Labas mamytes, noriu paklausti ar gerai padarem kad dveju metuku vaika atidavem i treju metu vaiku grupe. Vieni sako gerai, bet ar nebus jis ten skriaudziamas ?
O tai čia lopšelio ar jau darželio grupė?
Pvz. savo pupą, kuriai tik sausį bus 3 m. užrašiau į darželio grupę, kurioje vaikai 3-4 metukų, nes ji viską kalba, daro į puoduką ir labiau mėgsta būti su vyresniais. Žodžiu neiškrenta iš konteksto Ar jis vienas tiek mažesnis už kitus vaikučius? Šiaip su vyresniais leisti dieneles naudinga, kad vaikutis greitai visko mokosi iš "dičkių".
Kokia prasme dabar klaust ar gerai? Juk jei mes pasakysim, kad negerai, nepulsit vaiko kelt i kita grupe. Jam tai butu naujas stresas. Dabar jam gal ir bus gerai, tik kai vyresni iseis i mokykla, gali but liudna, nes teks but naujoku kitoj, bendraamaziu, grupej. Bet, kadangi iki to dar toli, tai turetu viskas but gerai. Sekmes
Mano vyresnėlis irgi dvejų metų pateko į trimečių darželinukų grupę. Aš pradžioje buvau griežtai prieš, bet lopšelio auklėtojos įtikino, kad jam geriau bus būti jauniausiam darželio grupėje, nei vyriausiam lopšelio. Tuo labiau, kad visus darželinukui keliamus reikalavimus tenkina.
Pliusų būti tarp vyresnių gal ir nemažai: yra ką sekti, greitai tobulėja ir kalba, ir kiti įgūdžiai (ypač pirmais metais tai buvo akivaizdu). Skriaudžiamas irgi nebuvo, gal net atvirkščiai - palepinamas. Bet minusų irgi daug. Pirmiausia mažylis buvo ignoruojamas dažnoje situacijoje - pvz., jo niekas neimdavo parnešti į grupę maisto ar padengti stalo (nors jis tą labai mėgsta), per šventes jam neskirdavo eilėraščių arba duodavo išmokti porą eilučių (nors vaikas puikiausiai namie buvo išmokęs net kelių posmelių eilėraštukus). Būdamas 3m. sūnus visiškai atsisakė piešti, nors iki tol labai šį užsiėmimą mėgo. Priežastis - "Nemoku". Nežinau, ar draugai pasakė, ar pats savo piešinukus su draugų palygino (tuo metu jie labai akivaizdžiai skirėsi). Dabar panaši situacija su skaičiavimu ir raidžiu pažinimu. Nors dešimties ribose skaičiuoja (veiksmus atlieka) jau beveik metus, dalį raidžių jau nuo dvejų metų pažįsta. Bet vėl - "Nemoku", nes naujus įgūdžius įgyti einasi sunkiau nei vyresniems grupės draugams. Tiesa, dar pačioje pradžioje susidūrėme su problema, kad darželio prausykla ir tualetas buvo gerokai per dideli mano dvimetukui. Teko naktipuodį į darželį pusmečiui nešti. Tai galutinai taip ir nežinau - pliusų ar minusų būti vyresnių grupėje daugiau. Antrąjį sūnų žadėjau griežtai neleisti į vyresnių grupę. Bet taip gavosi, kad teko šį rudenį nuleisti į lopšelį. Ir lopšelio grupėje jis taip pat kol kas jauniausias... QUOTE(Jurgyte @ 2005 10 05, 16:20) O tai čia lopšelio ar jau darželio grupė? Pvz. savo pupą, kuriai tik sausį bus 3 m. užrašiau į darželio grupę, kurioje vaikai 3-4 metukų, nes ji viską kalba, daro į puoduką ir labiau mėgsta būti su vyresniais. Žodžiu neiškrenta iš konteksto Ar jis vienas tiek mažesnis už kitus vaikučius? Šiaip su vyresniais leisti dieneles naudinga, kad vaikutis greitai visko mokosi iš "dičkių". cia jau darzelio grupe ir jis vienas ten toks maziukas. Seip as irgi manau kad su vyresniais vaikas greiciau visko mokosi. QUOTE(Lija @ 2005 10 05, 16:30) Kokia prasme dabar klaust ar gerai? Juk jei mes pasakysim, kad negerai, nepulsit vaiko kelt i kita grupe. Jam tai butu naujas stresas. Dabar jam gal ir bus gerai, tik kai vyresni iseis i mokykla, gali but liudna, nes teks but naujoku kitoj, bendraamaziu, grupej. Bet, kadangi iki to dar toli, tai turetu viskas but gerai. Sekmes aciu
Savo sūnų pradėjau leisti į darželį 2m 4 mėn. Su vyresniais
Šiemet išleidau ir antrą 2m 10 mėn. sūnaitėlį QUOTE Nors dešimties ribose skaičiuoja (veiksmus atlieka) jau beveik metus, dalį raidžių jau nuo dvejų metų pažįsta. Bet vėl - "Nemoku" O dėl šito nesutinku
Pas mus situacija,tokia,kad vaikui 1,8,o vyresni vaikai nuo 2-3m.Pliusas,kad vaikai yra jau kalbantis,minusas,kad jie pešasi tarpusavyj ir jau mano sunus nužiurėjo šią blogą savybę ir eina visus išeilės skalpuoja
QUOTE(jėga @ 2005 10 19, 09:51) O dėl šito nesutinku Aš savo vaikų nemokau - tą kada nors darys jų mokytojai. Aš tik atsakau į jų klausimus. Vyresnėlis tokiu būdu susipažino su kokiom 10 raidžių, o kitos jam jau buvo neįdomios. Ir paprasčiausius veiksmus išmoko atlikti (nebūtų abu tėvai tiksliukai, nuolat kažką skaičiuojantys). Antrasis irgi iš paskos brolio jau iki 5 skaičiuoja, nors dorai kalbėti nemoka. Pasakyk, kaip jam uždrausti tai daryti? Na, bet čia ne į temą... Nebent kad darželyje keturmečiui per prievartą tenka kartu su penkiamečiais raidžių ir skaičių mokytis, kai jam dar tas sunkiai suprantama ir neįdomu. (Ar nebeįdomu, nes mano didysis tikrai įdomų charakterį turi...) QUOTE(Baltike @ 2005 10 20, 22:25)
viena vasara teko stebeti darzeliuku grupe, kurioje buvo 4 dvimetukai ir gal 15 trimeciu...dvimetukai budavo be zaisliuku, danai neuzsikabarodavo ten kur trimeciai ir zyzdavo,o aukletoja rekdavo
aš dukrą pradėjau vesti į trimečių grupę, kai jai buvo dveji. nežinau, kaip taip susiklostė, bet ji "prigijo" greitai ir labai susigyveno su visais vaikais, dar "pastrojindavo" ji kai kuriuos trimečius
bet paskui pakeitėm gyvenamąją vietą, maniau, pratęsiu tą tradiciją, ir vėl leidau su metais vyresniais. jai buvo keturi, ėjo su penkiamečiais. tai tokio amžiaus jai jau buvo kažkaip žymiai sunkiau, labiau tas skirtumas jaučiasi, mačiau, kad dukra šiek tiek susikausčiusi ir jai sunku šiemet jos grupiokai išėjo į priešmokyklinę, o ji liko "antriems metams", tai dabar jau eina su bendraamžiais, ir vėl viskas gerai Tai gal čia priklauso nuo amžiaus
kažkokiu būdu atsimenu, kad kai mane nuvedė į vyresnių vaikų grupę, tai mane jie skriausdavo, stumdydavo, atimdavo žaislus. Jaučiausi labai blogai, kasrytą verkdavau kai reikėdavo eiti į darželį.
Paskui perkėlė netrukus į bendraamžių vaikų grupę ir viskas buvo liuks. Nuo tada labai norėdavau eiti į darželį, prisiminimai liko kuo geriausi. Man atrodo, kad geriau leisti vaiką į bendraamžių vaikų grupes.
Mums irgi buvo panašiai. Buvo vienas jauniausių grupėje (trimetis prie 3,5-4 m), o dar toks jautresnis, sunkiai priprato darželyje.Tai net jau ir pripratus namie su nuoskauda vakare pasakydavo- pvz. Mama, Kotryna man sakė kad aš mažas ir t.t ir pan.
Turbūt labai priklauso nuo paties vaiko, aplinkos, artimų dūšelių sukritimo ir dar nesuprasi nuo ko... Aš ir dabar labai suku galvą Šiuo metu mano pipiras eina į metais vyresnių vaikučių grupę. Kol kas problemų nėra, auklėtojos puikios. Bet vat nuo rugsėjo mėn. žada padaryti dvi grupes mažiausių, tai yra 2004 m. gimimo. Tai visus vaikučius, gimusius šiais metais, iš kitų grupių, perkels į šias grupes, maniškis ir patenka į šį sąrašą. Jis gimęs 2004 kovo 6 d., na galima skaityti metų pradžioje, tai ir nežinau ką daryti. Ar prašyti, kad paliktų su vyresnėliais, ar leisti su bendramečiais ? Gal vėliau būtų smagiau su bendramečiais, na , o iš kitos pusės tai iš naujo pratinimasis prie naujos auklėtojos ir vaikų ir dar plius jis vienas iš vyresnių, tai mokytis nelabai iš ko būtų. Nes turime pavyzdžiu, kai puses metų skirtumas, o dar vaikiukas nekalba ir šiaip labai jau skiriasi vaikai tokiame amžiuje, jei ir keliais mėnesiais vyresni ar jaunesni. Dabartinė auklėtoja pataria leisti su bendramečiais, nes tipo tokio amžiaus vaikui lengviau bus priprasti nei po to, dar metus pasilikti su kitais vaikasi ir laukti mokyklos. Tai net nz ka daryti, patarkit prašau QUOTE(jėga @ 2005 10 21, 07:47) Cia ne i tema O su kokio amziaus vaikais eiti geriau mamoolka ka nusprendet
Aš manau,kad nuo vaiko priklauso.Juk jūs savo vaiką pažįstat geriau ,nei mes.Aš vedžiau savo su didesniais-nesigailiu.Bet maniškė už save pastovėdavo ,o ir auklėtojos mūsų nerėkauja ant vaikų
Pas mano suniuka grupeje yra dvimetukas, dar ir maniskis tik pradejo (jam 3 metukai), tai kiti skriaude ta mazesni, bet mes turim jaunesni broli, tai maniskiui gaila to maziuko, tai jis ejo ir vaikams aiskino, kad mazo skriausti negalima, kazkaip emesi globoti ta maziuka. As mazai maciau, bet manau, kad viskas veliau priklausys nuo aukletoju, maniske - puiki, tai tikiuos, kad tas mazuliukas pritaps.
QUOTE(MEŠKA @ 2006 02 14, 11:15) Mums irgi buvo panašiai. Buvo vienas jauniausių grupėje (trimetis prie 3,5-4 m), o dar toks jautresnis, sunkiai priprato darželyje.Tai net jau ir pripratus namie su nuoskauda vakare pasakydavo- pvz. Mama, Kotryna man sakė kad aš mažas ir t.t ir pan. Turbūt labai priklauso nuo paties vaiko, aplinkos, artimų dūšelių sukritimo ir dar nesuprasi nuo ko... va ir maniske kovo gale gime, ir kol kas aukletojos sako kad jai reikia buti lopselyje, vedeja taip pat. o as vis dar abejoju ir vedu i lopseli. ten vyriausia beveik, nors yra panasaus amziaus jie keli. beda, kad nauju daug maziuku, tie nuolat verkia, visa aukletoju demesi paima, o maniske tarkim, visai be prieziuros lieka. darzelyje bijau kad nedaug kalba, vaikai didesni, uzgaus ir panasiai.
Sveikos. Jūs čia pergyvenat, kad vaikų amžius skiriasi 1 metais. O mūsų daržely visose grupėse bardakas.Pvz. mūsų grupėj 3 -6 metų vaikai.Ar taip išvis galima?Vaikas pastoviai neprižiūrėtas, mat pgl auklėtojas visi patys turi savim pasirūpinti, juk jam jau 3 metai! O aš manau, kad dar TIK 3 metai!Kelnės nusmukusios, plaukai nešukuoti po miego , sušalęs(nes auklėtojos nepasimalonina užvilkti megztuką ar antras kelnytes).O jei iš ryto paliksi su dviem kelnytėm, tai taip vakare ir rasi...Įdomu būtų sužinoti auklėtojų ir auklyčių pareigas, tada bandyčiau ką nors sakyti.Nors rizika didelė-gali nebeapkęsti vaiko.Taip ir kenčiam keikdami tą darželį.
Mano berniukas šiemet pradėjo eiti į darželį.Ten neturėjo jokių problemų,nes drąsus ir aktyvus vaikas.Nuo kitų metų užrašiau ir savo mažają princesę.Ir nors laiko daug,bet vis krebžda mintis:kartu į vieną grupę leisti ar į skirtingas.Bijau,kad kai eis į vieną grupė vyresnėlis bus apkrautas sesės priežiūra,ir ši sekios iš paskos jo,kaip namie.Tačiau jeigu eitų kartu tai mažajai būtų lengviau priprasti prie darželio.Grupės darbuotojos sako,kad leisčiau kartu.Bet draugė auginusi pametinukus,sako tik atskirai.Gal kuri mamytė turėjo tokios patirties.
Neine , gi ir aš tokią pat mintį audžiu..nes nuo pavasario žadu mažėlį leisti į darželį...niu tieig ir aš nežinau..ką daryt..kartu ar atskirai....?
Iš vienos pusės- jau ir namie manieji o ypač mažėlis eina ten kur sesė...tiesiog slankioja iš paskos....o darželį vėl tas pat..niugi apkrausiu dukrą...neturės jis savo savarnkiškumo... beje ir jam...bijau,kad gali atsitikti taip,kad jis "jaus sesę šalia ir neišmoks save realizuoti ... vat labai būtų įdomu sužinoti mamų nuomonę tų, kurios jau susidrė su šituo klausimu QUOTE(NEINE @ 2006 11 08, 13:14) Mano berniukas šiemet pradėjo eiti į darželį.Ten neturėjo jokių problemų,nes drąsus ir aktyvus vaikas.Nuo kitų metų užrašiau ir savo mažają princesę.Ir nors laiko daug,bet vis krebžda mintis:kartu į vieną grupę leisti ar į skirtingas.Bijau,kad kai eis į vieną grupė vyresnėlis bus apkrautas sesės priežiūra,ir ši sekios iš paskos jo,kaip namie.Tačiau jeigu eitų kartu tai mažajai būtų lengviau priprasti prie darželio.Grupės darbuotojos sako,kad leisčiau kartu.Bet draugė auginusi pametinukus,sako tik atskirai.Gal kuri mamytė turėjo tokios patirties. Mūsų patirtis tokia: pradėjo vaikai (brolis ir sesė, skirtumas -- 1 metai ir 7 mėnesiai) eiti kartu -- buvo vasara, grupės sujungtos, vaikai įvairaus amžiaus -- liuks, buvo labai gerai (saugiau, bet pritampa, nes vaikai įvairūs). Nuo rudens grupes išskirstė pagal amžių ir mūsų 2 su trupučiu metų sesė liko su beveik 4 metų broliu keturmečių vaikų grupėje (vien tik keturmečių). Pamačiau, kad nestipriai, bet sesę vaikai skriaudžia, ji nelabai turi draugų, supratau, kad taip nelabai gerai ir pervedžiau į kitą, mažesnių vaikų grupę. Aš labai už brolius ir seses kartu, bet tik jei grupės yra gana mišrios. Jei jaunesnis ar vyresnis vaikas grupėje toks pagal amžių yra vienintelis manau negerai jam pačiam.
Na,kad gali skriausti vyresni net negalvojau
QUOTE(NEINE @ 2006 11 08, 15:20) Na,kad gali skriausti vyresni net negalvojau vat tas pavedziojimas uz rankos man ir nepatiko -- teko matyti kaip siek tiek nepagarbiai, kaip su kokia lėle elgėsi (manau, kad taip darė ne visi vaikai, bet to buvo). Šiaip man labai nepatinka tas griežtas skirstymas pagal amžių į grupes -- manau tikrai natūraliau būtų, jei grupėje būtų įvairaus amžiaus vaikai, bet aišku auklėtojoms dirbti būtų sunkiau. Bet tikrai žinau, kad Lazdynuose, Žirmūnuose yra darželiai kur laisvai priima į vieną grupę brolius seseris -- taigi natūraliai grupės būna šiek tiek mišrios.
Aš irgi tokį klausimą sprendžiau - mano mažieji (amžiaus skirtumas 1m. 8mėn.)pagal amžių abu dar tiktų į lopšelinę grupę. Tačiau tiek darželio vedėja, tiek dvi kalbintos pametinukų (tikrų - tarp kurių skirtumas tik apie metukus) mamos sakė, jog tai nėra geriausias sprendimas, nebent tik pirmoms savaitėms. Trumpai mamų išsakyti argumentai, kodėl pametinukai turėtų būti skirtingose darželio grupėse:
1. Visada vienas iš pametinukų (paprastai vyresnis, anksčiau pradėjęs lankyti) darželyje dominuoja, o antrasis tik stengiasi sekti paskui dominuojantį: bendrauti su jo draugais, žaisti jo žaidimus ir pan., nors namie atrodytų nieko panašaus nebuvo. 2. Ikimokykliniame amžiuje net ir metų skirtumas yra milžiniškas, todėl bendraamžių vaikų grupėse esantys vyresni ar jaunesni (ypač jaunesni) vaikai patiria daugiau stresinių situacijų jau vien dėl to, kad jie kažkuriuos dalykus sugeba geriau ar blogiau už kitus vaikus. Tiesa, situacija geresnė, kai grupėje yra keli išsiskiriančio amžiaus vaikai. 3. Per dieną pabuvę atskirai pametinukai stipriai vienas kito išsiilgsta, tad vakarai namie daug ramesni ir draugiškesni, nei tada kai ištisas dienas jie leido kartu. O dėl lengvesnės adaptacijos, tai man labai patiko mano vyresnėlio auklėtojų požiūris - jos pirmaisiais mėnesiais mielai nuveda vaikus aplankyti savo jaunesnių broliukų ar sesučių, dar tesipratinančių prie darželio. Kaip smagu buvo matyti, kaip Jokūbėlio ašarėlės bent trumpam sustodavo po dičkio žodžių: "Neverk, po pusryčių aš pas Tave ateisiu".
va ir as mastau...vaika planuoju leisti i darza birzelio menesi,jai bus 2.5 metu. Tai i lopseli ,kaip ir neapsimoka , o i darzeli baiminuosi.Bet pakalbejau su vedeja, patare iskart leisti i darzeli, kadangi jau vaikas gana aiskiai kalba,pasipraso ant puoduko,valgo pati....neramu man ,neramu, idomu ,kaip ji adaptuosis-maze labai prisirisusi prie manes.
Nu va mano mergina šiandien pirmą kartą buvo darželyje.Apsisprendžiau leisti kartu su vyresnėliu,tikėdamasi lengvesnės adaptacijos.Tačiau pirmoji diena mane pribloškė.Ne mažoji,o vyresnėlis mane pasitiko su ašaromis ir baisingu verksmu,kad jis pavargo nuo sesės ir,kad nenori,kad ši eitų į jo grupę.Labiausiai kas man nepatiko,kad net į tualetą jis sesę vedė.O ji ant klozeto nemoka užsiropšti,tai jis sesei padėjo,o ši vis tiek pro šoną padarė.Aišku jis jai ir batus padėjo nusiimti ir užsidėti,per daug jam naštos uždėjom.Net nežinau ar auklėtoja išgirdo ir suprato mano prašymą neužkrauti ant brolio visą rūpinimasį sese.Jau galvoju,kad nuo rudens teks sesę į kitą grupę perkelt.
Ir aš labai noriu, kad mano abu vaikai nuo rudens eitų į vieną grupę, amžiaus skirtumas tarp jų 2 metai. Bet va susidūriau su problema, kad to neleidžia daryti darželio direktorė... Sako, kad pas darželyje nėra mišraus amžiaus grupių... Tai kaip čia yra ištikrųjų. Gal kas nors žinote?
maniskiai eina i atskiras grupes.
Susitinka lauke, taip pat siais metais budinti grupe yra bendra. Tikrai nekilo mintis i viena grupe juos leisti - tegul ir su kitais bendrauja + nepatinka man kai skiriasi amzius vaiku ir interesai.... pvz ka keturmete veiks paruosiamoje grupe - tik trukdys. Uztenka, kad namuose neperskiriami QUOTE(Pingvinukas @ 2007 06 06, 23:02) Ir aš labai noriu, kad mano abu vaikai nuo rudens eitų į vieną grupę, amžiaus skirtumas tarp jų 2 metai. Bet va susidūriau su problema, kad to neleidžia daryti darželio direktorė... Sako, kad pas darželyje nėra mišraus amžiaus grupių... Tai kaip čia yra ištikrųjų. Gal kas nors žinote? Tarp maniškių ir du metai skirtumas.Mums leido kartu,nes pas mus darželis,o ne lopšelis,o mano princesė tik dviejų metų dar.Tai gi ji bet kokiu atveju būtų patekusi į vyrenių vaikų grupę. QUOTE(NEINE @ 2007 06 07, 14:05) Tarp maniškių ir du metai skirtumas.Mums leido kartu,nes pas mus darželis,o ne lopšelis,o mano princesė tik dviejų metų dar.Tai gi ji bet kokiu atveju būtų patekusi į vyrenių vaikų grupę. Kaip tavo vaikams sekasi lankyti vieną grupę Niekas nesupranta mano noro leisti vaikus į vieną grupę QUOTE(Pingvinukas @ 2007 07 05, 14:56) Kaip tavo vaikams sekasi lankyti vieną grupę Niekas nesupranta mano noro leisti vaikus į vieną grupę Dabar aš labai džiaugiuosi,kad leidau savo dukrytę kartu su broliu.Ji labai greitai adaptavosi,jau trečią dieną pareiškė norą miegoti pietų.Nei vienos dienos nebuvo,kad nenorėtų eiti,nei vienos ašarėlės.Brolis kartu su draugais paglobodavo ją.Taip gerai praėjo visas birželis,tikiuosi,kad iki rugsėjo nepamirš darželio ir viskas toliau bus gerai.Jei matysiu,kad vyresnėliui trukdo sesė,tai kitais metais perkelsim ją į bendraamžių grupę.
NEINE, o jūs Vilniuje gyvenate
Ką aš galėčiau padaryti, kad mano vaikai eitų į vieną grupę QUOTE(Pingvinukas @ 2007 07 08, 16:11) NEINE, o jūs Vilniuje gyvenate Ką aš galėčiau padaryti, kad mano vaikai eitų į vieną grupę Mes gyvename Kaune.Net nežinau,ką tau ir patart
NEINE, ačiū už palaikymą
Tai ir aš manau, kad išimtį galima padaryti, bet nesutinka nei viename darželyje... (vaikai į du užrašyti). Na ir dar kas "blogiausia", kad mažajam vietos nėra... Tai aš sakau, jei jau jam vietos nėra lopšelyje, tai tuo labiau galėtų priimti su sese į vieną grupę. Turiu galvos skausmą QUOTE(Pingvinukas @ 2007 07 09, 13:01) NEINE, ačiū už palaikymą Tai ir aš manau, kad išimtį galima padaryti, bet nesutinka nei viename darželyje... (vaikai į du užrašyti). Na ir dar kas "blogiausia", kad mažajam vietos nėra... Tai aš sakau, jei jau jam vietos nėra lopšelyje, tai tuo labiau galėtų priimti su sese į vieną grupę. Turiu galvos skausmą aš iš pradžių irgi galvojau, gerai būtų, jei į vieną grupę eitų, bet, jei vyresnėlė eitų su broliu į mazžiukų grupę, tai turbūt jai ten būtų per mažai veiklos, o mažiuką, vyresnių grupėje gali skriausti, arba jis tikrai nespėtų su visais, ir jaustųsi ne kaip, tai tikrai labai džiaugiuosi, kad eis į skirtingas grupes, išsiilgs per dieną viens kito, vakare kartu smagiau žais. Greit jau tas rugsėjis... Kaži kaži kaip čia bus... Baisu šiek tiek, vis tik viskas nauja ir jiems ir man bus
Pingvinuk,ar pasisekė rasti darželį kur priimtų vaikučius į vieną grupę?
QUOTE(NEINE @ 2007 08 18, 20:46) Nepasisekė Ir neleidžia jiems kartu būti. Ir dar abi direktorės, lyg susitariusios aiškino man kaip blogai jiems būtų lankyti kartu vieną grupę... Ir kokią žalą aš padaryčiau Aš pati baigus ikimokyklinės pedagogikos magistrą... Ir tikrai nemanau, kad broliams ir sesėms gali būti blogai kartu vienoje grupėje. Juk namie jiems kartu gera Bus matyt kaip jiems rudenį seksis NEINE, o kaip tavo vaikams sekasi darželyje? Ar jie vis dar vienoje grupėje?
tarp maniskiu 1m. ir 2 men. skirtumas, nuo rugsejo abi keliaus i darzeli, i atskiras grupes
noriu, kad jos turetu atskira draugu rata, nebutu isikibe viena kitos, moketu savarankiskai spresti ivairiose situacijose
QUOTE(bizyte @ 2007 08 18, 22:43) noriu, kad jos turetu atskira draugu rata, nebutu isikibe viena kitos, moketu savarankiskai spresti ivairiose situacijose o be to, ir auklėtojos norom nenorom vyresniajam užkraus mažesniojo priežiūrą, tipo, nepalik brolio (mano atveju), padėk broliukui apsirengti, ar pan. Tiesiog taip natūraliai... O aš manau, kad vaikai turi turėti savo vaikystę Baisoka ir man, naujiena tas darželis, tik vis tikinu save, kad vaikams geriau bus su savo amžiaus vaikais, bus užsiėmę visą dieną, valgyti būrį irgi valgosi geriau (mano dukriukas - nevalgiukas iek tiek), ir šiaip, kada nors vis tiek ateis laikas, kai jiems reiks daugiau laisvės nuo tėvelių
Dirbau aukletoja vaiku darzelyje ir mano gupese buvo broliu ir seseru. Deja, jie labai pesdavosi ir trukdydavo visai grupei. Labai gera pavyzdi turiu tik viena: grupeje buvo dvynukes, kurios nuolat viena kita globodavo.
labas visoms,
Mano vaikiukas irgi eina su vyresniai, jam 2,6 m o kitiems 3-4m. iš ties gailiuos kad leidau su vyresniais. beda dabar su tuoletu. Aukletojos aiškina,kad negali darželyje laikyti puodelio, jis ten nedaro. Nors namuose puikiai pasiprašo į tuoletą. pampersias pradžioj žaisdavom, bet gavosi dar aštresnė problema. Iš vaiko pasijuokė vyresni, kad jis su pampersu. dabar kas vakarą verkia, kad reiks eiti i darzelį ir ar uždėsiui pampersą. pasiryžau nueiti pasikalbėt su vedėja, kad pervesti į bendraamžių grupę- su lopšelinukais. nežinau esu pilna abejonių. Kitiems patarčiau labai pasverti, ar vesti su vyresniais. Vaikas turi būt savarankiškas- eiti į tuoletą, mokėti valgyti, apsirengti kažkiek. pergyvenu kad lopšelinėj grupėj susilpnės kalbos raida- mano vaikinas pagal savo amžių tikrai gerai ir aiškiai kalba. o dar pasilikimas antriems metams, kai bus 6 metų, Manau tai vaikui irgi bus trauma.
Nu mes lopseliu negavom,tai sunus 2,1 metu eina i grupe kur 3,4,5,6, metu vaikai. Ir viskas
|