Grietinėlė
2009 09 30, 11:29
QUOTE(Fixa @ 2009 09 30, 09:32) laba diena, kaip gyvenat?  šiandien vėl pirmą kartą po ligos nuėjom į daržą  nu kaip mane nervina tos visos bacilos dar auklėtoja pasakė, kad jei neini daugiau nei 3 dienas į daržą, reikia paskui atnešti pažymą, kad vaikas sveikas  tai užsiknisim su tom pažymom  kad vaikas serga, kad vaikas sveikas... uj bet nustebino Ignas, aišku, visą kelią nešt turėjau, bet rūbinėj neverkė, o net pats batus nusiiminėjo  ir net neatsisukęs pats nuėjo į grupę  Labas, man kalbejo tik apie pazyma, kuri leidzia uz darza nemoket, bet nesake, kad butinai reikia atnest  o kad ja gaut reikia su vaiku pas daktara eiti? o kaip gydytojui zinot uz koki laika pazyma rasyt? gal as sisiap nejau i darza o paskui jos paprasiau? ar reikia ir pirma ir paskutine ligos diena su vaiku pas ji eiti?
QUOTE(Grietinėlė @ 2009 09 30, 12:29) Labas, man kalbejo tik apie pazyma, kuri leidzia uz darza nemoket, bet nesake, kad butinai reikia atnest  o kad ja gaut reikia su vaiku pas daktara eiti? o kaip gydytojui zinot uz koki laika pazyma rasyt? gal as sisiap nejau i darza o paskui jos paprasiau? ar reikia ir pirma ir paskutine ligos diena su vaiku pas ji eiti?  tai čia ir bus, kad jei atneši iš daktarės pažymą, kad sirgo (tai čia reiškia, kad buvai pas daktarę ir ji pati diagnozavo ligą), tada nereikės mokėti už tą laikotarpį. jei pvz. tėvai atostogavo ir vaiko nevedė į darželį, vėl reikės iš darbo atnešti pažymą, kad tokiu ir tokiu laiku buvo atostogos ir tada nereikės mokėti už daržą. vienu žodžiu, nevedi vaiko 3 dienas į darželį, jau turi nešti pažymą, kad sveikas  kaip suprantu tuo pat metu atneši pažymą, kad 3 dienas sirgo ir kita pažyma, kad dabar jau sveikas bet tai čia nesąmonė, užsiknisi pas daktarus varinėt, jei dažnai sirgs
Grietinėlė
2009 09 30, 13:49
QUOTE(Fixa @ 2009 09 30, 14:27) tai čia ir bus, kad jei atneši iš daktarės pažymą, kad sirgo (tai čia reiškia, kad buvai pas daktarę ir ji pati diagnozavo ligą), tada nereikės mokėti už tą laikotarpį. jei pvz. tėvai atostogavo ir vaiko nevedė į darželį, vėl reikės iš darbo atnešti pažymą, kad tokiu ir tokiu laiku buvo atostogos ir tada nereikės mokėti už daržą. vienu žodžiu, nevedi vaiko 3 dienas į darželį, jau turi nešti pažymą, kad sveikas  kaip suprantu tuo pat metu atneši pažymą, kad 3 dienas sirgo ir kita pažyma, kad dabar jau sveikas bet tai čia nesąmonė, užsiknisi pas daktarus varinėt, jei dažnai sirgs  tai va, man lengviau tuos kelis litus sumoketi darzeliui, nei pas daktara su abiem vaikais varineti...
QUOTE(Grietinėlė @ 2009 09 30, 13:49) tai va, man lengviau tuos kelis litus sumoketi darzeliui, nei pas daktara su abiem vaikais varineti... esme ne pinigeliuose. tiesiog jei tu atvesi vaikiuka be pazymos kad sveikas, o tuo tarpu darzeli kokios ligos protrukis prasides, gali likti kaltas kad susargdinai kitus, nors nieko bendro ir nebutu. bent jau as taip suprtau, ka susirinkime sake. as manau susirgus skambinsiu sesutei ir tarsiuos kad pasveike ateisim ir gausim pazuma uz tas dienas.
Grietinėlė
2009 10 02, 12:53
QUOTE(žalia @ 2009 10 02, 10:49) esme ne pinigeliuose. tiesiog jei tu atvesi vaikiuka be pazymos kad sveikas, o tuo tarpu darzeli kokios ligos protrukis prasides, gali likti kaltas kad susargdinai kitus, nors nieko bendro ir nebutu. bent jau as taip suprtau, ka susirinkime sake. as manau susirgus skambinsiu sesutei ir tarsiuos kad pasveike ateisim ir gausim pazuma uz tas dienas. aaa....Zinosim  matai musu grupe dar susirinkimo neturejo
QUOTE(Grietinėlė @ 2009 10 02, 13:53) aaa....Zinosim  matai musu grupe dar susirinkimo neturejo  ir jaučiu neaišku kada jis bus kitas savaitės vidury jau ir Ignas bandys likti miegot. aišku, jei nesusirgs iki tol
laba diena šiandien auklėtoja pasakė, kad ryt ką nors reikia atnešti padarius Rudenėlio šventei  tai gaudau idėjas... jetus, esu visai mama be fantazijos o įdomu , kas per tą šventę būna?
Amžina studentė
2009 10 06, 14:43
QUOTE(Fixa @ 2009 10 06, 13:21) laba diena šiandien auklėtoja pasakė, kad ryt ką nors reikia atnešti padarius Rudenėlio šventei  tai gaudau idėjas... jetus, esu visai mama be fantazijos o įdomu , kas per tą šventę būna?  Darbelių iš rudens gėrybių parodėlė
Grietinėlė
2009 10 06, 14:54
QUOTE(Fixa @ 2009 10 06, 13:21) laba diena šiandien auklėtoja pasakė, kad ryt ką nors reikia atnešti padarius Rudenėlio šventei  tai gaudau idėjas... jetus, esu visai mama be fantazijos o įdomu , kas per tą šventę būna?  nu brac, o maniske vel serga  prasirgs svente  ech... Guoda kazkokia nauja daina mums negirdeta dainuoja, apie katyte, juoda nosyte, tai uzsiima ir su musu maziais ten
Grietinėlė
2009 10 08, 15:31
tai kaip ten svente praejo?
QUOTE(Grietinėlė @ 2009 10 08, 16:31) tai kaip ten svente praejo?  tai kad net nežinau ar buvo, ar bus, ar nebus  mačiau tik išdėliotus darbelius ant palangės. vakar sakė buvo grupėj fotografas, fotkino vaikus, bet taip ir nesupratau kokiam tikslui dar liepė atnešti kelias foto - vieną kabins toj lentoj koridoriuj, o kitą ant spintelės. šiandien Ignas liko miegot pietų miego. su ašarom, bet užmigo ir 2 val išparpė  tai šiandien ilgai daržely prabuvo, nuo 8 iki 16 val
na darželinukai ir darželinukės, kaip gyvenat? Grietinėle, iš karto klausimą turiu  kas suruošia Guodą į darželį? ar tu keliesi, ar čia jau TB darbas?  ir kada keliat ją? nes bandau susidėlioti, kaip man reikės daryti, kada pačiai keltis, kada Igną kelt, ar palikti tai daryti MB, nes Igną vedžios jis ar Guoda fotografavosi bendrai grupės nuotraukai?  nes vakar, kai atėjau pasiimti Igno, auklėtoja vienai mamai atnešė foto, paklausė ar ims, pasakė, kad pinigėlių reikės... tai aš paklausiau, ar Ignas yra toj foto, sako - ne, jūsų tada dar nebuvo  tai man kažkaip keista - kam daro grupės foto, jei ne visi vaikai susirinkę?  aišku, įsivaizduoju, kad visus 21 surinkti bus labai sunku, nu bet kažkaip keistai čia man... pradėjus eiti į darželį, išlindo vienas dalykas, kuris mane labai nuliūdino, o kai apie jį sužinojau, tai net apsiverkiau  pasirodo, mano Ignas pasidarė mušeika  kadangi kalbėt dar nemoka, tai savo emocijas ir jausmus bando taip išreikšti, bet man tai nepatinka  nei mes namie mušamės ar jį mušam, nei tokius filmus žiūrim... kieme jam būdavo geriau vienam būti, nei su vaikais, o čia... atsigavo sakė, kad visada jį reikia stebėti  vakar ir Guodai užvažiavo  tai iš karto už tai atsiprašau  ir jei Guoda skųsis, pasakyk, kad duotų jam atgal  gal nustos, kai pats gaus ir supras, kad čia visai nejuokinga nes kai pasakau, eisim į darželį, ten bus Guoda, ar ji tavo draugė? tai tik išsišiepia, galva linksi... o va kaip savo jausmus išreiškia gyvai ją sutikęs pačiai labai dėl to nemalonu
Grietinėlė
2009 10 14, 11:50
QUOTE(Fixa @ 2009 10 14, 08:59) 1. Grietinėle, iš karto klausimą turiu  kas suruošia Guodą į darželį? ar tu keliesi, ar čia jau TB darbas?  ir kada keliat ją? 2. ar Guoda fotografavosi bendrai grupės nuotraukai?  nes vakar, kai atėjau pasiimti Igno, auklėtoja vienai mamai atnešė foto, paklausė ar ims, pasakė, kad pinigėlių reikės... 3. pradėjus eiti į darželį, išlindo vienas dalykas, kuris mane labai nuliūdino Sveika  1. Guoda i darzeli veza vyras , bet as atsikeliu aprengti ir islydeti, nes tuo metu vyras suni i lauka veda  tai padedu kad jam greiciau butu , o paskui atgal i lova su kitu vaiku antro sapno sapnuoti  2. Kai fotografavosi mes sirgom namie, tai nepapuolem, ir is vis atrodo tik is taves apie tai suzinojau  juk tik musu grupe manau ne pilnai susirinkusi, o kitos tai normaliai, greiciausiai visas grupes fotografavo, o kad musu ne pilna tai musu problemos 3. Zinau zinau, vakar sake aukletoja... Vakar tavo vaikas maniske buvo nusiziurejes, net pavalgyt ramiai neleido ... Guoda sake nesigyne, dar nemoka, bet cia laiko klausimas  Guodai buvo uzejes stumdymosi etapas, bet praejo gal ir taviskiui neuzsites Jus man paaiskinkit, kaip cia yra, kad jau 16.30 grupeje tik 2 ar 3 vaikai tebuna? ar cia visu tevai nedirbantys ar kaip? Jei vyras 17 val atvaziuoja, tai dazniausiai paskutine pasiima...
QUOTE(Grietinėlė @ 2009 10 14, 12:50) 1. Guodai buvo uzejes stumdymosi etapas, bet praejo gal ir taviskiui neuzsites 2. Jus man paaiskinkit, kaip cia yra, kad jau 16.30 grupeje tik 2 ar 3 vaikai tebuna? ar cia visu tevai nedirbantys ar kaip? Jei vyras 17 val atvaziuoja, tai dazniausiai paskutine pasiima... 1. labai tikiuosi, kad greitu laiku tai pasibaigs 2. ane?  aš kol kas pasiiminėju jį 16 val, po vakarienės, kitą savaitę jau paliksim iki 17 val. vakar, kai atėjau pasiimti, tai tokiu pat metu dar pora tėvų atėjo vaikų pasiimti, mums išeinant dar viena atėjo tai net nežinau... arba dirba kažkur arti, arba darbo valandos kitokios, arba pamainom dirba, arba nedirba bet kai vesdavau Igną lygiai 8 valandai (na čia pasitaikydavo, kad anksčiau pabusdavo  ), tai grupėj būdavo 1-2 vaikai tik... kiti vėliau ateidavo.
lorelli
2009 10 23, 06:42
2. ane?  aš kol kas pasiiminėju jį 16 val, po vakarienės, kitą savaitę jau paliksim iki 17 val. vakar, kai atėjau pasiimti, tai tokiu pat metu dar pora tėvų atėjo vaikų pasiimti, mums išeinant dar viena atėjo tai net nežinau... arba dirba kažkur arti, arba darbo valandos kitokios, arba pamainom dirba, arba nedirba bet kai vesdavau Igną lygiai 8 valandai (na čia pasitaikydavo, kad anksčiau pabusdavo  ), tai grupėj būdavo 1-2 vaikai tik... kiti vėliau ateidavo. [/quote] na su laiku tai tikrai labai įdomu, labai velai visi veda vaikučius ir anksti pasiima, as nuvedu 8val. ryto, tai pats pirmas būna, o tada ir liūdniau pasilikt, kai dar nieko nėr, o mums reikės jau kokia septintą valandą vest, reikės su auklėtoja tartis, kad taip yra, o šiaip auklėtoja sakė, kad čia pirmi metai taip, kad visi vėlai vaikučius atveda, praeitais metais 7val. jau vos ne pilna grupė būdavo, užvakar vyras vežė mokėjimą už darželį ( kadangi mes sergam), tai duris grupės pabučiavo, 16val. jau nieko nebuvo
QUOTE(katės akys @ 2009 10 23, 07:42) na su laiku tai tikrai labai įdomu, labai velai visi veda vaikučius ir anksti pasiima, as nuvedu 8val. ryto, tai pats pirmas būna, o tada ir liūdniau pasilikt, kai dar nieko nėr, o mums reikės jau kokia septintą valandą vest, reikės su auklėtoja tartis, kad taip yra, o šiaip auklėtoja sakė, kad čia pirmi metai taip, kad visi vėlai vaikučius atveda, praeitais metais 7val. jau vos ne pilna grupė būdavo, užvakar vyras vežė mokėjimą už darželį ( kadangi mes sergam), tai duris grupės pabučiavo, 16val. jau nieko nebuvo  aš vesdavau apie 8 val, šiek tiek po, tai grupėj jau būdavo 1-3 vaikai  nuo pirmadienio grįžtu į darbą, tai jau MB Igną vežios ir jau anksčiau bus grupėj, tikiuosi nebus vienas užvakar, kai atėjau pasiimti prieš 17 val, tai buvo tik Ignas ir dar 2 berniukai, vieno iš jų atėjo sesė pasiimti, o kitas buvo rengiamas ir vedamas į prailgintą grupę  kažkaip trumpai visi būna. MB pasiiminės jį apie 17,15, tai tikiuosi nereikės durų bučiuoti Grietinėle, kaip jūs gyvenat? bus Guoda pirmadienį daržely? baliavosim gi  :
Amžina studentė
2009 10 23, 13:22
QUOTE(katės akys @ 2009 10 23, 07:42) na su laiku tai tikrai labai įdomu, labai velai visi veda vaikučius ir anksti pasiima, as nuvedu 8val. ryto, tai pats pirmas būna, o tada ir liūdniau pasilikt, kai dar nieko nėr, o mums reikės jau kokia septintą valandą vest, reikės su auklėtoja tartis, kad taip yra, o šiaip auklėtoja sakė, kad čia pirmi metai taip, kad visi vėlai vaikučius atveda, praeitais metais 7val. jau vos ne pilna grupė būdavo, užvakar vyras vežė mokėjimą už darželį ( kadangi mes sergam), tai duris grupės pabučiavo, 16val. jau nieko nebuvo  Gal muzikoj tuo metu buvo?
lorelli
2009 10 23, 20:57
QUOTE(Amžina studentė @ 2009 10 23, 14:22) Gal muzikoj tuo metu buvo?  na, kad ne  nes vyras paskui nunešė direktorei užmokesčio lapelį, tai ji irgi pasakė, kad nieko jau nėr o sakikyt mamytes, kaip dėl būrelių? nuo kokio amžiaus jau jie vyksta, nes girdėjau, kad ir šokių ir muzikos ir anglų yra, bet ar tokiem mažiukam jau daro užsiėmimus?
Grietinėlė
2009 10 24, 09:15
QUOTE(Fixa @ 2009 10 23, 13:27) Grietinėle, kaip jūs gyvenat? bus Guoda pirmadienį daržely? baliavosim gi  : kas cia per baliai laukia? Dvi dienas nebuvom, nieko nezinom  Jei nesusirgsim tai dalyvausim, nes neaiski ji man kazkokia siandien...
QUOTE(Grietinėlė @ 2009 10 24, 10:15) kas cia per baliai laukia? Dvi dienas nebuvom, nieko nezinom  Jei nesusirgsim tai dalyvausim, nes neaiski ji man kazkokia siandien... vakar Ignui suėjo 2 metai  tai rytoj daržely šiek tiek pabaliavos vaikai ta proga
Grietinėlė
2009 10 25, 22:10
O sveikinam tada  bet nedalyvausim, susirgom...
Amžina studentė
2009 10 26, 10:18
QUOTE(katės akys @ 2009 10 23, 21:57) na, kad ne  nes vyras paskui nunešė direktorei užmokesčio lapelį, tai ji irgi pasakė, kad nieko jau nėr o sakikyt mamytes, kaip dėl būrelių? nuo kokio amžiaus jau jie vyksta, nes girdėjau, kad ir šokių ir muzikos ir anglų yra, bet ar tokiem mažiukam jau daro užsiėmimus? Darželinėse grupėse būrelius paprastai pradeda lankyt. Bet žinau ir išimčių, kai lopšelinukus priima. Bet vaikas turi daryt, ką lieps. Jei stovės tik ar lakstys užsiėmimo metu, tai maža naudos. Apie anglų pirmąkart girdžiu
saulala
2009 11 02, 09:28
QUOTE(Fixa @ 2009 10 14, 07:59) pradėjus eiti į darželį, išlindo vienas dalykas, kuris mane labai nuliūdino, o kai apie jį sužinojau, tai net apsiverkiau  pasirodo, mano Ignas pasidarė mušeika  kadangi kalbėt dar nemoka, tai savo emocijas ir jausmus bando taip išreikšti, bet man tai nepatinka  nei mes namie mušamės ar jį mušam, nei tokius filmus žiūrim... kieme jam būdavo geriau vienam būti, nei su vaikais, o čia... atsigavo Apie Igną jau ir iš saviškio girdėjau Pasakojo, kad yra toks Ignas, kuris labai mušasi. Lauke, matyt susitinka. Kaip supratau, vyresnieji jam atgal tikrai neduoda. Kai paklausiau, ką jie daro, kai Ignas mušasi, tai atsakė, kad BĖGA
QUOTE(saulala @ 2009 11 02, 10:28) Apie Igną jau ir iš saviškio girdėjau Pasakojo, kad yra toks Ignas, kuris labai mušasi. Lauke, matyt susitinka. Kaip supratau, vyresnieji jam atgal tikrai neduoda. Kai paklausiau, ką jie daro, kai Ignas mušasi, tai atsakė, kad BĖGA  o jetus, dar "geriau"  jau greičiau jis kalbėt išmoktų, gal baigsis jo muštynės  hm, o tai mažiukus su didesniais kartu į kiemą leidžia? mes namie sėdim. tik pradėjau dirbt, praeitą savaitę viskas gerai buvo, o šiandien biuletenis  paskambino auklėtoja, kad pasiimčiau Igną, nes viduriuoja nesuprantu iš kur  penktadienį po darželio skysčiau padarė, sakom, gal nuo maisto  savaitgalį viską gerai buvo, o šiandien ryte... še kad nori
Grietinėlė
2009 11 02, 15:09
Oho, tikiuosi neprasines koks Noras ar Rotas per grupe As tai jau nebegaliu, tiek serga guoda, uzknisa, kas antra savaite, sake daugiausiai serga is grupes, kuom cia ta imuniteta sustirpinti?
QUOTE(Grietinėlė @ 2009 11 02, 16:09) Oho, tikiuosi neprasines koks Noras ar Rotas per grupe As tai jau nebegaliu, tiek serga guoda, uzknisa, kas antra savaite, sake daugiausiai serga is grupes, kuom cia ta imuniteta sustirpinti? ir aš labai tikiuosi, kad čia arba maistas, arba dantys  nors, kai auklėtoja skambino, tai sakė dar vienos mergytės mama skambino, sakė neves į darželį, nes temperatūra ir viduriuoja  aš tai Ignui vis duodu vitamino C (sako reik duoti 2 savaites, paskui daryti 2 savaites pertrauką) ir daugiau nieko
užtikau pas Igną besikalantį krūminį, tai tikiuosi, kad viskas čia nuo jo, o ne nuo kokio nors viruso ryt mūsų grupės susirinkimas Papildyta:Saulala, dar man toks klausimas iškilo  o tai lopšelinukus kartu su darželinukais į kiemą veda?  ta prasme, jie vienam būry būna, kad sakai, jog nuo Igno vyresni bėga?  kažkaip nelabai įtikėtina man, kad nuo 2 metų vaiko penkiamečiai bėgtų  nebent jie jį erzina, o jis žaidimo forma ir gaudo
saulala
2009 11 03, 13:25
QUOTE(Fixa @ 2009 11 03, 10:52) užtikau pas Igną besikalantį krūminį, tai tikiuosi, kad viskas čia nuo jo, o ne nuo kokio nors viruso ryt mūsų grupės susirinkimas Papildyta:Saulala, dar man toks klausimas iškilo  o tai lopšelinukus kartu su darželinukais į kiemą veda?  ta prasme, jie vienam būry būna, kad sakai, jog nuo Igno vyresni bėga?  kažkaip nelabai įtikėtina man, kad nuo 2 metų vaiko penkiamečiai bėgtų  nebent jie jį erzina, o jis žaidimo forma ir gaudo  Na, grupės būna daugiau mažiau savo "teritorijose", bet vis tiek juk sienomis neatskirtos  O ir auklėtojos sueina pasišnekėti. Maniškis pareiškė, kad pats blogiausias vaikas darželyje yra Ignas. O kai paklausiau, kodėl, pasakė, kad mušasi. Dingtelėjo, kad gal čia tavo Ignas, tai paklausiau, kokio jis amžiaus. Paaiškino, kad iš pačių mažiausių grupės. O dėl bėgimo... Manau, kad penkiamečiai - šešiamečiai jau pakankamai protingi, kad mažiukui atgal į kailį neduotų, be to, dvimetis neturi tiek jėgos, kad labai nuskriaustų trigubai vyresnius vaikus. Gali būti, kad jiems tai savotiškai juokinga, tarsi žaidimas. Neimk taip į širdį dėl Igno mušimosi. Suprantu, nemalonu prieš kitus tėvus. Bet vaiką galima suprasti: juk į darželį eina dar visai neilgai, be to, dar ir dantukas dygsta. Išreikšti viską, kas ant širdies guli, žodžiais dar negali. Tokiam pipirui tikrai sunku.
labas rytas, Grietinėle, ar buvai vakar arba TB, susirinkime? gal žinai ką nusprendė? MB pabuvo kol direktorė šnekėjo ir nesulaukė kol auklėtoja pradės ir išeiti turėjo, tai nelabai ką ir žinom, tik tiek, kiek šiandien pakalbėjo su auklėtoja apie kiekvieną mėnesį renkamus 15 lt ir išrinktą tėvų tarybą.
QUOTE(Bitelė @ 2009 09 11, 13:48) Norėjau pasiteirauti, ar yra mamyčių, kurių vaikučiai lankė šokių būrelį, kurį šiame darželyje veda R. Sinkevičius (gaila, kad nežinau vardo, nes skelbime nurodyta tik pavardė). Norėčiau išgirsti atsiliepimų apie šiuos šokių užsiėmimus. Iš anksto dėkoju  Ramūnas  Lankem, graziai dirba su vaikiukais QUOTE(saulala @ 2009 09 22, 10:32) Pirma grupė buvo Malūnėlis su Dalia ir Rita. Saviškį atvedžiau 2 m. ir 10 mėn. Pratinosi sunkiai, jautrus vaikas yra (čia auklėtojų žodžiai). Bet priprato  Aišku, prireikė daugiau laiko, nei 2-3 savaičių. Bet paskui viskas gerai buvo. Auklėtojos šaunios, malonios, moka prie vaiko prieiti. Tą patį galiu pasakyti ir apie Voveraitės auklėtojas Verutę ir Jūratę. Ir auklėtojų padėjėja Kristina labai labai fainuolė. Auklėtojos dirba su vaikais, netingi  Ir Malūnėlis, ir Voveraitės  o kurioj ikimokyklinėj?  Uzbegau pasiziuret kaip reikalai dėl epidemijos? Gal zinot? Kiek vaiku grupese? Ner kokio karantino ? Nezinau ko tiketis, matyt pirmadieni jau keliausim, jei iki to laiko po peršalimo ko nepasigausim
renatulka
2009 11 19, 12:34
QUOTE(Gilele @ 2009 11 19, 08:40) Uzbegau pasiziuret kaip reikalai dėl epidemijos? Gal zinot? Kiek vaiku grupese? Ner kokio karantino ? Nezinau ko tiketis, matyt pirmadieni jau keliausim, jei iki to laiko po peršalimo ko nepasigausim  Siandien klausiau aukletojos del ligu (Varpelio g.), tai situacija nevienareiksme- vienoj grupej lanko tik 6 vaikai, kitoj- visi 20  Tai kol kas "pavojaus varpais neskambina"
QUOTE(renatulka @ 2009 11 19, 12:34) Siandien klausiau aukletojos del ligu (Varpelio g.), tai situacija nevienareiksme- vienoj grupej lanko tik 6 vaikai, kitoj- visi 20  Tai kol kas "pavojaus varpais neskambina"  dekui uz info
saulala
2009 11 20, 16:43
Ąžuoliuke vakar 15 vaikų buvo
renatulka
2009 11 24, 20:52
Kaip reikalai "Vaidilutes" darzelyje, ar jau paskelbe karantina?
saulala
2009 11 25, 12:58
Reikalai - šauniai Pirmadienį vaikų grupėje buvo 5. Vakar tą ištvermingąjį penketą Ąžuoliuko vaikų sujungė su Žemuogėlės vaikais (jų buvo 3), nes susirgo auklėtojų padėjėja. Taigi lankom daržą toliau Auklėtojos nuomone, ne tiek daug vaikų serga, kiek paprasčiausiai nėra vedami bijant užsikrėsti. Aš irgi taip manau.
Amžina studentė
2009 11 25, 23:02
QUOTE(renatulka @ 2009 11 24, 20:52) Kaip reikalai "Vaidilutes" darzelyje, ar jau paskelbe karantina?  Kol kas - ne QUOTE(saulala @ 2009 11 25, 12:58) Reikalai - šauniai Pirmadienį vaikų grupėje buvo 5. Vakar tą ištvermingąjį penketą Ąžuoliuko vaikų sujungė su Žemuogėlės vaikais (jų buvo 3), nes susirgo auklėtojų padėjėja. Taigi lankom daržą toliau Auklėtojos nuomone, ne tiek daug vaikų serga, kiek paprasčiausiai nėra vedami bijant užsikrėsti. Aš irgi taip manau. Mes irgi tam junginyj  Mano žiniom, mūsų grupėj irgi ne tiek serga, kiek visuotinės panikos apimti tėvai bijo vest
labos maniškis tai namie sėdi jau antra savaitė, bet iš pradžių jam buvo pūlinė angina, paskui jau lyg geriau, paskui vėl atkrito kitą savaitę norėčiau, kad namie dar sėdėtų ir galutinai išsveiktų
Gal kas žinot, ar kvarcuoja grupes?
renatulka
2009 12 01, 12:41
QUOTE(Atėnė @ 2009 12 01, 13:26) Gal kas žinot, ar kvarcuoja grupes? Abejoju...
QUOTE(Atėnė @ 2009 12 01, 12:26) Gal kas žinot, ar kvarcuoja grupes?
apie mūsų darželį neteko girdėti, bet kolegos pasakojo, kad jų vaikų darželiuose kvarcuoja o man jau kelias dienas mintis kyla, kaip cia yra, kad Ignas jau antrą kartą grįžta su ne savo apatine maikute  ten bendram katile rūbai laikomi, ar kaip?
Grietinėlė
2009 12 01, 13:58
QUOTE(Fixa @ 2009 12 01, 13:42) apie mūsų darželį neteko girdėti, bet kolegos pasakojo, kad jų vaikų darželiuose kvarcuoja o man jau kelias dienas mintis kyla, kaip cia yra, kad Ignas jau antrą kartą grįžta su ne savo apatine maikute  ten bendram katile rūbai laikomi, ar kaip?  cha, cia tai bajeris  maniske is vis nebeleidzia jos numti, todel maniau kad darzelyje ju nenuima kai eina miegoti... Is vis prinese is darzelio taisykliu visokiu, rubus matai tik ant kedes atloso kabinti ir ne kitaip, pasedejusi ant puoodo paskui i tokia poza issilanksto, kad nuvalyciau ka ten reikia, pirma karta buvau apakusi as su baime laukiu tos kaledu sventes, nes reks ji visa gerkle pamaciusi kaledu seneli  jau dabar pamato per TV, iskart lupa pakabina, nenori jo, nenori jokiu dovanu, kad tik jis neateitu
Gaila dėl kvarcavimo. Žinau, kad kituose daržuose tą daro ir manu tai tiesiog būtina. Tėvams kai pasakiau dėl kvarco lempų naudojimo, tai nustebo, sako, nieko cia naujo, ir jūsų daržą tarybiniais laikais kvarcuodavo  . Na va, o dabar neturi  . O sakykit, kiek laiko leidžia vaikui būti grupėje su mama.
Grietinėlė
2009 12 02, 11:26
QUOTE(Atėnė @ 2009 12 01, 15:39) Gaila dėl kvarcavimo. Žinau, kad kituose daržuose tą daro ir manu tai tiesiog būtina. Tėvams kai pasakiau dėl kvarco lempų naudojimo, tai nustebo, sako, nieko cia naujo, ir jūsų daržą tarybiniais laikais kvarcuodavo  . Na va, o dabar neturi  . O sakykit, kiek laiko leidžia vaikui būti grupėje su mama. maziausiu grupeje neleido buti visai, kad nenervuoti kitu vaikuciu
QUOTE(Grietinėlė @ 2009 12 02, 11:26) maziausiu grupeje neleido buti visai, kad nenervuoti kitu vaikuciu O siaube, aš mirsiu ir mano vaikas mirs, kai reiks eiti į daržą  . Bet kaip tokia sistema gyvuoja - įsivaizduokit, atvedi vaiką į naują aplinką, kurios jis nepažįsta, nauji žmonės, kuriuos jis mato pirmą kartą gyvenime ir PALIEKI!? Vaikui trauma garantuota. Bent jau mano  . Tai kaip jūsų vaikučiai priprato?
QUOTE(Atėnė @ 2009 12 02, 16:34) O siaube, aš mirsiu ir mano vaikas mirs, kai reiks eiti į daržą  . Bet kaip tokia sistema gyvuoja - įsivaizduokit, atvedi vaiką į naują aplinką, kurios jis nepažįsta, nauji žmonės, kuriuos jis mato pirmą kartą gyvenime ir PALIEKI!? Vaikui trauma garantuota. Bent jau mano  . Tai kaip jūsų vaikučiai priprato? Iš pradžių paliekam valandai, po to dviem, kelioms, pusei dienos. Po truputėlį pratinam. Nors, kiek žinau, yra darželių, kuriuose mama gali pabūti su vaiku.
QUOTE(Svasti @ 2009 12 02, 14:40) Nors, kiek žinau, yra darželių, kuriuose mama gali pabūti su vaiku. Ne tai kad yra darželių kuriuose mama gali būti su vaiku, bet šis pirmasis apie kurį girdžiu, kad negali. Sovietmetis kažkoks.
QUOTE(Atėnė @ 2009 12 02, 14:50) Ne tai kad yra darželių kuriuose mama gali būti su vaiku, bet šis pirmasis apie kurį girdžiu, kad negali. Sovietmetis kažkoks.
aš tai kažkaip normaliai į tai reagavau ir buvau tam pasiruošus  mano manymu, taip gal net geriau, kad iš karto vaikas lieka vienas  nes kai bus mama, tai vaikas nuo mamos nesitrauks, nes pas kitus vaikus. pirmą dieną, Ignas pats nulėkė į grupę, jokių ašarų nebuvo, atrado veiklos. po valandos pasiėmiau. antrą dieną jau buvo šiek tiek ašarų pasileikant, bet auklėtoja šauniai nuramino, atėjau pasiimti po poros valandų. tiesa, kažkurį kartą reikėjo ateiti anksčiau, nes įsiverkė kažko ir taip per 3 savaites, palikdama valandai, dviems, iki pietų, po pietų, po pietų miego ir po vakarienės ir pripratinau prie daržiuko aišku, būna ir dabar lūpos patempimų, bet tik iki tol, kol atsisveikina su tėčiu (jis vedžioja), bet yra daug kitų vaikų, kurie drąsiau jaučiasi ir pakalbina (taip kaip Grietinėlės Guoda Igną vis paguosdavo  )
Grietinėlė
2009 12 07, 14:37
QUOTE(Atėnė @ 2009 12 02, 15:34) O siaube, aš mirsiu ir mano vaikas mirs, kai reiks eiti į daržą  . Bet kaip tokia sistema gyvuoja - įsivaizduokit, atvedi vaiką į naują aplinką, kurios jis nepažįsta, nauji žmonės, kuriuos jis mato pirmą kartą gyvenime ir PALIEKI!? Vaikui trauma garantuota. Bent jau mano  . Tai kaip jūsų vaikučiai priprato? QUOTE(Atėnė @ 2009 12 02, 15:50) Ne tai kad yra darželių kuriuose mama gali būti su vaiku, bet šis pirmasis apie kurį girdžiu, kad negali. Sovietmetis kažkoks. Taigi nepalieki iskart visai dienai, valandai ar porai is pradziu ir galiausiai pripranta. Ir prie ko cia sovietmetis, man kaip tik atrodo labai teisinga. Vaikus veda etapais, kas kelias dienas po nauja vaika, tai kaip ankstesniems maziukams paaiskinti, kodel kiti vaikai gali su mamom buti, o jie ne? Ar jums svarbiausia, kad tik jusu vaikas neverktu, o kiti jau kaip nors?
Mes irgi lankome šį darželį. Ir manaukad visai nereikalingas ta smomos buvimas, nes vaikas po to nebesupras, kodėl vieną ar kelias dienas mama buvo, o po to jau ne. Mes irgi pratinomės po truputį. pačioje pradžioje tik ateidavome pažiūrėti kaip vaikai lauke žaidžia, kitą kartą užėjome tik pažiūrėti į grupę, o ta tada pradėjome po truputį
Raskius_G
2010 01 09, 18:19
Mielos mamytes, Pasidalinkit nuomone apie si darzeli ir lopselinuku aukletojas. Is anksto dekoju
|
|