Nuvedžiau dukrytę pas daktarę, o ji pradėjo rėkti ir pabėgo. Ką daryti?
na retenybe bunai kai vaikai nebijo skiepu o kiek mergytei metu? ir nuo ko vedet skiepinti?
Papildyta: pasakykite kad tai nieko baisaus tik bakst ir viskas ir jeigu nesileis pasakykit kad paskui gali buti dar blogiau ir dra baisiau bet cia mazesniem vaikam tai padeda
<...O ji pradėjo rėkti ir pabėgo. Ką daryti?
negi jus galvojat kad cia zmogus rimtai raso?
Ne iš namų, o iš kabineto, ji užsispyrusi kaip nežinia kas, jos nnenusivesi į kavinukę paplepėti, nes jį L. BIJO ADATŲ.
Mums taip buvo. Reikėjo padaryti elektrokardiogramą ir padaryti Mantu r-ją prieš mokyklą. Nuėjo su tėčiu pas gyd., viskas tvarkoje iki laboratorinio kabineto. Aš laukiau namuose, pradėjau nerimauti ko taip ilgai negrįžta...Grįžo ir jau iš vyro veido supratau, kad jam "nebėr kantrybės". Aš dukrą už rankos ir atgal į polikliniką. Iš pradžių pasakė, kad neis, bet aš buvau kiek įmanoma griežta. Pasakiau, kad ją palaikysiu už rankos, būsiu kartu, bet ji privalo išsitirti širdelę. Kad tai nebaisu, aš papasakosiu kaip viskas daroma ir papasakosiu daug įdomaus apie širdį (na, šitą galiu, gerai žinau anatomiją
Ir netgi pavyko padaryti Mantu mėginį. Na sumelavau Kaip nekeista, kai jai jau buvo galima skiepytis (dėl alergijų, ją skiepijo per du kartus, ne iškart), ji ėjo be jokio streso ir nuo to laiko panašu, kad nebebijo..bet 'šuniukas-katytė' aidi per visą kabinetą
Aš dirbu šeimos klinikoje, tenka ir su vaikais dirbti.Dabar dar vis tęsiasi darželinukų ir moksleivių pažymos.Iš savo darbo patirties galiu pasakyti, kad tėvai prigasdina vaikus ankšiau negu reikės tos pažymos.Tai vyksta kaip tevams atrodo labai nekaltai.Pvz. ateina mama ar tevas ar baba su vaiku ar anuku pas gydytoja.Eileje reikia palaukti, vaikam nusibosta jie pradeda vaiksčioti lakstyti, o tuo tarpu tevai ar babos vaikus gadina TUOJ ATEIS SESUTE IR YDURS TAU ADATA.As labai daug kartu tam vaikui prie tevu esu pasakiusi, kad tau adatos nedursiu o dursiu tavo mamai, nes ji tave gasdina.Tevams grieztai pasakau, kad negalima vaiku gasdinti, jus sunkinate mums darba, kenkiate savo vaikui kai jis poto bijo.Kiek kartu buvo kai ispardo megintuvelius su krauju, koky desimtmety laikome keturiese.Šia savaite atvede vaika akyciu patikrinti,vaikas issigandes, nedrasus.Mama pradejo ant jo rekti, tas zinoma verkti.Vaikas ysiverke, mama pradejo grasinti, kad jy paliks cia ir neateis tol kol nepatikrins jam akiu.Vaikas jau y isterija.As jau nebezinau nei ka daryti.Psiuliau iseiti ir nusiraminti, pasivaikscioti, pakalbeti.Po pusvalandzio vel gryzo, vistiek akiu neisejo patikrinti.... Buvo, kad ir kardiograma reikejo mazai mergaitei rasyti.Mama greit ja rengti, gultis.As sakau palaukite, as paaiskinsiu vaikui kas bus, kad jam strso nebutu.Ji paziurejo y mane kaip y nenormalia.Pasake, nera laiko.Na nera laiko tai nera, kardiogramos neuzrasem.Siaip su vaikais susikalbu, nuraminu, pakalbinu,arba sveriu, matuoju ir kalbinu, paimu ant ranku pakalbinu.Sunkiausia kai vaikai ateina su seneliais... cia tai buna tragedija...... Skiepu bijo ir suauge, ir kraujo bijo duoti ir vaikai ir suauge.Tik reikia vaika paruosti, pasakyti, kad biskuty skaudes, kad reikia, kodel reikia.O negasdinti, KAD DURS ADATA, NES BUVAI NEGERAS...
as jus suprantu labai ,nes mano dvylikametis kuriam siemet reikia skiepu tai paniskai ju bijo
QUOTE(Liusii @ 2009 09 19, 22:45) as jus suprantu labai ,nes mano dvylikametis kuriam siemet reikia skiepu tai paniskai ju bijo Mums medikams irgi labai didelis stresas su bailiukais, patikėkite kaip išsunkia
Uoooj....čia mano viena iš didžiųjų baimių - adatos
Maža tai klykdavau, bėgdavau iš kabineto, po to jau visa drebėdama ir panikuodama išsedėdavau.Va netgi prieš metus kai skiepijo tą paskutinįjį skiepą, dar stresavau labai O kai reikėjo eiti pažymą pasidaryti, tai liepė duot kraujo iš piršto, tai... vos neapalpau QUOTE(dumb @ 2009 09 20, 00:04) Uoooj....čia mano viena iš didžiųjų baimių - adatos Maža tai klykdavau, bėgdavau iš kabineto, po to jau visa drebėdama ir panikuodama išsedėdavau.Va netgi prieš metus kai skiepijo tą paskutinįjį skiepą, dar stresavau labai O kai reikėjo eiti pažymą pasidaryti, tai liepė duot kraujo iš piršto, tai... vos neapalpau Na b8na taip.Buna, kad ir alpsta, ar po to kraujo paemimo amoniaka duodame pauostyti, atskirrai paguldome kol pageres.O man patinka kai adata duria, kaip ima krauja
Pati vaikų neturiu,tai nežinau kaip mokinsiu,kad nebūtų to strioko skiepytis..
Pati gyvenime nebijojau nei kraujo ėmimo,nes skiepų,nei nieko susijusio su gydytojais ir nenorėčiau,kad mano vaikai turėtų tokią baimę...
oi oi oi...
Siūlau paskaityti SM apie skiepų žalą ir liautis be reikalo gąsdinti savo vaikus. Nėra reikalo juos skiepinti ir maitinti farmacininkus.
Pradinukė būdama žiauriai bijojau skiepų. Pirmas kartas praėjo neskausmingai, antras buvo tragiškas... Laikė tėvai ir seselė...
|