Gimdziau naturaliai be epiduro, o nugara iki siol skauda. Manau delto kad mergyte gime didele 4,5 kg. O dar reikedavo ir ant ranku panesioti, kas ir dabar paskutiniu metu, labai ant ranku prasosi. Indu plauti negaliu, po keliu min jau viskas, visa nugara skauda, pasidariau susikuprinus, o anksciau tiesi kaip styga buvau... O dar ir rankos tirpsta ir kojos ypac naktimis...
Nors dukryte ir nedidele gime, epiduro nedare, bet nugara skauda siaubingai..
man nugara skaudet pradejo paskutiniais nestumo menesiais ir skauda dar iki siol, negaliu nei kelt kazko sunkesnio, o ypac pasilenkus but...
Gimdziau su epidiuru ir tik po menesio laiko eme ziauriai skaudeti nugara...ilgiau pastovint ar pasedint.Gulejau ant pilvo kokias 5min,kai norejau apsiversti visai nepajudejau..surakino nugara baisiausiai...Bet nekasdien...Pora dienu neskauda pora skauda.Bet menesi laiko skausmo nebejauciu (ftu ftu ftu).Vistiek eisiu tikrintis,kad tik blogiau nebutu
Buna uzeina nugaros skausmai kartu su kojos tempimu. Tada labiausiai padeda tempimo pratimai
As taip pat gimdziau naturaliai, viskas vyko sklandziai, be jokiu komplikaciju, vaikas normalaus svorio ir pan., bet nugara nerealiai skaudejo apie pusmeti - buvo sunku ir maudyt, ir aplamai pakelt is lovytes vaika. Saunios mamytes - kurios prisiverte nors kiek pasportuoti ar i masazus pavaikscioti - as nei vieno, nei kito budo neisbandziau, bet aciu Dievui - skausmai praejo kazkaip savaime, tikiuosi, kad ir nesugris
gimdziau su epiduru, bet nugaros neskauda, gal tik pirmom dienom sunkoka buvo lenktis prie vaiko.
su nugara lyg ir viskas tvarkoi
Su nugara buvo viskas gerai tol kol nereikejo mazojo nesioti visa nakti
pirmus menesius neskaudejo,o dabar kas vyksta
Ir man po gimdymo skauda nugara, nesenai padariau rentgena ir suzinojau priezasti turiu spina bifida
o man nugarą tuoj po gimdymo, kai pradėjau vaikščioti pradėjo skaudėti
man ir panašiai buvo kaip jums, Veja Feja, bet praėjo savaime po pusmečio.
Epiduras, CP. Pusmeti paskaudedavo nugara, kai reikejo maziu kilnoti, bet po to kazkaip nepastebimai praejo
Ir man po gimdymo skauda nugara, nesenai padariau rentgena ir laukiu dabar atsakymo, nes visiskai negaliu mazyles savo nesiot, nei pakelt, jeigu susilenkiu tai paskui atsilenkt negaliu, na buvo ir tokiu dienu kad is lovos negaledavai islipt
QUOTE(mamamia* @ 2010 09 23, 22:23) Gimdziau naturaliai be epiduro, o nugara iki siol skauda. Manau delto kad mergyte gime didele 4,5 kg. O dar reikedavo ir ant ranku panesioti, kas ir dabar paskutiniu metu, labai ant ranku prasosi. Indu plauti negaliu, po keliu min jau viskas, visa nugara skauda, pasidariau susikuprinus, o anksciau tiesi kaip styga buvau... O dar ir rankos tirpsta ir kojos ypac naktimis... Man irgi po gimdymo praėjus keliems mėnesiams pradėjo nugarą skaudėti, nors gimdžiau natūraliai. Skaudėdavo taip, kad naktį pabusdavau. Taip pat vaikščiojau susikuprinusi, nors iki nėštumo visada tiesi kaip stygutė. Ir dar terapeutė "padrąsino", kad tai jau visam gyvenimui. Padėjo spec. mankštelės poliklinikoje. Su senukais kartu mankštinausi
Gimdziau be epidurio,naturaliai ir nugara kartais skauda,bet ne stipriai
Gimdžiau su epidūriniu. Jokio nugaros skausmo nei nėštumo metu, nei po gimdymo. Ar iš tiesų epidūras gali būti nugaros skausmo priežastimi?
man nugara labai skauda
QUOTE(Nenius @ 2010 12 28, 22:32) Gimdžiau su epidūriniu. Jokio nugaros skausmo nei nėštumo metu, nei po gimdymo. Ar iš tiesų epidūras gali būti nugaros skausmo priežastimi? Man atrodo, kad ne epiduras cia kaltas, nors kartais ir del jo. Kaip man pasake traumotologas, kad mazai kas zino, kad turi problemu su stuburu , o po gimdymo (nes stuburas traumuojamas, spaudziamas) dazniausiai pasireiskia simptomai QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 12 28, 22:48) va ir man tas pats, einu kita savaite pas gytytoja, kad duotu siuntima magnetini rezonansa pasidaryti, nes pries kaledas taip skaudejo, kad net negalejau isitiesti. tai buvau nuelekusi i pusu kelia, kur yra sanatorija, ten elektros impulsais toki ale masaza nugarai padare, tai labai pagerejo, bet dabar ir ve tas pats, bijau kad isvarzos nebutu...
7men., po gimdymo neskaudejo, dabar jau kelinta sav., skauda
Kartais uzeina skausmai, toje vietoje kur epidura dare
man tai gavosi didžiulės komplikacijos tai skaudėjo ir vis dar skauda
Mano daktare pasake, kad mano nugarele skaudes
Nugara skauda ir be spinaliniu ar epiduru gimdziusioms,manau kad pasikeicia svorio centras ir apkrova organizmui ir fizine ir davsine visai kita. Padeda mankstos. As du cezarius turejau ir skaudejo nugara labai po antrojo vaiko tai susuko normaliai kreiva buvau. bet pradejau sportuot ir spec tempimo pratimus daryt tai ir praejo tie skausmai.
Yra tempimo pratimu grupe ir padeda net labai rimtiems ligoniams, aisku reik zinot, kad ir nepakenks tau...
opi ir man problema tas skausmas. Gimdžiau natūraliai be nuskausminimo, bet vakare kartais net kalbėti nebesinori kaip skauda. Tas skausmas nėra labai intensyvus bet varantis iš kantrybės. Naktį miegoti irgi sunku - nėra pozos kaip pasiversti, tikiuosi, praeis kai dukrytė ims vaikščioti.
Man po gimdymo daugiau nei savaitę žiauriai skaudėjo nugarą- pagrinde menčių sritį ir pečius.. Manau, ati ne dėl gimdymo, o dėl netaisyklingo mažiaus laikymo, maitinimo- vis susikūprinusi, įsitempusi buvau, maitinau gulėdama ir vieną ranką stipriai atmetusi,,,
Skaudamas vietas tepiau Fastum gel ir stengiausi kuo tiesiau stovėti su mažiuku ant rankų,,, Po poros savaičių nebeliko jokio skausmelio QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 01 20, 14:07) Nugara skauda ir be spinaliniu ar epiduru gimdziusioms,manau kad pasikeicia svorio centras ir apkrova organizmui ir fizine ir davsine visai kita. Padeda mankstos. As du cezarius turejau ir skaudejo nugara labai po antrojo vaiko tai susuko normaliai kreiva buvau. bet pradejau sportuot ir spec tempimo pratimus daryt tai ir praejo tie skausmai. Yra tempimo pratimu grupe ir padeda net labai rimtiems ligoniams, aisku reik zinot, kad ir nepakenks tau... Po pirmo gimdymo nugara skaudejo kokius 3 men., bet tik pasilenkus ir visai nestipriai .. Sikart skausmas siaubingas, kaskart pasedejus bijau atsistot, nes visa sutraukia
na nemanau, kad epidurai,nes ir bu ju skauda.
pasikeicia laikysena, raumenys kitaip dirba. tiesiog reikia tinkamais pratimais sustiprinti nugaros raumenis ir praeina tie skausmai. na nebent jau labai rimtos isvarzos buna, bet ir tas manksom gydo...
skauda ypac kaip atsigulu ant nugaros
Aha, man irgi labai skauda, nugara, dar randas po cp, o dar ir kruts, kurias vos bepakeliu nuo pieno
Man saremiai pasireiske per nugara, ir skausmas ilgai jautesi gal dar kokie 3 menesiai po gimdymo.
Ir dabar nugara skauda, ypac kai puse dienos maziuka pranesioju ant ranku. kartais atrodo, kai susilenkus ilgiau pabunu kad ir neatsitiesiu
as tai buvau pas gydytoja, ir pasakiau kad skauda nugara, nors praejo 3 menesiai po gimdymo. bet skauda ne apacioj o visa ir kur mentys yra daznai, tai manau nuo naktinio zindymo, nepatogiai pasiremus bunu. tai gydytoja sake geriausias budas plaukiojimas
man tai dėl skausmo tikrai kaltos žymiai pasunkėjusios krūtys. Svarbu gera liemenėlė ir patogios žindymo padėtys
Dar labai svarbu ziureti, kad vystymo stalas nebutu per zemas, kad nereiketu lenktis keiciant pampersus ir pan.
QUOTE(laukianti29 @ 2011 02 25, 10:32) man tai dėl skausmo tikrai kaltos žymiai pasunkėjusios krūtys. Svarbu gera liemenėlė ir patogios žindymo padėtys Kad man nugarą skaudėjo dėl smarkiai (dviem dydžiais) padidėjusių krūtų, supratau tik dabar, po dvejų su puse metų. Mažių iki dvejų maitinau ir tik prieš porą mėn krūtys mažėt pradėjo, o tuo pačiu ir nugaros skausmas pradėjo trauktis. QUOTE(VABALIUKE @ 2011 02 26, 10:35) Dar labai svarbu ziureti, kad vystymo stalas nebutu per zemas, kad nereiketu lenktis keiciant pampersus ir pan. As irgi sutinku del sito. QUOTE(irmonte @ 2009 11 25, 18:59) As turiu spina bifida su kazkuom (kaip suprantu tai irgi isvarza). Tiesa pasakius, suzinojau apie diagnoze po gimdymo, nes gimdymo metu galvojau mirsiu nuo nugaros skausmu,ir po gimdymo labai skaudejo, padare rentgena, pasake kodel skauda nugara ir liepe daryti pratimus Papildyta: QUOTE(mintys @ 2010 03 02, 11:14) Pastebejau kad visos bijote ar bijojote kas gi bus su Jusu isvarzom gimdymo meto ar po jo. O tas faktas kad pats nestumas nezmoniskai apkrove stubura ir jum pakenke beveik nesijaudinot. Per naturalu gimdyma apkrova stuburui nera zymi, o As gimdziau guledama, tai patikekite ogogo kokia buvo apkrova mano stuburui. Jei zinociau savo diagnoze, tikrai prasyciau CP, nes nugaros raumenu stiprinimai mazai padeda ir as nuolat jauciu savo deformuota slanksteli
As irgi turiu stuburo isvarza ir man paciai gimdyti grieztai uzdraude
O kaip jūs merginos gydėtės?
Aš iri pradėjau "jaust" nugarą po gimdymo. anksčiau niekada nieko neskaudėjo, o dabar paskaudena.
QUOTE(romaievamatilda @ 2011 05 24, 14:39) Na kad paskaudentų, tai dar gal ir neblogai bet dabar skauda normaliai, per neštumą jaučiau, kad tokia kaip sustingus ta nugara, dabar gal kas atsipalaidavo?... Kaži savaime praeis ar teks imtis rimtesnių gydymopriemonių
mano kojos patinsta ypac per karscius
Man irgi su kelenais problemos.. tarytum ten vyniu prideta buna, bet ne visa laika ir visiskai negaliu atsekti del ko. O stotis ant kelenu isvis tragedija ypac dabar kai reikia tai daznai daryt kai berniukai ant zemes pradejo gyvent
Po mano gimdymo praejo jau puse metu, o man dabar naktimis smarkiai pradejo skaudet nugara, siek tiek padedavo sildantys kremukai, bet neilgam. Taip ir kankinuosi jau keleta savaiciu
Nuejau pas gydytoja, tai nuskausminamuju israse
As taip pat vargstu su kojomis.Nestumo metu nei skaudejo jas,nei buvo istinusios.O praejus mazdaug 3 men po gimdymo,pradejau jausti,kad skauda kelius,ypatingai kai reikia atsistoti is sedimos pozicijos.Pradejau jausti nakti kai keliuos maitint mazyle.O dabar jau skauda ir diena ir ne tik stojant, bet ir lipant laiptais jaucias.Nesuprantu net del ko.Tikiuos tik,kad cia nieko rimto.
|