Ką manote apie paauglius, kurie vartoja alkoholį? Manau, ši problema - aktuali. Kaip mamos reaguojate, kai jūsų vaikas sugrįžta girtas?
Siaip manau jaunimui reikia pabandyt visko, kitaip ir but negali
Pvz. mano namuose kildavo audra, kai grizdavau namo girta(uzteko ir poros kartu QUOTE(LapeUrsa @ 2009 09 08, 22:32) Siaip manau jaunimui reikia pabandyt visko, kitaip ir but negali Pvz. mano namuose kildavo audra, kai grizdavau namo girta(uzteko ir poros kartu o kodel jauciate diskomforta?,as nematau problemos isgerti taure ,dvi prie tevu,aisku nenusitasyti iki nukritimo,bet butent prie tevu jausti diskomforta geriant alkoholi,cia kazkokia jau psihologine beda...as su mama dviese galiu kavineje taure ar daugiau sampano isgerti,nematau tame problemos QUOTE(sanele @ 2009 09 09, 18:53) o kodel jauciate diskomforta?,as nematau problemos isgerti taure ,dvi prie tevu,aisku nenusitasyti iki nukritimo,bet butent prie tevu jausti diskomforta geriant alkoholi,cia kazkokia jau psihologine beda...as su mama dviese galiu kavineje taure ar daugiau sampano isgerti,nematau tame problemos sutinku,neturėtų būt taiop manau QUOTE(Maištautoja @ 2009 09 09, 18:55) Galbut tikrai kazkas ne taip su auklejimu Bet vistiek, argi ne klaiku, kai kokiose nors seimos sventese tevai patys ipila savo vaikams-paaugliams, nekontroliuja ju, taip patys skatinami isgerinejima? Jokiu budu nemanau, kad tokie butinai nusigeria ar pan, bet mano manymu, kontrole ir distancija turi buti QUOTE(LapeUrsa @ 2009 09 09, 20:03) Bet vistiek, argi ne klaiku, kai kokiose nors seimos sventese tevai patys ipila savo vaikams-paaugliams, nekontroliuja ju, taip patys skatinami isgerinejima? Ne, ne klaiku. QUOTE(LapeUrsa @ 2009 09 08, 22:32) Siaip manau jaunimui reikia pabandyt visko, kitaip ir but negali Pvz. mano namuose kildavo audra, kai grizdavau namo girta(uzteko ir poros kartu keista,as su tevais mielai isgeriu pora tauriu vyno/alaus.tetis leisdavo vyno ir paauglystej prie bendro stalo.o siaip dauguma paaugliu nors karta pasigeria.nesvarbu kokie bebutu istatymai,papraso kokio chroniuko prie parduotuves ir tiek QUOTE(LapeUrsa @ 2009 09 09, 20:03) Galbut tikrai kazkas ne taip su auklejimu Bet vistiek, argi ne klaiku, kai kokiose nors seimos sventese tevai patys ipila savo vaikams-paaugliams, nekontroliuja ju, taip patys skatinami isgerinejima? Jokiu budu nemanau, kad tokie butinai nusigeria ar pan, bet mano manymu, kontrole ir distancija turi buti va butent, vaikasm, paaugliams, bet jei esi pilnamete, tai kodel gi ne?mes su mama mielai isgeriam sapmpano, prisijungia ir dar vyresne sesuo uz mane
as tai manau,kad jei vaikas nepilnametis tai ir nebutina siulyti isgert,paaugs pats supras kas ir kaip.Mes tai savo dukrai niekad neleidziame jokiu gerimu jai tik 14m.bet turiu drauge kuri savo dukrai jau nuo 14m.pildavo sampano,alaus ,vyno-aisku ne po daug,dabar jai 19m.,bet ji neprasigere,neaisku kaip bus toliau.Turim maisto prekiu parduotuve,tai esu grieztai pasakius pardavejoms,kad nepardavinetu alkoholio ir cigareciu nepilnameciams,nes man tai tikrai manau yra nusikaltimas,bet parduotuve ne viena pas mus,yra tokia parduotuve kuri parduoda vaikams nuo 12m.ir dar pataria kokteilius pirkt stipresnius-esu labai pasipiktinus.Kol bus tokios parduotuves ir zmoniu "geruciu"kurie perka nepilnameciams tikrai problemu bus.Mano pacios dukra ir buvo viena kart(kaip ji tai sako)ten nusipirkusi mix-o,pasakojo,kad net nepaklause kiek jai metu ir pardave,kiek tai musu "skruzdelytei"reikejo ji ir pasigere,poto buvo labai geda pries mus,jai buvo labai bloga -tai pazadejo daugiau negert.Aisku .kas ten zino kaip bus toliau,bet bent jau zino kad nuo gerimo gera niekad nebus
QUOTE(due drops @ 2009 09 10, 13:41) keista,as su tevais mielai isgeriu pora tauriu vyno/alaus.tetis leisdavo vyno ir paauglystej prie bendro stalo.o siaip dauguma paaugliu nors karta pasigeria.nesvarbu kokie bebutu istatymai,papraso kokio chroniuko prie parduotuves ir tiek Tai dar nereiskia, kad negeriu visai
baisu kai paaugliai pasigeria.
Gal geriau pasidkutuokime apie alkoholio reklamą TV ekranuose.
Aludariai šsigudravo, reklamuoja nealkoholinį alų. komentaras šia tema: http://www.verslosavaite.lt/index.php/T.-P...ne-degtine.html QUOTE(miurdock @ 2009 09 14, 22:55) Gal geriau pasidkutuokime apie alkoholio reklamą TV ekranuose. Aludariai šsigudravo, reklamuoja nealkoholinį alų. komentaras šia tema: http://www.verslosavaite.lt/index.php/T.-P...ne-degtine.html Tai,kad paaugliai dazniausiai ne alu,o sidra,mixus visokius geria
Na va radau kur pasireiksti
Tikiuosi labai manes nenulinciuosit!
Beje mano nicas su tuo visai nesusijes
QUOTE(due drops @ 2009 09 14, 22:37) netiesa.
Labiausiai liūdina tas faktas, jog televizija ir alkoholio "mafija" yra kaip viena komanda, jie vienas kita papildo milijonais, alų gaminančios įmonės neklėstėtų be TV pagalbos , o TV neišsilaikytų be alkoholio reklamų. Kaip dažnai per televiziją mes matom laidas apie alkoholį, jo žalą ir neigiamą poveikį organizmui, visuomenei. Išvis nematom! Mes tik matom kokie laimingi žmonės rankose laikantys alaus butelius! Jau kelių metuku vaikas žino kad alus yra tai dėl ko būna linksma, neretas tėvas leidžia lyžtelėti alaus, o kartais ir gurgšnelį atsigerti... juk alus pilnas vitamino B!!!!!! Absurdas!
QUOTE(due drops @ 2009 09 14, 23:37) Paaugliai tik pradeda nuo sidrų, mixų, nuo taip vadinamų "silpnų" gėrimų į kuriuos primaišoma kvapiklių, skaniklių ir visokio š... . Tokių būdu organizmas pratinamas prie alkoholio nuodo palaipsniui, vėliau alus, degtinė ir visi kiti... O kadangi alus pagal kaina yra prieinamas net ir biedniausiam, tai tampa kone pirmo būtimo produktu. Beja kam įdomu čia straipsnis yra toks Kam naudinga alkoholio gamyba ir pardavimas?
Nors mano mažylei dar tik metai trys menesiai , bet jau dabar pagalvoju, kokie sunkumai laukia kai ateis paauglystes metas . Na , vaikas vaikui nelygus, bet as prisimenu apie save, savo paauglyste, ir tikrai buvo audringa . Draugai , vakareliai, sokiai, gyvenau savaitgaliais ir ne mieste gyvenau, paprastam miestelyje .. Kai subrendau, pagalvoju kad nenoreciau kad mano dukryte taip gyventu, ir matau savo tevu spraga auklejime , uzimtumo jokio. Draugai ir daro didziule itaka, bet paaugliui nepasakysi kokius draugus rinktis. ir pritariu kazkuriai cia issakytai nuomonei, kad geriau jau tegul draugai ateina i namus ir buna mamos pasonej, nei kazkur slaistosi.
|