mamyteRasyte
2005 10 03, 13:27
Po visų perskaitytų baisumų noriu papasakoti savo greito gimdymo istoriją. Mano mažulė turėjo gimti per Jonines, o to labai bijojau, nes gydytojai irgi švenčia, nes kūdikio gimimas jiems - kaip eilinė diena prie konvejerio, na, nebent gerai sumoki, tada tavo vaiko gimimas patampa švente ir jiems  . Mudu su vyru esame labai nepakantūs visokioms neteisybėms žmonės, gyvendami Lietuvoje sugaištame daug laiko įrodinėdami tiesą, ypač tą, kad klientas (pacientas) visada teisus... Tad visiems saviškiams pasakiau, kad jau kyšio tai tikrai tiems "amatininkams" neduosiu.(čia taip praminėm  po to, kai jie suplanavo streiką ir pareiškė, kad gimdymo priėmimas nėra būtinoji pagalba, o aš turėjau gimdyt per patį jų planuojamą streiką, kuris, ačiū kažkam, neįvyko...) Tiesa, mama dar pagąsdino, kad geriau duočiau, o tai nežiūrės, bet aš tvirtai laikiausi savo: juk valytojai kyšių nemokam, kad švariau šluotų... Tai štai, sekmadienį kaip tik pažiūrėjau kultūrinimo laidą, kur rodė, kad Kaune, prie Rotušės savaitgaliais vyksta senovinis turgus, panorėjau ten nerealiai, o pilvukas turėjo "sprogti" ateinančia savaitę. Tai vyrui ir sakau, klausyk, aš gimdysiu pirmadienį, kad šeštadienį galėtume važiuot į Kauną, nes kūdikiukas jau bus sustiprėjęs  . Vyras supratingai palinkčiojo galva  . Paskui, kaip eilinį atsipalaidavimo savaitgalį, vyras atsikimšo alaus, aš jam vėl - tu negerk, gal mane į ligoninę reikės vežt.  . Nuėjom gult vėlai, gal kokią 2-ą nakties, man kažkaip švelniai maudeno pilvą, net greičiau sakyčiau - kuteno. Miegojau puikiai. 4-ą val. ryto toks jausmas, kad vaikutis stipriai spyrė į pilvo apačią, na, galvoju, ir anksti tu nubudai  , bet kadangi ir mane pažadino, nuėjau į tualetą. O ten vandenys tik kliurrr ir nukliurkseno. Kadangi nieko neskaudėjo, grįžau į lovą, painformavau vyrą, tas sako - miegokim, nejuokauk. Patikinau, kad viskas rimta. Paskaitose prisiklausėm, kad po vandenų nubėgimo vaikutis gimsta per 12val ir į ligoninę nėr ko skubėti, kol sąrėmiai netampa tikrai skausmingi ir reguliarūs, kas 5min. Aš atsiguliau ir bandau užmigti, perpėjusi vyrą, kad į ligoninę važiuosim po 8val., kai pasikeis pamaina. Ačiū dievui, kad mano vyras labiau nerimavo dėl gimdymo nei aš, pasiūlė pasivaikščiot, nes tuomet gimda greičiau atsidarinėja ir vaikiukas geriau slenka. Aš po kambarį ir maklinėju, daiktelius susirinkau, nusiprausiau, pasidažiau, artėjo 6val, tas mažas skausmelis ėmė kartotis kas 5min., vyras liepia važiuot. Sako, jei "amatininkai" nustatys, kad dar negimdai, ankstyvą rytą po parką pasivaikščiosim. Gal tik dėl to pasivaikščiojimo ir sutikau. Deja, iš ligoninės manęs nebeišleido, sumąsčiau masažinėj vonioj pagulėt, deja, atėjęs gydytojas ir to neleido, sako - per pusvalandį turėsi  . Tai, aš sakau, nuskausminkit, nes pradės skaudėti, o jis - "visas skaudėjimas jau baigėsi, beliko darbas" Labiausiai jaudinausi, kad nemokėsiu stumti, kad vaikeliui skaudės, tad vis teiravausi, ar gerai darau. Akušerė patikino, kad viskas tvarkoje, kad stumčiau, o jei skaudės - rėkčiau, atseit, tai lengviau iškęst. Na, bet, kad man neskaudėjo... Mes su mažyle vis pasiilsėdamos triūsėm. 8.15 prie krūtinės glaudžiau mažutėliausią knirkiantį, krutantį gumulėlį, kuris ir buvo mūsų išsvajotas, išsapnuotas dukriukas. Nemačiau kaip tėtis verkė, nes niekaip negalėjau atsižiūrėti. Toks mažas kruopukas, 6mėn intensyviai mane spardęs, ieškojo mano krūties... Čia buvo smagioji dalis, kurią ir norėjosi papasakoti, apie personalą, jų kvalifikaciją ir paprasčiausią žmogišką supratimą nutylėsiu. Kas gera - prisiminkime, kas bloga - lai išblės.
Kai paskaitai tokias gražias istorijas ir pats gimdymas atrodo nebaisus... Ach, kad visoms gimdymas toks lengvas būtų... Aukit sveikutės, didutės ir laimingos
mamyteRasyte
2005 10 03, 15:16
QUOTE(Eimutė @ 2005 10 03, 14:15) Kai paskaitai tokias gražias istorijas ir pats gimdymas atrodo nebaisus... Ach, kad visoms gimdymas toks lengvas būtų... Nors visi gąsdino, kaip baisu bus, aš tik juokiausi ir sakiau, kad gimdysiu lengvai. Prisišnekėjau
mindira
2005 10 03, 16:55
Nu zinai daugiau tokiu istoriju  ir gimdyti nebaisu  , as cia tu gimdymo istoriju vien del baisybiu ir skausmu, kuriuos kencia nebeskaitau, nes bijau O tau taip atrodo viskas greit ir lengvai praejo Ir neplysai niekur? nekirpo?
Žydraakė
2005 10 04, 07:05
QUOTE(mamyteRasyte @ 2005 10 03, 14:27) Čia buvo smagioji dalis, kurią ir norėjosi papasakoti, apie personalą, jų kvalifikaciją ir paprasčiausią žmogišką supratimą nutylėsiu. Kas gera - prisiminkime, kas bloga - lai išblės. Graži ir, sakyčiau, greita istorija  Jūsų šeimynai ne tik gražių gimimo atsiminimų, bet gražaus gražaus gyvenimėlio
Kad visos taip be skausmo gimdytu  As maniau, kad mano gimdymai buvo lengvi, bet sis nuskambejo isvis kaip pasaka  Sveikatytes jums, aukite didutes ir grazutes
gražu skaityti "pasaką" apie gimdymą, o ne siaubo istoriją. tada ir gimdyti noras atsiranda. manau kad ir skausmo buvo - bet svarbiausiai geros emocijos - kurios viską užgožia. čia kaip visur - galime pasiimti teigiamą pusę ir apie ją kalbėti, galim akcentuoti neigiamą. šaunuolė mamyteRasyte
Karolinos Mama
2005 10 04, 11:41
oi kaip faina, aš irgi taip norėčiau gimdyti, bet jau antrą kartą  .
Grazi ir labai"lengva"gimdimo istorija  .Aukite sveikutes ir grazutes
Sveikinu, mamyteRasyte  ačiū tau už nuostabią istoriją
mamyteRasyte
2005 10 05, 14:24
Dar karta sveikos, noriu patikinti, kad aš tikrai neužmiršau kaip buvo iš tiesų, vat po pogimdyvinio laikotarpio dar ir dabar negaliu atsigauti, niekas manęs jam neparuošė, neperspėjo, nepaaiškino. Nežinau, kaip kitos gydytojos, bet manoji prieš gimdymą likus savaitei liepė panaudoti Buskopan'o žvakutes (tikiuosi taip skamba pavadinimas), gal jos čia viską palengvino?  Na, iš tiesų nežinau. Tik visuomet tikėjau, kad viskas bus gerai ir mes su dukra "dirbsim lyg komanda" Pavyzdžiui kai būdavo "mano dienos", aš iš skausmo alpdavau gatvėje, o sąrėmiai tikrai buvo lyg kutuliukai. Tik pagimdžius pasakiau: gimdyčiau ir gimdyčiau  Ir vyras labai džiaugėsi, kad viskas vyko ne taip, kaip mus gąsdino artimieji ir poliklinikos darbuotojai per pamokėles neščiosioms.
mamyteRasyte
2005 10 05, 14:26
Dar karta sveikos, noriu patikinti, kad aš tikrai neužmiršau kaip buvo iš tiesų, vat po pogimdyvinio laikotarpio dar ir dabar negaliu atsigauti, niekas manęs jam neparuošė, neperspėjo, nepaaiškino. Nežinau, kaip kitos gydytojos, bet manoji prieš gimdymą likus savaitei liepė panaudoti Buskopan'o žvakutes (tikiuosi taip skamba pavadinimas), gal jos čia viską palengvino?  Na, iš tiesų nežinau. Tik visuomet tikėjau, kad viskas bus gerai ir mes su dukra "dirbsim lyg komanda" Pavyzdžiui kai būdavo "mano dienos", aš iš skausmo alpdavau gatvėje, o sąrėmiai tikrai buvo lyg kutuliukai. Tik pagimdžius pasakiau: gimdyčiau ir gimdyčiau  Ir vyras labai džiaugėsi, kad viskas vyko ne taip, kaip mus gąsdino artimieji ir poliklinikos darbuotojai per pamokėles neščiosioms.
sveikutes, noreciau papasakoti ir as apie gimdima nors praejo ir nemazai laiko ,bet as viska atsimenu pirmiausiai as pasakysiu gyvenu kokius300 kl nuo kauna bet nestumo laikotarpiu ir gimndziau kauno klinikose ,nemazai laiko praledau nestumo laikotarpiu klinikose nes buvo rizikingas nestumas, atsimenu labai karsta vasara buvo tais metais, zinau kad paskutini menesi isleido namo nes viskas lyg buvo gerai pasake kad po 3 savaiciu atvaziuosi ir pasiruosi gimdimui ,iskart ir siuntima parase kad drasei galeciau gryst .bet viena savaite pailsejus nuo lygonines namuose kaip tik savaites pabaiga sekmadienis velus vakaras prasidejo visas malonumas laikas vaziuot ,kvieciu vietine greituke atvaziuja felciare vezasi i vietine ligonine o ten gydytoja pagyvenusi moteris pasiziuri mano siuntima mane siuncia i kauno klinikas, patikrinusi mane pasake kad tureciau spet kauna ir pati nevaziuja o isleidia akusere kuri nera patyrusi ir gimdimo masinoi nemoketu priimt as to nezinojau tol kol neprasidejo tikri sarimei ,iskart ji pati sedejo prie vairuotojaus po to kai pasakiau kad as jau tuoj gimdysiu jinai atejo pas mane ir zinot ka as buvau musama i peti ,kad nebandyciau gimdyti nes ji nemokanti masinos salygom priimti gimdymo ir prase tylet nei ai kad neisgazdinciau vairuotojo kad avarijos nepadarytu nu tai ka man reikia daryt ,sakau jus nebevaziukit i kauna sukit i pirma pasitaikiuse ligonine ir nebevaziujam, ne ji nesutinka vaziuju suciaupus lupas o tik pasijudinu gaunu i peti tai kauna pasiekus dar pasyklydo vairuotojas kai atvaziavom i kliniku kiema iskelta ant vezymelio laukia pagymdiau grazu maza berniuka . kai pagalvoju tai siaubas ryte atsibudusi klynikose petys buvo melynas
QUOTE(vezike @ 2005 10 06, 08:51) Teise gydytojaut atimt tokiems
Matelyk
2006 01 23, 22:25
MamyteRasyte tu kaip visada viską papasakoji labai nuotaikingai puiku, kad gimdymas buvo greitas ir lengvas
gražiai aprašei dukrytės atėjimą
Dainulle
2006 01 24, 12:58
 labai miela Supavydejau baltu pavydu
mamytėRasytė tikra spartuolė, fantastika  Linkiu ir antrą atžalėlę pagimdyti taip greitai
QUOTE(vezike @ 2005 10 06, 10:51) sveikutes, noreciau papasakoti ir as apie gimdima nors praejo ir nemazai laiko ,bet as viska atsimenu pirmiausiai as pasakysiu gyvenu kokius300 kl nuo kauna bet nestumo laikotarpiu ir gimndziau kauno klinikose ,nemazai laiko praledau nestumo laikotarpiu klinikose nes buvo rizikingas nestumas, atsimenu labai karsta vasara buvo tais metais, zinau kad paskutini menesi isleido namo nes viskas lyg buvo gerai pasake kad po 3 savaiciu atvaziuosi ir pasiruosi gimdimui ,iskart ir siuntima parase kad drasei galeciau gryst .bet viena savaite pailsejus nuo lygonines namuose kaip tik savaites pabaiga sekmadienis velus vakaras prasidejo visas malonumas laikas vaziuot ,kvieciu vietine greituke atvaziuja felciare vezasi i vietine ligonine o ten gydytoja pagyvenusi moteris pasiziuri mano siuntima mane siuncia i kauno klinikas, patikrinusi mane pasake kad tureciau spet kauna ir pati nevaziuja o isleidia akusere kuri nera patyrusi ir gimdimo masinoi nemoketu priimt as to nezinojau tol kol neprasidejo tikri sarimei ,iskart ji pati sedejo prie vairuotojaus po to kai pasakiau kad as jau tuoj gimdysiu jinai atejo pas mane ir zinot ka as buvau musama i peti ,kad nebandyciau gimdyti nes ji nemokanti masinos salygom priimti gimdymo ir prase tylet nei ai kad neisgazdinciau vairuotojo kad avarijos nepadarytu nu tai ka man reikia daryt ,sakau jus nebevaziukit i kauna sukit i pirma pasitaikiuse ligonine ir nebevaziujam, ne ji nesutinka vaziuju suciaupus lupas o tik pasijudinu gaunu i peti tai kauna pasiekus dar pasyklydo vairuotojas kai atvaziavom i kliniku kiema iskelta ant vezymelio laukia pagymdiau grazu maza berniuka . kai pagalvoju tai siaubas ryte atsibudusi klynikose petys buvo melynas   vezike, tavo istorija tikrai nereali  Tik reikėjo atidaryt naują temą su savo gimdymo istorija  Daugiau žmonių būtų ją paskaitę  Sėkmės
paskaicius tavo gimdymo istorija atrodo kad gimdymas tikras malonumas
GudriLapė
2008 06 26, 22:12
super
|
|