Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mokymosi krūvis pradinukams. Koks jis?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4
Violetikas
QUOTE(ragnez @ 2010 03 16, 14:26)
mano kaip anglistes nuomone, Early School English - nesamoningas vadovelis.

*

As ne angliste, bet pasisakysiu irgi. Mano sunus antrokas mokosi pagal sita knyga, ir as labai dziaugiuosi. Nes tuos fonetinius zenklus jis ismoko tikrai labai nesunkiai, o dabar, budamas antroj klasej metu gale, jau sugeba ne tik neblogai pasneketi angliskai, bet ir pasiemes bet koki (net storaji Anglu- Lietuviu) zodyna pats susiranda reikiamus zodzius ir perskaito ju tarima thumbup.gif Kiek suprantu juos moko linksma, jauna mokytoja, kuri sugeba viska paversti idomiu uzsiemimu. Be to, aisku, padeda ir tai, kad jis yra buves situacijose, kai mate anglu kalbos nauda (susikalbeti uzsieny ir pan.). Plius labai gerai yra retkarciais paziureti Playhouse Disney biggrin.gif Ten filmukai skirti maziems vaikams ir daug lengvu, aiskiai tariamu zodziu.
Beje, stebiuosi, kad vaikas pirmus metus besimokydamas anglu, jau suvokia zodziu rasyba ir beveik be klaidu paraso net jam nezinomus zodzius girdedamas net ju tarima. Kazkodel manau, jog tai irgi metodikos nuopelnas.

Tai tiek apie anglu. Mane, vis del to, labiau neramina matematikos tempai. Ar jums atrodo normalu, kad antrokai jau turi moketi ne tik daugybos lenteles, bet ir dalyba ir trupmenas? g.gif Bent jau maniskis tai ruosdamas matematikos namu darbus verkia. doh.gif
cipiripi
QUOTE(ragnez @ 2010 03 16, 15:26)
mano kaip anglistes nuomone, Early School English - nesamoningas vadovelis.

pradekim nuo to, kad antrokams, kurie dar savo gimtaja kalba vos pramoke rasyti ir skaityti, yra pateikiami anglu kalbos fonetiniai zenklai! antrokui tokiu dalyku tikrai nereikia - net ne kiekviename aiskinamajame anglu kalbos zodyne tokie fonetiniai zenklai yra vartojami!

toliau - skaitymas ir rasymas. velgi, anglu kalba nuo lietuviu tuo ir skiriasi, kad neturi aiskiu rasymo ir skaitymo taisykliu. jei lietuviu kalba zodziai paprastai skaitomi taip, kaip parasyta - anglu kalba to nera. antrokai yra vos pradeje skaityti ir rasyti gimtaja kalba, jie tik mokosi suvokti rysi tarp to, kas parasyta ir to, kas sakoma, o cia jiems staiga pateikiama nauja sistema, kur tarp raidziu ir garsu apskritai rysio nera, naujo zodzio rasyba ismokstama mintinai kaip paveiksliukas.

ta mokytoja, kuri nereikalauja is vaiku mokytis tu zenklu ir daugiausia demesio skiria darbui zodziu elgiasi teisingai - zinoma, jei tas darbas zodziu is tiesu vyksta klaseje, jei kiekvienas vaikas gauna galimybe "pasisakyti", suvaidinti dialoga ar visi kartu dainuoja daineles, vadinamuosius "chantus". tokiu budu be streso gali buti itvirtinama vadinamoji kalbos melodija, ritmas, per "chantus", eilerascius, daineles - tam tikros gramatines strukturos, frazes, sablonai, kuriuos po to vaikui tereikia uzpildyti zodziais.

be abejo, pirmoji salyga - kad tas darbas is tiesu vyktu. antroji - kad darbas su kalba butu smagus, malonus, naturalus ir gyvas.

kalbos svarbiausia, pagrindine funkcija - galimybe bendrauti. fonetiniu zenklu kalimas, zodziu mokymasis mintinai ir atsakinejimas prie lentos - tiesus kelias i isitikinima, kad "as esu negabus kalboms", nes fonetiniu zenklu mokejimas ir zodyno kalimas tikrai nepadeda susikalbeti realiose situacijose.
*

o man sis vadovelis patinka, nes as galiu vaikui kazkiek padeti, ir ar jie kals fonetinius simbolius ir t.t. tai nuo mokytojo priklauso, tam vadovelyje aiskiai duoti zodeliai, paaiskinta gramatika, kitais metais keis juos i angliskus ir nemanau kad bus geriau, bus makalyne, ir vaikui stresas kai ne vieno zodzio lietuviskai. anglistai ziuri kaip anglistai, bet reikia ziureti ir vaiko akimis ir tevu, kad jie galetu padeti.
String
Mano dukra bus pirmokėlė rudenį ax.gif Kaip sakė per susirinkimą, bus 22 pamokas per savaitę, vadinasi, 2 kart po 5, ir 3 kart po 4 pamokas. Tik kas nustebino, kad choreografija - privaloma biggrin.gif Bet aš nieko prieš tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.