Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 2-metis 3 metų vaikų grupėje
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2
Zuikienaa
smile.gif Na, ar jausis vaikutis skriaudziamas vyresneliu grupeje, tai jau is dalies cia priklauso nuo grupes aukletojos, t.y. jos atsidavimo paciam darbui vaiku darzelyje, noro uztikrinti saugumo jausma grupeje ir panasiai. O siaip tai mano nuomone, jeigu vaikiukas, kad ir dvimetis yra pakankamai gudrus, tai kad i trimeciu grupe eina tai labai didelis pliusas. Trimetukai jau gudresni, todel mazesnis vaikiukas gali daug ko pasimokyti is ju. Pradzioje nebent tik kol praeis adaptacinis periodas vaikui gali buti sunkiau su vyresniais, bet veliau tarp vaiku to skirtumo didelio nesijaus visiskai, kadangi vaikai tai ne suauge, nusisypso vienas kitam susikabina uz rankyciu ir eina dirbti savo darbelio - zaisti mirksiukas.gif 4u.gif
*RRR-Miau*
Savo sūnelį nuo 2,10 metų taip pat leidau i mišrią grupę. Mišrioje grupėje vaikai buvo nuo 3 iki 5 metų. Maniškis pats jauniausias. Pirmais metais rūpestėlio buvo, vis galvodauvau, jog vyresni jį skriaudžia, nes vis parsivesdavau, tai ausim raudona su kraujosruva, tai mėlyne nugarytėje. Sakydavo jog mušasi. Tačiau kai vėliau pradėjo pažinti vaikus ir jų vardus, tada pasipasakodavo, jog tie skriaudikai buvo taip pat ne ka vyresni už jį. Tai va, kaip kartais buna. smile.gif
Ambro
Mažamečiui pliusas, mat stengiasi lygiuotis į vyresnius, daugiau išmoksta smile.gif Atvirkščiai būtų, tai jau ne kas: mano mažasis pats vyriausias lopšelinukų grupėj, tarp beveik metinukų. Tai jam tobulėt net nėr kaip.
Ambro
Geriau jau atskirai. Mat vis tiek vienas iš jų bus lyderis. Atskirose grupėse abu turėtų savo draugų ratą, + pasiilgtų viens kito smile.gif
olė
aukletojoms gal ir sunkiau dirbti g.gif .bet manau,kad broliui ir sesei,ar pan.,geriau kartu,ypac savaitinese grupese 4u.gif
Ambro
QUOTE(olė @ 2008 02 07, 17:44)
aukletojoms gal ir sunkiau dirbti g.gif .bet manau,kad broliui ir sesei,ar pan.,geriau kartu,ypac savaitinese grupese 4u.gif
*

Savaitinėse tai taip. Bet savaitinės gr būna tik kelios, į kurias suveda visus likusius nakčiai vaikučius. Tai nakčiai jie gali ir susitikt vienoj grupėj wink.gif

Bet iš savo patirties galiu pasakyt, kad atskirai vis tiek geriau. Nes pati buvau kartu su seserim. Aš buvau jos užslopinta, mat ji aktyvistė, daug bendraujanti, aš buvau šešėlyje verysad.gif
NEINE
Maniškiai kartu grupėje.Ir man labai gerai,ir manau,kad vaikams nieko blogo.Auklėtoja sako,kad jie kartu net nebūna.Mergytė žaidžia su mergaitėmis,o jis-su berniukais.Kiekvienas turi po geriausią draugą. Kai užsigauna darželyje,tuomet vienas kitą pagaili. thumbup.gif Gera kartais turėti savą žmogutį šalia. Mano vyresnėlis yra rūpestingas,tai anksčiau jam tekdavo kam nors kitam padėti,o dabar tenka sesei padėti.
gabvidas
As ir zadu nuo rudens abu vest i darzeli tai sakau gal atskirai geriau,bus vakare pasiilge ir maziau pesis.Nors is kitos puses gal kartu butu drasiau
Vilsen
QUOTE(GERAS VYRAS @ 2005 10 11, 08:44)
cia jau darzelio grupe ir jis vienas ten toks maziukas. Seip as irgi manau kad su vyresniais vaikas greiciau visko mokosi.
*

ir as taip manau.Geriau tegul bus jauniausias grupeje nei vyriausias 4u.gif
zaiza66
QUOTE(Ambrozija @ 2008 02 07, 14:04)
Mažamečiui pliusas, mat stengiasi lygiuotis į vyresnius, daugiau išmoksta smile.gif Atvirkščiai būtų, tai jau ne kas: mano mažasis pats vyriausias lopšelinukų grupėj, tarp beveik metinukų. Tai jam tobulėt net nėr kaip.
*

pas mus ir ta pati situaciaj maniske vyriausia lopselinej grupej. matau pakolkas tik minusus , noriu kad pereitu i siek tiek didesniu grupe, bet velgi dilema ar nepadarysiu vaikui meskos paslaugos g.gif
mamiux
mano mergyte eina i viena grupe su 3,4 metu vaikiukais,nes pas mus yra tik darzelis nuo 3 m.,kolkas nematau nieko blogo g.gif .18 vaiku grupeje,3 mergytes yra dvimetukes ,tai aukletoja tikrai speja viska padaryti..bent jau kolkas,yra vienas puodas ir klozetas...tai pasiskirsto kas kam mirksiukas.gif
awiux
manoji iš lopšelinės grupės pasigavo 'leliškų' žodžių- apapa-miegoti, tepu tepu- eiti blink.gif - o jau tuos leliškus žodelius buvom senai pamiršę ir praktiškai nenaudoje lotuliukas.gif ... va ir pasekmė-vaikas tarp mažesnių grupėje...
aišku pradėjęs eit į darželio grupę pasigaus tokių 'riebių ' žodžių doh.gif

ydomu- ar kai vaikui sueina trys metukai jį ir siunčia į darželio grupę ar tarkim laukia rudens g.gif
mylimuke
Gali būti ir skriaudžiamas, bet gali vaikutis norėti "pasitempti", t.y. išmokti gražiai valgyti, sėdėti ant puoduko ir daryti tai, ką daro vyresni vaikučiai. Mūsiškė lanko grupę, kur visi virš 2 metukų.
*zivile*
O as saviske perkeliau i bendraamziu grupe - yra jaunesniu, yra ir siek tiek vyresniu, bet vidurkis apie 2m visu vaiku.
Zinoma, is vyresniu ismoktu gal daugiau, bet kai tu vyresniu visi 15, ir dauguma berniukai 3-4 metu, tai vis pareidavo su nauja popa. Nutariau kad geriau ramesnej aplinkoj tegul vaikas pratinasi.
zaiza66
Ir visgi nutarėm saviškę perkelt į vyresnių vaikiukų grupę. ir pakolkas nė kiek nesigailiu. mažoji labai noriai eina į darželį , pradėjo daugiau sakinukais gražesniais šnekėti. pradėjo [ati rengtis, nors iki šiol visada sakydavo aš nemoku. žodžiu pakolkas jokių minusų nematau . aišku neinau kaip bus veliau , bet pakolkas nė kiek neisgailiu. aišku čia labai nuo vaiko priklauso
mamitux
[Patarkite ką daryti? Mano sūneliui 2,7 metukų ir jis eina į lopšiuko grupę, adaptuojasi labai sunkiai. Jo "kolegos" visi iki 2 metukų tik vienas vaikutis yra virš 2.Gal reikia perkelti į darželio grupę ten visi 3-4m.Bet bijau kad bus paskutinis supuvęs kiaušinis ir bus dar blogiau blink.gif Šiaip savsrankiškas, viską kalba. g.gif
*zivile*
QUOTE(mamitux @ 2008 09 25, 13:32)
[Patarkite ką daryti? Mano sūneliui 2,7 metukų ir jis eina į lopšiuko grupę, adaptuojasi labai sunkiai. Jo "kolegos" visi iki 2 metukų tik vienas vaikutis yra virš 2.Gal reikia perkelti į darželio grupę ten visi 3-4m.Bet bijau kad bus paskutinis supuvęs kiaušinis ir bus dar blogiau blink.gif Šiaip savsrankiškas, viską kalba. g.gif
*

O gal kaip tik daugiau ismoks is vyresniu. Nes jei dabartinej grupej visi iki 2 metu, tai toks didokas skirtumas sakyciau, gal jam nuobodu bus su maziukais. Tik jei sunkiai adaptuojasi, tai perkelimas bus vel kaip is naujo pradejimas lankyt. Gaila vaiko, zinau is savo patirties.
laimux2
Maniškė lanko vyresnių vaikučių grupę, tai labai greitai išmoko ant puodo sėdėti, pati valgyti, rengtis, stengėsi prie jų pritapti. Bet yra ir minusų - nori kartu žaisti su mergaitėm, o viena iš jų ir sako -tu maža. Maniškė kelias dienas apie tai kalbėjo ir pergyveno.
spirgis_keptuveje
Manau, kad geriau yra, kai 2metis buna 3meciu grupeje, negu 3metis - 2meciu. Kadangi mazesnis is vyresniu turi ka pasimokyti, ko nepasakysi apie vyresnio mokymasi is mazesnio
gobsiukas
QUOTE(mamitux @ 2008 09 25, 13:32)
*

mano maziukas kai pradejo lankyt jam buvo tik2,2metu o lanko visi virs 3,6 ai viena mergaite buvo 3,2 tai nu maniskio skiriasi visi 1,5 m pradzioj man tikrai atrode neramu bet aukletojos nuramino vaikui tikrai bus geriau jis labai mylimas (vos nelabiausiai nes toks baisiai mazas ir smulkus ) dziaugiuosi jis beto kalba pauksciu kalba o jo grupeje visi arba beveik visi kalba aiskiai tai gal ir jam pasisseks ismokti , as toj grupej matau tik du minusus vienas kad nelopselis ir reikia moket daugiau ir antras ten visi be sauskelniu o mano su tai ju ten nemokina doh.gif
Danielle
Sveiki smile.gif
Mano mergina iš lopšelio grupės į logopedinę buvo perkelta kai jai buvo 2 metai ir 9 mėn.,tai ji buvo jauniausia. Kitiems vaikams tuo metu buvo 3-5 metai. Maniškei tai išėjo tik į naudą smile.gif . Labai greitai tapo savarankiška, aišku ir kitokių dalykų išmoko ( bet be jų turbūt neįmanoma). dabar jau beveik metai kaip lanko šią grupę ir matau,kad jos draugai yra du vyriausi vaikai. Jie maniškę globoja, o ši leidžiasi globojama smile.gif .
Gėlėta
Mano mažius lanko su metais vyresniais vaikais smile.gif dalyvauja veikloje kaip su lygiais, aišku kalba skiriasi, jis prasčiau kalba, bet yra pavyzdys kaip kalbėti, o rankų darbai (piešimas, klijavimas) niekuo nesiskiria, tai manau išeis manajam į naudą
mergicalinsa
labas, mano vaikiuku skirtumas 2 metukai, vis dar naminukai. as taip pat noreciau abu vienu kartu i viena grupe leist , manau abu jaustusi saugiau ir smagiau. kolkas abu smagiai namuos zidzia, aisku kartais ir pasistumdo-visko buna. vyresnelis truputi pagloboja sesyte kai mato kad jai negerai.
as pati kartu su dvyne darzelio nelankem, o iskart i mokykla nuejom buvo gana sudetinga, bet pamenu kad smagiau jautemes vienoje klaseje, pakovodavom viena uz kita.
N-e-r-i-n-g-a
Dabar gerai, mažesnis mokosi iš didesnių. Tažiau ateis laikas, kai reikės grupės draugams išeiti į mokyklą, o šiam- pasilikti darželyje ir pereiti į kitą grupę.Tai dažnam vaikui būna skausminga. Pagalvokit ,ar ne geriau iškart būt su bendraamžiais. mirksiukas.gif
pinakolada
QUOTE(mergicalinsa @ 2009 03 25, 17:26)
labas, mano vaikiuku skirtumas 2 metukai, vis dar naminukai.  as taip pat noreciau abu vienu kartu i viena grupe leist , manau abu jaustusi saugiau ir smagiau. kolkas abu smagiai namuos zidzia, aisku kartais ir pasistumdo-visko buna. vyresnelis truputi pagloboja sesyte kai mato kad jai negerai.
as pati kartu su dvyne darzelio nelankem, o iskart i mokykla nuejom buvo gana sudetinga, bet pamenu kad smagiau jautemes vienoje klaseje, pakovodavom viena uz kita.
*

Mano vaikas pradejo lankyti darzeli su vyresniais vaikuciais. Jo grupej buvo 2 broliukai,tarp kuriu skirtumas apie 1,5 metu. Tai man taip grazu buvo ziureti i juos,dydysis visada maziu gindavo,o mazasis kaip prilipes prie brolio. Ir labai drasus jie man pasirode.
Zinokit nemazai mamu dabar bando leisti vaikucius kartu i 1 grupe. Girdejau kad uzsieny tevai net nebando broliu ir seseru iskirti. Ir Lietuvoje jau kazka pedagogai sneka,kad jiems kartu daug geriau.

QUOTE(N-e-r-i-n-g-a @ 2009 03 26, 16:14)
Dabar gerai, mažesnis mokosi iš didesnių. Tažiau ateis laikas, kai reikės grupės draugams išeiti į mokyklą, o šiam- pasilikti darželyje ir pereiti į kitą grupę.Tai dažnam vaikui būna skausminga. Pagalvokit ,ar ne geriau iškart būt su bendraamžiais. mirksiukas.gif
*

Gal ir geriau,bet jei kitos iseities nera? Kaip mums,labai noreciau vaika vesti su bendraamziais,bet vietos grupej nera.

saulės spindulėlis
na mano vaikas taip pat yra jaunesnis tarp vyresniu ir as tuom tik dziaugiuosi smile.gif , nes taip jis kuo daugiau ismoksta, o be to jam patinka bendrauti su vyresniais mirksiukas.gif . bet cia priklauso nuo vaiku viskas. jei vaikas nelinkes bendrauti, galbut nera labai imlus, jam su vyresniais gali buti nejauku, net gali pradeti kompleksuoti... g.gif
Ledine shirdis
as noreciau,kad butu tarp bendraamaziu,kad vyresni neskriaustu rolleyes.gif
Margareta
sveiki,

mes ir susidurem su tokia dilema ar leisti 2m. ir 4men dukra kartu su 3-meciais. g.gif lopselyje tipo vietu neuztenka, tai pasiule mums toki varianta. del ugdymosi ir pan. gal ir gerai ismoks daugiau su vyresniais. bet man idomus dar toks aspektas, kaip priziurimi tie 3-meciai. direktore sako kad cia jau nebebus puoduku o reiks daryti ant tualeto ir uzpakaliuka patys vaikuciai nusivalo. (idomu ar tikrai visi 3meciai tai moka?) sitam reikalui maniske tikrai dar nepriaugus..kartais ir avarija dar pasitaiko - uzsimirsta ir ziurek slapios kelnes. kaip ten is tikruju?
kasiopeja
QUOTE(Margareta @ 2009 08 18, 07:38)
sveiki,

mes ir susidurem su tokia dilema ar leisti 2m. ir 4men dukra kartu su 3-meciais.  g.gif lopselyje tipo vietu neuztenka, tai pasiule mums toki varianta. del ugdymosi ir pan. gal ir gerai ismoks daugiau su vyresniais. bet man idomus dar toks aspektas, kaip priziurimi tie 3-meciai. direktore sako kad cia jau nebebus puoduku o reiks daryti ant tualeto ir uzpakaliuka patys vaikuciai nusivalo. (idomu ar tikrai visi 3meciai tai moka?) sitam reikalui maniske tikrai dar nepriaugus..kartais ir avarija dar pasitaiko  - uzsimirsta ir ziurek slapios kelnes. kaip ten is tikruju?

Jeigu tik dėl "tualetinių problemų" baisu, gal bandykite tartis su auklėtoja ir šeimininkute, kad dažniau jūsiškę ant tualeto sodintų (gal ir savo puodą leistų turėti). Palikinėkite daug atsarginių drabužių. Iš vyresnių vaikų mergaitė tikrai visko daug greičiau išmoks (taip pat ir prašytis į tualetą). Aš būčiau visomis keturiomis UŽ bigsmile.gif
mylimuke
Man irgi iškilo klausimas dėl grupės amžiaus. Pernai rugsėjį leidau su pačiais mažiausiais (2-2.5m), maniškei buvo 1.5m. Dar buvo pora vaikučių tokio paties amžiaus. Kiek supratau, tai iš lopšelinukų kelia tik jeigu šiais kalendoriniais metais sueina 3m, bet maniškės gimtadienis tik vasarį. Visgi svarstau, kad gal reiktų jos nepalikti su lopšelinukais, juk ir su vaikais pažįstama, ir gal nebus veikti ką tarp 2m vaikučių? g.gif Aš už tai, kad geriau būtų tarp šiek tiek vyresnių nei tarp jaunesnių. Tik va vistiek suabejojau dar.
Ir koks skirtumas grupėse? Gal keičiasi kažkaip ypatingai dienotvarkė, žaidimai ar kažkas? blush2.gif
rumba
Maniske irgi gimus vasari, keliavo su visais savo grupes vaikuciais i darzeline grupe, nors jai dar nebuvo 3 metuku. Buvo 2m ir 7 men. Nuo to vaikucio, kuriam tais kalendoriniais metais turejo sueiti 3 metai, ji skyresi 2 men. Bet as kol kas tik dziaugiuosi.
Ji butu likus lopsely is visos grupes viena ir butu ateje visi maziukai, pampersiniai, nekalbantys ir t.t. Manau butu buve daugiau problemu, negu pliusu.
Isejo su visom savo draugem, papuole pas geras aukletojas.
Del tualeto maciau klause, tai maniskei nebuvo problemu, dare visad ant tualeto ir namuose tai kazkaip nusiskundimu nebuvo smile.gif

Siaip viskas priklauso nuo vaiko. Jautresnis vaikas gali nepritapti didesniu grupej, gali but sunku adaptuotis. Manau reikia spresti pagal kiekviena vaikuti individualiai.
mylimuke
QUOTE(rumba @ 2009 08 23, 10:44)
Del tualeto maciau klause, tai maniskei nebuvo problemu, dare visad ant tualeto ir namuose tai kazkaip nusiskundimu nebuvo smile.gif

Siaip viskas priklauso nuo vaiko. Jautresnis vaikas gali nepritapti didesniu grupej, gali but sunku adaptuotis. Manau reikia spresti pagal kiekviena vaikuti individualiai.
*

Tai jau ant tualeto darželiniai daro, puodukų nėra? g.gif Ar užlipa tie mažiukai, ar ten tualetai maži?

Maniškė tai per 2mėn atprato nuo darželio, visą šią savaitę rytais verkė unsure.gif O dar auklėtojos kai kurios atostogauja, tai nepažįstamos vis ateina kasdien, sunku vaikui.
kasiopeja
QUOTE(mylimuke @ 2009 08 23, 14:53)
Tai jau ant tualeto darželiniai daro, puodukų nėra?  g.gif  Ar užlipa tie mažiukai, ar ten tualetai maži?

taip, viskas pritaikyta vaikų ūgiui 4u.gif Pasiprašykit kurią dieną į ekskursiją mirksiukas.gif
Margareta
QUOTE(kasiopeja @ 2009 08 24, 08:51)
taip, viskas pritaikyta vaikų ūgiui  4u.gif  Pasiprašykit kurią dieną į ekskursiją  mirksiukas.gif
*

o tai ka ir uzpakalius patys nusivalo 3meciai? nu negaliu patiketi.. unsure.gif nes mums direktore priliepe mokintis kad jau pati nusivalytu, anot jos, darzelinukai jau patys valosi g.gif
rumba
Po siusiuko visada pati nusivalo, o kai pakakoja aukletoja nuvalo smile.gif Ir namie taip pat. Tualetai yra pritaikyti vaiku ugiui, kievienas tualetas uzsidaro, yra kabliukas, nes vyresni vaikiukai, tarkim 5-6-meciai jau pradeda gedintis vieni kitu. Yra tualetinio popieriaus laikikliai.Zodziu viskas kaip turi buti smile.gif Prie tualeto yra kelios, gal kokios 7 kriaukles su muiliuku salia padetu, kiekvienam vaikui atskirai yra ranksluostukai pakabinti, yra ir tipo tokia vonia, nelaimei kokiai gal nutikus pasinaudoja kada smile.gif (bent pas mus grupej taip yra). Geriausia butu nueiti i busima grupe ir apsiziureti visus kampus.Ne tik zaislus istyrineti, bet ir lovas, patalyne, tualeta ir pan. Sekmes 4u.gif
kasiopeja
QUOTE(Margareta @ 2009 08 24, 07:19)
o tai ka ir uzpakalius patys nusivalo 3meciai? nu negaliu patiketi..  unsure.gif nes mums direktore priliepe mokintis kad jau pati nusivalytu, anot jos, darzelinukai  jau patys valosi  g.gif

Kartais valosi (kokybės nekomentuosiu, bet tam yra budintys drabužiai spintelėje), kartais auklėtoją ar šeimininkutę pasikviečia. Bet ilgainiui jau patys išmoksta nusivalyti švariai bigsmile.gif
ingutera
QUOTE(kasiopeja @ 2009 08 24, 12:49)
Kartais valosi (kokybės nekomentuosiu, bet tam yra budintys drabužiai spintelėje), kartais auklėtoją ar šeimininkutę pasikviečia. Bet ilgainiui jau patys išmoksta nusivalyti švariai  bigsmile.gif
*

mano dukryte 2, 2 m. pati valosi visada po tualeto, labai stengiasi, bet juk tik taip ir ismokstama. Manau, kai pats vaikas jau daug ka daro savarankiskai ir mamai ramiau, ir aukletojoms gerai.
mylimuke
Maniškė po sisiuko namie visada nusivalo, po didelio aš dar nuvalau, nors aišku ir pati stengiasi.
mylimuke
Kalbėjau šiandien su direktore, tai sakė, kad mūsų neperkels į darželinukus, tipo tokia tvarka unsure.gif Nors ji vos mėnesiu jaunesnė už šių kalendorinių metų trimetinukus.
Ir dar pasakė, kad ji nemėgsta piešti, yra tokia pasyvoka g.gif Bet negi dėl to, kad jaunesnė? Gal tiesiog toks vaiko būdas, aš irgi maža dažniausiai žaisdavau viena ir nelakstydavau "galvom" kaip kiti.
rumba
Jeigu norite kelti pas trimetukus, pasikalbekit pirmiausia su aukletoja vaiko.Ji geriau ji zino negu direktore.Ir pamatysit ka sakys, jeigu ji vienodai elgiasi su trimetinukais, arba juos lenkia (buna visko smile.gif ) leiskite su didesniais smile.gif Na ir pati gi matote, koks vaikas, imlus, zingeidus ar daugiau pasyvus, ramus... Jeigu norite kelti su didesniais, rasykite prasyma, motyvuokite kodel norite eiti su didesniais vaikuciais ir neperkelti jusu negali..Sekmes apsisprendimuose 4u.gif
mylimuke
QUOTE(rumba @ 2009 08 27, 11:45)
Jeigu norite kelti pas trimetukus, pasikalbekit pirmiausia su aukletoja vaiko.Ji geriau ji zino negu direktore.Ir pamatysit ka sakys, jeigu ji vienodai elgiasi su trimetinukais, arba juos lenkia (buna visko smile.gif ) leiskite su didesniais smile.gif Na ir pati gi matote, koks vaikas, imlus, zingeidus ar daugiau pasyvus, ramus... Jeigu norite kelti su didesniais, rasykite prasyma, motyvuokite kodel norite eiti su didesniais vaikuciais ir neperkelti jusu negali..Sekmes apsisprendimuose 4u.gif
*

Čia apie jos elgesį sakė auklėtoja, kuri kartais pavaduoja nuolatines. Šias savaites iki rugsėjo auklėtojos keičiasi kasdien, dvi grupės sujungtos į vieną, kažkoks bardakas unsure.gif Negi jie galvoja, kad vaikams tai gerai.
Šiaip jau anksčiau per tėvelių susirinkimą auklėtojos sakė, kad ji labiau mėgsta žaisti viena, nors su kitais vaikais nekonfliktuoja labai. Kai ateina į grupę, tai visi vaikai šaukia vardu, kviečia žaisti.
Dar šiandien sakė, kad apsirengti nelabai moka. O ar jūsų vaikai moka? Bet šiaip ir valgo pati, ir geria, ir ant puoduko daro, bent jau namie problemų nekyla.
Margareta
keista..is tiesu gal toks vaiko budas g.gif as pazistu trimeciau, kurie taip pat nelabai moka apsirengti...

Ilgaplaukė
QUOTE(mylimuke @ 2009 08 27, 13:04)
Čia apie jos elgesį sakė auklėtoja, kuri kartais pavaduoja nuolatines. Šias savaites iki rugsėjo auklėtojos keičiasi kasdien, dvi grupės sujungtos į vieną, kažkoks bardakas  unsure.gif  Negi jie galvoja, kad vaikams tai gerai.
Šiaip jau anksčiau per tėvelių susirinkimą auklėtojos sakė, kad ji labiau mėgsta žaisti viena, nors su kitais vaikais nekonfliktuoja labai. Kai ateina į grupę, tai visi vaikai šaukia vardu, kviečia žaisti.
Dar šiandien sakė, kad apsirengti nelabai moka. O ar jūsų vaikai moka? Bet šiaip ir valgo pati, ir geria, ir ant puoduko daro, bent jau namie problemų nekyla.
*

Na del aukletoju kaitos vasara,juk visur sujungtos grupes ,aukletojos porai menesiu iseina atostogu :mirksiukas Aisku,kad vaikams sava aukletoja geriau,bet negi delto joms neiti atostogauti g.gif Yra alternatyva,galima vasara ir nevesti( jeigu yra kam pabuti),kad nebutu streso mirksiukas.gif
Kiek zinau ,vaikai i darzelinuku grupe is lopselio pervedami pagal istatyma treju metuku,tai visai nesvarbu,kad vaikas moka apsirengti ,ar nemoka...juk darzelines grupes TIK nuo treju mirksiukas.gif
rumba
Mylimuke, o nera galimybes pasikalbeti su pagrindine aukletoja?Na kad ir telefonu rolleyes.gif
mylimuke
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 08 27, 12:39)
Na del aukletoju kaitos vasara,juk visur sujungtos grupes ,aukletojos porai menesiu iseina atostogu :mirksiukas Aisku,kad vaikams sava aukletoja geriau,bet negi delto joms neiti atostogauti g.gif Yra alternatyva,galima vasara ir nevesti( jeigu yra kam pabuti),kad nebutu streso mirksiukas.gif
Kiek zinau ,vaikai i darzelinuku grupe is lopselio pervedami pagal istatyma treju metuku,tai visai nesvarbu,kad vaikas moka apsirengti ,ar nemoka...juk darzelines grupes TIK nuo treju mirksiukas.gif
*

Visi miesto darželiai neveikė 1.5mėn, mes atostogų išėjom dar 2 savaitėm anksčiau. Atostogoms neprieštarauju, bet kam keist auklėtojas 2 kart dienoj ir kasdien vis skirtingas? Negi negali pabūt 2-3 pastovios tas dvi savaites? g.gif
Ilgaplaukė
QUOTE(mylimuke @ 2009 08 27, 17:13)
Visi miesto darželiai neveikė 1.5mėn, mes atostogų išėjom dar 2 savaitėm anksčiau. Atostogoms neprieštarauju, bet kam keist auklėtojas 2 kart dienoj ir kasdien vis skirtingas? Negi negali pabūt 2-3 pastovios tas dvi savaites?  g.gif
*

Na ziurint kokiame mieste ,nes kiek zinau Vilniuje neveike apie 6-7 darzeliai ,ir tai direktoriu iniciatyva,nes taip sutaupydamos lesas. mirksiukas.gif
Na o del keitimo kasdien ,tai tikrai keista ,nes pas mus dirbo kelios visa men.,o paskui kitos,kita menesi.Matyt nebuvo kam dirbti,tai kaitaliojo doh.gif
mylimuke
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 08 27, 22:57)
Na ziurint kokiame mieste ,nes kiek zinau Vilniuje neveike apie 6-7 darzeliai ,ir tai direktoriu iniciatyva,nes taip sutaupydamos lesas. mirksiukas.gif
Na o del keitimo kasdien ,tai tikrai keista ,nes pas mus dirbo kelios visa men.,o paskui kitos,kita menesi.Matyt nebuvo kam dirbti,tai kaitaliojo doh.gif
*

Pas mus uždarė visus 3 esančius, nes taupydami lėšas nesamdė jokių pavaduojančių auklėtojų ir nepaliko jokių veikiančių grupių. Taigi atostogauti galėjo visos.

Kalbėjau šiandien su auklėtojom mūsų nuolatinėm, tai sakė, kad viską dukra normaliai daro, kaip ir kiti vaikai, nėra taip, kad atsiliktų schmoll.gif Ir ant puoduko eina, ir piešia, ir bendrauja... Norėjau su direktore pakalbėt, bet per valandą taip ir neatėjo į darbą doh.gif Ir tai, kad pagal įstatymus negali perkelt jaunesnių, nesąmonė, nes apžiūrėjau sąrašus, tai vienas vaikas perkeliamas, nors gimęs tais pačiais metais kaip ir maniškė g.gif Tai kam šnekėt viena, o paskui daryt kita.
rumba
Galima perkelti, tiesiog seskit namie parasykit prasyma laisva forma, kad perkeltu is lopselio i darzelio grupe su visais grupes vaikais, motyvuokit, kodel norit perkelti. Iteikit direktorei rasta ir viskas, nuo rugsejo zygiuokit i darzeline grupe. Aisku jei taip apsisprendet. Mes patys taip darem wink.gif
mylimuke
Buvau pas direktorę. Pas mus viskas, kas su darželiais, tai labai jau neaišku ir sukta doh.gif Iš pradžių aiškino, kad pagal nuostatus iki 3m pas darželinukus nekelia. Po to pamačiau, kad į naują grupę atkėlė mūsų gimimo metų vaiką, tai tada pasakė, kad tie tėvai jau buvo pavasarį apsisprendę ir parašę prašymą. Tipo dabar jau vėlu ir be to nėra vietų jau g.gif bash.gif
Ilgaplaukė
QUOTE(mylimuke @ 2009 08 28, 23:24)
Buvau pas direktorę. Pas mus viskas, kas su darželiais, tai labai jau neaišku ir sukta  doh.gif  Iš pradžių aiškino, kad pagal nuostatus iki 3m pas darželinukus nekelia. Po to pamačiau, kad į naują grupę atkėlė mūsų gimimo metų vaiką, tai tada pasakė, kad tie tėvai jau buvo pavasarį apsisprendę ir parašę prašymą. Tipo dabar jau vėlu ir be to nėra vietų jau  g.gif  bash.gif
*

Na ji teisi,nes kiek zinau i savivaldybes sarasiukus nesa iki liepos 1 d.Ir vaiku negali buti daugiau nei priklauso pagal normatyvus. schmoll.gif Taigi ji tikrai elgiasi visai teisetai mirksiukas.gif Visada reikia galvoti apie vaiko ateiti ne tik siandienai ,bet truputi i prieki! mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.