tęsiam bendravimą SENA TEMADaugiau apie nešiokles, jų apibūdinimai, instrukcijos liet. kalba, kur galima įsigyti yra čia: http://www.geramama.lt/node/34http://www.mamosrankos.lt/nesiokles.htmlprojektas, kuris leidžia mamoms nemokomai išbandyti nešioklę yra čia: keliaujančio slingo seserijamamyčių, dalyvavusių projekte ir jau išbandžiusių nešioklės ataskaitos yra čia: ataskaitosDėmesio! Konkursias "nešioklės išlaisvina!" dar tęsiasi!!! Parodykit save ir mažylį pasauliui, balsuokite už patikusias nuotraukas, laimėkite šaunius prizus
Vi.Kri.
2009 09 14, 15:33
Noriu geru žodžiu paminėti nešioklę Manduca. Vienas sėkmingiausių pirkinių, kuriuos įsigijau vaikui! Mūsų kruopai buvo mėnuo, kai pradėjom nešioti. Vos įsodinu, vaikas sminga, o šiaip su užmigimu buvo problemos pas mus. Jaučiuosi savarankiškas žmogus - vėl galiu ir į parduotuvę, ir į turgų, ir į paštą, ir t.t. nulėkti, kur su vežimu būtų didžiulis nepatogumas. Pirkom "Centriuke", leido išbandyti, dar gavom 10 procentų nuolaidą. Minusai - vienas, kad pastoviai turi judėti, kitaip vaikas nerimsta, ir kitas, kad labai sukaista vaikas joje (toje vietoj, kur liečiasi prie krūtinės) - stengiuosi tada ir pati ploniau apsirengti, ir vaikutį ploniau. Sėkmės visoms nešiojant savo stebukliukus!
Raideles
2009 09 16, 07:30
Labas rytas. Konkursas "Nešioklės išlaisvina" jau baigėsi. Bet dar galima balsuoti už patinkančias nuotraukas (visas). Balsavimas nulems kam bus padovanaota knyga apie prieraišią tėvystę http://www.geramama.lt/node/697
WildCat
2009 09 21, 20:53
Na va, nusipirkau Calin Bleu (Amber) vaikjuostę  smagi ji man. Gal tik vienas minusas, kad parašyta, jog tinkama iki 15 kg. Plona, bet man rodos minkštesnė už mano turimą EllaRoo.
QUOTE(Zhiogiukas @ 2009 09 14, 15:33) Noriu geru žodžiu paminėti nešioklę Manduca. Vienas sėkmingiausių pirkinių, kuriuos įsigijau vaikui! Mūsų kruopai buvo mėnuo, kai pradėjom nešioti. Vos įsodinu, vaikas sminga, o šiaip su užmigimu buvo problemos pas mus. Jaučiuosi savarankiškas žmogus - vėl galiu ir į parduotuvę, ir į turgų, ir į paštą, ir t.t. nulėkti, kur su vežimu būtų didžiulis nepatogumas. As irgi siuo pirkiniu labai dziaugiuosi ir nesigailiu isleistu pinigeliu  Pirkau ekomama.lt Dabar vyksime atostogauti su 5 menesiu suneliu i Turkija, tai manau dar labiau pravers sis geris
Raideles
2009 09 22, 07:26
QUOTE(rututu @ 2009 09 21, 23:50) As irgi siuo pirkiniu labai dziaugiuosi ir nesigailiu isleistu pinigeliu  Pirkau ekomama.lt Dabar vyksime atostogauti su 5 menesiu suneliu i Turkija, tai manau dar labiau pravers sis geris  Tikrai, ir su mažu, ir su dideliu kelionėje Manduca labai patogi ir naudinga.
QUOTE(WildCat @ 2009 09 21, 21:53) Na va, nusipirkau Calin Bleu (Amber) vaikjuostę  smagi ji man. Gal tik vienas minusas, kad parašyta, jog tinkama iki 15 kg. Plona, bet man rodos minkštesnė už mano turimą EllaRoo. o kiek jau dukrytė sveria?
WildCat
2009 09 22, 12:07
QUOTE(Natuke @ 2009 09 22, 11:12) o kiek jau dukrytė sveria? Turėtų jau apie 10 kg sverti. Nežinau, kiek ilgai užteks. Bet kadangi buvo su nuolaida, tai negalėjau atsispirti
bim-bam
2009 09 22, 17:24
skaitineju po truputi senaja tema, bet ne viska perskaiciau dar, ale vis tiek norisi paklaust...ar esat kuri nors pasisiuvus vaikjuoste? kokios medziagos reikia? aisku, ten siut nera ka, bet vat man idomu, ar gerai butu tiesiog medziagos nusipirkt o ne pacia vaikjuoste pirkt  visgi krize privercia susimastyt
Raideles
2009 09 22, 20:31
QUOTE(bim-bam @ 2009 09 22, 17:24) skaitineju po truputi senaja tema, bet ne viska perskaiciau dar, ale vis tiek norisi paklaust...ar esat kuri nors pasisiuvus vaikjuoste? kokios medziagos reikia? aisku, ten siut nera ka, bet vat man idomu, ar gerai butu tiesiog medziagos nusipirkt o ne pacia vaikjuoste pirkt  visgi krize privercia susimastyt  Galima ir siūtis. Tik siūlau rinktis kuo minkštesnį žakardinį audinį. Iš lietuviškų parduotuvių aš paprastai imu užuolaidinį žakardinį liną su medvilne. Ir reikia išskalbti (susitrauks) ir jei yra galimybė, išdžiovinti džiovyklėje (dar gali susitraukti, bet bus išpurenta ir minkšta).
bim-bam
2009 09 23, 07:51
QUOTE(Raideles @ 2009 09 22, 19:31) Galima ir siūtis. Tik siūlau rinktis kuo minkštesnį žakardinį audinį. Iš lietuviškų parduotuvių aš paprastai imu užuolaidinį žakardinį liną su medvilne. Ir reikia išskalbti (susitrauks) ir jei yra galimybė, išdžiovinti džiovyklėje (dar gali susitraukti, bet bus išpurenta ir minkšta). dekui
būna ir lietuviškų vaikjuosčių, jos kainuoja pigiau  pagaminta http://www.kenga.lt
bim-bam
2009 09 23, 09:58
QUOTE(Natuke @ 2009 09 23, 06:56) būna ir lietuviškų vaikjuosčių, jos kainuoja pigiau  pagaminta http://www.kenga.ltten jau pasiziurinejau  tikrai, kad kainos neblogos
viskas_bus_gerai_:)
2009 09 23, 17:35
QUOTE(Natuke @ 2009 09 14, 10:11) projektas, kuris leidžia mamoms nemokomai išbandyti nešioklę yra čia: keliaujančio slingo seserijaNoriu isbandyti mei tai
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2009 09 23, 18:35) Noriu isbandyti mei tai  parašyk adresą, tėl į slingo.seserija at gmail.com man atrodo vienas jau turėtų atsilaisvint
2009 09 23, 19:37
QUOTE(Natuke @ 2009 09 23, 19:28) parašyk adresą, tėl į slingo.seserija at gmail.com man atrodo vienas jau turėtų atsilaisvint  as jau internetine paraiska tavo psl uzpildziau
radau
Mes turim net kelias nesykles, BabyBjorn (tetis naudojo), slinga, Kimperi vaikjuoste ir SleepyWrap. Tai Sleepy as negaliu atsidziaugt. Mano pupai tuoj 9 men., bet nesioju as ja ilgai lauke ir tikrai nepavargstu. Nei nugaros skauda, nei peciu. Galim kelias pora valandu pravaikscioti , o nuovargio visai nesijaucia. Tie jos 8.5kg matyt tolygiai pasiskirsto, lyg as pati daugiau sverciau, o ne kazka nesciau. O slingas tai mums niekaip nepatiko. Tai dabar nebent greit i parduotuve, 10-15 min. Nuspaudzia peti man ir pupa niekaip neisipatogina.
bim-bam
2009 09 25, 16:48
as vis dar galvoju, ka butu geriau isigyt - vaikjuoste ar mei tai  reiketu ir man isbandyt
Pasigirsiu kaip mes važiavom pajodinėt   daugiau nuotraukų čia: http://mamosrankos.blogspot.com/
manjana
2009 09 26, 08:47
QUOTE(bim-bam @ 2009 09 25, 16:48) as vis dar galvoju, ka butu geriau isigyt - vaikjuoste ar mei tai  reiketu ir man isbandyt  Ateik į svečius - paskolinsiu  Aš tai noriu vaikmaišį išbandyt, bet va man su dydžiu neaišku. S dydis - tai man turbūt per mažas  Šiaip pagal ką dydžiai skirstomi? Mamos ūgį? Mamos svorį? ar vaiko dydį?
bim-bam
2009 09 26, 09:06
QUOTE(Natuke @ 2009 09 25, 23:53) Pasigirsiu kaip mes važiavom pajodinėt   daugiau nuotraukų čia: http://mamosrankos.blogspot.com/grazu QUOTE(manjana @ 2009 09 26, 07:47) Ateik į svečius - paskolinsiu  kad tolokai eit
bim-bam
2009 09 26, 14:29
o iki kokio amziaus nesiojami vaikuciai vaikjuostese arba mei tai
QUOTE(bim-bam @ 2009 09 26, 15:29) o iki kokio amziaus nesiojami vaikuciai vaikjuostese arba mei tai  Aš savo Ugnių dar nešioju  Juokingai mudu su vyru kartais atrodom, kai visi keturi tik keturiom kojom einam pasivaikščiot. Va, pirksiu fotoaparatą, tai įkelsiu ko prisisiuvus
QUOTE(bim-bam @ 2009 09 26, 15:29) o iki kokio amziaus nesiojami vaikuciai vaikjuostese arba mei tai  kol tevai pakelia arba kol vaikai leidziasi nesami mano vaikjuoste atlaiko 22 kg svori.
bim-bam
2009 09 26, 16:08
QUOTE(Horo @ 2009 09 26, 14:38) Aš savo Ugnių dar nešioju  Juokingai mudu su vyru kartais atrodom, kai visi keturi tik keturiom kojom einam pasivaikščiot. Va, pirksiu fotoaparatą, tai įkelsiu ko prisisiuvus  gal pati nesiokles siuvai?  kokias ir kaip? Papildyta:QUOTE(ragnez @ 2009 09 26, 15:04) kol tevai pakelia arba kol vaikai leidziasi nesami mano vaikjuoste atlaiko 22 kg svori. saunu
manjana
2009 09 26, 17:09
QUOTE(bim-bam @ 2009 09 26, 09:06) kad tolokai eit  Nieko, sveika prasivaikščiot QUOTE(bim-bam @ 2009 09 26, 14:29) o iki kokio amziaus nesiojami vaikuciai vaikjuostese arba mei tai  Tai kad neribojama... Kol paneši
bim-bam
2009 09 27, 10:09
man-patinka-tyla
2009 09 27, 10:58
QUOTE(bim-bam @ 2009 09 27, 11:09) manyčiau geriausia pačiai išbandyti, tuomet daug kas paaiškėja. Aš keliaujančio slingo seserijoje išbandžiau vaikjuostę, labai patiko man ir dukrytė joje gerai jautėsi, tad be jokių baimių įsigijau, na o po to sumąsčiau dar ir mei tai išbandyti - maniau, kad ji gal patogiau trumpesniems panešiojimams. Pabandėm, ir tuokart dukrytei visai nepatiko joje būti, praktiškai kol dėdavausi pradėdavo verkti, tai panešiojau tik kokius pora kartų per dvi savaites... taigi, naudojamės vaikjuoste ir tuo labai patenkintos
sofijanskis
2009 09 27, 12:03
O man daugiau patinka ergo kuprinaite, beveik kaip mai tei bet nera tu juosteliu ir vaizdas man asmeniskai geresnis. labai patogus dalikas
manjana
2009 09 27, 16:26
QUOTE(bim-bam @ 2009 09 27, 10:09) Noriu vaikmaišio trumpiem panešimam - iki mašinos ir pan, kai tingiu vaikjuostę vyniotis  O šiaip lyginant vaikjuostę su mei tai -mei tai patogiau užrišti, greičiau, lengviau užsiriša (net MB lengvai užsiriša, o su vaikjuoste nelabai draugauja). Mei tai labiau vėjo perpučiama, atviresnė - man patogiau vasarą, kai karšta, o vaikjuostė - žiemą, kai šalta, ten taip jaukiau apkamšytas mažius
mamytės, kas vakar registravosi seserijoje per mamosrankos.lt - labai atiprašau už nesklandumus, prašom užsiregistruoti iš naujo. Nes kartais užsakymo forma persipildo, aš nespėju jos valyti, ir tada ji neveikė. Jeigu kartais užsakymo forma išmeta klaidą, prašom tiesiog išsiųsti tą pat informaciją į el. paštą. slingo.seserija@gmail.com
QUOTE(bim-bam @ 2009 09 26, 17:08) gal pati nesiokles siuvai?  kokias ir kaip? Papildyta:saunu  Aha, pati  Pasisiuvau Mei tai. Siuvau su platesnėmis petnešomis, tai  Greičiau įsigyčiau fotoaparatą, tai pasigirsiu
manjana
2009 09 29, 21:34
Klausykitės... O tai seną temą ką - ištrynė? Su visais gerais patarimais??.. Man gi ŠALTA... O berods toj temoj buvo kažkas apie tai kalbėta  Nu bet tai ką dabar daryt  Gal dar kartą pakalbam?  Kaip rengiatės, kai toks oras? Kaip reikia sukonstruoti nešioklę su šiltais drabužiais į vieną sistemą?
bim-bam
2009 09 30, 07:53
QUOTE(Horo @ 2009 09 28, 12:34) Aha, pati  Pasisiuvau Mei tai. Siuvau su platesnėmis petnešomis, tai  Greičiau įsigyčiau fotoaparatą, tai pasigirsiu  labai idomu paziuret butu
QUOTE(manjana @ 2009 09 29, 22:34) Klausykitės... O tai seną temą ką - ištrynė? Su visais gerais patarimais??.. Man gi ŠALTA... O berods toj temoj buvo kažkas apie tai kalbėta  Nu bet tai ką dabar daryt  Gal dar kartą pakalbam?  Kaip rengiatės, kai toks oras? Kaip reikia sukonstruoti nešioklę su šiltais drabužiais į vieną sistemą? http://mamosrankos.blogspot.com/2009/01/ne...m-ypatumai.htmlreikia atnaujinti truputi  sita bloga rasiau ziema Papildyta:bendrai kalbant, galima arba po didele striuke, arba su kombinezonu ant drabuziu; tada reikia pasirupinti blauzdu apsauga, nes mazylio kelnes kelsis i virsu tokia kaip ciaPapildyta:o rimtai KUR SENA TEMA?
manjana
2009 09 30, 14:00
QUOTE(Natuke @ 2009 09 30, 13:50) http://mamosrankos.blogspot.com/2009/01/ne...m-ypatumai.htmlreikia atnaujinti truputi  sita bloga rasiau ziema Papildyta:bendrai kalbant, galima arba po didele striuke, arba su kombinezonu ant drabuziu; tada reikia pasirupinti blauzdu apsauga, nes mazylio kelnes kelsis i virsu tokia kaip ciaPapildyta:o rimtai KUR SENA TEMA? Ačiū  Man priimtinas tik variantas po viena striuke. O vat klausimas, kaip su tokių spec. striukių įsigijimu Lietuvoje?  Ar yra?
QUOTE(manjana @ 2009 09 30, 15:00) Ačiū  Man priimtinas tik variantas po viena striuke. O vat klausimas, kaip su tokių spec. striukių įsigijimu Lietuvoje?  Ar yra?  as kudiki risdavausi po "nestumine" striuke - drabuzis, kuris uzsisegdavo ant 9 menesiu pilvo, uzsisegdavo ir ant kudikio (maniskis buvo nestambus, tai po mano striuke tilpdavo iki pirmojo gimtadienio). vaikui vilkdavau bodziuka ilgomis rankovemis ir fleece'o kostiumeli arba kombinezona su pedytemis ir kapisonu. sau ant kaklo maudavausi "golfo apykakle" - toki sali, kuris atrodo kaip megztinio dalis su auksta apykakle, uzdengia kakla, krutines iskirpte, bet neturi rankoviu ir nesusiutas sonuose. taip galedavau ir pazindyti lauke - nereikedavo apsinuoginti.
striukė yra čia http://www.vaivosjuosta.ltarba galima kaip rašiau bloge - pasisiut sau įtvarą į savo mėgstamą striukę
jeigu nori kažko gražesnio, surask rusijos puslapyse, ten mamytės bande siuti daugiau europiečiams tinkamas, gražesnės striukės... tik kaina nedžiugina, dėja. Galima dar paieškoti tarp ukrainėčių - jie priima paypal  ir bendrauja su Rusija  . Kai turėsiu laiko, įmesiu linkų
manjana
2009 09 30, 16:52
QUOTE(Natuke @ 2009 09 30, 15:45) striukė yra čia http://www.vaivosjuosta.ltarba galima kaip rašiau bloge - pasisiut sau įtvarą į savo mėgstamą striukę Ačiū labai  Su siuvimo mašina deja nedraugauju  Matyt teks paplonint piniginę... Papildyta:QUOTE(Natuke @ 2009 09 30, 16:20) jeigu nori kažko gražesnio, surask rusijos puslapyse, ten mamytės bande siuti daugiau europiečiams tinkamas, gražesnės striukės... tik kaina nedžiugina, dėja. Galima dar paieškoti tarp ukrainėčių - jie priima paypal  ir bendrauja su Rusija  . Kai turėsiu laiko, įmesiu linkų įdomu būtų  Gal dar e-bay verta pažiūrėt? ar nelabai?
QUOTE(manjana @ 2009 09 30, 17:52) Ačiū labai  Su siuvimo mašina deja nedraugauju  Matyt teks paplonint piniginę... Papildyta:įdomu būtų  Gal dar e-bay verta pažiūrėt? ar nelabai? būtent, ebay nieko nėbūna  nors gal kas nors pasikeitė. Ir viskas gan brangu. Šiaip įtvaras manau yra pats protingiausias variantas, nes tos superstriukės yra tas pat - paprasta striukę su įsegiamu paplatinimu. O siuvamas jis elementariai... Man pažįstoma siuvėja pasiuvo už 10lt plius mano medžiaga ir užtrauktukas
manjana
2009 09 30, 17:58
QUOTE(Natuke @ 2009 09 30, 17:25) būtent, ebay nieko nėbūna  nors gal kas nors pasikeitė. Ir viskas gan brangu. Šiaip įtvaras manau yra pats protingiausias variantas, nes tos superstriukės yra tas pat - paprasta striukę su įsegiamu paplatinimu. O siuvamas jis elementariai... Man pažįstoma siuvėja pasiuvo už 10lt plius mano medžiaga ir užtrauktukas Bėda ta, kad aš iki šiol striukių išvis nenešiojau ir neturiu. Taip kad net ir nėra į ką įsiūti
Raideles
2009 10 01, 10:35
QUOTE(manjana @ 2009 09 30, 17:58) Bėda ta, kad aš iki šiol striukių išvis nenešiojau ir neturiu. Taip kad net ir nėra į ką įsiūti  Manjana, o tau tiesiog šilta ar kaip? Nes aš neįsivaizduoju savęs be šiltų žieminių drabužių, esu šalčmirė  Gal tada tau tiktų ta sriukė iš vaivosjuosta.lt, nes ji man atrodo tokia plona, kad žieną tikrai negalėčiau su ja su vaiku eiti į lauką. O jei atrodo, kad vaikui šalta, tai jį tada į kokį kombinezoną ir po ta striuke gal būtų pats tas? Čia keli variantai kaip galima vaikus šiltai nešioti: http://www.geramama.lt/node/704Tiesa, vaikams.eu paskelbė nešioklių mėnsį, visoms nešioklės 10 proc. nuolaida. Puiki proga
2009 10 01, 10:40
QUOTE(Raideles @ 2009 10 01, 11:35) Tiesa, vaikams.eu paskelbė nešioklių mėnsį, visoms nešioklės 10 proc. nuolaida. Puiki proga  tai, kad rugsejo menesiuka ta nuolaida taike, o siandien jau spalis...
manjana
2009 10 01, 11:23
QUOTE(Raideles @ 2009 10 01, 10:35) Manjana, o tau tiesiog šilta ar kaip? Nes aš neįsivaizduoju savęs be šiltų žieminių drabužių, esu šalčmirė  Gal tada tau tiktų ta sriukė iš vaivosjuosta.lt, nes ji man atrodo tokia plona, kad žieną tikrai negalėčiau su ja su vaiku eiti į lauką. O jei atrodo, kad vaikui šalta, tai jį tada į kokį kombinezoną ir po ta striuke gal būtų pats tas? Čia keli variantai kaip galima vaikus šiltai nešioti: http://www.geramama.lt/node/704Tiesa, vaikams.eu paskelbė nešioklių mėnsį, visoms nešioklės 10 proc. nuolaida. Puiki proga  Nu man šiaip irgi šalta, bijau aš šalčio... Bet nieko protingesnio už tą striukę nesugalvoju, tai gal kaip nors ištempčiau, jei po apačia šiltai prisirengčiau  O ir vaikas kažkiek šildo... Komentaruose ten rašo, kad vos ne iki minus 15 laipsnių tinkama
gal tau tiesiog reikia kažko tokio Papildyta: http://www.slingjax.comji taip pat brangi, na bet nors matosi už ką mokoma
manjana
2009 10 01, 12:49
QUOTE(Natuke @ 2009 10 01, 11:27) gal tau tiesiog reikia kažko tokio Papildyta: http://www.slingjax.comji taip pat brangi, na bet nors matosi už ką mokoma  O kad čia kažkaip labai šaltai atrodo  Tos striukės atrodo šiltesnės - ar čia optinė apgaulė?
2009 10 01, 13:03
Vistiek ziema su tom striukem, kitais pribumbasais kazkokia apsiskarmaliavus jausciausi... Sudetingai susiderinti viska, kad grazus ir pasitempes mamukas eitu su vaiku pasivaiksciot. pasimatau savo nestumine striuke... su vaiku niekaip neilisiu, per mazas pilvukas buvo saltojo sezono metu.
Raideles
2009 10 01, 13:04
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2009 10 01, 10:40) tai, kad rugsejo menesiuka ta nuolaida taike, o siandien jau spalis... Na va, o aš čia galvojau reklamą padarysiu  QUOTE(manjana @ 2009 10 01, 11:23) Nu man šiaip irgi šalta, bijau aš šalčio... Bet nieko protingesnio už tą striukę nesugalvoju, tai gal kaip nors ištempčiau, jei po apačia šiltai prisirengčiau  O ir vaikas kažkiek šildo... Komentaruose ten rašo, kad vos ne iki minus 15 laipsnių tinkama  Na, aš asmeniškai tai neičiau su tokia striuke į lauką su vaiku ar be jo ir prie -5. Bet čia kaip sakant dar ir asmeninės savybės nulemia, aš žiemą apsikamšau vilnoniais apatiniais ir golfais aukštais kaklais ir pan., o ragnez tuo tarpu vaikšto su vienais marškinėliais su iškirpte ir lengvu švarkeliu. Man vien pasižiūrėjus į ją šalta pasidaro  Gal tokiam žmogui ir ta striukė prie -15 būtų tinkama
|
|