Papildyta:
Malvina
AĄBCČDEFGHIJKLMNOPRSŠTUŪVZŽ
Malvina (07.04, 10.22) sen. vokiečių: mahal teismas + wini draugė
susipažink!
Sis vardas man primena pasaka apie Buratina, kuri mokino rasyt ir skaiciuot melynaplauke mergaite Malvina
Papildyta: Malvina AĄBCČDEFGHIJKLMNOPRSŠTUŪVZŽ Malvina (07.04, 10.22) sen. vokiečių: mahal teismas + wini draugė susipažink!
ir aš prisiminiau šį filmuka.labai fainas,bet tokiu vardu aš dukrytės nevadinčiau.
Išrinkti vardą mergaitei gal net sunkiau nei berniukui. Juk moteris švelnumo, grožio, gerumo įsikūnijimas. Neretai joms ir vardai panašūs parenkami: Kotryna tyra ir švari, Virginija nekaltoji mergelė, Dalia - likimo dalytoja, gera, nuolanki, Ugnė - šventoji ugnis, visur ir visada padedanti, Rasa - gaivinanti, uždeganti savo norais, Jūratė - plačios sielos kaip jūra.
Lietuviai mergaitėms rinkdavo ir gėlių vardus: Ramunė, Jolanta (iš graikų kalbos) žibutė. Tačiau parenkant vardą savo dukrai verta žinoti, kad lietuvė Rūta sutampa su hebraje Rūta, reiškiančia draugė. Mūsų protėviai tikėjo, kad Eglės vardas mergaitei suteiks apsaugą nuo nelaimių, šio vardo savininkė bus dvasinga ir ryžtinga, o Vakarės vardas reiškia energiją, žinojimą, išmintį. Suteikti mergaitei motinos ar senelės vardą nepatariama. Padarysite ją nelaiminga, nes kiekvienas vardas turi vieną angelą sargą ir jam sunkiau vienoje šeimoje saugoti du tokius pat vardus. Klaidas daro ir tie, kurie dukroms suteikia nebūdingos lietuviams vardus: Žoržeta, Andželika, Snežana, Božena. Toje šalyje, iš kurios kilę šie vardai, jie įprasti ir nekelia neigiamų asociacijų, tačiau mūsų krašte, tokie vardai netinkami. Pavyzdžiui, slaviškas vardas Galina siejasi su lotynišku žodžiu galina višta, o vokiškas vardas Silke skamba kaip lietuviška silkė. Kai kuriais vardais vadinamos ir moterys, ir vyrai: Donatas ir Donata lotynų kalba reiškia dovanotas, dovanota. Tačiau mergaičių nepatariama vadinti vyriškais vardais. Pavyzdžiui Juzės, Petrės, Algės paprastai būna nesukalbamos, vyriškos ir turi seksualinių problemų. Mamos ir tėveliai Vaikis.com savo dukroms galės išsirinkti tinkamiausius vardus pagal reikšmes ir populiarumą. Čia rasite ir įprastus, ir nekasdienius vardus. Mūsų vardų duomenų bazė pildoma kasdien, tad jei neradote jums patinkančio vardo dabar, rasite aplankę mus dar kartą. Vaikis.com nori ir linki, kad Jūsų dukros būtų vadinamos gražiais, skambiais, derančiais vardais.
Neduočiau dukrai tokio vardo
neblogas straipsnis
Malvina man vistiek kažkaip
Neduočiau nei už ką
Ir as neduociau
aš vadinčiau, jei daug dukrų turėčiau, man jis seniai patinka. tiesa, tiesiog su mb esame išrinkę kitokį. o seniau tų Malvinų ne tiek ir mažai buvo.
Malvina - puikus pasirinkimas ieškantiems reto tradicinio vardo. tikrai vardas be reikalo pamirštas. QUOTE(muminukas @ 2009 09 13, 08:01) aš vadinčiau, jei daug dukrų turėčiau, man jis seniai patinka. tiesa, tiesiog su mb esame išrinkę kitokį. o seniau tų Malvinų ne tiek ir mažai buvo. Malvina - puikus pasirinkimas ieškantiems reto tradicinio vardo. tikrai vardas be reikalo pamirštas. Vsai geras vardas, o ir skamba švelniai..
man nelabai patinka...... labai "lėliškas" - ačiū "Buratinui"
Tai toks vardas - kuris man turi ryškias asociacijas su tuo personažu ... Todėl neduočiau savo dukrai ....
manau kiekvienas vardas kiekvienam kelia kazhkokiu asociaciju... na tarkim vienas pazhysta laaaaaabai faina Karoli, o kitas "nu jau toooooki liuuuurbi"... nereiketu kreipti y tai demesio, jei teveliams grazu
Man asmeniskai shis vardas nlb, bet ir nemanau, kad turetumet apsispresti del vardo pasakicius svetimu zhmoniu komentarus
Man toks vardas labiau lėlei tinka, bet ne vaikui
Nepriima mano sąmonė Malvinos kaip vardo, nors tu ką
Nepatinka, todėl nevadinčiau...
Gražus vardas, retas ir "tikras"
QUOTE(Erszebeth @ 2009 09 14, 10:24) Gražus vardas, retas ir "tikras" o ner ta taisykle taikoma vien tik LIETUVISKOS kilmes vardams?
turiu pussesere Malvina...
- malvina - aha, mano tai buratinas. o jei rimtai?
Kiek teko girdeti, tai sis vardas yra senovinis. Kaip senovinis vardas skamba visai nieko, taciau savo vaikui tokio vardo siais laikais neduociau.
Na jo, Buratinas mūsų kartai sugadino šį vardą
Beje, jei gerai pamenu, tai ir seniai seniai rodytame seriale "Vergė Izaura" buvo herojė Malvina. Vaikystėje mačiau, bet kažkodėl labai įstrigo. QUOTE(Lolita123 @ 2009 09 12, 23:43) Sis vardas man primena pasaka apie Buratina, kuri mokino rasyt ir skaiciuot melynaplauke mergaite Malvina Papildyta: Malvina AĄBCČDEFGHIJKLMNOPRSŠTUŪVZŽ Malvina (07.04, 10.22) sen. vokiečių: mahal teismas + wini draugė susipažink! mokykloje, kurioje dirbau, direktoriaus pavaduotoja buvo Malvina; griežta, bet šauni savo dukrai neduočiau šio vardo
Mano mociute irgi buvo Malvina. Daug is to kaimo jos bendraamziu buvo Malvinos, matyt tokia mada praplauke
O man sis vardas labai grazus
ne
........Mūsų protėviai tikėjo...........
as gal nelabai tikiu vardu reiksmem,esu skaiciusi,daug skirtingu aprasymu.kaip ir horoskopai pats vardas grazus savo vaikui jo neduociau.galbut pasamonej islike atsiminimai,apie melynplauke mergaite...
Savo vaikui tikrai neduočiau tokio vardo, nekokios asociacijos
na taip Buratinas sugadino varda
as taip pat manau, kad toks vardas labiau tinka lelei..
As tokio vardo tikrai neduociau
Savo dukrai tai tikrai neduociau
jau tada geriau Matilda
Nebent lėlei
duočiau. .dar peruką tokį mėlyną būtinai nupirkčiau....arba plaukus mėlynai dažyčiau... O brolį Buratinu pavadintume. Tėtis žinoma persikrikštytų Karabasu. ..kažkoks siaubas, ko tik tie tėveliai nesugalvoja.
Oj nee
oi priminėt
dabar tai nesuprantu, ką aš tame varde įžiūrėjau tiesą sakant, vardas nėra ir tragiškas, gal tik keistokas. Asocijuojasi su maža miela mergaite, panašiai kaip Lolita (beje, tikrai gražus vardas)
negrazus...
Na aš savo mergaitės taip nevadinčiau...
niekada,turbut bjauriausias kada girdetas vardas,skamba l.kvailai,asociacijos nekokios,kaip pasileidele kokia
niekada, primena buratino nuotykius...
|