Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 8-9 nestumo menesiukas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Juditab
QUOTE(Smuk @ 2009 10 26, 23:05)
nepyk, bet man net siurpas nubega per nugara pagalvojus kaip lietuviai atsainiai ziuri i vaiku sauguma vaziuojant masina... jau nekalbant kad keduciu neisigyja, bet ir neuzsega dirzo.. mazam vaikuciui kedutes yra spec sukurtos. bet jau kur as turiu tai ji gulom pasidaro... mes net gale uzsisegam vaziuojant... ne duok die reiktu paskui gailetis  doh.gif emilija jau zino, kad isedus i masina reik dirza uzsisegt...  mirksiukas.gif  ax.gif

del klizmu, cia uk irgi nedaro. zadu paprasyt mamytes, kad atsiustu, bet nz ne pavadinimo, ne nieko .. gal galit ka pasiulyt  ax.gif
*

tai mes irgi visada dirzus gale prisisegam, o vaikam tuolabiau..tik as va kaip ir Wiwaa sakau, kad keliu dienu leliu tiek aprengus neprisiseks... nors kai reiks parsivest gal visai kitaip galvosim.. g.gif nors man jau vyras pasake, kad vesim su vezimu is lopsio, kitaip ji aprengus netilps i ta kedute g.gif
o del klizmu tai man viena sake, kad yra MOICROLAX tik nezinau ar geros g.gif

Wiwaa na matai, leidzia ir jums su tetuku pamiegot kolkas lotuliukas.gif oj, kaip faina jums blush2.gif wub.gif thumbup.gif
o tu plysai ar kirpo?ar nieko nereikejo, islindo toks nedidukas pats? blush2.gif ax.gif
Aivaaa
Sveikinimai Wiwaai.sekmes auginant maziuka 4u.gif
Mano dabar eile,mano bigsmile.gif jau ketvirta diena po termino.bet kaip nieko taip nieko.
vakar visa diena jau taip maude nugara,kad tikrai maniau jau nakti kas nors prasides.nu bet vel nieko,siandien ryte atsikeliau kaip niekur nieko.

Papildyta:
As ir galvoju kaip geriau ta angeleli parsivezt is ligonines.toj kedutej jis tikrai pusiau sedintis o dar kai aprengtas kombinzonu tai nelabai gal prisegt eis.bet tik lopsy is vezimelio nera tubut taip saugu kaip kedutej.pasimetus nezinau kur reikes ta maziuka deti,kad jam butu saugiau ir patogiau.
Juditab
QUOTE(Aivaaa @ 2009 10 27, 10:04)
Sveikinimai Wiwaai.sekmes auginant maziuka 4u.gif
Mano dabar eile,mano bigsmile.gif jau ketvirta diena po termino.bet kaip nieko taip nieko.
vakar visa diena jau taip maude nugara,kad tikrai maniau jau nakti kas nors prasides.nu  bet vel nieko,siandien ryte atsikeliau kaip niekur nieko.

Papildyta:
As ir galvoju kaip geriau ta angeleli parsivezt is ligonines.toj kedutej jis tikrai pusiau sedintis o dar kai aprengtas kombinzonu tai nelabai gal prisegt eis.bet tik lopsy is vezimelio nera tubut taip saugu kaip kedutej.pasimetus nezinau kur reikes ta maziuka deti,kad jam butu saugiau ir patogiau.
*

pernesiot galima ilgiausiai iki dvieju savaiciu...tada jau skatinamuosius leidzia, kad prasidetu gimdymas... g.gif

va va, mes ir norim kuo saugiau leliuka savo parsivest ax.gif
Margareta
labas rytas biggrin.gif as dar cia doh.gif o jau galvojau bus siandien kazkas idomaus , nes ryte nejuokais buvo sueme pilva, bet tik tie paruosiamieji rolleyes.gif

del klizmuciu, tai pries gimdyma tikrai neverta su jom zaisti schmoll.gif nebet normalia klizma jei padarytu (ne ten nieko nemalonaus, tik ilgai patypeti tulike reikai paskui biggrin.gif ) o tie microlaxai tai pravers po gimdymo kai reikes rimta reikala padaryti mirksiukas.gif

o parsivesti tai, aisku, geriausia, keduteje mirksiukas.gif del padeties, kad pusiau sedom, tai juk ne kazin kiek laiko jis ten pabus tik kol parvaziuosit namo - sveikatai nekenkia. galima vezti ir lopsyje, bet juk pacios suprantat kad vis teik paprastai reiks vezioti vaika keduteje o ne lopsyje. nebet turit sec lopsius su dirzais kuriuos galima prisegti.
Axxa
Matau, kad daug kas jau gimdys ir labai už jus džiaugiuosi. Turbūt esat prisikaitę daug info ir lankę paskaitėlių, bet aš noriu parašyt apie tai, ko man asmeniškai trūko ir apie ką negavau visiškai jokios info ir dėl to dabar kenčia mano vaikutis sad.gif Taigi, jei bent pora iš jūsų pasinaudosit mano patarimu (nors info aš perduodu ne savo) ir dėl to nekentės jūsų vaikučiai, bus jau nuostabu!
Kad ir kaip maitinotės nėštumo metu, žindymo metu vaikiukas jau tiesiogiai gauna jūsų valgomų dalykų gerąsias ir blogąsias savybes. Šiuo metu laaabaaai daug vaikučių kenčia nuo atopinio dermatito (kai rankyčių ir kojyčių sulenkimuose paraudonuoja odelė, ant viso kunelio t.y. bet kur atsiranda paraudimai, šerpetojimai, egzemos, ir kas baisiausia - vaikiukui labai niežti). Kai mes be talonėlio nuėjome pas Klinikų alergologę, galvoju paprašysiu, kad 5 mėn. kūdikėlį priimtų, o ten visi mažiukai: nuo mažiausio lėliuko iki 2 metukų!!! Taigi, maitinančios savo pienuku (nors maitinant MP alergija pasireiškia daug rečiau ir lengvesne forma, todėl net jei jums atsiras AD vis tiek nenutraukite maitinimo), jau grįžę namo iškart pamirškite visus šiuos produktus (alergologės info) iki kol baigsite maitinti vaikelį: šokoladas, kakava, chalva, medus, sirupai (sirupiniai vaistai), spalvoti ledinukai, saldainiai guminukai, spalvota kramtomoji guma, riešutai, grybai, žuvis, vėžiagyviai ir jūros gėrybės, tomatų padažas, majonezas, čipsai, limonadas, sultys iš tetrapakų, citrusiniai vaisiai. Tai patys didžiausi ir dažniausi alergenai. Taip pat labai priribokite šių produktų valgymą, ir jei tik pastebėsite kažką įtartino, iškart to produkto bent iki pusės metukų atsisakykite: karvės ir ožkos pienas, varškė, sūreliai, desertinė varškė, fermentinis ir lydytas sūris, veršiena, vištiena, kiaušiniai, soja, pieniškos dešrelės, rūkyti ir konservuoti mėsos bei žuvies gaminiai, grikiai, kviečiai (manų kruopos, makaronai, pyrago gaminiai), morkos (ypač žalios), ankštinės daržovės (pupelės, žirniai, lęšiai), pomidorai, paprikos, ananasai, abrikosai, persikai, papaja, arbūzai, kriaušės, braškės, žemuogės, juodieji serbentai, vyšnios, vynuogės, šaltalankiai, alyvuogės, vanilė, cinamonas, gvazdikėliai, garstyčios, lauro lapai, pipirai, krienai, prieskoninių daržovių mišiniai, gira, kisielius, alkoholiniai gėrimai (ypač vynas, alus). Ir jokiais būdais nesugalvokite gerti multivitaminų žindančioms!
Sėkmės ir didelės kantrybės!
Smuk
[quote=Juditab,2009 10 27, 09:01]
o del klizmu tai man viena sake, kad yra MOICROLAX tik nezinau ar geros g.gif
*

paieskojau ir radau cia uk ir gan neblogas gal... tik nz ar reikia...

[quote=Axxa,2009 10 27, 11:13]
Matau, kad daug kas jau gimdys ir labai už jus džiaugiuosi. Turbūt esat prisikaitę daug info ir lankę paskaitėlių, bet aš noriu parašyt apie tai, ko man asmeniškai trūko ir apie ką negavau visiškai jokios info ir dėl to dabar kenčia mano vaikutis sad.gif Taigi, jei bent pora iš jūsų pasinaudosit mano patarimu (nors info aš perduodu ne savo) ir dėl to nekentės jūsų vaikučiai, bus jau nuostabu!
alus). Ir jokiais būdais nesugalvokite gerti multivitaminų žindančioms!
*

[/quote]
taip perskaiciau tavo zinute ir nelabai supratau, ar kas nors liko ka gali valgyti doh.gif jei vaikas linkes i alergija tai jau sunku, bet jei ne tai viskas ok.. aisku reik ziureti visokiu produktu kurie gali sukelti alergija, bet visa kita g.gif
Margareta
QUOTE(Axxa @ 2009 10 27, 11:13)
jau grįžę namo iškart pamirškite visus šiuos produktus
*

jeigu pasirodys alergine reakcija tai ir pamirsiu, bet jeigu nieko nera tai tai tikrai reikai maitintis normaliai. suprantu kad is pradziu reikai atasrgiai su kiekiais riesutu, sokolado, uogu..suvalgyti truputy ir ziureti ar nepasireiske alergija. bet tikrai ne taip kad net nebandyti ir burna deti doh.gif

kadangi maniskei nebuvo pasireiskusi jokia alergija as sekmingai valgiau viska ir sokolada ir riesutus ir zuvi ir uogas...

pagal tuos isvardintus prodyktus tai beleika valgyti tik bulves su vandeniu doh.gif
Ruutta
QUOTE(Axxa @ 2009 10 27, 13:13)
Kad ir kaip maitinotės nėštumo metu, žindymo metu vaikiukas jau tiesiogiai gauna jūsų valgomų dalykų gerąsias ir blogąsias savybes. Šiuo metu laaabaaai daug vaikučių kenčia nuo atopinio dermatito (kai rankyčių ir kojyčių sulenkimuose paraudonuoja odelė, ant viso kunelio t.y. bet kur atsiranda paraudimai, šerpetojimai, egzemos, ir kas baisiausia - vaikiukui labai niežti). Kai mes be talonėlio nuėjome pas Klinikų alergologę, galvoju paprašysiu, kad 5 mėn. kūdikėlį priimtų, o ten visi mažiukai: nuo mažiausio lėliuko iki 2 metukų!!! Taigi, maitinančios savo pienuku (nors maitinant MP alergija pasireiškia daug rečiau ir lengvesne forma, todėl net jei jums atsiras AD vis tiek nenutraukite maitinimo), jau grįžę namo iškart pamirškite visus šiuos produktus (alergologės info) iki kol baigsite maitinti vaikelį: šokoladas, kakava, chalva, medus, sirupai (sirupiniai vaistai), spalvoti ledinukai, saldainiai guminukai, spalvota kramtomoji guma, riešutai, grybai, žuvis, vėžiagyviai ir jūros gėrybės, tomatų padažas, majonezas, čipsai, limonadas, sultys iš tetrapakų, citrusiniai vaisiai. Tai patys didžiausi ir dažniausi alergenai. Taip pat labai priribokite šių produktų valgymą, ir jei tik pastebėsite kažką įtartino, iškart to produkto bent iki pusės metukų atsisakykite: karvės ir ožkos pienas, varškė, sūreliai, desertinė varškė, fermentinis ir lydytas sūris, veršiena, vištiena, kiaušiniai, soja, pieniškos dešrelės, rūkyti ir konservuoti mėsos bei žuvies gaminiai, grikiai, kviečiai (manų kruopos, makaronai, pyrago gaminiai), morkos (ypač žalios), ankštinės daržovės (pupelės, žirniai, lęšiai), pomidorai, paprikos, ananasai, abrikosai, persikai, papaja, arbūzai, kriaušės, braškės, žemuogės, juodieji serbentai, vyšnios, vynuogės, šaltalankiai, alyvuogės, vanilė, cinamonas, gvazdikėliai, garstyčios, lauro lapai, pipirai, krienai, prieskoninių daržovių mišiniai, gira, kisielius, alkoholiniai gėrimai (ypač vynas, alus). Ir jokiais būdais nesugalvokite gerti multivitaminų žindančioms!
*

Tai ką tada valgyt? blink.gif Bulvę su vandeniu graužiant vaiko nepamaitinsi ilgai...
Axxa
Aš irgi galvojau, kad galima valgyti viską su saiku, bet pasirodo - ne. Niekas giminėj nėra alergiškas nei iš mano, nei iš vyro pusės. Ir aš jokios alergijos neturiu. Bet suvalgiau 1 ledų porciją - išbėrė, suvalgiau 1 riekelę su šokoladiniu kremu - išbėrė, užvalgiau pas mamą žuvies - išbėrė vaikiuką. Aišku, galima eksperimentuoti, juk kentėti ne mums, o vaikui (bet kai pamatai tuos išbėrimus, manau net labai kategoriška mamytė apsigalvotų).
O valgyti galima: kefyrą, rūgpienį, grietinę, natūralų jogurtą, sviestą, jautieną, kiaulieną, kalakutieną, triušieną, nutrijos mėsą, ryžius, rugius, avižas, miežius, kukurūzus, bulves, kopūstus, kalafijorus, brokolius, cukinijas, moliūgus, ropes, agurkus (daržo/sodo), salotas, svogūnus, obuolius (be žievės), kivi (individualiai), raudonieji ir geltonieji serbentai, mėlynės, bruknės, spanguolės, slyvos, krapai, petražolės, vanduo, mineralinis vanduo, silpna arbata, obuolių sultys (be konservantų). Pakankamai wink.gif
MartaP
Wiwaa didziausi sveikinimai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

kaip pavydziu tau............... blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Sakalauskiene
Mes mazyli be abejones kedutej parsivesim..#
O kas del alergiju,,,nestumo metu negalima uzsiciklinti vienu kazkokiu produktu,nes tada leliukas buna alergiskas,reikia valgyt kuo ivairesni maista...
O maitinanciai matai pvz ,zuvies valgyti butina,,,nes tik per ja gaunama omega rugsciu kuriu leliukas gaus per pienuka,,,
O nestukei reikia visko po truputi,,aisku jei valgysi tik riesutus,,kasdien saujom,arba kasdien laizysi medu nes jis labai tipo sveika,,,lelis jau gims su alergija siems produktams..
Zinau viena nestuke kuri tipo sveikai nestumo metu maitinosi,jos racionas buvo ,varskes,jogurtai pie nukai kosytes,,,,ir leliukas alergisas baltymam...
Arba mano pusesere visa nestuma be galo norejo sokolado ir pieno,sake plyna sokolado su pienu iskart suvalgydavo-ir lele alergiska dabar...
Taigi reikia visko bet su saiku thumbup.gif
drambiuke
Sveikos nestuke.gif 4u.gif
Niu va vel prie jusu prisedu. Galvojau, kad nakti gal jau saremiai prasideda, bet va iki ryto maude pilva, suko vidurius, nugara skaudejo, vaikiukas mano tai judejo beprotiskai, bet jau ryte ir bel kaip ir nieko Nesuprantu kas man daros, visi negerumai jau kelinta diena prasideda nuo kokiu 7 vakaro blink.gif Pilva suka, nugara maudzia, pykina, o atejus rytui vel kaip ir pasitaiso savijauta. Gal kam taip yra buve? smile.gif Ar cia man tokie paruosiamieji tik naktiniai? smile.gif blink.gif g.gif nebesuprantu. Dar svarbiausiai , kad vaiko judesiai labai suintensiveja kai prasideda tas pilvo maudimas g.gif
Tai va po 3 tokiu naktu diena atrodau kaip zombis doh.gif Paakiai pajuode, galva skauda.
Axxa
Aš tiesiog norėjau perspėti būsimas mamytes, kad nedarytų mano klaidos (maitindama valgiau visko, nors ir saikingai, tarkim šokoladinis saldainis kas antrą dieną, 2-3 k./sav. varškės sūrelis, 1 tetrapakas/savaitgalį, 1-2 citr. vaisiai/sav. ir pan.). Na ne visos mamytės ir savo pieneliu maitint nori. Čia kaip palyginimui, kad užbėgtume ligai prieš akis, juk pilna reklamos, kad pasitikrintume prieš krūties vėžį ir pan., kad galima būtų išgydyti, o kiek iš mūsų pasitikrina (tiesą sakant ir aš nesu tarp jų)? Tai taip ir su alergija. Mums 3 mėn niekas neišlindo, o dabar nuo menkiausios smulkmenos vis kažkas. Aišku aš nekalbu apie baisines žaizdas, bet man jau gaila žiūrėt į 1,5 cm raudoną plotą.
O dėl sąrėmių, tai aš pati vis galvodavau - suskausdavo, gal jau. Bet patikėkit, kai jau jie prasidės, tikrai pajusit, kad tai tie tikrieji, nes jie bus pastovūs ir po valandos tikrai nepraeis. Aš asmeniškai su 3-4 cm dar nieko nejaučiau ir aparatas nieko nerodė, taip dvi dienos praėjo, o atsibudai paryčiais, kai jau buvo kas 7 min., gimdykloj gulėjau, kai buvo kas 6 min. ir 7-8cm ir tai viskas užtruko dar beveik 5 val., kol išvydau savo stebuklėlį smile.gif
Margareta
QUOTE(drambiuke @ 2009 10 27, 12:38)
Sveikos nestuke.gif  4u.gif
Niu va vel prie jusu prisedu. Galvojau, kad nakti gal jau saremiai prasideda, bet va iki ryto maude pilva, suko vidurius, nugara skaudejo, vaikiukas mano tai judejo beprotiskai, bet jau ryte ir bel kaip ir nieko Nesuprantu kas man daros, visi negerumai jau kelinta diena prasideda nuo kokiu 7 vakaro blink.gif  Pilva suka, nugara maudzia, pykina, o atejus rytui vel kaip ir pasitaiso savijauta. Gal kam taip yra buve? smile.gif Ar cia man tokie paruosiamieji tik naktiniai? smile.gif  blink.gif  g.gif nebesuprantu. Dar svarbiausiai , kad vaiko judesiai labai suintensiveja kai prasideda tas pilvo maudimas g.gif
Tai va po 3 tokiu naktu diena atrodau kaip zombis doh.gif Paakiai pajuode, galva skauda.
*

gali buti, juk per diena judi daugiau tai vakare uzeina saremiukai, man taip pat labiau vakare jie pasireiskia o diena uzsiimi kazkuo tai ir nepajauti gal net mirksiukas.gif

Axxa, as suprantu, sunku su alergiskai vaikuciais. jus turit sia beda..niekam to nelinkiu ir tikiuosi siam kukuliui kuris dar mano pilve taip pat viskas bus gerai. o jusu maziukui pasireiske alergija, juk ji ne atsiranda is niekur o vaikuciai gimsta alergiski. jeigu man paragavus sokolado nematciau nieko bloga tai vadinasi galiu ji valgyti ir valgiau ir dabar dukra ji valgo biggrin.gif
Sakalauskiene
Drambluke na jau panasu darosi ,kad tau jau netoli susitikimas su saviskiu pilvinuku wub.gif Sako pries pat pabaiga ir viduriuojama ir nugara maudzia..
O man tik vakare pamaude pilvuka kokia 15 min ir viskas,,siandien vel siurbliuju ,dulkes valau doh.gif
Miracle_mira
QUOTE(Sakalauskiene @ 2009 10 27, 15:49)
Drambluke na jau panasu darosi ,kad tau jau netoli susitikimas su saviskiu pilvinuku wub.gif Sako pries pat pabaiga ir viduriuojama ir nugara maudzia..
O man tik vakare pamaude pilvuka kokia 15 min ir viskas,,siandien vel siurbliuju ,dulkes valau doh.gif
*

Sveikinu visas naujasias mamytes!!! 4u.gif 4u.gif
hmmm... man ir labai jau sunku ta pilveli tamptis,matyt, vaikelis visai nebeturi vietos ir jopasivartymai man tampa skausmingi... maudytis apskritai sunku... Tad tvarkausi, turim dar viena neuremontuota kambari, tai dabar sekmingai ji tapetuojam biggrin.gif gal pades greiciau pypliukui gimti bigsmile.gif vakarais o dabar ir jau irdienomis paspazmuoja pilviuka, bet tik kokia 30 min... gleiviu kamstis dar savo vietoje...
drambiuke
QUOTE(Sakalauskiene @ 2009 10 27, 14:49)
*

smile.gif kaip butu saunu, kad jau tikrai cia butu artejancio gimdymo pozymiai.Jau labai prailgsta tas laukimo kaikas, ir dar tos bemieges naktis, ir visi nepatogumai. O jei dar 2 savaites kurios man liko iki nustatyto termino taip atvaiksciot reiks doh.gif Tai jau labai tikiuosi, kad gal jau si naktele atnes man lauktu rezultatu smile.gif biggrin.gif
Juditab
as tai siandien labai gerai miegojau, keliaus tik karta i wc lotuliukas.gif

visos ziuri laukia jau su nekantrumu blush2.gif thumbup.gif

siaip kopustai, obuoliai pucia pilveli, rauginti agurkai irgi... tai vadinas beveik nieko nevalgyk ir gamink piena doh.gif lotuliukas.gif
Miracle_mira
QUOTE(Juditab @ 2009 10 27, 16:39)
as tai siandien labai gerai miegojau, keliaus tik karta i wc lotuliukas.gif

visos ziuri laukia jau su nekantrumu blush2.gif  thumbup.gif

siaip kopustai, obuoliai pucia pilveli, rauginti agurkai irgi... tai vadinas beveik nieko nevalgyk ir gamink piena doh.gif  lotuliukas.gif
*

Dar negali lyg tais valgyti pomidoru, morku... riesutu, grybu - sunkiai virskinami... et, manau kiekvienos organizmas individualus ir kiekviena produkta priima savaip, kas tinka vienai gali visiskai netikti kitai, tik, manau, nereikia perlenkti lazdos ir viskas bus gerai... ax.gif Siaip dar girdejau, kad kai vaikas buna pilvelyje jis jau pripranta pei mamos raciono ir iprastas maistas neturetu sukelti problemu, jei zinoma, jis negime alergiskas...
Juditab
QUOTE(Miracle_mira @ 2009 10 27, 15:17)
Dar negali lyg tais valgyti pomidoru, morku... riesutu, grybu - sunkiai virskinami... et, manau kiekvienos organizmas individualus ir kiekviena produkta priima savaip, kas tinka vienai gali visiskai netikti kitai, tik, manau, nereikia perlenkti lazdos ir viskas bus gerai...  ax.gif Siaip dar girdejau, kad kai vaikas buna pilvelyje jis jau pripranta pei mamos raciono ir iprastas maistas neturetu sukelti problemu, jei zinoma, jis negime alergiskas...
*

tai butent... jeigu as per nestuma tarkim visiskai nevalgiau saldumynu, o pagimdzius juos pradesiu be proto valgyt tai ir mazylio organizmas sureaguos, nes nebus pries tai ragaves tokio maisto...

ex, man uzeina kartais vos vos pilveli pamaudzia ir nugaryte suskausta, bet labai trumpai.... tai nieko dar nesitikiu ax.gif
Ruutta
QUOTE(drambiuke @ 2009 10 27, 16:11)
smile.gif kaip butu saunu, kad jau tikrai cia butu artejancio gimdymo pozymiai.Jau labai prailgsta tas laukimo kaikas, ir dar tos bemieges naktis, ir visi nepatogumai. O jei dar 2 savaites kurios man liko iki nustatyto termino taip atvaiksciot reiks doh.gif Tai jau labai tikiuosi, kad gal jau si naktele atnes man lauktu rezultatu smile.gif  biggrin.gif
*

Kaip suprantu mūsų gimdymo diena viena ir ta pati drinks_cheers.gif Aš jau trys savaitės kaip kamuojuos su paruošiamaisiais, naktimis pabundu ir stebiu, ar nedažnėja ir t.t. ir pan., kaklelis jau praviras, bet nieko rimtesnio nevyksta rolleyes.gif Apsišarvuok kantrybe, nes manau tempsi iki galo su visais požymiais gimdymo 4u.gif Dar žiūrėk, kad nepernešiotume biggrin.gif
drambiuke
QUOTE(Ruutta @ 2009 10 27, 17:44)
Kaip suprantu mūsų gimdymo diena viena ir ta pati  drinks_cheers.gif Aš jau trys savaitės kaip kamuojuos su paruošiamaisiais, naktimis pabundu ir stebiu, ar nedažnėja ir t.t. ir pan., kaklelis jau praviras, bet nieko rimtesnio nevyksta  rolleyes.gif Apsišarvuok kantrybe, nes manau tempsi iki galo su visais požymiais gimdymo  4u.gif Dar žiūrėk, kad nepernešiotume  biggrin.gif
*

Aha turetume kaip ir ta pacia diena pabyreti biggrin.gif gali buti visko kad datempsiu iki galo, bet jau taip norisi greiciau. Ir as nakti pabudus (jei uzmigt zmogiskai pavyksta) stebiu save ar kas ne dazneja lotuliukas.gif Vis po uzpakaliu pasiziuriu ar neslapia, o gal kokie vandenys nubego, o as nepajutau lotuliukas.gif blink.gif Kazkokia paranoja. Dar 13 dienu, o elgiuosi taip , lyg man jau seniausiai terminas butu praejes doh.gif Dar dabar vienas keistumas atsirado, periodiskai ispila prakaito tokiom bangom doh.gif g.gif

Oj jei jau tu tris sav. taip panasiai jauti parengiamuosius, tai paliginus mano 4 dienos nieko nereiskia dar smile.gif Tik va tas viduriavimas labai neramina. Ar tai kad, 3 diena viduriuoju mano maziukui nepakenks smile.gif
Sakalauskiene
Mergaites ar jums ir taip pat,mano spurdikliukas jau antra diena ne toks aktyvus,,,budavo malasi duodai be perstojo,,o dabar viena kita spyri toki kuklu g.gif Gal cia pries pabaiga g.gif
Margareta
QUOTE(Sakalauskiene @ 2009 10 27, 18:15)
Mergaites ar jums ir taip pat,mano spurdikliukas jau antra diena ne toks aktyvus,,,budavo malasi duodai be perstojo,,o dabar viena kita spyri toki kuklu g.gif Gal cia pries pabaiga g.gif
*

buna tokiu dienu..anksta jam ten, ka ten prismakaluosi...
man buna kartais malasi aktyyviai ir skaudziai o kita diena spakainas tokis.. biggrin.gif jiems irgi visokiu nuotaiku pasitaiko. svarbu kad jauti jog juda.
Juditab
mano tai malasi visai gerai jis ten, buna kad koki puse dienos ramesnis pabuna, bet vistiek tai kojyte ar uzpakaliuka iremia ir sedi sau patenkintas lotuliukas.gif

mane tai irgi nuo savaitgalio kaip prakaitas musa sakes, sedziu tv ziuriu o man taip karsta pasidaro, kad net suprakaituoju doh.gif
pas mama bunam dabar tai tevas ir peciu pakurena, o as visa diena atsidarius langa sedziu, nes man karsta...po namus su bridzais ir maikute vaikstau kai kiti su ilgom kelnem lotuliukas.gif vyrui sakau a tau nekarsta, sako as dar kaldra uzsiklociau tv beziurint lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Juditab
beje mergaites noriu paklaust ar pilvelis turi apacioj kietet? g.gif man dar nekieteja, kazkaip buvo biski bet nevisa apacia, tai nusprendziau kad cia maziukas isiremes g.gif
Aivaaa
Labas rytas,merginos.na gal jau padaugejo mamyciu per nakti?
as vis dar ne verysad.gif jau penkta diena po termino laukiu,laukiu,bet nieko nesulaukiu.rytoj mano gimtadienis nu buciau jau labai laiminga,kad pasirodytu mano grazuoliukas per gimtadieni biggrin.gif labai nudziugytu mamyte.
pas mane tai jis judrus kiekviena diena taip pat.vartosi ir vartosi jau spirt nelabai jam iseina,vietos turbut per maza biggrin.gif tai tik su kojom issispiria,gumbai iskyla.as ji pakutenu,paglostau ta gumbiuka,tai patraukia jis kojyte kitur. biggrin.gif ir siaip pilvelis kietas daznai buna.

Juditab
QUOTE(Aivaaa @ 2009 10 28, 08:46)
as vis dar ne verysad.gif jau penkta diena po termino laukiu,laukiu,bet nieko nesulaukiu.rytoj mano gimtadienis nu buciau jau labai laiminga,kad pasirodytu mano grazuoliukas per gimtadieni biggrin.gif labai nudziugytu mamyte.
pas mane tai jis judrus kiekviena diena taip pat.vartosi ir vartosi jau spirt nelabai jam iseina,vietos turbut per maza biggrin.gif tai tik su kojom issispiria,gumbai iskyla.as ji pakutenu,paglostau ta gumbiuka,tai patraukia jis kojyte kitur. biggrin.gif ir siaip pilvelis kietas daznai buna.
*

labas rytas wink.gif
na kolkas bent jau as dar vis nestuke.gif o kitu mamyciu dar nebuvo, tai neaisku kaip ten su jom blush2.gif

tai tu pakalbink savo mazyli, kad lystu lauk biggrin.gif blush2.gif tikrai butu nuostabi dovana visam gyvenimui 4u.gif

o man siandien uzeina, kad pamaudena pilva, dar gulint lovoj buvo pradeje skaudet nugara kazkur ties inkstais doh.gif
prakaituoju nezmoniskai, vyras sako jau galvojau kad visa lova slapia bus nuo taves doh.gif
MartaP
Sveikos nestukes 4u.gif na visoms nestuke.gif jau, visai nedaug ir lieka, o vaikeliu kaip nera taip nera doh.gif jie turbut jaucia kad orai ne kokie, o pilvelyje silta, saugu, tai ir nelenda doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Sakalauskiene @ 2009 10 27, 20:15)
*

Kiekviena diena reikia atsigulti ant kairio sono ir skaiciuoti judesiukus. Jei per pusv suskaiciuoji ne maziau kaip 5, o per valanda ne maziau kaip 10, reiskia viskas gerai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Aivaaa @ 2009 10 28, 10:46)
*

Bet rimtai kaip butu faina, jei ryt pagimdytum thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif o ko tu laukiesi? rolleyes.gif ax.gif
Juditab
ot butu bajeris jei visos ant savaitgalio pagimdytume lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
drambiuke
labas rytukas nestuke.gif
As irgi vis dar nestuke.gif lotuliukas.gif Nors savijauta tai tikrai nezmoniskai pablogejo doh.gif Kojas tempia, nugara skauda, pilvas isitempes doh.gif o ir su prakaitavimu tai ir pas mane irgi tragedijos, jau nezmoniskai tokiom bangom kai uzejna priepoliai. Savijauta nekokia o mano sunelis ten pilvuke sau smagiai spardo mamai sonus lotuliukas.gif sian is ryto tai aktyvumas jo tai oj oj. rolleyes.gif
Matau, kad panasiai siandien dar visos sugrizo nestuke.gif Nu naktele neatnese jokiu rezultatu wub.gif
Juditab
nenori musu mazyliai lyst lauk lotuliukas.gif lotuliukas.gif

sunkiausia tai Aivaai, ji jau 5 dienos po termino laukia savo leliaus doh.gif
Aivaaa
QUOTE(MartaP @ 2009 10 28, 11:27)
Sveikos nestukes 4u.gif na visoms nestuke.gif  jau, visai nedaug ir lieka, o vaikeliu kaip nera taip nera doh.gif jie turbut jaucia kad orai ne kokie, o pilvelyje silta, saugu, tai ir nelenda doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Kiekviena diena reikia atsigulti ant kairio sono ir skaiciuoti judesiukus. Jei per pusv suskaiciuoji ne maziau kaip 5, o per valanda ne maziau kaip 10, reiskia viskas gerai  mirksiukas.gif
Papildyta:
Bet rimtai kaip butu faina, jei ryt pagimdytum thumbup.gif  thumbup.gif  4u.gif o ko tu laukiesi? rolleyes.gif  ax.gif
*

As berniuko laukiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Juditab @ 2009 10 28, 13:31)
nenori musu mazyliai lyst lauk lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

sunkiausia tai Aivaai, ji jau 5 dienos po termino laukia savo leliaus doh.gif
*

Nu tikriausiai. verysad.gif laukiu penktadienio ziuresiu ka sakys akusere.nors dar gal iki penktadienio pasibels mano berniukas.
Juditab
QUOTE(Aivaaa @ 2009 10 28, 12:34)
As berniuko laukiu smile.gif
Papildyta:

Nu tikriausiai. verysad.gif laukiu penktadienio ziuresiu ka sakys akusere.nors dar gal iki penktadienio pasibels mano berniukas.
*

berniukai neskuba islyst dabar blush2.gif

o iki penktadienio dar tikrai gali pagimdyt mirksiukas.gif 4u.gif labai neliudek, nes jau bet kada gali pamatyt savo leliuka ax.gif
MartaP
Jo jo, man teko girdeti, kad berniukai biski megsta but pernesiojami, ir nieko cia tokio mirksiukas.gif
Mano drauge pernesiojo 10 dienu, bet pagimde ir viskas buvo tvarkoj, taip kad nesigazdinkit taip 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Margareta
kaip matau jokiu naujienu biggrin.gif as irgi vis dar nestuke.gif tie paruosiamieji mane tik ruosia ruosia..kada gi prisiruos doh.gif

ale jau antra naktis labai gerai miegu bigsmile.gif
Aivaaa
O merginos kaip ten su tuo kamscio ejimu?kaip jis ten atrodo?pas mane kazkas jau kitaip pradeda darytis blush2.gif
Papildyta:
as ir jau antra naktis miegu neblogai.kaip gerai,kad nereikia vartytis lovoj vidury nakties nuo nemigos.
Ruutta
Sveikos!
Aš irgi dar du viename, nieko kol kas naujesnio ir neįprastesnio rolleyes.gif
O su termoreguliacija tai pas mane kažkas visai neaiškaus blink.gif Visą laiką karšta, namuose, kai vyras išeina, atidarau visus langus ir taip sėdžiu prie užaujančių vėjų doh.gif , kai grįžta kad puola viską uždarinėt, sako, kad visai iš proto išsikrausčius taip namus atšaldyt...ir naktį miegu prie atviro lango, o vis tiek sukaitus atsikeliu blink.gif Žodžiu visad trūksta gryno oro g.gif Matau daugumai čia taip biggrin.gif
Aš sau dabar tik vieną tikslą pasistačius - NEPAGIMDYTI LAPKRIČIO 1-ĄJĄ unsure.gif Man ši diena tokia ne gimimui, tokia jau jos reikšmė ir simbolika nemiela, visą gyvenimą reiktų vaikui gimtadienį švęst kai visų gyvenimas tą dieną kapinėse tarp žvakių verda doh.gif Jeigu ką reikės kaip nors laikyt užpaudus biggrin.gif
Margareta
QUOTE(Aivaaa @ 2009 10 28, 15:37)
O merginos kaip ten su tuo kamscio ejimu?kaip jis ten atrodo?pas mane kazkas jau kitaip pradeda darytis blush2.gif

*

nu kaip kaip...drebuciu pavidalo gleives, siaip normaliai pas moteri tokiu niekad nebuna schmoll.gif

Ruutta, cia zinok normalu mirksiukas.gif mums karsta nes pas mumis kraujo nestumo metu padaugeja iki 40% rolleyes.gif as ir miegu, tai atidarau langa ir dar kojas is po kaldros iskisu, o vyras susivyniojes iki ausu miega doh.gif sako as dar antra kaldra uzsiklociau lotuliukas.gif
Miracle_mira
QUOTE(Aivaaa @ 2009 10 28, 17:37)
Papildyta:
as ir jau antra naktis miegu neblogai.kaip gerai,kad nereikia vartytis lovoj vidury nakties nuo nemigos.
*

Kai eina kamsti, isskyros pasidaro kaip drebuciai, kartais kraujingos, kartais be kraujo... man tai jis po labai mazai mazai iskeliauja, kas kelias dienas tik pastebiu... jei tokiu tempu viskas vyks, tai pernesiosiu tikrai g.gif
O del karscio tai as kaip uzsilikusi nuo vasaros su trumpom rankovem, o naktimis nusiklojus miegu, o vyras dantimis kalena, bet cia normalu mums nestuke.gif lotuliukas.gif
Padruske22
o as labai prakaituoju,nors atrodo ir neuzisikloju bet vistiek... user posted image
Juditab
ziuriu tikrai cia visos prakaituoja ir miega vienodai lotuliukas.gif

nu man gleiviu kamstis dar neina.. buna kartais kad isskyros tirstesnes, bet jos baltos ir buna labai nedaug... negi gali cia tas kamstis but? g.gif

manau nei viena nenori lapkricio 1d pagimdyt schmoll.gif jau tikrai vaikui kancia butu svest gimtadieni tokia diena schmoll.gif
Padruske22
QUOTE(Juditab @ 2009 10 28, 17:37)
ziuriu tikrai cia visos prakaituoja ir miega vienodai lotuliukas.gif

nu man gleiviu kamstis dar neina.. buna kartais kad isskyros tirstesnes, bet jos baltos ir buna labai nedaug... negi gali cia tas kamstis but? g.gif

manau nei viena nenori lapkricio 1d pagimdyt schmoll.gif  jau tikrai vaikui kancia butu svest gimtadieni tokia diena schmoll.gif
*

man sake drauge pasigimdzius kad kai kamstis eina tai buna kraujingos tokios ale tepliojancios isskyros blush2.gif
Juditab
QUOTE(Padruske22 @ 2009 10 28, 16:38)
man sake drauge pasigimdzius kad kai kamstis eina tai buna kraujingos tokios ale tepliojancios isskyros  blush2.gif
*

aha, as ir sita girdjeua... bet sake, kad dazniausiai iseina keliom dienom anksciau pries gimdyma, ar net keliom savaitem... tai vis laukiu g.gif blush2.gif
Padruske22
QUOTE(Juditab @ 2009 10 28, 17:59)
aha, as ir sita girdjeua... bet sake, kad dazniausiai iseina keliom dienom anksciau pries gimdyma, ar net keliom savaitem... tai vis laukiu g.gif  blush2.gif
*

gal tau pries pat gimdyma blush2.gif juk visko siais laikasi buna blink.gif
Juditab
QUOTE(Padruske22 @ 2009 10 28, 17:06)
gal tau pries pat gimdyma  blush2.gif  juk visko siais laikasi buna  blink.gif
*

arba gal gimdysiu veliau nei lapkricio 4d g.gif lotuliukas.gif
Padruske22
gal ir ne...pasibels taviskis kada jam ar jai reikes user posted image
smalyze59
Kaip sunku paskutine savaitele nestuke.gif Man tai irgi labai karsta ir dienom ir naktim. Balkonu praviru miegam...O gleiviu kamstis ,tai girdejau ,jog gali pasisalinti ir gimdymo metu ,nebutinai is anksto. smile.gif Sekmes belaukiant angeliuku... 4u.gif
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.