mamka35
2009 09 19, 07:48
 sveikos mamytes,gal kuri susiduret su odontologe ale gaidyte is kmuk  ar gali buti,kad ji naglai lupa pinigus is klientu  ,situacija tokia,kad mano 14m dukrai sudejo breketus,kaina 5000lt,tik po sudejimo pasake,kadangi sakandis pas mergaite netaisiklingas,tai kazkur po pusmecio dar reikes uzdeti breketus ant galiniu 2 virsutiniu,ir 2 apatiniu dantuku,ir reiks moket dar 2000lt  ,si men.mergaite turi pas ja eiti breketu priverzimui,kalba pradzioj buvo kad tai kainuoja kazkur 100lt,as jai paskambinau,pasakiau kad mergaite ateis viena,ir kiek man jai pinigeliu iduoti  ,tai pasake kad 180lt  ,nes atseit nemato dabar situacijos,gal kokia vielike reikes keisti ir t.t. nezinau,bet man susidare tokia nuomone,kad ji labai uzsikelusi kainas,nes kiek paziurejau,net privaciose klinikose,tie beligaturiniai breketai kainuoja vie2000-2300 nam zandikauliui
O manes niekur nera Papildyta:QUOTE(mamka35 @ 2009 09 19, 09:48)  sveikos mamytes,gal kuri susiduret su odontologe ale gaidyte is kmuk  ar gali buti,kad ji naglai lupa pinigus is klientu  ,situacija tokia,kad mano 14m dukrai sudejo breketus,kaina 5000lt,tik po sudejimo pasake,kadangi sakandis pas mergaite netaisiklingas,tai kazkur po pusmecio dar reikes uzdeti breketus ant galiniu 2 virsutiniu,ir 2 apatiniu dantuku,ir reiks moket dar 2000lt  ,si men.mergaite turi pas ja eiti breketu priverzimui,kalba pradzioj buvo kad tai kainuoja kazkur 100lt,as jai paskambinau,pasakiau kad mergaite ateis viena,ir kiek man jai pinigeliu iduoti  ,tai pasake kad 180lt  ,nes atseit nemato dabar situacijos,gal kokia vielike reikes keisti ir t.t. nezinau,bet man susidare tokia nuomone,kad ji labai uzsikelusi kainas,nes kiek paziurejau,net privaciose klinikose,tie beligaturiniai breketai kainuoja vie2000-2300 nam zandikauliui   nu tikrai tokiom kainom dainuoja,tai sakes
debesyse*
2009 09 19, 23:33
QUOTE(mamka35 @ 2009 09 19, 08:48)  sveikos mamytes,gal kuri susiduret su odontologe ale gaidyte is kmuk  ar gali buti,kad ji naglai lupa pinigus is klientu  ,situacija tokia,kad mano 14m dukrai sudejo breketus,kaina 5000lt,tik po sudejimo pasake,kadangi sakandis pas mergaite netaisiklingas,tai kazkur po pusmecio dar reikes uzdeti breketus ant galiniu 2 virsutiniu,ir 2 apatiniu dantuku,ir reiks moket dar 2000lt  ,si men.mergaite turi pas ja eiti breketu priverzimui,kalba pradzioj buvo kad tai kainuoja kazkur 100lt,as jai paskambinau,pasakiau kad mergaite ateis viena,ir kiek man jai pinigeliu iduoti  ,tai pasake kad 180lt  ,nes atseit nemato dabar situacijos,gal kokia vielike reikes keisti ir t.t. nezinau,bet man susidare tokia nuomone,kad ji labai uzsikelusi kainas,nes kiek paziurejau,net privaciose klinikose,tie beligaturiniai breketai kainuoja vie2000-2300 nam zandikauliui  jooo... biski brangiai.. as uz beligaturinius mokejau 2700 uz abu zandikaulius.. cia zalgirio klinikoj.. ir uz vizitus apie 100 moku, viena karta tik 200 sumokejau..
*fabulouslife*
2009 09 20, 14:23
labukas. ar man vaidenasi ar tikrai pas mane parasyt kad tik virsu turiu?
Svajaaa
2009 09 20, 14:27
uzBAIGIAM SENAJA TEMA,PASKUI CIA RASOME
*fabulouslife*
2009 09 20, 14:27
QUOTE(Svajaaa @ 2009 09 20, 16:27) uzBAIGIAM SENAJA TEMA,PASKUI CIA RASOME  nemaciau juk kad sena napabaigta.
mamka35
2009 09 21, 08:48
 tai va,per ta skubejima nepasiziurejau kur pigiau,dabar net nezinau ka daryti  ,pervesti dukra pas kita ortodonta,bet ji jau su briketais,kazin ar kitas gyd.apsiimtu toliau ja priziureti
QUOTE(Gabado @ 2009 09 20, 23:44) O mes buvome pavalgyti pas kiniečius, tai atrodo valgiau tik jūros gėrybių sriubytę, bet dabar pakramčius kažką kietesnio taip skauda, kad vaistukų reikia Po kiek laiko Jums praėjo skausmas, kai įdėjo breketus? O pasirodyti kur čia reikia?  Maždaug per 4 dienas, bet būdavo užeidavo skaudėt kad ir po 2 savaičių QUOTE(tavolaime @ 2009 09 21, 00:53) Labas vakarelis! Na,man tai ziauriai isiskaudejo visi dantusikai  Nors po paverzimo jau praejo jau 10d...pasidare jie tooookie jautrus,kad siaubas...  Ar tai normalu? P.S.gal galetumete man, kas nors permesti plepuciu temos adresa i AZ....?Nu, niekaip negaliu rast Dekui is anksto  Normalu, man taip ne kartą buvo.. atrodo, veiksmas jau nebevyksta, o čia žiūrėk ima ir pradeda skaudėt  QUOTE(mamka35 @ 2009 09 21, 09:48)  tai va,per ta skubejima nepasiziurejau kur pigiau,dabar net nezinau ka daryti  ,pervesti dukra pas kita ortodonta,bet ji jau su briketais,kazin ar kitas gyd.apsiimtu toliau ja priziureti  Pabandykit pasiskambint kitiems ortodontontams ir pasiklausinėt
*fabulouslife*
2009 09 21, 09:55
QUOTE(mamka35 @ 2009 09 21, 10:48)  tai va,per ta skubejima nepasiziurejau kur pigiau,dabar net nezinau ka daryti  ,pervesti dukra pas kita ortodonta,bet ji jau su briketais,kazin ar kitas gyd.apsiimtu toliau ja priziureti  priema ir kiti gydytojai, bet ne taip lengvai.. reikia tik visus dokumentus turet, apie mergaites gydyma  pabandykit. turetu pavykt
Sveikos pleputes as cia truputi pasimetus buvau tarp temu, bet dabar jau viska radau Shin aciu uz grazia nauja tema Maciau plepejot apie skalavimo skyscius, man irgi Listerine patinka as kelis bandziau, visi stiprus, bet apsistojau ties violetiniu "Total care" vadinasi... irgi visada is kamstuko skalauju... o dabar dar maciau reklamuoja nauja Listerine atseit irgi "Total care" bet jautriems dantukams... o man kaip tik vienas dantukas apacioj labai pajautrejo, tai turbut bandysiu ta nusipirkti dar man labai patiko Aloe Dent skalavimo skystis, man kai tik breketus uzdejo gal po 2 savaiciu paraude buvo dantenos, tai su tuo paskalavau ir praejo (ten su alijosiaus ir arbatmedzio ekstraktais) Papildyta:QUOTE(mamka35 @ 2009 09 21, 07:48)  tai va,per ta skubejima nepasiziurejau kur pigiau,dabar net nezinau ka daryti  ,pervesti dukra pas kita ortodonta,bet ji jau su briketais,kazin ar kitas gyd.apsiimtu toliau ja priziureti  sveiki, paskaiciau zinutes anoj temoj, atrodo tikrai brangu viskas... as turbut bandyciau nueiti pas koki kita gydytoja (bet pirma gal gauti kokiu rekomendaciju) ir paziureti kokios kainos tenai. tik tiek kad man atrodo dazniausiai reikia apie menesi palaukti konsultacijos... o po to pasikalbeti su savo gydytoja ir pasakyti savo problema ir alternatyvas... siaip ar taip ji jau nemazai us breketus "nulupo" is jusu galvojant kad zada dar 2000lt lupti kai klijuos papildomus breketus.. vadinasi vien uz breketus gausis 7000, kai kuriom merginom cia su visais vizitais ir gydymu kainuoja mazdaug tiek...
la_unika
2009 09 21, 10:16
QUOTE(natale @ 2009 09 19, 19:57) O manes niekur nera  ir mane kazkodel istryne  Vergine irgi, pamirstos mes abi
QUOTE(la_unika @ 2009 09 21, 11:16) Niu tik nereikia pirštukais niuniuoti, juk jau atsiprašiau  taip yra dėl to, kad perduodama duomenis ne viską sutikrinau, nes aš siunčiau worde, o pastaruoju metu worde nebetaisydavau, iškart photoshope taisiau.. taigi rašykit Shin į až ir pasakykit kas ne taip, nes ji nespės visų žinučių sužiūrėti  kitoj temoj, jeigu visos surašysit kas ne taip, jau turėtų viskas būt ok Ajaja, kaip liuks tau, kad Airijoj yra didelis Listerine pasirinkimas.. Aš tik žalią mačiau Lietuvoj. Natale sakė, kad ir mėlynas yra, reiks paieškot
Gabado, sveika prisijungus prie musu  man kai tik uzdejo breketus normaliai negalejau kramtyti turbut virs savaites. o po to labai atsargiai po truputi pradejau bandyti ivairu maista ir dauguma galejau valgyti... tik vielytes kartais islysdavo is galiniu dantuku, nes labai plonytes buvo. dabar kai pakeite, jau viskas pritvirtinta, jau nebeislys... o man ana antradieni paverze, tai 3 dienas isvis buvo tik sriubos ir jogurtai. sestadieni atradau, kad vynuoges galiu jau kramtyti. vakar jau ir obuoliukus. tik kad kaire puse maziau skauda, desine labiau, bet apsiejau be nuskausminamuju (per plauka), tad viskas super
QUOTE(mamka35 @ 2009 09 19, 08:48)  sveikos mamytes,gal kuri susiduret su odontologe ale gaidyte is kmuk  ar gali buti,kad ji naglai lupa pinigus is klientu  ,situacija tokia,kad mano 14m dukrai sudejo breketus,kaina 5000lt,tik po sudejimo pasake,kadangi sakandis pas mergaite netaisiklingas,tai kazkur po pusmecio dar reikes uzdeti breketus ant galiniu 2 virsutiniu,ir 2 apatiniu dantuku,ir reiks moket dar 2000lt  ,si men.mergaite turi pas ja eiti breketu priverzimui,kalba pradzioj buvo kad tai kainuoja kazkur 100lt, as jai paskambinau,pasakiau kad mergaite ateis viena,ir kiek man jai pinigeliu iduoti ,tai pasake kad 180lt ,nes atseit nemato dabar situacijos,gal kokia vielike reikes keisti ir t.t. nezinau,bet man susidare tokia nuomone,kad ji labai uzsikelusi kainas,nes kiek paziurejau,net privaciose klinikose,tie beligaturiniai breketai kainuoja vie2000-2300 nam zandikauliui  man irgi taip pat buna, iskarto nepasako kiek pinigu reikes moketi,nes nezino darka darys, o jau kai padaro tada paskaiciuoja..nes gal situacija pasikeite ir reikia keistikoki lanka ar kaip tik nereikia. taip netgi geriau, na aišku jei jau akivaizdziai pinigus lupa ir tuos 180 tada pasieme,tai reiketu pakalbeti QUOTE(smilsee @ 2009 09 19, 22:15) baby,sitas vizitas tai tikrai turetu paskutinis but ryte,nes dabar kai jau i mokykla normaliai pradesiu eit,rasysiuos tik po pietu,ir tai ne treciad arba penktad  kadanors pasidarysim meeta poliklinikoje QUOTE(Achilles @ 2009 09 20, 16:56) turėjau omeny negalima iš pačio butelio gerti kodel ?  as visada is buteliuko geriu. o dabar naudoju kazkoki rusiška skysti.labai skanus,ir kainavo tik 8lt, visai nemazas buteliukas
*fabulouslife*
2009 09 21, 11:24
QUOTE(Baby.. @ 2009 09 21, 13:11) man irgi taip pat buna, iskarto nepasako kiek pinigu reikes moketi,nes nezino darka darys, o jau kai padaro tada paskaiciuoja..nes gal situacija pasikeite ir reikia keistikoki lanka ar kaip tik nereikia. taip netgi geriau, na aišku jei jau akivaizdziai pinigus lupa ir tuos 180 tada pasieme,tai reiketu pakalbeti kadanors pasidarysim meeta poliklinikoje kodel ?  as visada is buteliuko geriu. o dabar naudoju kazkoki rusiška skysti.labai skanus,ir kainavo tik 8lt, visai nemazas buteliukas  kaip tavo dantukai?
smilsee
2009 09 21, 12:03
Ai baby,norejau paklaust taves,tu pas Petkinyte klijavaisi breketus?Ir sake tau ka nors apie tuos tarpdanciu siulus,skalavimo skyscius ir t.t?  Nes dabar nezinau kai rytoj eisiu reikes jos klaust ko nors ar ne  Pvz mano draugei ji irgi nieko del to nera sakius,nu bet nieko,dantys nei apsinese nei dar kokie
Vergine
2009 09 21, 12:31
QUOTE(mamka35 @ 2009 09 19, 08:48)  sveikos mamytes Tikrai labai brangiai lupa... Pas mane Damon breketai, pries dedant dar virsutinius breketus, man tokia kaip plokstele dejo "Vora", visgi dar reikejo ji pagaminti ir prieziura (gal pora savaiciu lankiausi pas ortodonta kas kokias tris, keturias dienas), paskiau nors ir Damon breketai, bet turiu lankytis kas menesi, nes vis dar plecia zandikauli (suka kruminius dantis)... Na ir paskiau des apatinius breketus. Viskas man kainuos 6200 lt. QUOTE(la_unika @ 2009 09 21, 11:16) Na sikart atleisim Papildyta:QUOTE(ajaja @ 2009 09 21, 11:13) dar man labai patiko Aloe Dent skalavimo skystis, man kai tik breketus uzdejo gal po 2 savaiciu paraude buvo dantenos, tai su tuo paskalavau ir praejo (ten su alijosiaus ir arbatmedzio ekstraktais) Rasiau apie si skysti  man tai jo skonis slykstus! Kai skalauju, tai normaliai, bet kai jau isspjaunu, tai sugizusios grietineles, sugedusio sviesto skonis burnoje  Tai dabar sugalvojau ir vandeniu po jo skalautis, nes kitaip tai labai bjauru
Saveikutės Kažkaip parašiau ir dingau QUOTE(Svajaaa @ 2009 09 16, 15:26) QUOTE(ajaja @ 2009 09 16, 16:39) sveikute  idomu butu progresa pamatyti, gal noretum parodyti dantukus? kokios problemos pas tave buvo? kokius breketus nesioji? ar dziaugies kad apsisprendei?? Dėja nuotraukyčių neturiu, kažkaip neužsiėmiau tuo. Galėsiu pabandyti dabartinį rezultatą parodyti, kai tik rasiu minutėlę papozuoti O problemų pas mane buvo daug.Paradantozės židiniai, tirpstantis kaulas ir to pasekoje "pradėję vaikščioti" dantukai, blogas sąkandis. Taigi prieš breketus smarkiai gydžiausi dantenų uždegimą, beveik pusę metų. Aišku išsiroviau visus protinius ir du viršutinius penktukus, nes labiausiai į priekį buvo išėję priekiniai. Realiai viską prdėjau dėl sveikatos , kad dar labiau "neretėtų ir sustabdyti vaikščiojimą". Rezultatu patenkinta, tačiau suprantu, kad ir toliau turėsiu labai rūpintis dantukais ir laikyti savo paradantozę už ragų.
mamka35
2009 09 21, 13:37
 kuo toliau skaitau tuo man labiau siutas ima,kad taip uzsiroviau ant tokios brangininkes  ar niekas nesusidure su tokia situacija,kad gydymo briketais eigoje tektu keist gydytoja  ,tarp kitko cia gerbiamos ortodontes gaidytes zodziai-kad visi kauno ortodontai,kurie dirba su damon briketais,yra jos mokiniai,ir jau zmogui spresti ka jis renkasi,pinigus ar kokybe  ,taip iseina kurie gydo protu suvokiamom kainom,daro tai nekokybiskai
QUOTE(mamka35 @ 2009 09 21, 14:37)  kuo toliau skaitau tuo man labiau siutas ima,kad taip uzsiroviau ant tokios brangininkes  ar niekas nesusidure su tokia situacija,kad gydymo briketais eigoje tektu keist gydytoja  ,tarp kitko cia gerbiamos ortodontes gaidytes zodziai-kad visi kauno ortodontai,kurie dirba su damon briketais,yra jos mokiniai,ir jau zmogui spresti ka jis renkasi,pinigus ar kokybe  ,taip iseina kurie gydo protu suvokiamom kainom,daro tai nekokybiskai  Mūsų viena panelė perėjo pas kitą gydytoją, nes ana į dekretines išėjo.. dabar nepamenu kuri, berods Shin  O ji taip sako, tarsi pati nebūtų buvus kažkada kažkieno mokinė
mamka35
2009 09 21, 13:56
kazin kaip su piniginiais reikalais pas kita gyd  ,nes iseitu ne toks jau didelis biznis,toliau gydyti breketuota vaika  ,gal galit patart kokia gydytoja,kuri butu zmoniska ir sukalbama
QUOTE(Vergine @ 2009 09 21, 11:31) Rasiau apie si skysti  man tai jo skonis slykstus! Kai skalauju, tai normaliai, bet kai jau isspjaunu, tai sugizusios grietineles, sugedusio sviesto skonis burnoje  Tai dabar sugalvojau ir vandeniu po jo skalautis, nes kitaip tai labai bjauru  Rimtai????  na matai cia turbut skonio dalykas, man kaip tik taip jis super ir man gaivu is malonu burnoj... na matyt kiekvienas savo atranda as viena turiu kuris man nepatiko, negaliu db pavadinimo prisiminti (jei nepamirsiu ryt parasysiu, is S raides zalas toks), na bet toks nemalonus, turi kazkoki prieskoni kurio as matyt nepernesu. tai neismeciau, galvoju jei kada vienas pasibaigs, kito dar nebusiu nusipirkus, panaudosiu... Papildyta:QUOTE(mamka35 @ 2009 09 21, 12:56) kazin kaip su piniginiais reikalais pas kita gyd  ,nes iseitu ne toks jau didelis biznis,toliau gydyti breketuota vaika  ,gal galit patart kokia gydytoja,kuri butu zmoniska ir sukalbama  is vienos puses taip, nauja gydytoja jau to didelio pelno negautu is jusu (uz breketu dejima), bet gi tie vizitai gydytojams irgi pinigelius nesa, jei gyd protinga supras, kad jei gera darba padarys, tai dar ir bus kitiem rekomenduota... nebent pas juos tarpusavy (tarp gydytoju) kazkokios etikos taisykles yra kad vieni kitu pacientu neima ar panasiai... bet irgi reikia rasti gera gyd ir gerai apgalvoti viska, kad paskui nesigailet ir nesimetyt sen ten
Sveikutes. Uzejau priminti apie save  As jau pasiilgau breketu
*fabulouslife*
2009 09 21, 15:53
QUOTE(Anira @ 2009 09 21, 17:52) Sveikutes. Uzejau priminti apie save  As jau pasiilgau breketu  as kartais pagalvoju, kad nenoriu, kad juos nuimtu man  sveika beje
Tai prašom, kad nenuimtų  ir plokštelių nereiks nešiot
*fabulouslife*
2009 09 21, 15:59
QUOTE(natale @ 2009 09 19, 19:57) O manes niekur nera  QUOTE(justyte** @ 2009 09 20, 15:23) labukas. ar man vaidenasi ar tikrai pas mane parasyt kad tik virsu turiu?  QUOTE(la_unika @ 2009 09 21, 11:16) atsiprasau labai Jusu visu  pasistengsiu pasitaisyti...  butu gerai, kad viska kas neatitinka surasytumete i az tada patvarkyciau viska QUOTE(Achilles @ 2009 09 21, 11:27) Niu tik nereikia pirštukais niuniuoti, juk jau atsiprašiau  taip yra dėl to, kad perduodama duomenis ne viską sutikrinau, nes aš siunčiau worde, o pastaruoju metu worde nebetaisydavau, iškart photoshope taisiau.. taigi rašykit Shin į až ir pasakykit kas ne taip, nes ji nespės visų žinučių sužiūrėti  kitoj temoj, jeigu visos surašysit kas ne taip, jau turėtų viskas būt ok Ajaja, kaip liuks tau, kad Airijoj yra didelis Listerine pasirinkimas.. Aš tik žalią mačiau Lietuvoj. Natale sakė, kad ir mėlynas yra, reiks paieškot  aciu Achiles uz palaikyma  pirma temele padariau ir jau prisigrybavau del Listerino tai Lt yra zalias ir melynas, bet man melynas ziaurei neskanus QUOTE(Achilles @ 2009 09 21, 14:51) Mūsų viena panelė perėjo pas kitą gydytoją, nes ana į dekretines išėjo.. dabar nepamenu kuri, berods Shin  taip taip as perejau pas kita gydytoja  nebuvo dideliu problemu pereiti, manau reik tiesiog pasiskambinti ir pasakytu ar priima.
Ingredd
2009 09 21, 16:11
papasakokit kokias ten ploksteles po breketu deda kad dantiukai neissivaiksciotu... kazkada kalbejot apie tai, praleidau..
QUOTE(daivasta @ 2009 08 26, 10:29) va cia viena fotke is sio savaitgalio pajurio,kur matosi ta plokstele kuria reik nesiot  Gal daivasta nesupyks, iš senos temos paėmiau jos žinutes, kur ji plokštelę rodė Papildyta:Čia dar daivasta rodėsi QUOTE(daivasta @ 2009 08 29, 14:15) Svajaaa nea kapu man nedave. Na ka mergaites o dabar zadetos mano dantuku foto, dar ir kaip plokstele atrodo  
mamka35
2009 09 22, 08:23
 shin,o kaip tavo nauja gyd.noriai sutiko tave toliau gydyti  bendrai tai pas tave situacija kitokesne,nes ankstesne gyd.i dekreta isejo,mano situacijoj kiek kebliau,negi taip ir reks sakyti,kad priimkit,nes pas ana gydytoja kyla kainos valandom
smilsee
2009 09 22, 09:12
Uzklijavo man breketus ir apacioj jau  Jau ir skaudet pradejo  Pakeite ir virsuj viela,nors nesitikejau,tai uzsidejau zalias gumytes
QUOTE(smilsee @ 2009 09 22, 10:12) Uzklijavo man breketus ir apacioj jau  Jau ir skaudet pradejo  Pakeite ir virsuj viela,nors nesitikejau,tai uzsidejau zalias gumytes  Pasirodyk
daivasta
2009 09 22, 09:35
Acilles nesupyksiu  juk tam ir idejau,kad visos zinotu kaip atrodo  saunuole.
smilsee
2009 09 22, 09:42
Foto  Tik kazkokia kreiva biski
QUOTE(smilsee @ 2009 09 22, 08:12) Uzklijavo man breketus ir apacioj jau  Jau ir skaudet pradejo  Pakeite ir virsuj viela,nors nesitikejau,tai uzsidejau zalias gumytes  na cia panos sako, kad apatinius dantukus labiau skauda nei virsutinius... po keliu dienu skausmas aprims. man ana antrad paverze, tai pirma nakti kaip ir nemiegojau, o dabar jau beveik pamirskau, kad paverze zalios gumytes labai grazu Papildyta:QUOTE(mamka35 @ 2009 09 22, 07:23)  shin,o kaip tavo nauja gyd.noriai sutiko tave toliau gydyti  bendrai tai pas tave situacija kitokesne,nes ankstesne gyd.i dekreta isejo,mano situacijoj kiek kebliau,negi taip ir reks sakyti,kad priimkit,nes pas ana gydytoja kyla kainos valandom  sekmes jeigu nuspresit keisti gydytoja, kad tik verta butu  o po to papasakokit mums kaip sekes Papildyta:QUOTE(Ingredd @ 2009 09 21, 15:11) papasakokit kokias ten ploksteles po breketu deda kad dantiukai neissivaiksciotu... kazkada kalbejot apie tai, praleidau..  as kiek zinau tai kai nuima breketus kad dantukai vel negriztu i buvusias vietas padaro ploksteles vadinamas reteineriais. su jom reikia miegoti 3-4 kartus i savaite keleta metu. cia virsutiniam dantim. o ant apatiniu is vidines puses dazniausiai priklijuoja tokia metaline "juostele", kad dantukai liktu savo vietose... as irgi kol nesusiruosiau breketu detis tol nezinojau...
smilsee
2009 09 22, 10:06
As taip ir nujauciau kad apatinius turetu daugiau skaudet nei virsutinius  Jei labai isiskaus tai pasiimsiu i mokykla vaistu,bet tikiuosi neprireiks
QUOTE(ajaja @ 2009 09 22, 10:56) na cia panos sako, kad apatinius dantukus labiau skauda nei virsutinius... po keliu dienu skausmas aprims. man ana antrad paverze, tai pirma nakti kaip ir nemiegojau, o dabar jau beveik pamirskau, kad paverze zalios gumytes labai grazu Papildyta:sekmes jeigu nuspresit keisti gydytoja, kad tik verta butu  o po to papasakokit mums kaip sekes Papildyta:as kiek zinau tai kai nuima breketus kad dantukai vel negriztu i buvusias vietas padaro ploksteles vadinamas reteineriais. su jom reikia miegoti 3-4 kartus i savaite keleta metu. cia virsutiniam dantim. o ant apatiniu is vidines puses dazniausiai priklijuoja tokia metaline "juostele", kad dantukai liktu savo vietose... as irgi kol nesusiruosiau breketu detis tol nezinojau... As nesioju plokstele kaip cia buvo parodyta, lygiai tokia pat be gomurio, ir as su ja tik megu. O ant apatiniu turiu vielute ir ant virsutiniu, sake apie 2 metus reikes man su jais isbuti.
Ingredd
2009 09 22, 15:24
Tai kaip suprantu po breketu plokstele jau visoms teks nesoti? va kuriom traukti dantukai tai pilnai tikiu kad gali vaikscioti dantukai atgal, bet kitom, kuriom tik tiesinti ar tikrai jos reikes.. nors gal ji netrukdo visai jei reikia tik miegant nesioti.. man kad su gomuriu kazkaip nepatinka
vilmosius
2009 09 22, 15:51
labas mergaites:) simtas metu  kol kas pas mano danktukus nieko naujo:) tik jau pastebejau kad tarpelis uzsidare o vizitas spalio2  gal jau pasakyks kiek menesiu liko iki pilnos laimes
QUOTE(Ingredd @ 2009 09 22, 16:24) Tai kaip suprantu po breketu plokstele jau visoms teks nesoti? va kuriom traukti dantukai tai pilnai tikiu kad gali vaikscioti dantukai atgal, bet kitom, kuriom tik tiesinti ar tikrai jos reikes.. nors gal ji netrukdo visai jei reikia tik miegant nesioti.. man kad su gomuriu kazkaip nepatinka  Man sake gydytoja, kad visiems po breketu reikia ploksteles. Ir dar as iskart paklausiau ar butu galima man pagaminti plokstele be gomurio, tai man tikrai ji netrukdo megoti
QUOTE(mamka35 @ 2009 09 22, 09:23)  shin,o kaip tavo nauja gyd.noriai sutiko tave toliau gydyti  bendrai tai pas tave situacija kitokesne,nes ankstesne gyd.i dekreta isejo,mano situacijoj kiek kebliau,negi taip ir reks sakyti,kad priimkit,nes pas ana gydytoja kyla kainos valandom  na as per pazystama stomatologa perejau  jis paskambino susitare, o man tereikejo nueiti. bet tai manau bet kuriuo atveju turetu priimti, tik gal nesakyk kad del kainos, ka nors kitka sumastyk QUOTE(smilsee @ 2009 09 22, 10:42) Foto  Tik kazkokia kreiva biski  oi kaip grazu  p.s. man pas ortodonta spalio 1d.
QUOTE(justyte** @ 2009 09 21, 12:24) kaip tavo dantukai?  naa kaip cia pasakius, gerai, bet kad nebelabai juda, o dar toli iki tobulumo,apie sukandima tai isvis nekalbu  o pas dantista tai dar tik uz menesio QUOTE(smilsee @ 2009 09 21, 13:03) Ai baby,norejau paklaust taves,tu pas Petkinyte klijavaisi breketus?Ir sake tau ka nors apie tuos tarpdanciu siulus,skalavimo skyscius ir t.t?  Nes dabar nezinau kai rytoj eisiu reikes jos klaust ko nors ar ne  Pvz mano draugei ji irgi nieko del to nera sakius,nu bet nieko,dantys nei apsinese nei dar kokie  nu as pati pasiklausiau ar reikia/ galima skalauti.. o apie siula kazkaip nepasiklausiau  o tu paklausei ? QUOTE(justyte** @ 2009 09 21, 16:59) jeigu ne tas braizymas ir breketu trukdymas sypsotis susiciaupus, tai as galeciau labai ilgai su jais buti Papildyta:QUOTE(smilsee @ 2009 09 22, 10:42) Foto  Tik kazkokia kreiva biski   virsuj,tai jau taaip grazu, o sukandima tau reikes taisyti ? QUOTE(ajaja @ 2009 09 22, 10:56) na cia panos sako, kad apatinius dantukus labiau skauda nei virsutinius... o vat man kaip tik atvirkciai buvo.  apacia tokias tik 2 dienas skaudejo, o vat virsu  savaite gal QUOTE(Anira @ 2009 09 22, 18:52) Ir dar as iskart paklausiau ar butu galima man pagaminti plokstele be gomurio, tai man tikrai ji netrukdo megoti  oho,o dar ir tokiu buna ??
smilsee
2009 09 22, 19:07
Tai pas mane ir taip tiesus dantys buvo,tai nieko labai ir nepasikeite  O apie tuos skalavimus visus tai taip ir nepaklausiau  Aisku ir vasko pamirsau paprasyt,nezinau ka reikes daryt jei labai trins  Mokykloj tai jauciaus kaip gerai i dantis gavus,bet vaistu isgeriau nu ir apmazejo,bet jauciu dabar jau po truputi vel pradeda skaudet
sveikutes ale svente siandiena  taigi mano gelezinkeliams 3 menesiai turbut reikes vakare fotografuoti man atrodo pas Baby irgi siandien "breketines", tik berods jai 5 men , sveikinu ir tave Baby Tiesa, Smilsee, vis pamirstu paklausti (o gal rasei, gal praziopsojau) o kaip ten viskas baigesi su tuo istrauktu dantuku, pamenu lyg pulinukas buvo ar kazkas, savaime viskas susitvarke, ar kazka darei?? o tas bjaurus skalavimo skystis apie kuri as cia pasakojau pries kelias dienas vadinasi Sarakan...
smilsee
2009 09 23, 09:59
As dabar jau ir pati neatsimenu ar rasiau ar ne  Tai ten kaip ir galvojau pasirodo nieko nebuvo,nuo durio liko tie burbuliukai,daktare sake kad turi issivaiksciot  O dabar jau nieko neliko.O del sukandimo,tai jo,reikes ji man taisyt bet cia dar man toli grazu iki to
ou_jeaa
2009 09 23, 13:45
sveikos  man ir apatinius labiau skauda nei virsuui  o protiniai man toliau pradejo kaltis
O man šiandien jau nebeskauda, tai laimės pilnos kelnės, nu aišku jei ką valgau jaučiasi, bet bent šiaip nebeskauda  bet ryt reikės plokštelę pasisukti, tai vėl nelabai malonų vakarą apturėsiu.
Sveiki visi! Nusprendžiau ir aš nueiti pas ortodontą ir pradėti kelią link drąsios šyspenos  Skaičiau šiek tiek apie breketų rūšis ir vis dėlto sugalvojau, kad noriu keramikinių arba safyrinių... Norėjau paklausti, ar tikrai jie beveik netrukdo kalbėti? Dirbu tokį darbą, kur taisyklinga tartis yra svarbi, bijau, kad to nepaveiktų  Konsultacijai užsirašiau į Pilėnę, gal kuri ten lankotės?  Ačiū labai!
Ingredd
2009 09 23, 15:34
nu gal as visko nzn, bet as su metaliniais, jokiu kalbos trukdziu pamenu kai pasakiau ortodontei kad desim metalinius, pasake, geras pasirinkimas gal nuo situacijos priklauso, nzn..
|
|