Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kevinas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
*Anila*
Ka jus manot apie berniuko varda Kevinas?Grazus jums ar ne? smile.gif wub.gif
Zuikių_dainos
Man ne schmoll.gif O kokia jo reikšmė?
*Anila*
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 09 09, 23:59)
Man ne schmoll.gif  O kokia jo reikšmė?
*

internete kiek skaiciau,tai kilmingas reiskia bigsmile.gif 4u.gif
Sorceress
Nuomone tokia, jeigu neplanuojat gyvent Lietuvoj niekad, tai vaika vadinkit kaip ir priklauso - Kevin, o jeigu sedit zemelej mylimoj, tai rinkites varda, kuris turi normalius atitikmenis lietuviu kalboje, o ne isradinekit dvirati pridedant lietuviska galune.
muminukas
Kevinai ir Samantos - košmaras Guobų gatvėje.
Papildyta:
QUOTE(Sorceress @ 2009 09 10, 01:07)
Nuomone tokia, jeigu neplanuojat gyvent Lietuvoj niekad, tai vaika vadinkit kaip ir priklauso - Kevin, o jeigu sedit zemelej mylimoj, tai rinkites varda, kuris turi normalius atitikmenis lietuviu kalboje, o ne isradinekit dvirati pridedant lietuviska galune.
*

drinks_cheers.gif
l'eau
tragedija visi tie angliški vardai lietuviškom galūnėm schmoll.gif
Arvena
jau negera nuo tokių vardų verysad.gif - tai tik pritarsiu:

QUOTE(Sorceress @ 2009 09 10, 02:07)
*

drinks_cheers.gif
QUOTE(muminukas @ 2009 09 10, 07:22)
Kevinai ir Samantos - košmaras Guobų gatvėje.

drinks_cheers.gif
QUOTE(l'eau @ 2009 09 10, 07:23)
*

drinks_cheers.gif
dincek2006
Tik ne Kevinas schmoll.gif
Realybe
kosmaras,kazkoks amerikoniskas vardas.. ar visai nuo proto nusokot? ? doh.gif
*Anila*
*

o tai anglu kalboje yra ir vardas Jon,o lietuviu kalboje Jonas,tai idomu kas cia ka lietuvina?O gal anglai suanglino? g.gif 4u.gif tokiu pavyzdziu yra labai daug.......Justinas,Mija ir t.t. mirksiukas.gif
Sorceress
smile.gif+2009 09 10, 16:05-->
QUOTE(Lina smile.gif @ 2009 09 10, 16:05)
o tai anglu kalboje yra ir vardas Jon,o lietuviu kalboje Jonas,tai idomu kas cia ka lietuvina?O gal anglai suanglino?  g.gif  4u.gif tokiu pavyzdziu yra labai daug.......Justinas,Mija ir t.t. mirksiukas.gif
*

Visu pirma, tai John, o ne Jon, taip kad John'as pagal tamstos logika turetu buti. O siaip Jonas turi atitikmenis daugelyje kalbu, taip kad lygybes zenklo tarp Jono ir Kevin deti neimanoma.

Isivaizduok atvirkstini varianta, kad angliakalbiai imtu, sakykim, Mindaugas, numestu galune ir vadintu savo sunu Mindaug. Ar gerai skamba ir atrodo? Nelabai. Tai va, tas pats is su uzsienietiskais vardais, kurie neturi atitikmenu lietuviu kalboje.
Realybe
QUOTE(Sorceress @ 2009 09 10, 19:20)
Visu pirma, tai John, o ne Jon, taip kad John'as pagal tamstos logika turetu buti. O siaip Jonas turi atitikmenis daugelyje kalbu, taip kad lygybes zenklo tarp Jono ir Kevin deti neimanoma.

Isivaizduok atvirkstini varianta, kad angliakalbiai imtu, sakykim, Mindaugas, numestu galune ir vadintu savo sunu Mindaug. Ar gerai skamba ir atrodo? Nelabai. Tai va, tas pats is su uzsienietiskais vardais, kurie neturi atitikmenu lietuviu kalboje.
*

visiskai teisingai,Jona lygint su Kevinu,tai visai nelogiska.. drinks_cheers.gif
Simsė
Pirma mintis,kad Kevinas,kaip Makolis Kalkinas is "Vienas namuose" lotuliukas.gif
HappyAngel
Nesąmonė schmoll.gif
*Anila*
g.gif g.gif g.gif nu jo,nuomone visuomenes ne kokia,neisteisina sito vardo lotuliukas.gif o man jis pasirode nieko...... bigsmile.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Sorceress @ 2009 09 10, 19:20)

*

Retai tenka beisgirsti tikru lietuvisku vardu maziems vaikams,yra tokiu ,kokiu net nesu girdejusi doh.gif tik tu nesinervuok lotuliukas.gif Minde ir bus Minde lotuliukas.gif as tik nuomones paklausiau.......idomu ir tiek wub.gif
Arvena
smile.gif+2009 09 10, 21:41-->
QUOTE(Lina smile.gif @ 2009 09 10, 21:41)
g.gif  g.gif  g.gif  nu jo,nuomone visuomenes ne kokia,neisteisina sito vardo lotuliukas.gif o man jis pasirode nieko...... bigsmile.gif  4u.gif

čia jau esamo vaiko vardas ar renki būsimam?
*Anila*
QUOTE(Arvena @ 2009 09 11, 10:10)
čia jau esamo vaiko vardas ar renki būsimam?
*

Drauge laukiasi 4u.gif jai patinka 4u.gif man irgi nieko smile.gif siaip tik idomios nuomones mergaiciu blush2.gif
Daiva R.
saldžiai skamba g.gif kaip koks manekenas..
*Anila*
QUOTE(Daiva R. @ 2009 09 11, 14:38)
saldžiai skamba  g.gif  kaip koks manekenas..
*

man jis irgi patnka 4u.gif
ciuke
QUOTE(Daiva R. @ 2009 09 11, 14:38)
saldžiai skamba  g.gif  kaip koks manekenas..
*

drinks_cheers.gif net koktu nuo saldumo
bimkutele
Gražus vardas,bet tik ne Lietuvoje 4u.gif
*Liepa18*
*

Aš taip pat manau...
Eimy
Gražus vardas ir Lietuvoje, manau, tinkamas thumbup.gif
Svarbu,kad tėveliams šis vardas patinka, o aplinkinių nuomonė neturėtų pernelyg dominti.. smile.gif
Žinau viena vyruką vardu Kevinas ir jis patenkintas juo, nes turi išskirtinį ir tikrai gražų vardą biggrin.gif
Valerija88
Tikrai nevadinciau,asocijuojasi su barbinu Kenu doh.gif
Esteltida
Be proto grazus vardas !!! bigsmile.gif apie toki pat galvoju savo vaikui mirksiukas.gif tegul tavo drauge net neklauso cia nesamoningu nuomoniu tongue.gif nors zinai, kiek zmoniu tiek nuomoniu ...
daluzenik
aplamai vaikui varda labai sunku isrinkiti, nes kai taip, tai gana daug neblogu vardu atrodo yra, bet kai jau reikia isrinkti ta vieninteli doh.gif
o kas apie Kevina, tai nezinau ka pasakyt.
Gal jis augs Lietuvoje, bet visi apsipras ir atrodys, kad taip turi buti.
Taciau jei duosi varda pvz. kad ir Mindaugas ar koks Vytautas, dar Egidijus ar Gintaras g.gif
o jis paauges isvaziuos gyventi uzsienin (kas dabar labai daznas reiskinys)
lotuliukas.gif oi tai variantu prisiklausys is savo vardo zmogus unsure.gif
Svarbiausia, kad tevams tiktu ir patiktu, o patys vaikai, tai labai daznai nebuna patenkinti savo vardu, kad ir koks jis butu.
Ende
Vardas kaip vardas biggrin.gif Pažįstu vieną maža berniuką Kevinuką, visai normaliai skamba 4u.gif
*Liepa18*
QUOTE(daluzenik @ 2009 09 11, 17:50)
aplamai vaikui varda labai sunku isrinkiti, nes kai taip, tai gana daug neblogu vardu atrodo yra, bet kai jau reikia isrinkti ta vieninteli  doh.gif
o kas apie Kevina, tai nezinau ka pasakyt.
Gal jis augs Lietuvoje, bet visi apsipras ir atrodys, kad taip turi buti.
Taciau jei duosi varda pvz. kad ir Mindaugas ar koks Vytautas, dar Egidijus ar Gintaras  g.gif
o jis paauges isvaziuos gyventi uzsienin (kas dabar labai daznas reiskinys)
lotuliukas.gif  oi tai variantu prisiklausys is savo vardo zmogus  unsure.gif

Svarbiausia, kad tevams tiktu ir patiktu, o patys vaikai, tai labai daznai nebuna patenkinti savo vardu, kad ir koks jis butu.
*

O aš niekad nesuprasiu, kodėl lietuviai suka galvas, kaip skambės vardas užsienyje... Kodėl kitų tautybių žmonės dėl to visai nepergyvena... Kažkaip gaila paskaičius tokias nuomones, o jų aptinku tikrai nemažai: mat svarbu, kad užseniečiui tiktų ir patiktų...
daluzenik
QUOTE(*Liepa18* @ 2009 09 11, 18:13)
O aš niekad nesuprasiu, kodėl lietuviai suka galvas, kaip skambės vardas užsienyje... Kodėl kitų tautybių žmonės dėl to visai nepergyvena... Kažkaip gaila paskaičius tokias nuomones, o jų aptinku tikrai nemažai: mat svarbu, kad užseniečiui tiktų ir patiktų...
*

Ne todel, kad tiktu ir patiktu, o tiesiog todel, kad jie neistaria teisingai, iskaipo visaip ir tas vardas jau lieka ne vardas, o jei gyveni su uzsienieciais ir ta varda iskraipyta girdi kasdien g.gif
Teko pagyventi, todel ir sakau.
Tautvydas, Gediminas
nu tragedija
cia baisiau, nei Lietuvoje Kevinas
Gotish
Iš karto su serialiniais ar šiaip filmų herojais Kevinas siejasi schmoll.gif
muminukas
QUOTE(*Liepa18* @ 2009 09 11, 17:13)
*

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(daluzenik @ 2009 09 11, 17:21)
Ne todel, kad tiktu ir patiktu, o tiesiog todel, kad jie neistaria teisingai, iskaipo visaip ir tas vardas jau lieka ne vardas, o jei gyveni su uzsienieciais ir ta varda iskraipyta girdi kasdien  g.gif
Teko pagyventi, todel ir sakau.
Tautvydas, Gediminas
nu tragedija
cia baisiau, nei Lietuvoje Kevinas
*

man baisu, kai savo šaknis kerta schmoll.gif

---------
šiaip Jablonskio mintį prisiminiau:
Nedidelė garbė svetimom kalbom kalbėti, didelė gėda savos nemokėti. (citata gali būti netiksli).
Realybe
QUOTE(*Liepa18* @ 2009 09 11, 18:13)
*

viviskai sutinku! thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2009 09 11, 20:13)
drinks_cheers.gif
Papildyta:
man baisu, kai savo šaknis kerta  schmoll.gif

---------
šiaip Jablonskio mintį prisiminiau:
Nedidelė garbė svetimom kalbom kalbėti, didelė gėda savos nemokėti. (citata gali būti netiksli).
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif 4u.gif
*Anila*
smile.gif+2009 09 11, 14:47-->
QUOTE(Lina smile.gif @ 2009 09 11, 14:47)
man jis irgi patinka 4u.gif
*

Title
Labai negražus vardas schmoll.gif
*Anila*
na,taip kiek zmoniu tiek nuomoniu rolleyes.gif man Kevinas labai grazu..... smile.gif kitiems kategoriskas NE smile.gif bet kaip jau esu minejusi,dabar labai retai vaikams tevai duoda tikrus lietuviskus vardus g.gif o man tokie vardai kaip Vejas,Dangiras,Saule.......oj nea schmoll.gif visai negrazu blush2.gif
Candela
AS MANAU kad tokius vardus duoda nelabai issilavinusiuose seimose...Kevin'as Jose Antonio,Amanda,Misele,Dzordzas...Daugiause kaimuose ,kadangi ten daug visokiu Jonu,Petru tai matai mandresni nori buti uzdeda Kevinas,Sally (Sale -zinau toki atveji) ir t.t....Nezinau zmones kodel jus taip TROKSTAT atsisakyti savo kulturos,savo saknu ...Tai gi turim tokiu nuostabiu lietuvisku vardu ,tik netingeti paieskoti..O dabar mate jauciu "Vienas namuose" 20 kartu ir pradejo patikti..Kad ir nelietuviska galima,tarkim koki lotyniska ,ar tarptautini...Asmeniska man Kevin'as tai grynu gryniausia Amerika..(Cia buvo MANO asmenine nuomone,nieko nenoriu izeisti)
Esteltida
QUOTE(Candela @ 2009 09 11, 20:00)
AS MANAU kad tokius vardus duoda nelabai issilavinusiuose seimose...Kevin'as Jose Antonio,Amanda,Misele,Dzordzas...Daugiause kaimuose ,kadangi ten daug visokiu Jonu,Petru tai matai mandresni nori buti uzdeda Kevinas,Sally (Sale -zinau toki atveji) ir t.t....Nezinau zmones kodel jus taip TROKSTAT atsisakyti savo kulturos,savo saknu ...Tai gi turim tokiu nuostabiu lietuvisku vardu ,tik netingeti paieskoti..O dabar mate jauciu "Vienas namuose" 20 kartu ir pradejo patikti..Kad ir nelietuviska galima,tarkim koki lotyniska ,ar tarptautini...Asmeniska man Kevin'as tai grynu gryniausia Amerika..(Cia buvo MANO asmenine nuomone,nieko nenoriu izeisti)
*

tikrai su tuo nesutinku doh.gif kodel neissilavinusiose seimose ? nu zinai ,kaip kam..... gal sakyciau atvirksciai netgi .... nu zodziu, kiekvieno yra asmenine nuomone , ir ji gerbiama ....... nesipeskim mirksiukas.gif
bent man tai jau tie lietuviski vardai taip atsibode ! negaliu ....... kas trecias, antras vaikas...... o va biskiuka naujesnis iskart sirdziai miela blush2.gif as nesakau ,kad dabar paimti ir uzdeti varda Izaura , Emanuelis Fernandas, Maribele ir t.t.t..... nors buna ,kad ir tokius uzdeda .................
Arvena
QUOTE(Esteltida @ 2009 09 11, 22:16)
o va biskiuka naujesnis iskart sirdziai miela  blush2.gif  as nesakau ,kad dabar paimti ir uzdeti varda Izaura , Emanuelis Fernandas, Maribele  ir t.t.t..... nors buna ,kad ir tokius uzdeda .................
*

tai Maribelė jau negerai, o Kevinas gerai blink.gif ? Kokia įdomi logika g.gif

o šiaip vardų niekur nededa blush2.gif , nes po to jie gali ir nukrist ir užkrist kur nors: vardais vadina 4u.gif
Esteltida
jo jo ,pasikabinekim prie taisyklingos lietuviu kalbos ? ka cia apie tuos vardus mes dabar ..... cool.gif
Candela
QUOTE(Esteltida @ 2009 09 11, 23:16)
tikrai su tuo nesutinku  doh.gif  kodel neissilavinusiose seimose ? nu zinai ,kaip kam..... gal sakyciau atvirksciai netgi .... nu zodziu, kiekvieno yra asmenine nuomone , ir ji gerbiama ....... nesipeskim  mirksiukas.gif 
bent man tai jau tie lietuviski vardai taip atsibode ! negaliu ....... kas trecias, antras vaikas...... o va biskiuka naujesnis iskart sirdziai miela  blush2.gif  as nesakau ,kad dabar paimti ir uzdeti varda Izaura , Emanuelis Fernandas, Maribele  ir t.t.t..... nors buna ,kad ir tokius uzdeda .................
*

"bent man tai jau tie lietuviski vardai taip atsibode ! negaliu ....... kas trecias, antras vaikas......"

Kas trecias kas antras vaikas lietuvisku vardu...HMMMMmmm..kazki kodel?O gal delto ,kad cia LIETUVA?todel zmones ir yra LIETUVISKAIS vardais?
Pangasija
normalus vardas tas Kevinas. nesuprantu kuom jis gali uzkliut.
kad nelietuviskas?
o ar labai lietuviskas koks nors Benas, Nedas, Robertas? juk labai "amerikoniski" vardai. lotuliukas.gif
vienzo... pripratimo reikalas.
Ūla
QUOTE(Esteltida @ 2009 09 11, 21:39)
jo jo ,pasikabinekim prie taisyklingos lietuviu kalbos ?

taisyklinga kalba - išsilavinimo dalis smile.gif .
Nieko sau
Tragiškas.
ELWOOD
Man grazus.. mirksiukas.gif
Arvena
QUOTE(ūla @ 2009 09 12, 10:45)
taisyklinga kalba - išsilavinimo dalis  smile.gif .
*

na prie ko čia tavo šis komentaras? Gi kalba eina apie vardus tongue.gif lotuliukas.gif ??

gi ne apie tai kokiose šeimose, kokie vardai "uždedami" ania?? lotuliukas.gif tongue.gif
diva3
Mano drauge gyvena Italijoje, tai sunu pavadino Kevinu, grazu, bet Lietuvoj gyvenant manu kita varda rinkciausi smile.gif
***Žaltvykslė
Maribelė ir Kevinas- vienas kito verti unsure.gif

Nu nejau nėra pas žmones to šešto jausmo,kad jiems patinkantis vardas didžiajai daliai visuomenės skambės lievai, nepriimtinai ir pan.? Apie amerikietiškus aš išvis tyliu, čia jau nonsensas toks, kad .. doh.gif
Man , pvz. patinka vardas Konstancija, nu gražus man nerealiai, betgi aš žinau, kad daug kam nepatiks, per ilgas, gramozdiškas, pačiam vaikui ne kas gali būti , todėl jis ir liktų tik gražus, nevadinčiau juo savo vaiko, nei anūkei nesiūlyčiau biggrin.gif
Ūla
QUOTE(Arvena @ 2009 09 12, 11:15)
na prie ko čia tavo šis komentaras? Gi kalba eina apie vardus  tongue.gif  lotuliukas.gif ??

gi ne apie tai kokiose šeimose, kokie vardai "uždedami" ania??  lotuliukas.gif  tongue.gif
*

matai, biški neišsilavinus aš, tai neįsigilinau į temą ir paspaminau, kur nereik biggrin.gif
Lantaja
QUOTE(l'eau @ 2009 09 10, 07:23)
*

drinks_cheers.gif
iš didelio rašto išeinama iš krašto.
Man asmeniškai toks ir panašūs vardai rėžia ausį. Tikėkimės mandrumo bangos pas lietuvaites greitu laiku atslūgs ir vaikai turės gražius, mūsų krašte įprastus, lengvai ištariamus ir įsimenamus vardus.
oroboros
Anglakalbėj aplinkoj - vardas kaip vardas. Lietuviškoj - tikrai košmaras. Jei mišri šeima, gyvenanti LT, duoda tokį vardą greta angliškos pavardės - jokio disonanso tada nėra.
Kontekstas svarbu, kontekstas smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.