Savo sūnelį nuo 2,10 metų taip pat leidau i mišrią grupę. Mišrioje grupėje vaikai buvo nuo 3 iki 5 metų. Maniškis pats jauniausias. Pirmais metais rūpestėlio buvo, vis galvodauvau, jog vyresni jį skriaudžia, nes vis parsivesdavau, tai ausim raudona su kraujosruva, tai mėlyne nugarytėje. Sakydavo jog mušasi. Tačiau kai vėliau pradėjo pažinti vaikus ir jų vardus, tada pasipasakodavo, jog tie skriaudikai buvo taip pat ne ka vyresni už jį. Tai va, kaip kartais buna.
Mažamečiui pliusas, mat stengiasi lygiuotis į vyresnius, daugiau išmoksta
Geriau jau atskirai. Mat vis tiek vienas iš jų bus lyderis. Atskirose grupėse abu turėtų savo draugų ratą, + pasiilgtų viens kito
aukletojoms gal ir sunkiau dirbti
QUOTE(olė @ 2008 02 07, 17:44) aukletojoms gal ir sunkiau dirbti Savaitinėse tai taip. Bet savaitinės gr būna tik kelios, į kurias suveda visus likusius nakčiai vaikučius. Tai nakčiai jie gali ir susitikt vienoj grupėj Bet iš savo patirties galiu pasakyt, kad atskirai vis tiek geriau. Nes pati buvau kartu su seserim. Aš buvau jos užslopinta, mat ji aktyvistė, daug bendraujanti, aš buvau šešėlyje
Maniškiai kartu grupėje.Ir man labai gerai,ir manau,kad vaikams nieko blogo.Auklėtoja sako,kad jie kartu net nebūna.Mergytė žaidžia su mergaitėmis,o jis-su berniukais.Kiekvienas turi po geriausią draugą. Kai užsigauna darželyje,tuomet vienas kitą pagaili.
As ir zadu nuo rudens abu vest i darzeli tai sakau gal atskirai geriau,bus vakare pasiilge ir maziau pesis.Nors is kitos puses gal kartu butu drasiau
QUOTE(Ambrozija @ 2008 02 07, 14:04) Mažamečiui pliusas, mat stengiasi lygiuotis į vyresnius, daugiau išmoksta pas mus ir ta pati situaciaj maniske vyriausia lopselinej grupej. matau pakolkas tik minusus , noriu kad pereitu i siek tiek didesniu grupe, bet velgi dilema ar nepadarysiu vaikui meskos paslaugos
mano mergyte eina i viena grupe su 3,4 metu vaikiukais,nes pas mus yra tik darzelis nuo 3 m.,kolkas nematau nieko blogo
manoji iš lopšelinės grupės pasigavo 'leliškų' žodžių- apapa-miegoti, tepu tepu- eiti
aišku pradėjęs eit į darželio grupę pasigaus tokių 'riebių ' žodžių ydomu- ar kai vaikui sueina trys metukai jį ir siunčia į darželio grupę ar tarkim laukia rudens
Gali būti ir skriaudžiamas, bet gali vaikutis norėti "pasitempti", t.y. išmokti gražiai valgyti, sėdėti ant puoduko ir daryti tai, ką daro vyresni vaikučiai. Mūsiškė lanko grupę, kur visi virš 2 metukų.
O as saviske perkeliau i bendraamziu grupe - yra jaunesniu, yra ir siek tiek vyresniu, bet vidurkis apie 2m visu vaiku.
Zinoma, is vyresniu ismoktu gal daugiau, bet kai tu vyresniu visi 15, ir dauguma berniukai 3-4 metu, tai vis pareidavo su nauja popa. Nutariau kad geriau ramesnej aplinkoj tegul vaikas pratinasi.
Ir visgi nutarėm saviškę perkelt į vyresnių vaikiukų grupę. ir pakolkas nė kiek nesigailiu. mažoji labai noriai eina į darželį , pradėjo daugiau sakinukais gražesniais šnekėti. pradėjo [ati rengtis, nors iki šiol visada sakydavo aš nemoku. žodžiu pakolkas jokių minusų nematau . aišku neinau kaip bus veliau , bet pakolkas nė kiek neisgailiu. aišku čia labai nuo vaiko priklauso
[Patarkite ką daryti? Mano sūneliui 2,7 metukų ir jis eina į lopšiuko grupę, adaptuojasi labai sunkiai. Jo "kolegos" visi iki 2 metukų tik vienas vaikutis yra virš 2.Gal reikia perkelti į darželio grupę ten visi 3-4m.Bet bijau kad bus paskutinis supuvęs kiaušinis ir bus dar blogiau
QUOTE(mamitux @ 2008 09 25, 13:32) [Patarkite ką daryti? Mano sūneliui 2,7 metukų ir jis eina į lopšiuko grupę, adaptuojasi labai sunkiai. Jo "kolegos" visi iki 2 metukų tik vienas vaikutis yra virš 2.Gal reikia perkelti į darželio grupę ten visi 3-4m.Bet bijau kad bus paskutinis supuvęs kiaušinis ir bus dar blogiau O gal kaip tik daugiau ismoks is vyresniu. Nes jei dabartinej grupej visi iki 2 metu, tai toks didokas skirtumas sakyciau, gal jam nuobodu bus su maziukais. Tik jei sunkiai adaptuojasi, tai perkelimas bus vel kaip is naujo pradejimas lankyt. Gaila vaiko, zinau is savo patirties.
Maniškė lanko vyresnių vaikučių grupę, tai labai greitai išmoko ant puodo sėdėti, pati valgyti, rengtis, stengėsi prie jų pritapti. Bet yra ir minusų - nori kartu žaisti su mergaitėm, o viena iš jų ir sako -tu maža. Maniškė kelias dienas apie tai kalbėjo ir pergyveno.
Manau, kad geriau yra, kai 2metis buna 3meciu grupeje, negu 3metis - 2meciu. Kadangi mazesnis is vyresniu turi ka pasimokyti, ko nepasakysi apie vyresnio mokymasi is mazesnio
QUOTE(mamitux @ 2008 09 25, 13:32) [Patarkite ką daryti? Mano sūneliui 2,7 metukų ir jis eina į lopšiuko grupę, adaptuojasi labai sunkiai. Jo "kolegos" visi iki 2 metukų tik vienas vaikutis yra virš 2.Gal reikia perkelti į darželio grupę ten visi 3-4m.Bet bijau kad bus paskutinis supuvęs kiaušinis ir bus dar blogiau mano maziukas kai pradejo lankyt jam buvo tik2,2metu o lanko visi virs 3,6 ai viena mergaite buvo 3,2 tai nu maniskio skiriasi visi 1,5 m pradzioj man tikrai atrode neramu bet aukletojos nuramino vaikui tikrai bus geriau jis labai mylimas (vos nelabiausiai nes toks baisiai mazas ir smulkus ) dziaugiuosi jis beto kalba pauksciu kalba o jo grupeje visi arba beveik visi kalba aiskiai tai gal ir jam pasisseks ismokti , as toj grupej matau tik du minusus vienas kad nelopselis ir reikia moket daugiau ir antras ten visi be sauskelniu o mano su tai ju ten nemokina
Sveiki
Mano mergina iš lopšelio grupės į logopedinę buvo perkelta kai jai buvo 2 metai ir 9 mėn.,tai ji buvo jauniausia. Kitiems vaikams tuo metu buvo 3-5 metai. Maniškei tai išėjo tik į naudą
Mano mažius lanko su metais vyresniais vaikais
labas, mano vaikiuku skirtumas 2 metukai, vis dar naminukai. as taip pat noreciau abu vienu kartu i viena grupe leist , manau abu jaustusi saugiau ir smagiau. kolkas abu smagiai namuos zidzia, aisku kartais ir pasistumdo-visko buna. vyresnelis truputi pagloboja sesyte kai mato kad jai negerai.
as pati kartu su dvyne darzelio nelankem, o iskart i mokykla nuejom buvo gana sudetinga, bet pamenu kad smagiau jautemes vienoje klaseje, pakovodavom viena uz kita.
Dabar gerai, mažesnis mokosi iš didesnių. Tažiau ateis laikas, kai reikės grupės draugams išeiti į mokyklą, o šiam- pasilikti darželyje ir pereiti į kitą grupę.Tai dažnam vaikui būna skausminga. Pagalvokit ,ar ne geriau iškart būt su bendraamžiais.
QUOTE(mergicalinsa @ 2009 03 25, 17:26) labas, mano vaikiuku skirtumas 2 metukai, vis dar naminukai. as taip pat noreciau abu vienu kartu i viena grupe leist , manau abu jaustusi saugiau ir smagiau. kolkas abu smagiai namuos zidzia, aisku kartais ir pasistumdo-visko buna. vyresnelis truputi pagloboja sesyte kai mato kad jai negerai. as pati kartu su dvyne darzelio nelankem, o iskart i mokykla nuejom buvo gana sudetinga, bet pamenu kad smagiau jautemes vienoje klaseje, pakovodavom viena uz kita. Mano vaikas pradejo lankyti darzeli su vyresniais vaikuciais. Jo grupej buvo 2 broliukai,tarp kuriu skirtumas apie 1,5 metu. Tai man taip grazu buvo ziureti i juos,dydysis visada maziu gindavo,o mazasis kaip prilipes prie brolio. Ir labai drasus jie man pasirode. Zinokit nemazai mamu dabar bando leisti vaikucius kartu i 1 grupe. Girdejau kad uzsieny tevai net nebando broliu ir seseru iskirti. Ir Lietuvoje jau kazka pedagogai sneka,kad jiems kartu daug geriau. QUOTE(N-e-r-i-n-g-a @ 2009 03 26, 16:14) Dabar gerai, mažesnis mokosi iš didesnių. Tažiau ateis laikas, kai reikės grupės draugams išeiti į mokyklą, o šiam- pasilikti darželyje ir pereiti į kitą grupę.Tai dažnam vaikui būna skausminga. Pagalvokit ,ar ne geriau iškart būt su bendraamžiais. Gal ir geriau,bet jei kitos iseities nera? Kaip mums,labai noreciau vaika vesti su bendraamziais,bet vietos grupej nera.
na mano vaikas taip pat yra jaunesnis tarp vyresniu ir as tuom tik dziaugiuosi
as noreciau,kad butu tarp bendraamaziu,kad vyresni neskriaustu
sveiki,
mes ir susidurem su tokia dilema ar leisti 2m. ir 4men dukra kartu su 3-meciais. QUOTE(Margareta @ 2009 08 18, 07:38) sveiki, mes ir susidurem su tokia dilema ar leisti 2m. ir 4men dukra kartu su 3-meciais. Jeigu tik dėl "tualetinių problemų" baisu, gal bandykite tartis su auklėtoja ir šeimininkute, kad dažniau jūsiškę ant tualeto sodintų (gal ir savo puodą leistų turėti). Palikinėkite daug atsarginių drabužių. Iš vyresnių vaikų mergaitė tikrai visko daug greičiau išmoks (taip pat ir prašytis į tualetą). Aš būčiau visomis keturiomis UŽ
Man irgi iškilo klausimas dėl grupės amžiaus. Pernai rugsėjį leidau su pačiais mažiausiais (2-2.5m), maniškei buvo 1.5m. Dar buvo pora vaikučių tokio paties amžiaus. Kiek supratau, tai iš lopšelinukų kelia tik jeigu šiais kalendoriniais metais sueina 3m, bet maniškės gimtadienis tik vasarį. Visgi svarstau, kad gal reiktų jos nepalikti su lopšelinukais, juk ir su vaikais pažįstama, ir gal nebus veikti ką tarp 2m vaikučių?
Ir koks skirtumas grupėse? Gal keičiasi kažkaip ypatingai dienotvarkė, žaidimai ar kažkas?
Maniske irgi gimus vasari, keliavo su visais savo grupes vaikuciais i darzeline grupe, nors jai dar nebuvo 3 metuku. Buvo 2m ir 7 men. Nuo to vaikucio, kuriam tais kalendoriniais metais turejo sueiti 3 metai, ji skyresi 2 men. Bet as kol kas tik dziaugiuosi.
Ji butu likus lopsely is visos grupes viena ir butu ateje visi maziukai, pampersiniai, nekalbantys ir t.t. Manau butu buve daugiau problemu, negu pliusu. Isejo su visom savo draugem, papuole pas geras aukletojas. Del tualeto maciau klause, tai maniskei nebuvo problemu, dare visad ant tualeto ir namuose tai kazkaip nusiskundimu nebuvo Siaip viskas priklauso nuo vaiko. Jautresnis vaikas gali nepritapti didesniu grupej, gali but sunku adaptuotis. Manau reikia spresti pagal kiekviena vaikuti individualiai. QUOTE(rumba @ 2009 08 23, 10:44) Del tualeto maciau klause, tai maniskei nebuvo problemu, dare visad ant tualeto ir namuose tai kazkaip nusiskundimu nebuvo Siaip viskas priklauso nuo vaiko. Jautresnis vaikas gali nepritapti didesniu grupej, gali but sunku adaptuotis. Manau reikia spresti pagal kiekviena vaikuti individualiai. Tai jau ant tualeto darželiniai daro, puodukų nėra? Maniškė tai per 2mėn atprato nuo darželio, visą šią savaitę rytais verkė QUOTE(mylimuke @ 2009 08 23, 14:53) Tai jau ant tualeto darželiniai daro, puodukų nėra? taip, viskas pritaikyta vaikų ūgiui
Po siusiuko visada pati nusivalo, o kai pakakoja aukletoja nuvalo
QUOTE(Margareta @ 2009 08 24, 07:19) o tai ka ir uzpakalius patys nusivalo 3meciai? nu negaliu patiketi.. Kartais valosi (kokybės nekomentuosiu, bet tam yra budintys drabužiai spintelėje), kartais auklėtoją ar šeimininkutę pasikviečia. Bet ilgainiui jau patys išmoksta nusivalyti švariai QUOTE(kasiopeja @ 2009 08 24, 12:49) Kartais valosi (kokybės nekomentuosiu, bet tam yra budintys drabužiai spintelėje), kartais auklėtoją ar šeimininkutę pasikviečia. Bet ilgainiui jau patys išmoksta nusivalyti švariai mano dukryte 2, 2 m. pati valosi visada po tualeto, labai stengiasi, bet juk tik taip ir ismokstama. Manau, kai pats vaikas jau daug ka daro savarankiskai ir mamai ramiau, ir aukletojoms gerai.
Maniškė po sisiuko namie visada nusivalo, po didelio aš dar nuvalau, nors aišku ir pati stengiasi.
Kalbėjau šiandien su direktore, tai sakė, kad mūsų neperkels į darželinukus, tipo tokia tvarka
Ir dar pasakė, kad ji nemėgsta piešti, yra tokia pasyvoka
Jeigu norite kelti pas trimetukus, pasikalbekit pirmiausia su aukletoja vaiko.Ji geriau ji zino negu direktore.Ir pamatysit ka sakys, jeigu ji vienodai elgiasi su trimetinukais, arba juos lenkia (buna visko
QUOTE(rumba @ 2009 08 27, 11:45) Jeigu norite kelti pas trimetukus, pasikalbekit pirmiausia su aukletoja vaiko.Ji geriau ji zino negu direktore.Ir pamatysit ka sakys, jeigu ji vienodai elgiasi su trimetinukais, arba juos lenkia (buna visko Čia apie jos elgesį sakė auklėtoja, kuri kartais pavaduoja nuolatines. Šias savaites iki rugsėjo auklėtojos keičiasi kasdien, dvi grupės sujungtos į vieną, kažkoks bardakas Šiaip jau anksčiau per tėvelių susirinkimą auklėtojos sakė, kad ji labiau mėgsta žaisti viena, nors su kitais vaikais nekonfliktuoja labai. Kai ateina į grupę, tai visi vaikai šaukia vardu, kviečia žaisti. Dar šiandien sakė, kad apsirengti nelabai moka. O ar jūsų vaikai moka? Bet šiaip ir valgo pati, ir geria, ir ant puoduko daro, bent jau namie problemų nekyla.
keista..is tiesu gal toks vaiko budas
QUOTE(mylimuke @ 2009 08 27, 13:04) Čia apie jos elgesį sakė auklėtoja, kuri kartais pavaduoja nuolatines. Šias savaites iki rugsėjo auklėtojos keičiasi kasdien, dvi grupės sujungtos į vieną, kažkoks bardakas Šiaip jau anksčiau per tėvelių susirinkimą auklėtojos sakė, kad ji labiau mėgsta žaisti viena, nors su kitais vaikais nekonfliktuoja labai. Kai ateina į grupę, tai visi vaikai šaukia vardu, kviečia žaisti. Dar šiandien sakė, kad apsirengti nelabai moka. O ar jūsų vaikai moka? Bet šiaip ir valgo pati, ir geria, ir ant puoduko daro, bent jau namie problemų nekyla. Na del aukletoju kaitos vasara,juk visur sujungtos grupes ,aukletojos porai menesiu iseina atostogu :mirksiukas Aisku,kad vaikams sava aukletoja geriau,bet negi delto joms neiti atostogauti Kiek zinau ,vaikai i darzelinuku grupe is lopselio pervedami pagal istatyma treju metuku,tai visai nesvarbu,kad vaikas moka apsirengti ,ar nemoka...juk darzelines grupes TIK nuo treju
Mylimuke, o nera galimybes pasikalbeti su pagrindine aukletoja?Na kad ir telefonu
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 08 27, 12:39) Na del aukletoju kaitos vasara,juk visur sujungtos grupes ,aukletojos porai menesiu iseina atostogu :mirksiukas Aisku,kad vaikams sava aukletoja geriau,bet negi delto joms neiti atostogauti Kiek zinau ,vaikai i darzelinuku grupe is lopselio pervedami pagal istatyma treju metuku,tai visai nesvarbu,kad vaikas moka apsirengti ,ar nemoka...juk darzelines grupes TIK nuo treju Visi miesto darželiai neveikė 1.5mėn, mes atostogų išėjom dar 2 savaitėm anksčiau. Atostogoms neprieštarauju, bet kam keist auklėtojas 2 kart dienoj ir kasdien vis skirtingas? Negi negali pabūt 2-3 pastovios tas dvi savaites? QUOTE(mylimuke @ 2009 08 27, 17:13) Visi miesto darželiai neveikė 1.5mėn, mes atostogų išėjom dar 2 savaitėm anksčiau. Atostogoms neprieštarauju, bet kam keist auklėtojas 2 kart dienoj ir kasdien vis skirtingas? Negi negali pabūt 2-3 pastovios tas dvi savaites? Na ziurint kokiame mieste ,nes kiek zinau Vilniuje neveike apie 6-7 darzeliai ,ir tai direktoriu iniciatyva,nes taip sutaupydamos lesas. Na o del keitimo kasdien ,tai tikrai keista ,nes pas mus dirbo kelios visa men.,o paskui kitos,kita menesi.Matyt nebuvo kam dirbti,tai kaitaliojo QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 08 27, 22:57) Na ziurint kokiame mieste ,nes kiek zinau Vilniuje neveike apie 6-7 darzeliai ,ir tai direktoriu iniciatyva,nes taip sutaupydamos lesas. Na o del keitimo kasdien ,tai tikrai keista ,nes pas mus dirbo kelios visa men.,o paskui kitos,kita menesi.Matyt nebuvo kam dirbti,tai kaitaliojo Pas mus uždarė visus 3 esančius, nes taupydami lėšas nesamdė jokių pavaduojančių auklėtojų ir nepaliko jokių veikiančių grupių. Taigi atostogauti galėjo visos. Kalbėjau šiandien su auklėtojom mūsų nuolatinėm, tai sakė, kad viską dukra normaliai daro, kaip ir kiti vaikai, nėra taip, kad atsiliktų
Galima perkelti, tiesiog seskit namie parasykit prasyma laisva forma, kad perkeltu is lopselio i darzelio grupe su visais grupes vaikais, motyvuokit, kodel norit perkelti. Iteikit direktorei rasta ir viskas, nuo rugsejo zygiuokit i darzeline grupe. Aisku jei taip apsisprendet. Mes patys taip darem
Buvau pas direktorę. Pas mus viskas, kas su darželiais, tai labai jau neaišku ir sukta
QUOTE(mylimuke @ 2009 08 28, 23:24) Buvau pas direktorę. Pas mus viskas, kas su darželiais, tai labai jau neaišku ir sukta Na ji teisi,nes kiek zinau i savivaldybes sarasiukus nesa iki liepos 1 d.Ir vaiku negali buti daugiau nei priklauso pagal normatyvus. |