mano kaip anglistes nuomone, Early School English - nesamoningas vadovelis.
pradekim nuo to, kad antrokams, kurie dar savo gimtaja kalba vos pramoke rasyti ir skaityti, yra pateikiami anglu kalbos fonetiniai zenklai! antrokui tokiu dalyku tikrai nereikia - net ne kiekviename aiskinamajame anglu kalbos zodyne tokie fonetiniai zenklai yra vartojami!
toliau - skaitymas ir rasymas. velgi, anglu kalba nuo lietuviu tuo ir skiriasi, kad neturi aiskiu rasymo ir skaitymo taisykliu. jei lietuviu kalba zodziai paprastai skaitomi taip, kaip parasyta - anglu kalba to nera. antrokai yra vos pradeje skaityti ir rasyti gimtaja kalba, jie tik mokosi suvokti rysi tarp to, kas parasyta ir to, kas sakoma, o cia jiems staiga pateikiama nauja sistema, kur tarp raidziu ir garsu apskritai rysio nera, naujo zodzio rasyba ismokstama mintinai kaip paveiksliukas.
ta mokytoja, kuri nereikalauja is vaiku mokytis tu zenklu ir daugiausia demesio skiria darbui zodziu elgiasi teisingai - zinoma, jei tas darbas zodziu is tiesu vyksta klaseje, jei kiekvienas vaikas gauna galimybe "pasisakyti", suvaidinti dialoga ar visi kartu dainuoja daineles, vadinamuosius "chantus". tokiu budu be streso gali buti itvirtinama vadinamoji kalbos melodija, ritmas, per "chantus", eilerascius, daineles - tam tikros gramatines strukturos, frazes, sablonai, kuriuos po to vaikui tereikia uzpildyti zodziais.
be abejo, pirmoji salyga - kad tas darbas is tiesu vyktu. antroji - kad darbas su kalba butu smagus, malonus, naturalus ir gyvas.
kalbos svarbiausia, pagrindine funkcija - galimybe bendrauti. fonetiniu zenklu kalimas, zodziu mokymasis mintinai ir atsakinejimas prie lentos - tiesus kelias i isitikinima, kad "as esu negabus kalboms", nes fonetiniu zenklu mokejimas ir zodyno kalimas tikrai nepadeda susikalbeti realiose situacijose.
o man sis vadovelis patinka, nes as galiu vaikui kazkiek padeti, ir ar jie kals fonetinius simbolius ir t.t. tai nuo mokytojo priklauso, tam vadovelyje aiskiai duoti zodeliai, paaiskinta gramatika, kitais metais keis juos i angliskus ir nemanau kad bus geriau, bus makalyne, ir vaikui stresas kai ne vieno zodzio lietuviskai. anglistai ziuri kaip anglistai, bet reikia ziureti ir vaiko akimis ir tevu, kad jie galetu padeti.