QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 04 22, 01:14) Sveikutes busimos mamytes, Sunki siandien mums dienele buvo, teko apsilankyti pas stomotologa  tikejausi, kad isvengsim, bet neiskenciau nezmonisko skausmo... tikiuosi nuskausminamieji netures itakos mano stebukleliui? prisiskaiciau cia visko internete tai net nesmagu buvo. visa laika laikiau savo stebukleli-matyt jaute, kad man skauda... Nepergyvenk del tokiu smulkmenu  tikrai mazyliui nieko nepakenkei  O skausmas dar blogiau nei nuskausminamieji, juk gali isiskaudeti ir kelias dienas, o kai mamai negerai ir mazylis ta jaucia. tikrai nemanau, ,kad vietine dantu nejautra kenktu Ramybes ir sekmes
pugaliuks
2010 04 22, 14:47
aš ir analgino išgerdavau tabletėlę kai dantis skaudėjo ir paracetamolio kai temperatūra buvo pakilus, tačiau manau, kad ir tai tikrai nepakenkė  o vat teisingai pasakė mamytė , jog tai, kad kuo daugiau kentėsi kai skaudės ,tuo blogiau leliukui bus, jug jis viską jaučia, o ypač kai jau yra didelis labai pergyvenu dėl vieno dalykėlio...kai išeinu į miestą (na tarkim iki parduotuvės) nėra labai toli tačiau kelio kažkur 10 minučių. Nueiti nueinu, bet kai reikia pareiti viskas...pradeda skaudėti pilvo apačią dešinę pusę...siaubingas skausmas  turiu net sustoti, pritūpti ar iš viso atsisėsti, nes paeiti neįmanoma  sakiau daktarei, o ji man pasakė, kad čia parengiamieji sarėmiai  kai gimda per daug susitraukia tai labai skauda..na kadangi jau nebe daug beliko iki gimdymo tai stengiuosi niekur nebeeiti..užsidariau namie ir viskas..bijau kur nors toliau pajudėti gal kuriai nors taip buvo, ar bent esat girdėjusios, kad būtų kam taip buvę
loretukas1987
2010 04 22, 19:05
QUOTE(pugaliuks @ 2010 04 22, 15:47) aš ir analgino išgerdavau tabletėlę kai dantis skaudėjo ir paracetamolio kai temperatūra buvo pakilus, tačiau manau, kad ir tai tikrai nepakenkė  o vat teisingai pasakė mamytė , jog tai, kad kuo daugiau kentėsi kai skaudės ,tuo blogiau leliukui bus, jug jis viską jaučia, o ypač kai jau yra didelis labai pergyvenu dėl vieno dalykėlio...kai išeinu į miestą (na tarkim iki parduotuvės) nėra labai toli tačiau kelio kažkur 10 minučių. Nueiti nueinu, bet kai reikia pareiti viskas...pradeda skaudėti pilvo apačią dešinę pusę...siaubingas skausmas  turiu net sustoti, pritūpti ar iš viso atsisėsti, nes paeiti neįmanoma  sakiau daktarei, o ji man pasakė, kad čia parengiamieji sarėmiai  kai gimda per daug susitraukia tai labai skauda..na kadangi jau nebe daug beliko iki gimdymo tai stengiuosi niekur nebeeiti..užsidariau namie ir viskas..bijau kur nors toliau pajudėti gal kuriai nors taip buvo, ar bent esat girdėjusios, kad būtų kam taip buvę  mano draugei tokia pati beda. ji laukias jau 32 savaite ir jau senokai pradejo skustis kad suima kartais labai dideli skausmai kad net susiriesti tenka. irgi buvo issigandus o as kazkur buvau girdejus apie tuos parengiamuosius saremiukus pasakiau jai  o kai nuejo pas gyditoja tai ji ta pati jai pasake, kad tikrai tokie saremiukai yra ir del ju nereikia pergyventi. taip kad dabar ji rami. nes blogiau nuo ju nebuvo
pugaliuks
2010 04 22, 20:11
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 04 22, 20:05) mano draugei tokia pati beda. ji laukias jau 32 savaite ir jau senokai pradejo skustis kad suima kartais labai dideli skausmai kad net susiriesti tenka. irgi buvo issigandus o as kazkur buvau girdejus apie tuos parengiamuosius saremiukus pasakiau jai  o kai nuejo pas gyditoja tai ji ta pati jai pasake, kad tikrai tokie saremiukai yra ir del ju nereikia pergyventi. taip kad dabar ji rami. nes blogiau nuo ju nebuvo  fiu dabar biski ramiau kad ne man vienai taip bet jausmas ir skaumas tai tikrai jau ne pats geriausias  nu dar reikia pakenteti tiek cia jau beliko
loretukas1987
2010 04 22, 23:32
QUOTE(pugaliuks @ 2010 04 22, 21:11) fiu dabar biski ramiau kad ne man vienai taip bet jausmas ir skaumas tai tikrai jau ne pats geriausias  nu dar reikia pakenteti tiek cia jau beliko  drauge irgi pergyveno, sako man bijau kad koks prieslaikinis nebutu, nes skusmai ko gero tikrai stiprus buvo, bet kai gyditoja nuramino ir pasake kad gali taip buti dabar ji rami.
pugaliuks
2010 04 23, 09:12
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 04 23, 00:32) drauge irgi pergyveno, sako man bijau kad koks prieslaikinis nebutu, nes skusmai ko gero tikrai stiprus buvo, bet kai gyditoja nuramino ir pasake kad gali taip buti dabar ji rami.  ačiū  dabar man irgi jau ramiau
QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 04 22, 02:14) Sveikutes busimos mamytes, Sunki siandien mums dienele buvo, teko apsilankyti pas stomotologa  tikejausi, kad isvengsim, bet neiskenciau nezmonisko skausmo... tikiuosi nuskausminamieji netures itakos mano stebukleliui? prisiskaiciau cia visko internete tai net nesmagu buvo. visa laika laikiau savo stebukleli-matyt jaute, kad man skauda... laikykis
Laura777
2010 04 27, 19:57
QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 04 22, 02:14) Sveikutes busimos mamytes, Sunki siandien mums dienele buvo, teko apsilankyti pas stomotologa  tikejausi, kad isvengsim, bet neiskenciau nezmonisko skausmo... tikiuosi nuskausminamieji netures itakos mano stebukleliui? prisiskaiciau cia visko internete tai net nesmagu buvo. visa laika laikiau savo stebukleli-matyt jaute, kad man skauda... Man stomatologė sakė, kad nuskausminimo pirmą trimestrą nedaro, o vėliau galima. Kaip tik reikia susitvarkyti dantukus, kad kokia infekcija neužpultų
QUOTE(Laura777 @ 2010 04 27, 21:57) Man stomatologė sakė, kad nuskausminimo pirmą trimestrą nedaro, o vėliau galima. Kaip tik reikia susitvarkyti dantukus, kad kokia infekcija neužpultų  Viena blogybe, kad as ne Lietuvoje, o uzsienyje cia jie ne taip kreipia demesi, vos ne ko paklausi tas galima. Bet aisku, dziaugiuosi, kad skausmas jau praeityje, dabar tik ir laukiam savo leleytes.
giedre g
2010 05 04, 18:00
QUOTE(kuzyte @ 2009 10 20, 13:58) Merginos gal kuri zinot ar medu galima vartot su arbata? galima, tik su saiku....
loretukas1987
2010 05 12, 12:04
as ir vel turiu bedu su sveikata  pradejo degti remuo, net nzn kodel ir nuo ko? laukiuos ir nezinau ka galima gerti is vaistu ko ne. ypac ta beda vargina vakarais ir net nakti pabudus jauciu kad lauzas dega gerklej. nu istikruju nezinau net kas tai bet manau kad remuo, nes kartais ir skrandi taip ziauriai suskausta.
pugaliuks
2010 05 12, 12:53
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 05 12, 13:04) as ir vel turiu bedu su sveikata  pradejo degti remuo, net nzn kodel ir nuo ko? laukiuos ir nezinau ka galima gerti is vaistu ko ne. ypac ta beda vargina vakarais ir net nakti pabudus jauciu kad lauzas dega gerklej. nu istikruju nezinau net kas tai bet manau kad remuo, nes kartais ir skrandi taip ziauriai suskausta. užjaučiu labai  tikrai nemalonus jausmas  na aš tai vartojau RENNIE tabletes, bet jų ilgai vartoti nėščiai negalima. Todėl beveik savaitę pavartojau jas, o kai vėliau užeidavo rėmuo tai padėdavo MANTI vaistukai
loretukas1987
2010 05 12, 12:56
QUOTE(pugaliuks @ 2010 05 12, 13:53) užjaučiu labai  tikrai nemalonus jausmas  na aš tai vartojau RENNIE tabletes, bet jų ilgai vartoti nėščiai negalima. Todėl beveik savaitę pavartojau jas, o kai vėliau užeidavo rėmuo tai padėdavo MANTI vaistukai  labai aciu  bet gal zinai kas tai gali sukelti? kokios priezastys? maistas? ar cia nesciom taip daznai buna?
pugaliuks
2010 05 12, 13:09
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 05 12, 13:56) labai aciu  bet gal zinai kas tai gali sukelti? kokios priezastys? maistas? ar cia nesciom taip daznai buna? RĖMUO - Tai vadinamasis deginimas viršutinėje pilvo dalyje arčiau krūtinkaulio. Juo nėščios moterys skundžiasi labai dažnai, daugiausia antroje nėštumo pusėje. Deginimas (rėmuo) atsiranda, kai iš skrandžio į stemplę atpilama skrandžio rūgštis. Pagrindinė priežastis daugiau negu ne nėštumo metu progesterono. Dėl to ne tik sulėtėja virškinimas (tada taip pat ėda rėmuo), bet ir susilpnėja lygiųjų raumenų tonusas, o kalbant konkrečiau, atsipalaiduoja stemplės sfinkteris raumuo, kuris, jei veikia normaliai, neleidžia skrandžio rūgščiai patekti iš skrandžio į stemplę. KAIP PADĖTI SAU? Valgykite dažnai po nedaug. Po valgio išgerkite antacidų (skrandžio rūgštį neutralizuojančių vaistų). Būtinai perskaitykite instrukciją, jog įsitikintumėte, kad vaistai tinkami nėščioms moterims. Kai ėda rėmuo, kramsnokite krekerius. Kartais tai padeda. Venkite aštrių ir riebių valgių. Nevalgykite prieš miegą gulint, rėmuo vargina labiau. Miegokite ant aukštos pagalvės. Kai šios priemonės nepadeda ir rėmuo labai kamuoja, paprašykite gydytojo paskirti vaistų, kurie yra tyrimais patvirtinti kaip saugūs nėščiosioms.
daina323
2010 05 12, 14:28
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 05 12, 13:04) as ir vel turiu bedu su sveikata  pradejo degti remuo, net nzn kodel ir nuo ko? laukiuos ir nezinau ka galima gerti is vaistu ko ne. ypac ta beda vargina vakarais ir net nakti pabudus jauciu kad lauzas dega gerklej. nu istikruju nezinau net kas tai bet manau kad remuo, nes kartais ir skrandi taip ziauriai suskausta. Uzjauciu  Man ir nenesciai taip buvo, bet dabar dar dazniau  Na as vaistu savaite negeriu, o tik tada kai jau iskenteti negaliu - ikalu Raniberl'o. Stengiuosi neapsiryyyti, kas paskutiniu metu man budinga  Privengiu maisto, kuris sukelia rugstinguma. Neseniai atradau, kad padeda pieno stikline  Arba vakarienei isiverdu pieniskos makaronu sriubos Pasitark su savo gydytoja, gal dar ka daugiau pasiulys
dar nuo remens siltas vanduo su medum,angliukas
Uzjauciu del remens  MB vargsta, o as per visa nestuma jauciau kelis kartus.
loretukas1987
2010 05 12, 21:34
aciu visoms uz patarimus  ir labai tikiuosi kad greit sitos bedos baigsis ir vel galesim jaustis ramiai ir gerai
geriu FRUTIN
loretukas1987
2010 05 22, 22:04
o kaip yra su apsilankymu pas gyditoja? seip einu kas menesi? o nuo kelinto menesio reikia lankytis dazniau??? turiu tokia problemele, esu uzsieni pas drauga ir bandau cia susitvarkyti viska kad galeciau lankytis pas gyditoja, bet niekas cia greit nevyksta, seip tureciau pas gyditoja eiti geguzes 27 bet nemanau kad iseis man gryzti i lt. tai nzn iki kada dar galiu tempti laika ir kada jau butinai turiu eit pas gyditoja. seip savijauta gera nesikundziu na aisq smulkmeneliu visokiu buna, bet palyginus nera taip blogai. nenoriu pakenkti maziukui
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 05 23, 00:04) o kaip yra su apsilankymu pas gyditoja? seip einu kas menesi? o nuo kelinto menesio reikia lankytis dazniau??? turiu tokia problemele, esu uzsieni pas drauga ir bandau cia susitvarkyti viska kad galeciau lankytis pas gyditoja, bet niekas cia greit nevyksta, seip tureciau pas gyditoja eiti geguzes 27 bet nemanau kad iseis man gryzti i lt. tai nzn iki kada dar galiu tempti laika ir kada jau butinai turiu eit pas gyditoja. seip savijauta gera nesikundziu na aisq smulkmeneliu visokiu buna, bet palyginus nera taip blogai. nenoriu pakenkti maziukui  Zinau kaip buna uzsienyje, nes ir as susiduriau su tuo. Cia jie niekur neskuba. Dziaugiuosi, kad man viskas gerai, priesingu atveju  i viska yra ziurima labai saltai. Pirmas vizitas turetu buti kuo anksciau, nors manes nieks be 12 sav. neprieme.
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 05 22, 21:04) o kaip yra su apsilankymu pas gyditoja? seip einu kas menesi? o nuo kelinto menesio reikia lankytis dazniau??? turiu tokia problemele, esu uzsieni pas drauga ir bandau cia susitvarkyti viska kad galeciau lankytis pas gyditoja, bet niekas cia greit nevyksta, seip tureciau pas gyditoja eiti geguzes 27 bet nemanau kad iseis man gryzti i lt. tai nzn iki kada dar galiu tempti laika ir kada jau butinai turiu eit pas gyditoja. seip savijauta gera nesikundziu na aisq smulkmeneliu visokiu buna, bet palyginus nera taip blogai. nenoriu pakenkti maziukui  nuo salies priklauso,UK tik paskutiny menesi reikia lankytis kas 2 sav. o seip jei gera savijauta-dziaukis
loretukas1987
2010 05 23, 12:57
na man jau 23 savaites labai noriu isbuti kuo daugiau, bet va 28 savaite reikia ta gama globulina susileisti tai jai cia niekas manes nepriziures reikes vaziuoti i lt, tik noriu zinoti ar tas menuo su trupuciu per kuri nebusiu nuejus pas gyditojus nieko nepakenks man. gal kokius kraujo tyrimus privalu pasidaryti?
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 05 23, 11:57) na man jau 23 savaites labai noriu isbuti kuo daugiau, bet va 28 savaite reikia ta gama globulina susileisti tai jai cia niekas manes nepriziures reikes vaziuoti i lt, tik noriu zinoti ar tas menuo su trupuciu per kuri nebusiu nuejus pas gyditojus nieko nepakenks man. gal kokius kraujo tyrimus privalu pasidaryti? kodel cia niekas nepriziures?ir kur cia? nestukiu pokalbiuose yra tema 'uzsienietes nestukes' ir as nescia yra tema 'nestukes UK' kur nemazai informacijos pateikta. jei nesi uzsiregistravus pas gydytoja,tai paskubek ir gausi visa  reikalinga prieziura
loretukas1987
2010 05 24, 20:04
QUOTE(js. @ 2010 05 23, 17:35) kodel cia niekas nepriziures?ir kur cia? nestukiu pokalbiuose yra tema 'uzsienietes nestukes' ir as nescia yra tema 'nestukes UK' kur nemazai informacijos pateikta. jei nesi uzsiregistravus pas gydytoja,tai paskubek ir gausi visa  reikalinga prieziura  as norvegijoj ir cia bande padeti patys norvegai gauti specialu ID bet jo negavau ir pas gyditoja niekas manes nepriima, na nebent extra atvejis butu tada galeciau tiesiai i ligonine vaziuoti, domejaus viskuo ir forumu daug skaiciau bet ne viskas taip kaip daugelis sneka. na bet nebera cia jau ka galvoti greit vaziuosiu i lt ir tada ten lauksiu savo maziuko
man pries keleta dieneliu suskaudo danti,bet taip sueme ,kad maniau nusizudysiu is skausmo  .lekiau pas dantista,nieko per daug daryti negali,nes dantukas sveikas atrodo,netaisytas,o nuotraukos daryti negalima.tai israse antibiotiku-penicilino,pries tai paskambines mano gydytojai ar saugu man juos vartoti,sake saugu.man jau daugiau nei 7men.bet vistiek skaudancia sirdim juos geriu,jau skausmas apstojo,tai nepabaigsiu to 5d kurso.tokiuos savo lelytei nedaug zalos padariau
Ritusikas
2010 05 25, 15:01
QUOTE(AXTA @ 2010 05 25, 14:39) man pries keleta dieneliu suskaudo danti,bet taip sueme ,kad maniau nusizudysiu is skausmo  .lekiau pas dantista,nieko per daug daryti negali,nes dantukas sveikas atrodo,netaisytas,o nuotraukos daryti negalima.tai israse antibiotiku-penicilino,pries tai paskambines mano gydytojai ar saugu man juos vartoti,sake saugu.man jau daugiau nei 7men.bet vistiek skaudancia sirdim juos geriu,jau skausmas apstojo,tai nepabaigsiu to 5d kurso.tokiuos savo lelytei nedaug zalos padariau  as irgi geriau antibijotikus nestumo metu, gydytojai zino ka skirti, nes manau infekcija ar uzdegimas gali labiau pakenkt!
sandrijja1980
2010 05 25, 18:01
QUOTE(AXTA @ 2010 05 25, 13:39) man pries keleta dieneliu suskaudo danti,bet taip sueme ,kad maniau nusizudysiu is skausmo  .lekiau pas dantista,nieko per daug daryti negali,nes dantukas sveikas atrodo,netaisytas,o nuotraukos daryti negalima.tai israse antibiotiku-penicilino,pries tai paskambines mano gydytojai ar saugu man juos vartoti,sake saugu.man jau daugiau nei 7men.bet vistiek skaudancia sirdim juos geriu,jau skausmas apstojo,tai nepabaigsiu to 5d kurso.tokiuos savo lelytei nedaug zalos padariau  kiek zinau penicilino grupes antibiotikai,tai vieninteliai kurie nekenkia.todel ramiai sugerk kurseli.o skausmas gali pakenkt dar labiau,netgi sukelt prieslaikini gimdyma.man su pirmu vaikeliu astuntame menesyje buvo uzejes danties skausmas,tai gyd liepe kuo stipresnius vaistus nuo skausmo suleist ir istrauke dantuka.ir viskas gerai,nepakenke tikrai.
QUOTE(AXTA @ 2010 05 25, 13:39) man pries keleta dieneliu suskaudo danti,bet taip sueme ,kad maniau nusizudysiu is skausmo  .lekiau pas dantista,nieko per daug daryti negali,nes dantukas sveikas atrodo,netaisytas,o nuotraukos daryti negalima.tai israse antibiotiku-penicilino,pries tai paskambines mano gydytojai ar saugu man juos vartoti,sake saugu.man jau daugiau nei 7men.bet vistiek skaudancia sirdim juos geriu,jau skausmas apstojo,tai nepabaigsiu to 5d kurso.tokiuos savo lelytei nedaug zalos padariau  Aš tai patarčiau susisiekti su gydytoju ir paklausti ar tikrai nereikia viso 5 d. kurso baigti. Antibiotikai toks vaistas - jų negalima baigti gerti tik išnykus ligos simptomams. Nutraukus vartojimą anksčiau laiko liga gali atsinaujinti. Aš vieną kartą buvau tokių problemų prisidarius - apsirgau angina, tris dienas pagėriau antibiotikus, pagerėjo ir nebegėriau, o po savaitės viskas vėl iš naujo tik dar blogiau, vat tada ir gavau velnių nuo gydytojo, kad per anksti baigiau gerti vaistus. Tavo atveju būtų idealu pasitarti su gydytoju, gal kartais ir tiek kiek išgerei užtektų, o gal reikia baigti visą kursą
aciu visoms uz patarimus ir nuomones  .gal ir negerai padariau ,kad neisgeriau viso kurso antibiotiku,bet jau nutiko labai tikiuos kad nebeatsinaujins..o kolkas skausmas praejo...
rutazimkeviciute@yahoo.com
2010 06 01, 08:21
Sveikos merginos, turiu iskilusi klausimeli. Gavom vakar aloe gerima is amerikos , ten tokia zele ir uzsipylus vandeniu karstu geriama kaip arbata. Klausimelis toks, ar tokie produktai kenkia nesciai? Nes skaiciau, kad alijosius nesciai kenkia, taciau rase ar kad kenkia zieve o ne patys alijosiaus viduriai. Kai alijosiaus rusiu yra N, tai nzn bijau gerti, kad nebutu blogiau. Nes ant pakuotes parasyta kinietiskai, o sudetis yra aloe, medus ir fruktoze.
lauramal
2010 06 01, 10:04
QUOTE(rutazimkeviciute@yahoo.com @ 2010 06 01, 09:21) Sveikos merginos, turiu iskilusi klausimeli. Gavom vakar aloe gerima is amerikos , ten tokia zele ir uzsipylus vandeniu karstu geriama kaip arbata. Klausimelis toks, ar tokie produktai kenkia nesciai? Nes skaiciau, kad alijosius nesciai kenkia, taciau rase ar kad kenkia zieve o ne patys alijosiaus viduriai. Kai alijosiaus rusiu yra N, tai nzn bijau gerti, kad nebutu blogiau. Nes ant pakuotes parasyta kinietiskai, o sudetis yra aloe, medus ir fruktoze. As taip pat esu skaiciusi, kad alijosius yra nevartotinas nesciosioms, tai nieko su juo negeriu, net vitaminu
loretukas1987
2010 06 01, 21:26
QUOTE(rutazimkeviciute@yahoo.com @ 2010 06 01, 09:21) Sveikos merginos, turiu iskilusi klausimeli. Gavom vakar aloe gerima is amerikos , ten tokia zele ir uzsipylus vandeniu karstu geriama kaip arbata. Klausimelis toks, ar tokie produktai kenkia nesciai? Nes skaiciau, kad alijosius nesciai kenkia, taciau rase ar kad kenkia zieve o ne patys alijosiaus viduriai. Kai alijosiaus rusiu yra N, tai nzn bijau gerti, kad nebutu blogiau. Nes ant pakuotes parasyta kinietiskai, o sudetis yra aloe, medus ir fruktoze. na as apie alijosiu nieko nesu girdejus, bet jai tai gerimas kuris geriamas uzpylus vandeniu tai kazin kiek ten yra to alijosiaus? gal ten tik skonis koks jo. jai tai zele pavidalas tai nemanau kad ten kazkas naturalaus butu.
rutazimkeviciute@yahoo.com
2010 06 02, 08:45
QUOTE(Arven @ 2009 10 01, 22:08) Nesijaudinkite. Tikrai nepakenks. Gestacija jau didele, o ta doze nera jau didele palyginus su gydymo tikslais naudojamomis (butent ju teratogeniskumas irodytas) ir ji tik vienkartine. Viskas bus gerai. Na matai raso 100% aloe, taciau koks cia alavijas niekas nezino, taip ten zele pavidalo, tai kaip tik itikinamiau kad naturalus, nes pas tuos alijosius vidus ir yra zele.
Neytiri
2010 06 04, 08:11
Sveikos, kaip dėl važiavimo mašina/autobusu duobėtais keliais (kai gerai papurto)? Gal turite kokių straipsnių ar šiaip galite plačiau papasakoti apie tai?
freza80
2010 06 04, 21:25
Man iškilo klausimas apie remontus namuose.  Radau, kad visokie dažų kvapai kenkia  Tik klausimas - kaip kenkia?  Kas galia atsitikti  ir  : Gal kas nors turi informacijos šiuo klausimu?
Jolancik
2010 06 07, 20:20
QUOTE(Freude @ 2009 10 12, 10:33) Sveikos mergaites, Noreciau visas pasveikinti su stebukliuko laukimu Gal galečiau jums užduoti klausimą as esu 5 savaites  rytoj keliausi nes ginekologa. Tačiau turiu problema man jau pora savaiciu tempia tiksliau nemaloniai dilkcioja pilvo apacia ir skauda desni sona kol testo nebuvau pasidarius galvojau apendicitas...  taciau sis skausmas mane neramina gal yra kam buve ? dekui už atsakymus Man daktare sake, kad gimda tempiasi Juk gyvas organizmas, kartais turi paskaudeti, kazka tempti, bet jeigu nera stiprus skausmas, nieko tokio
Zziviliukas
2010 06 08, 10:43
noriu paklausti ar vartojate kuri kelias Magnio vitaminu tabletes per diena..turiu ziauru trukuma jo: meslungis, akiu tikas..parasyta kad norma 6-8 atbletes, bet geriu 4, kad nepadauginciau..kol kas nepraeina aisku, bet noriu paklausti ar kuriai taip buvo ir kaip vartojote?
QUOTE(Zziviliukas @ 2010 06 08, 10:43) noriu paklausti ar vartojate kuri kelias Magnio vitaminu tabletes per diena..turiu ziauru trukuma jo: meslungis, akiu tikas..parasyta kad norma 6-8 atbletes, bet geriu 4, kad nepadauginciau..kol kas nepraeina aisku, bet noriu paklausti ar kuriai taip buvo ir kaip vartojote? Kai laukiausi dukrytės tikrai gėriau Magnį B6 po keturias, o vienu metu net po 6 tabletes per dieną (po dvi tabletes 3 kartus). Šį kartą paprašiau gydytojos, kad skirtų magnio preparatą, kurį reikėtų rečiau gerti, taigi man paskyrė Magvit, kuri iš pat pradžių gėriau po 2 tabletes į dieną, dabar jau tik po vieną. Nėštukei magnis labai reikalingas, kad nespazmuotų gimda, taigi pasitark su savo gine, kokio magnio preparato ir po kiek geriausia gerti.
Sveikutės gal kas galėtumėte apšviesti plačiau, kokių sūrių negalima nėštukėms? pvz. kaip paprasti fermentiniai sūriai? arba jeigu šalto rūkymo ar vytintą dešrą pakepčiau keptuvėje, ar tuomet jau skaitytųsi, kad ji termiškai apdorota ir tinkama varoti nėštukėms?  baisu darosi, kad nesuklysčiau, nes kaip suprantu, tai reikia vengti ir visokių salotų, mišrainių su kumpelaiis, dešromis, sūriais arba bandelių ir sausainių su įdarais, kur gali įeiti kiaušinis o kaip su rūkyta žuvim?  labai mėgstu skumbrę... tai turbūt šalto r. netinka, o karšto tinka? dar girdėjau, kad vynuogės negerai, nes gali būti daug pesticidų... kur dar? būčiau labai dėkinga, jeigu kas iki galo išaiškintų šitas smulkmenas
sandrijja1980
2010 06 08, 15:16
QUOTE(regata @ 2010 06 08, 14:44) Sveikutės gal kas galėtumėte apšviesti plačiau, kokių sūrių negalima nėštukėms? pvz. kaip paprasti fermentiniai sūriai? arba jeigu šalto rūkymo ar vytintą dešrą pakepčiau keptuvėje, ar tuomet jau skaitytųsi, kad ji termiškai apdorota ir tinkama varoti nėštukėms?  baisu darosi, kad nesuklysčiau, nes kaip suprantu, tai reikia vengti ir visokių salotų, mišrainių su kumpelaiis, dešromis, sūriais arba bandelių ir sausainių su įdarais, kur gali įeiti kiaušinis o kaip su rūkyta žuvim?  labai mėgstu skumbrę... tai turbūt šalto r. netinka, o karšto tinka? dar girdėjau, kad vynuogės negerai, nes gali būti daug pesticidų... kur dar? būčiau labai dėkinga, jeigu kas iki galo išaiškintų šitas smulkmenas  viska ka cia sudiktavai,viska valgau,nes visko noriu,o kai nori,tai vadinasi reikia.kas jau kas,bet maisto tikrai nereikia saugotis.ir rukytus gaminius pirmus men ryte rydavau,o dabar jau tikriausiai mazylis `pasake stop tai jau nebenoriu.vynuoges vaisiai,darzoves ant ju visu yra pesticidu.nes dabar mazai kas augina be chemijos.nebent savo darziuke sodinsi,ir auginsi.beje kad maisto saugotis,ji atidziau rinkti reikes tada kai maitinsi mazyli savo pienuku,nes tada per pienuka gali viskas persiduoti.
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 06 08, 16:16) viska ka cia sudiktavai,viska valgau,nes visko noriu,o kai nori,tai vadinasi reikia.kas jau kas,bet maisto tikrai nereikia saugotis.ir rukytus gaminius pirmus men ryte rydavau,o dabar jau tikriausiai mazylis `pasake stop tai jau nebenoriu.vynuoges vaisiai,darzoves ant ju visu yra pesticidu.nes dabar mazai kas augina be chemijos.nebent savo darziuke sodinsi,ir auginsi.beje kad maisto saugotis,ji atidziau rinkti reikes tada kai maitinsi mazyli savo pienuku,nes tada per pienuka gali viskas persiduoti. aš kol nežinojau, jog negalima, tai irgi ryjau dešras vytintas, nors anksčiau šimtas metų būdavo. bet tu paskaityk internete apie listerijos bakterijas, kurių būna šlatai rūkytoje, žalioje ar vytintoje mėsoje bei termiškai neapdorotuose pieno produktuose! listerioze susirgti nėštukėms yra 20 kartų didesnė tikimybė, nei paprastiems žmonėms. http://www.nmvrvi.lt/lt/zoonozes/listerioze/ būtų labai malonu, jeigu kuri nors žinotų atsakymus į mano ankstesnius klausimus
sandrijja1980
2010 06 08, 16:45
QUOTE(regata @ 2010 06 08, 16:35) aš kol nežinojau, jog negalima, tai irgi ryjau dešras vytintas, nors anksčiau šimtas metų būdavo. bet tu paskaityk internete apie listerijos bakterijas, kurių būna šlatai rūkytoje, žalioje ar vytintoje mėsoje bei termiškai neapdorotuose pieno produktuose! listerioze susirgti nėštukėms yra 20 kartų didesnė tikimybė, nei paprastiems žmonėms. http://www.nmvrvi.lt/lt/zoonozes/listerioze/ būtų labai malonu, jeigu kuri nors žinotų atsakymus į mano ankstesnius klausimus  nu tikrai kol kas esu sveika ir niekuom nesergu,ir mazylis mano gerai jauciasi beje paskaiciau tavo nuoroda,jog sia liga nesciosioms yra didesne tikimybe susirgti,bet gali but ir nenescias kad ja susirgti.
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 06 08, 17:45) nu tikrai kol kas esu sveika ir niekuom nesergu,ir mazylis mano gerai jauciasi beje paskaiciau tavo nuoroda,jog sia liga nesciosioms yra didesne tikimybe susirgti,bet gali but ir nenescias kad ja susirgti. džiaugiuosi, kad nesusirgai  tų susergančių gal ir nėra daug, bet rizika visvien yra, todėl dabar ir bijau įsimesti į burną bent vieną gabalėlį termiškai neapdorotos dešros... o susirgti gali ir paprastas žmogus, tačiau tikimybė 20 kartų mažesnė, todėl paprastasis suserga išvis labai retai, nes perneša kažkokį kiekį šitų bakterijų. o va, nėštukėms ir nedidelis tų bakterijų kiekis pavojingas...
Zziviliukas
2010 06 10, 08:49
QUOTE(helli @ 2010 06 08, 13:50) Kai laukiausi dukrytės tikrai gėriau Magnį B6 po keturias, o vienu metu net po 6 tabletes per dieną (po dvi tabletes 3 kartus). Šį kartą paprašiau gydytojos, kad skirtų magnio preparatą, kurį reikėtų rečiau gerti, taigi man paskyrė Magvit, kuri iš pat pradžių gėriau po 2 tabletes į dieną, dabar jau tik po vieną. Nėštukei magnis labai reikalingas, kad nespazmuotų gimda, taigi pasitark su savo gine, kokio magnio preparato ir po kiek geriausia gerti. tai va, kad ir as jau po 6as geriu..siaip parasyta norma 6-8, tai pradziai po 4 geriau, kad nebutu daug, bet nepadeda..meslungis ir tikas tebera-mano tokie magnio trukumo pozymiai..variantas matyt gerti toliau taip arba kita preparata su stipresne doze ir reciau teiktu gerti..paklausiu
RAngel_
2010 06 18, 13:55
Pritariu toms, kurios mano, kad galima viska, bet su saiku  nes pasiskaicius ko negalima apima siaubas, tada pradedi nervuotis kodel ta, ana valgei, pradedi atsiminti, kad ir to vatojai, tai as tikiu, kad tas nervavimasis ir blogos mintys, lendancios i galva labiau gali pakenkti vaikiukui nei tie tikrai su saiku vartoti produktai. Tuo labiau nuo ju niekaip negali pabegti, parduotuvej gali valanda ismakaluoti kol surandi koki viena produkta, kuris tau tinka. Beto tarkim, as i savaite karta imu namini varskes suri is ukininko, tikrai labai sviezias, skanus, o is parduotuves kaip tik man jie itartini
Jolancik
2010 06 18, 14:01
O gal kas galetu pasakyti kaip yra su juros kopustais Ar tikrai butina valgyti, nes leliui jodo reikia
perfekta
2010 06 18, 14:17
QUOTE(Zziviliukas @ 2010 06 10, 10:49) tai va, kad ir as jau po 6as geriu..siaip parasyta norma 6-8, tai pradziai po 4 geriau, kad nebutu daug, bet nepadeda..meslungis ir tikas tebera-mano tokie magnio trukumo pozymiai..variantas matyt gerti toliau taip arba kita preparata su stipresne doze ir reciau teiktu gerti..paklausiu Na, as siaip irgi visada turejau meslungi tai nestumo metu gerdavau 8 tabletes, tai kiek atsimenu suvartojau nemazai as ju kol visai nebejauciau gimdos spazmu
QUOTE(RAngel_ @ 2010 06 18, 14:55) Pritariu toms, kurios mano, kad galima viska, bet su saiku  nes pasiskaicius ko negalima apima siaubas, tada pradedi nervuotis kodel ta, ana valgei, pradedi atsiminti, kad ir to vatojai, tai as tikiu, kad tas nervavimasis ir blogos mintys, lendancios i galva labiau gali pakenkti vaikiukui nei tie tikrai su saiku vartoti produktai. Tuo labiau nuo ju niekaip negali pabegti, parduotuvej gali valanda ismakaluoti kol surandi koki viena produkta, kuris tau tinka. Beto tarkim, as i savaite karta imu namini varskes suri is ukininko, tikrai labai sviezias, skanus, o is parduotuves kaip tik man jie itartini  Nuo visko, aišku, kad neapsisaugosi... Visokie E ir kitos negeros medžiagos maiste nėra sveika, bet neatneša tiek blogio, kiek listerijos bakterijos, kurios gyvena žalioje (šaltai rūkytoje ir vytintoje) mėsoje, žuvyje ir pieno produktuose. Ir čia jau netinka pasakymas, kad galima visko, bet su saiku. Kai kurių dalykų iš viso negalima. Kuom tau iš parduotuvės sūriai įtartini? Juk viskas būna pertikrinta, pasterizuota, su galiojimo laiku, o iš ūkininko kur tau garantijos??? Grynas absurdas taip elgtis. Anksčiau žmonės mažiau žinojo, tai mažiau ir saugojosi, bet šiais laikais, kai informacija paklota prieš akis, juk galima ja pasinaudoti ir pasisaugoti. Todėl šiais laikais daug daugiau trapių nėštumų išsaugoma iki galo, nei anksčiau. Dar kartą įkeliu nuorodą ir siūlau pasiskaityti, kokią žalą padaro listerijos bakterijos nėščiajai: http://www.nmvrvi.lt/lt/zoonozes/listerioze/paprastam žmogui nedielis kiekis šių bakterijų nieko nesukelia, o nėštukėms gali baigtis labai blogai, tad pagalvokite, ar labai jau sunku atsisakyti šalto rūkymo mėsos ir žuvies bei nepasterizuotų pieno produktų vardan savo mažylio saugumo?
sveikos visos mamytes ir nemamytes  labai daznai skaitydavau jusu foruma,o dabar ir pati prisiregistravau,nes.... siandien testas parode,kad laukiuosi  esu labai laiminga,nes be galo norejau leliuko. bet kyla begalybe klausymu. kaip tik pries kelias dienas nusipirkau plauku dazu ir buvau nusprendus siandien dazyti plaukus,bet... suzinojau,kad laukiuosi. tai kokia ta teisybe yra? galima dazyti plaukus ar ne? nes cia istikruju visokiu nuomoniu prisiskaicius.
|
|