Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mokymosi krūvis pradinukams. Koks jis?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4
Jurqita
Mielos mamos, neradau panašios temos (nors gal kur nors anksčiau buvo pasisakyta, bet aš neradau blush2.gif smile.gif, todėl sukūriau naują.
Turiu du pradinukus sūnus. Vienas pirmokas, kitas antrokas. Pirmokui pamokų krūvis sekantis: trys dienos po 4 pamokas, 2 dienos po 5 pamokas. O dėl antroko iškilo klausimas. Rugsėjo pirmąją mokytoja informavo tėvus, kad natūraliai mokymosi krūvis antrokams šiek tiek didesnis, t.y. bus 3 dienos po 5 pamokas. Nors jau rugsėjo vidurys, pamokų tvarkaraštis dar nenusistovėjęs g.gif, kiekvieną dieną sūnus pareidavo su vis nauju pamokų tvarkaraščiu (tai 5 pamokos, tai 4, tai pirmos nebus doh.gif). O vakar buvo kulminacija doh.gif parnešė tvarkaraštį, kuriuo jau mokysis pastoviai - 2 dienos po 4 pamokas, 1 diena 5 pamokos, 2 dienos NET 6 pamokos blink.gif Antrokui. Mamos, mamos - mokytojos, prašau pasidalinkite patirtimi. Man kaip jaunai mamai atrodo, kad toks krūvis 8 metų vaikui per didelis g.gif 6 pamokos ir visos tokios rimtos, ne dailės, muzikos ar kūno kultūros užsiėmimai, o anglų kalba, po dvi matematikos, lietuvių kalbos pamokas. Ar tik man kaip mamai atrodo, kad vaikui bus per sunku susitelkti tokiam kiekiui pamokų ir produktyviai dirbti jų metu? unsure.gif
Ir dar pabandžiau surasti literatūros šiuo klausimu, bet kol kas neradau, kad kur nors būtų aprašyta kokiais krūviais turėtų dirbti pradinukai? Gal yra kokios tai rekomendacijos šiais klausimais?
Saja
Pas mano dukras antroje klasėje kasdien buvo po 5 pamokas. T.y. sumoje gaunasi tiek pat pamokų, kaip ir pas jūsų antroką, tik gal geriau, kai nebūna iš karto 6 pamokų. Dabar maniškės trečiokės - tai irgi kasdien po 5 pamokas.
ziedute
QUOTE(Jurqita @ 2009 09 15, 10:02)
Mielos mamos, neradau panašios temos (nors gal kur nors anksčiau buvo pasisakyta, bet aš neradau  blush2.gif smile.gif, todėl sukūriau naują.
Turiu du pradinukus sūnus. Vienas pirmokas, kitas antrokas. Pirmokui pamokų krūvis sekantis: trys dienos po 4 pamokas, 2 dienos po 5 pamokas. O dėl antroko iškilo klausimas. Rugsėjo pirmąją mokytoja informavo tėvus, kad natūraliai mokymosi krūvis antrokams šiek tiek didesnis, t.y. bus 3 dienos po 5 pamokas. Nors jau rugsėjo vidurys, pamokų tvarkaraštis dar nenusistovėjęs  g.gif, kiekvieną dieną sūnus pareidavo su vis nauju pamokų tvarkaraščiu (tai 5 pamokos, tai 4, tai pirmos nebus  doh.gif). O vakar buvo kulminacija  doh.gif parnešė tvarkaraštį, kuriuo jau mokysis pastoviai - 2 dienos po 4 pamokas, 1 diena 5 pamokos, 2 dienos NET 6 pamokos  blink.gif Antrokui. Mamos, mamos - mokytojos, prašau pasidalinkite patirtimi. Man kaip jaunai mamai atrodo, kad toks krūvis 8 metų vaikui per didelis  g.gif 6 pamokos ir visos tokios rimtos, ne dailės, muzikos ar kūno kultūros užsiėmimai, o anglų kalba, po dvi matematikos, lietuvių kalbos pamokas. Ar tik man kaip mamai atrodo, kad vaikui bus per sunku susitelkti tokiam kiekiui pamokų ir produktyviai dirbti jų metu?  unsure.gif
Ir dar pabandžiau surasti literatūros šiuo klausimu, bet kol kas neradau, kad kur nors būtų aprašyta kokiais krūviais turėtų dirbti pradinukai? Gal yra kokios tai rekomendacijos šiais klausimais?
*

Sveiki 4u.gif
Oj kaip aš suprantu Jūsų nerimą g.gif
Nes aš taip pat kaip pradinuko mama, esu tuo pasibaisėjusi žinokit verysad.gif Siaubas koks pamokų krūvis doh.gif Širdį skauda verysad.gif Svarbu maždaug ne kokybė o kiekybė, nes tempas nežmoniškas ir visko daug...
O kaip Jums su namų darbais? Užduoda? Daug?
Jurqita
QUOTE(ziedute @ 2009 09 15, 12:47)
Sveiki 4u.gif
Oj kaip aš suprantu Jūsų nerimą g.gif
Nes aš taip pat kaip pradinuko mama, esu tuo pasibaisėjusi žinokit verysad.gif Siaubas koks pamokų krūvis doh.gif Širdį skauda  verysad.gif  Svarbu maždaug ne kokybė o kiekybė, nes tempas nežmoniškas ir visko daug...
O kaip Jums su namų darbais? Užduoda? Daug?
*

Ačiū mielosios mamos, kad atsiliepėt 4u.gif , nes man širdagraužis tai baisulinis verysad.gif Jau nepaisant to, kad mes suaugusieji bėgame kaip tos voverės rate, nežmonišku gyvenimo tempu, nematome net kaip metų laikai keičiasi - čia vasara rodos tik prasidėjo, o jau gilus ruduo, ir tai už mašinos lango unsure.gif , tai ir mūsų vaikai pasirodo ne ką mažesniu tempu verčiami gyventi jau dabar, nuo pirmo mokyklos slenksčio doh.gif Na tiesiog galvoje netelpa, kaip tam mažam žmogučiui reikia tiek informacijos priimti, suvirškinti ir dar rezultatą parodyti mastau.gif ir tikrai toks vaizdas, kad kuo daugiau tuo geriau ir viskas pakišama po gražiu "pabaigti namuose, ko nespėjai mokykloje" ir graži vieša deklaracija "jokių namų darbų pradinukams". O nespėja tai daug doh.gif Namuose, man kvėpuojant į nugarą blush2.gif prasėdim po 2 (kartais ir dar daugiau) valandas. Man antrus metus stebint tą krūvį, tai toks vaizdas, kad vaikutis turi būti toks susitelkęs, susikaupęs pamokos metu, kad spėtų 100 ar 90 proc., o maniškis kad ir antrus (ypač po vasaros), tai visai varnas skaičiuoja doh.gif
ziedute
QUOTE(Jurqita @ 2009 09 15, 15:07)
Ačiū mielosios mamos, kad atsiliepėt  4u.gif , nes man širdagraužis tai baisulinis  verysad.gif Jau nepaisant to, kad mes suaugusieji bėgame kaip tos voverės rate, nežmonišku gyvenimo tempu, nematome net kaip metų laikai keičiasi - čia vasara rodos tik prasidėjo,  o jau gilus ruduo, ir tai už mašinos lango  unsure.gif , tai ir mūsų vaikai pasirodo ne ką mažesniu tempu verčiami gyventi jau dabar, nuo pirmo mokyklos slenksčio  doh.gif Na tiesiog galvoje netelpa, kaip tam mažam žmogučiui reikia tiek informacijos priimti, suvirškinti ir dar rezultatą parodyti  mastau.gif ir tikrai toks vaizdas, kad kuo daugiau tuo geriau ir viskas pakišama po gražiu "pabaigti namuose, ko nespėjai mokykloje" ir graži vieša deklaracija "jokių namų darbų pradinukams". O nespėja tai daug  doh.gif Namuose, man kvėpuojant į nugarą  blush2.gif prasėdim po 2 (kartais ir dar daugiau) valandas. Man antrus metus stebint tą krūvį, tai toks vaizdas, kad vaikutis turi būti toks susitelkęs, susikaupęs pamokos metu, kad spėtų 100 ar 90 proc., o maniškis kad ir antrus (ypač po vasaros), tai visai varnas skaičiuoja  doh.gif
*

Toks jausmas kad rašyčiau aš pati, nes Jus taip viska tiksliai aprašėt, kad viens prie vieno 4u.gif
Absurdas galiu pasakyti, labai gaila vaikų, ir kai palyginu kaip man buvo pradinėse klasėse ir kaip mano vaikams- tiesiog pagalvoju "viešpatie, nepavydžiu aš jiems" doh.gif
Taip taip, sutinku visu 100% kad labai labai dažnai viskas pakišama po gražiu "pabaigti namuose, ko nespėjai mokykloje" ir graži vieša deklaracija "jokių namų darbų pradinukams".
Gaunasi taip, kad vidurinėje m-loje svarbiau ne kokybė o kiekybė, bet kažkodėl pvz stojant į kokią aukštąją jau yra svarbu priešingas variantas, vat ir lemia tokie įvairūs veiksniai, akcentai, mūsų vaikų ateitį, jų pasirinkimą ir pan,. g.gif
Ūla
Mano sūnus antrokas, jam kasdien po penkias pamokas, tik penktad. keturios. Yra tas krūvis, ir vasarai buvo nemažai užduotėlių, bet kol kas nematau, kad vaikas nuo to pavargtų ar būtų labai sunku. Ir tikrai nesėdi po kelias valandas kasdien prie namų darbų. Tiesa, maniškis prailgintą grupę lanko, tai ten užduotis kai kurias atlieka, tačiau didžiąją dalį būreliuose praleidžia. Tik šiais metais užsienio kalba dar atsirado, tai jai didžiausias dėmesys kol kas tenka.
O dėl pamokų tvarkaraščio per susirinkimą kalbėjom, mokytoja kelis pasiūlymus turėjo, bendrai nusprendėm,kaip mums atrodė geriausia - kad penktadienis būtų trumpesnis, lengvesnis.
Jurqita
QUOTE(ūla @ 2009 09 15, 13:37)
Mano sūnus antrokas, jam kasdien po penkias pamokas, tik penktad. keturios. Yra tas krūvis, ir vasarai buvo nemažai užduotėlių, bet kol kas nematau, kad vaikas nuo to pavargtų ar būtų labai sunku. Ir tikrai nesėdi po kelias valandas kasdien prie namų darbų. Tiesa, maniškis prailgintą grupę lanko, tai ten užduotis kai kurias atlieka, tačiau didžiąją dalį būreliuose praleidžia. Tik šiais metais užsienio kalba dar atsirado, tai jai didžiausias dėmesys kol kas tenka.
O dėl pamokų tvarkaraščio per susirinkimą kalbėjom, mokytoja kelis pasiūlymus turėjo, bendrai nusprendėm,kaip mums atrodė geriausia - kad penktadienis būtų trumpesnis, lengvesnis.
*

Bet tai gaunasi, kad pas jus mažiau pamokų g.gif
Džiaugiuosi, Ūla, kad Jūsų vaikutis galbūt labiau motyvuotas mokslams, o galbūt mokytoja labiau moka sudominti rolleyes.gif Maniškis kol kas varnų šaudytojas lotuliukas.gif , už tat tenka namie vargti verysad.gif
Įdomu, būtų sužinoti ar yra kur aprašyti krūviai, normos, rekomendacijos dėl pamokų skaičiaus, vaikų užimtumo ir pan.
Pas mus tik rytoj susirinkimas mokykloje, tai bandysiu iškelti šį klausimą susirinkime. g.gif
ziedute
Ir didelis pliusas dar, kad yra prailginta grupė...
Saja
QUOTE(Saja @ 2009 09 15, 13:21)
Pas mano dukras antroje klasėje kasdien buvo po 5 pamokas. T.y. sumoje gaunasi tiek pat pamokų, kaip ir pas jūsų antroką, tik gal geriau, kai nebūna iš karto 6 pamokų. Dabar maniškės trečiokės - tai irgi kasdien po 5 pamokas.

Dar prisiminiau, kad viena pamoka per savaitę buvo šiek tiek netikra - vadinasi "vizualinio mąstymo strategija", ir ji buvo tik kartą per mėnesį, o kitomis savaitėmis tą dieną buvo 4 pamokos.
Mano dukroms vis dar labai patinka mokytis (pati stebiuosi blink.gif), visai nepavargsta, ir sekasi gerai. Tiesa, jau atsirado nemėgstamos pamokos - muzika, dailė, pasaulio pažinimas...
Problema, matyt, ta, kad mūsų mokyklose krūvis nėra individualizuotas, visi dirba pagal vieną programą ir vienodais tempais, o vaikai juk skirtingi. Tam pačiam rezultatui pasiekti vieniems reikia daugiau laiko, kitiems mažiau. Bet nežinau, ar įmanoma ką nors padaryti kitaip, nebent pati mokytoja gali šiek tiek atsižvelgti į skirtingus vaikų gabumus ir temperamentą g.gif. Mūsų mokytoja vienam truputį hiperaktyviam vaikui pamokos metu leidžia kelioms minutėms išbėgti į koridorių palakstyti, kai mato, kad jis nebegali išsėdėti thumbup.gif.
Ūla
QUOTE(Jurqita @ 2009 09 15, 13:48)
Bet tai gaunasi, kad pas jus mažiau pamokų  g.gif
Džiaugiuosi, Ūla, kad Jūsų vaikutis galbūt labiau motyvuotas mokslams, o galbūt mokytoja labiau moka sudominti  rolleyes.gif Maniškis kol kas varnų šaudytojas  lotuliukas.gif , už tat tenka namie vargti  verysad.gif
Įdomu, būtų sužinoti ar yra kur aprašyti krūviai, normos, rekomendacijos dėl pamokų skaičiaus, vaikų užimtumo ir pan.
Pas mus tik rytoj susirinkimas mokykloje, tai bandysiu iškelti šį klausimą susirinkime.  g.gif
*

g.gif net pasitikslinau tvarkaraštį nuėjus. Bet teisingai parašiau...
Kuo džiaugiuosi, tai mokytoja, iš tikrųjų. Ir prailginta grupe - ją veda ta pati mokytoja, tas taip pat gerai, žino, kur ką ir kam biggrin.gif .
Kartais reik ir varnas pašaudyt mirksiukas.gif . Bet, manau, jei tiek su juo namie užsiimat, prasilauš vaikas. Sėkmės 4u.gif
Jurqita
čia tokią mini išvadą padarau, kad visgi krūvis pas visus antrokus panašus ir gal man senokai jau mokyklą baigusiai taip pasirodė, kad didokas smile.gif
nu bandysiu rytoj pakalbėti, kad grafiką pastumdytų ir nors po 5 pamokas kasdien padarytų, nes mano galva ta 6 pamoka tai tik atsėdėjimas, atbuvimas, o ne nauda schmoll.gif
AMANT
Labas visiems.Mano dukra dabar trecoke - tai jiems kiekviena diena po 5 pamokas.O kas del namu darbu,tai tikrai reikia tik pabaigti nebaigtus darbus.Labai gerai atsimenu kaip stebejausi,kad antroj klasej reikejo ismokti atmintinai tik viena eilerasti g.gif
dijanule
mano dukra irgi antroke ir viena diena savaiteje yra 6pamokos po kuriu gryzus sako kad pavargo g.gif o ta diena sokiu pamokos po ju gryzus namo dar namu darbus padaryti reik doh.gif nors kaip sako kad namu darbu neuzduoda tik pabaigt namuose pastoviai reikia g.gif pagalvojus yra tas kruvis verysad.gif
Ūla
QUOTE(Jurqita @ 2009 09 15, 17:04)
6 pamoka tai tik atsėdėjimas, atbuvimas, o ne nauda  schmoll.gif
*

su tuo sutinku, nebent ta pamoka dailė kokia būtų.

QUOTE(oxana @ 2009 09 15, 17:18)
Labas visiems.Mano dukra dabar trecoke - tai jiems kiekviena diena po 5 pamokas.O kas del namu darbu,tai tikrai reikia tik pabaigti nebaigtus darbus.Labai gerai atsimenu kaip stebejausi,kad antroj klasej reikejo ismokti atmintinai tik viena eilerasti  g.gif
*

keista, mano sūnui jau trečią eilėraštį reik išmokt, o dar tik rugsėjis.
Voverė
Mano dukra pirmokė. Matau, kaip sunkiai ji perneša pakitusį krūvį. Nemeluoju, bet ji dabar jau miega nakties miegą .... nuo 19 val. Pamenu pati, kad mano laikais vakariniai Tetos Betos pasakojimai ir animacinis filmukas prasidėdavo 20.30 ir aš tikrai juos kasdieną žiūrėdavau.

Mano pirmokės tvarkaraštis :
Pirmadienis: 6 pamokos
Antradienis: 5 pamokos
Trečiadienis: 6 pamokos
Ketvirtadienis: 5 pamokos
Penktadienis: 4 pamokos

Aišku grįžusi ir pavalgiusi dar valandą ruošia "namų darbus".

Šiandien į mokyklą atėjo Karinos Krisko ir Sauliaus Skambino šokių kolektyvo atstovai. Išdalino visiems vaikams lapelius su nurodymais. Mano mergiotė aišku labai norėtų šokti, bet .................. kokie gali būti dar šokiai, jei ji taip pavargsta. Ir patempė lūpą. Bet nieko pakeisti negaliu. Tegu paauga, tegu organizmas prisitaiko prie tokio ritmo.

Echhhhh .........
Ūla
Niekaip nesuprantu, kaip gali pirmokei šešios pamokos būt.
zarazna
QUOTE(ūla @ 2009 09 15, 20:52)
Niekaip nesuprantu, kaip gali pirmokei šešios pamokos būt.
*

Išties kažkaip keista. Gal mokykloje sustiprinta kas nors ir dėl to yra papildomų pamokų. Maniškiui pirmoje klasėje buvo dvi dienas penkios, o kitas - keturios pamokos. Šiemet jau daugiau dienų po penkias pamokas.
Springlet
Trečiokės "krūvis"

lietuvių k 7,
matematikos 5,
anglų 2,
pasaulio paž. 2,
dailės 2,
kūno kult. 2
šokio 1 pamoka
dorinis ugd. 1
muzikos 2
klasės valandėlė 1.

24 pamokos + klasės valandėlė. Manau, kad normalus krūvis.

Vovere, gal dalina į grupes?
Padrushkyte
Kaip trečiokei 24 savaitinės pamokos labai mažai. Mums 1 klasėj būdavo po 27 pamokos + valandėlės. Na o 7 klasėj turiu 30 pamokų (be "langų"), tai nedidelis skirtumas... g.gif
Labanoriska
QUOTE(Voverė @ 2009 09 15, 19:32)
Mano dukra pirmokė. Matau, kaip sunkiai ji perneša pakitusį krūvį. Nemeluoju, bet ji dabar jau miega nakties miegą .... nuo 19 val.  Pamenu pati, kad mano laikais vakariniai Tetos Betos pasakojimai ir animacinis filmukas prasidėdavo 20.30 ir aš tikrai juos kasdieną žiūrėdavau.

Šiandien į mokyklą atėjo Karinos Krisko ir Sauliaus Skambino šokių kolektyvo atstovai. Išdalino visiems vaikams lapelius su nurodymais. Mano mergiotė aišku labai norėtų šokti, bet .................. kokie gali būti dar šokiai, jei ji taip pavargsta. Ir patempė lūpą. Bet nieko pakeisti negaliu. Tegu paauga, tegu organizmas prisitaiko prie tokio ritmo.

Echhhhh .........
*

o kokia cia mokykla? tai vadinasi skirtingose mokyklose skirtingos pamokos? Keistai skamba, nes manau vienodai visur turi buti. ir kokias pamokas ruosia jusu dukra? Konkreciau prasom. Bruksnelius? spalvina? Juk rimtu pamoku jie dar nesimoko, diktantu neraso, eilerasciu nesimokina atmintinai. Idomu butu palyginti, nes mano sunui tai pratybas reik pabaigti, ko nspejo per pamokas. Baikos ten dar palyginus g.gif
Martyna
QUOTE(Labanoriska @ 2009 09 15, 21:45)
Idomu butu palyginti, nes mano sunui tai pratybas reik pabaigti, ko nspejo per pamokas. Baikos ten dar palyginus  g.gif
*

Nu aš irgi nesuprantu iš kur tas krūvis g.gif Juk visi pirmokai spėju iš tų pačių vadovėlių mokosi ir į tas pačias pratybas rašo g.gif Maniškis irgi pirmokas, po pamokų lanko prailgintą grupę, tai namie jau tikrai nieko nereikia užbaiginėt, lanko 3 būrelius mokykloj ir 3 kartus per savaitę dar vakarais vieną papildomą ir dar jam sako mažai veiklos, prašo dar vieną lankyt, bet jau savaitės dienų neužtenka doh.gif lotuliukas.gif Va ir dabar dar vartosi lovoj niekaip nemiega unsure.gif
Springlet
QUOTE(Martyna @ 2009 09 15, 20:55)
Juk visi pirmokai spėju iš tų pačių vadovėlių mokosi ir į tas pačias pratybas rašo g.gif
*

Nebūtinai schmoll.gif . Galima iš įvairių mokytis. Lietuvių kalbos pvz. yra "Pupa", "Šaltinėlis"... Matematikos yra irgi kelių autorių: Kiseliovo, Balčyčio arba "Riešutas" Žeknienės...
Vadovėliai skirtingi gali būti.
Bet kaip rašė, kad pirmokams 27 pamokos + klasės valandėlė, tai tikrai per daug.
Martyna
QUOTE(Springlet @ 2009 09 15, 22:24)
Vadovėliai skirtingi gali būti.

Na, tai palyginam iš kokių mokosi mūsų vaikai mirksiukas.gif
Maniškis iš "Pupos", "Riešuto" ir "Gilės" 4u.gif
ernoja
Mano dukra pirmokė. Matau, kaip sunkiai ji perneša pakitusį krūvį. Nemeluoju, bet ji dabar jau miega nakties miegą .... nuo 19 val.  Pamenu pati, kad mano laikais vakariniai Tetos Betos pasakojimai ir animacinis filmukas prasidėdavo 20.30 ir aš tikrai juos kasdieną žiūrėdavau.

Echhhhh .........
*

nesąmonė, pirmokams pagal ugdymo programą turi būti berods 22 savaitinės pamokos. taip kad pirmiausiai išsiaiškint reikia, kodėl taip yra. O gal ten panelė būrelių prisirinkusi ir sako, kad tai pamokos. g.gif Ir nesvarbu, iš kokių vadovėlių mokosi, pamokų skaičius tas pats.
www.smm.lt/teisine_baze/docs/projektai/BUP_prad.pdf čia smm puslapis, kur nurodyta, kiek kokių pamokų turi būti, o čia vienos mokykos pamokų skaičiaus lentelė. http://www.versme.pakruojis.lt/index.php?o...0&Itemid=56, joje pakankamai aiškiai matyt, kiek kokių pamokų yra.

QUOTE(Padrushkyte @ 2009 09 15, 21:39)
Kaip trečiokei 24 savaitinės pamokos labai mažai. Mums 1 klasėj būdavo po 27 pamokos + valandėlės. Na o 7 klasėj turiu 30 pamokų (be "langų"), tai nedidelis skirtumas... g.gif
*

matyt jau pamiršai, kiek pirmoj klasėj tų pamokų turėjai. lotuliukas.gif Negali mokyklos viršyti nurodyto krūvio.

Žiūriu smm nuoroda neįsidėjo, ten pdf dokumentas. Įveskit google "Ugdymo planas pradinėse klasėse", rasit smm puslapio nuorodą. ten kur lentelėse parašyta neformalus ugdymas, tai būreliai, jie į pamokų skaičių neįskaičiuojami. 4u.gif
Martyna
QUOTE(zinulė @ 2009 09 15, 23:26)
nesąmonė, pirmokams pagal ugdymo programą turi būti berods 22 savaitinės pamokos. taip kad pirmiausiai išsiaiškint reikia, kodėl taip yra. O gal ten panelė būrelių prisirinkusi ir sako, kad tai pamokos.  g.gif

Va dabar atsinešiau tvarkaraštį, tai taip ir yra pas mus 22 pamokos, o tos šeštos, tai būreliai (pvz. keramika pas mus įrašyta kaip 6 pamoka) netgi kitokiu šriftu parašytos ax.gif
Jurqita
QUOTE(zinulė @ 2009 09 15, 22:26)
nesąmonė, pirmokams pagal ugdymo programą turi būti berods 22 savaitinės pamokos. taip kad pirmiausiai išsiaiškint reikia, kodėl taip yra. O gal ten panelė būrelių prisirinkusi ir sako, kad tai pamokos.  g.gif Ir nesvarbu, iš kokių vadovėlių mokosi, pamokų skaičius tas pats.
www.smm.lt/teisine_baze/docs/projektai/BUP_prad.pdf  čia smm puslapis, kur nurodyta, kiek kokių pamokų turi būti, o čia vienos mokykos pamokų skaičiaus lentelė. http://www.versme.pakruojis.lt/index.php?o...0&Itemid=56, joje pakankamai aiškiai matyt, kiek kokių pamokų yra.
matyt jau pamiršai, kiek pirmoj klasėj tų pamokų turėjai. lotuliukas.gif  Negali mokyklos viršyti nurodyto krūvio.

Žiūriu smm nuoroda neįsidėjo, ten pdf dokumentas. Įveskit google "Ugdymo planas pradinėse klasėse", rasit smm puslapio nuorodą. ten kur lentelėse parašyta neformalus ugdymas, tai būreliai, jie į pamokų skaičių neįskaičiuojami. 4u.gif
*

va tai ačiū tau, Zinule, va tokios informacijos/dokumento ir ieškojau, kad būtų aiškiai parašyta kiek pamokų per savaitę gali būti antrokams
aciuks.gif
na jau nueisiu šiandien į mokyklos susirinkimą pasikausčiusi yu.gif kas pakovos už mūsų vaikus, jeigu ne mes pačios mirksiukas.gif
aš iš pricipo esu už vaikų užimtumą smile.gif Negerai schmoll.gif , kai vaikai šlaistosi gatvėmis be veiklos (arba ištisai prie kompiuterio ar TV) ir neturi kur savo neišsenkančios energijos padėti unsure.gif , tada ir prisigalvoja visko ko nereikia. Bet manau nereikia perlenkti lazdos su 6 pamokom antroje klasėje g.gif, geriau jau daugiau būtų to neformalaus ugdymo, būrelių. Aš saviškius bandau iškrauti leisdama į krepšinio ir baseino treniruotes, bet kol kas matau, kad dar yra tos energijos biggrin.gif
Upokšnis
QUOTE(Jurqita @ 2009 09 15, 14:48)
Pas mus tik rytoj susirinkimas mokykloje, tai bandysiu iškelti šį klausimą susirinkime.  g.gif
*

Mačiau, kad ugdymo planą jau įdėjo 4u.gif Kitos pamokos - papildoma veikla, kurią mokytoja išsikovoja. Gali būti keramika, choreografija, amatai, etnografija ir t.t. Viskas priklauso nuo mokytojos.

Mano dukra pirmokė. Matau, kaip sunkiai ji perneša pakitusį krūvį.
*

Krūvis nemažas pirmokei doh.gif Vadinasi, 4 pamokos yra papildomo ugdymo g.gif Kažin, ar jų visų reikia rolleyes.gif Galiu paguosti, kad tik pradžia tokia baisi, vėliau vaikai įsivažiuoja ir nejaučia tokio krūvio 4u.gif

QUOTE(Labanoriska @ 2009 09 15, 21:45)
o kokia cia mokykla? tai vadinasi skirtingose mokyklose skirtingos pamokos? Keistai skamba, nes manau vienodai visur turi buti. ir kokias pamokas ruosia jusu dukra? Konkreciau prasom. Bruksnelius? spalvina? Juk rimtu pamoku jie dar nesimoko, diktantu neraso, eilerasciu nesimokina atmintinai. Idomu butu palyginti, nes mano sunui tai pratybas reik pabaigti, ko nspejo per pamokas. Baikos ten dar palyginus  g.gif
*

Maniškis pirmoj klasėj ir diktantus rašė, ir eilėraščius mokinosi, ir projektus rengė (aišku, ne nuo rugsėjo, o nuo sausio)

QUOTE(Martyna @ 2009 09 15, 21:55)
Nu aš irgi nesuprantu iš kur tas krūvis  g.gif Juk visi pirmokai spėju iš tų pačių vadovėlių mokosi ir į tas pačias pratybas rašo g.gif Maniškis irgi pirmokas, po pamokų lanko prailgintą grupę, tai namie jau tikrai nieko nereikia užbaiginėt, lanko 3 būrelius mokykloj ir 3 kartus per savaitę dar vakarais vieną papildomą ir dar jam sako mažai veiklos, prašo dar vieną lankyt, bet jau savaitės dienų neužtenka  doh.gif  lotuliukas.gif Va ir dabar dar vartosi lovoj niekaip nemiega  unsure.gif
*

Vadovėliai skirtingi, bet esmė ta pati. O užbaiginėti reikia tiems, kurie lėčiau įsisavina informaciją. Pripažinkit, vieni vaikai imlesni, greičiau viską perpranta, kitiems reikia daugiau padirbėti. Maniškis prie tų lėtesnių, todėl kartu ruošiam pamokas ax.gif Ir matau, kad su juo reiks ilgokai ruošti pamokas kartu doh.gif Vietoj to, kad susikoncentruotų į pamokų ruošimą, tai jis varlinėja, pasvajoja lotuliukas.gif Bet tikiuosi, kad su laiku viskas stosis į savo vietas biggrin.gif
Martyna
QUOTE(Upokšnis @ 2009 09 16, 09:51)
Vadovėliai skirtingi, bet esmė ta pati. O užbaiginėti reikia tiems, kurie lėčiau įsisavina informaciją. Pripažinkit, vieni vaikai imlesni, greičiau viską perpranta, kitiems reikia daugiau padirbėti.

Iš tikrųjų jūs teisi, nes pagalvojau, kad gi matau atėjus pasiimt savo vaiko iš prailgintos 17 val., kad pora pirmokiukų dar vis vargsta prie tų pratybėlių, tai gal jų tėvams irgi atrodo, kad didelis krūvis g.gif
Jurqita
tai va diskusijose ir gimsta tiesa, nes žiūri į savo vaikelį ir gali užsiciklinti, kad vienas ar kitas dalykas nenormalus (krūvis per didelis pasirodo, pamokų per daug blush2.gif ), o pasidomauji ir pasirodo, kad taip yra visur ir daugiau mažiau tas krūvis yra proto ribose 4u.gif
Perastra
Maniskis siemet ketvirtokas ir didziai mano nuostabai kruvis labai sumezejo lyginant su 2-3 klasemis. Pernai kazkoks kosmaras buvo: vos ne kasdien po 6 pamokas, plius namu darbu kelioms valandoms. Jei eidavo i bureli, namu darbai uztrukdavo iki 21 valandos kartais doh.gif Siemet tikras palengvejimas - 5 pamokos max ir namu darbu maziau rolleyes.gif
Upokšnis
QUOTE(~perastra~ @ 2009 09 16, 13:49)
Maniskis siemet ketvirtokas ir didziai mano nuostabai kruvis labai sumezejo lyginant su 2-3 klasemis. Pernai kazkoks kosmaras buvo: vos ne kasdien po 6 pamokas, plius namu darbu kelioms valandoms. Jei eidavo i bureli, namu darbai uztrukdavo iki 21 valandos kartais  doh.gif Siemet tikras palengvejimas - 5 pamokos max ir namu darbu maziau  rolleyes.gif
*

Nuo šių metų keičiasi ugdymo programos mirksiukas.gif Pamokų skaičius sumažėja, bet programa - ne unsure.gif Pvz. turėdama 3 savaitines matematikos pamokas mokytoja turės išdėstyti visą kursą, kuris pernai buvo išdėstomas per 4 savaitines pamokas. Vienos savaitinės pamokos nuėmimas labai didelę įtaką daro vaikams verysad.gif
ernoja
QUOTE(Upokšnis @ 2009 09 16, 17:07)
Nuo šių metų keičiasi ugdymo programos  mirksiukas.gif Pamokų skaičius sumažėja, bet programa - ne  unsure.gif Pvz. turėdama 3 savaitines matematikos pamokas mokytoja turės išdėstyti visą kursą, kuris pernai buvo išdėstomas per 4 savaitines pamokas. Vienos savaitinės pamokos nuėmimas labai didelę įtaką daro vaikams  verysad.gif
*

Nežinau, kažkaip keista, kai mamos rašo, kad po 6 pamokas būdavo. Nė karto per visas 4 klases nebuvo 6 pamokų. Buvo du kartus būrelis po 5 pamokų, bet tai jau ne pamokos. Ir į būrelius neprivaloma eiti. namie dirbdavo mažai, nes viską beveik spėdavo mokykloje, tai namuose likdavo tik kokie rašinėliai ar eilėraščiai atmintinai.
Voverė
Mano Voveraitės klasė yra profiliuota .... t.y. daugiau meninio ugdymo. Atsijojau tą meninį ugdymą ir liko aišku mažiau valandų : 4, 5, 5, 4, ir 4. Tai išeina 22 pamokos į savaitę. Papildomų būrelių nelankome. Užteks ir tiek doh.gif .
Mokomės iš Riešuto, Pupos ir Gilės. Beja ..... aš su kolege pasimovėm ant vienos užduoties Gilėje lotuliukas.gif Pirmos klasės nebaigtume. Tiesa sakant Voveraitė teisingai tą užduotį padarė. Vaikų logika kitokia lotuliukas.gif
Martyna
QUOTE(Voverė @ 2009 09 16, 18:51)
Mokomės iš Riešuto, Pupos ir Gilės.  Beja ..... aš su kolege pasimovėm ant vienos užduoties Gilėje  lotuliukas.gif Pirmos klasės nebaigtume. Tiesa sakant Voveraitė teisingai tą užduotį padarė. Vaikų logika kitokia  lotuliukas.gif
*

Kokiam psl.? Ir mes pabandytume lotuliukas.gif
Voverė
3 puslapis ............. Suskirstyk šiuos daiktus į dvi grupeles........... . Mes suskirstėm ne taip lotuliukas.gif
Martyna
QUOTE(Voverė @ 2009 09 16, 20:04)
3 puslapis ............. Suskirstyk šiuos daiktus į dvi grupeles........... . Mes suskirstėm ne taip  lotuliukas.gif
*

Pagal lapus suskirstėt, ane? lotuliukas.gif
Man irgi teko pasiklauskt kodėl taip suskirstyta, nes ta užduotis aišku jau padaryta lotuliukas.gif
Voverė
Užduotis pas mano mergaitę jau buvo padaryta. Bet eilinį kartą, kaip ir kasdien darau, vis pasižiūriu ką jie veikia mokykloje. Ir susimąsčau, kodėl apibraukta būtent taip. Kitaip sakant mano logika įžvelgė klaidą. Dar aišku kolegei parodžiau.
Mano kolega suskirstė pagal lapus lotuliukas.gif
Aš pasakiau, kad lėktuvas su balionu tinka, nes anie tipo po orą duodasi. Antis ir gėlė man irgi derėjo, nes jie vandenį mėgsta. Nu bet kodėl prie anties ir gėlės tas šuva prijungtas niekaip nedašuto lotuliukas.gif
Grįžo Voverikė ir dvi senes paprotino lotuliukas.gif
Martyna
QUOTE(Voverė @ 2009 09 16, 21:05)
Užduotis pas mano mergaitę jau buvo padaryta. Bet eilinį kartą, kaip ir kasdien darau, vis pasižiūriu ką jie veikia mokykloje. Ir susimąsčau, kodėl apibraukta būtent taip. Kitaip sakant mano logika įžvelgė klaidą. Dar aišku kolegei parodžiau.
Mano kolega suskirstė pagal lapus  lotuliukas.gif
Aš pasakiau, kad lėktuvas su balionu tinka, nes anie tipo po orą duodasi. Antis ir gėlė man irgi derėjo, nes jie vandenį mėgsta. Nu bet kodėl prie anties ir gėlės tas šuva prijungtas niekaip nedašuto  lotuliukas.gif
Grįžo Voverikė ir dvi senes paprotino  lotuliukas.gif
*

Man tai nedaėjo kodėl prie anties ir šuns ta gėlė prijungta, nes juk ne gyvūnas lotuliukas.gif
Voverė
QUOTE(Martyna @ 2009 09 16, 21:08)
Man tai nedaėjo kodėl prie anties ir šuns ta gėlė prijungta, nes juk ne gyvūnas  lotuliukas.gif
*

Vuo ..... jau turim tris pagerintus variantus lotuliukas.gif Kas dar kokių ? lotuliukas.gif
zarazna
QUOTE(Voverė @ 2009 09 16, 19:51)
Beja ..... aš su kolege pasimovėm ant vienos užduoties Gilėje  lotuliukas.gif
*

Kaip man prireikė tos Gilės dabar, savo IK išsiaiškinimui lotuliukas.gif
Martyna
QUOTE(zarazna @ 2009 09 16, 21:20)
Kaip man prireikė tos Gilės dabar, savo IK išsiaiškinimui  lotuliukas.gif
*

Nebijot, kad gali tekti pripažinti, kad nesi gudresnė už pirmoką hihihi.gif
Voverė
Na tikrinkitės tikrinkitės .... teisingo atsakymo mes čia dar nepateikėme ....... laukiam suaugusiųjų sprendimo būdų lotuliukas.gif
Springlet
QUOTE(Martyna @ 2009 09 16, 20:22)
Nebijot, kad gali tekti pripažinti, kad nesi gudresnė už pirmoką hihihi.gif
*

lotuliukas.gif

Mes mokomės iš "Pupos", "Skaičių šalies" ir "Rakto" smile.gif
ernoja
QUOTE(Martyna @ 2009 09 16, 21:08)
Man tai nedaėjo kodėl prie anties ir šuns ta gėlė prijungta, nes juk ne gyvūnas  lotuliukas.gif
*

nežinau užduoties, bet spėju kad skirstyta gyvi ir negyvi daiktai blush2.gif g.gif arba kas sukurta žmogaus ir gamtos
Upokšnis
QUOTE(zinulė @ 2009 09 16, 17:14)
Nežinau, kažkaip keista, kai mamos rašo, kad po 6 pamokas būdavo. Nė karto per visas 4 klases nebuvo 6 pamokų. Buvo du kartus būrelis po 5 pamokų, bet tai jau ne pamokos. Ir į būrelius neprivaloma eiti. namie dirbdavo mažai, nes viską beveik spėdavo mokykloje, tai namuose likdavo tik kokie rašinėliai ar eilėraščiai atmintinai.
*

Vadinasi, Jūsų mokytoja nesiima papildomos veiklos su vaikais (kas yra neprivaloma, bet dauguma renkasi finansinių sumetimų vedini biggrin.gif ). Maniškis šiemet turės 2 dienas po 6 pamokas. Privalomų pamokų - pagal planą, o kitos - papildomo ugdymo pamokos, kurias privalės lankyti 4u.gif Klasė orientuota į meninį ugdymą, šiemet statys miuziklą, tai nelankyti negalės schmoll.gif
ziedute
Su tom užduotom užduotim tai tikrai būna kuriozai doh.gif Uždavė mano vaikui (antrokui) va tokią užduotį, iš šių pateiktų žemiau esančių raidžių turi išeiti sakinys smile.gif
1. I A E U R N O G
2. K O A V N Ė O Ū Y N O S G O U L A M O Ė
3. M O Ū S A Ė V U N Ū A S E R I O
4. A M Č E U O S V G O A R I N O E N Ž I Y A B T U

Padaryt tai padrėm, sprendėm visa šeima, bet gavosi visai visai kitoks sakinys nei turėjo ištikrųjų gautis.
Tiesa pasakius, net galva buvo isiskaudėjus nuo tokios užduoties galvos sukimo doh.gif Bet užtat labai smagiai prisimenam tai...
Pamokų pas mus po 5 ir 4 per savaitę. Viską spėti padaryti tai spėjam, ir gabus yra ir labai atsakingas bei pareigingas, bet man vistiek kažkaip gaila tų vaikučių, kad tokie tempai ir krūviai mokyklose.
Beja, vyresnysis yra septintokas,tai jam į savaitę tik vieną kartą būna 7-nios pamokos. Tai kartais kai prisėda prie namų darbų, tai net 4val tenka pasėdėti prie namų darbų doh.gif Bet ką darysi, tokia realybė, toks gyvenimas...
Jurqita
niu va vakar buvau tėvų susirinkime ir pakėliau klausimą ar normalu antroje klasėje 2 kartus per savaitę 6 pamokos g.gif , tai susidūriau su totaliu tėvų abejingumu doh.gif maždaug, kuo ilgiau vaikas mokykloje tuo geriau - mažiau gatvėmis vaikšto, ar namuose vienas sėdi ir už būrelius mokėti nereikia blink.gif likau nesuprasta unsure.gif o apie tai, kad gal vaikui per sunku, tas paskutinės pamokos atbuvimas ir apčiuopiamos / norimos naudos nebuvimas, tai gal čia mano vaikas atsilikęs koks ir jam vienam čia per sunku, nes kiti tai nesiskundžia. Ir viena sau pagalvojau, ir ką gali tokiems tėvams vaikas pasiskųsti ax.gif
Martyna
Jurgita, matau, kad auginat mažą dukrytę, vadinasi būnat namie ir vaikas grįžęs iš mokyklos nebūna vienas. Mano nuomone natūralu, kad kiekvienas žiūri iš savo varpinės ir dirbantiems tėvams geriau, kad kuo ilgiau vaikas būtų mokykloj, o ne vienas namie prie TV ar PC arba vistiek prailgintoj iki vakaro būna, taigi pavargsta vienodai mirksiukas.gif
Saja
O tomis dienomis, kai 4 pamokos, vaikai bus mokykloje kaip tik trumpiau. Taigi nematau jokios naudos dirbantiems tėvams iš tų 6 pamokų. Bet jei kiti tėvai nemato problemos, tai nieko nepadarysi. Tik aš nesuprantu, kodėl pati mokytoja padarė tokį tvarkaraštį - matyt, ji kažkuo užsiėmusi tomis dienomis, kai 4 pamokos, kad negali pravesti 5-os pamokos g.gif.
Papildyta:
QUOTE(ziedute @ 2009 09 17, 11:56)
Su tom užduotom užduotim tai tikrai būna kuriozai doh.gif Uždavė mano vaikui (antrokui) va tokią užduotį, iš šių pateiktų žemiau esančių raidžių turi išeiti sakinys smile.gif
1. I A E U R N O G
2. K O A V N Ė O Ū Y N O S G O U L A M O Ė
3. M O Ū S A Ė V U N Ū A S E R I O
4. A M Č E U O S V G O A R I N O E N Ž I Y A B T U

O koks atsakymas? Man nieko nesigauna blush2.gif.
Jurqita
QUOTE(Martyna @ 2009 09 17, 13:05)
Jurgita, matau, kad auginat mažą dukrytę, vadinasi būnat namie ir vaikas grįžęs iš mokyklos nebūna vienas. Mano nuomone natūralu, kad kiekvienas žiūri iš savo varpinės ir dirbantiems tėvams geriau, kad kuo ilgiau vaikas būtų mokykloj, o ne vienas namie prie TV ar PC arba vistiek prailgintoj iki vakaro būna, taigi pavargsta vienodai mirksiukas.gif
*

Taip, Martyna, teisingai pastebėjai turiu mažą lėlytę wub.gif Bet vis tiek už metų vėliausiai dviejų reikės pradėti dirbti. Tad kol galiu save maximaliai pašvęsti vaikų poreikiams, tai ir stengiuosi galvoti apie jų naudas, sunkumus ar lengvumus ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Saja @ 2009 09 17, 13:14)
O tomis dienomis, kai 4 pamokos, vaikai bus mokykloje kaip tik trumpiau. Taigi nematau jokios naudos dirbantiems tėvams iš tų 6 pamokų. Bet jei kiti tėvai nemato problemos, tai nieko nepadarysi. Tik aš nesuprantu, kodėl pati mokytoja padarė tokį tvarkaraštį - matyt, ji kažkuo užsiėmusi tomis dienomis, kai 4 pamokos, kad negali pravesti 5-os pamokos  g.gif.

man paaiškino, kad tokį tvarkaraštį pateikė mokyklos administracija doh.gif Atseit kol suderina sporto salės užimtumus, anglų kalbos, tikybos ir etikos mokytojų galimybes taip ir gaunasi, kad vienomis dienomis 6 pamokos, o penktadienį net du langai blink.gif Nu dar patikino, kad dėl penktadienio taip nepaliks, kad laikina unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.