Patarkite
gal dar ir ankstoka būtų
Nudažyt visom vaivorykštės spalvom ir dar kokius dredus suvyniot
Mano nuomone - NE. Tai kad nori, tai dar nereiškia, kad taip ir reikia daryt. O tai nežinia ko po plaukų dažymo užsimanys. Nepatinka man tokios per greit užaugt norinčios damos.
O, beje, apklausos klausimai tai ryškiai nesąmoningi
Gal pradžiai užtektų su balzamu dažomuoju nudažyti kelias sruogas,ne taip pakenks plaukams ir greičiau nusiplaus :}
Pati tokio amžiaus dažiau plaukus su balzamu rožines sruogeles :}}
na,nematau aš čia nieo bloga
bet kelias sruogeles pašviesinti tai tikrai ne nusikaltimas būtų
O man atrodo, kad 10 metų panelytei plaukų dažymas yra tikrai per anksti
labai aktualu ir man, nes pati auginu 10-metę. Pirmas noras dažytis plaukus buvo užėjęs kokių 6m, o gal 5
Ankstoka ankstoka dar
nu ne tikrai tegu dar kelis metus palaukia
QUOTE(vijja @ 2009 09 19, 19:12) na,nematau aš čia nieo bloga bet kelias sruogeles pašviesinti tai tikrai ne nusikaltimas būtų Nu taip, 10 metu sruogeles, o kas paskui? Visa galva, pircingas, tatuerotes... Ir ka vaikas bus panasus? I dvidesimtmete? Jei taip atrodis trauks vaikinu/vyru demesi... Ar nors viena mama geidzia savo dukrai..
Na, ankstoka dar, mano nuomone...
Nezinau, kaip kam aisku, bet man asmeniskai kraupu ziureti, kai tokio amziaus panelytes (juk dar vaikyste) eina issidaziusiais plaukais, aukstakulniais ir pan.
Bet rimtam plauku dazymui, net su balzamais nepritariu
as manau, kad 10-metei plauku dazymas dar tikrai ankstokas, dar visas gyvenimas pries akis
QUOTE(fillipa @ 2009 09 20, 22:47) Nu taip, 10 metu sruogeles, o kas paskui? Visa galva, pircingas, tatuerotes... Ir ka vaikas bus panasus? I dvidesimtmete? Jei taip atrodis trauks vaikinu/vyru demesi... Ar nors viena mama geidzia savo dukrai.. o Jūs nemanot,kad uždraustas vaisius gardesnis kuo daugiau draudimų,tuo norai didesni mano mergaitei dabar 12m.,dešimties padažėm sruogeles,daugiau jokių pageidavimų nekilo beje,atsimenu iš vidurinės laikų kai ne viena klasiokė išėjus iš namų dar laiptinėje pasidažydavo,o prieš grįžtant vis pas kokią draugę užsukdavo nusiprausti man geriau tegul manoji viską pabando namie,tai dar ir patarimų gauna,kad kas per daug,tas nesveika na,bet čia tik mano požiūris toks,nebūtina su juo sutikti
vat ką daro akseleracija. aš tai turbūt neleisčiau plaukų gadint.
QUOTE(vijja @ 2009 09 22, 15:59) o Jūs nemanot,kad uždraustas vaisius gardesnis kuo daugiau draudimų,tuo norai didesni mano mergaitei dabar 12m.,dešimties padažėm sruogeles,daugiau jokių pageidavimų nekilo beje,atsimenu iš vidurinės laikų kai ne viena klasiokė išėjus iš namų dar laiptinėje pasidažydavo,o prieš grįžtant vis pas kokią draugę užsukdavo nusiprausti man geriau tegul manoji viską pabando namie,tai dar ir patarimų gauna,kad kas per daug,tas nesveika na,bet čia tik mano požiūris toks,nebūtina su juo sutikti nepritariu Jūsų nuomonei iš esmės - 10 metų tai jokia ne panelė, o dar vaikas tiesa, mokykloje klasiokės dažydavosi minimaliai - tušu blakstienas na ir lūpų blizgis, ir čia buvo 10-12 klasėj, o kalba eina apie 4-okę...
Na žinot...mano laikais esant tokiam mano norui mane tėtis taip papurtęs būtų....tokio amžiaus vaikas daug ko gali norėti, bet tėvams reikia atskirti norus nuo kaprizų...aš manau, kad tokiam amžiui tokiems bandymas dar tikrai per anksti, juk ji dar vaikas, nesvarbu, kad panele būti nori...visos mes norėjome..ir ką, nieko, užaugome nenumirusios išėję nepasidažiusios į mokyklą...Pildykite visus vaikų norus ir didelė tikimybė, kad užsiauginsite monstriukus..sėkmės
Manau,kad 10 metu vaikas dar per mazas paluku dazymui.
QUOTE(dinokis @ 2009 09 19, 20:55) labai aktualu ir man, nes pati auginu 10-metę. Pirmas noras dažytis plaukus buvo užėjęs kokių 6m, o gal 5 10metei dar tikrai anksti, nebent galima kokio karnavalo proga su kokiu nuplaunamu dazanciu plauku laku ar pan. taip vaikai bresta ne vienodai, bet 10mete dar tikrai nebresta, tiek kad jau butu galima panele vaizduoti.
Balsavau uz "ne".. Bet galvoju, kad ieskociau kompromisu.. Prisegamas sruogeles, kasytes ar dar ka.. Toli man iki tokiu "panelisku" kaprizu, jei dar gyvuos tokia tema ir SM
Idomu kas idiege mergaitei tokius norus
Nedrausti reikia, bet tinkamai, protingai paaiskinti kad ankstoka gadinti plaukucius. Juk ji dar augantis zmogutis ir gali pazeisti visam gyvenimui oda, plaukus, o ir psichika , nes nezinia kaip aplinkiniai sureguos ir kokios is viso to bus pasekmes... Greit subres, greit pasens ir ziurek jau kokia 27metu bus jau viskas isbandyta. Sakys nebeidomu gyventi-viskas pasiekta, viskas isbandyta...
yra pilna sampunu, kurie po poros plovimu nusiplauna, tai pora srogeliu tikrai galima
as tai griestai NE
Nepatarciau...Gadinasi plaukai,jei nudazysite viena sruogele,veliau noresis visos galvos,paskui margom sruogelem,trumpa kirpima ir tt.Nuo tokiu smulkmenu ir prasideda vaiku maishtas,ankstyva paauglyste.Bet jei jau ji ima virsu,tai nudazykite priekyje kelias neryskias sruogeles,bet zinokite galo tam nebus.Noriu,noriu ,noriu...
Mano dukra eme maistauti 14 metu,nusidaze kelias sruogeles,veliau ivyko taip kaip aprasiau,net nebesiklause mano nuomones.Suejus 16m nebesidazo,issitrauke auskarus,atsibodo visa tai.Ataugineja naturalius ilgus plaukus Ankstyva karta,kitoks jaunimas,trumpa vaikyste...
Aš irgi linkusi prie atsakymo NE, nes ji juk dar visiškas vaikas, o mieste pamačiusi 10 metų mergytę su nudažytais plaukais ir batais su kulnais visada pagalvoju, kad vargšė ta motina, kuri taip elgiasi ir leidžia taip elgtis savo vaikui...
nezinau nezinau.. bat vis del to sakyciau kad NE todel kad mano viena drauge kai buvo 11 m. nusidaze plaukus ir..
as dar neleisciau
As tai leisčiau, bet ne visą galvą ir sruogeles nelabai tolimas natūraliai plaukų spalvai. Ir nuvesčiau į gerą kirpyklą, paaiškinčiau kad namie dažytis neverta (kad nekiltų pagunda pačiai eksperimentuot, bent kurį laiką). Toks vaikas dar turi būti daugiau mažiau natūralus. O vyresniam tai net nieko nesakyčiau - tegul daro su savo galva ką nori.
O jei neleisi, drausi ir nebandysi eiti jokių kompromisų - tai žiūrėk, pareis vieną dieną žaliais plaukais
Yra spalvoti tusai plauku sruogelem padazyt, ir lengvai nusiplauna vandeniu. Na jei vaikas eina kur i gimtadieni, tai galima ir paspalvinti
QUOTE(*Selma* @ 2009 09 21, 06:53) Nu mamytes pavaret cia!!! QUOTE(violla @ 2009 10 16, 21:17) Yra spalvoti tusai plauku sruogelem padazyt, ir lengvai nusiplauna vandeniu. Na jei vaikas eina kur i gimtadieni, tai galima ir paspalvinti
leisciau nudazyt pora sruogeliu, bet neryskiai, o pora atspalviu kitokia spalva nei naturalus. Grieztai draudziant jai noresis dar labiau, tai naturalu, o kas nedraudziama, tas tampa nebeidomu labai greit
drauges dukra budama pirmoke paprase jai plaukus nudazyt, drauge pati kirpeja, tai dukra prisiziurejus i grazias sukuosenas uzsimane, na ir nudaze ji jai kiek sviesiau nei naturalus plaukai dvi sruogeles sonuose, vaikas liko laimingas, kad jos nora ispilde. Dabar mergaitei virs 9 metu, daugiau plauku dazytis nebepraso, nes jau isbandyta ir nebeidomu, o tos sruogos ataugo ir jas nukirpo jau QUOTE(adriatic @ 2009 12 03, 21:19) leisciau nudazyt pora sruogeliu, bet neryskiai, o pora atspalviu kitokia spalva nei naturalus. Grieztai draudziant jai noresis dar labiau, tai naturalu, o kas nedraudziama, tas tampa nebeidomu labai greit drauges dukra budama pirmoke paprase jai plaukus nudazyt, drauge pati kirpeja, tai dukra prisiziurejus i grazias sukuosenas uzsimane, na ir nudaze ji jai kiek sviesiau nei naturalus plaukai dvi sruogeles sonuose, vaikas liko laimingas, kad jos nora ispilde. Dabar mergaitei virs 9 metu, daugiau plauku dazytis nebepraso, nes jau isbandyta ir nebeidomu, o tos sruogos ataugo ir jas nukirpo jau Pilnai pritariu Jusu nuomonei... O dabar visos grizkite i savo paauglyste (tik aisku dabar mergaitems daug anksciau brendimas prasideda), galit ranka prie sirdies prideti ir pasakyti kad jums nekilo tokiu noru ir kad niekad neprasete mamos padazyti nagu su laku ir kad niekad mamos kosmetineje neieskojot akiu seseliu...ir tai buvo sovietmeciu, kai per tv nuolat nerode amerikietisku ir kitu serialu apie paaugles-grazuoles ir barbes:)
niu tikrai neleisčiau
Nu 13-14 metu mergaitei gal ir leisciau vos vos apasisviesint ar kokia sruoga nusidazyt, bet desimtmetei tai tikrai ne. Jei jau situacija tokia, kad susitart neisieina, tai yra gi vaikisku dazu, kur nusiplauna, yra vienkartiniai dazai, skirti vakareliu sukuosenom, kurie irgi nusiplauna. galu gale yra plauku tusas sruogelems. Bet jau permanentiniais dazais tai neleisciau ne uz ka.
absurdas, tikrai neleisciau... dabartiniai vaikai tokie nevaikiski... o jei rytoj uzsimanys tatuiruote pasidaryti?
Dukrai priauginom dvi ružavas sruogas kai buvo 12 metu pasidžiaugė tuo viskas ir baigėsi, 14metų nusidažė kelias juodas sruogas pasidžiaugė ir vėl ramu. Turime puikią kirpėja kuri dukrai yra autoritetas, tai jos aptaria šukuosenas ir manoji yra labai viskuo patenkinta
Jeigu nori, tai leiskit, bet ne visą galvą, o sruogelėmis, kad nepakenktumėt plaukams. Aš dukrai pirmą kartą leidau nusidažyti plaukus 9 metų - raudonomis sruogelėmis kirpykloje. Po to dar du kartus buvo dažyta - kartą aš nudažiau namuose violetinėmis, kitą - kirpykloje šviesiomis sruogelėmis. Šiuo metu jai 13 metų, dažyti neprašo
nu nesamone leist 10-ties met plaukus dazytis...
plaukai gadinasi ir tai labai aiskus argumentas, o viskam savas laikas, be to... ko 11 isigeis???
Tikrai neleisciau
Desimties metu mes sudraugemes dazydavomes plaukus guasu . raudonomis sruogomis
Tokių metų aš su lėlėm dar žaidžiau. Bet savaime aišku, kad dabar kiti laikai. Aišku, nenorėčiau, kad mano dukrai kiltų tokių norų, ir būčiau labai prieš.
Manau, kad verta leisti. Bet ne permanentine spalva, o specialiais balzamais. Ir spalva bus ir nusiplaus po kurio laiko.
Maniskei kai buvo 12 metu, buvo uzejes noras sruogeles kelias nusidazyt, per dideli ikalbinejima leidau....Nelabai kas matesi, tad pati nusprende, kad kai paaugs, tada dazysis, kad ju butu daugiau
|