gal žinote kokių receptų? užsiauginau, bet nežinau ką su jais daryti?
žinau-moliūgų sriuba
moliūgą išdorojam,supjaustom gabalais ir verdam sultinyje.Kada suminkštėja-nukeliam nuo ugnies,sutrinam,įdedam tarkuoto fermentinio sūrio ir įpilam grietinėlės.Viskas-sriuba baigta.Užbarstom džiūvėsėliais ir valgom su paskrudinta karšta balta duonyte.Patartina nepraryt liežuvio O šiaip daugiau apie moliūgus yra atskiroj temutėj
Blynai laaabai skanus is moliugo
Kai turejau moliuga tai dejau visur - net i bulviu kose Prisiminiau,kad kepiau ir sausainius is moliugo - irgi skanus gavosi http://forelle.blogas.lt/moliuginiai-sausainiai-229.html QUOTE(mammka @ 2009 09 17, 22:48) Blynai laaabai skanus is moliugo Kai turejau moliuga tai dejau visur - net i bulviu kose Prisiminiau,kad kepiau ir sausainius is moliugo - irgi skanus gavosi http://forelle.blogas.lt/moliuginiai-sausainiai-229.html o, jau savaitgalį turėsiu ką veikti. ačiū
[quote=mammka,2009 09 17, 21:48]
Blynai laaabai skanus is moliugo Kai turejau moliuga tai dejau visur - net i bulviu kose Prisiminiau,kad kepiau ir sausainius is moliugo - irgi skanus gavosi http://forelle.blogas.lt/moliuginiai-sausainiai-229.html [/quote geras,reiks išbandyti,didelis AČIUKAS
sriuba tikrai labai skani. dabar jau susirupinau, kad moliugu per mazai busiu uzsiauginusi
Ką dar gaminate iš moliūgų? Šiandien viena kaimynė pasakojo, kad labai skanu yra pripjaustyti moliūgo kubelių, išspausti citrinos sulčių ir užpilti cukraus. Išsiskiria daug sulčių ir galima tada į arbatą tą sunką dėti, į kompotą. Nebandžiau šito, nežinau ar skanu, bet tikriausiai bandysiu.
Gal dar kas kokių idėjų turit?
Mama daro kose is moliugo, bet nzn kaip darosi, gal yra internete receptukas, neturetu buti sunku
Cia SM vaiku skyrelyje buvau radusi toki recepta(paskelbe Viktte):
Kremine moliugu sriuba. Viskas labai paprasta: isverdi supjaustytus moliugus su bulvemis (mazdaug po lygiai) pasudytame vandenyje (vandens reikia, kad vos semtu), idedi zoleliniu prieskoniu (tinka bazilikas, krapai), tada su blenderiu suplaki iki vientisos mases ir ipili grietineles (as is akies pilu, kad sriuba taptu baltesne). Tada dar uzverdu, apibarstau petrazolem ir valgom su bulkyte. Man paciai labai skanu su skrudinta tostine duona. Mano mergina taip pat labai megsta pertrinta vistienos sriuba.
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry30773395 -tema apie moliugus
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...y30792019-matyt siemet tikrai daug moliugu pas mus uzaugo QUOTE(lututė @ 2009 09 17, 10:46) žinau-moliūgų sriuba moliūgą išdorojam,supjaustom gabalais ir verdam sultinyje.Kada suminkštėja-nukeliam nuo ugnies,sutrinam,įdedam tarkuoto fermentinio sūrio ir įpilam grietinėlės.Viskas-sriuba baigta.Užbarstom džiūvėsėliais ir valgom su paskrudinta karšta balta duonyte.Patartina nepraryt liežuvio O šiaip daugiau apie moliūgus yra atskiroj temutėj O kokiame sultinyje verdate? Iš kubelių? Turėjau du moliūgus gavsu, veinas nukeliavo vaikui į rudenėlio šventę, o kitą reiktų pagal paskirtį sunaudoti, stovi toks gražus ant palangės O kokio prieskonio dedaate? Druskos, ir viskas?
Virtinukai su moliūgų įdaru
![]() tešla: 400 g miltų 4 kiaušiniai nubrauktas šaukštelis druskos šaukštas alyvuogių aliejaus įdaras: maždaug 1 kg moliūgo 100 g smulkiai tarkuoto Parmigiano-Reggiano (Džiugo) 1 kiaušinis (nenaudojau) žiupsnelis malto muskato džiupsnelis džiovintų garstyčių druskos šviežiai maltų juodųjų pipirų maltų džiūvėsėlių, jei įdaras būtų per skystas alyvuogių aliejaus 1. Moliūgą nulupk, išimk sėklas ir supjaustyk skiltelėmis. Sudėk į kepimo indą, užpilk alyvuogių aliejaus, uždenk folija ir pašauk į orkaitę valandai. 2. Paruošk tešlą: miltus išsijok į dubenį, viduryje padaryk duobutę ir įmušk kiaušinius, suberk druską, supilk alyvuogių aliejų. Kiaušinius šakute plak kelias minutes, tuomet rankomis išminkyk tešlą. 3. Po valandos moliūgus sutrink maišykle. Gautą tyrę sumaišyk su tarkuotu sūriu, įberk druskos, pipirų, muskato ir garstyčių miltelių (jei naudoji, įmušk kiaušinį). Jeigu tešla atrodytų per skysta, įberk maltų džiūvėsėlių. 4. Tešlą plonai iškočiok, supjaustyk kvadratėliais, dėk po šaukštą įdaro, sulenk įžambiai gausi trikampį, kraštus gerai suspausk. Trikampius sulenk apvaliai (aš susimaišiau truputį sulenkiau viršuj visus tris kampus 5. Užvirk vandenį, sudėk virtinukus ir pavirk maždaug 10 min. 6. Aš valgiau paprasčiausiai išlydžiusi šaukštą sviesto. 7. Likutį (nevirtus) labai patogu saugoti šaldymo kameroje Skanaus
Aš tai moliūgus kepu orkaitėj: supjaustau vienodais gabaliukais,apibarstau prieskoniais, apšlaukstau alyvuogiu aliejum, galima ir citrinos sulčių ir kepu 30-40 min. Gale apibarstau parmezanu
Pati skaniausia trinta moliūgų sriubytė.
Kažkur internete radau receptą ir pabandžius negaliu sustoti, net uošvienė pagyrė (o čia tai geras ženklas) Receptas labai paprastas ir jau išbandytas: 3 - 4 bulves supjaustome kubeliais ir įpylę į puodą verdame (apie kokias 10 min.) kol truputį suminkštės, tuo metu sutarkuojame 3 morkas, supjaustome 1 svogūną ir į keptuvę su truputį sviestu pakepiname kol suminkštės svogūnas ir morkytės. Kol viskas kepa ir verda, kubeliais supjaustome moliūgą (puode moliūgo turi būti 3:1, t.y. 3 dalys moliūgo ir 1 dalis bulvių, kažkas panašaus Sorry, jei labai jau smulkiai aprašiau, bet man patinka, kai viskas aišku Skanaus!!!
Sveikutes.
Noriu pasidalinti savo receptu: Nusiperku apie puse kilo kiaulienos sprandines, supjaustau plonais kepsneliais, juos isdauzau. istrinu druskyte, pipiriukais, zoleliu prieskoniu misiniu (sudetis: morkos, petrazoles, porai) ir isdedu formoje (1 sluoksnis), ant virsaus sudedu sumaisytas morkas, bulves ir moliuga sutarkuotus burokine tarka, (jei turite virtuvini kombaina tai galima ir su juo nebutinai rankas miklinti paciai Skanaus ir nebijokite fantazuoti! QUOTE(Godike @ 2009 10 26, 18:56) Pati skaniausia trinta moliūgų sriubytė. Kažkur internete radau receptą ir pabandžius negaliu sustoti, net uošvienė pagyrė (o čia tai geras ženklas) Receptas labai paprastas ir jau išbandytas: 3 - 4 bulves supjaustome kubeliais ir įpylę į puodą verdame (apie kokias 10 min.) kol truputį suminkštės, tuo metu sutarkuojame 3 morkas, supjaustome 1 svogūną ir į keptuvę su truputį sviestu pakepiname kol suminkštės svogūnas ir morkytės. Kol viskas kepa ir verda, kubeliais supjaustome moliūgą (puode moliūgo turi būti 3:1, t.y. 3 dalys moliūgo ir 1 dalis bulvių, kažkas panašaus Sorry, jei labai jau smulkiai aprašiau, bet man patinka, kai viskas aišku Skanaus!!! Tikrai labai skani sriubyte
Moliugu metas prasidejo, tad keliu i virsu tema
Ka dar gaminate is moliugu, gal kokiu troskiniu ar kitu antru patiekalu receptu skaniu zinote? QUOTE(Kyvis @ 2010 09 03, 12:35) Moliugu metas prasidejo, tad keliu i virsu tema Ka dar gaminate is moliugu, gal kokiu troskiniu ar kitu antru patiekalu receptu skaniu zinote? Kyvis, Iš,moliūgų aš daug ka gaminu. Vienas toks naujas mano receptukas,kurį išbandžiau,tai: moliūgo+bulvių+varškės apkepas{gal geriau tiktų kugelio pavadinimas} Gaunasi labai gražios spalvos. Uždarą{arba padažą} galima pasiruošti iš naminio jogurto+tarkuoto žalio agurko+česnakas+mėta+pipiro{arba aitriosios paprikos} Arba tiesiog grietinės{kas kokį mėgsta} Iš moliugo galima paruošti labai skanų daržovių troskinį. Kas valgote mėsą galima su moliugu paruošti {su trušiena,kalakutiena}ir atatinkamomis daržovėmis gerą apkepą. QUOTE(regna @ 2010 09 03, 11:54) Vienas toks naujas mano receptukas,kurį išbandžiau,tai: moliūgo+bulvių+varškės apkepas{gal geriau tiktų kugelio pavadinimas} Gaunasi labai gražios spalvos. Uždarą{arba padažą} galima pasiruošti iš naminio jogurto+tarkuoto žalio agurko+česnakas+mėta+pipiro{arba aitriosios paprikos} Arba tiesiog grietinės{kas kokį mėgsta} Iš moliugo galima paruošti labai skanų daržovių troskinį. Kas valgote mėsą galima su moliugu paruošti {su trušiena,kalakutiena}ir atatinkamomis daržovėmis gerą apkepą. Regna, o gal galima ta apkepo receptuka? Skamba labai patraukliai. Ar cia tiesiog kaip kugeli, kepi, bet papildomai ir moliuga itarkuoji? QUOTE(Kyvis @ 2010 09 03, 12:59) Regna, o gal galima ta apkepo receptuka? Skamba labai patraukliai. Ar cia tiesiog kaip kugeli, kepi, bet papildomai ir moliuga itarkuoji? Kyvis, Daržovių nuovire{apverdame mėgstamas daržoves,tarkime morkų+salierų+petražolių gabalėlių+poro+kvepentis pipiras kalakuto arba triušio gabalėlis}.bet tik apverdame. Moliūgą galima apvirti tame pačiame inde{kur verda mesa su kitomis daržovėmis,tik verdate ant mažos kaitros} Galima sutarkuoti žalią moliūgą į moliūgą galima įtarkuoti morką,saliero gabalėlį,galima įmaišyti varškės,įmušti pora kiaušinių,prieskonių Mėsytę galima apkepti svieste su poru.. . Paimame kepimo indą apačią ištepame sviestuku ,pabarstome džiuvėsėliais. Sluoksniuojame moliugo masę su varške. Antra sluoksnį dedame mėsytę su porais. Tuomet viršutinį sluoksnį padarome moliūgo. Ant viršaus galima užtarkuoti sviestosumaisyto su suriu ir krapais. Galima užpilti nedideliu kiekiu grietinėlės. Dar į moliūgo masę galima įberti saulėgrąžų gliaudytų Jeigu kepame be mėsytės o tik su varške į moliūgo masę sudedame virtas daržoves{aišku sutriname} Užpilas gali būti įvairus,tai priklauso kokie yra priedai apkepe.
Zinau viena labai paprasta, bet be galo skanu trintos moliugo sriubos recepta.
Bulves nuskusti ir sudeti i verdanti pasudyta vandeni, nulupti moliuga, supjaustyti kubeliais ir suberti i puoda su bulvem. Moliugu ir bulviu turi buti vienodom dalim. Kai darzoves isverda, viska sutrinti su blenderiu, itarkuoti surio. As pasiskaninu sauksteliu grietines, bet galima i puoda ipilti giretineles vietoj jos.
Labutis
Gal kam patiks Pieniška moliūgų-kukurūzų kruopų sriuba Kukurūzų kruopos, suskaldytos, 3 šaukštai 400 gr moliūgų 1l pieno 2š. cukraus (aš dėjau mažiau) Sviesto Druskos pagal skonį Užvirint pasaldintą ir pasūdytą vandenį. Į jį subert kubeliais supjaustytą moliūgą ir kukurūzų kruopas.Virti apie 20-30min. Baigiant virti supulti pieną ir įdeti sviesto.Skanaus Lengva pavakarių sriuba. bent jau man ir mano mergytėm labai patiko
Moliūgas yra švelni daržovė,todėl virdama sriubą aš,taikau,kad kitos daržovės neužgožtų moliūgo skonio.
Man patinka moliūgo sriuba pieniška.
Verdu moliugu kose su pienu,ivairias sriubas su moliugu,darau desertus,dedu jo visur(i ivairius troskinius,idarus,salotas..)spaudziu sultys(per puse su obuoliais)labai sveika ir skanu
Dariau labai paprastai: išviriau ryžius ir į juos sudėjau ant sviesto pakepintą moliūgą kubeliais. Truputį pasaldinau - liuks košė
Praėjusiais metais mūsų šeimyna pamėgo moliūgų plovą. Receptukas čia http://www.sonatinos-receptai.lt/2009/10/moliugu-plovas.html
Išbanžiau daugybę moliūgų sriubytės variantų, bet pati pačiausia man, kada pradžioj moliūgas kepamas orkaitėje. Aš darau pagal Beatą http://www.beatosvirtuve.lt/blog/2008/10/moliugu-sriuba/ QUOTE(ingridukas @ 2010 09 06, 07:19) Verdu moliugu kose su pienu,ivairias sriubas su moliugu,darau desertus,dedu jo visur(i ivairius troskinius,idarus,salotas..)spaudziu sultys(per puse su obuoliais)labai sveika ir skanu Va sulciu tai nebandzius ir net neragavus, skamba neblogai. O desertai kokie is moliugo
Iš moliūgo verdu uogienes,tyreles darau{maišau su slyvomis}
Spaudžiu sultis geriu su medumi,antras varijantas moliūgo sultys+morkų sultys+obuolių sultys. Dar moliūgo sultys+imbiero sultys+slyvų sultys Iš moliūgo kepu keksiukus{gaunasi liuks}verdu sriubas trintas,kepu moliūgą orkaitįėje,troskinukai su kitomis daržovėmis,apkepas su varške,ir morkomis. QUOTE(mammka @ 2009 09 17, 22:48) Blynai laaabai skanus is moliugo :4u: .O tokia sriuba vaikas kerta bliudais Kai turejau moliuga tai dejau visur - net i bulviu kose Prisiminiau,kad kepiau ir sausainius is moliugo - irgi skanus gavosi http://forelle.blogas.lt/moliuginiai-sausainiai-229.html gal galima receptuka blynu su moliugu, nes taip noriu ju
i blynus su moliugu patarsiu itarkuoti kelis rugstesnius obuolius, isvis nerealiai skanu tampa.
Aš vakar dariau mesos + bulves + moliugas apkepa , gavosi super
Šiandien blynai su moliugu (tik dejau moliugo tyre. o ne zalius tarkavau)
Panasi tema jau yra
QUOTE(Godike @ 2009 10 26, 17:56) Pati skaniausia trinta moliūgų sriubytė. Kažkur internete radau receptą ir pabandžius negaliu sustoti, net uošvienė pagyrė (o čia tai geras ženklas) Receptas labai paprastas ir jau išbandytas: 3 - 4 bulves supjaustome kubeliais ir įpylę į puodą verdame (apie kokias 10 min.) kol truputį suminkštės, tuo metu sutarkuojame 3 morkas, supjaustome 1 svogūną ir į keptuvę su truputį sviestu pakepiname kol suminkštės svogūnas ir morkytės. Kol viskas kepa ir verda, kubeliais supjaustome moliūgą (puode moliūgo turi būti 3:1, t.y. 3 dalys moliūgo ir 1 dalis bulvių, kažkas panašaus Sorry, jei labai jau smulkiai aprašiau, bet man patinka, kai viskas aišku Skanaus!!! Man siitas pasirode vertas demesio
Iš www.gaspadine.lt
Moliūgų fondiu Sudėtinės dalys: * Moliūgas iki 5 kg * Sviestas * Grietinėlė, 200 mililitrų * Fermentinis sūris, tarkuotas, 400 gramų * Česnakai, 2 skiltelės * Baltas vynas, sausas, 100 mililitrų * Muskatas, truputį * Druska, jūros, truputį Gaminimas: Reikės nedidelio moliūgo (iki 5kg, bet gali būti ir dar mažesnis). Nupjauname apatinę moliūgo dalį taip, kad jis stabiliai stovėtų ant lygaus paviršiaus. Nupjauname kepurėlę ir su dideliu šaukštu atidžiai, kad neliktų sėklų, išskaptuojame vidų. Vidines sieneles gausiai patepame kambario temperatūros sviestu, užvožiame "dangtį" ir 30-40 minučių pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kol kepa moliūgas, pasiruošiame fondiu masę - 200 ml neriebios grietinėlės, 400g tarkuoto Ementalio sūrio, kelias smulkintas skilteles česnako, 100ml balto sauso vyno ir po žiupsnelį malto muskato bei jūros druskos, gerai išmaišome puode ir šią masę pašildome, bet jokiu būdu neužverdame. Į apkepusį moliūgą supilame masę, dedame ant maisto šildytuvo (kas kokį naudoja) ir mirkom pasirinktinai - duoną, daržoves, traškučius... Pats skanumynas lieka pabaigai - moliūgo sieneles kabiname šakute ir mėgaujamės moliūgo minkštimu, prisigėrusiu puikaus kvapo ir skonio ingredientų.
Aš darau bulvių-moliūgų blynus.
Su burokine tarka sutarkuoti bulves, moliūgus (maždaug lygiom dalim). Tada sutarkuotas morkas, supjaustytus svogūnus ir mažais gabaliukais pjaustytą šoninės gabalėlį ir išspaustą česnaką paketinti šlakelyje aliejaus. Viską supilti į vieną indą, įmušti kiaušiniį, dėti miltų, norimų prieškonių (aš dėjau pipirų, bulvių prieskonių ir druskos). Kepti aliejuje. Man skaniausia su grietinėlės padažu.
Sveikos,
Labai skanu yra iš moliūgų ,paukštienos,kitų dar daržovių činakai.
mes tai gaminam trinta moliugu sriuba , tik prieskoniai ir plius sultinys .
Čia yra keletas receptų su moliūgais moliūgo kubelių blynai
troskinys su moliugais moliugo ir obuoliu blynai
oi kaip megstu moliugus
** kiausiniene su moliugu, svogunu ir petrazolem ir kt. prieskoniais, kartais dar kokio kumpio ar desrytes dasidedam; mmm... **tirtsta moliugu sriuba su lydytu sureliu arba be jo; **moliugu pyraga; **vistienos ir moliugu kari; **miltiniai blynai su moliugu; **bulviniai blynai su moliugu; **saldus arba surus moliugu blynai; **troskinys su moliugu, sonine, bulvem ir kt. priedais; **makaronai su farso ir moliugu padazu... ** dar valgom zalia, nes uzsiauginom kazkokiu riesutiniu moliugu, tai skonis kaip ka tik nuraskytu, dar nesusistovejusiu lazdyno riesutu, o kita rusis primena nesunokusi meliona
moliugu rizotto
moliugu surus idaras i piragelius tesiog orkaitei uzkeptas moliugas su rozmarinu
sinadien skaniai su dukryte pakirtom, kepo poliuko ziedus.
moliuka supjaustyta pamirkom plakinyje ( kiausiniai, prieskoniai, miltai ir as dejau kefira) kepant dar cesnakiuka ipjausciau, pasaka kaip skanu mazoji net saltus kirto po kiek laiko su burokine tarka sutarkuot lygiom dalim morkas ir moliuga prieskoniuku pagal skoni ir alyvuogiu aliejaus lb skanu Papildyta: QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2011 09 27, 05:42) kazkaip man moliugas obuolys ir cesnakas.......
Pasidalinsiu ir as savo recepteliu.Vakar kepiau,tai labai namiskiams patiko.Gal ir jums tiks ir patiks
Moliugu blynai su obuoliais 1didele skiltis moliugo(sutarkuoto burokine tarka) 1 vidutinio dydzio obuolys(nuluptas,supjaustytas skiltelėmis) 1 kiausinis 4 arb.š.cukraus mažas žiupsnelis druskos 1 puodelis(125gr)miltu 1 arb.š.kepimo milteliu 235ml.pieno 1 arb.š vanilinio cukraus Gerai išplakame kiaušini,cukru,druska ir vanilini cukru.Atskirame dubenėlyje sumaišome miltus ir kepimo miltelius.Tada supilame piena ir gerai ismaisome.I paruosta mase supilame kiausinio plakini,ismaisome,sudedame pjaustyta obuoli ir tarkuota moliuga,vel gerai ismaisome.Moliugo galima dar pridėti pagal skoni.Ikaitinam keptuve su slakeliu aliejaus.Blyneliu neapverciame tol,kol viršuje neatsiranda mazyciu skyluciu.Kepame is abieju pusiu kol graziai paruduos.Skanaus QUOTE(LaPassion @ 2011 09 19, 10:07) Aš darau bulvių-moliūgų blynus. Su burokine tarka sutarkuoti bulves, moliūgus (maždaug lygiom dalim). Tada sutarkuotas morkas, supjaustytus svogūnus ir mažais gabaliukais pjaustytą šoninės gabalėlį ir išspaustą česnaką paketinti šlakelyje aliejaus. Viską supilti į vieną indą, įmušti kiaušiniį, dėti miltų, norimų prieškonių (aš dėjau pipirų, bulvių prieskonių ir druskos). Kepti aliejuje. Man skaniausia su grietinėlės padažu. O kaip skaniai skamba! O tiesa,kokios sonines?rukytos? QUOTE(LaPassion @ 2011 09 19, 11:07) Aš darau bulvių-moliūgų blynus. Su burokine tarka sutarkuoti bulves, moliūgus (maždaug lygiom dalim). Tada sutarkuotas morkas, supjaustytus svogūnus ir mažais gabaliukais pjaustytą šoninės gabalėlį ir išspaustą česnaką paketinti šlakelyje aliejaus. Viską supilti į vieną indą, įmušti kiaušiniį, dėti miltų, norimų prieškonių (aš dėjau pipirų, bulvių prieskonių ir druskos). Kepti aliejuje. Man skaniausia su grietinėlės padažu. aš labai panašiai darau, tik nededu morkų ir šoninės |