Ka jus manot apie berniuko varda Kevinas?Grazus jums ar ne?
Man ne
Nuomone tokia, jeigu neplanuojat gyvent Lietuvoj niekad, tai vaika vadinkit kaip ir priklauso - Kevin, o jeigu sedit zemelej mylimoj, tai rinkites varda, kuris turi normalius atitikmenis lietuviu kalboje, o ne isradinekit dvirati pridedant lietuviska galune.
Kevinai ir Samantos - košmaras Guobų gatvėje.
Papildyta: QUOTE(Sorceress @ 2009 09 10, 01:07) Nuomone tokia, jeigu neplanuojat gyvent Lietuvoj niekad, tai vaika vadinkit kaip ir priklauso - Kevin, o jeigu sedit zemelej mylimoj, tai rinkites varda, kuris turi normalius atitikmenis lietuviu kalboje, o ne isradinekit dvirati pridedant lietuviska galune.
tragedija visi tie angliški vardai lietuviškom galūnėm
jau negera nuo tokių vardų
QUOTE(Sorceress @ 2009 09 10, 02:07) Nuomone tokia, jeigu neplanuojat gyvent Lietuvoj niekad, tai vaika vadinkit kaip ir priklauso - Kevin, o jeigu sedit zemelej mylimoj, tai rinkites varda, kuris turi normalius atitikmenis lietuviu kalboje, o ne isradinekit dvirati pridedant lietuviska galune. QUOTE(muminukas @ 2009 09 10, 07:22) Kevinai ir Samantos - košmaras Guobų gatvėje. QUOTE(l'eau @ 2009 09 10, 07:23)
Tik ne Kevinas
kosmaras,kazkoks amerikoniskas vardas.. ar visai nuo proto nusokot? ?
QUOTE(Sorceress @ 2009 09 10, 02:07) Nuomone tokia, jeigu neplanuojat gyvent Lietuvoj niekad, tai vaika vadinkit kaip ir priklauso - Kevin, o jeigu sedit zemelej mylimoj, tai rinkites varda, kuris turi normalius atitikmenis lietuviu kalboje, o ne isradinekit dvirati pridedant lietuviska galune. o tai anglu kalboje yra ir vardas Jon,o lietuviu kalboje Jonas,tai idomu kas cia ka lietuvina?O gal anglai suanglino? QUOTE(Lina o tai anglu kalboje yra ir vardas Jon,o lietuviu kalboje Jonas,tai idomu kas cia ka lietuvina?O gal anglai suanglino? Visu pirma, tai John, o ne Jon, taip kad John'as pagal tamstos logika turetu buti. O siaip Jonas turi atitikmenis daugelyje kalbu, taip kad lygybes zenklo tarp Jono ir Kevin deti neimanoma. Isivaizduok atvirkstini varianta, kad angliakalbiai imtu, sakykim, Mindaugas, numestu galune ir vadintu savo sunu Mindaug. Ar gerai skamba ir atrodo? Nelabai. Tai va, tas pats is su uzsienietiskais vardais, kurie neturi atitikmenu lietuviu kalboje. QUOTE(Sorceress @ 2009 09 10, 19:20) Visu pirma, tai John, o ne Jon, taip kad John'as pagal tamstos logika turetu buti. O siaip Jonas turi atitikmenis daugelyje kalbu, taip kad lygybes zenklo tarp Jono ir Kevin deti neimanoma. Isivaizduok atvirkstini varianta, kad angliakalbiai imtu, sakykim, Mindaugas, numestu galune ir vadintu savo sunu Mindaug. Ar gerai skamba ir atrodo? Nelabai. Tai va, tas pats is su uzsienietiskais vardais, kurie neturi atitikmenu lietuviu kalboje. visiskai teisingai,Jona lygint su Kevinu,tai visai nelogiska..
Pirma mintis,kad Kevinas,kaip Makolis Kalkinas is "Vienas namuose"
Nesąmonė
Papildyta: QUOTE(Sorceress @ 2009 09 10, 19:20) Visu pirma, tai John, o ne Jon, taip kad John'as pagal tamstos logika turetu buti. O siaip Jonas turi atitikmenis daugelyje kalbu, taip kad lygybes zenklo tarp Jono ir Kevin deti neimanoma. Isivaizduok atvirkstini varianta, kad angliakalbiai imtu, sakykim, Mindaugas, numestu galune ir vadintu savo sunu Mindaug. Ar gerai skamba ir atrodo? Nelabai. Tai va, tas pats is su uzsienietiskais vardais, kurie neturi atitikmenu lietuviu kalboje. Retai tenka beisgirsti tikru lietuvisku vardu maziems vaikams,yra tokiu ,kokiu net nesu girdejusi QUOTE(Lina čia jau esamo vaiko vardas ar renki būsimam?
saldžiai skamba
Gražus vardas,bet tik ne Lietuvoje
QUOTE(Sorceress @ 2009 09 10, 02:07) Nuomone tokia, jeigu neplanuojat gyvent Lietuvoj niekad, tai vaika vadinkit kaip ir priklauso - Kevin, o jeigu sedit zemelej mylimoj, tai rinkites varda, kuris turi normalius atitikmenis lietuviu kalboje, o ne isradinekit dvirati pridedant lietuviska galune. Aš taip pat manau...
Gražus vardas ir Lietuvoje, manau, tinkamas
Svarbu,kad tėveliams šis vardas patinka, o aplinkinių nuomonė neturėtų pernelyg dominti.. Žinau viena vyruką vardu Kevinas ir jis patenkintas juo, nes turi išskirtinį ir tikrai gražų vardą
Tikrai nevadinciau,asocijuojasi su barbinu Kenu
Be proto grazus vardas !!!
aplamai vaikui varda labai sunku isrinkiti, nes kai taip, tai gana daug neblogu vardu atrodo yra, bet kai jau reikia isrinkti ta vieninteli
o kas apie Kevina, tai nezinau ka pasakyt. Gal jis augs Lietuvoje, bet visi apsipras ir atrodys, kad taip turi buti. Taciau jei duosi varda pvz. kad ir Mindaugas ar koks Vytautas, dar Egidijus ar Gintaras o jis paauges isvaziuos gyventi uzsienin (kas dabar labai daznas reiskinys) Svarbiausia, kad tevams tiktu ir patiktu, o patys vaikai, tai labai daznai nebuna patenkinti savo vardu, kad ir koks jis butu.
Vardas kaip vardas
QUOTE(daluzenik @ 2009 09 11, 17:50) aplamai vaikui varda labai sunku isrinkiti, nes kai taip, tai gana daug neblogu vardu atrodo yra, bet kai jau reikia isrinkti ta vieninteli o kas apie Kevina, tai nezinau ka pasakyt. Gal jis augs Lietuvoje, bet visi apsipras ir atrodys, kad taip turi buti. Taciau jei duosi varda pvz. kad ir Mindaugas ar koks Vytautas, dar Egidijus ar Gintaras o jis paauges isvaziuos gyventi uzsienin (kas dabar labai daznas reiskinys) Svarbiausia, kad tevams tiktu ir patiktu, o patys vaikai, tai labai daznai nebuna patenkinti savo vardu, kad ir koks jis butu. O aš niekad nesuprasiu, kodėl lietuviai suka galvas, kaip skambės vardas užsienyje... Kodėl kitų tautybių žmonės dėl to visai nepergyvena... Kažkaip gaila paskaičius tokias nuomones, o jų aptinku tikrai nemažai: mat svarbu, kad užseniečiui tiktų ir patiktų... QUOTE(*Liepa18* @ 2009 09 11, 18:13) O aš niekad nesuprasiu, kodėl lietuviai suka galvas, kaip skambės vardas užsienyje... Kodėl kitų tautybių žmonės dėl to visai nepergyvena... Kažkaip gaila paskaičius tokias nuomones, o jų aptinku tikrai nemažai: mat svarbu, kad užseniečiui tiktų ir patiktų... Ne todel, kad tiktu ir patiktu, o tiesiog todel, kad jie neistaria teisingai, iskaipo visaip ir tas vardas jau lieka ne vardas, o jei gyveni su uzsienieciais ir ta varda iskraipyta girdi kasdien Teko pagyventi, todel ir sakau. Tautvydas, Gediminas nu tragedija cia baisiau, nei Lietuvoje Kevinas
Iš karto su serialiniais ar šiaip filmų herojais Kevinas siejasi
QUOTE(*Liepa18* @ 2009 09 11, 17:13) O aš niekad nesuprasiu, kodėl lietuviai suka galvas, kaip skambės vardas užsienyje... Kodėl kitų tautybių žmonės dėl to visai nepergyvena... Kažkaip gaila paskaičius tokias nuomones, o jų aptinku tikrai nemažai: mat svarbu, kad užseniečiui tiktų ir patiktų... Papildyta: QUOTE(daluzenik @ 2009 09 11, 17:21) Ne todel, kad tiktu ir patiktu, o tiesiog todel, kad jie neistaria teisingai, iskaipo visaip ir tas vardas jau lieka ne vardas, o jei gyveni su uzsienieciais ir ta varda iskraipyta girdi kasdien Teko pagyventi, todel ir sakau. Tautvydas, Gediminas nu tragedija cia baisiau, nei Lietuvoje Kevinas man baisu, kai savo šaknis kerta --------- šiaip Jablonskio mintį prisiminiau: Nedidelė garbė svetimom kalbom kalbėti, didelė gėda savos nemokėti. (citata gali būti netiksli). QUOTE(*Liepa18* @ 2009 09 11, 18:13) O aš niekad nesuprasiu, kodėl lietuviai suka galvas, kaip skambės vardas užsienyje... Kodėl kitų tautybių žmonės dėl to visai nepergyvena... Kažkaip gaila paskaičius tokias nuomones, o jų aptinku tikrai nemažai: mat svarbu, kad užseniečiui tiktų ir patiktų... viviskai sutinku! Papildyta: QUOTE(muminukas @ 2009 09 11, 20:13) Papildyta: man baisu, kai savo šaknis kerta --------- šiaip Jablonskio mintį prisiminiau: Nedidelė garbė svetimom kalbom kalbėti, didelė gėda savos nemokėti. (citata gali būti netiksli).
Labai negražus vardas
na,taip kiek zmoniu tiek nuomoniu
AS MANAU kad tokius vardus duoda nelabai issilavinusiuose seimose...Kevin'as Jose Antonio,Amanda,Misele,Dzordzas...Daugiause kaimuose ,kadangi ten daug visokiu Jonu,Petru tai matai mandresni nori buti uzdeda Kevinas,Sally (Sale -zinau toki atveji) ir t.t....Nezinau zmones kodel jus taip TROKSTAT atsisakyti savo kulturos,savo saknu ...Tai gi turim tokiu nuostabiu lietuvisku vardu ,tik netingeti paieskoti..O dabar mate jauciu "Vienas namuose" 20 kartu ir pradejo patikti..Kad ir nelietuviska galima,tarkim koki lotyniska ,ar tarptautini...Asmeniska man Kevin'as tai grynu gryniausia Amerika..(Cia buvo MANO asmenine nuomone,nieko nenoriu izeisti)
QUOTE(Candela @ 2009 09 11, 20:00) AS MANAU kad tokius vardus duoda nelabai issilavinusiuose seimose...Kevin'as Jose Antonio,Amanda,Misele,Dzordzas...Daugiause kaimuose ,kadangi ten daug visokiu Jonu,Petru tai matai mandresni nori buti uzdeda Kevinas,Sally (Sale -zinau toki atveji) ir t.t....Nezinau zmones kodel jus taip TROKSTAT atsisakyti savo kulturos,savo saknu ...Tai gi turim tokiu nuostabiu lietuvisku vardu ,tik netingeti paieskoti..O dabar mate jauciu "Vienas namuose" 20 kartu ir pradejo patikti..Kad ir nelietuviska galima,tarkim koki lotyniska ,ar tarptautini...Asmeniska man Kevin'as tai grynu gryniausia Amerika..(Cia buvo MANO asmenine nuomone,nieko nenoriu izeisti) tikrai su tuo nesutinku bent man tai jau tie lietuviski vardai taip atsibode ! negaliu ....... kas trecias, antras vaikas...... o va biskiuka naujesnis iskart sirdziai miela QUOTE(Esteltida @ 2009 09 11, 22:16) o va biskiuka naujesnis iskart sirdziai miela tai Maribelė jau negerai, o Kevinas gerai o šiaip vardų niekur nededa
jo jo ,pasikabinekim prie taisyklingos lietuviu kalbos ? ka cia apie tuos vardus mes dabar .....
QUOTE(Esteltida @ 2009 09 11, 23:16) tikrai su tuo nesutinku bent man tai jau tie lietuviski vardai taip atsibode ! negaliu ....... kas trecias, antras vaikas...... o va biskiuka naujesnis iskart sirdziai miela "bent man tai jau tie lietuviski vardai taip atsibode ! negaliu ....... kas trecias, antras vaikas......" Kas trecias kas antras vaikas lietuvisku vardu...HMMMMmmm..kazki kodel?O gal delto ,kad cia LIETUVA?todel zmones ir yra LIETUVISKAIS vardais?
normalus vardas tas Kevinas. nesuprantu kuom jis gali uzkliut.
kad nelietuviskas? o ar labai lietuviskas koks nors Benas, Nedas, Robertas? juk labai "amerikoniski" vardai. vienzo... pripratimo reikalas. QUOTE(Esteltida @ 2009 09 11, 21:39) jo jo ,pasikabinekim prie taisyklingos lietuviu kalbos ? taisyklinga kalba - išsilavinimo dalis
Tragiškas.
Man grazus..
Mano drauge gyvena Italijoje, tai sunu pavadino Kevinu, grazu, bet Lietuvoj gyvenant manu kita varda rinkciausi
Maribelė ir Kevinas- vienas kito verti
Nu nejau nėra pas žmones to šešto jausmo,kad jiems patinkantis vardas didžiajai daliai visuomenės skambės lievai, nepriimtinai ir pan.? Apie amerikietiškus aš išvis tyliu, čia jau nonsensas toks, kad .. Man , pvz. patinka vardas Konstancija, nu gražus man nerealiai, betgi aš žinau, kad daug kam nepatiks, per ilgas, gramozdiškas, pačiam vaikui ne kas gali būti , todėl jis ir liktų tik gražus, nevadinčiau juo savo vaiko, nei anūkei nesiūlyčiau QUOTE(l'eau @ 2009 09 10, 07:23) iš didelio rašto išeinama iš krašto. Man asmeniškai toks ir panašūs vardai rėžia ausį. Tikėkimės mandrumo bangos pas lietuvaites greitu laiku atslūgs ir vaikai turės gražius, mūsų krašte įprastus, lengvai ištariamus ir įsimenamus vardus.
Anglakalbėj aplinkoj - vardas kaip vardas. Lietuviškoj - tikrai košmaras. Jei mišri šeima, gyvenanti LT, duoda tokį vardą greta angliškos pavardės - jokio disonanso tada nėra.
Kontekstas svarbu, kontekstas |