juk buna, kad kitos daug anksciau pagimdo nei nustatyta
gal as pieno neturesiu tada jei dar priespienio nera?
juk buna, kad kitos daug anksciau pagimdo nei nustatyta QUOTE(Juditab @ 2009 09 23, 13:37) gal as pieno neturesiu tada jei dar priespienio nera? juk buna, kad kitos daug anksciau pagimdo nei nustatyta tikrai taip negalvok pas mane visai nebuvo priespienio, nei laso QUOTE(Keja @ 2009 09 23, 13:38) tikrai taip negalvok pas mane visai nebuvo priespienio, nei laso nu tikiuos
Pas mane tai irgi priespienis nebega, nebent tik kai paspaudziu..
Priespienio ir ne vienodai buna,pas vienas gali begti ir begti pas kitas tik laselis,,nereikia ajudintis jei jo dar nera
Man buvo tik po lašiuką.
Vieną kartą iš vienos krūties, kitą- iš kitos.
o pas mane jis gan neblogai kartais bega
kiekvienai cia skirtingai viskas buna
man svarbiausia, kad pieno tureciau
Sveikos,as poros savaiciu begyje tureciau jau pagimdyti savo liali. Laukiuosi mergytes, kojos netinsta, bet ant rankos jau vestuvinio ziedo nebenumaunu, bet ir svorio apie 18 kg priaugau, tai matyt nera ko noret. Man viskas butu gerai, jei rugstingumas nekiltu, vemiu rugstim beveik kas nakti, ypac,kai bandau persiverti ant desiniojo sono ir sukilsta viskas, iskart begu i vonia. O del pilvo niezejimo tai man irgi taip buvo, kai oda tempesi suzadindavo tai. Dziaugiausi,kad nera striju, bet pries savaite oda viso kuno tokia svelni paliko ir prarado elastinguma,kad pilvo srityje iskart sutrukinejo oda. Tepu kremais tik dabar, bet nebepades, nebent tik apmazint itrukimu gyli. Galiu is savo patirties patarti,kai jau pradeda temtis pilvukas iskarto tepkit visokiais kremais, kad butu kuo mazesnes paskemes estetiniu atzvilgiu.
Sveikutes visos busimos mamytes
gali buti, kad nusileidzia zemyn po truputi, ir as jauciu mazdaug kazkur lyg kirksnyje remtusi
Kai pirmas nestumas tai net nezinai nieko taip tiksliai, ar kada jau gimdymas prasides, tai net baisu kita karta. O siaip manau pries gimdyma nereikia nusistatyti,kad bijai as kazkaip nejauciu per daug dideles baimes, nes visviena niekur nedingsim, reikes gimdyti ir istverti tuos skausmus.as daugiau galvoju, kad noriu greiciau susitikti su leliuku
aha, uz mus niekas kitas nepagimdys
skkorpione tai va kas man buvo viena nakti..Pabudau lyg buciau atpylus,,taip slykstu burnoj buvo,,po to galvoju nuo ko cia man ,galvoju daugiau reiks nevalgyt pries miega tai jauciu ir man tos rugstys buvo
O kuri musu nebijo gimdyt,o jei dar pirma karta
tai jau tikrai, kai pirmas gimdymas tai ir kyla daug abejoniu
nors ir zinom kaip viskas ten vyksta teoriskai, bet praktiskai dar neteko patirt, tai net nezinau kaip reiks viska istvert
sveikos visos, as vat pergyvenu kad nejauciu jokiu paruosiamuju saremiu. mums dabar 34 savaite. Gal as ju nesugebu atpazint. O leliukas ir man buna, kad kartais atrodo, jog pasiima rankytemis uz sonu ir laikosi - ne skausmas, bet toks jausmas, kad viduje jis ten uz kazko laikosi
QUOTE(Dalia LT @ 2009 09 24, 21:01) sveikos visos, as vat pergyvenu kad nejauciu jokiu paruosiamuju saremiu. mums dabar 34 savaite. Gal as ju nesugebu atpazint. O leliukas ir man buna, kad kartais atrodo, jog pasiima rankytemis uz sonu ir laikosi - ne skausmas, bet toks jausmas, kad viduje jis ten uz kazko laikosi tai gal tau siek tiek veliau bus tie paruosiamieji saremiai, nepergyvenk mano kleckiukas tai vis kojas i sonkaulius iremia arba uzpakali atkisa, taip kad pilvas kreivas atrodo
pirmas kartas sunkus tikrai kai nezinai kaip istiesu viskas bus per ta gimdyma, bet man kartu ir idomu si jausma patirti
nors jau dabar buna kad kas kiek laiko uzeina skausmas keliom sekundem, bet neskaudus dar tokie Papildyta: QUOTE(Juditab @ 2009 09 24, 23:25) tai gal tau siek tiek veliau bus tie paruosiamieji saremiai, nepergyvenk mano kleckiukas tai vis kojas i sonkaulius iremia arba uzpakali atkisa, taip kad pilvas kreivas atrodo nu tikrai vienas pilvo sonas didesnis buna, iskiles i virsu, pakutenu ir po truputi atleidzia vyras su mama juokauja, kad vietos jam mazai ir pilva bando pratampyti, kad padaugetu vietos, arba kraunasi lagaminus jau
as noriu pasidalinti tokia zinia su visomis. Gal kas jau ir ansciau zinojot bet manau atsiras dar kurioms tai bus idomu. Viena gydytoja labai grieztai patare pirmasias sauskelnes pirkti vaistineje, nes ten yra labai griezti sanitarijos reikalavimai laikymui prekiu. O labai daznai pasitaiko kad leliukus isberia nuo pirmuju sauskelniu. Pasirodo tos sauskelnes buna pirktos kokiame nors prekybos centre (su akcija ar be jos cia nesvarbu) ir del neteisingo laikymo salygu buna isimetes pelesinis grybelis. Manau kad tikrai savo leliuku labaui galime sumoketi viena kita lita papildomai bet kiek galima labiau uztikrinti kad musu leliuku pirmuju dienu siame pasaulyje nedrumztu kazkoks pelesinis grybelis.
as kiek zinau su echoskopu kada ziuri pagal parametrus gali gan tiksliai pasakyti. Man 28 savaite kai ziurejo tai gramu tikslumu pasake. Tai matyt pries gimdyma dar karta paziures ir pasakys kokio didzio leliukas.
o man visai nesako koks leliuko mazdaug svoris
man tai kai dare echo 30 savaiciu, tai pasake, kad vaisius atitinka 30 savaiciu, ir viskas gerai. Vaisiaus padetis isilgine. Tai taip ir nesupratau, kaip tas mano maziukas ten issideste
Man pirmadienį darė echo, buvo suėjusios lygiai 33 savaitės. Mergytė buvo 1678 g. svorio ir 25,6 cm ūgio (nuo galvytės iki užpakaliuko)
QUOTE(nenuorama1 @ 2009 09 25, 15:40) Galiu pasidalinti irgi nemalonumu, kad atsirado strijos ant papuku, ojojoj kaip negraziai atrodo, bet ka padarysi as ir per daug del to nepergyvenu, nes istiesu to ir tikejausi kazkaip vyras arbuziuku arba pusliuku vadina ir vis klausia, kada tu lysi laukan ir nebespardysi mamos QUOTE(Rasvita Galubickiene @ 2009 09 25, 18:29) as ir per daug del to nepergyvenu, nes istiesu to ir tikejausi kazkaip vyras arbuziuku arba pusliuku vadina ir vis klausia, kada tu lysi laukan ir nebespardysi mamos Mano vyras anksčiau būdavo skatindavo vaiką kuo daugiau spardytis, sakydavo sportuok sportuok, negailėk mamytės
Maniskis tai net issizioja kai pamato sokinejanti pilva, nes kuo toliau tuo labiau iskylantys gumbeliai matosi ir pasisprdymai darosi vis stipresni, kartais atrodo, kad sunus begioja pilve... tai tetis ji vadina energizer'io baterija
idomu, kada jis nusileis... nezinot kelinta savaite tai mazdaug ivyksta? QUOTE(Miracle_mira @ 2009 09 25, 21:14) Maniskis tai net issizioja kai pamato sokinejanti pilva, nes kuo toliau tuo labiau iskylantys gumbeliai matosi ir pasisprdymai darosi vis stipresni, kartais atrodo, kad sunus begioja pilve... tai tetis ji vadina energizer'io baterija idomu, kada jis nusileis... nezinot kelinta savaite tai mazdaug ivyksta? nežinau, bet aš jau irgi laukiu, sako, kad tada labai palaisvėja po krūtine, lengviau kvėpuot ir skrandis atsileidžia, galima daugiau suvalgyti visko
O manisksi tai ir spurda net per rubus matosi
O kas del sauskelniu as nusipirkus internetu ekologiskas,kiek girdejau visos kas jas isbande labai giria,bet ju parduotuvese ne nera pirkt,Ir kaina skiriasi pvz,pas cia UK papmers kainuoja 6-7 svarai o tos 12 svaru ir plius atsiuntimas.Bet nusipirkau geru pradziai. Striju kol kol aks nera QUOTE(Sakalauskiene @ 2009 09 25, 22:01) O manisksi tai ir spurda net per rubus matosi O kas del sauskelniu as nusipirkus internetu ekologiskas,kiek girdejau visos kas jas isbande labai giria,bet ju parduotuvese ne nera pirkt,Ir kaina skiriasi pvz,pas cia UK papmers kainuoja 6-7 svarai o tos 12 svaru ir plius atsiuntimas.Bet nusipirkau geru pradziai. Striju kol kol aks nera gal gali imest puslapiuka kur pirkai QUOTE(Miracle_mira @ 2009 09 25, 21:14) Maniskis tai net issizioja kai pamato sokinejanti pilva, nes kuo toliau tuo labiau iskylantys gumbeliai matosi ir pasisprdymai darosi vis stipresni, kartais atrodo, kad sunus begioja pilve... tai tetis ji vadina energizer'io baterija idomu, kada jis nusileis... nezinot kelinta savaite tai mazdaug ivyksta? kazkur internete skaiciau, kad jau nusileidineja 37 savaite is pat pradziu ir manasis sakydavo-spirk is visu jegu, spardyk tik, o dabar jau nori pamatyti greiciau ta sparduka maziuka
Zinot, skaitau jusu visu pasisakymus, ir man tik sypsena veide kyla
QUOTE(MartaP @ 2009 09 26, 07:55) Zinot, skaitau jusu visu pasisakymus, ir man tik sypsena veide kyla O jus nenorejot zinot, kokia vaikiuko lytis, ar vaikiukas slapukas? QUOTE(Aissstute @ 2009 09 26, 12:35) O jus nenorejot zinot, kokia vaikiuko lytis, ar vaikiukas slapukas? Musu vaikelis slapukas Siaip nezinau kuo cia ir tiketi, nes vieni sprendzia pagal pilvo formas ir sako kad bernukas, kiti pagal mociuciu pasakojimus kad mergaite, tai vat pagimdysiu staigmenele
mes irgi nezinom ka turesim, tik viena echo dar dare
mano viena drauge sake taip: po paskutiniu mmm kai jau prasergi, ir tas pirmas 5 dienas paskaiciuokit ir jus, jei atsimenat kurie diena galejo uzkibt ir paziuresim kiek pasitvirtins
Tai negi turesiu berniuka
Ka dievas duos, ta ir turesiu QUOTE(MartaP @ 2009 09 26, 15:15) Tai negi turesiu berniuka Ka dievas duos, ta ir turesiu arba berniukas arba mergyte, vienas is dvieju as tai dabar galvoju kiek kokiu rubeliu reikia leliukui i ligonine pasimt? QUOTE(Juditab @ 2009 09 26, 13:07) mes irgi nezinom ka turesim, tik viena echo dar dare mano viena drauge sake taip: po paskutiniu mmm kai jau prasergi, ir tas pirmas 5 dienas paskaiciuokit ir jus, jei atsimenat kurie diena galejo uzkibt ir paziuresim kiek pasitvirtins Pagal tavo drauges plepalus man atitinka Papildyta: QUOTE(MartaP @ 2009 09 26, 12:17) Musu vaikelis slapukas Siaip nezinau kuo cia ir tiketi, nes vieni sprendzia pagal pilvo formas ir sako kad bernukas, kiti pagal mociuciu pasakojimus kad mergaite, tai vat pagimdysiu staigmenele Dar negime, o jau su charakteriu QUOTE(Juditab @ 2009 09 26, 19:09) arba berniukas arba mergyte, vienas is dvieju as tai dabar galvoju kiek kokiu rubeliu reikia leliukui i ligonine pasimt? Papildyta: QUOTE(Aissstute @ 2009 09 26, 19:44) Dar negime, o jau su charakteriu Aha, nesakyk, as juokiausi, kad vyras mano turi gera humoro jausma, tai va ir vaikelis paveldejo ji, tai db tyciojasi is musu ir nepasirodo kas Man is tikruju jokio skirtumo kas, svarbiausia, kad jam viskas gerai QUOTE(Aissstute @ 2009 09 26, 17:44) Pagal tavo drauges plepalus man atitinka nu as dar girdejau, kad jeigu vyras katik is vonios ir Papildyta: QUOTE(MartaP @ 2009 09 26, 18:48) aha, jau geriau tegu lieka tai galvoju kiek cia tu rubeliu nepritrukt, ar kasdien reiks perrenginet nuo galvos iki koju QUOTE(Juditab @ 2009 09 26, 16:07) mes irgi nezinom ka turesim, tik viena echo dar dare mano viena drauge sake taip: po paskutiniu mmm kai jau prasergi, ir tas pirmas 5 dienas paskaiciuokit ir jus, jei atsimenat kurie diena galejo uzkibt ir paziuresim kiek pasitvirtins Bet kad aplink mėnesines apie 7 d. prieš ir po laikoma, kad dienos iš viso nevaisingos? Papildyta: Va dar kokių teorijų yra: PAGAL PRANCŪZUS Prancūzų mokslininkai siūlo metodą, paremtą spermatozoidų molekuline mase. Spermatozoidai Y chromosomos nešiotojai - yra mažesni, lengvesni ir greitesni, negu X chromosomos nešiotojai. Užtai pastarieji stambesni ir gyvena ilgiau palankiausioje šarminėje terpėje gyvena apie 24 valandas. Turint galvoje, kad kiaušialąstė išlieka gyvybinga vidutiniškai 36 valandas, per sueitį, įvykusią maždaug ovuliacijos metu, didžiausia tikimybė pradėti berniuką, o per sueitį, įvykusią 2 3 dienos prieš ovuliaciją, didžiausia tikimybė pradėti mergaitę. Problema yra tai, kad gana sudėtinga yra tiksliai apskaičiuoti ovuliacijos laiką. PAGAL LENKUS Lenkijoje taip pat buvo parengta metodika, pagal kurią tėvai su didele tikimybe (87 proc.) galėjo suplanuoti būsimo kūdikio lytį. Metodo esmė kruopštus menstruacijų ciklo dienų apskaičiavimas. Jeigu lytinis aktas įvyko 11 12 dienų iki prasidedant menstruacijoms, gims berniukas. Jeigu 13 14 - mergaitė. Iš esmės tai yra tas pats prancūzų metodas, tik pateiktas ant lenkiškos lėkštutės. Be to, metodas tinkamas tik toms moterims, kurių ciklas itin reguliarus.
Man tai per pirma echo 20 savaiciu pasake, kad berniukas, vyrui parode daktare ,nes maziukas isskiete kojas
QUOTE(Ruutta @ 2009 09 26, 21:19) Bet kad aplink mėnesines apie 7 d. prieš ir po laikoma, kad dienos iš viso nevaisingos? Papildyta: Va dar kokių teorijų yra: PAGAL PRANCŪZUS Prancūzų mokslininkai siūlo metodą, paremtą spermatozoidų molekuline mase. Spermatozoidai Y chromosomos nešiotojai - yra mažesni, lengvesni ir greitesni, negu X chromosomos nešiotojai. Užtai pastarieji stambesni ir gyvena ilgiau palankiausioje šarminėje terpėje gyvena apie 24 valandas. Turint galvoje, kad kiaušialąstė išlieka gyvybinga vidutiniškai 36 valandas, per sueitį, įvykusią maždaug ovuliacijos metu, didžiausia tikimybė pradėti berniuką, o per sueitį, įvykusią 2 3 dienos prieš ovuliaciją, didžiausia tikimybė pradėti mergaitę. Problema yra tai, kad gana sudėtinga yra tiksliai apskaičiuoti ovuliacijos laiką. PAGAL LENKUS Lenkijoje taip pat buvo parengta metodika, pagal kurią tėvai su didele tikimybe (87 proc.) galėjo suplanuoti būsimo kūdikio lytį. Metodo esmė kruopštus menstruacijų ciklo dienų apskaičiavimas. Jeigu lytinis aktas įvyko 11 12 dienų iki prasidedant menstruacijoms, gims berniukas. Jeigu 13 14 - mergaitė. Iš esmės tai yra tas pats prancūzų metodas, tik pateiktas ant lenkiškos lėkštutės. Be to, metodas tinkamas tik toms moterims, kurių ciklas itin reguliarus. man pagal tas terojas netinka, nes iki mmm buvo 24d dar Papildyta: QUOTE(drambiuke @ 2009 09 27, 09:55) Man tai per pirma echo 20 savaiciu pasake, kad berniukas, vyrui parode daktare ,nes maziukas isskiete kojas nu joa, klysta ir echo QUOTE(Juditab @ 2009 09 26, 22:48) nu as dar girdejau, kad jeigu vyras katik is vonios ir Papildyta: aha, jau geriau tegu lieka tai galvoju kiek cia tu rubeliu nepritrukt, ar kasdien reiks perrenginet nuo galvos iki koju Siaip tai manau jai nori tai ir gali rengti savo drabuzeliais leliuka, cia jau musu pasirinkimo teise O kiek ju pasiimti - tai man viena drauge sake taip:ji pasigimdziusi ir tada buvo pirmaji leliuka ir sako dar buvau naujai iskepta mamyte ir visviena neturejo praktikos gan dideles kaip deti sauskelnias, tai budavo, kad pro sona prabegdavo, tai sake tikrai tada geriau isideti keliais dagiau tu sliaustiniu, kad nebutu taip jog neliks ju svariu na bent jau ir as taip manau QUOTE(MartaP @ 2009 09 27, 10:30) nu istikro koks skirtumas kaip ta vaikeli aprengsi?juk ir maza berniuka kudikeli galima kazka ruzavo uzdet, juk jis toks mielas Papildyta: QUOTE(Rasvita Galubickiene @ 2009 09 27, 11:01) Siaip tai manau jai nori tai ir gali rengti savo drabuzeliais leliuka, cia jau musu pasirinkimo teise O kiek ju pasiimti - tai man viena drauge sake taip:ji pasigimdziusi ir tada buvo pirmaji leliuka ir sako dar buvau naujai iskepta mamyte ir visviena neturejo praktikos gan dideles kaip deti sauskelnias, tai budavo, kad pro sona prabegdavo, tai sake tikrai tada geriau isideti keliais dagiau tu sliaustiniu, kad nebutu taip jog neliks ju svariu na bent jau ir as taip manau nu man tekdavo duktereciai karts nuo karto pampersiuka uzdet, gal dar nepamirsau o jau rubeliu tikrai geriau svariu parsivest, nei siust vyra, kad atvestu svariu bet kiek ten ta vaikiuka aprengt?ta prasme maikute, sliaustinukus, kojnytes uzdet?ka dar?
as, kadangi tiksliai zinau, kad gims berniukas (padareme echskopu 3 nuotraukas su irodymais)
Na as pasiemiau aprengimui maikute, sliaustinukus, svarbiausia vilnonias kojnytes ir dar paprastas ant virsaus,na ir toki megztuka aprengti jai prireiks, o siaip tai taip, bus uzkloti, bet pasiemiau, o gal prireiks
Tai va, atrodo, kad nera sunku ta pampersiuka uzdeti, o paskui, kad nebutu taip kad ziurek ir turim kelnese Megzti nemoku graziai tikrai, kazkaip neturiu tam pasaukimo Na, ligoninej, net jei kazko ir pritruksi jie tikrai duos, bent jau kiek gridejau |