Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Imbieras
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3
Ingulė
Sveiki, gal pasidalinkit kaip ruosiami patiekalai su imbieru, kaip ji galima butu islaikyti ilgesi laika, ar galima saldyti ? Ir apskritai kur jis labiausiai tinka... wink.gif
bea
Pyragao su imbieru (rasi naminiu pyragu temoj viena tikrai), vishtienos patiekalai, aplamai azijietishka virtuve visa su imbieru.. As ji labai megstu
une
QUOTE (Ingule @ 2004 04 09, 09:26)
kaip ji galima butu islaikyti ilgesi laika, ar galima saldyti ?

imbiera galima laikyti saldytuve iki max 2 savaiciu. veliau jis praranda savo gerasias savybes.
zuikiausia
DZIOVINTO IMBIERO CUKRUJE GABALIUKAI LABAI VEIKSMINGI PERSISALDZIUS. REIKIA TIK KUO SMULKIAU SUKRAMTYTI, UZGERI ARBATA IR PERSISALDYMO BEI GERKLES PERSTEJIMO KAIP NEBUTA:)
bea
oj as tai tuos cukatinius imbierus kai nusiperku, tai iskart visa maiseli suedu... man taip skanu rolleyes.gif
Mera
O kur jo galima nusipirkti? Niekur nemaciau, tiksliau neieskojau.
Labai skanus imbieriniai sausainukai, Soprano ledu parduotuvytej yra tongue.gif
bea
QUOTE (Mera @ 2004 08 31, 10:40)
O kur jo galima nusipirkti? Niekur nemaciau, tiksliau neieskojau.
Labai skanus imbieriniai sausainukai, Soprano ledu parduotuvytej yra tongue.gif

Presto arbatinese. 100 g maishelis kainuoja keturi litai su kazkiek ten centu. Mano draugas paragavo ir pareiske, kad skonis kaip muilo sad.gif O man ziauriai patinka...
P@nter@
O jei imbiero prieskonis ta prasme milteliai toki sumalti blink.gif tai kur tada ji deti ? Apsvieskit mamkos
bea
QUOTE (P@nter@ @ 2004 08 31, 15:58)
O jei imbiero prieskonis ta prasme milteliai toki sumalti blink.gif tai kur tada ji deti ? Apsvieskit mamkos

i sausainius, i vistienos patiekalus, i ryzius, zuvi ir t.t.
ramaske
DEDU I MESOS PATIEKALUS,O DAR LABAI SKANU SVIEZIAI ISSPAUSTAS MORKU SULTIS I BLENDERI SI TRUPUCIU IMBIERO IR ISPLAKTI thumbup.gif
smike
Imbieriniai sausainukai

200 g cukraus, 200 g sviesto ir 100 g medaus sildomam iki vientisos mases. Veliau imusami 3 kiausiniai, iberiama apie 300 g miltu ir tarkuoto imbiero pagal skoni. Uzminkyte tesla kociojama 0,5 cm storio lakstu ir supjaustoma kvadrateliais. Kepami 200`C orkaiteje ~10-15 min.
redele
o as ji ne tik kaip maista bet ir kaip vaista pavartoju.
va, turejau problema su sinusitu ir buvau nescia, ne kokius vaistus gerti gali. tai viena raganele patare-susitarkuoti imbiero sakni ir tyrele uzsideti ant skaudamos vietos(kakta ar kt.) ir palaikyti kiek galima ilgiau. jausmas tai toks degigantis. bet apsipranti. kai jau nebejauti deginimo gali nuimti. skausmas buna kur kas sumazejes ar ilgesniam laikui pranyksta.
dar labai megstu arbata imbierine gerti. tik reikia nepadauginti. sutarkuoti imbiera, ideti citrinos ir medaus.
sveika, skanu, kitoniska.....
Tučka
Mano mama imbiero itarkuoja i kava ax.gif
Liepsneliuke
man imbieras cukruje labai astrus,net kasnelio negaliu suvalgyti,i nosi "duoda" smile.gif
Chouchou
blush2.gif zalia imbiera i kava ar dziovinta?......... blush2.gif labai idomu ir noriu pabandyt
mama39
Mano vyras kai gamina susi,tai visada deda imbiero milteliu.Na jau man ,tas imbieras,tai viena bjaurybe...fui.As net sausainius pirkdama ju sudeti perskaitau,nes labai daug kur imbieras dedamas,tai kai pamatau,kad sudetyje jo yra niekada neperku.Man imbieras net ir skaniausi patiekala sugadina mad.gif
SiVidz
vistiena su cesnakais ir imbieru labaiiiiiii skanu, pirstelius galima praryti thumbup.gif
Nilius
va,pvz.,mano vaikinas labai neperneša kruopų ,visokiausių ryžių...o kai nueina pas savo drauga(vegetarą) tai kemša kaip už tėvynę lithuania.gif tai va.......nukrypau nuo temos biggrin.gif tas draugas naudoja imbiero šaknis ir deda juos į ryžius mirksiukas.gif
Kozete
Taip pat yra "Skonio ir kvapo" parduotuveje imbieriniu sausainiu, jie truputeli kitokie nei Presto, tokie plonyciai, plonyciai.
As viena karta bandziau pati pasidaryt imbiero cukatu, labai ilgai uztrunka ir be to buvau per smulkiai supjausciusi del to nieko gero nesigavo.
Antra karta nebadziau, bet tikiuosi, kad prisiruosiu antrasyk. smile.gif
RASA D.
As imbiera dedu i arbata tai labai gerai sildo.
Asta
QUOTE(bea @ 2004 08 31, 10:06)
Presto arbatinese. 100 g maishelis kainuoja keturi litai su kazkiek ten centu.
*

"Urme" džiovintų vaisių skyrelyje 1 kg kainuoja apie 14 Lt ax.gif
jadzka
Aš imbiero arbatą geriu:

Imbiero šaknis nykščio dydžio (gali būti ir didesnė); 1 citrina ir medus
Imbierą supjaustau plonais grežinėliais, supjaustau citriną riekelėmis, užpilu verdančiu vandeniu. Palaikau 15 - 20 minučių ir galima gerti. Prieš pat geriant paskaninu medum arba atskitai laikau šaukštą ir laižau medų nuo jo.
Man labai atinka šitas reikalas žiemą, kai šalta, arba vakarais. Puikiai sušildo, padeda išsigydyti gerklės skausmą, o man ir labai skanu.

Dar imbierą naudoju: Medus, šiek tiek citrinos ir šiek tiek imbiero sulčių sumaišau. ir po truputi laižau. puikiai nuima gerlės skausmą...

Toliau kepu obuolių pyragą su imbieru: Tas pats kaip ir standartinis pyragas su trapia tešla, tik įtarkuoju imbiero šaknies. Tik kad labiau jaustųsi jis, reikia užminkius tešlą palaikyti, ir tik po kelių valandų kept. LAbai skanu šitas pyragas kol dar šiltas su plaka grietinėle arba ledais biggrin.gif
Silwer
Man skanu vistiena marinuota su imbieru ir cesnaku. thumbup.gif
jadzka
QUOTE(Silwer @ 2005 05 18, 19:28)
Man skanu vistiena marinuota su imbieru ir cesnaku. thumbup.gif
*

g.gif reiks pabandyt...
O kaip tiksliai darai?
Silwer
QUOTE(jadzka @ 2005 05 19, 10:02)
g.gif reiks pabandyt...
O kaip tiksliai darai?
*

As tiesiog pritarkuoju imbiero,cesnako truputi juros druskos ir istrinu vistiena .Palieku keliom valandom. Po to i kepimo maiseli ir i orkaite. Pradziai pabandyk mazesni kieki gal nepatiks. Nors musu seimyna labai megsta. thumbup.gif
jadzka
QUOTE(Silwer @ 2005 05 19, 10:47)
As tiesiog pritarkuoju imbiero,cesnako truputi juros druskos  ir istrinu vistiena .Palieku keliom valandom. Po to i kepimo maiseli ir i orkaite. Pradziai pabandyk mazesni kieki  gal nepatiks. Nors musu seimyna labai megsta. thumbup.gif
*

Imbieras ir man, ir mano vyriškiui patinka smile.gif
Dar sako, kad vyrams imbieras potenciją kelia...... :mirksiukas
Silwer
QUOTE(jadzka @ 2005 05 19, 10:51)
Imbieras ir man ir mano vyriškiui patinka smile.gif
Dar sako, kad vyrams imbieras potensiją kelia......  :mirksiukas
*

Kelia,kelia drinks_cheers.gif
jadzka
QUOTE(Silwer @ 2005 05 19, 11:21)
Kelia,kelia  drinks_cheers.gif
*

thumbup.gif

drinks_cheers.gif

Na tai kai užšersiu savo vyriškį...
Asta
Imbieriniai ledai
(8 porcijos)

2 šaukštai džino
2 šaukštai susmulkinto kristalizuoto imbiero (čia ko gero tas vadinamas "džiovintas")
500 g vanilinių ledų, truputį atšildytų
supjaustyto kristalizuoto imbiero (nebūtina)

1. Nedideliame inde ant mažos ugnies pašildykite džiną. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite kristalizuoto imbiero gabaliukus. Uždenkite ir palikite kambario temperatūroje 1 valandai.
2. Įmaišykite džino mišinį į ledus. Sudėkite į 20x10 cm indą. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą iki sukietės. Galite laikyti šaldymo kameroje iki 48 valandų.
3. Specialiu šaukštu ledams sudėkite desertą į indelius desertui. Jei norite, papuoškite kristalizuotu imbieru.

kalissta
siandien ragavau to imbiero..jis ten kazkokiam marinate plaukiojo. siaubas kazkoks - visa gerkle isgrauze.jau toks astrus skonis kad ojojio.. sad.gif gailiuosi, kad paragavau sad.gif
bet siaip su juo susi daro
rutaškina
mano draugė gamina šparagines pupeles su faršu ir užpila tokiu imbieriniu padažu. labai skanu. thumbup.gif .. padažui reikia 1 citrinos sulčių,pora šaukstelių medaus, krakmolo šaukštas,vandens, sojos padažo ir tarkuoto imbiero (arba miltelių jei neturi šviežios šaknies).
jolaxus
tik prieš pora savaičių atradau šviežią imbierą, nes su milteliais nelabai žinodavau ką daryti. ax.gif
Pasrodo tai gana vertas dėmesio dalykas, pagal aprašymus labai tinka persišaldymo profilaktikai, bendram organizmo atsparumui pakelti, sanarių lankstumui didinti. Mama turėjo iš laikraščio ištrauktą receptą:

0,5 l natūralaus medaus
300 g imbiero šaknies
2 citrinos.
Imbierą nulupti ir sutarkuoti, citrinas nuplauti ir sutarkuoti su visa odele, viską sumaišyti. Aš smulkinau blenderyje, tai labai gerai susismulkino ir gavosi 1 litras mišinio. Naudoti po 1 valgomą šaukštą 3 k. per dieną.

Vyrui dažnai paskauda gerklę, tai sakė šitas mišinukas gerai numalšina skausmą. Valgant jis gaunasi toks aitrus, bet tuoj nuryjus labai sušyla gerklė, kaip spirito išgėrus thumbup.gif
plius, rašoma, kad tinka svoriui reguliuoti, nes aktyvina medžiagų apykaitą, va koks geras dalykas mirksiukas.gif
agotas
QUOTE(jolaxus @ 2007 01 15, 11:25)
tik prieš pora savaičių atradau šviežią imbierą, nes su milteliais nelabai žinodavau ką daryti.  ax.gif
Pasrodo tai gana vertas dėmesio dalykas, pagal aprašymus labai tinka persišaldymo profilaktikai, bendram organizmo atsparumui pakelti, sanarių lankstumui didinti. Mama turėjo iš laikraščio ištrauktą receptą:

0,5 l natūralaus medaus
300 g imbiero šaknies
2 citrinos.
Imbierą nulupti ir sutarkuoti, citrinas nuplauti ir sutarkuoti su visa odele, viską sumaišyti. Aš smulkinau blenderyje, tai labai gerai susismulkino ir gavosi 1 litras mišinio. Naudoti po 1 valgomą šaukštą 3 k. per dieną.

Vyrui dažnai paskauda gerklę, tai sakė šitas mišinukas gerai numalšina skausmą. Valgant jis gaunasi toks aitrus, bet tuoj nuryjus labai sušyla gerklė, kaip spirito išgėrus thumbup.gif
plius, rašoma, kad tinka svoriui reguliuoti, nes aktyvina medžiagų apykaitą, va koks geras dalykas  mirksiukas.gif
*

O as toki misini uzpilu karsu vandeniu, gaunasi thumbup.gif arbatele. Labai gerai stovi stiklainyje uzdarytas ir idetas saldytuve. Tik citrina as smulkiai pjaustau, o ne tarkuoju ax.gif
jolaxus
QUOTE(agotas @ 2007 01 16, 17:04)
O as toki misini uzpilu karsu vandeniu, gaunasi  thumbup.gif  arbatele. Labai gerai stovi stiklainyje uzdarytas ir idetas saldytuve. Tik citrina as smulkiai pjaustau, o ne tarkuoju ax.gif
*

pabandžiau šįryt arbatėlę pasidaryti, tikrai liux gavosi drinks_cheers.gif
tik va susimąsčiau, kad gal reikėtų ne karštu, o šiltu vandeniu pilti, nes ir medus ir citrina praranda savo teigiamą poveikį užplikyti g.gif
mamushka
medu ir citrina galima veliau idet, vistiek verdancios negeri. rolleyes.gif
jolaxus
QUOTE(mamushka @ 2007 01 17, 11:25)
medu ir citrina galima veliau idet, vistiek verdancios negeri. rolleyes.gif
*

nu teisybė, jei atskirai viską dedi, aš mat turėjau mišinuką, tai ant jo ir pyliau. ale skonis tai niam niam thumbup.gif
Daisiuke
as bandziau ieskoti imbiero saknies, bet niekur nerandu..kur jus randate jos pirkti? g.gif bandzau maximoj darzoviu skyriuje, bet neuzmaciau schmoll.gif
Papugele
QUOTE(Daisiuke @ 2007 01 21, 23:26)
as bandziau ieskoti imbiero saknies, bet niekur nerandu..kur jus randate jos pirkti?  g.gif  bandzau maximoj darzoviu skyriuje, bet neuzmaciau  schmoll.gif
*

Tai,kad tikrai yra-ir turguj beveik kiekvienam daržovių skyriuj pačam prieky padėta.IKI yra prie raugintų kopūstų,fasuotų virtų burokėlių,krapų.
O Maximose dabar padarytos tokios kaip sveikatos salelės.Atskirai sukrauta vaistažolių arbatos,medus,žurnalai apie sveikatą ir krepšys imbierų mirksiukas.gif
Daisiuke
QUOTE(Papugele @ 2007 01 21, 23:03)
Tai,kad tikrai yra-ir turguj beveik kiekvienam daržovių skyriuj pačam prieky padėta.IKI yra prie raugintų kopūstų,fasuotų virtų burokėlių,krapų.
O Maximose dabar padarytos tokios kaip sveikatos salelės.Atskirai  sukrauta vaistažolių arbatos,medus,žurnalai apie sveikatą ir krepšys imbierų mirksiukas.gif
*

tai jau jauciu akd taip gerai ieskojau ri neradau doh.gif kita karta kai eisiu per parduotuviu reikes labiau atsimerk.. lotuliukas.gif dekui labai uz patarimus, siandien ieskosiu tu sakneliu bigsmile.gif
jadzka
Va taip atrodo:
user posted image
Daisiuke
kaip atrodo as mazdaug zinau, uztat ir neradau niekaip biggrin.gif nieko siandien ieskosiu kol rasiu rolleyes.gif
levanite
laba diena mielosios gal galit man blondinei kas pasakyt reikia ta imbiero sakni nuskust ar ne pries vartojant
jolaxus
QUOTE(levanite @ 2007 01 23, 13:41)
laba diena mielosios gal galit man blondinei kas pasakyt reikia ta imbiero sakni nuskust ar ne pries vartojant
*

reikia. Ji nusiskuta lengvai, kaip morka. tik gal kiek nepatogu kiek dėl jos visokių išsikišimų, tokios netaisyklingos formos rolleyes.gif
levanite
QUOTE(jolaxus @ 2007 01 23, 14:28)
reikia. Ji nusiskuta lengvai, kaip morka. tik gal kiek nepatogu kiek dėl jos visokių išsikišimų, tokios netaisyklingos formos rolleyes.gif
*

as noriu pasidaryt ta misinuka kur skatina medziagu apykaita tai nusipirkau 100g imbiero ir viena citrina kiek mazdaug reiktu det saukstu medaus
jolaxus
QUOTE(levanite @ 2007 01 23, 14:31)
as noriu pasidaryt ta misinuka kur skatina medziagu apykaita tai nusipirkau 100g imbiero ir viena citrina kiek mazdaug reiktu det saukstu medaus
*

man atrodo nieko labai nesugadinsi įdėjusi apytiksliai g.gif dėk apie trečdalį visko ir bus čiki. Medaus tokiu atveju gautųsi maždaug nepilna stiklinė unsure.gif
P.S. jei imbierą tarkuosi rankomis, nenustebk, kad liks tokių plaušelių, čia taip turi būti, jie ir nesusitarkuos, tiesiog maksimaliai išspaudžius išmesk ir tiek tuos plaušus mirksiukas.gif
Daisiuke
as vakar pasigaminau ta kosele..visi namai kvepejo nuo imbiero ir citrinos bigsmile.gif gavosi visas litras bigsmile.gif ir skanu labai..mano mama tai aplink zujo ir vis po saukstuka kabindavo..sako baisuminiskai skanu lotuliukas.gif tai dabar vartosiu sita geri, ziureism kas bus mirksiukas.gif
noir1
Sakykite merginos.ar galima perdozuoti imbiero lotuliukas.gif blush2.gif man ta arbatėlė su medimi ,imbieru ir citrina taip patinka galėčiau gerti ir gerti,tik pagalvojau ar ji nekenksminga jei gersiu 2-3 k per dieną ax.gif
Daisiuke
nu, 2-3 kartai tikrai yra nedaug:)
jolaxus
QUOTE(noir1 @ 2007 01 23, 16:52)
Sakykite merginos.ar galima perdozuoti imbiero lotuliukas.gif  blush2.gif man ta arbatėlė su medimi ,imbieru ir citrina taip patinka galėčiau gerti ir gerti,tik pagalvojau ar ji nekenksminga jei gersiu 2-3 k per dieną ax.gif
*

man irgi buvo kilęs šis klausimas, bet kažkaip pažvejojau internete info ir neaptikau, kad kažkur kalbėtų apie kenksmingumą. Man netgi vienas pagrindinių rodiklių apie tai, kad nekenkia, buvo, tai, kad kažkur skaičiau, jog imbieras padeda nuo supimo ligos ir nėščiosioms nuo rytinių pykinimų ir VISAI NEKENKIA VAISIUI. Va taip save ir nuraminau. smile.gif O dar pasvarsčius, taigi kavos irgi išgeriu per dieną 2-3 puodelius, nors ir žinau, kad jos tikrai rekomenduoja per daug negerti. unsure.gif
noir1
Ačiū,o tai galvoju kaip čia su tuo perdozavimu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.