tiesą pasakius, visiškai susivėliau skaitydam šią temą- nebesusigaudau, ką rinktis- slingą, mei tai ar vaikjuostę
o vaikjuostė tinka mažam kūdikėliui? mums 1 mėnesiukas
tiesą pasakius, visiškai susivėliau skaitydam šią temą- nebesusigaudau, ką rinktis- slingą, mei tai ar vaikjuostę
Sveikos merginos!
Noriu patarimo, palyginimo. Dukrytei rugpjūčio mėnesį darys kojytės pirštelio operaciją, po kurios, kurį laiką nebus jau galima leisti lakstyti http://www.vaikams.eu/index.php/page/nsh/d...le/6/modelis/51 http://www.vaivosjuosta.lt/component/optio...d,21/Itemid,60/ Labiau linkstu prie vaikmaišio, tik bijau dėl dydžio Gal kas išbandėt?
quote=man-patinka-tyla,2010 07 21, 11:18]
Sveikos merginos! Noriu patarimo, palyginimo. Dukrytei rugpjūčio mėnesį darys kojytės pirštelio operaciją, po kurios, kurį laiką nebus jau galima leisti lakstyti http://www.vaikams.eu/index.php/page/nsh/d...le/6/modelis/51 http://www.vaivosjuosta.lt/component/optio...d,21/Itemid,60/ Labiau linkstu prie vaikmaišio, tik bijau dėl dydžio Gal kas išbandėt? [/quote] Jeigu su vaikjuoste sunku nešti priekyje ar ant nugaros, tuomet geriau rinktis patogią kuprinę - ergo baby carrier, Yamo, Manduką ar Patapum, jos geriau paskirstys svorį ant klubų ir storos petnešos amortizuos spaudimą pečiams.
na as turbut nepatarciau vaikmaisio,bus sunku... as turiu bet jau paslepiau spintoje,nes nesti kai visas svoris passiskirsto ant vieno peties yra persunku,o sveria irgi 12kg,dabar naudoju mai tai su slingu tik labai netolimus atstumus
as neseniai isigijau manduca, tai daug kartu lengviau nesti vaikuti kaip kuprine, tai yra ant nugaros, nei ant klubo ar tuo labiau ant pilvo. Mano mergina uzaugo su babybjorn, bet manduca jai daug labiau patinka del kojyciu padeties. kai migdydavau (jau didesne) su babybjorn jai jau nepatikdavo kad kojytes taip nutysusios, ji vis bandydavo jas pakelt ir man tekdavo jas abi laikyti.. Ech tik dziaugiuosi, kad dazniausiai tolimesnius atstumus visad pasiimdavau vezima, nesyneje ramiai uzmigdavo, paguldydavau i vezima ir miegodavo ramiai ir patogiai. taip kazkaip neramu del stuburiuko ir pikta ant saves kad daugiau nepasidomejau pries perkant.
Vaikjuoste man atrode per sudetinga uzsiristi, reikejo pries gimdyma ja dometis o po gimdymo nebebuvo kada, o apie slinga is vis nezinojau... net pasimečiau ir nežinau, ką daryti, dabar kai mergytė laksto ir tik trumpai reikia panešti tai aš ir taip nešioju ant klubo, taip man lengviausia, tai maniau, kad jei dar į vaikmaišį įsimesčiau, dar lengviau būtų... o dėl kuprinių visai abejoju, juk dar ir vaikjuostę turiu ir kažkiek galiu panešti, nemanau, kad kuprinės žymiai geriau visai susipainiojau QUOTE(man-patinka-tyla @ 2010 07 22, 21:40) net pasimečiau ir nežinau, ką daryti, dabar kai mergytė laksto ir tik trumpai reikia panešti tai aš ir taip nešioju ant klubo, taip man lengviausia, tai maniau, kad jei dar į vaikmaišį įsimesčiau, dar lengviau būtų... o dėl kuprinių visai abejoju, juk dar ir vaikjuostę turiu ir kažkiek galiu panešti, nemanau, kad kuprinės žymiai geriau visai susipainiojau aš savo vaiką šį kartą nešiojau būtent vaikmaišyje ir slinge, kai pasisiuvau tokį, kuris maximaliai plačiai prasiskleidžia ant peties. Čia svarbu, kad medžiaga būtų kuo platesnė, tada nenuspaudžia peties. Trukumas su kuprine - puiku jei reikia ilgai toli eiti, bet jeigu nori bendrauti su vaiku, važiuoti autobusu, daugiau mobilumo - ant klubo lengviau. Gal turi platų šalį - toki kaip dabar madinga. Galima tiesiog mazgu surišti ir pabandyt panešioti. O kokios komplekcijos tu esi, kokio mzd dydžio reikėtų vaikmaišį? Kuriame mieste? QUOTE(Natuke @ 2010 07 22, 22:48) Mes randamės Kaune, o aš pati nesu iš menkųjų, drabužių dydis 42-44. Gal neaiškiai nupasakojau savo situaciją - neieškočiau jau nieko savo mažylei, kadangi mielai pati žingsniuoja, o kai nežingsniuoja pasėdi ir vežimėlyje, tik kad laukia mūsų didelis išbandymas, nežinau kokiu būdu reikės nulaikyti kelias savaites išviso neleidžiant vaikščioti, tai noriu apsirūpinti visokia amunicija, kuri tik mums galėtų palengvinti gyvenimą QUOTE(man-patinka-tyla @ 2010 07 23, 11:35) Mes randamės Kaune, o aš pati nesu iš menkųjų, drabužių dydis 42-44. Gal neaiškiai nupasakojau savo situaciją - neieškočiau jau nieko savo mažylei, kadangi mielai pati žingsniuoja, o kai nežingsniuoja pasėdi ir vežimėlyje, tik kad laukia mūsų didelis išbandymas, nežinau kokiu būdu reikės nulaikyti kelias savaites išviso neleidžiant vaikščioti, tai noriu apsirūpinti visokia amunicija, kuri tik mums galėtų palengvinti gyvenimą tai mamos ir rašo - nešiojimui ant nugaros geriausiai tiktų kokia sukonstruota nešioklė su storu diržu - kaip ergo, manduka, yamo. Patapuma nepatarčiau, nes jis turi daugiau trukumų nešiojimui ant klubo - pabandykit savo vaikjuostę - yra keli rišimai ant klubo ir su ja. Pagaliau galima juk surišti ją kaip trumpą arba kaip vaikmaišį, o likutį apvinuoti aplink save. Taip žinosit, ar jums toks nešiojimo būdas tinka, prieš perkant naują daiktą aš kaip kokia egoistė rekomenduočiau savo, kuris užsiliko pas mane nuo krautuvėlės laiku - nes peties klostės yra sukurtos taip, kad jas galima būtų labai plačiai praskleisti, tada problemų dėl pėčių kaip ir nera (daugiau gali būt su juosmeniu ![]() Aš su tokiu nešiojau savo mažąją į akropolį į vaikų čiuožimų trenirotes, jai buvo apie dvėjus metukus, bet ji lengvesnė turbūt. Iš kitos pusės, mano pėčiai ir juosmuo yra greičiausiai jau daug jautresni Taip pat dažnai nešiojau ja su savo skara - rebozo. Dėl to, kad kai ji eina pati, arba ją neša vyras, aš galiu jį užsimesti ant savęs Su vaikjuoste nešiojant ant nugaros svoris pasiskirsto ne daug blogiau negu su sukonstruota nešiokle, tačiau yra daugiau terliojimosi, reikia daugiau praktikos. Taisykle tokia - kuo aukščiau yra vaikas, tuo lengviau yra nugarai. Geriausia pasistengti pririšti taip, kad vaikas matytų per jūsų pėtį, kitos mamos sugeba pririšti taip, kad mama galėtų atsisukus pabučiuoti (aš taip nemoku ![]() dar, sugalvokit kur nors pakabinti vaikjuoste, gausis supine - hamakas, gal bus pramoga mazytei, kol gales vaiksciot. Aš kabinu ant dviaukštės lovos - tarp primo ir antro aukšto
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry39033584
sioje temoje atsirado labai nebrangus patapumas - gal kas iesko man-patinka-tyla rašiau, kad nepatarčiau patapumo - bet pagalvojau, kad jo trukumai (negalima perkryžiuoti petnešų) svarbus tik smulkioms mamoms, nes jei esi neaukšta, su juo sunku kaip reikia pritraukti vaikutį prie mamos jums gal ir būtų kaip tik, ir investicijos nedidelės
Sveiki noriu paklausti mamyčių, gal kuri naudojosi vaikjuoste? Ar verta ją turėti ir kuriam laikui jos reikia?
Turiu slingą jau
bandžiau šiandien įsidėti ir eiti į lauką kaip išmokti susitvarkyti greitai Papildyta: QUOTE(Natuke @ 2010 07 12, 22:49) ![]() Kai matote, yra oficialiame pranešime nurodyta ir teisinga padėtis - net ir horizontalia. Nors geriausia ir mažylį nešioti vertikaliai. pasižiūrėjus į piešinukus, man gavosi kaip ketvirtas variantas labiau nors realiai man pirmas ir ketvirtas variantas labai panašūs- o vienas teisingas, kitas ne gal forume yra klaipėdiečių, kas jau išmoko ir gali patarti
stiklo karoliukai,parasykit az natukei ji kiek zinau Klaipedoje ir yra vaikjuosciu risimo mokytoja
![]() isigijau stai toki slinga, nerealus dalykas!!! nereikia ilgai tampytis ir ristis kaip vaikjuoste, paprasta ir patogu
close baby carrier. yra youtubej video su lele kaip isideti, ir man sake kad ten netaisyklingos padetys, bet tik su lele taip, gyvai leliuko kojos praskestos kiek reikia. ten dar ta priekyje medziaga turi kisene, labai patogu. lietuvoje radau mothercare panoramoj vilniuj tai kaina 300lt. gavau is anglijos zymiai pigiau
as toki pati varianta mazdaug pries metus maciau Airijoj,beje gan populiarus tarp teciu,matyt del to kad ristis nereikia
Papildyta: bandziau pragooglinti bet neradau,tai matyt buvo close baby carrier...
Nerandu atsiliepimų apie Bondolino? keliaujančio slingo seserijoj taip pat atsiliepimų nėra? Gal kas išbandėt? Kuo skiriasi nuo Manduca, Ergo? Ar panašiai?
QUOTE(saules zuikis @ 2010 07 30, 17:42) Nerandu atsiliepimų apie Bondolino? keliaujančio slingo seserijoj taip pat atsiliepimų nėra? Gal kas išbandėt? Kuo skiriasi nuo Manduca, Ergo? Ar panašiai? bondolino yra šiek tiek šiltesnis, daaug minkštesnis ir svarbiausia - rišamas, panašiai į mei tai. Aplink juosmenį eina gan storas diržas su lipukais (labai saugiais, plačiais), o petnešas reikia užsirišti panašiai kaip mei tai nešioklėje. QUOTE(Natuke @ 2010 07 24, 00:40) Natuke, ačiū tau už išsamius atsakymus Laura Jan, vaikjuostę verta turėti!
Sveikos,
Atėjau patarimo Tik truputį su slingu aš bijau, nes pirmąją bandžiau nešioti, bet neišėjo. Pažįstama paskolinus buvo slingą, įdėjau ją stačiom į slingą į mane veidu. Bet dukra taip vis kojom spardėsi spardėsi, kad man rodos ta medžiaga iš po užpakalio jai slydo ir man baisu buvo, kad ji neiškristų Tiesa, gal žinote kur Vilniuje būtų galima pasimokinti kaip nešioti? Geramama.lt kiek suprantu iš renginių kalendoriaus nei rugpjūtį, nei rugsėjį nedarys nešiojimo seminaro.
Auruma
gal tikrai jums tiesiog reikia pasimokyti? Su labai mažu vaiku ir paminkštintu slingu problema gali būti dėl paminkštinimo - būna kartais sunku patogiai prisiveržti būtent apačią. Nors žinoma, geriausia yra pasikonsultuoti gyvai. Gera mama svetainėje yra konsultančių sąrašas, galite susiskambinti, ir pati mama Rima konsultuoja asmeniškai. Aš pati taip pat atvažiuoju į Vilnių po dešimties dienų, galėčiau pakonsultuoti.
Musu vaikas nebuvo nei vaikjuostej, nei slinge. Nusipirkom Ergobaby - puikiai tiko. Nesynej jis neuzmigdavo, dabar jau isvis retai benesiojam, bet savo laiku buvo labai geras pagalbininkas.
Džiugi naujiena
infantino sling rider yra ištraukta iš apyvartos, nusipirkę gali nemokamai grąžinti prekę gamintojams, gauti už ją kažką kito http://service.infantino.com/Step3_SlingRi...p;country=Other
turejom slinga, bet kazkaip nepasiteisino mums...
Tiesiog negaliu nepasidalinti!
Šokių pamokos mamytėms su vaikučiais nešioklėse Puiki iniciatyva, kaip gaila, kad nebeturiu ką nešioti
Sveikos!
atbėgau su prašymu pas jus. Gal kuri siuvot ar turit pirktinį tą specialų gobtuvą arba striukę dedamą ant vaikiuko kai jis juostoje? Pamenu, pati buvau nemažai info pririnkus ta tema, bet taip ir nepasiuvau, o dabar va žieminukas pakeliui, tai jau sakiau būtinai siūsiu
mums nesiokle labai geras dalykas
QUOTE(inc @ 2010 08 12, 09:37) Sveikos! atbėgau su prašymu pas jus. Gal kuri siuvot ar turit pirktinį tą specialų gobtuvą arba striukę dedamą ant vaikiuko kai jis juostoje? Pamenu, pati buvau nemažai info pririnkus ta tema, bet taip ir nepasiuvau, o dabar va žieminukas pakeliui, tai jau sakiau būtinai siūsiu aš siuvausi pasiimi medžiagos gabalą/arba senos striukės/kailinių gabaliuką, padarai tokį trečiakampį ir įsiūni į šonus tokį pat užtrauktuką kaip tavo struikėje. Trikampis bus viršune apačioje, kad mažiau apačioje pūstų tau, nes daugiausia vietos reik viršuj. Viskas QUOTE(Natuke @ 2010 08 12, 17:43) aš siuvausi pasiimi medžiagos gabalą/arba senos striukės/kailinių gabaliuką, padarai tokį trečiakampį ir įsiūni į šonus tokį pat užtrauktuką kaip tavo struikėje. Trikampis bus viršune apačioje, kad mažiau apačioje pūstų tau, nes daugiausia vietos reik viršuj. Viskas aj, tu šitą siuvai?! aš labiau norėčiau to tokio, kur reiktų vaikiuką apgobti ir prie savęs pritvirtinti. va kažko panašaus į šitą Dar hoppediz lyg kažką panašaus turėjo? Turiu nemažai vilnonio audinio, tai iš jo bandyčiau daryt
[Sveikos mamytes gal kas turit atsiliepimu apie MANDUCA nešiokle? Aš esu gana žema 151 ir galvoju kokią čią patogią nešiokle isigyti kurią galėčiu nustatyti kad ir vyrui patoigu nešt butų - turiu Womar rain bet ji nelabai kokia - svoris prastai paskirstytas ir labai greitai paskausta sprandas
QUOTE(Nightmoon @ 2010 08 13, 12:33) [Sveikos mamytes gal kas turit atsiliepimu apie MANDUCA nešiokle? Aš esu gana žema 151 ir galvoju kokią čią patogią nešiokle isigyti kurią galėčiu nustatyti kad ir vyrui patoigu nešt butų - turiu Womar rain bet ji nelabai kokia - svoris prastai paskirstytas ir labai greitai paskausta sprandas manduka tiktų, tiktų ir yamo bei ergo - svarbiausia kai ieškosit nešioklės (kas liečia ugį) - galimybė perkrižiuoti petnešas. Aš esu taip pat neaukšta, ir mane gelbėjo mandukoje būtent tai, kad petnešas galima buvo perkryžiuoti, tada vaikiuką pritempi gerai arti savęs Papildyta: žiemą mačiau fainą variantą, daaug geresnį už tą MAM, ir už hoppediz, tokį ant lipukų kuris uždengia visą mamos nugarą, ne tik vaikutį. Paieškokite temoje, gal buvau (greičiausiai buvau) įkelus. Tik aprašymas buvo rusų kalba - iš rusiško forumo. Papildyta: http://community.livejournal.com/slingomamy/4611355.html ![]() jeigu vaikutis paaugęs, galima sugalvoti "rankovės"
turiu klausima ar apsimoka imti neškiokle kuri skirta ir didesniam svoriui ar geriau iki 10 kg? Kas kiek naudojot nešiokles
Nightmoon, iš tiesų sunku atsakyti. Nes vaikai auga ne vienodai greitai. Vienas 10 kg gali sverti pusmečio (mano mažiausiais 6 mėn svėre 9 kg), o kiti gali pusantrų sverti 10 kg.
sukonstruota iki 10kg turbut nepirkciau, o vat trikotazine vaikjuoste manau neblogas daiktas, ir pagal kaina normaliai gaunasi
slingas/vaikmaisis - nors ir per peti, taip pat neblogi daikciukai QUOTE(Natuke @ 2010 08 14, 10:24) sukonstruota iki 10kg turbut nepirkciau, o vat trikotazine vaikjuoste manau neblogas daiktas, ir pagal kaina normaliai gaunasi slingas/vaikmaisis - nors ir per peti, taip pat neblogi daikciukai musishke slingo ne per kur nepripažįsta.
vakar klaidziojau po braziliskus web puslapius ir radau viena labai issamu saugumo,su visais paaiskinimais del ziedu,kokius naudoti kokiu griestai negalina kaip pasiuti slinga ir kaip deveti,ir radau si paveiksliuka kuris mane labai prajuokino
![]() o dabar kitas klausimas,ryt manes laukia vienos varzybos,as tik paaieskos komandoj,ir kazkur 14-18 val teks praleisti kalnuose,na as dar turesiu dzipa,bet dali laiko teks praleisti vaikstinejant,kadangi mazojo ner kur palikti,tad teks imtis kartu,o dabar mastau ka pasiimti mei-tai,nes greit ir lengvai galima uzsiristi/nusiristi,ar vaikjuoste kur vargo daugiau bet geriau nugarai Papildyta: jei kas mokat portugaliskai imetu nuoroda i ta puslapi mano portugalu nera tokia stipri kad galeciau tai isversti http://slingseguro.wordpress.com/
arbatos puodeli, kai ėjau į žygį su šunimis, naudojau mei tai. Net jeigu bus vėsoka, vis tiek pati sušilsit, o mei tai su geresne "ventiliacija". Jeigu bus vėsu, galima uždėti ant viršaus kokią skarą.
Sitas idomus variantas nesiokles http://opapa.net/featured/nesiokle.html?SI...fh33shehro41o56 , pasidaro net hamakelis
QUOTE(olande @ 2010 08 16, 12:24) Sitas idomus variantas nesiokles http://opapa.net/featured/nesiokle.html?SI...fh33shehro41o56 , pasidaro net hamakelis Trūkt už vadžių ir vėl iš pradžių... Nagi blogos tos Minimonkey nešioklės - kūdikis guli netaisyklingoje padėtyje. QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 08 16, 12:50) Trūkt už vadžių ir vėl iš pradžių... Nagi blogos tos Minimonkey nešioklės - kūdikis guli netaisyklingoje padėtyje. va va ash savo puche stengiausi nesioti cribe padetyje arba kuo tiesiau nugaryte kad butu gulint paprastai o situore kudikis susilenkes guli nebent tu prilaikai nugara QUOTE(agnuske @ 2010 07 18, 12:27) vaikjuoste tai pirkau per neta,is siuvancio zmogaus,tai matyt jei siuna,tai turetu gera trikotaza parinkt.na matyt jei neturi smukti su trikotazine,tai gal tikrai kazka blogai uzrisam,mokinames tik vat su vaikjuoste kai aukstai prisirisam,tai neskauda nugaros,o su slingu (net jei aukstai kaip man atrodo),skauda..kai prisruosiu nusifotkint, atsiusiu foto Parasiau i emaila
labas,
gal galit paaiskinti, kuo skiriasi BabyBjorn nesiokles: original, active, synergy...?
Sveikos.
Ieskau pirkti nauju (nebrangiu) arba padevetu vaikjuosciu/slingu. Gerai butu geros firmos, patikimu. Kur ieskoti? Gal kas galit patarti? Gal kas pacios nebenaudojat? Atsimenu Natuke kazkada savo kolekcija retino... Aciu!
oj as tai turejau mini monkey firmos. Ivairiai nesioti buvo galima, ir man patogu ir mazute super gerai jausdavosi
jei nerasit pirkti rasykit
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|