QUOTE(Jurqita @ 2009 09 17, 15:12) man paaiškino, kad tokį tvarkaraštį pateikė mokyklos administracija  Atseit kol suderina sporto salės užimtumus, anglų kalbos, tikybos ir etikos mokytojų galimybes taip ir gaunasi, kad vienomis dienomis 6 pamokos, o penktadienį net du langai  Nu dar patikino, kad dėl penktadienio taip nepaliks, kad laikina  kažin, arr gali langai pradinukams būti  Mūsų pavaduotoja, kai darė tvarkaraštį, netyčia 7 langą padarė, tai paskui taisė, nes sakė, kad negali jokių langų jiems būti. Pradinukės pas mus pačios darosi tvarkaraščius ir derina su dalykų mokytojom, kartais pačios langus turi, bet vaikai tuo metu ar anglų, ar muzikos ar kokioj kitoj pamokoj.
Martyna
2009 09 17, 16:11
QUOTE(Jurqita @ 2009 09 17, 15:12) Taip, Martyna, teisingai pastebėjai turiu mažą lėlytę  Bet vis tiek už metų vėliausiai dviejų reikės pradėti dirbti. Tad kol galiu save maximaliai pašvęsti vaikų poreikiams, tai ir stengiuosi galvoti apie jų naudas, sunkumus ar lengvumus  Iš tikrųjų tai pavydžiu O kai maniškis iki 5 būna mokykloj, tai jokio skirtumo ar 4, ar 6 pamokos, tuo labiau, kad mūsų tvarkaraštis labai protingai sudėliotas, nes 5-6 pamokos būna lengvos, tokios kaip tikyba, muzika, keramika
ziedute
2009 09 17, 16:24
QUOTE(Saja @ 2009 09 17, 15:14) O tomis dienomis, kai 4 pamokos, vaikai bus mokykloje kaip tik trumpiau. Taigi nematau jokios naudos dirbantiems tėvams iš tų 6 pamokų. Bet jei kiti tėvai nemato problemos, tai nieko nepadarysi. Tik aš nesuprantu, kodėl pati mokytoja padarė tokį tvarkaraštį - matyt, ji kažkuo užsiėmusi tomis dienomis, kai 4 pamokos, kad negali pravesti 5-os pamokos  . Papildyta:O koks atsakymas? Man nieko nesigauna  . Atsakymas: "IR KNYGA MANE AUGINA" Papildyta:QUOTE(ziedute @ 2009 09 17, 18:21) Atsakymas: "IR KNYGA MANE AUGINA"  O mes toki va sakyni gavom "LAURO MOKSLAI MUSU AMZINI" Tokios uzduoteles arsiau nei kokie kryziazodziai
QUOTE(ziedute @ 2009 09 17, 17:24) Atsakymas: "IR KNYGA MANE AUGINA" Papildyta:O mes toki va sakyni gavom "LAURO MOKSLAI MUSU AMZINI" Tokios uzduoteles arsiau nei kokie kryziazodziai  o kur jūs pirmoj eilutėj L radot  arba Ų . Vaikus juk moko taisyklingos rašybos, o ne interneto
Upokšnis
2009 09 17, 17:10
QUOTE(Jurqita @ 2009 09 17, 15:12) man paaiškino, kad tokį tvarkaraštį pateikė mokyklos administracija  Atseit kol suderina sporto salės užimtumus, anglų kalbos, tikybos ir etikos mokytojų galimybes taip ir gaunasi, kad vienomis dienomis 6 pamokos, o penktadienį net du langai  Nu dar patikino, kad dėl penktadienio taip nepaliks, kad laikina  Pradinių klasių mokytojos tikrai gali tikrai pasiderinti, kad langų nebūtų  Aišku, jei sporto salė viena visai mokyklai, tai problematiška  Bet netikiu, kad negali mokytoja suderinti
ziedute
2009 09 17, 17:13
QUOTE(zinulė @ 2009 09 17, 19:03) o kur jūs pirmoj eilutėj L radot  arba Ų . Vaikus juk moko taisyklingos rašybos, o ne interneto  Rasiau is kito, svetimo pc ir per skubejima, viso labo tik tiek  Savaime suprantama kad mokina taisyklingos rasybos,ir ne kitaip.
QUOTE(Upokšnis @ 2009 09 17, 18:10) Pradinių klasių mokytojos tikrai gali tikrai pasiderinti, kad langų nebūtų  Aišku, jei sporto salė viena visai mokyklai, tai problematiška  Bet netikiu, kad negali mokytoja suderinti   manau, kad paprasčiausisi susidėjo sau pamokas pradžioje, o pabaigoj paliko dalykinkams.  Sporto salę irgi galima suderint, juk kartą per savaitę yra choreografija, galima ir klasėj suolus pastumdžius šokt, galima ir lauke kol geras oras būti, reikia viskam noro...
QUOTE(zinulė @ 2009 09 16, 22:57) nežinau užduoties, bet spėju kad skirstyta gyvi ir negyvi daiktai  arba kas sukurta žmogaus ir gamtos Tau , brangioji, tik augti ir augti. Ką tokiu laiku veiki prie PC ? .... marš miegoti. Visi pirmokai jau miega QUOTE(Upokšnis @ 2009 09 17, 09:32) Vadinasi, Jūsų mokytoja nesiima papildomos veiklos su vaikais (kas yra neprivaloma, bet dauguma renkasi finansinių sumetimų vedini  ). Maniškis šiemet turės 2 dienas po 6 pamokas. Privalomų pamokų - pagal planą, o kitos - papildomo ugdymo pamokos, kurias privalės lankyti  Klasė orientuota į meninį ugdymą, šiemet statys miuziklą, tai nelankyti negalės  Ir pas mano dukrą taip. Vadinasi - kryptingas meninis ugdymas. Sutartis pasirašyta 4 metams, taip, kad lankymas privalomas. QUOTE(ziedute @ 2009 09 17, 11:56) Su tom užduotom užduotim tai tikrai būna kuriozai  Uždavė mano vaikui (antrokui) va tokią užduotį, iš šių pateiktų žemiau esančių raidžių turi išeiti sakinys 1. I A E U R N O G 2. K O A V N Ė O Ū Y N O S G O U L A M O Ė 3. M O Ū S A Ė V U N Ū A S E R I O 4. A M Č E U O S V G O A R I N O E N Ž I Y A B T U Dabar nežinau ......... ar man čia džiaugtis ar verkti  Nieko nematau QUOTE(Saja @ 2009 09 17, 14:14) O koks atsakymas? Man nieko nesigauna  . Papildyta:Vuo ir atsakymas yra Matau, kad mano pietų pertraukėlės prie kavos puodelio džiugins visą kolektyvą. Vietoj sausainiukų užduotėles kramtysime
QUOTE(ziedute @ 2009 09 17, 17:24) Atsakymas: "IR KNYGA MANE AUGINA"  O mes toki va sakyni gavom "LAURO MOKSLAI MUSU AMZINI" Tokios uzduoteles arsiau nei kokie kryziazodziai  Aaa, tai visų raidžių nereikia panaudoti, o aš bandžiau iš visų ką nors sukurti  .
ziedute
2009 09 18, 12:08
QUOTE(Saja @ 2009 09 18, 13:40) Aaa, tai visų raidžių nereikia panaudoti, o aš bandžiau iš visų ką nors sukurti  . Ir mes taip bandem (is visu) zinokit, mat uzduotyje nebuvo parasyta ar is visu ar ne isvisu, tai darem kaip supratom
QUOTE(Saja @ 2009 09 18, 12:40) Aaa, tai visų raidžių nereikia panaudoti, o aš bandžiau iš visų ką nors sukurti  . kas ketvirtą skaityt
Silver Felis
2009 09 19, 18:30
Man kas savaite darosi vis baisiau ir baisiau....Tiesiog bliaunu is nevilties ir nervu vos ne kas vakara. Cia del kruvio.Mano dukra letesne, viskas pas ja letai.Ji nespeja, daro klaidas per pamokas, per diktantus ir testus.Mokomes kasdiena, visus savaitgalius.Mano namai netvarkyti antrą savaitę, nes sėdime prie matematikos, lietuvių dar anglų.Mokomės aiškinamės, viskas vyksta lėtai.Nezinau ar ji nesukaupia demesio, nes viena diena aiskinames, kita diena jau to paties ji nemoka lyg pirma karta mato.Mokykloje delto problemos, nespeja per pamoka, lieka namie daryti. Mokytoja sako, kad ji nesusikaupia per pamoka.Rase diktanta, padare daug klaidu.Padare, nes nespejo rasyti ir galvoti.Vaikai juokiasi is jos, sako tau reikia eiti dar y darzely.Jipati maziausia is klases, neatrodo panasi y antroke ir net y pirmoke.Ji verkia, nervuojasi, kad vaikai juokiasi, bijo savo nuomone sakyti kai mokytoja konors klausia.As nebezinau ka daryti, nervuojuos.Dar del langu irgi yra problemu.Antrokams anglu kalba yra.Viena diena vienam pogrupiui pirma pamoka, kiti tuo tarpu miega t.y. ateina tik y antra pamoka, kita diena atvirksciai.Pamokos nuo puse 9, darbas nuo 8 val. Tai y darba sutarus, kad atvaziosiu biski po 8 val. tai vaikas laukia pusvalandy kol prasides pamokos, kai anglu kalba pusantros valandos sedi rubineje ar vaiksto po mokykla.As nervuojuos, nes mokytoja pasake niekas neatsakingas.Zinoma neatsakingas.Bet kodel pradinukams tokie langai... As isprotesiu
QUOTE(ziedute @ 2009 09 15, 13:26) Toks jausmas kad rašyčiau aš pati, nes Jus taip viska tiksliai aprašėt, kad viens prie vieno Absurdas galiu pasakyti, labai gaila vaikų, ir kai palyginu kaip man buvo pradinėse klasėse ir kaip mano vaikams- tiesiog pagalvoju "viešpatie, nepavydžiu aš jiems" Taip taip, sutinku visu 100% kad labai labai dažnai viskas pakišama po gražiu "pabaigti namuose, ko nespėjai mokykloje" ir graži vieša deklaracija "jokių namų darbų pradinukams". Gaunasi taip, kad vidurinėje m-loje svarbiau ne kokybė o kiekybė, bet kažkodėl pvz stojant į kokią aukštąją jau yra svarbu priešingas variantas, vat ir lemia tokie įvairūs veiksniai, akcentai, mūsų vaikų ateitį, jų pasirinkimą ir pan,.   - labai sutinku su jusu nuomone. Man, kaip pirmoko mamai- skaudziausia, kad visi vaikai pakisami "po vienu kurpaliu" ir pagal programa turi eiti visi vienu ritmu. Nesvarbu, kad skiriasi vaiku temperamentai- vieni flegmatikai, kiti cholerikai ir t.t. Sakykit, pirmokeliams, kiek uzduoda mokytoja eiluciu rasyti i sasvinukus namie?Ar mes, kaip tevai, galim atsisakyti, paprasyti, kad neuzduotu namie rasyti tiek daug eiluciu, nes tikrai girdejom is daug ko , kad "pirmokam namu darbai neuzduodami"? QUOTE(Profesorė @ 2009 09 19, 18:30) Man kas savaite darosi vis baisiau ir baisiau....Tiesiog bliaunu is nevilties ir nervu vos ne kas vakara. Cia del kruvio.Mano dukra letesne, viskas pas ja letai.Ji nespeja, daro klaidas per pamokas, per diktantus ir testus.Mokomes kasdiena, visus savaitgalius.Mano namai netvarkyti antrą savaitę, nes sėdime prie matematikos, lietuvių dar anglų.Mokomės aiškinamės, viskas vyksta lėtai.Nezinau ar ji nesukaupia demesio, nes viena diena aiskinames, kita diena jau to paties ji nemoka lyg pirma karta mato.Mokykloje delto problemos, nespeja per pamoka, lieka namie daryti. Mokytoja sako, kad ji nesusikaupia per pamoka.Rase diktanta, padare daug klaidu.Padare, nes nespejo rasyti ir galvoti.Vaikai juokiasi is jos, sako tau reikia eiti dar y darzely.Jipati maziausia is klases, neatrodo panasi y antroke ir net y pirmoke.Ji verkia, nervuojasi, kad vaikai juokiasi, bijo savo nuomone sakyti kai mokytoja konors klausia. Gal ir i psichologa reiktu kreiptis, mano nuomone...tik neisizeiskit, tiesiog, gal vaikui pades susitvarkyt su emocijom
Silver Felis
2009 09 19, 20:17
QUOTE(Belty @ 2009 09 19, 20:47)  - labai sutinku su jusu nuomone. Man, kaip pirmoko mamai- skaudziausia, kad visi vaikai pakisami "po vienu kurpaliu" ir pagal programa turi eiti visi vienu ritmu. Nesvarbu, kad skiriasi vaiku temperamentai- vieni flegmatikai, kiti cholerikai ir t.t. Sakykit, pirmokeliams, kiek uzduoda mokytoja eiluciu rasyti i sasvinukus namie?Ar mes, kaip tevai, galim atsisakyti, paprasyti, kad neuzduotu namie rasyti tiek daug eiluciu, nes tikrai girdejom is daug ko , kad "pirmokam namu darbai neuzduodami"? Gal ir i psichologa reiktu kreiptis, mano nuomone...tik neisizeiskit, tiesiog, gal vaikui pades susitvarkyt su emocijom Aš neysizeidziu, pati galvojau apie tai.Mes va visa savaitgali t.y. siandiena mokemes iki dabar.Gaila vaiko, bet nieko negaliu padaryti, reikia.rytoj vel mokysimes, uzbaigsim ismokti eilerasty mintinai, poto vel matematika ir t.t. Pirmoje ir antroje klaseje sako mokytoja namu darbai neuzduodami.Kai pirmoje klaseje vis pareidavo is mokyklos ir sakydavo reikia namie padaryti na mes darydavom, iki velumos, nes jeigu as po pietu dirbu tai gryztu 8 val., jeigu ryte tuomet viskas gerai.Bet kuo toliau tuo daugiau tu "namu darbu".Paskambinau mokytojai sakyti kaip ir pretenziju del tu namu darbu, pasakiau kiek mes laiko prie ju sedime.Ir poto isaiskejo problema, kad dukra nespeja per pamoka, todel turi padaryti namie.Bet kazkodel niekas nesigilino kodel nespeja, ka veikia ji per pamoka, kad nespeja.Situacija nepasikeite ir dabar.Bet pernai pirmoje klaseje tu namu darbu budavo ne is tos serijos,kad nespejo, bet nupiesti kanors, sukurti eilerasty, nubraizyti ir nupiesti namu plana,tikybos namu darbai ir t.t. Tai kas cia skaitosi tokie paildomi darbai...As nesigilinau, tiesiog padarydavom ir viskas.Bet tuos namu darbus tiem vaikam uzduoda.Argi ne namu darbas ismokti mintinai eilerasty? Budavo ismokti labai graziai skaityti eilerasty.Tai juk irgi namu darbas, reikia prie to eilerascio sedeti. Tempas didelis, kas letesnis, kvailesnis tam prazutis.Mokytoja mano atveju sako nieko nepadarysi, turi persilauzti arba taip bus visada, nes jos toks budas, charakteris.
Kimberli
2009 09 20, 07:20
QUOTE(Profesorė @ 2009 09 19, 21:17) Aš neysizeidziu, pati galvojau apie tai.Mes va visa savaitgali t.y. siandiena mokemes iki dabar.Gaila vaiko, bet nieko negaliu padaryti, reikia.rytoj vel mokysimes, uzbaigsim ismokti eilerasty mintinai, poto vel matematika ir t.t. Pirmoje ir antroje klaseje sako mokytoja namu darbai neuzduodami.Kai pirmoje klaseje vis pareidavo is mokyklos ir sakydavo reikia namie padaryti na mes darydavom, iki velumos, nes jeigu as po pietu dirbu tai gryztu 8 val., jeigu ryte tuomet viskas gerai.Bet kuo toliau tuo daugiau tu "namu darbu".Paskambinau mokytojai sakyti kaip ir pretenziju del tu namu darbu, pasakiau kiek mes laiko prie ju sedime.Ir poto isaiskejo problema, kad dukra nespeja per pamoka, todel turi padaryti namie.Bet kazkodel niekas nesigilino kodel nespeja, ka veikia ji per pamoka, kad nespeja.Situacija nepasikeite ir dabar.Bet pernai pirmoje klaseje tu namu darbu budavo ne is tos serijos,kad nespejo, bet nupiesti kanors, sukurti eilerasty, nubraizyti ir nupiesti namu plana,tikybos namu darbai ir t.t. Tai kas cia skaitosi tokie paildomi darbai...As nesigilinau, tiesiog padarydavom ir viskas.Bet tuos namu darbus tiem vaikam uzduoda.Argi ne namu darbas ismokti mintinai eilerasty? Budavo ismokti labai graziai skaityti eilerasty.Tai juk irgi namu darbas, reikia prie to eilerascio sedeti. Tempas didelis, kas letesnis, kvailesnis tam prazutis.Mokytoja mano atveju sako nieko nepadarysi, turi persilauzti arba taip bus visada, nes jos toks budas, charakteris. kokiam jus mieste gyvenat?
Martyna
2009 09 20, 08:24
QUOTE(Belty @ 2009 09 19, 20:47) Sakykit, pirmokeliams, kiek uzduoda mokytoja eiluciu rasyti i sasvinukus namie?
Nei vienos
QUOTE(Martyna @ 2009 09 20, 08:24) Nei vienos  Va matot, kaip skiriasi kruvis pirmokams, cia turbut priklausomai, kiek mokytoja yra "uoli" ? Pvz mums reikia pabaigti pratybu ka nespeja klaseje, o nespeja is 2-ju puslapiu (6 uzduociu ) kokiu 3-ju tikrai, ir dar i sasvini parasyti parkeriu po 5-6 eilutes uzduoda raideliu  Pas mus kol kas su asarom vyksta pamoku ruosimai..matosi kad sunku jam
Martyna
2009 09 20, 08:58
QUOTE(Belty @ 2009 09 20, 09:53) Va matot, kaip skiriasi kruvis pirmokams, cia turbut priklausomai, kiek mokytoja yra "uoli" ? Pvz mums reikia pabaigti pratybu ka nespeja klaseje, o nespeja is 2-ju puslapiu (6 uzduociu ) kokiu 3-ju tikrai, ir dar i sasvini parasyti parkeriu po 5-6 eilutes uzduoda raideliu  Pas mus kol kas su asarom vyksta pamoku ruosimai..matosi kad sunku jam  Pas mus pratybos ir 3-4 eilutės būna jau parašytos pamokoj, bet ne parkeriu, o pieštuku rašo
QUOTE(Profesorė @ 2009 09 19, 19:30) Dar del langu irgi yra problemu.Antrokams anglu kalba yra.Viena diena vienam pogrupiui pirma pamoka, kiti tuo tarpu miega t.y. ateina tik y antra pamoka, kita diena atvirksciai.Pamokos nuo puse 9, darbas nuo 8 val. Tai y darba sutarus, kad atvaziosiu biski po 8 val. tai vaikas laukia pusvalandy kol prasides pamokos, kai anglu kalba pusantros valandos sedi rubineje ar vaiksto po mokykla.As nervuojuos, nes mokytoja pasake niekas neatsakingas.Zinoma neatsakingas.Bet kodel pradinukams tokie langai... As isprotesiu  Pirma pamoka, kai jos nėra, tai ne langas. tai tik vėliau į mokylą. Ką darytumėt, jei pamokos, kaip pas sūnų, prasidėtų nuo 8.30  na nebent į mokyklą vežiot reikia, o jei ne, tai gal jau laikas mokyt pačiai išeit į mokyklą. Juk turbūt didžioji dalis vaikų tai ir daro. Va darot viską su vaiku, vadinasi savarankiškai negali nieko, nei kokios eilutės pabaigt rašyt, nei nupiešt. Matyt ir mokykloj tikisi ar laukia, kad mokytoja prieis ir su ja viską darys. O ką tuomet veikti vaikams, kurie viską padaro greitai ir paskui neturi ką veikt? Jei mergaitė sunkiai viską atsimena, tai gal jei reikia modifikuotos ar adaptuotos programos?  Tada krūviai mažesni, mažiau reikia dirbt ir per pamokas. Mums tik taip atrodo, kad mažiau mokėmės. Anąkart netyčia kaime radau savo 2 klasės matematikos ir rusų k vadovėlius. Tada pagalvojau, kad mes labai daug mokėmės, palyginus su dabartiniais vaikais Papildyta:QUOTE(Belty @ 2009 09 20, 09:53) Va matot, kaip skiriasi kruvis pirmokams, cia turbut priklausomai, kiek mokytoja yra "uoli" ? Pvz mums reikia pabaigti pratybu ka nespeja klaseje, o nespeja is 2-ju puslapiu (6 uzduociu ) kokiu 3-ju tikrai, ir dar i sasvini parasyti parkeriu po 5-6 eilutes uzduoda raideliu  Pas mus kol kas su asarom vyksta pamoku ruosimai..matosi kad sunku jam  O gal vaikas viską mokykloj padaro  Maniškio klasėj maždaug pusė viską klasėj baigdavo, dalis nešdavosi namo po kokią eilutę baigt, o keli vos ne viską namie turėdavo padaryt, nes mokykloj beveik nieko nespėdavo. Kiti ir eilėraščius klasėje išmokdavo. Ir buvo tėvų, kurie piktinosi, kad namų darbų nėra, o pasirodo vaikai per pertraukas užduotis baigdavo. na nueikit pas mokytoją , pasikalbėkit ir sužinosit, ar visiems tiek reikia baigt, ar čia tik nespėja kažko klasėj.Įsivaizduokit per dieną jiems kartais 2 lietuvių kalbos pamokos, tai jei nespėja per vieną, tai kitos darbo visai nepadaro, nes dar pirmos užduotys nebaigtos.
celesta
2009 09 20, 09:10
Pradinukams neprivaloma užduoti namų darbų, bet dėl tų pačių vaikų, kad jiems 5 klasėje būtų lengviau, mokytoja mūsų atsiklausius, užduoda tuos namų darbelius  Pirmoje klasėje buvo tikrai sunku, o štai šiais metais kolkas jokių problemų, parašo ką reikia, suskaičiuoja, dažniausiai dar išmoksta ar kažką pasakoti, ar eilėraštį mintinai...visa tai padaro greitai ir be ašarų...šiais metais ašarojama dažniausiai dėl solfedžio, pradėjo papildomai lankyti muzikos mokyklą, bet manau ir vėl sunkūs bus tik pirmieji metai
QUOTE(Martyna @ 2009 09 20, 08:58) Pas mus pratybos ir 3-4 eilutės būna jau parašytos pamokoj, bet ne parkeriu, o pieštuku rašo  Vat pas mus parkeriai nuo pat pirmu pamoku  - neklauso dar rankele to parkerio visai
alfa159
2009 09 20, 10:11
O ka jus siulot? Yra mokymo programos, vaikai turi speti su jomis. O ka jus siulot- saugoti vaikus nuo kruvio pradineje, kad i vidurine nueje aparpuoli pirma savaite gautu? Jus vidurines mokyklos kruvius matet? Vat cia tai kruviai... Nors kiek apie save pamenu, tai ner jau tie kruviai didesni dabar. O mums dar ir pazymius tikrus rase nuo pirmu dienu, ir dailyrastis buvo- vat cia tai isbandymas- gauti prasta azymi, jei rankute netvirta dar. Tiesiog kai kazkokie kruviai tenka SAVIEMS vaikams, tai labai baisiai atrodo. Manau, normalu, kad klaseje nesugebeje susikaupti vaikai turi uzbaigti darbus namuose. O jei prasciau rasantiems-skaitantiems mokytoja duoda uzduoteliu namuose- tai cia del to, kad ji nori vaika istempti kartu su visais, i aukstesne klase, prie aukstesniu standartu. O aip kitaip juos paruosti vidurinei mokyklai? Jei labai protestuojat pries toki kruvi, tai yra pasirinkimas- siekti vaiko palikimo antriems metams. Gales atsipusti. Bet ar atsiras norinciu? P.S. Profesores atveju, tai psichologes reketu ir mamai... Nes verkti del to, kad vaikas leciau mokosi- ka as zinau...  O vaikas tas asaras mato? Jei taip- tai isivazduojat, koks presingas vaikui.  Oioi, mazam vaikui vien nuo tokiu mamos atveju liga galima ivaryti.
Silver Felis
2009 09 20, 10:36
QUOTE(zinulė @ 2009 09 20, 10:06) Pirma pamoka, kai jos nėra, tai ne langas. tai tik vėliau į mokylą. Ką darytumėt, jei pamokos, kaip pas sūnų, prasidėtų nuo 8.30  na nebent į mokyklą vežiot reikia, o jei ne, tai gal jau laikas mokyt pačiai išeit į mokyklą. Juk turbūt didžioji dalis vaikų tai ir daro. Va darot viską su vaiku, vadinasi savarankiškai negali nieko, nei kokios eilutės pabaigt rašyt, nei nupiešt. Matyt ir mokykloj tikisi ar laukia, kad mokytoja prieis ir su ja viską darys. O ką tuomet veikti vaikams, kurie viską padaro greitai ir paskui neturi ką veikt? Jei mergaitė sunkiai viską atsimena, tai gal jei reikia modifikuotos ar adaptuotos programos?  Tada krūviai mažesni, mažiau reikia dirbt ir per pamokas. Tai as rasiau, kad pamokos prasideda puse 9  Ta ir darau veluoju y darba  Paciai y mokykla yra per toli eiti, mes gyvename nuo visu mokyklu kur aplink yra per toli.Jeigu pesciomis eiti tai man suaugusiam 20min, vaikas eis ilgiau.Beto reikia ne per viena gatve eiti ir per kiemus.Tiesiog mes gyvename nesamoningoje vietoje.Man ir paciai buna nejauku eiti tais daugiabuciu kiemais kai tenka be masinos buti.Sedi vosokie neturintys ka veikti ir megstantys isgerti.... Ji nieko nelaukia, ji daro per pamokas, bet nespeja visko, nes daro letai ir pas ja tri buti viskas idealiai ir labai kruoipsciai. Papildyta:QUOTE(alfa159 @ 2009 09 20, 11:11) P.S. Profesores atveju, tai psichologes reketu ir mamai... Nes verkti del to, kad vaikas leciau mokosi- ka as zinau...  O vaikas tas asaras mato? Jei taip- tai isivazduojat, koks presingas vaikui.  Oioi, mazam vaikui vien nuo tokiu mamos atveju liga galima ivaryti.  Na as neraudoju kaip kazin kas.Man tiesiog graudu,Ir man graudu ne delto, kad ji leciau mokosi, o kad vaikai is jos juokiasi ir, kad ji delto nervuojasi.Ir dar b8na graudu, kai pvz. mes namuose issiaiskiname ka kita diena jie mokysis mokykloje, kad jau jai greiciau daieitu, bet vistiek mokykloje ji blogai padaro ar pasako ir vaikai juokiasi... As pati esu leta. as niekur neskubu.Man mokykloje irgi sunkiai sekesi, niekas su manimi nesedejo ir manimi tiek nesirupino kaip as dabar.As prisimenu kai man budavo sunku.
ziedute
2009 09 20, 14:54
QUOTE(Profesorė @ 2009 09 19, 20:30) Man kas savaite darosi vis baisiau ir baisiau....Tiesiog bliaunu is nevilties ir nervu vos ne kas vakara. Cia del kruvio.Mano dukra letesne, viskas pas ja letai.Ji nespeja, daro klaidas per pamokas, per diktantus ir testus.Mokomes kasdiena, visus savaitgalius.Mano namai netvarkyti antrą savaitę, nes sėdime prie matematikos, lietuvių dar anglų.Mokomės aiškinamės, viskas vyksta lėtai.Nezinau ar ji nesukaupia demesio, nes viena diena aiskinames, kita diena jau to paties ji nemoka lyg pirma karta mato.Mokykloje delto problemos, nespeja per pamoka, lieka namie daryti. Mokytoja sako, kad ji nesusikaupia per pamoka.Rase diktanta, padare daug klaidu.Padare, nes nespejo rasyti ir galvoti.Vaikai juokiasi is jos, sako tau reikia eiti dar y darzely.Jipati maziausia is klases, neatrodo panasi y antroke ir net y pirmoke.Ji verkia, nervuojasi, kad vaikai juokiasi, bijo savo nuomone sakyti kai mokytoja konors klausia.As nebezinau ka daryti, nervuojuos.Dar del langu irgi yra problemu.Antrokams anglu kalba yra.Viena diena vienam pogrupiui pirma pamoka, kiti tuo tarpu miega t.y. ateina tik y antra pamoka, kita diena atvirksciai.Pamokos nuo puse 9, darbas nuo 8 val. Tai y darba sutarus, kad atvaziosiu biski po 8 val. tai vaikas laukia pusvalandy kol prasides pamokos, kai anglu kalba pusantros valandos sedi rubineje ar vaiksto po mokykla.As nervuojuos, nes mokytoja pasake niekas neatsakingas.Zinoma neatsakingas.Bet kodel pradinukams tokie langai... As isprotesiu   Suprantu Jūsų nerimą ir rūpestį dėl dukrytės. Man, kaip mamai, irgi širdį skaudėtų dėl savo vaiko: kad nespėja, kad nedidėtų spragos namuos dukrytei tenka ilgai prie pamokų sėdėti (ir mamai), apart to mergaitė pati labai išgyvena dėl to, o dar ir klasėjė vaikai tyčiojasi...Tikrai galiu suprasti, kad "stogas važiuoja" mamytei... Sakykit, o mokytoja žino kad vaikai iš jos dėl to šaiposi klasėje? Ir dar, tiesiog smalsu pasidarė,- kelerių metų Jūs savo dukrytę vedėte į mokyklą - šešerių ar septynerių metų? Beja, kiek žinau yra toks Vaiko raidos centras, ten galima kreiptis dėl mokymosi sunkumų, t.y. nustatytų konkrečią priežastį, (psichologinio vaiko raidos įvertinimas, psichologinio mokyklinės brandos įvertinimas), tad gal jai leistų mokintis pagal lenvesnę programa Gaila, ir dukrtytė vargsta ir mamytė vargsta, bet ką padarysi, niekur nedingsi, nes pas mus šių dienų mokyklų realybė tokia- krūviai, greitas tempas ir t.t. Stiprybės jums abiems. Labai tikiuosi,kad su laiku galbūt kaip nors "persilaušite" ir viskas pas jus bus gerai. Sėkmės
Silver Felis
2009 09 20, 15:18
QUOTE(ziedute @ 2009 09 20, 15:54) Suprantu Jūsų nerimą ir rūpestį dėl dukrytės. Man, kaip mamai, irgi širdį skaudėtų dėl savo vaiko: kad nespėja, kad nedidėtų spragos namuos dukrytei tenka ilgai prie pamokų sėdėti (ir mamai), apart to mergaitė pati labai išgyvena dėl to, o dar ir klasėjė vaikai tyčiojasi...Tikrai galiu suprasti, kad "stogas važiuoja" mamytei... Sakykit, o mokytoja žino kad vaikai iš jos dėl to šaiposi klasėje? Ir dar, tiesiog smalsu pasidarė,- kelerių metų Jūs savo dukrytę vedėte į mokyklą - šešerių ar septynerių metų? Beja, kiek žinau yra toks Vaiko raidos centras, ten galima kreiptis dėl mokymosi sunkumų, t.y. nustatytų konkrečią priežastį, (psichologinio vaiko raidos įvertinimas, psichologinio mokyklinės brandos įvertinimas), tad gal jai leistų mokintis pagal lenvesnę programa Gaila, ir dukrtytė vargsta ir mamytė vargsta, bet ką padarysi, niekur nedingsi, nes pas mus šių dienų mokyklų realybė tokia- krūviai, greitas tempas ir t.t. Stiprybės jums abiems. Labai tikiuosi,kad su laiku galbūt kaip nors "persilaušite" ir viskas pas jus bus gerai. Sėkmės Dėkui už supratimą ir palaikymą.Į mokyklą pradėjo eiti septynerių metų kaip ir priklauso.O dėl spec. programos tai irgi negerai gal irgi jausis nuskriausta.Mums didžiausia problema su matematika.Lietuvių kalba gerai, anglų kolkas irgi gerai.Sunkumas su matematika.Viena būdama namuose ji lietuvių kalbą padaro pati ko nespėjo mokykloje, bet va matematika jau sunkiau, NETGI LABAI SUNKU...
alfa159
2009 09 20, 15:24
Kad ir kaip sunku butu tevams matyti, kad vaikui nesiseka, vis vien nereiketu jam rodyti savo nusivylimo. Nes tada vaikui sunkiau trigubai.
Silver Felis
2009 09 20, 15:45
QUOTE(alfa159 @ 2009 09 20, 16:24) Kad ir kaip sunku butu tevams matyti, kad vaikui nesiseka, vis vien nereiketu jam rodyti savo nusivylimo. Nes tada vaikui sunkiau trigubai.  Vaikas supranta ir nerodant to nusivylimo....
ziedute
2009 09 20, 15:48
QUOTE(alfa159 @ 2009 09 20, 17:24) Kad ir kaip sunku butu tevams matyti, kad vaikui nesiseka, vis vien nereiketu jam rodyti savo nusivylimo. Nes tada vaikui sunkiau trigubai.  Čia jau aš pritariu visu 100%, tikrai taip. Jokių būdu nerodyti to vaikui. Aš pati visad vadovaujuosi tokiu principu, nes vaikai ypatingai tą labai jaučia (ir mato). Visad padrąsinu, palaikau, ir visad pasakau "viskas bus gera, nėra taip blogai kaip atrodo". Nes tada ir vaikui lengviau būna, o kas jei ne mes, tėveliai ir mamytės, palaikysim ir padrąsinsim savo vakus?  Ypač juk tai turi labai didelės reikšmės vaiko savęs vertinimui ir pasitikėjimu savimi, tad šito mums tėveliams nevalia pamiršti  Juk tai taip svarbu... Papildyta:QUOTE(Profesorė @ 2009 09 20, 17:45) Vaikas supranta ir nerodant to nusivylimo.... Nujausti gali gali...
QUOTE(mamyte77 @ 2009 02 25, 15:54) O dėl spec. programos tai irgi negerai gal irgi jausis nuskriausta.
jausis nuskriausta kas - vaikas ar mama?
Silver Felis
2009 09 20, 15:57
QUOTE(ūla @ 2009 09 20, 16:52) jausis nuskriausta kas - vaikas ar mama? Spec.programos nereikia, nes vaikas nera protiskai atsilikes ar sergantis kokia nors liga.Tiesiog vaikas letesnio mastymo.Pagalvokite pati kaip vakas jaustusi kai klaseje visi mokosi vienaip, o ji mokosi kitaip t.y. pagal kazkokia kita programa.As nemanau, kad reikia kazkokios kitos programos, reikia tik kantrybes ir laiko ir susitaikyti, kad ne visi vaikai yra vienodai gabus.As irgi sunkiai mokiausi, matematika visas 12 klasiu nesiseke, nors ir samde mokytojas, bet as vistiek nieko nesupratau.Mano dukrai sunkiausia su matematika.Negi delto reikia kazkokios kitos programos, reikia tik stengtis.. ka ir darome.
QUOTE(ūla @ 2009 09 20, 16:52) jausis nuskriausta kas - vaikas ar mama? Vaikams dažnai tai yra visiškai vienodai. Juk nebūtina jam pvz net žinot, kad taikoma modifikuota programa. na užduos mokytoja mažiau užduočių, mažiau reikalaus. Jokių pasekmių tai neturi, turi su visais laikyt patikrą, egzaminus. Deja čia jau ta pati programa. Adaptuotiems laikyti egzaminų nereikia, bet jie ir gauna pažymėjimus, kad mokėsi pagal specialią programą. Ir vienos ir kitos galima atsisakyti, jei mokytojas mato, kad reikalai susitvarkė.
Silver Felis
2009 09 20, 16:07
QUOTE(zinulė @ 2009 09 20, 16:58) Vaikams dažnai tai yra visiškai vienodai. Juk nebūtina jam pvz net žinot, kad taikoma modifikuota programa. na užduos mokytoja mažiau užduočių, mažiau reikalaus. Jokių pasekmių tai neturi, turi su visais laikyt patikrą, egzaminus. Deja čia jau ta pati programa. Adaptuotiems laikyti egzaminų nereikia, bet jie ir gauna pažymėjimus, kad mokėsi pagal specialią programą. Ir vienos ir kitos galima atsisakyti, jei mokytojas mato, kad reikalai susitvarkė. Na nemanau, kad reikia spec. programos.Klaseje yra dar labiau negabesniu vaiku, kurie dar antroje klaseje skaityti nemoka. Tiesiog ji ysisavina tema nauja matematikos ne is vieno paaiskinimo.kaip klaseje ji sako mokytoja paaiskina ir poto vaikai sprendzia.O jai nevisada is pirmo karto aisku ir ji nieko nesprendzia arba sprendzia, bet blogai.Tai mes namuose aiskinames, visokiais budais, su pavyzdziais, ir tol kol supranta.Pasiaiskiname ir kitos dienos pamoka, kad jau jai lengviau butu suprasti.Daug yra tokiu vaiku, kurie sunkiai supranta ta matematika, bet pvz. sekasi kiti dalykai.
Martyna
2009 09 20, 16:12
QUOTE(Profesorė @ 2009 09 20, 17:07) O jai nevisada is pirmo karto aisku ir ji nieko nesprendzia...
O tai nebandėt pakalbėt su mokytoja, kad kol vaikai sprendžia prieitų prie jos pažiūrėt ar suprato ir dar kartelį paaiškintų?  Mokytojos gi dažniausiai geranoriškos būna, gal tiesiog nedrįsta mergaitė paprašyt pagalbos
Silver Felis
2009 09 20, 16:26
QUOTE(Martyna @ 2009 09 20, 17:12) O tai nebandėt pakalbėt su mokytoja, kad kol vaikai sprendžia prieitų prie jos pažiūrėt ar suprato ir dar kartelį paaiškintų?  Mokytojos gi dažniausiai geranoriškos būna, gal tiesiog nedrįsta mergaitė paprašyt pagalbos  Mes su mokytoja labai daug kalbame,ji prieina, bet ji negali viso demesio skirti tik jai.Klaseje 30 vaiku, prie kiekvieno reikia prieti, pamoka 45 minutes, tad vienam vaikui minute kazkur skirta, nes dar laiko uzima aiskinimas temos kai aiskina visiems..Labiau prie jos prieina mokytojos padejeja, ji su ja dirba ir po pamoku, paaiskina ko nesuprato ir padaro tai ka nespejo per pamoka.Pasako ka man dar pamokinti.Jai tai neproklauso, bet mokytoja ir as jos papraseme, as sakiau atsilyginsiu.
ziedute
2009 09 20, 16:35
QUOTE(Profesorė @ 2009 09 20, 18:26) Mes su mokytoja labai daug kalbame,ji prieina, bet ji negali viso demesio skirti tik jai.Klaseje 30 vaiku, prie kiekvieno reikia prieti, pamoka 45 minutes, tad vienam vaikui minute kazkur skirta, nes dar laiko uzima aiskinimas temos kai aiskina visiems..Labiau prie jos prieina mokytojos padejeja, ji su ja dirba ir po pamoku, paaiskina ko nesuprato ir padaro tai ka nespejo per pamoka.Pasako ka man dar pamokinti.Jai tai neproklauso, bet mokytoja ir as jos papraseme, as sakiau atsilyginsiu. Labai pagirtina, kad ieškote įvairių būdų kaip padėti. Bet man labai įstrigo ir širdį suskaudo dėl mergaitės ir šios Jūsų aprašytos situacijos klasėjė, t.y. "...Vaikai juokiasi is jos, sako tau reikia eiti dar y darzely.Jipati maziausia is klases, neatrodo panasi y antroke ir net y pirmoke.Ji verkia, nervuojasi, kad vaikai juokiasi, bijo savo nuomone sakyti kai mokytoja konors klausia..."
Silver Felis
2009 09 20, 17:05
QUOTE(ziedute @ 2009 09 20, 17:35) Labai pagirtina, kad ieškote įvairių būdų kaip padėti. Bet man labai įstrigo ir širdį suskaudo dėl mergaitės ir šios Jūsų aprašytos situacijos klasėjė, t.y. "...Vaikai juokiasi is jos, sako tau reikia eiti dar y darzely.Jipati maziausia is klases, neatrodo panasi y antroke ir net y pirmoke.Ji verkia, nervuojasi, kad vaikai juokiasi, bijo savo nuomone sakyti kai mokytoja konors klausia..." Taip vaikai isvis baisus, atimineja maista, pastoviai dingta priemones tai klijai, tai aplankalai.Del to juokimosi ir, kad reikia y darzely eiti,kad vaikai kazkurie taip sako ji man pasake penktadieny.Rytoj su mokytoja pakalbesiu.Yra toks vaikas, kuris labai trugdo pamoka, jis nieko nenori, pats nieko nesimoko, kalbasi, trugdo kitiems, atsikalbineja.Sunku ir moytojai ir kitiems vaikams per jy susikaupti.
ziedute
2009 09 20, 17:19
QUOTE(Profesorė @ 2009 09 20, 19:05) Taip vaikai isvis baisus, atimineja maista, pastoviai dingta priemones tai klijai, tai aplankalai.Del to juokimosi ir, kad reikia y darzely eiti,kad vaikai kazkurie taip sako ji man pasake penktadieny.Rytoj su mokytoja pakalbesiu.Yra toks vaikas, kuris labai trugdo pamoka, jis nieko nenori, pats nieko nesimoko, kalbasi, trugdo kitiems, atsikalbineja.Sunku ir moytojai ir kitiems vaikams per jy susikaupti. Oj, tikrai ko tik nebūna...tie vaikai prisigalvoja tokių "išdaigų" kad žodžių trūksta Pvz mano vaiko klasėje buvo atsiradę keleta tokių veikėjų, kurie sąmoningai pradangindavo kitų vaikų (savo klasiokų) pratybas, sąsiuvinius, vadovėlius ir t.t. Tieiog "stebuklingai" pratybos ar vadovėliai pradingdavo nuo stalų, iš kuprinių, ir kažkaip atsitiktinai kas nors atrasdavo klasėjė ant sekcijos, už spintos ir t.t. Mano vaikui ir tą teko patirti, tai gerai jei atsirasdavo ta vadovėlis ar pratybos, bet būdavo kad neatsirasdavo ir vaiko nukentėdavo pažymis, (sąsiuvinys su namų darbais dingo,pratybos su užduotim irgi dingo), o viena kartą tai vadovėlis ir neatsirado, teko vidury mokslo metų važiuoti ir pirkti nauja:oh Su aukletoja kalbėta buvo, bet susekti to niekaip nebuvo įmanoma,aš jau net pamokindavau savo vaiką, kad stebėtų kas per pertrauka lieka klasėje, ir t.t. ir pan,. bet, taip ir liko neišaiškinti ir nesurasti tie "veikėjai/veikėjas", bet tik tiek gerai, kad vėliau tai liovėsi. Nes kitaip tai siaubas Matyt tokie poelgiai suteikdavo malonumą stebėti kaip kiti vaikai reguoja į pradingusius savo daiktus
Silver Felis
2009 09 20, 17:35
QUOTE(ziedute @ 2009 09 20, 18:19) Oj, tikrai ko tik nebūna...tie vaikai prisigalvoja tokių "išdaigų" kad žodžių trūksta Pvz mano vaiko klasėje buvo atsiradę keleta tokių veikėjų, kurie sąmoningai pradangindavo kitų vaikų (savo klasiokų) pratybas, sąsiuvinius, vadovėlius ir t.t. Tieiog "stebuklingai" pratybos ar vadovėliai pradingdavo nuo stalų, iš kuprinių, ir kažkaip atsitiktinai kas nors atrasdavo klasėjė ant sekcijos, už spintos ir t.t. Mano vaikui ir tą teko patirti, tai gerai jei atsirasdavo ta vadovėlis ar pratybos, bet būdavo kad neatsirasdavo ir vaiko nukentėdavo pažymis, (sąsiuvinys su namų darbais dingo,pratybos su užduotim irgi dingo), o viena kartą tai vadovėlis ir neatsirado, teko vidury mokslo metų važiuoti ir pirkti nauja:oh Su aukletoja kalbėta buvo, bet susekti to niekaip nebuvo įmanoma,aš jau net pamokindavau savo vaiką, kad stebėtų kas per pertrauka lieka klasėje, ir t.t. ir pan,. bet, taip ir liko neišaiškinti ir nesurasti tie "veikėjai/veikėjas", bet tik tiek gerai, kad vėliau tai liovėsi. Nes kitaip tai siaubas Matyt tokie poelgiai suteikdavo malonumą stebėti kaip kiti vaikai reguoja į pradingusius savo daiktus  Pernai toks dalykas buvo per pertraukas kol pagaliau tam buvo padarytas galas.Taigi viena mergaite atsinese kazkoky zurnala apie seksa.Ir aiskino visiem ka reikia daryti, nuejo y tualeta su keliais vaikais, nusimove trusikelius ir rode kaip reikia trintis.Man dukra papasakojo.Ta diena nieko nesakiau, tik pasakiau, kad su ja neik ir nebuk per pertraukas.Poto kita diena, ji man vel pasakoja, kad ta mergaite seksa dare su berniuku, kad trynesi.As jau tada pasakiau prailgintos mokytojai, toji pasake mokytojai.Ir mokytoja pradejo sekti ka ta mergaite daro per tas pertraukas.Ir suseke vel darant seksa...Prasidejo rakinimas tualeto per pertraukas.Kaip ta problema isprende su tos mergaites tevais as nezinau. Ta zurnala ji is tevo pasieme.Kiti vaikai per pertraukas su telefonais ta seksa ziuri.Uzdraude telefonus.Zinoma taip ir reikia.As jau telefona ydedavau tik būtiniausiu atveju, kai kildavo problemos su tuo pasiemimu is mokyklos. Jeigu apie dingimus tai dingo keletas dukros drabuziu:salikas, dzinsinis svarkelis,treningines kelnes.Niekas nieko nezino, neprisipazino, kaltu nera.
ziedute
2009 09 20, 17:43
Eina sau  Nustėrau perskaičius  Ir čia pradinukų klasėse... Aš isivaizduoju, kiek mes kaip tėvai, dar daug ko nežinom, nematom ir t.t. Turbut pakrauptumėm  Nes kartais yra tokių juk dalykų kur protu nesuvokiama
Silver Felis
2009 09 20, 17:58
QUOTE(ziedute @ 2009 09 20, 18:43) Eina sau  Nustėrau perskaičius  Ir čia pradinukų klasėse... Aš isivaizduoju, kiek mes kaip tėvai, dar daug ko nežinom, nematom ir t.t. Turbut pakrauptumėm  Nes kartais yra tokių juk dalykų kur protu nesuvokiama  Na taip cia buvo pirmoje klaseje.Poto dar buvo irgi dukra surado paveiksliuka kur buna zurnalu gale kur y telefonus atsisiusti.Tai ji man parode kamasutros poza ir sako pas ta pacia mergaite telefone yra toks paveiskliukas, cia sako yra seksas.Ir ji tai suprato kaip labai bloga dalyka.Gal jie mokykloje snekedami suprato ar is kazkur suzinojo ar patys susigalvojo, kad seksas yra labai blogas dalykas.Kiek as vargau kol isaiskinau kas ta kamasutra, kas tas sekas, kas is to sekso buna ir t.t. Jau galvojau prireiks specialisto pagalbos, nes nervuodavosi, galvodavo vis apie ta seksa, kad blogai, verkdavo, kad pagalvojo apie seksa.Poto kai vel ji man ta kamasutra parode as jau jai sakau tai nieko baisaus, sakau cia mylisi, taip vaikai atsiranda.Tada jau ji susidomejo ir pasidare kiek lengviau jai.Poto as jai aiskinau apie seksa kaip suaugusiai, nes jau ziuriu, kad kitaip nebus.Suprato, kad sekas nera blogas dalykas,kad galima apie jy pagalvoti bet ji dar per maza.Sakiau kai paaugs mes dar pasnekesim.Aciu Dievui baigesi tas nerimas jos.
Martyna
2009 09 20, 18:15
Su tais daiktų dingimais, tai mistika kažkokia, maniškis irgi praganė keletą daiktų, nors niekur su daiktais nevaikšto, ir į mokyklą palydim iki klasės, ir pasiimam, bet kažkaip daiktai išgaruoja kaip dūmas, niekas nematė, negirdėjo
ziedute
2009 09 20, 18:31
QUOTE(Martyna @ 2009 09 20, 20:15) Su tais daiktų dingimais, tai mistika kažkokia, maniškis irgi praganė keletą daiktų, nors niekur su daiktais nevaikšto, ir į mokyklą palydim iki klasės, ir pasiimam, bet kažkaip daiktai išgaruoja kaip dūmas, niekas nematė, negirdėjo  Jo jo, tiesiog "išgaruoja", kaip kokiose x failuose  Kai buvo ta manija klasėje pradanginti kitų daiktus, tai jau žinokit galvojau kad negi teks visą laik pirkt ir pirkt per nauja pratybas ir t.t.  Nes jau galvojau taip: jei klasės aukletoja nesugalvos būdo kaip spręsti šią problemą, tai eisiu pas mokyklos direktorę, tam kad nėra užtikrintos atitinkamos tvarkos būtent šiuo klausimu... Nes ir materialiniai nuostoliai (aš gi ne sponsorius koks, kad kas kart pratybas ar vadovėlius pirkt), ir mokslo kokybe nukenčia (ateina į mokyklą su namų darbų sąsiuviniu, reik jį mokytojai atiduot,o kuprinėj- nėr, dingęs sąsiuvinys). Kitiem tėveliam irgi teko vadovėlius pirkti, nes taip pat pradingo...Vienu žodžiu ačiū dievui kad dabar taip nėra Papildyta:QUOTE(Profesorė @ 2009 09 20, 19:58) Na taip cia buvo pirmoje klaseje.Poto dar buvo irgi dukra surado paveiksliuka kur buna zurnalu gale kur y telefonus atsisiusti.Tai ji man parode kamasutros poza ir sako pas ta pacia mergaite telefone yra toks paveiskliukas, cia sako yra seksas.Ir ji tai suprato kaip labai bloga dalyka.Gal jie mokykloje snekedami suprato ar is kazkur suzinojo ar patys susigalvojo, kad seksas yra labai blogas dalykas.Kiek as vargau kol isaiskinau kas ta kamasutra, kas tas sekas, kas is to sekso buna ir t.t. Jau galvojau prireiks specialisto pagalbos, nes nervuodavosi, galvodavo vis apie ta seksa, kad blogai, verkdavo, kad pagalvojo apie seksa.Poto kai vel ji man ta kamasutra parode as jau jai sakau tai nieko baisaus, sakau cia mylisi, taip vaikai atsiranda.Tada jau ji susidomejo ir pasidare kiek lengviau jai.Poto as jai aiskinau apie seksa kaip suaugusiai, nes jau ziuriu, kad kitaip nebus.Suprato, kad sekas nera blogas dalykas,kad galima apie jy pagalvoti bet ji dar per maza.Sakiau kai paaugs mes dar pasnekesim.Aciu Dievui baigesi tas nerimas jos.  Bet ten tikrai su ta mergaite ir jos šeima kažkas ištikrųjų buvo (o gal dar ir yra) netvarkoj
Silver Felis
2009 09 20, 18:41
QUOTE(ziedute @ 2009 09 20, 19:31) Jo jo, tiesiog "išgaruoja", kaip kokiose x failuose  Kai buvo ta manija klasėje pradanginti kitų daiktus, tai jau žinokit galvojau kad negi teks visą laik pirkt ir pirkt per nauja pratybas ir t.t.  Nes jau galvojau taip: jei klasės aukletoja nesugalvos būdo kaip spręsti šią problemą, tai eisiu pas mokyklos direktorę, tam kad nėra užtikrintos atitinkamos tvarkos būtent šiuo klausimu... Nes ir materialiniai nuostoliai (aš gi ne sponsorius koks, kad kas kart pratybas ar vadovėlius pirkt), ir mokslo kokybe nukenčia (ateina į mokyklą su namų darbų sąsiuviniu, reik jį mokytojai atiduot,o kuprinėj- nėr, dingęs sąsiuvinys). Kitiem tėveliam irgi teko vadovėlius pirkti, nes taip pat pradingo...Vienu žodžiu ačiū dievui kad dabar taip nėra Papildyta:Bet ten tikrai su ta mergaite ir jos šeima kažkas ištikrųjų buvo (o gal dar ir yra) netvarkoj  Esu pati girdėjusi kai jos tėvas atėjo jos pasiimti iš mokyklos o ji rėkia aš tave užmušiu...
ziedute
2009 09 20, 18:54
QUOTE(Profesorė @ 2009 09 20, 20:41) Esu pati girdėjusi kai jos tėvas atėjo jos pasiimti iš mokyklos o ji rėkia aš tave užmušiu...
Silver Felis
2009 09 20, 19:04
QUOTE(ziedute @ 2009 09 20, 19:54) O stai dar vienas lepinimo pvz. As irgi atejau pasimti dukros, vaikai su prailginta grupe buvo lauke.Is paskos atejo ir kita mama pasimti sunaus.Tas vaikas ja pamates rekia KO TU CIA ATĖJAI, AS DAR NORIU PAZAISTI! Ta mama gerai gerai suneli, atvaziuos tevelis tada veliau taves pasiimti....As su mokytoja ziuriu issiziojusios... Vaikas yra lepinamas, jis nieko nebijo.Todel ir nebijo mokytojos, nebijo nieko, jis valdyti priprates....
Upokšnis
2009 09 21, 10:36
QUOTE(Profesorė @ 2009 09 20, 11:36) As pati esu leta. as niekur neskubu.Man mokykloje irgi sunkiai sekesi, niekas su manimi nesedejo ir manimi tiek nesirupino kaip as dabar.As prisimenu kai man budavo sunku. Galiu tik palinkėti stiprybės ir kantrybės QUOTE(Profesorė @ 2009 09 20, 18:05) Taip vaikai isvis baisus, atimineja maista, pastoviai dingta priemones tai klijai, tai aplankalai. Del to juokimosi ir, kad reikia y darzely eiti,kad vaikai kazkurie taip sako ji man pasake penktadieny.Rytoj su mokytoja pakalbesiu.Yra toks vaikas, kuris labai trugdo pamoka, jis nieko nenori, pats nieko nesimoko, kalbasi, trugdo kitiems, atsikalbineja.Sunku ir moytojai ir kitiems vaikams per jy susikaupti. O kaip mokytoja į tai reaguoja? O nėra galimybių perkelti megaitės į kitą klasę  Arba organizuoti tėvų susirinkimą ir jiems paaiškinti, kad klasėje vyksta tokie dalykai
QUOTE(ziedute @ 2009 09 20, 18:43) Eina sau  Nustėrau perskaičius  Ir čia pradinukų klasėse... Aš isivaizduoju, kiek mes kaip tėvai, dar daug ko nežinom, nematom ir t.t. Turbut pakrauptumėm  Nes kartais yra tokių juk dalykų kur protu nesuvokiama  o jus ateikit per ilga pertrauka ir pastebėit ką veikia vaikai oiii labai nustebsit patikėkit , aš buvau likau šoko būsenoj kokie dabar vaikai ir tai TIK PIRMOKAI  o kas bus toliau? jei ankščiau mokytoja žodį griežtesni pasakydavo vaikas ašarų pilnom akim sededavo o dabar? o dabar atsikalbinėja ir kalti tik tėvai kad ir kaip jie kratosi šio atsakomybes ir nenori pripažint.. vaikai auga patys sau su jais neužsiimama , jie bendrauja grubiai yra agresyvus tai nuo dėmesio stokos... pažiūrėjus kokios mergaites dabar kartais blogesnes už berniukus tikrai baisu labai ... nes yra pinigai šeimoj bet nėra nei dėmesio nei meiles NIEKO tuščia .. svarbiausia brangiu daiktų ir baldų yra ... geriau gyvent kukliau bet augint iš vaikų žmonės o ne busimus nusikaltėlius ... bet ar kurie tėvai pripažįsta kad patys kalti dėl vaikų elgesio , vienetai .. tik aiškina va jis visko turi ir bla bla bet vat toks negeras o ar turi tai kad svarbiausia vaikui .. pirmokai jie dar juk visai mažuteliai o kiek juose pykčio , agresijos ..baisu kur ritames? jokios pagarbos jokios morales nera nieko nuo mažumes .. graudu...
ziedute
2009 09 21, 11:40
QUOTE(Lera @ 2009 09 21, 12:57) o jus ateikit per ilga pertrauka ir pastebėit ką veikia vaikai oiii labai nustebsit patikėkit , aš buvau likau šoko būsenoj kokie dabar vaikai ir tai TIK PIRMOKAI  o kas bus toliau? jei ankščiau mokytoja žodį griežtesni pasakydavo vaikas ašarų pilnom akim sededavo o dabar? o dabar atsikalbinėja ir kalti tik tėvai kad ir kaip jie kratosi šio atsakomybes ir nenori pripažint.. vaikai auga patys sau su jais neužsiimama , jie bendrauja grubiai yra agresyvus tai nuo dėmesio stokos... pažiūrėjus kokios mergaites dabar kartais blogesnes už berniukus tikrai baisu labai ... nes yra pinigai šeimoj bet nėra nei dėmesio nei meiles NIEKO tuščia .. svarbiausia brangiu daiktų ir baldų yra ... geriau gyvent kukliau bet augint iš vaikų žmonės o ne busimus nusikaltėlius ... bet ar kurie tėvai pripažįsta kad patys kalti dėl vaikų elgesio , vienetai .. tik aiškina va jis visko turi ir bla bla bet vat toks negeras o ar turi tai kad svarbiausia vaikui .. pirmokai jie dar juk visai mažuteliai o kiek juose pykčio , agresijos ..baisu kur ritames? jokios pagarbos jokios morales nera nieko nuo mažumes .. graudu... Na, kas darosi per petraukas tai ir žinau ir įsivaizduoju, nes mačiau  Bet nustėrau paskaičiusi apie tai ką išdarinėjo ta mergytė Dėl to Jūsų teiginio kad kartais (ir gan dažnai) mergaitės blogesnės už berniukus, galiu tikrai sutikti su tuo, nes tokia tendencija pastebima, tiek mokykloje tiek darželyje teko su tuo susidurti.
QUOTE(ziedute @ 2009 09 21, 12:40) Dėl to Jūsų teiginio kad kartais (ir gan dažnai) mergaitės blogesnės už berniukus, galiu tikrai sutikti su tuo, nes tokia tendencija pastebima, tiek mokykloje tiek darželyje teko su tuo susidurti. Kadangi auginu sūnų tai visada galvojau mergaites švelnesnes geresnei ir ttt , bet kuo toliau tuo labiau tenką įsitikint atvirkštinių variantų...  bet mb vadovavo stovyklai kur buvo paaugliai ir pastebėjo ta pati.. bet beabejo manau visokiu ir tu berniukų ir tu mergaičių būna .. tiesiog matyt iš mergaičių tikimasi kitokio elgesio todėl taip ypatingai ir stebina jų kitoks elgesys ...
ziedute
2009 09 21, 12:57
QUOTE(Lera @ 2009 09 21, 14:29) Kadangi auginu sūnų tai visada galvojau mergaites švelnesnes geresnei ir ttt , bet kuo toliau tuo labiau tenką įsitikint atvirkštinių variantų...  bet mb vadovavo stovyklai kur buvo paaugliai ir pastebėjo ta pati.. bet beabejo manau visokiu ir tu berniukų ir tu mergaičių būna .. tiesiog matyt iš mergaičių tikimasi kitokio elgesio todėl taip ypatingai ir stebina jų kitoks elgesys ... Taip, būtent  Tikrai pritariu. Aš anksčiau irgi taip galvodavau, nes matyt yra toks susiformavęs stereotipas, kad berniukai yra blogesni ir pan,. bet teko isitikinti ir tuo, kad mergaitės gali būti žymiai aršesnės
|
|