As niekaip negaliu ismokyti gerti is puodelio su snapeliu.
as savaja is puodelio su snapeliu pradejau mokinti gerti, kai jai sueji 3 menesiai.
aš kai savajai duodu gerti iš puodelio, tai turiu ir laikyti ir paversti kad gertų. o jei įduodu į rankas tada jį visaip kaip tik negeria
Nemanau, kad sesiu men. leliuka reikia pratinti aplamai is kokio nors puodelio, o kam? Tam yra buteliukai su zindukais, tokiam maziukui is puodelio, nesuprantu kam to reikia? Maniskiui metai ir keturi men. geriam is tutes viska, bet ir gerai, ar masinoje, ar i svecius isvaziuoji, tai ir taskytusi jisai visur, kam bereikalo varginti ir vaika ir save, vat nuo kokiu dvieju ar dvieju su puse tai gal jau ir vertetu pratint kai jau vaikas supranta kaip tas puodelis "veikia" kaip palenkti, pro kur bega tas gerimukas. Nu cia mano nuomone tik nesupykit kitos mamytes, aisku jeigu nera ka veikti galit ir anksti pradeti pratint, nu bet jug vistiek kol neateis laikas neismoks, apsilils ir apsipils, ech su tais vaikais
Na mes geriam tik iš puodelio, net mišinuką sugirdžiau, nes nemoka su buteliuku draugauti, kramto, trina ,voliuoja burnoj tą čiulptuką ir tiek.Gal ir gerai užaugs ir be buteliuko, kaip pirmasis be žinduko.Bet geria tik iš paprasto puoduko, avent ypatingasis -netiko
Mes puikiausiai geriam is puodelio su snapeliu viska, isskyrus misinuka. Nors misinuka jau irgi zadu pradeti pilti i ta puodeli, tuo labiau kai maze jau ir pati ta puodeli uz rankeneliu pradeda laikyti gerdama.
Mum 5 men. ir taip pat mokomes gerti is Avent Magic. Ten raso, kad jis tinka tik vandenukui, arbatai ir sultim, o misinukui ir MP - ne. Ar bandet nuoti is to puodelio MP ar misunuka..? Gal be to itaiselio viduje..? Pasidalinkite patirtim, prasau... Nes mano mazyle buteliuka is kart spjauna, o su tuo puodeliu kazka bando daryti. O man rupi svarbiausia, kad esant reikalui aukle galetu mano pienuku arba misinuku pamaitinti.
As tai specialiai nemokiau gerti is puoduko, visada gerdavome is buteliuko. Atejo laikas ir pradejo pats gerti. Karta valgiau sriuba, vaikas prikiso burnyte prie bliudelio krasto ir vercia ant saves. As palenkiau, ziuriu geria. Mums buvo 10 menesiu. Nuo tada ir geriam sultis ir arbata is puoduko. Tiek is snapelio, tiek be snapelio geria vienodai gerai, o per soske nuo to laiko nei arbatos nei sulciu niekada negeria. Man atorodo, kad nieko cia labai blogo, kad vaikas geria per soske. Ateis laikas ir nebegers. Nugi nei vienas is musu per soske nebegeria, nors kai gerai pagalvoji, taigi yra vandens buteliuku su tokiu uztaisu, kad nesilaistytu, kur analogija soskei galetum isvesti
Mes niekada negėrėme iš puodelio su snapeliu. Kažkur nuo 9-10 mėn. pradėjome mokytis gerti iš paprasto puodelio ir dabar labai šauniai su tuo tvarkomės. Geriame viską - tiek sultis, tiek vandenuką, tiek pienuką. Tik naktį, kai mažius užsimano gerti, duodu buteliuką su soske.
mano turtuj suejo vieneri,bet niekaip nieismokstam gerti is puodelio su snapeliu.ji isvis net nebando gerti ,o tik zaidzia
Vyresnėlė visai nepripažino tokių puodelių, nors turėjom 4 skirtingų firmų, o mažiukė tik nuo pusantrų metukų pradėjo draugauti su Avent puodeliu.
Mes per 1 gimtadienį nupirkom Avent puodelį su tokiu minkštu snapeliu. Iš pradžių irgi kažkaip keistai žiūrėjo, paskui pabandė, kai jau suprato kaip reikia gerti, buvo viskas
Is puodelio su snapeliu pradejom gerti nuo mazdaug 10 men. Dabar esant reikalui (pvz. sveciuose) geriam is paprasto puodelio ar stiklines. Labai megsta gerti per siaudeli. Bet siaip dazniausiai gerai is puodelio su snapeliu iki siol.
Mano mažius iš puodelio su snapeliu pradėjo mokintis gerti kai pradėjo daugiau valgyti kito maisto, nei MP - apie 9 mėnesį. Nes šiaip butelio su soske mes nenaudojom. Vėliau į keliones imdavau ne puoduką su snapeliu, o paprastą nedidelį buteliuką su sportiniu kamštuku (pvz. Vitell), nes nuo puoduko nušokinėdavo dangtelis ir išsipildavo gėrimas kuprinėje.
Nuo kokių 1,5 metų jau pradėjo namie gerti iš puodelio ar stiklinės, ir dabar tai puikiausiai daro. Visada jam ant stalo pastatytas puodelis su gėrimu ir beveik neapsilaisto (na, jei nebando keliauti gerdamas). Jau nebekontroliuoju, pats atsigeria, pats tvarkingai pastato jau senokai, o jei išpila, nubėga pašluostės ir bando išvalyti. Dabar dar ir su šiaudeliu išbandė gerti, ir gana greitai išmoko.
Mano mergytė pradėjo gerti iš tokio puodelio būdama apie 1m. ir 2mėn., kai vienu metu išdaužėm visus buteliukus su soskėm
Pirma karta pabandem kai buvom gal kokiu 6men. Aisku tada dar nesuprato
Zinoma visi vaikai skirtingi ir todel nereikia pergyventi... ateis laikas ismoks. Sekmes QUOTE(kristyyynyte @ 2005 11 20, 19:00) mano turtuj suejo vieneri,bet niekaip nieismokstam gerti is puodelio su snapeliu.ji isvis net nebando gerti ,o tik zaidzia Jeigu naudoji puodeli kuriame yra plastmasime ar gumine "valv" kuri sustabdo begima, sultys bega tik leliukui ciulpiant...Pabandyk isismti ta "valv" ir tegul sultys(ar pinukas) iteka i jo burnyte, tada turetu suprasti, kad tenai yra kazkas geriamo, skanaus ir prades traukti QUOTE(californiagirl @ 2005 11 21, 08:55) Jeigu naudoji puodeli kuriame yra plastmasime ar gumine "valv" kuri sustabdo begima, sultys bega tik leliukui ciulpiant...Pabandyk isismti ta "valv" ir tegul sultys(ar pinukas) iteka i jo burnyte, tada turetu suprasti, kad tenai yra kazkas geriamo, skanaus ir prades traukti mano dukryte vieno amziaus su tavo vabaliuku,tai tavo ka jau trecias lelius geria is puodelio?maniske net bonkutes pati nenori laikyt,kai paduodu,tai pageria siek tiek,po to varto ,pilsto,zaidzia...ir pan,o su puodeliu manau bus lb sunku... QUOTE(kristyyynyte @ 2005 11 21, 18:43) mano dukryte vieno amziaus su tavo vabaliuku,tai tavo ka jau trecias lelius geria is puodelio?maniske net bonkutes pati nenori laikyt,kai paduodu,tai pageria siek tiek,po to varto ,pilsto,zaidzia...ir pan,o su puodeliu manau bus lb sunku... Aha...tikrai
Mano dukrytei 1m. ir 2men. ,ir ji nepripazysta tokiu puodeliu, mieliau geria is paprasto su mano pagalba
Kai mano sūnui buvo beveik 8 mėnesiai, nupirkom AVENT puodelį. Vaikas nesuprato ką su juo daryti. Tuomet pabandėm paprastą puodelį su snapeliu. Labai greitai išmoko iš jo gerti. Nuo 1.5 metų savarankiškai geria iš paprasto puodelio. Manau, kad tam įtakos turėjo tai, jog vaikas niekada negėrė iš buteliuko. Maitinau pati, o kai pradėjau nuo 6 mėnesių primaitinti, sultis duodavau šaukšteliu, o veliau iš puodelio.
Mes iš normalaus puodelio jau gėrėm nuo 6 mėn., bet iki dabar dar vis turim ta buteliuka su snapeliu...nes megsta miegodama atsigerti...esme , kad nepripilsto....
Saviskiui puodeli su snapeliu AVENT nupikom 8 men, is pradziu grauze snapeli. Pabandem nuimti ta "valv" ir uzteko vieno karto kad suprastu kame saknys.
Bet vat piena pries miega geriam tik is paprasto buteliuko, jam dabar 1,5 metuku. O buteliuka su snapeliu naudojam keliones, arba eidami i miesta ir pan. O dienos metu visus skyscius pats nuo 1 metuku geria is paprasto puodelio. Ir labai patinka gerti per siaudeli, bet gauna tik sultis kavinese arba kai nuperkam tetrapokeli su siaudeliu, daznai neduodam dar pripras ir netiks paprastai is puodelio
Maniske tai nesistebe,atsigeria tik jei as laikau,nes pati vis dar neuzvercia
mano pupa iki metuku gere is buteliuko,po to kai nupirkom puoduka su snapeliu ji nesuprato ka su juo daryt.tai kai ji noredavo gert reikejo nuimt dankteli atsigerdavo normaliai kaip is paprasto puoduko ir vel uzdedavo kamstuka.taip jai ir liko neaisku kam tas dangtukas su snapeliu
QUOTE(dajolu @ 2005 11 26, 17:33) Ir labai patinka gerti per siaudeli, bet gauna tik sultis kavinese arba kai nuperkam tetrapokeli su siaudeliu, daznai neduodam dar pripras ir netiks paprastai is puodelio Leiskite gerti per šiaudelį. Nemanau, kad atsisakys puodelio. Gėrimas per šiaudelį- labai gerai. Vysto artikuliacinio aparato raumenis. Mano sūnui taip pat labai patinka taip gerti.
Nuo 8 men. pradejau pratinti gerti is puoduko, nes niekaip negalejau isiulyti buteliuko. Ir buteliuko visiskai nenaudojom.
mano maziuke,tai niekaip negali atprast nuo buteliuko..nepaisant to kad visa diena nepaleidzia jo is burnos..ir zaidzia ir laksto ir lauke tamposi kartu...
o labiausiai manau blogai,kad ir nakti turi but pastoviai kazkas ipilta...visa nakti irgi nepaleidzia jo is burnos..na diena aisku buna kartais kad pamirsta,bet greit vel pradeda ieskot pakampemis...
Labutis, tulpe.
Maniskej dar tik 7 menesiukas eina, bet jau pratinu gerti is puoduko. Duodu megstamiausiu sulciu ir baisiai giriu kai atsigeria. Dabar jau visa puoduka iskarto isgeria. Puodukas maziukas, skirtas kavai, bet labai jai jis fainiai atrodo. Ne esu perlabiausiai patirusi, bet manau reikia tau dukrite sudominti ne tik maistu bet ir tuo daiktu su kurio tas maistialis vartuojamas. Gal nuekite i parduotuve ir tiagul issirinks sau pati puoduka. Viska ka mano dukrite nemegsta dariti, as pavirtu mazu zaidimeliu, pakolkas praeina. O gal tiktu poudukas su saudele?! Sekmes!
Saviškę nuo metų gal įpratinau gerti su šiaudeliu
Gal nuo 6 mėn geria iš Avent puoduko, tik pradžiuoj išimdavau apsaugą, kadangi mes naudojom jį vietoj buteliuko, tai teko išmokti
Mes nuo 6 mėnesių geriam tik iš paprasto puodelio. Puodeliai su snapeliu (tiek Avent, tiek kitokie tebuvo tik žaidimui, pakandžiojimui.
Taigi jokių problemų dėl paprastų puodelių neturejom, o tų pritaikytų kūdikiams (tipo kad mokytųsi gerti iš puodelio) visai nereikejo - tik pinigus išmečiau. Aš tai gal padariau nesąmonę šiuo klausimu Maniškė visai nieko negėrė apart MP: nei iš buteliuko, nei iš puoduko (su snapeliu turėjom net du). Kai susirgo, teko vežt į ligoninę statyt lašalinę, nes žiauriai trūko skysčių. Po to pirkau Hipp ir kt. sultis, kad tik gertų. Deja. O nuo metų jai parūpo buteliukas (anksčiau į jį net nežiūrėjo), todėl dabar geria iš buteliuko, nešiojasi jį, pakramto soskę, tuo pačiu ir atsigeria. O puoduką "maskatuodavo" į visas puses, išlaistydavo viską ant grindų ir ant savęs. Dabar gal turėsiu problemą kaip atimt tą buteliuką
Maniškis tai nuo kažkur 6mėn pradėjo iš Avent puoduko su minkštu snapuku gert. Tuomet jau valgydavo košeles visokias, tai ir duodavau tą puoduką, kiek pažaisdavo, pagrauždavo, dantenas pasikasydavo, na ir gal atsigerdavo kelis lašus
Bet bėda tame, kad paskui sunku mums to puodelio atsikratyt buvo
manasis irgi nuo kokių 11 mėn. pradėjo žaisti su puoduko snapeliu, bet jam tai nelabai patiko, nes buteliukas buvo patogesnis ir soskite skaniau kramtėsi
QUOTE(kristyyynyte @ 2005 11 20, 19:00) mano turtuj suejo vieneri,bet niekaip nieismokstam gerti is puodelio su snapeliu.ji isvis net nebando gerti ,o tik zaidzia ATRODO, KAD MANO BERNIUKAS BUS TIKRAS DIDVYRIS! NES MES IS TO AVENT PUODUKO GERIAME NUO 6 MEN. AS MANAU, KAD JIS NETUREJO IS KO RINKTIS, NES CIULPTUKO NEIME, TAI IR IS BUTELIUKO SU SOSKE NEGERE VISAI. O PUODUKAS JAM PATIKO. DABAR JAM 1 METUKAS IR 1 MENUO, IR JAU SENIAI PATS GERIA LAIKYDAMAS UZ RANKENELIU, PATS PASIIMA KADA NORI IR PAGERIA, PASAKAI "KUR TAVO GERTI", TAI NUEINA IR PASIIMA - PAGERIA. MES GERIAME VANDENUKA, NES SULCIU, ARBATOS NENORI. O VAKARE GERIA PIENUKA, IRGI IS TOKIO PUODELIO (MES JUOS DU TURIME - VIENA VANDENIUI, KITA-PIENUI, NES VISTIEK PIENAS PALIEKA SAVO KVAPA). TAI TAIP MES GYVENAME. MANO DUKRA IS JAPLO FIRMOS PUODUKO GERE NUO 10 MEN., BET AVENT FIRMOS GERESNI, NES SNAPUKAS GUMINIS, O TEN BUVO PLASTMASINIS, BET TADA PRIES 5 METUS, KITOKIO NEBUVO.
Sveikutes,
Manasis kazkur nuo 10 men pradejo gerti is AVENT puoduko, bet piena noredavo gerti tik is buteliuku. Pradzioj mane tai tenkino, bet veliau, kai norejau, kad jis visai atprastu nuo buteliuku padariau taip: As visas soskes ipjoviau, t. y. padariau labai didele skyle. Jis tada greiciau pagerdavo. Ir po kurio laiko piena gerdavo is puoduku su snapeliu ir buteliukai buvo pamirsti!! Papildyta: Musu puodukai turi visokius snapukus: ir kietus ir minkstus. Anksciau nenoredavo gerti is minkstu, bet atejo laikas ir pradejo gerti is visokiu. Jis taip pat labai megsta gerti is siaudelio, bet dar nesupranta, kad tada nereikia uzsiversti puodelio, o gerti nuleidus ji.
sveikos mamytės,
nuo kada savo mažylius pradėjote pratinti gerti iš puodelio?
Pradėjau suėjus 7 mėn, bet nieko gero neišeina, vaikius kramsnoja snapelį arba daužo puoduką. Nesupranta, kad gali gurgštelt. Viliuosi, kad išmoks atsigert, dabartiniai bandymai labiau primena žaidimą bei maudynes.
mano saulyte pradejo gert is puodelio kai buvo 7men bet iki siol nelabai priprato (10 men dabar)springsta kartais uzpyksta ir negeria
iš puodelio pradėjau duoti nuo 6 mėn. kadangi pati maitinau, nelabai buteliuką pripažino, iš puodelio geriau sekės gerti. buteliuką pradėjom naudot nuo 7 mėn., kai nebeturėjau pienelio ir reikėjo kažkaip mišinuką sugirdyt. tai dabar iš buteliuko geriam tik mišinuką, o iš puodelio visą kitą: sultis, arbatą, vandenuką. beje geria iš paprasto puoduko, be snapelio.
maniškė iš puodelio geria maždaug nuo 6 mėn., pradėjo po gurkšnelį dabar vis daugiau ir daugiau. Iškart pradėjome iš puodelio, nes iš buteliuko nemokėjo, puodelis su snapeliu irgi tik dantim kasyti tiko, tai pabandėme iš paprasto puodelio pavyko ir toliau geriam. Aišku pusė per barzdą išbėga, bet vistiek geriam
Mes irgi iš puodelio pradėjome gerti nuo 6 mėn. Kadangi maitinu pati, tai jokių žindukų, tutukų, čiulptukų nepripažįstame...
na mes jokių buteliukų kolkas nenaudojam, nes dar maitinu pati, o juokais iš puodelio pabandžiau duoti kai mažoji dar neturėjo 5mėn. ir ką jūs manot -gėrė, tarpkitko puodelis buvo pats paprasčiausias, be jokių snapelių
Mes pradėjome gerti iš puodelio būdami 6 mėn. Nuo pat pradžių sekėsi puikiai
|