Daug kas manau turi namuose mėsmales, gal kas galit patarti kokia geriau pirkti? Turėjome rankinę mėsmalę, bet paskutiniu metu labai blogai mala nors ir peiliukai aštrus, tai ruošiamės pirkti elektrinę, tik nežinau kokią geriau ar galingą, kiek mačiau 1400W ar mažiau galingą 400W, kai kur yra smulkinti daržovėms peiliukai ir kitokie priedai. Pasidalinkit savo patirtim.
Nejaugi niekas nebesinaudoja mėsmalėmis?
nesinaudoju, nes parduotuvej paprasau, kad sumaltu.
Siaip tai aisku kad pacia galingiausia reikia pirkt ir ziurint, ka gaminsi. Aisku kuo daugiau ivairiu antgaliu, skirtingam smulkumui - tuo geraiu, zinoma, jei naudosi juos.
Mes turime BOSH firmos elektrinę mėsmalę. Labai ja patenkinti.
Na as klausiu del to, kad namie yra du mazuciai ir jiems geriau butu namie malta mesyte, nes nusiperki kokios geresnes ir pasidarai, o parduotuvej zinoma gerai, kai sumala, bet as kazkaip nebandziau.
Maciau yra kokios tai su reversu ir papildomais peiliukais darzovem pjaustyt. O kaip BOSH ar turi ta reversa (ir ar jis reikalingas)
na as ne atskira, bet turiu virtuvini kombaina philips su mesmale, tai is to kombaino man mesmale labiausiai ir patinkantis daiktas
QUOTE(Niki @ 2005 10 04, 16:00) Na as klausiu del to, kad namie yra du mazuciai ir jiems geriau butu namie malta mesyte, nes nusiperki kokios geresnes ir pasidarai, o parduotuvej zinoma gerai, kai sumala, bet as kazkaip nebandziau. Maciau yra kokios tai su reversu ir papildomais peiliukais darzovem pjaustyt. O kaip BOSH ar turi ta reversa (ir ar jis reikalingas) O reversas tai gerai jei mesa uzstringa, bet jei galinga, tai nemanau, kad labai strigtu.
o kas tas reversas yra?
Kaip suprantu reversas, kai mesmales sraigtas sukamas atgal- taip uzstrigusi mesa atsiduria prie idejimo angos, is kur lengva ja isimti arba pakreipti.
Tai aciu mamytes, bent kiek apsvietet, nors pati zinau kokios noreciau, bet idomu kaip is tikro yra kurios jau naudoja
Aš irgi pradėjau galvoti apie mėsmalę. O kiek jos dabar kainuoja?
Specialiai mėsmalės nepirkau, bet pirkau kombainą (Philips) su mėsmale. Esu labai patenkinta tiek pačiu kombainu, tiek mėsmale. Mala super gerai. Tiesa, kažkuri rašė, kad tokios mėsmalės galingumas yra 1000 W. Taigi, patikslinu - paties kombaino yra 1000 W, o mėsmalės 800 W (bent taip mums aiškino perkant kombainą). Bet tokio galingumo labai labai užtenka, nes atskirai pagamintos mėsmalės būna žymiai mažesnio galingumo. Šiaip patarčiau žiūrėti į firmos gamintojos vardą ir galingumą - kuo galingesnė, tuo geriau.
Sėkmės renkantis.
Mane labiausiai domina, ar tos elektrinės mėsmalės sumala žuvį su kaulais
Neseniai nusipirkom mesmale atrodo Bosch (nepamenu tiksliai pavadinimo
Patarciau pirkti panasia, kad galingumas butu ne maziau 1000W, nes mazesne rizika, kad perdegs Jei nenusipirkai dar, sekmes renkantis. Tikiuosi padejau
ir as mamai pirkau dovanu boscha, tai labai patenkinta buvo! galingumas buvo virš 1000w- tixliai nepamenu, bet kaune uzejau viena parduotuve, kur buvo akcija, tai vietoj 299lt sumokejau 199lt!
aš turiu omenyje tokią, kad mėsą malant nereikėtų kas minutę jos išardyti, apvalyti peiliukus ir vėl iki seknačio bzzzzz..... tok jausmas, kad jos visos priatikytis vištienai ti. o jei ką -reikia rankine darbuotis. tuiu bosh ir rusišką dar kažkokią bet tas pats š.............
perkant parduotuvėj tiesiog paklausti - kurios yra geresnės - mums būtent taip ir nurodė - kad vienos yra su prastais peiliukais (kaip sakai - vištienai skirtos) o kitos su normaliais.
mano mėsmalė
Ko gero tos tarybinės ir liks pačios geriausios gaminant namuose, nes jei nori geros-ji turi būti galinga, o galinga, tai bus ir dzidzelė... Aš turiu kombainą Braun, tai sukapoja mėsą, bet nesumala.
ir as toki turiu -man skaniau sumalta
aisku dabar be problemu 0nuperki parduotuvej mesa -ir prie tave sumala. bet pvz. mano mam aausgeba visa klaiule is kaimo parvezti ........... QUOTE(ziza @ 2006 10 10, 10:25) Ko gero tos tarybinės ir liks pačios geriausios gaminant namuose, nes jei nori geros-ji turi būti galinga, o galinga, tai bus ir dzidzelė... Aš turiu kombainą Braun, tai sukapoja mėsą, bet nesumala. o ta, kurią turiu - nepasakyčiau kad jau griozdas, - aišku didesnis nei tarybinė, bet patogumas, neišpasakytas. mėsą gražiausiai sumala geros dienos ir savaitgalio Tai dabar mama idejo tarybine mesmale, manau ji ilgai nesuges
Mes irgi galvojam apie mėsmalę, nes reikia kartais ne mažai susimalti mėsytės, ir dešreles pasigaminti. Galvojam apie TEFAL arba MOULINEX, bet ir jų yra visokių tad neapsisprendžiam
Na nesulaukus jusu atsiliepimu nusipirkau jau mesmale.
kenwood. Kainavo virs 400, bet labai stabili, paprasta, gelezine, be jokiu ten nereikalingu plastikiniu antgaliu. Moulinexai ir ktii kainavo pigiau, bet ju pirkti nepatare... Ta kur nusipirkau kemsa ir desras. Tik dar zuvies neisbandziau malimo. QUOTE(Alambra @ 2006 12 05, 23:39) Na nesulaukus jusu atsiliepimu nusipirkau jau mesmale. kenwood. Kainavo virs 400, bet labai stabili, paprasta, gelezine, be jokiu ten nereikalingu plastikiniu antgaliu. Moulinexai ir ktii kainavo pigiau, bet ju pirkti nepatare... Ta kur nusipirkau kemsa ir desras. Tik dar zuvies neisbandziau malimo. Geras pasirinkimas
gal kiek ne i tema , bet gal kuri patartu kur pasigalasti peiliukus mesmalei Kaune?
QUOTE(Monalyza @ 2008 07 17, 00:14) Pabandyk: http://www.peiliai.lt/katalogas/index.php?...products_id=392 QUOTE(alinka @ 2006 10 09, 15:56) aš turiu omenyje tokią, kad mėsą malant nereikėtų kas minutę jos išardyti, apvalyti peiliukus ir vėl iki seknačio bzzzzz..... tok jausmas, kad jos visos priatikytis vištienai ti. o jei ką -reikia rankine darbuotis. tuiu bosh ir rusišką dar kažkokią bet tas pats š............. Nu jau nejuokinkit,nežinau ką jūs ten malat
As tai labai patenkinta elektrine mesmale,naudojuos BRAUN`u,galingumas 1300w,ner tik va to reverso,ale,kad ir neprireike man dar tokios funkcijos
Atkeliu sena tema
Gal kas neseniai pirkot kur gera ir su gera kaina? Gal turit akcijine Boch is Maximos? Ar ne per maza jos skyle? Baisu kad reiks labai smulkinti Ir dar klausimas, jei nupirsim pvz Vilniuj, o naudos kitam mieste- kaip bus su garantiniu aptarnavimu? Ar galima ji atlikti kur patogiau?
Niekas nezinot? O mums reik savaitgaliui jau pirkti
QUOTE(Papugele @ 2009 08 10, 13:56) Atkeliu sena tema Gal kas neseniai pirkot kur gera ir su gera kaina? Gal turit akcijine Boch is Maximos? Ar ne per maza jos skyle? Baisu kad reiks labai smulkinti Ir dar klausimas, jei nupirsim pvz Vilniuj, o naudos kitam mieste- kaip bus su garantiniu aptarnavimu? Ar galima ji atlikti kur patogiau? Na naudoju Moulinex, tai skylė tikrai nėra plati, manau čia visos mėsmalės taip jau sutvertos, bet negaliu skustis, kad labai jau reikia smulkinti. Dėl garantinio pabandykit pasižiūrėt, kur yra garantiniai aptarnavimai, nemanau, kad bus problemų dėl to.
Užkniso jau rankinė mėsos malimo mašina, kemšasi nors peikukai tik ka pagalasti.Prkti noriu elektrine.Paziurejau parduotuvese tai pasirinkimas menkas .Gal galit patart kur nusipirk pigiau.
http://pigu.lt/buitine_technika_ir_elektro...iranga/mesmales
taigi elektrinė mėsmalė nepamainomas dalykas.Turim ir mes ją, tik nepamenu pavadinimo.Tai galėčiau malti ir malti mėsytę ir ne tik. QUOTE(Egidija747 @ 2009 09 28, 14:27) Užkniso jau rankinė mėsos malimo mašina, kemšasi nors peikukai tik ka pagalasti.Prkti noriu elektrine.Paziurejau parduotuvese tai pasirinkimas menkas .Gal galit patart kur nusipirk pigiau. Mes pirkom jau beveik prieš metus.Važiavom pirkt mėsmalės,bet pamačiau nebrangiai bosch kombainą už 600 su daug priedų ir mėsmalė ir kokteilinė ir kelių rušių peiliukai,minkymo kabliai ir t.t.Nu negalim atsidžiaug abu su vyru tuo kombainu ir mėsą sumala ir tarkius sutarkuoja ir bulvytes kepimui supjausto ir salotas daro ir blynus plaka ir tešlą minko...nu žodžiu
Mes turim Kenwood mėsmalę jau porą metų. Esu begalo patenkinta. Ar mėsytę sumalti, ar dešreles padaryti tik viens du ir yra
QUOTE(Palmira @ 2009 10 21, 09:49) Mes turim Kenwood mėsmalę jau porą metų. Esu begalo patenkinta. Ar mėsytę sumalti, ar dešreles padaryti tik viens du ir yra Turiu Kenwood'ą irgi. Pas mus peiliukai kartais apsivelia mėsa, ypač jei ši riebesnė ar turi jungiamojo audinio (pvz., šoninė), o nuo šito greitis smarkiai sumažėja. Pas jus taip nebūna? QUOTE(vi_ @ 2009 10 21, 11:32) Turiu Kenwood'ą irgi. Pas mus peiliukai kartais apsivelia mėsa, ypač jei ši riebesnė ar turi jungiamojo audinio (pvz., šoninė), o nuo šito greitis smarkiai sumažėja. Pas jus taip nebūna? jeigu labai smulkų sietelį dedu tada šiek tiek apsivelia, bet ne nuo riebesnės mėsos, o nuo plėvių. Jeigu matau, kad pradeda veltis leidžiu tuščia eiga padirbti truputi. Man tai padeda.
Ieškau rankinės (senobinės) mėsmalės.
Siūlyti į az.
Pasižiūrėkit "Senukuose".
QUOTE(Desert @ 2009 11 13, 16:53) Sveikos! Gal kas turite moulinex mesmale? kaip jos? nezinau, ar pirkti paprasta, ar su papildoma bulviu tarkavimo funkcija ![]() Ar tikrai jinai sutarkuoja taip kaip ir tar kavimo masinos, ar verta moketi daugiau del sitos funkcijos? Jai turi tarkavimo mašiną tai neverta,pas mane kitoks kombainas,tarkuoja puikiai,nesiskundžiu,bulviniam blynam tai labai liuks,bet cepelinam,man geriau tarkavimo mašina tarkuoja,nes kombainas kažkaip rupiau sutarkuoja.Kaip šita tarkuos nežinau,bet nemanau,kad lygiai taip kaip tarkavino mašina.
O gal žinot kokį neblogą kombainą, kur būtų ir bulvių tarkavimo, ir mėsos malimo funkcija? Ačiū
QUOTE(astor @ 2009 11 13, 17:02) Jai turi tarkavimo mašiną tai neverta,pas mane kitoks kombainas,tarkuoja puikiai,nesiskundžiu,bulviniam blynam tai labai liuks,bet cepelinam,man geriau tarkavimo mašina tarkuoja,nes kombainas kažkaip rupiau sutarkuoja.Kaip šita tarkuos nežinau,bet nemanau,kad lygiai taip kaip tarkavino mašina. Tarkavimo masinos neturiu, kaip tarkuoja mano kombainas manes netenkina bet kaip butu gerai, jai padoriai tarkuotu sita mesmale QUOTE(Desert @ 2009 11 13, 19:03) Tarkavimo masinos neturiu, kaip tarkuoja mano kombainas manes netenkina bet kaip butu gerai, jai padoriai tarkuotu sita mesmale Gal išeitų nusipirkt išbandyt,išplaut ir gražint jai netiks.Dar žiūrint kiek brangiau gaunas su ta tarkavimo detale,jai nedideli pinigai tai galima rizikuot,tarkuot tai tarkuos,bet man asmeniskai mano rusiška bulvetarkė buvo geriausias variantas,bet gerai man ir kombainas,nenoriu spintelių užkraut prietaisais. QUOTE(astor @ 2009 11 13, 19:27) Gal išeitų nusipirkt išbandyt,išplaut ir gražint jai netiks. Aš tai tikrai nenorėčiau nusipirkt parduotuvėje jau panaudotą Tai kas turit Moulinex 1000w mėsmalę, kaip jinai
siaip tai su vyru irgi skaitinejome forumus apie mesmales, tai atsiliepie ne kaip apie tuos tarkavimo peiliukus, nes kai tarkuoja, tai raso, kad sienas po to plauti reikia.
Kolkas mes liekame prie Baun ir Boch, Philipsus irgi peike, tai pasimetem. Zinoma, geriau galingesne ir nepagaileti brangesniai, kad po pirmo susitikimo su sausgyslem nesudegtu. |