Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dukra nori dažyti plaukus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2
vaidule25
Patarkite 4u.gif
Uksnė
gal dar ir ankstoka būtų g.gif Bet jei jau LABAI LABAI nori, tai gal būtų galima susitarti, kad leisit nusidažyti už gerus darbus, ar pagalbą namie, už gerus pažymius ...IR leisite, sakykim, tik kokia nors proga - gimtadienis, KAlėdos ar pan.
Pastaba
Nudažyt visom vaivorykštės spalvom ir dar kokius dredus suvyniot smile.gif
Mano nuomone - NE. Tai kad nori, tai dar nereiškia, kad taip ir reikia daryt. O tai nežinia ko po plaukų dažymo užsimanys. Nepatinka man tokios per greit užaugt norinčios damos.
Uksnė
O, beje, apklausos klausimai tai ryškiai nesąmoningi schmoll.gif JAu tikrai ne 10-metei dažytis raudonom žaliom sruogom. Iš bėdos galima sruogeles pašviesint 1-2 tonais nuo natūr spavos....
Blizgutė
Gal pradžiai užtektų su balzamu dažomuoju nudažyti kelias sruogas,ne taip pakenks plaukams ir greičiau nusiplaus :}
Pati tokio amžiaus dažiau plaukus su balzamu rožines sruogeles :}}
v*i*j*a
na,nematau aš čia nieo bloga ax.gif aišku,ne visą galvą dažyti schmoll.gif
bet kelias sruogeles pašviesinti tai tikrai ne nusikaltimas būtų biggrin.gif
*Selma*
O man atrodo, kad 10 metų panelytei plaukų dažymas yra tikrai per anksti schmoll.gif
dinokis
labai aktualu ir man, nes pati auginu 10-metę. Pirmas noras dažytis plaukus buvo užėjęs kokių 6m, o gal 5 g.gif , na ir nušviesinom. Dabar kol kas neteikia pageidavimų, tačiau tikrai žinau, jog tai laikina ir nieko čia nepadarysi, na ne vienodai visi vaikai bresta, nevienodi norai ir t.t., čia kiekvieno vaiko ir tėvo susitarimas ir požiūris į tai
ziedute
Ankstoka ankstoka dar schmoll.gif
musyte015
nu ne tikrai tegu dar kelis metus palaukia schmoll.gif
fillipa
QUOTE(vijja @ 2009 09 19, 19:12)
na,nematau aš čia nieo bloga  ax.gif aišku,ne visą galvą dažyti  schmoll.gif
bet kelias sruogeles pašviesinti tai tikrai ne nusikaltimas būtų  biggrin.gif
*

Nu taip, 10 metu sruogeles, o kas paskui? Visa galva, pircingas, tatuerotes... Ir ka vaikas bus panasus? I dvidesimtmete? Jei taip atrodis trauks vaikinu/vyru demesi... Ar nors viena mama geidzia savo dukrai..
*Selma*
QUOTE(fillipa @ 2009 09 20, 22:47)
Nu taip, 10 metu sruogeles, o kas paskui? Visa galva, pircingas, tatuerotes... Ir ka vaikas bus panasus? I dvidesimtmete? Jei taip atrodis trauks vaikinu/vyru demesi... Ar nors viena mama geidzia savo dukrai..
*

Pritariu jūsų nuomonei drinks_cheers.gif
Ende
Na, ankstoka dar, mano nuomone... g.gif Ketvirtokė- penktokė turėtų panelė būti, tai tikrai dar anksti. doh.gif
Nasty Fairy
Nezinau, kaip kam aisku, bet man asmeniskai kraupu ziureti, kai tokio amziaus panelytes (juk dar vaikyste) eina issidaziusiais plaukais, aukstakulniais ir pan. doh.gif Jai norisi kazkaip zaismingiau atrodyti, juk buna ivairiu vaikisku prisegamu sruogeliu, kad ir zaliu, raudonu biggrin.gif Bet tas ir atrodo vaikiskai. Jai norisi galima kartais ir pasidazyti kokia vaikiska kosmetika, yra ivairiu lupu blizgesiuku, seseliu wub.gif
Bet rimtam plauku dazymui, net su balzamais nepritariu schmoll.gif Spes dar issidazyti, nors ir ivairiom vaivorykstes spalvomis. Manau viskam turi ateiti savas laikas, o 10 metu dar vaikyste reikia dziaugtis mirksiukas.gif
ziedute
QUOTE(mamyte# @ 2009 09 21, 08:53)
Pritariu jūsų nuomonei  drinks_cheers.gif
*

Sutinku blink.gif
jekaterina.s
as manau, kad 10-metei plauku dazymas dar tikrai ankstokas, dar visas gyvenimas pries akis smile.gif
v*i*j*a
QUOTE(fillipa @ 2009 09 20, 22:47)
*

o Jūs nemanot,kad uždraustas vaisius gardesnis mirksiukas.gif
kuo daugiau draudimų,tuo norai didesni doh.gif
mano mergaitei dabar 12m.,dešimties padažėm sruogeles,daugiau jokių pageidavimų nekilo mirksiukas.gif
beje,atsimenu iš vidurinės laikų kai ne viena klasiokė išėjus iš namų dar laiptinėje pasidažydavo,o prieš grįžtant vis pas kokią draugę užsukdavo nusiprausti doh.gif
man geriau tegul manoji viską pabando namie,tai dar ir patarimų gauna,kad kas per daug,tas nesveika mirksiukas.gif

na,bet čia tik mano požiūris toks,nebūtina su juo sutikti 4u.gif
Jazira
vat ką daro akseleracija. aš tai turbūt neleisčiau plaukų gadint.
Aistele
QUOTE(vijja @ 2009 09 22, 15:59)
o Jūs nemanot,kad uždraustas vaisius gardesnis  mirksiukas.gif
kuo daugiau draudimų,tuo norai didesni  doh.gif
mano mergaitei dabar 12m.,dešimties padažėm sruogeles,daugiau jokių pageidavimų nekilo  mirksiukas.gif
beje,atsimenu iš vidurinės laikų kai ne viena klasiokė išėjus iš namų dar laiptinėje pasidažydavo,o prieš grįžtant vis pas kokią draugę užsukdavo nusiprausti  doh.gif
man geriau tegul manoji viską pabando namie,tai dar ir patarimų gauna,kad kas per daug,tas nesveika  mirksiukas.gif

na,bet čia tik mano požiūris toks,nebūtina su juo sutikti  4u.gif
*

nepritariu Jūsų nuomonei iš esmės - 10 metų tai jokia ne panelė, o dar vaikas blink.gif , norai dažniausiai priklauso nuo aplinkos, kurioje auga, mokyklos, šeimos vertybių. Jei šeimoje vertybė yra moters išvaizda, ne išsilavinimas ir gebėjimai, tai tuomet reikia dažyti 10 metų vaikui plaukus, verti auskarus minėtinose ir neminėtinose vietose (juk jei neleisi - dar labiau norėsis), leisti dažytis ir t.t. gal geriau nupirkite knygą, užrašykite į papildomą būrelį ar panašiai...
tiesa, mokykloje klasiokės dažydavosi minimaliai - tušu blakstienas na ir lūpų blizgis, ir čia buvo 10-12 klasėj, o kalba eina apie 4-okę... g.gif
linozmona
Na žinot...mano laikais esant tokiam mano norui mane tėtis taip papurtęs būtų....tokio amžiaus vaikas daug ko gali norėti, bet tėvams reikia atskirti norus nuo kaprizų...aš manau, kad tokiam amžiui tokiems bandymas dar tikrai per anksti, juk ji dar vaikas, nesvarbu, kad panele būti nori...visos mes norėjome..ir ką, nieko, užaugome nenumirusios išėję nepasidažiusios į mokyklą...Pildykite visus vaikų norus ir didelė tikimybė, kad užsiauginsite monstriukus..sėkmės schmoll.gif
Upjora
Manau,kad 10 metu vaikas dar per mazas paluku dazymui.
azen
QUOTE(dinokis @ 2009 09 19, 20:55)
labai aktualu ir man, nes pati auginu 10-metę. Pirmas noras dažytis plaukus buvo užėjęs kokių 6m, o gal 5 g.gif , na ir nušviesinom. Dabar kol kas neteikia pageidavimų, tačiau tikrai žinau, jog tai laikina ir nieko čia nepadarysi, na ne vienodai visi vaikai bresta, nevienodi norai ir t.t., čia kiekvieno vaiko ir tėvo susitarimas ir požiūris į tai
*

blink.gif nieko sau

10metei dar tikrai anksti, nebent galima kokio karnavalo proga su kokiu nuplaunamu dazanciu plauku laku ar pan.

taip vaikai bresta ne vienodai, bet 10mete dar tikrai nebresta, tiek kad jau butu galima panele vaizduoti.

Jura_j
Balsavau uz "ne".. Bet galvoju, kad ieskociau kompromisu.. Prisegamas sruogeles, kasytes ar dar ka.. Toli man iki tokiu "panelisku" kaprizu, jei dar gyvuos tokia tema ir SM biggrin.gif .. butinai parasysiu kaip sekasi susidoroti biggrin.gif
Sanita
Idomu kas idiege mergaitei tokius norus g.gif
Nedrausti reikia, bet tinkamai, protingai paaiskinti kad ankstoka gadinti plaukucius. Juk ji dar augantis zmogutis ir gali pazeisti visam gyvenimui oda, plaukus, o ir psichika , nes nezinia kaip aplinkiniai sureguos ir kokios is viso to bus pasekmes...
Greit subres, greit pasens ir ziurek jau kokia 27metu bus jau viskas isbandyta. Sakys nebeidomu gyventi-viskas pasiekta, viskas isbandyta... unsure.gif
Kam
yra pilna sampunu, kurie po poros plovimu nusiplauna, tai pora srogeliu tikrai galima mirksiukas.gif
ingauk
as tai griestai NE ax.gif kas bus po meu tada, kokie bus tada norai g.gif blink.gif
clonc-astaz
Nepatarciau...Gadinasi plaukai,jei nudazysite viena sruogele,veliau noresis visos galvos,paskui margom sruogelem,trumpa kirpima ir tt.Nuo tokiu smulkmenu ir prasideda vaiku maishtas,ankstyva paauglyste.Bet jei jau ji ima virsu,tai nudazykite priekyje kelias neryskias sruogeles,bet zinokite galo tam nebus.Noriu,noriu ,noriu...
Mano dukra eme maistauti 14 metu,nusidaze kelias sruogeles,veliau ivyko taip kaip aprasiau,net nebesiklause mano nuomones.Suejus 16m nebesidazo,issitrauke auskarus,atsibodo visa tai.Ataugineja naturalius ilgus plaukus thumbup.gif
Ankstyva karta,kitoks jaunimas,trumpa vaikyste...
...sara...
Aš irgi linkusi prie atsakymo NE, nes ji juk dar visiškas vaikas, o mieste pamačiusi 10 metų mergytę su nudažytais plaukais ir batais su kulnais visada pagalvoju, kad vargšė ta motina, kuri taip elgiasi ir leidžia taip elgtis savo vaikui...
miela grazi sunyte :)
nezinau nezinau.. bat vis del to sakyciau kad NE todel kad mano viena drauge kai buvo 11 m. nusidaze plaukus ir.. blink.gif susigadino jie visi o buvo tokie grazus ilgi (iki bambos) biggrin.gif
Raimundo mamyte
as dar neleisciau schmoll.gif
Vikšrelis
QUOTE(Raimundo mamyte @ 2009 10 15, 14:18)
as dar neleisciau schmoll.gif
*

labai įdomu, kaip mama pasielgė ax.gif
Bitch_Intriguer
As tai leisčiau, bet ne visą galvą ir sruogeles nelabai tolimas natūraliai plaukų spalvai. Ir nuvesčiau į gerą kirpyklą, paaiškinčiau kad namie dažytis neverta (kad nekiltų pagunda pačiai eksperimentuot, bent kurį laiką). Toks vaikas dar turi būti daugiau mažiau natūralus. O vyresniam tai net nieko nesakyčiau - tegul daro su savo galva ką nori.
O jei neleisi, drausi ir nebandysi eiti jokių kompromisų - tai žiūrėk, pareis vieną dieną žaliais plaukais ax.gif
violla
Yra spalvoti tusai plauku sruogelem padazyt, ir lengvai nusiplauna vandeniu. Na jei vaikas eina kur i gimtadieni, tai galima ir paspalvinti bigsmile.gif O su cheminias tai tikrai NE
Lesia
QUOTE(*Selma* @ 2009 09 21, 06:53)
Pritariu jūsų nuomonei  drinks_cheers.gif
*

Nu mamytes pavaret cia!!! doh.gif o nagus ne lakavot savo dukrom?kiek mergaiciu-darzelinukiu su lakotais nagais -bespalviais ar blizguziais isdazytos?O gimtadienio proga nei karto ne leidot lupu blizgiu ar seseliais patepliot?O auskarai? As NE uz plauku dazyma-bet nereikia i krastutinumus.
kartitiesa
QUOTE(violla @ 2009 10 16, 21:17)
Yra spalvoti tusai plauku sruogelem padazyt, ir lengvai nusiplauna vandeniu. Na jei vaikas eina kur i gimtadieni, tai galima ir paspalvinti  bigsmile.gif O su cheminias tai tikrai NE
*

drinks_cheers.gif jei drausit grieztai tai viena diena pareis melynais plaukais, va tada ir prasides visos bedos su darymu pries tevu valia, pakalbekit su mergaite apie tai kas per daug tas negrazu ir panasiai
adriatic
leisciau nudazyt pora sruogeliu, bet neryskiai, o pora atspalviu kitokia spalva nei naturalus. Grieztai draudziant jai noresis dar labiau, tai naturalu, o kas nedraudziama, tas tampa nebeidomu labai greit 4u.gif

drauges dukra budama pirmoke paprase jai plaukus nudazyt, drauge pati kirpeja, tai dukra prisiziurejus i grazias sukuosenas uzsimane, na ir nudaze ji jai kiek sviesiau nei naturalus plaukai dvi sruogeles sonuose, vaikas liko laimingas, kad jos nora ispilde. Dabar mergaitei virs 9 metu, daugiau plauku dazytis nebepraso, nes jau isbandyta ir nebeidomu, o tos sruogos ataugo ir jas nukirpo jau ax.gif
Tavo_Mano
QUOTE(adriatic @ 2009 12 03, 21:19)
leisciau nudazyt pora sruogeliu, bet neryskiai, o pora atspalviu kitokia spalva nei naturalus. Grieztai draudziant jai noresis dar labiau, tai naturalu, o kas nedraudziama, tas tampa nebeidomu labai greit 4u.gif

drauges dukra budama pirmoke paprase jai plaukus nudazyt, drauge pati kirpeja, tai dukra prisiziurejus i grazias sukuosenas uzsimane, na ir nudaze ji jai kiek sviesiau nei naturalus plaukai dvi sruogeles sonuose, vaikas liko laimingas, kad jos nora ispilde. Dabar mergaitei virs 9 metu, daugiau plauku dazytis nebepraso, nes jau isbandyta ir nebeidomu, o tos sruogos ataugo ir jas nukirpo jau ax.gif
*

Pilnai pritariu Jusu nuomonei...

O dabar visos grizkite i savo paauglyste (tik aisku dabar mergaitems daug anksciau brendimas prasideda), galit ranka prie sirdies prideti ir pasakyti kad jums nekilo tokiu noru ir kad niekad neprasete mamos padazyti nagu su laku ir kad niekad mamos kosmetineje neieskojot akiu seseliu...ir tai buvo sovietmeciu, kai per tv nuolat nerode amerikietisku ir kitu serialu apie paaugles-grazuoles ir barbes:)

hera Bastet
niu tikrai neleisčiau schmoll.gif
Praline
Nu 13-14 metu mergaitei gal ir leisciau vos vos apasisviesint ar kokia sruoga nusidazyt, bet desimtmetei tai tikrai ne. Jei jau situacija tokia, kad susitart neisieina, tai yra gi vaikisku dazu, kur nusiplauna, yra vienkartiniai dazai, skirti vakareliu sukuosenom, kurie irgi nusiplauna. galu gale yra plauku tusas sruogelems. Bet jau permanentiniais dazais tai neleisciau ne uz ka.
Fabienne
absurdas, tikrai neleisciau... dabartiniai vaikai tokie nevaikiski... o jei rytoj uzsimanys tatuiruote pasidaryti? g.gif
virugie
Dukrai priauginom dvi ružavas sruogas kai buvo 12 metu pasidžiaugė tuo viskas ir baigėsi, 14metų nusidažė kelias juodas sruogas pasidžiaugė ir vėl ramu. Turime puikią kirpėja kuri dukrai yra autoritetas, tai jos aptaria šukuosenas ir manoji yra labai viskuo patenkinta ax.gif
Erszebeth
Jeigu nori, tai leiskit, bet ne visą galvą, o sruogelėmis, kad nepakenktumėt plaukams. Aš dukrai pirmą kartą leidau nusidažyti plaukus 9 metų - raudonomis sruogelėmis kirpykloje. Po to dar du kartus buvo dažyta - kartą aš nudažiau namuose violetinėmis, kitą - kirpykloje šviesiomis sruogelėmis. Šiuo metu jai 13 metų, dažyti neprašo ax.gif
Deika
QUOTE(Fabienne @ 2009 12 05, 14:40)
absurdas, tikrai neleisciau... dabartiniai vaikai tokie nevaikiski... o jei rytoj uzsimanys tatuiruote pasidaryti? g.gif
*

drinks_cheers.gif

Ačiū D maniškei tokios mintys dar nekyla rolleyes.gif nors ko gero žino mano atsakyma ne schmoll.gif
Deimantukai
nu nesamone leist 10-ties met plaukus dazytis...
plaukai gadinasi ir tai labai aiskus argumentas, o viskam savas laikas, be to...
ko 11 isigeis???
Kitte
Tikrai neleisciau schmoll.gif
200505
QUOTE(Fabienne @ 2009 12 05, 16:40)
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ir as neleisciau tokiu metu plauku gadinti tikrais dazais.
adidamm
Desimties metu mes sudraugemes dazydavomes plaukus guasu . raudonomis sruogomis blush2.gif lotuliukas.gif
myself
Tokių metų aš su lėlėm dar žaidžiau. Bet savaime aišku, kad dabar kiti laikai. Aišku, nenorėčiau, kad mano dukrai kiltų tokių norų, ir būčiau labai prieš.
Grazioji
Manau, kad verta leisti. Bet ne permanentine spalva, o specialiais balzamais. Ir spalva bus ir nusiplaus po kurio laiko.
Baužiukas
Maniskei kai buvo 12 metu, buvo uzejes noras sruogeles kelias nusidazyt, per dideli ikalbinejima leidau....Nelabai kas matesi, tad pati nusprende, kad kai paaugs, tada dazysis, kad ju butu daugiau smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.