Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaisiaus matmenys ultragarsu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2
eglieska
sveikos mamytes, gal kuri turit lentele kurioje yra surasyti kokie turi buti kudikelio galvutes, pilvelio, slaunikaulio ismatavaimai, kuriuos skaiciuoja echoskopa darant? idomu butu zinoti, kokie yra norma ir kokie jie turetu buti konkrecia savaite. tuos matavimus iraso i nesciosios kortele. labai idomu butu suzinoti, kokie jusu kudikelio ismatavimai kai dare choskopa ax.gif
mums 20 savaiciu ir BPD 53,2 (21+1)
ABCD 142,6 (19+5)
Femur 33,8 (20+4)
wwwlaima
man irgi idomu, kas ten per skaiciavimai g.gif mano 27 savaiciu duomenys- BPD-7,2, HC-260, ABCD-212, Femur- 5,1 smile.gif nieko nesuprantu, gal kuri kazka ismano? ax.gif
eglieska
nagi mamytes, labai idomu... ax.gif
Nenius

Ką reiškia keistos raidės?

Atlikus ultragarsinį tyrimą moteriai dažniausiai kyla klausimas, ką reiškia tam tikros raidės, prie kurių gydytojas pažymi skaičius.

CRL (crown-rump length) – vaisiaus ilgis. Jis matuojamas tik ankstyvuoju nėštumo periodu, t.y. tol, kol visas vaisiau vaizdas gali būti matomas ekrane, t.y. apytikriai iki 13 nėštumo savaitės. Šis matmuo itin svarbus nustatant nėštumo laikotarpį.

BPD (biparietal diameter) – tai matmuo tarp dviejų galvos taškų, paprastai matuojamas po 13 nėštumo savaitės.

FL (femur length) – šlaunikaulio ilgis. Šlaunikaulis – ilgiausias žmogaus kaulas. Matmuo svarbus vertinant vaisiaus augimą (ūgį).

AC (abdominal circumference) – pilvo apimtis. Matmuo labiau atspindi vaisiaus dydį bei svorį nei amžių.

Daugiau info:
http://www.echoskopija.lt/bendra-informaci...ja-nestumo-metu
elinor.m
sveikutes, o mane duomena stai toks dalikas, man kai dare echo sakie kad gemaline puslele didesne. tai yra leliukas pagal mmm pvz 12 savaiciu. pagal echo 13, o pagal puslyte 13.5 dienu.
na kad lelius didesnis viskas ok, bet vat tas gemalines puslites didumas ar gerai?
Fantazija02
QUOTE(elinor.m @ 2009 09 17, 15:27)
sveikutes, o mane duomena stai toks dalikas, man kai dare echo sakie kad gemaline puslele didesne. tai yra leliukas pagal mmm pvz 12 savaiciu. pagal echo 13, o pagal puslyte 13.5 dienu.
na kad lelius didesnis viskas ok, bet vat tas gemalines puslites didumas ar gerai?
*

Na manau jei kazkas tikrai negerai - butu iskarto pasake mirksiukas.gif
suke
Sveikos. Mums echoskopiją darė 16sav. ir 2d. Išmatavimai: BPD36,2 HC131 AC107 FC19,9 ir t.t. Tikrai nieko nesuprantu, kad ir kaip studijavau g.gif ... Gydytoja sakė, kad viskas normoje ir daugiau nieko neaiškino blink.gif
eglieska
pagal mano duomenis - ziurekit pirma zinute temoje- irgi sake gydytoja, kad viskas gerai, tik kad leliukas mano didelis pagal ismatavimus ax.gif kazi kur rasti normas kokie leliukai turetu buti kiekviena savaite pagal rentgeno matavimus g.gif
lauruciuxs
QUOTE(eglieska @ 2009 09 21, 18:48)
pagal mano duomenis - ziurekit pirma zinute temoje- irgi sake gydytoja, kad viskas gerai, tik kad leliukas mano didelis pagal ismatavimus ax.gif  kazi kur rasti normas kokie leliukai turetu buti kiekviena savaite pagal rentgeno matavimus g.gif
*

VA MAN IR IDOMU KAIP SU NORMOM, BANDZIAU IESKOTI INTERNETE BET NERADAU
super_wife
Musu ismatavimai 21sav. buvo tokie:
BPD mm(sav.) 4.8
ABCD mm(sav.) 4.9
Femur mm(sav.) 3.5
Placentos lokalizacija priekinej
Isvados,diagnoze Nestumas atitinka >21 sav.
g.gif
kris***
Mano maziuko ismatavimai 20 savaiciu:
BPD 49.8(20)
ABCD 164.4(22)
Femur 33.2 (20+3)
isvada- 20+5 (sav.+dienos)
biggrin.gif
pagal ABCD sakyciau didokas, reiks siandien pas gydytoja issamiau pasiklausineti blush2.gif
dajanita
26sav.+5d.
BPD- 6,84
FL- 4,99
AC- 21,64
HC- 24,53
js.
as ir arba nemoku ieskot arba nerandu vaisiaus matmenu kiekviena nestumo savaite,tiesa,radau SM nestumo kalendoriuj,bet.... pagal echo 12+2,o CRL 58.0mm.pagal SM tokio dydzio vaisius yra mazdaug 11 sav g.gif
eglieska
QUOTE(giedryte @ 2009 12 22, 19:47)

thumbup.gif aciu tau labai. vat cia tai naudinga ir aiski informacija. pagaliau galim savo kudikeliu dydzius analizuoti thumbup.gif mano tai kudikelis yra 33 savaiciu, bet pagal echoskopa nustate kad 36 +5 dienos. idomiai, negi jis tikrai tiek didesnis-net 3 savaitem??? g.gif
Čeruti
QUOTE(eglieska @ 2009 12 22, 22:17)
thumbup.gif  aciu tau labai. vat cia tai naudinga ir aiski informacija. pagaliau galim savo kudikeliu dydzius analizuoti thumbup.gif  mano tai kudikelis yra 33 savaiciu, bet pagal echoskopa nustate kad 36 +5 dienos. idomiai, negi jis tikrai tiek didesnis-net 3 savaitem??? g.gif
*

vat ir man šiandiena per ultragarsa nustate 36-37 sav, nors iš tikro yra 33 sav. Vienintelis išmatavimas atitiko tikra laika pilvuko išmatavimas, gydytojas sako- nebus riebus vaikiukas lotuliukas.gif O galva... Tai pagal ja vos ne kita savaite gimdyt doh.gif lotuliukas.gif Tai manau savo termino tikrai nesulauksim, bent pora savaičiu anksčiau gimdysim. Reik jau pradet nusiteikinet g.gif
eglieska
[quote=Čeruti,2010 01 12, 21:33]
vat ir man šiandiena per ultragarsa nustate 36-37 sav, nors iš tikro yra 33 sav. Vienintelis išmatavimas atitiko tikra laika pilvuko išmatavimas, gydytojas sako- nebus riebus vaikiukas lotuliukas.gif O galva... Tai pagal ja vos ne kita savaite gimdyt doh.gif lotuliukas.gif Tai manau savo termino tikrai nesulauksim, bent pora savaičiu anksčiau gimdysim. Reik jau pradet nusiteikinet g.gif
*

[/quo
pagal echoskopo parodymus pries sventes jau tureciau sia savaite ar kita gimdyti. matysim kaip bus, paziuresim ar echoskopas buvo teisus.o siaip man terminas kur paskaiciavo pagal mm -vasario 4. gydytoja sako, kad dar sia savaite netureciau gimdyti ax.gif
emely
Gal kas zinot ka reiskia tas matmuo ABCD?
mums 19 savaiciu:
BPD - 45
ABCD - 40
Femur - 30

eglieska
QUOTE(emely @ 2010 01 14, 21:58)
Gal kas zinot ka reiskia tas matmuo ABCD?
mums 19 savaiciu:
BPD - 45
ABCD - 40
Femur - 30
*

ABCD turetu buti pilvuko apimtis. bet gerai pasiziurekit ar pas jus 40, nes mums 20 savaite buvo 142 g.gif
emely
QUOTE(eglieska @ 2010 01 15, 21:33)
ABCD turetu buti pilvuko apimtis. bet gerai pasiziurekit ar pas jus 40, nes mums 20 savaite buvo 142 g.gif
*

Aiskiai 40 irasyta... g.gif Na gal cia kaipnors kitaip matavo..? ax.gif Sake, kad viskas normose rolleyes.gif nestuke.gif
Kazkoks mistiskas matmuo tas ABCD, visam internete nieko neradau apie tai schmoll.gif
eglieska
QUOTE(emely @ 2010 01 16, 00:22)
Aiskiai 40 irasyta...  g.gif  Na gal cia kaipnors kitaip matavo..?  ax.gif  Sake, kad viskas normose rolleyes.gif  nestuke.gif
Kazkoks mistiskas matmuo tas ABCD, visam internete nieko neradau apie tai  schmoll.gif
*

http://www.brooksidepress.org/Products/Mil...undScanning.htm
sitoj nuorodoj juk yra. ABCD dar kitaip AC
emely
Na jei ABCD=AC, tai veikiausiai mums ismatavo ir uzrase skersmeni pilvuko, o ne apimti rolleyes.gif
magic magic
Parasysiu ir as savo leliuko ismatavimus 12-13sav.
BPD- 24,4mm
ABCD- 21,0mm
Femur-10mm
NT(SPRANDO RAUKSLE)-1,6mm
CRL-59,9mm
Gydytoja sake puiku,man 35metai
Lovelyvixen
mano leliuko ismatavimai 19 sav.
BPD- 4,4mm
Femur-39mm

4u.gif
kazin cia viskas ok.. kaip suprantu BPD gal i geras, bet Femur siek tiek didokas rolleyes.gif

indriuska
o cia kai jua apie 18-20sav. kai matuoja gyditoja visa lialka gerai supratau tie matavimai?
harmonija...
Man 32 savaiciu pamatavo taip:
BPM 82
FO 94
HC 29,3
ABD 77
FL 59

leliukas atitinka 30-31 savaite, tai mazesnis savaite arba dviem... Sake, kad nesijaudinti, tiesiog bus mazesnis vaikutis... g.gif
Mistake
Mus šiandien išmatavo:
BPD 50 mm.
Femur 33 mm.
Tik niekaip nesuprantu pilvuko matmenų ABCD: 43 x 45 Visur eina vienas skaičius, o čia kaip sandauga. Gal kas gali padėti?
Šiaip gydytoja pamatavus pilvuką, sako didokas, o akušerė "ne, atitinka 20 sav." tiek mums ir yra.
dloj
Gal kuri susiduret: siandien mus ismatavo ir labai nerimauju del leliuko galvytes,kuri atitinka 33ir 4d., o mums yra 30 sav.Visa kita yra normose. Nors gyd.sake,kad viskas gerai,bet man labai neramu.Prasau,parasykit,jei kuriai taip buvo ir kaip viskas baigesi. Aciu
emely
QUOTE(dloj @ 2010 05 03, 16:19)
Gal kuri susiduret: siandien mus ismatavo ir labai nerimauju del leliuko galvytes,kuri atitinka 33ir 4d., o mums yra 30 sav.Visa kita yra normose. Nors gyd.sake,kad viskas gerai,bet man labai neramu.Prasau,parasykit,jei kuriai taip buvo ir kaip viskas baigesi. Aciu
*

Neparasei savo ismatavimu smile.gif mums irgi pagal lenteles internete galvyte didesne trupuciuka nei yra savaiciu, o slaunikaulis trumpesnis, bet manau kad nieko baisaus, gydytoja sake, kad viskas normose smile.gif
Mums 34 sav. ir 4dienos.
BPD - 91
ABCD - 90
Femur - 62
dloj
Kadangi esu nerami butybe doh.gif ,tai jau issiaiskinau,gydytojas sake,kad gali buti paklaida +- 6mm (cia butent galvytes),o kitu daliu mazdaug 2 sav.Mes telpam i paklaidos normas,tai yra viskas gerai.Ir sake nekvarsinti sau galvos, nes ismatavimus interpretuoja gydytojai ir be tinkamo medicininio issilavinimo be reikalo nervus gadinuosi.Taip kad dabar apsiraminau ir tikiu,kad viskas gerai.
Ir pas jus reiskiasi tikrai viskas gerai,tik nelabai supratau jusu ABDC ismatavimus,bet maciau,kur rasei anksciau jie irgi keistokai parasyti,idomu kaip cia yra? g.gif Nes pas mus tai 251 mm 30 sav.3d
freza80
QUOTE(dloj @ 2010 05 06, 17:44)
Kadangi esu nerami butybe  doh.gif ,tai jau issiaiskinau,gydytojas sake,kad gali buti paklaida +- 6mm (cia butent galvytes),o kitu daliu mazdaug 2 sav.Mes telpam i paklaidos normas,tai yra viskas gerai.Ir sake nekvarsinti sau galvos, nes ismatavimus interpretuoja gydytojai ir be tinkamo medicininio issilavinimo be reikalo nervus gadinuosi.Taip kad dabar apsiraminau ir tikiu,kad viskas gerai.
Ir pas jus reiskiasi tikrai viskas gerai,tik nelabai supratau jusu ABDC ismatavimus,bet maciau,kur rasei anksciau jie irgi keistokai parasyti,idomu kaip cia yra? g.gif  Nes pas mus tai 251 mm 30 sav.3d
*

Maniškės ABCD 257,1, kas atitiko beveik 30 savaičių (29 savaitės ir 6 ax.gif dienos)
harmonija...
QUOTE(harmonija... @ 2010 02 24, 16:42)
Man 32 savaiciu pamatavo taip:
BPM 82
FO 94
HC 29,3
ABD 77
FL 59

leliukas atitinka 30-31 savaite, tai mazesnis savaite arba dviem... Sake, kad nesijaudinti, tiesiog bus mazesnis vaikutis...  g.gif
*

Tas mano mazesnis vaikutis gime be keliu gramu 3600 g doh.gif Taip, kad nereikejo visai kvarsinti galvos del tu ismatavimu, jie visiskai netikslus schmoll.gif
Masiuke
na as irgi nelabai suprantu situ skaiciu..
BM 4,69
ABCD 13,91
Fe 3,11
daktare nieko normaliai nepasake , kazkokia piktoka buvo matyt ne nuotaikoj,duomenis ant lapuko ultragarsa atliko gal per pusantros min...
degto molio plyta
na man ir nieko nesake. kazkokia makalyne kortelej surase.ar gerai viskas ? g.gif

BPD 8.16
ABCD 8.82
FEMUR 7.57

32 SAV.
karysima
mums 20 savaiciu, pasidariau ultrgarso tyrima ir ismatavimai tokie:
BPD: 43.0
HC: 156.0
AC: 154.0
FL: 32.0
Tai vat nezinau ar cia gerai ar negerai, nes dar pas savo ginekologa nebuvau, o ekoskopuotoja nieko nepasake, surase ir viskas. schmoll.gif
egllute
Mano pilveliui jau 16,8 savaites (16+5), matavimai tokie:
BPD 35.49
ABCD 109,86
Femur 23,00
Sake, kad viskas gerai

O pagal lentele irgi atrodo, kad lyg ir normaliai nestuke.gif

http://www.brooksidepress.org/Products/Mil...undScanning.htm
paslaptingai
Pas mane 33 sav ir matmenys tokie:
BPD 89
HC 308
ABD290
FL 64

Išanalizavau tas lenteles, kur anksčiau įdėta ir man taip neramu dėl to BPD. Ir ginė minėjo, kad galvytė didoka. Bet tipo nieko tokio. O aš aišku kuo toliau, tuo labiau nerimauju ir visko prisigalvoju doh.gif verysad.gif
giedrutux
Mum prieš savaitę darė ultragarsą, viską matavo, tai buvo 33 sav. 6 d., o matavimai tokie:
BDP (mm) 87,8 (atitinka 33+4)
ABCD (mm) 275,7 (atitinka 33+6)
Femur (mm) 63,9 (atitinka 33+0)
Svoris 2040 g.
Visi matavimai tikrai normoje (atitinka 33+3) biggrin.gif
Va, kai darė matavimus 17 sav ir 6 d., tai Femur buvo didokas, bet dabar viskas normaliai, tai manau nėra ko be reikalo pergyventi, visada yra kažkokia matavimo paklaida, juk leliukas nebūna ramus, ar pasisukęs reikiama puse ax.gif
Arvena
Mano mažylio 19-20 sav
BPD 4,3
ABCD 4,05
Femur 3,4

ax.gif sakė ilgakojis lelius ax.gif
Marta24
Sveikos mamytes, as cia pirma karta lankausi, taigi net nelabai suprantu ar i reikiama tema rasau zinute ir ar isvis as ja parasysiu 4u.gif mums jau prasidejo 22 savaite, viskas kaip ir gerai, bet pries pora savaiciu buvom daryti skano, ismatavimai visi geri, bet daktare negalejo iziureti ar apziureti vaisiaus smegeneliu, kazkokia sunerimusi pasirode, liepe ateiti po poros savaiciu, sako gal dar per mazas verysad.gif gyvenu uzsienyje todel yra kalbos barjeras, nesugebu issiklausineti visko iki smulkmenu o ir daktare nelabai i kalbas leidosi verysad.gif prasau jei kas esat susidure su panasiu klausimu, parasykit, nes labai jau pergyvenu kad kas blogai leliukui nebutu nestuke.gif
edasgi
Sveikos mergaites,mums 22sav.5d.dare ultragarsa ir viskas buvo gerai isskyrus femur jis per trumpas t.y 35,7mm kaip manot ar labai blogai,as pati esu mazo ugio tai gal todel. Gydytoja nuramino kad viskas gerai su ja tik mazute ir del visa ko paskyre dar 1 ultragarsa pasiziuret kaip ji auga. Gal kazkas esat su tuo susidure? Aciu
Artemidė
Sveikos, man 35 sav. tokie išmatavimai:

BPD: 8,5
ABD: 9,0
FL: 6,9

Gavau siuntimą į perinatalinį centrą. Stresas tai man nerealus, anksčiau vis rasdavo po 1,5 sav. visų dalių atsilikimą, bet buvo proporcinga, tai sakė viskas ok. o dabar pilvas ir šlaunikaulis pasivijo laiką, o galva ne. Nu stresuoju nerealiai g.gif Norėtųsi išgirsti, ar kam panašiai buvo.
Artemidė
Na va, aš jau po tyrimų perinatalogijos centre. Viskas,pasirodo ok. Tiesa BPM pamatavo dar maženį, bet čia tik vienas iš galvos matmenų, bendra galvos apimtis visai normali ir atitinka pagal kitas kūno dalis. Taigi, gal kam pagelbės mano informacija apie kitus matmenis (ne tik tris pagrindinius):
BPM (tarpmomeninis matmuo) , man pamatavo: 8,3
FO (kaktos- pakaušio matmuo): 11,6
HC (galvos apimtis): 31,6
ABD (pilvo skersmuo): 9
AC (pilvo apimtis): 29,7
FL (šlaunikaulio ilgis): 6,9

Nors dabar mums 36 savaitės, viskas atitinka 34 +4d . Sakė čia viskas norma. Tikiuosi mano išsamesni paaiškinimai pagelbės, nes tie seni echoskopai, kur matuoja tik tris dydžius, iš tiesų mažai informatyvūs, gali suklaidinti,kai nesimato visų matmenų.
ryto_rasa
merginos, o man vakar per echoskopa sake, kad galvyte ir pilvukas, pagal matmenis, jau kaip isnesiosto leliuko kaip 40 sav, o va kojytes kaip 33?? mums siaip ir yra 33...tai gydytoja sako trbt nustos pilvukas ir galvyte augti, tik bres, o kojytes vysis...ale vistiek neramus..kaip jums, gal kuri buvot susidurusi su tokiu nemazu skirtumu?
aciu
Artemidė
QUOTE(ryto_rasa @ 2010 09 22, 10:59)
merginos, o man vakar per echoskopa sake, kad galvyte ir pilvukas, pagal matmenis, jau kaip isnesiosto leliuko kaip 40 sav, o va kojytes kaip 33?? mums siaip ir yra 33...tai gydytoja sako trbt nustos pilvukas ir galvyte augti, tik bres, o kojytes vysis...ale vistiek neramus..kaip jums, gal kuri buvot susidurusi su tokiu nemazu skirtumu?
aciu
*

Žinok dėl kojyčių tai tikrai nesuk galvos, kai pasiaiškinau tai tokiam vėlyvam nėštume jau tikrai nemaži skirtumai dažnai būna. Į pabaigą bavaik visoms jau echoskopai rodo ne vienodus parametrus vaisiaus.
ryto_rasa
QUOTE(Artemidė @ 2010 09 22, 12:48)
Žinok dėl kojyčių tai tikrai nesuk galvos, kai pasiaiškinau tai tokiam vėlyvam nėštume jau tikrai nemaži skirtumai dažnai būna. Į pabaigą bavaik visoms jau echoskopai rodo ne vienodus parametrus vaisiaus.
*

4u.gif aciu labai
zhiu
Laba diena visoms smile.gif
Vakar turejau savo ultragarso tyrima, po jo pagooglinau noredama palyginti vaikiuko savo dydi ir siektiek sunerimau del svoriuko, nes kiti tokio amziaus vaikiukai jau didesni buvo, maniskis asiliko siektiek ...
Man 20 savaiteliu ir 4-ios dienos, visi ismatavimai tokie:
Cerebellum: 20.3mm;
BPD: 45.4mm;
FL: 32.4mm;
HC: 178.0mm;
AC: 150.0mm;
EFW: 338.0g;
Kaip jus manot, normalus siek ismatavimai ?
Aciu
Aelija
O mano maziukui 20 sav. echo rodo per maza plauciu turi verysad.gif Gavau siuntima i kauno klinikas kitai savaitei, labai neramu...
tanler
QUOTE(Aelija @ 2010 12 12, 18:12)
O mano maziukui 20 sav. echo rodo per maza plauciu turi verysad.gif  Gavau siuntima i kauno klinikas  kitai savaitei, labai neramu...
*

nepergyvenk taip console.gif svarbu kad gydytojai pamate,butu blogiau jai nepamatytu...turetum dydesni soka...Dabar nuvaziuosi i klinikas, likimo valiai tikrai nepaliks,viskas bus gerai pamatysi 4u.gif
Gazelle
Man eina 32 sav. vakar dare echo, viskas kaip ir normaliai, tik pastebejo, kad inkstu geldeles issipletusios iki 9mm sad.gif
Gal kas is mamyciu zino kokiu ismatavimu jos turi buti???
Labai nerimauju...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.