles!
Sveiki, gal yra lankančiu drugelių 10 gr. kokios pastabos gal apie auklėtojas turėtumėt?
|